15v tytön surma - Seinäjoki 2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Numb_L
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Loka 22, 2014 3:53 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Numb_L »

Poiroo kirjoitti:Pitänee muistaa myös se että sisällä on ennen poliisin rynnäkköä käynyt poliisin mielestä liian paljon väkeä. Alueella on myös ollut runsaasti asuntomurtoja, joten poliisi ei kuitenkaan ole
ihan varma siitä onko sittenkin sisällä ollut tyttöjen lisäksi muita henkilöitä. Löydettyyn ruumiiseen on ilmeisesti kajonnut useampikin henkilö joten jälkiä asunnossa on liikaa.

Myös surman tapahtuma-ajassa on epäselvää tähän viittaa se että tyttöjen asuntoon menemiseen ja surma-tapahtumaan on liian lyhyt aika. Lisäksi pidätetty tyttö on ollut ulkona ja huutanut jotakin ja myös soittanut isälleen että joku on surmannut hänen kaverinsa. Sen jälkeen paennut jotain, poliisi ei voi tietää onko paennut jotakin henkilöä vai mennyt vain yksinkertaisesti pakoon omaa tekoaan.

Se miksi tyttö on pidätetty on tai ns. kiinni otettu on on kuitenkin se että hän on ainoastaan tällähetkellä ainut joka koko tapahtumaan liittyy. Muistettava on että rikostekninen tutkinta on edelleen kesken ja toista "tunarointia" ei poliisi halua Ulvilan jälkeen.
Olisko heittää mitään lähdettä? Tai ylipäätänsä mitään perusteluita kertomuksesi tueksi?

Lisätään tuohon infoon vielä seuraava:
Poliisi on kertonut: "Surma-aikaa on saatu rajattua, ja nyt ei puhuta edes tunneista. Ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa siitä, mihin aikaan surma on tehty."

Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Kliina »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 22426.html

15-vuotiaan tytön surma: Poliisi epäilee: Epäillyn ja uhrin välillä oli ristiriitaa

15-vuotiaiden seinäjokelaistyttöjen välillä on poliisin mukaan saattanut olla jonkin tyyppistä ristiriitaa.
15-vuotias tyttö löydettiin surmattu Seinäjoen Joupin kaupunginosasta tiistaina. Teosta epäillään tytön koulukaveria, niinikään 15-vuotiasta tyttöä.

Tytöt olivat olleet talossa surman tekoaikaan kahdestaan.

15-vuotias tyttö vangittiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa torstaina todennäköisin syin taposta epäiltynä. Vangitsemisistunto käytiin poliisitalolla suljetuin ovin.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan uhri ja taposta epäilty eivät olleet toisilleen niin sanottuja bestiksiä, mutta kuuluivat samaan kaveriporukkaan. Poliisin mukaan kaksikon välillä on mahdollisesti ollut jotain ristiriitaa.

– Nuorille on ominaista, että jotakin saatetaan tiuskaista, mutta päivän tai parin päästä ollaan taas kavereita. On tulkintakysymys, onko kyse riidasta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri.

Mitä tyttöjen välillä oli tapahtunut ennen 28. huhtikuuta, sitä Etelä-Pohjanmaan poliisin tutkijat Uusi-Kakkurin johdolla kuumeisesti selvittävät.

Harvinainen epäily

Se, että henkirikoksesta epäiltynä on vasta 15-vuotias tyttö, on Suomen rikoshistoriassa äärimmäisen harvinaista.

Tilastokeskuksen keräämistä tiedoista selviää, että vuosien 1980 ja 2013 välillä henkirikoksesta epäiltynä on ollut 15–17-vuotias nainen vain kolmesti.

Sitä nuorempia tyttöjä löytyy epäiltyjen joukosta sitäkin harvemmin. Tilastokeskus tuntee vain yhden tapauksen. Kyseessä on niin sanottu Malmin pysäkkimurha vuodelta 2002: 65-vuotias helsinkiläismies surmattiin maaliskuussa lukuisin puukoniskuin Pikkalankadun bussipysäkille. Teon tunnustivat 15-vuotias poika ja 13-vuotias tyttö. Teon motiivina oli ryöstö.

Tyttöä ei asetettu syytteeseen, sillä vasta 15 vuotta täyttäneet ovat rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan.

Pirjo Latva-Mantila, Miika Viljakainen

nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Poiroo kirjoitti: Se miksi tyttö on pidätetty on tai ns. kiinni otettu on on kuitenkin se että hän on ainoastaan tällähetkellä ainut joka koko tapahtumaan liittyy. Muistettava on että rikostekninen tutkinta on edelleen kesken ja toista "tunarointia" ei poliisi halua Ulvilan jälkeen.
Tutkinta on toki kesken. Tekijäksi epäilty ei kuitenkaan ole pidätettynä tai kiinni otettuna vaan vangittuna todennäköisin syin eli vahvoja viitteitä hänen syyllisyyteensä on olemassa ja ne on vahvoiksi todennut myös vangitsemisoikeudenkäynnin tuomari, ei vain tutkivat poliisit. Mielestäni tässä kohtaa on siis turha esittää että tyttö olisi vangittuna vain koska sattui olemaan paikalla tai koska häntä halutaan kuulustella, tuo oli tilanne ihan aluksi mutta nyt on jo näyttöä olemassa.

Mielestäni poliisi on myös suoraan sanonut että talossa ei ole ollut muita ihmisiä surman aikaan. Jos jossain on päinvastainen lausunto poliisilta niin linkkaa toki keskusteluun mukaan. Samoin lähteitä noihin että ruumiiseen on koskettu ja talossa liikaa jälkiä tai sitten maininta että ovat vain omaa kuvitelmaa jos lähdettä ei ole.

Numb_L
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Loka 22, 2014 3:53 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Numb_L »

Mopoauto vaikuttaisi olevan H:n eikä O:n. Poimittu ask.fm:stä.

Kenen se valkoinen mopoauto (uutiskuvissa) on? H:nko?
- Joo

H0lmes
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 10:40 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja H0lmes »

Asun Seinäjoella ja kuulin luotettavasta lähteestä, että olisi seitsemän puukoniskua.

Ihmeelliseltä tämä juttu tuntuu enkä haluaisi uskoa, että olisi harkittu teko. Mieleen tulisi ennemmin, että on pelleilty tai peloteltu puukolla, jonka seurauksena mennyt kaulavaltimo poikki. Tämän jälkeen menty paniikkiin ja lavastettu joku Auer tyyppinen tarina ja tehty lisää reikiä.

En tiedä, onko tämä joku Seinäjokilaisten juttu, mutta kyllä minuakin moni on leikillänsä 10-15 vuotiaana puukolla huidellut, ja pari kertaa itsekin jotain säikytellyt. Vaimonikin säikäytteli minua 15 vuotiaana niin, että löi leipäveitsellä, mutta käänsi terän pois ennen kuin osui.

Juanita
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 7:21 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Juanita »

Tuo H on saanut viime keväänä stipendin seitsemänneltä luokalta päästessään. Ilmeisen tunnollinen/fiksu tyttö siis ollut. En vaan voi oikein ymmärtää mikä saa toimimaan tuolla lailla. En kyllä usko että siinä mitään leikkiä esim. puukon kanssa olisi ollut. Kuulostaa muutenkin aika oudolle että teräaseen kanssa pelleiltäisiin noin, ei meilläpäin ole ainakaan sellainen ollut tapana minun nuoruudessani.

Heather
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 9:51 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Heather »

Satunnaisesti olen foorumia seuraillut vuosien ajan, mutta vasta tämä tapaus sai rekisteröitymään. (Kuten ilmeisesti usean muunkin.)

Emme tietenkään voi tietää kaikkea, minkä poliisi tietää, mutta silti ihmettelen poliisin lausuntoa, että mikään ei viittaisi murhaan. Toivottavasti kyseessä ei ole ikäalennus syytteeseen. Omasta mielestäni useat poliisin, ja epäluotettavammin mutta ei sivuutettavasti kaveripiirin, antamista tiedoista viittaavat murhaan.

Ensinnäkin poliisi luonnehtii surmatyön tapahtuneen "tahallisesti", "surmaamistarkoituksessa" ja "yllättäen" (osasiko uhri lainkaan aavistaa sitä?). Tappo useimmiten tapahtuu äkkipikaistuksissa ja kiihtyneessä riitatilanteessa.
Tapon ollessa kyseessä 15-vuotiaan tekijän olettaisi järkyttyneen ja olevan kuulusteluissa kovassa tunnekuohussa. Poliisi kuvaa tekijän olleen sen sijaan "rauhallinen" ja "asiallinen" ja "kieltäneen teon". Poliisin apuna on myös rikospsykiatreja, jotka kyllä erottavat psykoottisen lukittuneisuuden ja kylmän asiallisuuden toisistaan.
Poliisi on myös kuvannut, ettei teolle näyttäisi olevan mitään selitystä. Missä merkityksessä? Ei tapahtumaketjun, kuten tappelun, merkkejä, jotka tekisivät tapon ymmärrettävämmäksi? Mutta syytä tekijän mielen sisältä, sitähän ei poliisi pysty tunnistamaan eikä tietämään.

Kaverien kertomuksista, joihin pitää suhtautua epäluotettavina, mutta ei toisaalta keksittyinä, löytyy viitteitä suunnitelmallisuudesta. Useampi on toistanut kertomuksen, eikä kukaan nuorista sitä kiistänyt, että tekijä olisi tarjoutunut viemään uhrin (uhrin) kotiin mopoautollaan, vaikka oli aiemmin luvannut kyydin X:lle. Tekijä ja uhri ovat kuitenkin päätyneet sen sijaan tekijän kotiin. Tämä muutos voi olla täysin sattumaa, mutta kontekstissaan sen pitäisi herättää kysymyksiä. Tähän yhdistyvät astetta epäluotettavammat silminnäkijäkertomukset siitä, että tekijä olisi pyrkinyt alusta alkaen syyttämään teosta ulkopuolista tekijää "on tappanut O:n" -huuto talonpihalla. Kuinka todennäköinen reaktio tuo olisi tappoon, tapon jälkeisessä yllättävässä tunnetilassa? Suunniteltuna, johon liittyy myöhempi teon "asiallinen ja rauhallinen kiistäminen" kuulusteluissa, se on helpommin selitettävissä (jos paikkansa pitää).

Teon selittäminen "teinien raivolla tai tunnekuohuilla" on sikäli epäuskottavaa, että jos tällainen selitys itsessään pätisi, niin tällaisia tekoja olisi paljon enemmän kuin 1 n. 20 vuotta kohden. Tuollaista tunnekuohua ja vihaa pojista/suosiosta/??? tapeltaessa on sadoin tuhansin, mutta tällaiset teot äärimmäisen harvinaisia. Siksi tarvitaan jokin muukin selittävä tekijä. Sitä on aika vaikea olla etsimättä persoonallisuuden taholta (mikä muu selittäisi "persoonan" tekoja). Onko aikaisempia esimerkkejä äkkipikaisuudesta? Jos ei, niin mielestäni, tämän foorumin hengessä spekuloiden, "harkitusti surmaamistarkoituksessa" toteutettu teko, eli murha, näyttää tappoa todennäköisemmältä ulkopuolelta katsoen. Vaikea tietenkään sanoa, mutta jotain hyvin kylmäävää ja psykopaattiseen tekijään viittaavaa tämän teon julkisuuteen annetussa kuvassa on.

LiskonKingi
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: To Joulu 04, 2014 7:00 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja LiskonKingi »

Heather kirjoitti:Satunnaisesti olen foorumia seuraillut vuosien ajan, mutta vasta tämä tapaus sai rekisteröitymään. (Kuten ilmeisesti usean muunkin.)

Emme tietenkään voi tietää kaikkea, minkä poliisi tietää, mutta silti ihmettelen poliisin lausuntoa, että mikään ei viittaisi murhaan. Toivottavasti kyseessä ei ole ikäalennus syytteeseen. Omasta mielestäni useat poliisin, ja epäluotettavammin mutta ei sivuutettavasti kaveripiirin, antamista tiedoista viittaavat murhaan.

Ensinnäkin poliisi luonnehtii surmatyön tapahtuneen "tahallisesti", "surmaamistarkoituksessa" ja "yllättäen" (osasiko uhri lainkaan aavistaa sitä?). Tappo useimmiten tapahtuu äkkipikaistuksissa ja kiihtyneessä riitatilanteessa.
Tapon ollessa kyseessä 15-vuotiaan tekijän olettaisi järkyttyneen ja olevan kuulusteluissa kovassa tunnekuohussa. Poliisi kuvaa tekijän olleen sen sijaan "rauhallinen" ja "asiallinen" ja "kieltäneen teon". Poliisin apuna on myös rikospsykiatreja, jotka kyllä erottavat psykoottisen lukittuneisuuden ja kylmän asiallisuuden toisistaan.
Poliisi on myös kuvannut, ettei teolle näyttäisi olevan mitään selitystä. Missä merkityksessä? Ei tapahtumaketjun, kuten tappelun, merkkejä, jotka tekisivät tapon ymmärrettävämmäksi? Mutta syytä tekijän mielen sisältä, sitähän ei poliisi pysty tunnistamaan eikä tietämään.

Kaverien kertomuksista, joihin pitää suhtautua epäluotettavina, mutta ei toisaalta keksittyinä, löytyy viitteitä suunnitelmallisuudesta. Useampi on toistanut kertomuksen, eikä kukaan nuorista sitä kiistänyt, että tekijä olisi tarjoutunut viemään uhrin (uhrin) kotiin mopoautollaan, vaikka oli aiemmin luvannut kyydin X:lle. Tekijä ja uhri ovat kuitenkin päätyneet sen sijaan tekijän kotiin. Tämä muutos voi olla täysin sattumaa, mutta kontekstissaan sen pitäisi herättää kysymyksiä. Tähän yhdistyvät astetta epäluotettavammat silminnäkijäkertomukset siitä, että tekijä olisi pyrkinyt alusta alkaen syyttämään teosta ulkopuolista tekijää "on tappanut O:n" -huuto talonpihalla. Kuinka todennäköinen reaktio tuo olisi tappoon, tapon jälkeisessä yllättävässä tunnetilassa? Suunniteltuna, johon liittyy myöhempi teon "asiallinen ja rauhallinen kiistäminen" kuulusteluissa, se on helpommin selitettävissä (jos paikkansa pitää).

Teon selittäminen "teinien raivolla tai tunnekuohuilla" on sikäli epäuskottavaa, että jos tällainen selitys itsessään pätisi, niin tällaisia tekoja olisi paljon enemmän kuin 1 n. 20 vuotta kohden. Tuollaista tunnekuohoa ja vihaa pojista/suosiosta/??? tapeltaessa on sadoin tuhansin, mutta tällaiset teot äärimmäisen harvinaisia. Siksi tarvitaan jokin muukin selittävä tekijä. Sitä on aika vaikea olla etsimättä persoonallisuuden taholta (mikä muu selittäisi "persoonan" tekoja). Onko aikaisempia esimerkkejä äkkipikaisuudesta? Jos ei, niin mielestäni, tämän foorumin hengessä spekuloiden, "harkitusti surmaamistarkoituksessa" toteutettu teko, eli murha, näyttää tappoa todennäköisemmältä ulkopuolelta katsoen. Vaikea tietenkään sanoa, mutta jotain hyvin kylmäävää ja psykopaattiseen tekijään viittaavaa tämän teon julkisuuteen annetussa kuvassa on.
Miten voi olla totta, että olet rikosaiheista foorumia lukenut vuosien ajan, etkä ole oppinut yhtään medianlukutaitoa??

En jaksa alkaa sinun jokaista lausettasi erikseen kommentoimaan, koska sinulla ei näytä ensinnäkään olevan mitään käsitystä siitä, miten tuon ikäisten kuulustelut etenevät.

Elokuvat on erikseen.
Niissä kuulusteluissa on se hyvä poliisi ja paha poliisi.
Tässä tapauksessa siellä on sossutantoista lähtien porukkaa.

Mistä taas tuli tuo "on kiistänyt"??
Lueppa pari sivua taaksepäin, niin huomaat, että siellä lukee että ei ole myöntänyt, eikä kiistänyt.
Ymmärrätkö edes mitä moinen ilmaisutapa tarkoittaa?

Puukko-Mack
Remington Steele
Viestit: 209
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 12:04 am

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Puukko-Mack »

tollo kirjoitti:Seinäjoella on ihan yleistä, että vanhemmat kuskaavat lapsiaan harrastuksiin, koska välimatkat suhteellisen pitkät eikä toimivaa julkistaliikennettä ole.
Uskoisin, että H n kuulustelut vasta aivan alussa. Ensin halutaan saada tietoon tapahtumien kulku ja lopuksi vasta syyllinen. Epäilty on täysin lapsi vielä(varmaan elänyt aika suojattua elämää) Kuulusteluissa on pakko edetä hitaasti. Epäillyn psyyke voi olla todella huonossa jamassa nyt. Ei välttämättä muista\tajua mitä on tapahtunut. Mahdollisella lääkitykselläkin voi olla osuutta asiaan. Järkyttävä tapaus. Ei ymmärrä. Kummankin omaisia käy sääliksi.
Rippijuhlista tulikin hautajaaset.
Ja jos on vähänkin "lukossa" niin tosi hitaasti pitää edetä jos haluaa jotain irti. Onkohan kuinka kauan ollut 15? Ajattelisi jos on suunniteltu, niin olisi tehnyt veriteon ennen kuin täytti 15...

Poiroo
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 9:48 pm
Paikkakunta: Vaasan tienoo

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Poiroo »

nuusku-nella kirjoitti: Tutkinta on toki kesken. Tekijäksi epäilty ei kuitenkaan ole pidätettynä tai kiinni otettuna vaan vangittuna todennäköisin syin eli vahvoja viitteitä hänen syyllisyyteensä on olemassa ja ne on vahvoiksi todennut myös vangitsemisoikeudenkäynnin tuomari, ei vain tutkivat poliisit. Mielestäni tässä kohtaa on siis turha esittää että tyttö olisi vangittuna vain koska sattui olemaan paikalla tai koska häntä halutaan kuulustella, tuo oli tilanne ihan aluksi mutta nyt on jo näyttöä olemassa.
Kyllä, mutta kuten sanoin sisällä on käynyt muitakin ihmisiä joten jälkiä on "paljon". Tytöt ovat kuitenkin olleet kiinniotetutun tytön mukaan sisällä kahdestaan ja eivät ole havainneet muita kahden ollessan sisällä muita. Kuitenkin on useammalta taholta tullut ilmoitus että "joku on surmannut". Soitto, sekä kiinniotetun tytön ilmoitus. Koska kiinniotettu tyttö on ainoa jonka jälkiä on ilmeisen eniten ruumissa on tyttö todennäköisin syin kiinniotettu.

On siis useita tukimuslinjoja joista ainakin yksi on kiinniotetty tyttö, sekä se että talossa on kuitenkin ollut joku muu joka on tehnyt teon silloin kun kiinniotettu tyttö on ollut ulkona tms. Näyttöä on myös siitä että sisällä on muidenkin sisällä olijoiden jälkiä, joten kuten sanoin pitää
ne rikosteknisesti sulkea pois kuka ja mikä on kenenkäkin. Ilmeisesti ainakin yksi tai useampi henkilö kuitenkin koskenut ruumiseen tarkistaakseen ruumiin elossaoloasteen. Hetki menee ainakin ennenkuin rikostekninen osasto poissulkee nämä mahdollisuudet. Kuten sanoin niin alueen murtoaalto ja tyttöjen tulo asuntoon ovat yksi tekijä tässä kuviossa. Ja tosiaan puhutaan kuitenkin tapahtuma-ajasta joka on noin 30-45 minuutin sisällä.

On helpompaa sanoa että näyttöä kiinniotetun osallisuudesta, ehkä noin 75 %, on koska se on vahvin olettamus tällä hetkellä.
"The opera ain't over until the fat lady sings."

WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1781
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Poiroo kirjoitti:
Kyllä, mutta kuten sanoin sisällä on käynyt muitakin ihmisiä joten jälkiä on "paljon". Tytöt ovat kuitenkin olleet kiinniotetutun tytön mukaan sisällä kahdestaan ja eivät ole havainneet muita kahden ollessan sisällä muita. Kuitenkin on useammalta taholta tullut ilmoitus että "joku on surmannut". Soitto, sekä kiinniotetun tytön ilmoitus. Koska kiinniotettu tyttö on ainoa jonka jälkiä on ilmeisen eniten ruumissa on tyttö todennäköisin syin kiinniotettu.
Missä on se lähde, että sisällä on käynyt muitakin?

Rebdomine
Remington Steele
Viestit: 242
Liittynyt: Su Syys 28, 2014 10:15 am
Paikkakunta: 7878km Columbine High Schoolista

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Rebdomine »

Minusta on kummallista miten ihmiset niin yrittävät saada H'n näyttämään "syyttömältä" joko kerrotaan että kyseessä oli vahinko tai diabetes (:D) H on syyllinen, poliisitkin sen tietävät. Jos oikeasti on ollut 7 puukoniskua niin ei se kovasti vahingolta vaikuta, psykoosilta se vaikuttaa. Enkä todellakaan lähde sulkemaan vaihtoehtoa siitä että teko olisi suunniteltu.

Jos kyseessä ei olisi nuori, valkoinen, ihan kaunis tyttö niin eipä häntä näin paljoa puolusteltaisi. :)
Viimeksi muokannut Rebdomine, Pe Touko 01, 2015 6:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
“Fine, I’ll start shooting anyway!”
-Eric Harris 20.4.1999
Pätemistä Minfossa vuodesta 2011

Puukko-Mack
Remington Steele
Viestit: 209
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 12:04 am

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Puukko-Mack »

Menee ihan 100% spekulaatioksi, mutta mikä on äkkiarvaamatta ja kuitenkin tarkoituksen mukaisesti? Itselle tulee mieleen vain joku takaapäin korvasta-korvaan viilto, mutta en jaksa edes itse uskoa tähän teoriaan.

Juanita
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 7:21 pm

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Juanita »

Poiroo kirjoitti:
nuusku-nella kirjoitti: Tutkinta on toki kesken. Tekijäksi epäilty ei kuitenkaan ole pidätettynä tai kiinni otettuna vaan vangittuna todennäköisin syin eli vahvoja viitteitä hänen syyllisyyteensä on olemassa ja ne on vahvoiksi todennut myös vangitsemisoikeudenkäynnin tuomari, ei vain tutkivat poliisit. Mielestäni tässä kohtaa on siis turha esittää että tyttö olisi vangittuna vain koska sattui olemaan paikalla tai koska häntä halutaan kuulustella, tuo oli tilanne ihan aluksi mutta nyt on jo näyttöä olemassa.
Kyllä, mutta kuten sanoin sisällä on käynyt muitakin ihmisiä joten jälkiä on "paljon". Tytöt ovat kuitenkin olleet kiinniotetutun tytön mukaan sisällä kahdestaan ja eivät ole havainneet muita kahden ollessan sisällä muita. Kuitenkin on useammalta taholta tullut ilmoitus että "joku on surmannut". Soitto, sekä kiinniotetun tytön ilmoitus. Koska kiinniotettu tyttö on ainoa jonka jälkiä on ilmeisen eniten ruumissa on tyttö todennäköisin syin kiinniotettu.

On siis useita tukimuslinjoja joista ainakin yksi on kiinniotetty tyttö, sekä se että talossa on kuitenkin ollut joku muu joka on tehnyt teon silloin kun kiinniotettu tyttö on ollut ulkona tms. Näyttöä on myös siitä että sisällä on muidenkin sisällä olijoiden jälkiä, joten kuten sanoin pitää
ne rikosteknisesti sulkea pois kuka ja mikä on kenenkäkin.
Ilmeisesti ainakin yksi tai useampi henkilö kuitenkin koskenut ruumiseen tarkistaakseen ruumiin elossaoloasteen. Hetki menee ainakin ennenkuin rikostekninen osasto poissulkee nämä mahdollisuudet. Kuten sanoin niin alueen murtoaalto ja tyttöjen tulo asuntoon ovat yksi tekijä tässä kuviossa. Ja tosiaan puhutaan kuitenkin tapahtuma-ajasta joka on noin 30-45 minuutin sisällä.

On helpompaa sanoa että näyttöä kiinniotetun osallisuudesta, ehkä noin 75 %, on koska se on vahvin olettamus tällä hetkellä.
Samaa mietin minäkin että en muista törmänneeni sellaiseen faktaan että sisällä on ollut enemmänkin väkeä ja mistä tieto että on näyttöä että sisällä on muidenkin jälkiä? Mielestäni on mainittu että paikalla on ollut poliisien tullessa muitakin, mutta onko mainittu että olivat he sisällä vai ulkona? Jos H on väittänyt että joku tappoi O:n niin tuskinpa he niin uhkarohkeita ovat että menisivät sisälle katsomaan kun siellä tuo "tappajakin" saattaisi edelleen olla.

Muoks: Boldaus minun tekemäni

Poiroo
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 9:48 pm
Paikkakunta: Vaasan tienoo

Re: Seinäjoki: 15-vuotias tyttö löytyi kuolleena - Henkiriko

Viesti Kirjoittaja Poiroo »

WalkingDisaster kirjoitti: Missä on se lähde, että sisällä on käynyt muitakin?
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/15-v ... ni/2034796

"Poliisi ja sairaankuljetus hälytettiin tänään tiistaina kello 14.50 Joupin kaupunginosassa sijaitsevaan omakotitaloon, josta tyttö löytyi." Poliiseja useita, sekä sairaankuljetus. Sen lisäksi tytön isä on käynyt sisällä, mahdollisesti paikalla olleista nuorista joku, tämä on epäselvää onko vai ei? Poliisin ja sairaankuljetuksen tullessa paikalle ovia oli talossa auki ja tilanne ilmeisen epäselvä.
"The opera ain't over until the fat lady sings."

Vastaa Viestiin