Rikoskirjallisuus, elokuvat, sarjat, dokumentit, podcastit yms

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Black Phoenix
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Joulu 26, 2013 10:10 pm

Re: Rikossarjat / elokuvat?

Viesti Kirjoittaja Black Phoenix »

The Wire, Oz, Sopranos, siinä parhaimmat. Suomesta Raid-sarja on parhautta.

J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Rikossarjat / elokuvat?

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

bullitt kirjoitti:
Uusi Sherlock (2010– ) http://www.imdb.com/title/tt1475582/
Tätä sarjaa uskallan suositella kaikille. Sarja pohjautuu alkuperäisiin Sherlock Holmes elokuviin,mutta on nykypäivään sijoittunut.
Mitä tarkoittaa, että sarja pohjautuu alkuperäisiin SH elokuviin? Mitkä ovat "alkuperäiset elokuvat"? Sarjan ainakin tulisi perustua alkuperäisiin Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes -tarinoihin 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta. Tarinoita on paljon, ja niihin Jeremy Brettin näyttelemä 1980-90 -luvuilla kuvattu loistava Granadan sarja perustuu vieläpä erittäin tarkasti alkuperäisissä juonissa pysyen.
Samasta syystä tuntuu oudolta, että näitä oikeita SH-tarinoita on voitu siirtää nykypäivään.

Midsomer Murders on omaan makuuni huippu, pidän mm. siitä, että päähenkilö Tom Barnaby puhuu kunnollista englantia, ja siitä että idyllisissä hyvin hoidetuissa kylissä ja perinnetaloissa tapahtuu karmeita, uskomattomalla tavalla toteutettuja murhia. Netissä on jossain sivu, jolla rankataan Midsomerin murhissa tapahtuneet murhat parhaisiin/mielikuvituksellisimpiin. Jos joku ei ole tutustunut Midsomerin murhiin, suosittelen katsomaan ainakin jakson "Kuolemaa ja unelmia" (Death and Dreams). :shock:

Jeremy Brettin Sherlock ja David Suchettin Poirot ovat minulle parhaita vanhemmista sarjoista.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8116
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Rikossarjat / elokuvat?

Viesti Kirjoittaja Virdon »

"In the criminal justice system, the people are represented by two separate yet equally important groups: the police who investigate crime and the district attorneys who prosecute the offenders. These are their stories."

Eli kunnioitettavat 20 tuotantokautta kestänyt KOVA LAKI on kyllä aina ollut yksi ehdoton suosikkini. Tykkäsin siitäkin että jaksojen alussa yleensä keskitytään ns. kenttätyöskentelyyn jäjitettäessä rikollista jo loppuosa onkin sitten sitä varsinaista oikeuskäsittelyä.

Rikoselokuvista on toki montakin hyvää kerrottavaa, mutta sellainen kuin "The Prophet's Game" tuli nyt ekana tässä mieleen.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Gepardi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Su Heinä 22, 2012 9:58 pm

Re: Rikossarjat / elokuvat?

Viesti Kirjoittaja Gepardi »

Suosittelen Murdochin murhamysteerit-sarjaa. Osa jaksoista on huonompia osa parempia,mutta kannattaa kokeilla katsoa,jos sattuisi tykkäämään. Eli murdochin murhamysteerit maanantaista perjantaihin kello 17:10-18:00 tv ykkösellä.....

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Rikos ja rangaistus. Kaurismäen elokuva

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Kino Suomi: Rikos ja rangaistus
Yle Teema // klo 21.50 / torstai 09.04.2015

(1983) Aki Kaurismäen ensimmäinen elokuvaohjaus on sovitus Dostojevskin klassikkoromaanista. Se on psykologinen jännityselokuva rakkaudesta, kostosta ja syyllisyydestä. N: Markku Toikka, Aino Seppo ja Esko Nikkari. HD
Kuva

Kriitikon arvio
Aki Kaurismäen opera prima on F. M. Dostojevskin klassikkoromaanin tyylikkäästi modernisoitu tulkinta, joka tapahtuu 1980-luvun alun Helsingissä. Teurastamossa työskentelevä Rahikainen (Markku Toikka) murhaa liikemiehen rahasta ja pyrkii elämään tekonsa kanssa. Lopulta mies joutuu kuitenkin kohtaamaan rikoksensa kalvavat seuraukset, kun tarkkanäköinen rikosetsivä (Esko Nikkari) vakuuttuu Rahikaisen syyllisyydestä. Murhaajan rakastettua Eevaa tulkitsee Aino Seppo.

Kaurismäen esikoisfiktion on sanottu olevan kunnianosoitus elokuvan kultaisille vuosille, jolloin yksi murha riitti yhteen rikoselokuvaan. Voi se olla sitäkin, mutta ennen kaikkea Rikosta ja rangaistusta kannattaa katsoa tehokkaana moraliteettina, jonka pyrkimys käsitellä alkuperäistekstin moraalifilosofista murhenäytelmää onnistuu kiitettävästi. Myös Toikka tekee pääosassa vakuuttavaa työtä. Elokuva palkittiin parhaan esikoispitkän sekä parhaan käsikirjoituksen Jussi-patsailla.

Martti Kyttä
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: La Helmi 22, 2014 1:07 pm

Re: Rikos ja rangaistus. Kaurismäen elokuva

Viesti Kirjoittaja Martti Kyttä »

Kiitos Tracker muistutksesta, niin tulipa katsottua. Aki Kaurismäellä on elokuvan keinot hallussaan, tämä kesti katsomisen paljon paremmin kuin moni aikalaisensa. Oli hienoa nähdä edesmenneet Matti Pellonpää ja Esko Nikkari vielä nuorina ja terveinä.
Rahikaisen ajellessa Helsingin yössä loistivat silloin vielä kumisaapas-Nokian mainosvalot pariinkin otteeseen kuvissa luvaten ikäänkuin tietämättään Suomelle toivoa paremmasta tulevaisuudesta...
Ei ole olemassa totuutta, on vain tulkintoja totuudesta
-Friedrich Nietzsche

NoKillingPls
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Helmi 26, 2014 8:51 pm

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja NoKillingPls »

Röyhkeä nosto vuosien takaa!
Haluaisin löytää suomeksi käännettyjä kirjoja tosielämän rikoksista, isoista, kuuluisista, mielenkiintoisista tapauksista. Kriteerit ovat löysät, kunhan tapaukset ovat totta. Olen varmaan tosi surkea googlen käyttäjä, mutta ei vaan pysty löytämään, kun perus fiktiivisiä dokkareita, mitkä ei kiinnosta yhtään. Täältä luulisi löytyvän harrastajia! :)

J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

Suomalaisiin kuuluu ilman muuta uusi Tuomas Rimpiläisen Messukylän veriteko. On vähän eri tyyppiä kuin mitä esim. Markkulan kirjat, on saanut hyviä arvioita.

Vanha teos ulkomaisista rikoksista, suomennettu tanskasta G.W.Bengtsson "Murhaaja liikkeellä", kuuluisia rikoksia. Löytyy esim.huuto.netistä monta kappaletta.

Nämä siis tosikertomuksia, jälkimmäisetkin 20 rikosjuttua perustuvat tutkimuspöytäkirjoihin.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja apollo »

Suomalaisten antikvariaattien yhteisiä verkkokauppoja:

http://www.antikka.net/

http://www.antikvariaatti.net/

Tuolta on löytynyt hyviä löytöjä, siis sellaisia joista on painokset jo myyty loppuun.

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Eihän noita liikaa koskaan ole.

Mauri Sainio:Rikos ei kannata(1966).Yksi parhaista,reportaasinomainen kuvaus vanhoista mieltäkuohuttaneista suomalaisista rikoksista.

Mauri Sainio kirjoitti ahkerasti Alibi-lehteenkin lehden alkuaikoina.Hän oli aidosti perehtynyt näihin asioihin.Siis aivan toista maata kuin "Alibin työryhmä-tutkii "-osasto.

Tositarinoihin perustuvia romaaneja,siis kirjoja,on liikaa lueteltavaksi,ja onpa väljästi Kyllikki Saaren tapaukseen liittyviä elokuviakin olemassa ainakin kaksi.Nimittäin nämä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaiennut_kyl%C3%A4

https://fi.wikipedia.org/wiki/Taas_tytt ... kadoksissa!

Molemmissa tapauksissa elokuvien taiteelliset ansiot jäivät kovin vähäisiksi.

Soson ihmispedon tapauksesta löytyy vielä tutkielma netistä.Se kannattaa vaikkapa kiireesti tulostaa itselleen,ennen kuin tämäkin artikkeli netistä katoaa.

http://epublications.uef.fi/pub/URN_NBN ... 090089.pdf
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty

Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Täyttä ymmärrystä vailla -radiodokumentti

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Ajattelin kirjoittaa foorumille pitkästä aikaa, kun en huomannut tästä aiheesta postauksia. Eilen illalla tuli radiosta Ylen ykköseltä radiodokumentti Todellisia tarinoita, jossa käsiteltiin kahta henkirikosta. Päähenkilöinä ovat rikoksen tekijä, joka on Niuvanniemen potilas sekä erään tapetun vanhempi. Ihan kiinnostavaa materiaalia, vaikka formaatti tosin voi olla sellainen, että on vaikea seurata, jos ei ole näihin radiodokkareihin tottunut.

http://areena.yle.fi/1-3269188

"Onko vakaviin rikoksiin syyllistyneen oikea paikka vankila vai hoitolaitos?

Tässä radiodokumentissa aukenee kahden rikoksen ja kahden harvinaisen näkökulman kautta selityksiä teoille, jotka ovat käsittämättömiä sekä tekijälle että uhrin omaisille.

Kun Anu syyllistyi henkirikokseen, hän oli psykoosissa ja harhojen vallassa. Vankilan sijasta hän joutui syyntakeettomana pakkohoitoon suljettuun Niuvanniemen sairaalaan. Siellä alkoivat sairaudesta toipuminen, oman rikoksen käsittely ja kasvaminen vastuuseen. Rikosta eivät selitä pelkästään vaikea päihderiippuvuus ja sairaus. Niuvanniemessä Anu on tehnyt pitkän matkan löytääkseen kamamaailmaan ja sairauteen kadonneen minuutensa.

Jaana menetti poikansa sattumanvaraisen henkirikoksen uhrina. Vuosia häntä vaivasivat miksi-kysymykset, joihin ei koskaan tule vastausta. Hiljainen toipuminen tapahtuu usein piilossa. Jaana on saanut apua, mutta moni omainen kokee jääneensä yksin. Omaiset on heidän omien sanojensa mukaan tuomittu elinkautiseen rikoksen seurausten kanssa. Vuosien mittaan kasvaa hiljaa hyväksyntä, että tapahtunut henkirikos on osa omaa elämää.

Peruuttamatonta tekoa ei voi antaa anteeksi, mutta sen kanssa on elettävä.

Toteutus: Asko Jaakonaho, Mari Lukkari, Mikko Viskari, Kai Rantala ja Hannu Karisto."
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

PPK-kirjojen ilmestyminen loppuu

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Ilkassa oli tammikuun 21. päivänä artikkeli, jossa kerrottiin jotta näiden PPK-kirjojen ilmestyminen loppuu. Suomessa kirjasarjan ilmestyminen on jo päättynyt, ja se päättyy tämän vuoden aikana myös muissa Pohjoismaissa. Kirjojen myynti on pienentynyt ja samoin siitä saadut tulot. Viimeinen niitti oli se, että sille ei löydetty enää uutta päätoimittajaa. Suomenkielisen laitoksen toimittamisesta vastannut Jan-Erik Björkgård oli päättänyt jättää homman, kun täyttää 68 vuotta. Näin myös kävi.
Gods made heavy metal.

oldunion
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Touko 08, 2013 10:01 pm
Paikkakunta: Karjala

Kirja arvostelu "Elämäni Gangsterina" Marko Lönnqvist

Viesti Kirjoittaja oldunion »

Olin melko ennakkoluuloinen kirjaa "Elämäni Gangsterina" kohtaan, kirjan nimi sekä kansi herättivät myötähäpeää. Ajattelin kyseessä olevan omakustanne vailla äidinkielen osaamista.
Huomasin kuitenkin Jarkko Sipilän toimivan kirjan toimittajana ja mainostavan teosta fb-sivuillaan...Mielenkiintoni heräsi.

Kuva

Kirja teki todellakin sen mitä lupasi ja pyyhki salaperäisyyden verhon 1% kerhon edestä. Toiminta näytti olevan kaukana "järjestäytyneestä rikollisuudesta", rikoksia suoritti usein hormonikuurilla oleva päihteiden sekakäyttäjä ja rikoksista jäätiin kiinni. Valtamedia on demonisoinut kerho toimintaa suotta, sillä meininki oli mielestäni enemmän perinteistä äijäily kulttuuria.

Kertojan oma ääni oli selvästi kuultavissa ja rivien välistä huokui testo. Pisteet siitä että teosta ei oltu kaunisteltu. Suosittelen kirjaa autoista ja moottoripyöristä pitäville. Kirjassa on todella paljon kohtauksia joissa Marko kertoo saavutuksistaan ylinopeuden saralla erillaisilla kulkupeleillä.

Arvioitaessa kirjallista antia kertomukset murha yrityksestä, sitä edeltävistä tapahtumista ja viimeisestä lusitusta tuomiosta olivat mielestäni kirjan ammattimaisimmat luvut.

ARVOSANA:6

Toivon Markolle kaikkea hyvää ja nostan miehelle hattua. Moni olisi paskonut housuun joutuessaan luotisateeseen, mutta harva lähtee jahtaamaan ampujaansa.
"Oh, how i express myself, How do i express myself?
Well baby i BENCH PRESS myself, that how i Express myself!
oi kuinka itseani ilmaisen, kuinka itseäni ilmaisen?
Kuule kulta, PENKKIPUNNERRUKSELLA itseäni ilmaisen, niin minä itseni ilmaisen!"

jegorsi
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 12:18 pm

Rikostarinoita historiasta

Viesti Kirjoittaja jegorsi »

Yle Areenassa ja Elävässä arkistossa ovat nyt kaikki Rikostarinoita historiasta -sarjan jaksot yhdessä paikassa kokonaisina videoina. Elävässä arkistossa on lisäksi myös medioiden yhteydessä artikkeli, jossa kerrotaan lisää rikostapauksista. Artikkeliin on lisätty myös muita medioita, esimerkiksi dokumentti Autiotalokohtaloita, jossa käydään Krootilan kylässä, ns. uunisurmatalossa. Koosteissa mukana muun muassa em. uunisurma ja liftarimurhat.
http://areena.yle.fi/1-1950621http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/05/31 ... istoriasta

kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Rikossarjat / elokuvat?

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

L'instinct de mort
http://www.imdb.com/title/tt1259014/?ref_=fn_al_tt_2
L'ennemi public n°1
http://www.imdb.com/title/tt0411272/?ref_=fn_al_tt_3
Oli aika mainiot tosipohjaiset rikoselokuvat
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jacques_Mesrine
Jacques Mesrine (28. joulukuuta 1936 Clichy – 2. marraskuuta 1979 Pariisi) oli ranskalainen rikollinen,[1] joka teki kahden vuosikymmenen aikana lukuisia pankkiryöstöjä, murhia ja kidnappauksia kuuden valtion alueella. Mesrine oli omana aikanaan Ranskan tunnetuimpia henkilöitä, ja lehdistö kutsui häntä ”yhteiskunnan viholliseksi numero yksi”. Mesrine kirjoitti rikollisuransa kuluessa kaksi kirjaa ja antoi monia haastatteluja lehtiin. Hän myös onnistui pakenemaan vankilasta neljään eri otteeseen. Mesrine sai lopulta surmansa poliisin erikoisyksikön suorittamassa iskussa 2. marraskuuta 1979. Operaatiosta vastanneen poliisipäällikön mukaan kyseessä oli pidätysyritys, kun taas Mesrinen perhe ja asianajaja Martine Malinbaum pitävät tapausta väijytyksenä ja salamurhana.[2]
Mesrine on jäänyt elämään ranskalaisten mielikuviin, ja 1970-luvulla hänet äänestettiin muun muassa Ranskan suositummaksi mieheksi. Myöhemmin Mesrinen elämästä on ohjattu muun muassa kaksi elokuvaa ja rap-muusikot ovat nostaneet hänet esikuvakseen.
Jos ei muualta niin ainakin torrenttina löytyy.

Vastaa Viestiin