Jyrki Korkiakoski, 33 - katosi Heinolassa 1993

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

LAWoman
Sledge Hammer
Viestit: 1605
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja LAWoman » Ti Heinä 14, 2015 2:12 pm

Eipä taida juttu selvitä vaikka loputkin Jyrkistä järvestä löytyisikin :? Joko vahinko, itsemurha tai jonkun toimittamana järveen joutunut. Eniten uskon humalaiseen vahinkoon.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Amatörius
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2015 10:46 am

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja Amatörius » Ke Heinä 15, 2015 12:56 pm

Se ei ole vahinko eikä itsemurha, tämä on ollut tiedossa jo kauan.

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2086
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Ke Marras 25, 2015 7:19 pm

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/ ... toamisesta

Selviääkö 20 vuoden takainen mysteeri Heinolassa viimein? - Poliisilla uutta tietoa Jyrki Korkiakosken katoamisesta

Keskusrikospoliisi on saanut lisätietoja Heinolassa kadonneen Jyrki Korkiakosken viime vaiheista. Uutta tietoa saatiin, kun hänen seurassaan katoamisiltana olleita henkilöitä kuulusteltiin uudelleen.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan kuulustelut täsmensivät tiedossa jo olleiden tapahtumien kulkua. Korkiakoski poistui pikkujouluista Hotelli Kumpelista marraskuun 20. päivänä vuonna 1993 noin kello yhdeltä yöllä. Silloin hänestä tehtiin viimeiset havainnot.

Nyt tehdyt lisäselvitykset eivät toistaiseksi merkitse läpimurtoa tutkinnassa eikä Haapala halua niistä muutenkaan kertoa enempää.

- Ne ovat taktisia asioita ja yksityiskohtia jotka voivat meille selventää, mitä on tapahtunut, missä ja milloin.

Tutkijat ovat penkoneet myös aiemmin saatua tietoa mahdollisista veloista, joiden vuoksi Korkiakoski olisi voinut joutua hankaluuksiin. Haapalan mukaan tästäkään tutkintalinjasta ei ole juuri uutta kerrottavaa.

Juuri nyt esitutkinta on pysähdyksissä, ja sen eteneminen on uusien vihjeiden varassa. Erilaista vinkkitietoa on Haapalan mukaan yhä tullut, mutta harvakseltaan.

Mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä vaikeammaksi tapauksen selvittäminen muuttuu. Tutkinta nojaa yhä enemmän tekniseen näyttöön, koska asianosaisten ja todistajien muistikuvat hämärtyvät ja vaihtelevat.

KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala ei silti menetä toivoaan. Asiassa on myös selvinnyt paljon vaikka läheskään kaikkea ei tiedetä.

- Meillä on vanhoja rikoksia, joissa yksittäisen vihjeen esiintulo voi ratkaista koko jutun.

Poliisi sai aikanaan varsin pian aiheen epäillä henkirikosta, mikä johti laajaan kuulustelukierrokseen. Korkiakoskella ei kuitenkaan ollut minkäänlaista rikollista taustaa, joka olisi voinut johtaa jäljet hänen vihamiehiinsä.

Viranomaiset ovat saaneet huomata myös sen, että Heinolassa mitä ilmeisimmin tiedetään asiasta enemmän kuin siitä uskalletaan puhua.

Korkiakosken käyttämistä bootseista toinen löytyi huhtikuussa 2013 Kymenvirrasta Kumpelin läheltä. Elokuussa 2014 Kymenvirrasta ongittiin toinen bootsi. Jalkinelöydöt eivät ole avanneet juttua sen enempää.

Kadonnutta etsittiin vesistöistä laajalta alueelta, koska virtaus on voinut kuljettaa ruumiin kauas bootsien löytymispaikalta.

Petri Koivisto
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Paa
Wallander
Viestit: 1008
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja Paa » La Tammi 09, 2016 3:20 pm

Heinolassa tiedetään enemmän kuin mitä halutaan puhua? Hemmetti mitä paskahousuja! Ajattelisivat vaikka omaisia, joilla on oikeus tietää Korkiakosken viimeisistä hetkistä. Ilmeisesti asiasta tietävät ovat räkäposkisia kusikinttuja, jotka vievät tiedot hautaan asti.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12443
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Syys 29, 2016 9:26 am

Paa kirjoitti:Heinolassa tiedetään enemmän kuin mitä halutaan puhua? Hemmetti mitä paskahousuja! Ajattelisivat vaikka omaisia, joilla on oikeus tietää Korkiakosken viimeisistä hetkistä. Ilmeisesti asiasta tietävät ovat räkäposkisia kusikinttuja, jotka vievät tiedot hautaan asti.
Kaiken takana on pelko:

Etelä-Suomen Sanomissa kerrotaan, että...

Ilman pelon ilmapiiriä Heinolan vanha katoamistapaus olisi ehkä jo selvitetty

Poliisille ovat tuttuja tilanteet, joissa rikoksesta ja sen tekijöistä jotain tietävät eivät uskalla kertoa tietojaan poliisille.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Ari Soronen toimi 1990-luvun lopulta alkaen tutkinnanjohtajana heinolalaisen Jyrki Korkiakosken jutussa. Korkiakoski katosi syksyllä 1993. Saapas, jossa oli hänen jalkateränsä, löytyi Kymenvirrasta vuonna 2013. Hänen uskotaan joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Sorosen näkemys oli tuolloin ja on yhä, että joku paikkakunnalla piti joko suoraa tai bulvaanin kautta yllä pelkoa, joka esti tapauksesta jotain tietäviä avautumaan poliisille.

Hän uskookin, että ilman pelon ilmapiiriä tapaus olisi jo selvitetty tai ainakin sen tutkinta olisi edennyt, sillä henkirikosta harvoin suunnitellaan ja tehdään yksin. Teon tekijällä voi olla tarve puhua siitä jollekulle, mutta tavallista on, että teko painaa myös siitä jotain tietävän harteilla.

Korkiakosken tapauksen tutkinta KRP:ssä on keskeytetty. Juttu avataan uudelleen, jos poliisi saa uusi vihjeitä.

Hyvä mieli on hyvä vihjepalkkio

Rikosylikomisario Ari Soronen suhtautuu varauksellisesti vihjepalkkioihin. Hän pitää rahaa parempana palkkiona hyvää mieltä vihjeen antajalle. Hän toivoo, että Korkiakoskenkin tapauksesta saadaan uusia, ratkaisevia vihjeitä.
- En haluaisi, että vääryys voittaa.

Soronen itse saa kansalaisilta vihjeitä sekä nimettöminä että nimen kanssa. Vihje voi olla kirjoitettu postikorttiin tai se tulee puhelimitse.
- Vihjeitä tulee viikoittain. Se perustuu luottamukseen. Toistaiseksi en ole pettänyt kenenkään luottamusta enkä aio pettää vastakaan.

Soronen on tottunut siihenkin, että kun selvitettävänä olevaan rikokseen liittyy joku julkkis, poliisi saa ennustajilta ja selvännäkijöiltä "mapillisen vihjeitä".


29.9.2016
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

-Hale-
Neuvoja-Jack
Viestit: 277
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 4:42 pm

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja -Hale- » Su Loka 30, 2016 8:43 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Paa kirjoitti:Heinolassa tiedetään enemmän kuin mitä halutaan puhua? Hemmetti mitä paskahousuja! Ajattelisivat vaikka omaisia, joilla on oikeus tietää Korkiakosken viimeisistä hetkistä. Ilmeisesti asiasta tietävät ovat räkäposkisia kusikinttuja, jotka vievät tiedot hautaan asti.
Kaiken takana on pelko:

Etelä-Suomen Sanomissa kerrotaan, että...

Ilman pelon ilmapiiriä Heinolan vanha katoamistapaus olisi ehkä jo selvitetty
Kyllähän tuon pelon ilmapiirin pitäisi pikku hiljaa alkaa hälvetä. Tekijäthän saattavat jo olla hampaattomia vanhuksia ja asustella vanhainkodissa. Sieltä ei varmaankaan lähdetä rollaattorien kanssa kostamaan vasikointia. Eri asia onkin, jos tekijät ovat mustalaisia/moottoripyöräkerholaisia, ne saattavat olla pitkävihaisia ja kyvykkäitä kostamaan.

Neuvo niille, jotka tietävät asiasta, antakaa nimetön vihje poliisille.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12443
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 07, 2019 1:02 pm

Olisiko tämä ketju kuitenkin väärässä paikassa... Eihän Korkiakoskesta ole löytynyt kuin molemmat bootsit ja jalkaterä.

Siirretty Kadonneisiin
-NILS-


Mutta nyt katoamisensa on esillä Päijät-Hämeen alueen valtalehdessä, Etelä-Suomen Sanomissa:

PÄIJÄT-HÄME 06:00
Pikkujoulusta jo neljännesvuosisata, Heinolassa juhlista kadonnutta ei ole vieläkään löydetty
Kuva: Sami Lettojärvi, Samuli Ikäheimo, Anssi Hietamaa
Kuva: Sami Lettojärvi, Samuli Ikäheimo, Anssi Hietamaa
Heinola_bootsi.jpg (180.54 KiB) Katsottu 1955 kertaa
Selvittämättömistä päijäthämäläisistä tapauksista yksi on ylitse muiden: pikkujoulun vieton jälkeen kadonneen heinolalaisen Jyrki Korkiakosken tapaus.

Korkiakoski katosi 25 vuotta sitten marraskuussa 1993. Hän oli ollut viettämässä työpaikkansa pikkujoulua hotelli Kumpelissa Heinolassa. Yöllinen katoaminen herätti paljon yleistä mielenkiintoa Päijät-Hämeessä ja valtakunnallisestikin.

Tapauksen tutkinta siirtyi paikallispoliisilta Keskusrikospoliisille 1990-luvun jälkipuoliskolla. Se tutki tapausta henkirikoksena.

Vainajaa ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt.

Katoamistapaus nousi uudelleen otsikoihin runsaat viisi vuotta sitten, kun Jyrängönvirran rannasta löytyi Korkiakosken saapas, jossa oli vainajan jalkaterä. Saapas löytyi Forskullan kohdalta keskustan tuntumasta.

Seuraavana vuonna löytyi toinen saapas noin puolitoista kilometriä ylävirran suuntaan, suunnilleen Kumpelin tasalta toiselta puolen virtaa.

Vainajaa etsittiin maastosta sekä sukeltajien voimin vesistöstä, mutta tuloksetta.

Uutisointi aktivoi vihjeenantajat

Tutkinnan alkuvaiheessa poliisilla oli pidätettynä muutamia epäiltyjä, mutta heidät vapautettiin näytön puutteessa. Nyt asiassa ei ole menossa mitään tutkintaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Mika Ihaksinen KRP:stä.

Poliisi on vuosien varrella saanut tapauksesta vihjeitä – varsinkin sen jälkeen, kun se on ollut esillä mediassa.

Osa vihjeistä on ollut keskenään samansuuntaisia. On väitetty, että vainaja on piilotettu milloin mihinkin rakenteilla olevaan rakennukseen.
– Tarina kiertää, tämä on tyypillistä. Toki kaikki vihjeet tarkistetaan, Ihaksinen sanoo.
Jyrki Korkiakosken bootsit löytyivät Kymenvirrasta vuosina 2013 ja 2014. Kuva: Poliisi
Jyrki Korkiakosken bootsit löytyivät Kymenvirrasta vuosina 2013 ja 2014. Kuva: Poliisi
Heinola_bootsi_2.jpg (82.22 KiB) Katsottu 1955 kertaa
Epäillyn henkirikoksen motiivina poliisi on pitänyt velkaa. Tästäkään ei ole saatu uutta tietoa.

Lue myös:Onko tämäkin Jyrängönvirrasta löytynyt kenkä yli 20 vuotta sitten kadonneen Korkiakosken?
[/i]
ess.fi
7.1.2019 06:00
Helsingin Sanomat 28.10.1997.
Helsingin Sanomat 28.10.1997.
Heinola_uutinen_katoaminen_tappoepäilys.jpg (79.07 KiB) Katsottu 1955 kertaa
Kuten KRP sanoi, niin epäiltyjä ja pidätettyjä oli.

Mutta takaisin tuohon ess:n artikkeliin. Sen lopussa kerrotaan myös muista ko. alueen setvittämättömistä henkirötöksistä sekä katoamisista:
KRP:n tutkintavastuulla on muitakin epäiltyjä henkirikoksia Päijät-Hämeessä.

Vuonna 1989 Lahdessa katosi noin kolmekymppinen mies. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, kuten vuonna 1995 Asikkalassa kadonneen naisenkin.

Syksyllä 1999 Lahdessa Pikku Vesijärven lähistöllä katosi tuolloin nelikymppinen mies. Poliisi tutki tapausta katoamisena. Vuosituhannen alussa juttu siirtyi KRP:lle, joka käynnisti rikostutkinnan.

Syyteoikeus vaarassa vanhentua

Hämeen poliisin tutkintavastuulla on keväällä 2000 Lahdessa tapahtunut tappo. 50-luvulla syntynyt uhri löytyi vieraasta asunnosta keskustassa. Hänessä oli väkivallan merkkejä. Jutun aktiivinen tutkinta on lopetettu.

Syyteoikeus taposta vanhenee 20 vuodessa.

Loppukesästä 2008 Etelä-Lahdesta löytyi surmattuna tuolloin 26-vuotias nainen. Uhri oli ollut maastossa jonkin aikaa. Jutun tutkinta on keskeytetty.

Poliisin kirjoissa on kolme katoamistapausta vuosilta 1993, 1994 ja 2002. Tapauksista kaksi on Lahdesta ja yksi Orimattilasta. Tapauksiin ei liity rikostutkintaa
Lisäsin linkin siihen tapaukseen mistä löysin minfossa olevan ketjun. On ehken muistakin mainituista.

Asikkalan tapauksessa on lehdessä virhe; henkilö ei kadonnut, vaan löytyi surmattuna. Tekijä on tässä se mikä on kateissa.

Vuoden 1994 katoamista on ainakin jossain vaiheessa tutkittu epäiltynä henkirikoksena, mutta lehden mukaan enää ei edes rikoksena.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1089
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Jyrki Korkiakoski,33v.,katosi 1993, löytyi v.2013-Heinol

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Ma Tammi 07, 2019 7:44 pm

Jotenkin tulee mieleen se Jari Pesosen tapaus kun kukaan ei uskaltanu puhua kun vasta 13 vuoden jälkeen. Miten jotkut voi pitää semmosta pelkoa yllä niinkin pitkään?
"If you aim for a king, you better not miss"

Vastaa Viestiin