KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2204
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Kimmo Ojalahan tuosta väkisinkin tulee mieleen. Omalla lapsuuden kotipaikkakunnallani katosi nainen, joka oli useita vuosia hukassa. Oma lenkkipolkuni kulki viiden metrin päästä ruumiista, ja olin kulkenut tuota samaa reittiä kymmeniä kertoja ruumista huomaamatta. Kyseessä oli itsemurha lääkkeillä eli kukaan tuskin oli siirrellyt ruumista. Siksi pidän täysin mahdollisena, että kyse on Ojalasta.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Täysi Purenta kirjoitti: Ihmiskallo on sievän pyöreä ja selvästi tunnistettava kapistus joka irti jonkun askeleen alta pyörähtäessään herättää sellaisenkin huomion, jota luut tai maan muut aarteet eivät muutoin kiinnosta. Usein tuntuu olevan että ruumislöytö tehdään nimenomaan kallon tultua näkyviin.
Niin, muita luitahan on katsomalla aika vaikea erottaa ihmisen luiksi eikä esimerkiksi jonkun poron, peuran tai hirven luiksi, ellei luuranko ole kokonaisena. Varmasti monenkin kadonneen luita on löydetty ilman että on tajuttu niiden olevan ihmisen jäänteitä. Ihmiskallo on kuitenkin ihan erilainen kuin mikään Suomessa elävän eläimen kallo ja helppo tunnistaa.

Crishelle
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Crishelle »

Olisi täysin mahdollista, että tuosta meidänkin lähimetsiköstä löytyisi monenkin ihmisen jäänteet, vaikka tällä alueella liikkuu todella paljon ihmisiä koko ajan. Jään odottamaan jännittyneenä, mitä tämän tiimoilta vielä tulee.
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Kliina »


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090 ... 2_uu.shtml

Suunnistaja löysi pääkallon ja selkänikamia - "Ilmeisesti miehestä kyse"


Poliisi tutkii kuumeisesti Kouvolan vainajan henkilöllisyyttä. Henkilöllisyyden selvittäminen voi kuitenkin olla mutkikasta.

Poliisi tutkii kuumeisesti vainajan henkilöllisyyttä.

- Ilmeisesti on miehestä kyse. Paikalta löytyi pääkallon lisäksi selkänikamia, rikosylikomisario Göran Wennqvist kertoo Iltalehdelle.

Wennqvistin mukaan henkilöllisyyden selvittäminen voi kuitenkin olla hyvin mutkikasta. Parhaillaan poliisi odottaa laboratoriotutkimusten valmistumista.

- Kallo on ollut ulkona hyvin pitkään, useiden vuosien ajan. DNA:n tunnistaminen ei välttämättä onnistu, jos on ollut pitkään altistusta UV-säteilylle, Wennqvist sanoo.

Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyntutkintana.

- On silti mahdollista, että vainaja on joutunut henkirikoksen uhriksi. Vammoja jäänteistä ei kuitenkaan ollut havaittavissa, Wennqvist kertoo.

"Yritetään kaikki temput"

Pääkallo löytyi kallioisesta maastosta. Wennqvistin mukaan alueella ei ole asutusta.

Rikosylikomisarion mukaan menee vielä pitkään, että tapaus alkaa selkiytyä.

- Laboratoriotutkimusten valmistumiseen voi mennä viikkoja. Kun ne saadaan, alamme käydä läpi, keitä kadonneita alueella on viime vuosina ollut.

- Nyt yritetään kaikki temput, Wennqvist toteaa.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta yhteistyössä Kaakkois-Suomen poliisin kanssa.

poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Ei sitten ole mitään vaatteita tms. löytynyt kallon viereltä, mitkä voisivat antaa jonkin vihjeen henkilöllisyydestä? Toivottavasti henkilö pystytään tunnistamaan!
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Kallohan se onneksi tärkein löydös on yhtä kaikki. Sen sisällä säilyy pehmeätä tavaraa pitkiä aikoja ja hampaat ovat tärkeä apu kun henkilöllisyyttä haetaan.
Mutta juu, ei luuta katsomalla pysty paljon päättelemään. Olen täällä joskus kertonut millasen slaagin tielinjausta muuttava kaivinkonemies sai meidän tontilla, kun törmäsi edellisen asukkaan lemmikkihautausmaahan. Edellinen asukas kasvatti venäjänvinttikoiria joilla on yhtä pitkä ja paksu sääriluu kuin ihmisellä. Olin varoittanut urakan ottanutta tahoa että joutuvat kaivamaan hautuumaan lävitse, mutta hän ei ollut välittänyt varoittaa kuljettajiaan. Onneksi ehdin rauhoittamaan tilanteen ennenkuin paikalla oli virkavallan tutkimusyksikkö. Onneksi siellä oli kallojakin sanaani tukemaan :wink:

Se mitä toivon on, että virkavalta tällä kertaa vaivautuu kertomaan julkisuudessa kuka kallon omistaja on, mikäili se selville saadaan. Eteenkin jos kadonnut on joku heistä joista on enemmänkin ollut puhetta ja spekulaatiota. En voi sietää sitä tapaa mitä viime aikoina on harrastettu jossa vain todetaan että joo, kyllä me ehkä tiedetään kuka se on.

aripertti
Lauri Hanhivaara
Viestit: 142
Liittynyt: Ti Loka 09, 2012 1:52 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja aripertti »

Tuolta alueelta oli siis löytynyt:

http://kouvolansuunnistajat.fi/cgi-bin/ ... map&id=151

dour
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 9:24 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja dour »

Veikkaan kanssa, että on kuitenkin Mika Yrjönen kyseessä....kyllä siitä olis "suunnistettu" ohi vuoden -99 jälkeen monta kertaa ja Ojala löytynyt, jos hänestä olisi kyse. Voinhan toki olla niiiin väärässä.

Watt
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Elo 13, 2015 2:58 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Watt »

Veikkaan, että poliisi tietää kuka on kyseessä, lähde Kouvolan Sanomat. Ja viime helmikuusta ei ole varmaan vielä muutamaa vuotta, niin ei ole Yrjönen tn.
8.9.2015 14:03 | Päivitetty: 8.9.2015 15:04
Kouvolan Lehtomäestä viikko sitten löydetyn pääkallon alkuperä on selvinnyt. Keskusrikospoliisi (KRP) sai kallosta dna-näytteet, joiden perusteella tänään tiistaina voitiin tehdä tunnistus. Vainaja on lähialueella kadonneeksi ilmoitettu henkilö.

— Henkilö on kadonnut jokin aika sitten. Tarkemmin en nyt asiasta kerro. Kouvolan poliisi tiedottaa, kunhan kuolleen henkilön omaisille on kerrottu tunnistuksesta, sanoo KRP:n rikosylikomisario Göran Wennqvist.

Hänen mukaansa vainajan jäänteistä ei löydetty mitään vammoja tai muuta henkirikokseen viittaavaa.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisarion Jukka Tyllin mukaan vainajan omaisia ei ollut vielä tiistaina kello 15 saatu kiinni.
— Omaisille täytyy saada tieto ensin, joten emme tiedota tapauksesta nyt tarkemmin. Tutkimme tapausta normaalina kuolemansyyntutkintana. Asiassa ole syytä epäillä rikosta, Tylli sanoi.

Viime viikolla KRP:n rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kertoi Kouvolan Sanomille, että pääkallon omistaja on ollut kuolleena ”muutamasta vuodesta ylöspäin”.

Wennqvist kommentoi puolestaan viime viikolla Iltalehdelle, että ”ilmeisesti miehestä on kyse”.

Juttua muokattu kello 14.26: lisätty Wennqvistin maininta siitä, ettei henkirikoksen merkkejä havaittu.

Juttua muokattu uudestaan kello 15.04: lisätty Jukka Tyllin kommentit asiasta.

Aapo Mentula
Edit: päivitetty KS:n juttu.

dour
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 9:24 pm

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja dour »

Totta puhut, muistin että Yrjösen jutusta olisi ollut jo pitempi aika....

Seea
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 6:05 pm
Paikkakunta: Jokela

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Seea »

Hmm. Toivoisin kovasti Ojalan tapauksen ratkeavan mutta alkoi epäilyttää, voiko olla hänen luitaan, kerta poliisi sanoo noin yksiselitteisesti, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Ja toisekseen tuo toteamus on tässä vaiheessa, jossa yleisön tiedossa on, että paikalta on löytynyt kallo ja osa selkärankaa, erikoinen. Miten vain ne osat ihmisestä ovat päätyneet paikalle ilman, että siinä joku on avustanut..?
Mikäli olisi Ojala, ruumis olisi voinut olla haudattuna ja siksi löytyi vasta nyt ja sattumalta nytkin. Tarkkaa löytymispaikkaa minulla ei ole tiedossa mutta sen verran alueella kävin tutkimassa, että polkuja siellä kulkee ristiin rastiin, osa pieniä ja osa suurempia. Kulkijoitakin oli mönkijästä koiranulkoiluttajiin mutta toki en tiedä, onko alue ollut samanlaisessa käytössä kuinka kauan. Lisäksi alue on laaja ja kun katsoo missä nuo iltarastit ovat olleet, pisimmällä reitillä mennään jo tosi isolla alalla.
Mutta onneksi tietävät kuka kyseessä, niin mekin koht sillään jo tiedetään. Ja hyvä, että joku tapaus saa jonkinlaisen selvyyden.

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4911
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Seea kirjoitti:Hmm. Toivoisin kovasti Ojalan tapauksen ratkeavan mutta alkoi epäilyttää, voiko olla hänen luitaan, kerta poliisi sanoo noin yksiselitteisesti, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Ja toisekseen tuo toteamus on tässä vaiheessa, jossa yleisön tiedossa on, että paikalta on löytynyt kallo ja osa selkärankaa, erikoinen. Miten vain ne osat ihmisestä ovat päätyneet paikalle ilman, että siinä joku on avustanut..?
Olisiko sen verran mätänemistilassa ollut kalmo ja joku eläin lähtenyt kiskomaan sitten paloja irti, kuljetellut mukanaan juuri nuo osat - tai päinvastoin, kaikki muu irronnut helpommin mukana vietäväksi.

Äkkiseltään ei tule murhaajapuolellakaan mieleen kuin yksi joka olisi selkärangasta ja kalloista ollut innostunut, joten sen vuoksi en lähtisi epäilemään tätä minkään murhaajan työksi - saatika "sunnuntaitappajan" tekosiksi. Eihän sellaisella olisi intoa tai jaksamista alkaa repimään kalloa ja selkärankaa erilleen muusta ruumiista.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Klywon
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Su Heinä 13, 2014 3:27 am

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Klywon »

Samaa mieltä Seean kanssa. Toivoisin kovasti, että Kimmo Ojalan kohtalo selviäisi tämän keissin myötä, ja hänkin pääsisi sinne samaan lähes-selvitettyjen kansioon Mika Mäenpään ja Raija Juutilan kanssa.

Toisaalta, poliisin mukaan jäänteistä ei löytynyt väkivallan merkkejä, joten vaikea kuvitella Kimmon päätyneen metsään vahingossa tai oman käden kautta. Ruumiistahan ei tosin ollut jäljellä muuta kuin kallo ja ylävartalon luita, jos oikein ymmärsin. Silloin henkirikos olisi voinut tapahtua vaikka puukoniskusta rintaan, huumaamalla tai kenties kuristamalla? Ruumis on voinut olla haudattuna vuosia, kunnes eläimet ovat kaivaneet sen esille, ja levitelleet luita ympäriinsä. Sillä selittyisi kallon löytöetäisyys muihin luihin nähden. Ei taida olla toivoa siitä, että löytäpaikalta löytyisi edesmenneen tavaroita kuten henkilöpapereita tai autonavaimia.

Anyway, olisikohan syytä ladata Ojalan keissiä käsittelevä Kadonneet-jakso talteen siltä varalta, että juttu ratkeaa, taputellaan kiinni ja jakso poistetaan meidän tavallisten tallaajien saatavilta. :D
"Stop right there, criminal scum!"

kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Poliisin tiedossa on viisi Kaakkois-Suomen alueella kadonnutta henkilöä, jotka voisivat tulla kyseeseen. Yksi heistä oli vuonna 1999 kadonnut Kimmo Ojala.

- Olemme saaneet varmistettua, että kyseessä ei ole ainakaan tämä Ojala.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090 ... 5_uu.shtml

Ei valitettavasti ollut kyseinen henkilö, toivottavasti jonkun muun rikoksen uhri, niin saatais jutut päivänvaloon ja tekijät tuomiolle.

Adasme
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: La Elo 15, 2015 8:16 am

Re: KS: Ihmisen pääkallo löytyi metsästä

Viesti Kirjoittaja Adasme »

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... si/5302196

Kouvolan sanomien mukaan Keskusrikospoliisi otti kallosta dna-näytteet. Näytteiden perusteella vainaja on lähialueella kadonneeksi ilmoitettu henkilö.

Kouvolan poliisi kertoo lehdelle, että henkilö on ilmoitettu kadonneeksi jokin aika sitten.

Tekstistä ei kylläkään paljastunut kukakohan kadonneeksi ilmoitettu henkilö kyseessä.

Kouvolan Sanomissa hieman paremmin vielä aiheesta
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/20 ... 19539445/4
Viimeksi muokannut Adasme, Ke Syys 09, 2015 10:47 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin