Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Purppura/lila

Kuvassa näkee keltaisen alla punaista. Kaulaliina ja takin resorin alta tuleva keltainen ovat samaa.

Takin ja keltaisen alla voi siis olla ja onkin kuvassa jotain punaista, joka voi olla yhtälailla lilaa/purppuraa, eli mainittu paita. Kuvassa värit muuttuvat hieman kun tallenteenlta purkaa stilliksi. Keltainen voi taas olla kaulaliina, jonka loppupää on vedetty eteen vatsan yli ja sen reunat näkyvät takin alta tai sitten takin ja sen punaisen välissä on jotain kaulaliinaan/kaulurituubiin sopivaa keltaista esimerkiksi jokin välinuttu.

Joka tapauksessa se punainen/purppura/lila näkyy kyllä kuvassa takin ja keltaisen alta.
-Nixu-
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 4:08 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja -Nixu- »

Muistaakos kukaan sitä kidnappaus casea Nuuksiosta jonkun ajan takaa?
Tämä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013062 ... 7_uu.shtml
Josko tämä kaappaaja olisi tällä kertaa onnistunut paremmin?
Tai JOS nyt Nela Nuuksioon olisi mennyt, niin mahdollisia onnettomuuskohtia on monia. K. Kestin kohtalo täysin mahdollinen, liukastuminen liukkaalla rantakalliolla, lyönyt päänsä ja tumma vesi vienyt. Pudonnut kalliolta, liukastuttuaan sammaleeseen tms.
Esim: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050 ... 0_uu.shtml
Itse kerran eksyin ko metsässä ja parin tunnin reissusta tulikin 14h reissu mutta käsittääkseni Nela oli kokeneempi samoilija.
Siellä on muuten täysin läpipääsemättömiä kuusitiheikköjä.
Ja jos/kun viimeinen tukiasema, johon puhelin on ollut yhteydessä, on Ämmässuon paikkeilla, niin miksi ei esim se yhteys ole ollut liikkuvasta autosta/bussista joka matkalla Turkuun => Tukholma => katoaminen Eurooppaan, muualle maailmaan.

EDIT: linkit kuntoon :mrgreen:
-= Nixu =-
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1785
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

-Nixu- kirjoitti:Muistaakos kukaan sitä kidnappaus casea Nuuksiosta jonkun ajan takaa?
Tämä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013062 ... 7_uu.shtml
Josko tämä kaappaaja olisi tällä kertaa onnistunut paremmin?
Lyhensin lainausta.

Kyllä muistaa ja joku sivusikin aihetta täällä. Ja kappas vain, kyseessä oli silloinkin juuri Sovalla:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=15151
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

Katos perkule, en muistanut itse tuota Nuuksion autoon kaappausta enää.

Alkaa varmasti Sergeylla ja ystävillä olemaan paukut loppu, etsintätunteja vaikeakulkuisessa syksynkosteassa maastossa on viikossa kertynyt valtava määrä.

Jos kaikki on suurinpiirtein uutisoitu mitä käytössä on, käytännössä käsiin ovat jäänet Nelan aamuiset tekstiviestit, aamuinen Myyrmannin näköhavainto ja suunta yksin Nuuksioon. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vähemmän uusia vihjeitä voi odottaa ilmaantuvan. Erittäin raskas tilanne omaisille.

Joten sinne vaan apuun jos alueella asuu minfolaisia. Voitte tulla sitten ketjuun kertomaan, kun olette äijän ja omaiset kohdanneet silmästä silmään, onko Spekulaturis Grande-lista sittenkään enää niin huvittava. Aika jäätävä on tilanne heillä tällä hetkellä, eikä itseäni ainakaan juuri tällä hetkellä huvita asiassa enää mikään.
This case is a mess. Whodunnit?
Hastape
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 3:36 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Hastape »

Heitetään oma spekulaatio.

Pariskunnan on pitänyt saada Nuuksioon toimitettua joku tietty asia (esim. Huume erä). Matkaan N lähtenyt normi tamineissaan ja kassiin mukaan vaihtovaatteet jotka päälle myöhemmin ennen Nuuksioo (jotta ei herätä huomioo vaatetus missään kohdin matkaa). Paikanpäällä jotain tapahtunut.

Mies tietoinen että on Nuuksiossa joten osaa mennä sinne jo samana iltana. Mies tietoinen myös lähdöstä, joten tietää mitä oli päällä ja myös toiset vaatteet(takin). Mies osasi pelätä pahinta ja soitteli pitkin päivää.
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Gladys »

MissX kirjoitti:Ihan vaan tiedoksi, (moni varmaan jo tietääkin) normi reseptivapaalla parasetamolilla saa hengen pois, ei tarvita reseptilääkkeitä.
Saa, mutta siihen menee päiviä.
All is pretty.
- Andy Warhol
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Nyt menee ihan mahdottomaks, kuva kuulemma ratkaisee ettei ole kidnapattu, ostareissako niitä tehdään? :shock:
Hyvä huomio toi aikaisempi Nuuksion häslinki.
Jotenkin tämä keissi haisee.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Tietty jos tuo päänsärky pitää paikkaansa ja olisi esim aivoverenvuoto niin jotkut lääkkeethän estää hyytymistä; disperin, asperin jne. Jos ollut sairaskohtauksesta tietämätön ja sekaisin niin voi olla kuukahtanut minne tahansa pöpelikköön jos sitten nauttinut jotakin särkylääkettä joka on kiihdyttänyt kohtausta. Jos ja jos..tai kuten joku totesi, vaihtoi wc:ssä vaatteet, heitti puhelimen roskiin ja on jo kaukana täältä..
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Lokki Holmes kirjoitti:Erikoisia "sattumia" tässä keississä:

1. Pari hiljattain vihitty.
2. Pari käynyt juuri Venäjällä miehen perheen luona.
3. Vaimo juuri vaihtamassa sukunimeään miehen sukunimeksi. (Onko se jotenkin vaikea prosessi Tsekeissä?)
4. Vaimolla päänsärky ja jää pois töistä.
5. Miehellä samana päivänä etäpäivä.
6. Illaksi sovittu kavereita kylään.

Lisäksi vielä se, että miehellä paljon vaimosta Facebookissa, vaimolla ei julkisesti mitään.
Erikoinen sattuma on Nelan katoaminen, ei mikään noista ylläolevista ihan normaaleista asioista elämässä. Sekään ei ole tippaakaan erikoista että pariskunnalla on erilaiset yksityisyysasetukset facebookissa.

Jossain jutussa mainittiin että Nelalla on kuvassa päällä keltainen isokauluksinen pusero eli kai se sellainen on eikä huivi, sen alla todennäkoisesti se purppura paita. Luonnollisin selitys olisi että mies ei huomannut keltaisen puseron puuttumista, purppuran huomasi ja siten oletti että se on Nelalla päällä.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

kaljaloota kirjoitti:Nyt menee ihan mahdottomaks, kuva kuulemma ratkaisee ettei ole kidnapattu, ostareissako niitä tehdään? :shock:
Hyvä huomio toi aikaisempi Nuuksion häslinki.
Jotenkin tämä keissi haisee.
Mies sanoo näin "– Nyt tiedämme, että häntä ei ole kidnapattu, tai ei oltu kidnapattu ainakaan ensimmäisten kahden tunnin aikana. tiedämme myös, ettei hänen seurassaan ollut ketään, Sergei sanoo.". Mitä erikoista tai väärää tuossa on? Kuva kertoo sen että Nelan työmatka/matka lääkäriin ennen kahdeksaa aamulla ei katkennut kidnappaamiseen.
LinneaBorealis
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 10:38 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja LinneaBorealis »

Onpas tätä ketjua raskasta lukea, kun ihmiset toistelevat samoja asioita, kysyvät asioita joihin on löytynyt jo vastaus, ja toistavat skenaarioita jotka on jo julkisestikin todettu lähes mahdottomaksi. Onko täällä minkäänlaista moderointia? Tiedän että ketju on paisunut, mutta jotta se pysyisi funktiossaan, jonkinnäköistä siivoamista pitäisi tehdä. Myös v*****aa kaikenmaailman SM-seksi-höpinät jotka ei todellakaan kuulu tänne. Tämä on vakava asia, sori kun pilaan nyt joidenkin, kadonneen ihmisen ja omaisten tuskan kustannuksella saadun, ilon. Ei tämä ketju tai foorumi ole mitään hassuttelua varten.

Olen miettinyt asiaa yötä päivää, ja lukenut todella koko ketjun läpi, joitain asioita useampaan kertaan. Olen ollut vähän alun jälkeen sitä mieltä, että itsemurha on todennäköisin skenaario, ja tänään julkistettu valvontakamerakuva vain vahvistaa tätä näkemystä. Tapaus on liikuttanut minua ja saanut harmaat solut vilkkaiksi myös siksi että se tulee hyvin lähelle omaa elämääni. Meillä on Nelan kanssa lähes identtiset elämäntilanteet ja muutenkin samastun häneen vahvasti.

Siis: aviomies puhui jonkun resutakin mahdollisesta puuttumisesta. Se takki saattaa olla Nelalla mukana, mutta hän on laittanut sen reppuunsa / sittarin laukkuunsa kunnes on päässyt Nuuksioon, tai minkä luontoalueen ikinä onkaan valinnut päämääräkseen. Tämän joku sanoi jo, mutta mielestäni siihen ei kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Hän ei siis halunnut näyttää shoppaillessaan siltä, että on varsinaisesti lähdössä jonnekin ulkoilemaan. Ehkä hän pelkäsi että joku tuttu näkee hänet. Ehkä hän yksinkertaisesti halusi laittaa perillä mukavammat vaatteet ylleen, mutta otti mukaan nahkatakin, ettei mies aavistaisi mitään.Ehkä hän piti nahkatakkia tyylisyistä. Aviomies mainitsi myös sen, että takki on saatettu heittää pois. Ehkä Nela tiesi, ettei mies ollut ihan varma onko takki ylipäätään olemassa vai ei. Kaikki tämä siis siksi, että Nela halusi katoamiselleen lisää aikaa.

Ystävät oltiin kutsuttu kylään samasta syystä. Ehkä Nela halusi, että miehellä on seuraa kun tajuaminen katoamisesta ja ahdistus iskee. Ehkä hän myös halusi, että mies ei heti osaisi huolestua ja lähteä hakemaan häntä. Ehkä hän myös virheellisesti laskelmoi, että he löytäisivät hänet suhteellisen nopeasti seuraavana päivänä, eikä Sergein tarvitsisi tehdä sitä yöllä yksin. Liikkuuko Nuuksiossa sellaisia petoja, jotka voisivat viedä ruumiin mennessään?

Ostoskeskuksesta hän on voinut käydä ostamassa esimerkiksi tekovälineitä tai evästä, tai alkoholia, tekonsa helpottamiseksi. Myös lempiherkuista koottu "viimeinen ateria" ei liene poissuljettu ehdotus, jos kyse on todella selvästä suunnitelmallisuudesta ja "romanttisesta" ajatuksesta luonnon helmassa päivänsä päättämisestä.

Itsemurhaan ryhtyviä (siis asian lopullisesti päättäneitä) ei kiinnosta, mitä lähimmäiset siitä ajattelevat. He ottavat itse oman elämänsä ja kuolemansa käsiinsä. En toki halua olettaa että Nelaa ei olisi kiinnostanut lähimmäistensä tunteet, mutta sen perusteella mitä itse tiedän itsemurhan tehneistä, en pitäisi sitä mitenkään ihmeellisenä, että hän olisi eläessään ollut huomaavainen ja huolehtivainen nainen, ja silti päätynyt siihen ratkaisuun.

Voisin myös kuvitella, miten häät ja retki Venäjälle olisivat voineet olla Nelan tarkoituksellisesti järjestämät viimeiset tapaamiset tärkeiden ihmisten kanssa.

Viesti töihin on voinut olla myös joillekin itsemurhan tehneille tyypillinen yritys saada viime hetken käytännön asiat kuntoon - ehkä Nelalla oli joitain vastuita juuri sinä päivänä töissä, ja halusi ajoissa ilmoittaa työnantajalle, että hän saa jonkun muun tekemään ne. Lisäksi hän sai sillä itselleen jälleen lisää aikaa, etteivät työkaverit soittele aviomiehelle.

Toivon silti syvästi, että Nela on vain ottanut hatkat jonkun kanssa. Kuten sanoin, tämä tulee niin lähelle että ahdistaa.

Lisäksi vielä heille jotka epäilevät aviomiestä (en toki sulje pois sitäkään mahdollisuutta) : ehkä ulkomaalaistaustaiset eivät tiedä, miten Suomessa kadonneita haetaan? Ehkä he eivät luota poliisiin? Voisin kuvitella, että venäläinen äkkiseltään kuvittelisi, että jos kertoisi kadonneen itsetuhoisesta potentiaalista, etsinnät loppuisi siihen, ja viimeistään nyt.
Arkkienkelinkoira
Nikke Knakkertton
Viestit: 181
Liittynyt: Su Syys 18, 2011 3:17 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Arkkienkelinkoira »

Jos Nela on käynyt Cittarissa, poliisi tietää ainakin suurinpiirtein mitä kauppakassi sisälsi. Kaupassa on valvontakamerat, joiden tallenteista näkee millä osatolla pyöri, eli onko oletettavasti ostanut juustoa ja patonkia vai sadeviitan ja ongenkoukkuja.

Ihmettelen kommentteja toisen kerroksen vessoista: jos olisi sinne jäänyt, olisi löytynyt jo ennen kuin aviomies huolestui.

Todennäköisesti Nelasta on useitakin videotallenteita Myyrmannin reissulta, tiedossa myös poistumissuunta. Kyseinen kuva on julkaistu koska siitä käy hyvin ilmi kadonneen vaatetus ja olemus.
"When you have eliminated the impossible, what ever remains, however improbable, must be the truth."
- Sherlock Holmes
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

Päänsärky oli tekosyy, mutta pahoinvointia on voinut olla. En tiedä saako Cittareista raskaustestejä, mutta ainakin Stokkalta saa, joten miksei Cittaristakin. Sitten sinne toisen kerroksen vessaan tekemään. No, spekulaatiota.

Astetta varmempaa spekua on, että Nela ei todellakaan ollut matkalla tapaamaan mitään salarakasta. Hän on/oli kaunis nainen, mutta hän ei olisi noissa rytkyissä tukka laittamatta (vedetty taakse vain ponnarille) mennyt rakastajaa tapaamaan.
corppi
Olivia Benson
Viestit: 729
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja corppi »

Myyrmannia ja aluetta muutenkin paremmin tunteville muutama kysymys...

-Onko siellä parkkihallia johon olisi voinut kohtuullisen "huomaamatta" päätyä tai pääsekö autoilla ajamaan jonkun oven eteen niin,että olisi voinut hypätä jonkun kyytiin??
-Jos jatkanut matkaa junalla/bussilla,olisiko matkakortin käyttö rekisteröitynyt johonkin?? (näistä vähän eri näkemyksiä palstalla)
-Onko myyrmannin ympäristössä sopivia paikkoja johon "hukkua" useammaksi päiväksi??


Olettaisin,että poliisi perustaa käsitystään Nuuksion suuntaan myös johonkin muuhun kuin pelkkään gsm tolppa tietoon ja siihen,että siellä on joskus käyty...??
Mitä nuo poliisin käsitystä vahvistavat voisivat olla??

Siihen nähden kuinka paljon nuuksiossa ja muissakin kansallispuistoissa ihmisiä liikkuu,niin aika harvoin vakavia loukkantumisia tai kuolemia tapahtuu...
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Aviomies luultavasti tarkoittaa, että nyt tiedetään ettei Nelaa oltu kidnapattu klo 9 paikkeille asti eli siihen asti, kun on näkynyt Myyrmannin valvontakamerassa. Sen sijaan kidnappaus on mahdollista tuon kuvan otannan jälkeen, ellei sen jälkeisiä havaintoja yksin liikkuvasta Nelasta ole sitten olemassa.

Toivottavasti pitävät tutkintalinjat auki, koska jollei muuta tietoa, niin rikoksen mahdollisuus on siinä samoilla linjoin kuin onnettomuudenkin näillä näkymin.

Jos asuisin seudulla, menisin mukaan etsintään. Tosin en tunne Nuuksiota ja suunnistustaidot alle keskitason, paljolti, mutta saattaisi avunanto mennä asioiden edelle, kaikkihan tässä toivotaan että hän löytyisi pian ja kunnossa, mieluiten.

Mutta jos on autoon kaapattu, saattaa olla missä päin vain. Toivotaan löytymisiä ok.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Vastaa Viestiin