Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2881
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Eli ainakin viimeistään nyt tuli vahvistus siitä ettei Nelalla ollut passia mukana. Itse veikkaan hänen löytyvän Nuuksiosta. Toivottavasti ei vaan käy niin, että häntä ei löydettä pitkään aikaan ja sitten kun löydetään niin löytyykin jostain ihan etsintäpaikkojen lähistöltä.
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

Sohvapoliisi kirjoitti:
itsmejohn kirjoitti: En usko että lena lähtenyt vain niiden perään myyrmäen suuntaan vielä noin aikaisin kun tietäisi että se aukeaa vasta 8. Jotakin siellä on ollut mutta mitä?
On siellä ainakin jatkoyhteys Espoon keskukseen, mistä jatkoyhteys Nuuksioon.

Toisekseen voi olla joku syy, miksei halunnut mennä lähimpään kauppaan. Ehkä ei halunnut sattumalta törmätä johonkin tuttavaan silloin aamulla.
Ihmisellä voi olla vaikka joku mielimerkki jota haluaa aina ostaa. Se voi olla jotain mitä ei saa noista muista kaupoista. Esim. itse käytän hammasharjamerkkiä, jonka löytää tältä seudulta vaan yhdestä suuresta marketista. Tosin luulen kyllä että hän on vaan poikennut kaupassa evästä ostamassa matkalla. Mitä hän on sitä ennen tehnyt olisi kyllä mielenkiintoinen tieto. Uskon edelleen, että oli olemassa joku syy miksi hän lintsasi töistä juurikin tuona päivänä. Sen kun tietäisi saattaisi oikea etsintäpaikka mahdollisesti selvitä. Tai ainakin joku reitti mitä pitkin hän on tuolla metsässä kävellyt. Jos hän olisi ollut menossa labraan lähetteen voi kirjoittaa joko lääkäri tai hoitaja. Sen voi täällä Pirkanmaalla itsekin tilata netistä, en tiedä sitten siellä Helsingissä. Tosin silloin se kaiketi täytyy erikseen maksaa.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Paljon uusia havaintoja, toivottavasti niistä selviäisi jotain. Toisaalta aina kun juttu saa suuren mediahuomion se myös näkyy siinä, että ihmiset vähän toivookin näkevänsä katoamisen. Turun havainto voi hyvinkin olla mahdollinen jos maasta olisi poistunut. Lontoo, erittäin mielenkiintoinen. Ei mikään mahdoton vaihtoehto. Passi on siis kotona eli silloin tapausta on harkittu ja suuniteltu. Tuskin kukaan saa yhtäkkiä päähänpistoa ja löytää vielä hetkessä sopiva kyydin joko Nuuksiosta tai jostakin rajalta.
karijuhani
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: La Touko 14, 2011 1:03 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja karijuhani »

Kliina kirjoitti:Paljon uusia havaintoja, toivottavasti niistä selviäisi jotain. Toisaalta aina kun juttu saa suuren mediahuomion se myös näkyy siinä, että ihmiset vähän toivookin näkevänsä katoamisen. Turun havainto voi hyvinkin olla mahdollinen jos maasta olisi poistunut. Lontoo, erittäin mielenkiintoinen. Ei mikään mahdoton vaihtoehto. Passi on siis kotona eli silloin tapausta on harkittu ja suuniteltu. Tuskin kukaan saa yhtäkkiä päähänpistoa ja löytää vielä hetkessä sopiva kyydin joko Nuuksiosta tai jostakin rajalta.
UK ei ole Schengen maa, eli jos siellä olisi niin pitäisi olla toinen (väärenetty?) passi?
MrMickey
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: To Syys 17, 2015 11:47 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja MrMickey »

Viimeisimmän MTV:n uutisen perusteella tein tällaisen kartan, joka toivottavasti voi olla hyödyksi jollekin joka haluaa hahmottaa Nuuksiota ja havaintoja paremmin.
http://imgur.com/CninGJp
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

MrMickey kirjoitti:Viimeisimmän MTV:n uutisen perusteella tein tällaisen kartan, joka toivottavasti voi olla hyödyksi jollekin joka haluaa hahmottaa Nuuksiota ja havaintoja paremmin.
Kuva
Kiitos kartasta, se oli mainio. Laitetaan vielä näkyviin. Erityisesti kiitos etäisyysluvuista. Olisitko pystynyt piirtämään vielä kartan, johon olisit esim nuolilla tai ympyröillä piirtänyt etsintäalueet sekä bussireitin.
Agentti Mustikkasuu
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 2:11 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Agentti Mustikkasuu »

Kun täällä on spekuloitu kaikki villeimmätkin teoriat, niin ihmettelen, ettei kukaan ole tarttunut tähän: "Vanhempien suunnistusapuna olivat Nelan paras ystävä, Tsekin armeijassa palvellut Dan, ja Nelan naispuolinen serkku." (IS 17.9.2015) Tai no taidettiin tuosta parhaasta ystävästä jotain spekuloida, kun hän "hymyili" eräässä valokuvassa, jossa aviomies ja serkku olivat haudanvakavia Nuuksion etsinnöissä.

En nyt tarkoita, että parhaalla ystävällä, joka on entinen sotilas, olisi mitään tekemistä tämän keissin kanssa. Mutta itse mietin, että voisiko miespuolinen paras ystävä (joka on lisäksi samaa kansallisuutta Nelan kanssa) aiheuttaa parisuhteessa mustasukkaisuutta? Ehkä olen liian vanhanaikainen näin ajatellessani...

En silti oikeasti usko, että aviomiehelläkään on mitään tekemistä katoamisen kanssa. Hän oli iltapäivälehtien etsintävideoilla niin silminnähden rikki, että ihan pahaa teki hänen puolestaan.

Kyllä on mystinen tapaus. :cry:
Vuohise
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Tammi 13, 2009 7:33 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Vuohise »

MrMickey kirjoitti:Viimeisimmän MTV:n uutisen perusteella tein tällaisen kartan, joka toivottavasti voi olla hyödyksi jollekin joka haluaa hahmottaa Nuuksiota ja havaintoja paremmin.
Kuva
Kiitos kartasta.

Todennäköisesti se on tuo Naruportin varrella oleva Elisan (jossa myös DNA on vuokralla) masto. Se on myös melko korkealla, koska sen antura on yli 80 metriä merenpinnasta ja huippu n. 160 metriä (älkää kysykö mistä tiedän). Aiemmin uutisoitiin useassa uutisessa, että Kirkkonummella oleva tukiasema, mutta veikkaan, että tuo aivan kunnanrajan pinnassa kuitenkin Espoon puolella oleva se on. Viimeisimmässä uutisessa on myös sanottu, että Turunväylän pohjoispuolella.

Turunväylän ja 110-tien välissä Kolmperän lähellä oleva niin ikään Elisan masto (jossa myös DNA on vuokralla), on matalampi ja alempana. Antura noin 75m merenpinnasta ja huippu alle 130m. Lisäksi se on paljon kauempana.

Itse arvelin aluksi Laitamaalla olevaa Soneran mastoa, joka todellakin on lähellä Ämmässuota ja Kirkkonummen puolella kuten uutiset väittivät, kunnes joku varmisti täällä, että Nelalla ei ollut Soneran liittymä.
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

Huslabin verkon varausjärjestelmässä näkyy pakollisia tietoja nimen ja sähköpostiosoitteen lisäksi olevan henkilötunnus ja puhelinnumero (Fimlabin järjestelmässä lähetettä tehdessä pakollinen on vain sähköpostiosoite ja aikaa varattaessa etunimi + sukunimi).

Huslabin toimipisteissä en ole asioinut, joten en tiedä, kysytäänkö paikan päällä hetu vain suullisesti vai vaaditaanko esittämään Kela-kortti. Fimlabin alueella suullinen tieto hetusta on riittänyt, jos on omalähetteellä asioinut eli maksaa labrakokeensa itse (lasku tulee myöhemmin postitse järjestelmästä hetulla löytyvään osoitteeseen). Kela-kortissa harvemmin kellään kuvaa on, joten riittää että on samaa sukupuolta ja suurin piirtein saman ikäinen ja labrakokeissa voi käydä toisen nimissä.

Kokeiden tulokset voi saada - tutkittavasta asiasta riippuen - jo samana päivänä tekstarilla siihen numeroon, jonka on lähetteen tehdessään/ajan varatessaan/käydessään ilmoittanut. Itse kävin labrassa 3.8. ennen aamukahdeksaa ja tekstari labrakokeen tuloksista näkyy tulleen samana päivänä klo 10:44. Tämä ei tosin tapahtunut Huslabin alueella.

Muokkaus: Myyrmäen labra näyttää palvelevan sekä vuoronumerolla että ajanvarauksella. Jos siis tekee lähetteen vaikka samana aamuna itselleen ja menee sitten vuoronumerolla jonottamaan, pääsee kokeisiin siis periaatteessa melko pian päähänpälkähdyksestä, samana aamuna.
Viimeksi muokannut Mikisu, Ti Syys 22, 2015 12:20 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ImpiUmpiLampi
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Syys 17, 2015 4:32 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ImpiUmpiLampi »

Varmaan nyt tyhmääkin tyhmempi kysymys, mutta onko siis niin, että kuitenkin puhelimen tukiasemiin linkittymisten perusteella voi päätellä, että Nela on kulkenut Nuuksiossa lähtöpaikastaan kohti etelää?
Falstaff
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Loka 10, 2013 6:55 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Falstaff »

Arvaan, että kohun hiljennyttyä, emme kuule Nelasta koskaan enää mitään.
Ja Sergei häviää kuin pee Saharaan puolen/vuoden kuluessa.
Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1624
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Falstaff kirjoitti:Arvaan, että kohun hiljennyttyä, emme kuule Nelasta koskaan enää mitään.
Ja Sergei häviää kuin pee Saharaan puolen/vuoden kuluessa.

Ellei Nelaa löydy, on aivan luonnollista, että puheet hiipuvat. Ei ole mitään, mistä puhua.

Aviomies lähtee johonkin, ehkä näin. Jos hän saa muualta oman alansa töitä, miksi hän ei lähtisi Suomesta pois. Muistot Nelasta kiteytyvät tänne, Suomi on Sergeylle surullinen maa, jossa vaimo katosi.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.
Hastape
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 3:36 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Hastape »

Eli käytännössä Nelan puhelimen liikkeistä Nuuksiossa ei tulla saamaan kovin tarkkaa tietoa. Lähinnä voidaan arvella puhelimen liikkuneen etelään, mutta eipä ilmeisesti juuri muuta. Mäkinen maasto jne. niin tukiaseman signaali on vaihdellut päivän mittaan.

Olisiko tuo alue arviolta 4-5km x 4-5km miltä alueelta viimeinen signaali todennäköisesti voinut tulla.
Kosminski
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 77032.html

Tuolta linkin takaa löytyy tutkinnanjohtaja Kruskopfin haastattelu + Ilta-Sanomien uutinen näistä uusista tiedoista.

Nämä uudet tiedot kertovat siis Nelan viestineen äidille häistään/ hääkuvistaan. Eli jos aiempi Sergein antama tieto siitä, että Nela viestitti aikovansa soittaa äidilleen myöhemmin pitää paikkansa, on viesti todennäköisesti ollut jokin sellainen, jossa Nela mainitsee hääkuvista ja lupaa soittaa kuvista äidilleen myöhemmin illalla. Ei kuulosta itsemurhaa hautovan ihmisen toiminnalta. Eikä myöskään sellaisen, joka haluaisi vapaaehtoisesti kadota läheisiltään. Kuten todettu, niin passikaan ei ollut matkassa.

Mitä siis jää jäljelle? Onnettomuus tai rikoksen uhriksi joutuminen Nuuksiossa.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King
MrMickey
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: To Syys 17, 2015 11:47 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja MrMickey »

LeaSommer kirjoitti: Kiitos kartasta, se oli mainio. Laitetaan vielä näkyviin. Erityisesti kiitos etäisyysluvuista. Olisitko pystynyt piirtämään vielä kartan, johon olisit esim nuolilla tai ympyröillä piirtänyt etsintäalueet sekä bussireitin.
Bussireitin olisin voinut, ja voin kyllä vieläkin päivittää uuteen kuvaan, mutta sehän siis kulkee Nuuksiontietä ylöspäin tuolta Nupurista pitkin Nuuksion Pitkäjärven itärantaa aina tuonne Nuuksionpäähän asti, jonka jälkeen se jatkaa Kattilantietä (tie jatkuu, mutta nimi vaihtuu) Kattilaan asti.

Etsintä alueita en halua lähteä piirtämään, koska niistä minulla ei ole mitään varmaa tietoa, jolloin en halua johtaa ketään harhaan. Uutisoinnissakin on ollut ristiriitaisuuksia (esim. Kattila vs. Kattilanjärvi, jotka ovat kaukana toisistaan). IS:n ja IL:n mukaanhan etsintöjä on suoritettu Kattilasta etelään ja länteen.
Vastaa Viestiin