Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Suuskii
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 11:11 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Suuskii »

Suuskii kirjoitti:Hei,osaisko joku linkittää sellasen karttakuvan jossa olisi etsintäalue viimeisen puhelin signaalin mukaan? Siis siellä Ämmässuon tienoilla ja joitain osia nuuksiostakin ilmeisesti? Kirkkonummen puolella tämä tukiasema,kai..
Oon muuten katellu kaikki maholliset kelikameratkin sieltäpäin läpi :shock:
Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Busseissa on on yleensä 3-4 kameraa, joista näkyy myös ovien ulkopuolelle.
Lähde:http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... huijareita
Poliiseilla on tiedossa mihin suuntaan Nela bussista lähti. Myös se oli tiedossa että Nela puki bussissa punaisen takin nahkatakkinsa päälle. Luulen että heillä on tiedossa Nelan toiminta koko bussimatkalta, jonka takia silminnäkijähavaintoja ei kaivata, koska lisäinformaatiota siitä ei ole saatavissa. Bussissa on varmaan ollut muitakin ja jos ovat ilmoittautuneet poliisille, tiedot ovat varmaan täsmänneet nauhoitteisiin. Poliisilla ei myöskään ole tarvetta julkaista enempää kuvia bussimatkalta, julkaistu kuva kertoo jo informaation mitä julkisuudessa tarvitaan, eli Nela asu bussista poistuessa. Eli jonkun käden näkyminen bussikuvassa ei varmaan ole merkityksellinen...

Ja nyt jos joku minfo-ryhmä on lähdössä etsintäreissulle niin hankkikaa joku, jolla minikopterikamera, mukaan. Harrastajia on nykyään jonkin verran, alan keskustelupalstalta voisi joku innostua. Ainakin Saarilammen voisi kuvata...
Metsässä niistä ei ole hyötyä eikä Nuuksion kokoisilla alueilla kokonaisuudessaan, mutta rajatuilla alueilla kyllä.
Ja joku mönkijän omaava oli lähdössä myös. Nuuksiossa ei taida saada ajella mönkijällä...
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Nähdäksein tämä Nuuksion tapaus (n. 3600 kommenttia tässä vaiheessa) ei ole sivuston kommentoiduin tapaus eikä edes huitele vielä lähellä kaikista eniten kommentoituja aiheita, esimerkiksi Ulvila on kerännyt yli 100 000 kommenttia ja on saanut "oman" nimikkoalueensa palstalle, ilmeisesti ehtymättömänä runsaudensarvimysteerinä/tapauksena. Muutaman vuoden takainen Kestin tapaus näköjään kerännyt aikoinaan n. 14 000 kommenttia, lähiajalta Seinäjoen teinirikos teettänyt n. 3200 kommenttia - suunnilleen vertautuu Seinäjoen tapaukseen määrällisesti näillä näkymin.
Jos taas katsotaan lukemia ylipäätään, niin totta selkeästi, että puhutuimpiin aiheisiin kuuluvat - monet muut katoamistapaukset eivät saa samaa määrää lähimainkaan. Koetan vaan ilmaista, että vaikka Nuuksion tapaus on puhutuimpia aiheita ja juuri nyt ilmeisesti ihan vilkkainta osiota (tosin Ulvila vaikuttaisi olevan aikas päällä myös, johtuen Häkeilystä), se ei ole sivuston kommentoiduin tapaus.
.... Utkinan katoamismysteeristä on silti tullut rikosaiheisen portaalin murha.info -sivuston kommentoiduin tapaus. Utkinan mysteeriä on spekuloitu kahden viikon aikana enemmän kuin Jari Aarnion rikosepäilyjä tai Seinäjoen teinisurmaa, joka tähän asti on ollut sivuston viime aikojen suosituin puheenaihe. ...
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... aa/5325020

Vielä tämä kohta samasta linkistä.
Utkinasta on katoamispäivältä kaksi valokuvaa.
Siinä varmaan jäänyt välistä tarkentavina sanoina "annettu julkisuuteen", koska viranomaisilla on enemmänkin kuvaa ko. päivältä, mm. mainittuna Myyrmäen asemakuva, jota ei ole julkistettu, ja ylipäätään heillä on oleksuttavasti enemmän kuva-aineistoa valvontakameroista, mutta julkisuuteen annettu ne 2 kuvaa.

En ole nillittäjä lainkaan ja teksti oli muuten ihan ok, sivustokin mainittu ihan neutraalisti eikä langettu jonkinlaiseen tekstintäyttöön moraalipaatoksella ja täten haettu täkynä uutta aihetta nettikulttuurin dekadenssiyden rajamailta - iltalehden, suomi24:n ja vastaavien kommenttiosioissa ilmenee varmasti kaikenlaista ja ylipäänsä netissä, minfossa kuitenkin on enemmän viitseliäisyyttä kehissä, karttoja tutkataan ja mennään eri "teorioita" lävitse jne. En ole kauaa ollut palstalla rekisteröityneenä, niin en asioista niin perillä enkä täten parasta tulkkia asioiden ääreltä.

Aiempi kirjoittaja kysyi, olisiko kiinnostusta mennä käytännön etsintöihin paikan päälle. Olisin myös kiinnostunut muuten mutta en asu nyt pääkaupunkialueella ja en pääse täältä seuduin helpolla Nuuksioon. Tuttavalle joka asuu Espoossa sanoin jo aiemmin tästä Nuuksiosta ja hän kävi katsomassa seutuja siellä, ei mitään mainittavaa nähnyt paitsi maisemia ja totesi maaston liukkaaksi sateen tms jäljiltä.

Toivotaan että pian selviäisi katoaminen. Mitä kauemmin löytämisessä kestää, sitä epävarmempaa saada selvyyttä mitä käynyt, jos kyse edesmenneestä. Toivotaan eloonjääntiä/pysymistä, vaikka vastoin todennäköisyyttä, mutta kun ei varmuuksia ole - ovat asiat avoinna.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Jazz1
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: Su Elo 11, 2013 11:50 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Jazz1 »

Arvioni tapauksesta: Ensinnäkin, Nela on kuollut suurella varmuudella. Uskon hänen tehneen itsemurhan. Hänen toimintansa ei ole ollut loogista ruokaostoksineen tai ulkoiluvaatteiden vaihdon osalta, mutta tapauksessa on kyse itsarista anyway. Toivottavasti me kuin aviomieskin saamme joskus selvyyden asiaan. Aviomiehen syyllisyyteen en ole uskonut sekuntiakaan. Jotkut kommentoivat miehen esiintyneen oudosti ja siitä päättelevänsä jotain. En pitäisi miestä syyllisenä vaikka meininki olisi ollut oudompaakin haastatteluissa yms.
Cinderella1
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Syys 15, 2015 7:50 pm
Paikkakunta: Kapinakylä
Viesti:

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Cinderella1 »

Kapinakylän terkut taas, Nelalla oli oikeesti pää kipeä. Yhden asian kertoisin liittyen päänsärkyyn, eli jos itkee monta tuntia, niin aivan varmasti alkaa särkeä päätä.S loukkasi Nelaa, ja nela otti hatkat, ja lähti nuoruuden rakkauden perään, ehkä juuri tämä rakkaus haki Nelan valkealla ratsulla. Ja he elävät elämänsä onnellisina, jossain kaukana kaikesta pahasta.
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

antibes kirjoitti:Nelan aviomies sanoi muistaakseni jossain tiedotteessa että Nelalla oli kadotessaan mukanaan cityreppu.
-----
Toki tuo cityreppu voi olla myös jokin toimittajan käännösjuttu. Itselläni vain pisti silmään koska kuvassa on rinkka (vaikkakin pienempi kuin usean päivän vaelluksilla käytettävä) ja en millään sitä miellä cityrepuksi. :|
Kyllä vain. Kun kuva repusta tuli ajattelin samoin - olin olettanut, että Sergeyn kuvailema reppu jossa Nela kantoi yleensä tietokonettaan olisi ollut kuvan päivärinkkaa pienempi kevytreppu. Koska reppu oli harmaa, arvelin samoin, että kyseessä on jokin sähläys yksityiskohdissa, tai Nelalla on kaksi harmaata reppua, cityreppu ja päivärinkka, mutta asiaa ei enää tuntomerkeissä tarkennettu, olihan väri oikea. Myöhemminhän cityreppu-termi jäi pois.

Asia ei vaikuttanut katomisen kanssa oleelliselta muutoin kuin niin, että päivärinkka laukkuna kertoi Nelan suunnitelleen patikointireissua - joka ei ollut tiedossa vielä aluksi - ja sekin asia selvisi samassa kun kuva Nuuksiosta julkaisiin. En sitten siis löytänyt tartuttavaa, joten en maininnut asiaa.
This case is a mess. Whodunnit?
P.Erämies
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Huhti 05, 2011 5:27 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja P.Erämies »

Cinderella1 kirjoitti:Kapinakylän terkut taas, Nelalla oli oikeesti pää kipeä. Yhden asian kertoisin liittyen päänsärkyyn, eli jos itkee monta tuntia, niin aivan varmasti alkaa särkeä päätä.S loukkasi Nelaa, ja nela otti hatkat, ja lähti nuoruuden rakkauden perään, ehkä juuri tämä rakkaus haki Nelan valkealla ratsulla. Ja he elävät elämänsä onnellisina, jossain kaukana kaikesta pahasta.
Kun "vieras mies tulee taloon" niin päänsärky on yleistä ja lomamatkalla työasiat stressaa. Hän teki sen virheen, että sammutti kännykän nuuksiossa, koska silloin poliisin oli aloitettava suuret etsinnät ja julkaistava kuva. Nyt on oltava ulkomailla hissun kissun look muutettuna.
Kirvesmies
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: La Elo 13, 2011 11:01 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kirvesmies »

Nela on erehtynyt lääkäriasemassa.
Nela meni Myyrmanniin 2.-kerrokseen, vaikka olisi pitänyt olla Sellossa Diacorissa 2.-kerroksessa.[/quote]

Miten voit olla niin varma että piti olla Sellossa ? Isossa Omenassakin Diacor on 2.-kerroksessa.[/quote]
Hyvä huomio.
Katselin juuri äsken karttapalvelun intternetissä olevia kartastoja, ja huomasin, että Myyrmanni, Sello ja Iso Omena ovat lähestulkoon suoralla janalla toisiinsa nähden.
Ison Omenan valvontakuviakaan ei ole julkisuudessa näkynyt...[/quote]

Ja jos vielä katsoo karttoja vähän tarkemmin ja isommassa perspektiivissä, niin paitsi että Iso Omena, Sello ja Myyrmannin kauppakeskus osuvat lähes samalle janalle - niin sillä samalla viivalla on vielä Helsinki-Vantaan lentokenttäkin! Ja täällähän on jo aikaisemminkin spekuloitu sillä, että mitä jos Nela on poistunut maasta kokonaan?

No hei oikeesti, jotain rajaa nyt trollatessakin, vaikka hauskaa tämäkin ehkä jonkun mielestä, mutta ei todellakaan liity Nelan katoamiseen mitenkään. Vaikka kiinnostava havainto ihan sinänsä - piti alkaa jo itsekin katsomaan...
ta821
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 9:57 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja ta821 »

Alusta asti myös seuraillut tapausta. Kyllähän tuo reppu mikä hänellä mannissa on niin näyttää paljon pienemmältä, kuin bussissa oleva pikkunen rinkka, mielestäni ihan eri reput ja vaikka ostokset laittaisikin reppuun jos siis sama reppu olisi niin siltikin, tuo pieni rinkka on esim huomattavasti korkeempi mikä mannissa nähtävissä jota olalla kantaa.

Voihan toki olla, että ois alunperin lähtenytkin töihin ja hakenut vaan ruokaa cittarista töihin mukaan ja sitten alkanutkin ahistaa/arvelluttamaan ja hakenutkin himasta rinkan ja menoks, tosin tiedä ehtiikö silloin aikataululla kyseiseen nuuksion bussiin?
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Katsoin Nuuksion reittikarttaa ja mietin jos itse olisin tilanteessa jossa haluaisin päivän kävellä siellä puistossa ja sillä lailla ehtiä kotio että vieraat olisivat tulossa alkuillasta... Ja että olisin jäänyt Kattilassa pois,- Niin ensimmäinen reitti mulla tulisi mieleen olisi noita polkuja yhdistelemällä Yhdysreitti-Haukankierros-Korpinkierros, suunnata Siikaniemeen bussille tai jos olisi aikaa vielä, polkua Muu reitti,lantustellut Siikarantaan, josta pääsisi sitten bussiin kotia. Nyt jos olisin lähettänyt tekstiviestin äidille puoli kolmen aikaan, olisin jos luultavasti Siikajärvellä, siis järven luona. Tällöin Ämmässuokin on aika lähellä?
Ja nyt jos asuisin siellä etelässä niin ihan mielenkiinnosta kohdistaisin etsinnät Siikajärven ympäristöön.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1119
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Rousku »

ta821 kirjoitti:Voihan toki olla, että ois alunperin lähtenytkin töihin ja hakenut vaan ruokaa cittarista töihin mukaan ja sitten alkanutkin ahistaa/arvelluttamaan ja hakenutkin himasta rinkan ja menoks, tosin tiedä ehtiikö silloin aikataululla kyseiseen nuuksion bussiin?
Todella rivakasti kipittäen ehtii. Ja jos tietää, missä ovat tavarat joita ottaa mukaan. Kolinaa voi olla vaikea välttää. Tosin tässähän ei ole edes kerrottu, miten Nela sinne Espoon keskukseen on mennyt.
morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 684
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

Kirvesmies kirjoitti:
Nela on erehtynyt lääkäriasemassa.
Nela meni Myyrmanniin 2.-kerrokseen, vaikka olisi pitänyt olla Sellossa Diacorissa 2.-kerroksessa.
Miten voit olla niin varma että piti olla Sellossa ? Isossa Omenassakin Diacor on 2.-kerroksessa.
Hyvä huomio.
Katselin juuri äsken karttapalvelun intternetissä olevia kartastoja, ja huomasin, että Myyrmanni, Sello ja Iso Omena ovat lähestulkoon suoralla janalla toisiinsa nähden.
Ison Omenan valvontakuviakaan ei ole julkisuudessa näkynyt...
Ja jos vielä katsoo karttoja vähän tarkemmin ja isommassa perspektiivissä, niin paitsi että Iso Omena, Sello ja Myyrmannin kauppakeskus osuvat lähes samalle janalle - niin sillä samalla viivalla on vielä Helsinki-Vantaan lentokenttäkin! Ja täällähän on jo aikaisemminkin spekuloitu sillä, että mitä jos Nela on poistunut maasta kokonaan?

No hei oikeesti, jotain rajaa nyt trollatessakin, vaikka hauskaa tämäkin ehkä jonkun mielestä, mutta ei todellakaan liity Nelan katoamiseen mitenkään. Vaikka kiinnostava havainto ihan sinänsä - piti alkaa jo itsekin katsomaan...
Kävi tuo Helsinki-Lentää minullakin mielessä mutta lähin Diagor siellä on Flamingossa ja se on 3.kerroksessa.

Se harmaa asuste. Jos löytäisin tuollaisen lammenrannasta luulisin uimahousuksi enkä huiviksi. Onkohan se paikalla käynyt varma asiasta ? Kokeilin googlata sillä kuvalla. Aika mielenkiintoista kun ensimmäinen osuma on murha.info ja toinen osuma on tsekkiläinen ulkoilusivusto:
http://www.svetoutdooru.cz/kolo-voda/po ... erstretch/
Ei se 'treffit kotikylän pojan kanssa' välttämättä olekaan ihan mahdoton.
saiMi76
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 5:20 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja saiMi76 »

...en ole uskonut S syyllisyyteen ollenkaan, ennemminkin huolissani. Miettikää itse olla vieraassa maassa, perhe muualla, vaimo katoaa, kaveritkaan eivät voi olla hänen luonaan koko ajan... mahtaa olla ahdistavaa ja todella surullista :(
Muistaakohan S syödä ja huolehtia itsestään, muutenkin kuin päästä työpaikalle ihmisten ilmoille...
Miten muuten, auttaako joku kriisiryhmä tällaisessa tapauksessa omaista pysymään suht järjissään, ruoassa ja kunnossa? Olisiko S:lle avuksi kertoa, että täältä porukkaa menossa kiertämään alueita, olisi henkinen tuki hälle ainakin...?
*pohtii*
Seeker
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 9:56 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Seeker »

Jos suoritatte omatoimisia etsintöjä, kuten minä jo useita päiviä (olin myös Vapepan riveissä sunnuntaina), muistakaa tämä: Jos löydätte jotakin minkä epäilette kuuluneen Nelalle, älkää koskeko siihen! Asentakaa puhelimeenne 112 Suomi -sovellus, ilmoittakaa löytöpaikan koordinaatit poliisille, ja toimikaa ohjeiden mukaan. Näille neroilupalstoille välitön raportointi voi johtaa siihen, että jengi paukkaa löytöpaikalle pätemään, ja tuhoaa kaikki mahdolliset jäljet. Poliisi hoitaa tutkimukset.

Tsemppiä etsintöihin, ja kiitoksia että jaksatte edelleen etsiä!
Halkokauppias
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 12:35 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Halkokauppias »

saiMi76 kirjoitti:Miten muuten, auttaako joku kriisiryhmä tällaisessa tapauksessa omaista pysymään suht järjissään, ruoassa ja kunnossa?
Kadonneiden omaisille on olemassa kriisiryhmä joka tulee kotiin juttelemaan jos siltä tuntuu.
Yleensä poliisi näissä tapauksissa kysyy asiasta ja soittaa sitten ryhmän paikalle jos vastaus on myöntävä.
En muista tarkalleen mutta taitavat olla ainakin Helsingissä SPR:n porukkaa.
Vastaa Viestiin