Irakilaisnaisen raaka pahoinpitely Oulussa vuonna 2000

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Hoffa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 2:21 pm

Irakilaisnaisen raaka pahoinpitely Oulussa vuonna 2000

Viesti Kirjoittaja Hoffa »

Muistaakos kukaan tätä tapausta jossa nuoret miehet muistaakseni 15-17v, tunkeutuivat maahanmuuttaja perheen asuntoon ja hakkasivat perheen äidin? Kaksi muistaakseni tuomittiin ja kolmannen syytteet hylättiin. Olen yrittänyt täältä ja googlella hakea tietoa tapauksesta mutta ei oikein tunnu löytyvän.
Hoffa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 2:21 pm

Re: Tunkeutuminen asuntoon Oulu, huonesuo 90-luvun lopulla.

Viesti Kirjoittaja Hoffa »

Kysellään taas muistaako kukaan??
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tunkeutuminen asuntoon Oulu, huonesuo 90-luvun lopulla.

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

15-vuotias pysyi vangittuna irakilaisnaisen pahoinpitelystä

Oulun käräjäoikeus on jatkanut poliisin vaatimuksesta 15-vuotiaan oululaispojan vangitsemista. Poika vangittiin 7. tammikuuta epäiltynä tapon yrityksestä.

Vangitseminen liittyy irakilaissyntyisen naisen pahoinpitelyyn. Uhri sai vakavia vammoja ja on yhä sairaalahoidossa.
Kolme oululaisnuorta tunkeutui loppiaisyönä irakilaisperheen rivitaloasuntoon. Kotona olivat perheen äiti ja neljä pientä lasta. Äiti pakeni takaovesta takapihalle, jossa 15-vuotias sai hänet kiinni.
Kaksi muuta tapahtuneeseen osallistunutta ovat yhä pidätettyinä. He ovat 17-vuotiaita. Juttu on esillä seuraavan kerran käräjäoikeudessa 4. helmikuuta.

HS 23.1.2000
------------------
Oikeus jatkoi 15-vuotiaan vangitsemista

Oulun käräjäoikeus jatkoi perjantaina poliisin vaatimuksesta 15-vuotiaan oululaispojan vangitsemista. Poika vangittiin 7. tammikuuta todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä.
Vangitseminen liittyy loppiaisyönä kaupungissa tapahtuneeseen irakilaisnaisen vakavaan pahoinpitelyyn.
Juttu on seuraavan kerran esillä käräjäoikeudessa 18. helmikuuta. Syytteen nostamisen takaraja on 16. helmikuuta.

HS 5.2.2000
----------------------
Vangittuna ollut 15-vuotias sosiaaliviranomaisten huostaan

Tapon yrityksestä todennäköisin syin epäilty 15-vuotias oululaispoika otetaan sosiaaliviranomaisten huostaan. Hänet laskettiin perjantaina vapaaksi tutkintavankeudesta Oulun käräjäoikeuden päätöksellä.

Poika on ollut vangittuna 7:nnestä tammikuuta lähtien. Hänen vangitsemisensa liittyy loppiaisyönä Oulussa tapahtuneeseen irakilaisnaisen vakavaan pahoinpitelyyn.
Poika sijoitetaan lastensuojelulaitoksen kriisiyksikköön. Oikeus katsoi, että pojalle voidaan järjestää laitosoloissa, Pohjola-kodissa, vahva tuki ja ympärivuorokautinen valvonta. Oikeus muistutti, että kyseessä on 15-vuotias lapsi, jota ei ole aiemmin rekisteröity rikoksista.
Kolme oululaisnuorta tunkeutui loppiaisyönä irakilaisperheen rivitaloasuntoon rikkomalla ikkunan. Asunnossa olivat tuolloin perheen äiti ja neljä pientä lasta. Äiti pakeni tunkeutujia takapihalle, jossa nuorukainen sai hänet kiinni ja pahoinpiteli sairaalakuntoon.
Syyttäjä vaati nuorukaisen pitämistä edelleen vangittuna aiemmin esitetyillä perusteilla.

HS 4.3.2000
------------------------
Irakilaisnaisen pahoinpitely suljetuin ovin Oulun käräjillä

Viime loppiasyönä Oulussa tapahtunut irakilaisnaisen vakava pahoinpitelyjuttu käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa tiistaina. Juttu puitiin suljetuin ovin mm. siksi, että kolme syytettyä ovat alle 18-vuotiaita.

Nuorin heistä, 15-vuotias oululaispoika, pahoinpiteli irakilaisnaisen sairaalakuntoon naisen kotipihalla. Häntä syytettiin muun muassa tapon yrityksestä.
Juttu käsiteltiin kokonaisuudessaan tiistaina, mutta tuomio luetaan vasta ensi viikolla. Jutun pöytäkirjat julistettiin salaisiksi 20 vuodeksi. Asian käsittelyä suljetuin ovin perusteltiin myös sillä, että jutussa tulee esille arkaluontoisia asioita, jotka liittyvät 15-vuotiaan kotioloihin. Poika on sosiaaliviranomaisten huostassa.
Pahoinpitely tapahtui loppiaisyönä, kun oululaisnuoret tunkeutuivat irakilaisperheen rivitaloasuntoon. Asunnossa oli tuolloin perheen äiti ja neljä pientä lasta. Äiti pakeni tunkeutujia takapihalle, jossa 15-vuotias nuorukainen sai hänet kiinni ja pahoinpiteli sairaalakuntoon. Kaksi muuta nuorukaista ovat 17-vuotiaita.
Irakilaisnaisen puolustusasianajaja Hannu Gehör ja oikeudessa läsnä ollut ulkomaalaisvaltuutettu Antti Seppälä halusivat avointa käsittelyä. Heidän mielestään asia on laadultaan sellainen, että se olisi vaatinut julkisen käsittelyn.
Irakilaisnainen on toipunut vammoistaan. Hän oli läsnä oikeuden istunnossa.

HS 12.4.2000
---------------------
Irakilaisnaisen pahoinpitelystä pitkä vankeustuomio

Viistoistavuotias oululaispoika tuomittiin keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen loppiasyönä tapahtuneesta irakilaisnaisen vakavasta pahoinpitelystä.

Mukana ollut 17-vuotias nuorukainen sai kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Kolmatta nuorukaista vastaan nostettu syyte ja vahingonkorvausvaatimukset hylättiin.
Viisitoistavuotias sai kolmivuotisen tuomionsa nuorena henkilönä tehdyistä tapon yrityksestä, vahingonteosta ja väkivaltaisesta kotirauhan rikkomisesta. 17-vuotiaan ehdollinen tuomio tuli nuorena henkilönä tehdyistä lievästä vahingonteosta ja väkivaltaisesta kotirauhan rikkomisesta.

Pahoinpitely tehtiin loppiaisyönä, jolloin nuorukaiset tunkeutuivat irakilaisperheen rivitaloasuntoon rikkomalla ikkunan. Asunnossa oli perheen äiti ja neljä pientä lasta. Äiti pakeni tunkeutujia takapihalle, missä 15-vuotias sai hänet kiinni ja pahoinpiteli sairaalakuntoon.

Vankeustuomion saanut poika velvoitettiin maksamaan irakilaisnaiselle korvauksia, muun muassa kivusta ja särystä, yhteensä 50000 markkaa. Yhteisvastuullisesti 17-vuotiaan kanssa hänet tuomittiin kaikkiaan yli 90000 markan korvauksiin eri tahoille. Pahoinpidellylle naiselle he joutuvat korvaamaan tästä summasta 40000 markkaa henkisestä kärsimyksestä.
Juttu käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin viime viikolla, mutta päätöstä ei silloin vielä annettu. Juttuun liittyvät asiakirjat julistettiin tuolloin salaisiksi 20 vuodeksi.

HS 20.4.2000
----------------------
Uutista hovin tuomiosta löytänyt en, menikö sinne, ehken.

Poika on nyt mies, 30 jo ikää ja ehken hävettää moinen touhu. Syytä ainakin olisi.

Vuotta aiemmin Oulun suunnalla kaksi poikaa, 15- ja 16-vuotiaat pahoinpitelivät vanhan äijän melkein kuoliaaksi, uhri kuoli, mutta sai slaagin ja tuomioksi tuli 1 v 6 kk ehdollista. Jostain syystä irakilaisnaisesta saa enemmän kuin suomalaismiehestä. Toki tapauksissa saattaa olla jotain sellaista mitä emme tiedä, mutta maallikon silmin luettuna tuomio ei mennyt "tasa-arvoisesti".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Hoffa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 2:21 pm

Re: Tunkeutuminen asuntoon Oulu, huonesuo 90-luvun lopulla.

Viesti Kirjoittaja Hoffa »

Poika ei koskaan kerennyt kasvaa mieheksi vaan kuoli vuosi-pari linnasta pääsyn jälkeen kylillä kiertäneen tarinan mukaan yliannostukseen. Kahden muun myöhemmistä vaiheista en ole kuullut.
Kyllä siitä silloin puhuttiin että tuomiota lisäsi reippaasti uhrin etninen tausta.
Ja kiitokset tohtorille, melkein arvasin että sieltä tietoa löytyy jos jostakin.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Tunkeutuminen asuntoon Oulu, huonesuo 90-luvun lopulla.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Hämärä mielikuva tuli siitä, että ainakin jossain tapauksessa olisi tuomiota lisännyt se, että tapauksen näki uhrin reilusti alaikäiset (pienet) lapset. Ei ollut siis tämä tapaus, vaan joku toinen missä kuitenkin tuota käytettiin tuomion lisäämisen perusteena. Toisin sanoen pienempi tuomio olisi tullut jos tekijä olisi pitänyt huolta ettei lapsille olisi tullut näkö- tai kuulohavaintoa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Voisiko jotain vastaavaa olla ollut tässäkin, kun kuitenkin uutisessa mainitaan asunnossa olleen neljä pientä lasta?

Ai joo ja Lecter, yrititkö tuossa ylemmässä jutussa kertoa että uhri kuoli pahoinpitelyn seurauksena saamaan sydänkohtaukseen, ei varsinaisesti siihen pahoinpitelyyn suoraan? Se voisi toimia taas tuomiota vähentävänä, vaikka aivan varmasti uhri ei olisi sitä sydänkohtausta saanut tuossa tilanteessa alun pitäenkään jos koko pahoinpitelyä ei olisi tapahtunut. Saiko puolustus kenties keploteltua asian niin, että tuomio tulikin pelkästä pahoinpitelystä, ei kuolemasta?

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tunkeutuminen asuntoon Oulu, huonesuo 90-luvun lopulla.

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

VoDKa kirjoitti:...Lecter, yrititkö tuossa ylemmässä jutussa kertoa että uhri kuoli pahoinpitelyn seurauksena saamaan sydänkohtaukseen, ei varsinaisesti siihen pahoinpitelyyn suoraan? Se voisi toimia taas tuomiota vähentävänä, vaikka aivan varmasti uhri ei olisi sitä sydänkohtausta saanut tuossa tilanteessa alun pitäenkään jos koko pahoinpitelyä ei olisi tapahtunut. Saiko puolustus kenties keploteltua asian niin, että tuomio tulikin pelkästä pahoinpitelystä, ei kuolemasta?
Se juttu on selitettynä siinä lasten tekemissä hengenriistoissa, mutta uhri sai slaagin joko pahpit aikana tahi sen jälkeen. Sitä tietoa ei ollut saatavilla. Uhri löytyi kodistaan kuolleena pahoinpitelyn jälkeisenä päivänä. Välitön kuolinsyy oli ns slaagi, mutta pahpit vammat myötävaikuttivat. Ei olisi slaagia ilman pahpit saanut ei. Tuomio tuli kuolemantuottamuksesta sekä törkeästä pahpitelystä.
- "Kun sillai niiku sopivasti hakkaa, eikä uhri heti kuole, niin selviää vähemmällä". Olen todennut sen aiemminkin.

Otsikossa mainittu tapahtuma/teko taas on niin törkeä, että tieto tekijän kuolemasta voidaan ottaa ilolla vastaan. Eipähän ole enää ihmisiä kiusaamassa. Tämä oli sellainen rikos, jota nimimerkki Ulrike peräänkuulutti taannoin; rasistinen rikos.
- Jostain syystä kun mustalaiset menevät vanhusten kotiin, hakkaavat, sitovat tuoliin ja lopuksi vievät rahat, niin se ei ole rasistinen rikos, vaikka siinäkin kohde valikoituu etnisen taustansa perusteella. Tai ehkä en ole vielä tarpeeksi lukenut mustalaiskulttuurista (tietoutta pitää lisätä), jotta voisin ymmärtää mikä siinä ei ole rasistista.
- Vielä runsaat 4 vuotta ja Oulun casen paperit ovat julkisia, joten palataan asiaa silloin. Viimeistään silloin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Hoffa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 2:21 pm

Re: Irakilaisnaisen raaka pahoinpitely Oulussa vuonna 2000

Viesti Kirjoittaja Hoffa »

Vettä on virrannut oulujoessa sen verran että tämän tapauksen paperit ovat ilmeisesti saatavilla?
Jokohan tohtori on ne kerennyt hommaamaan?
Vastaa Viestiin