Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Tämä tekijä oli nimeltään Sari Hannula. Uhri oli hänen kihlattunsa Jukka. Pariskunta oli seurustellut vasta muutaman kuukauden.
Poliisien tullessa asunnossa oli Sari ja hänen paikalle hälyyttämänsä täysi-ikäinen tytär.
Ensin Hannula väitti, että ovikello oli soinut ja kun Jukka oli mennyt avaamaan, kuului kolahdus ja kun nainen meni katsomaan, oli Jukka maannut lattialla. Eli siis hänen mukaansa joku ulkopuolinen teki surman.
Nainen otettiin kuitenkin poliisin huostaan, koska he epäilivät tätä kertomusta.
Hannula sitten kertoikin, että päivä oli kulunut sopuisasti, mutta illalla oli tullut riita. Jukka oli humalassa ja huutanut ja käyttäytynyt aggressiivisesti.
Hannula oli ottanut keittiön pöydältä pienehkön veitsen avukseen, koska oli epäillyt, että mieskin turvautuisi veitseen.
Jukka oli huitonut nyrkeilläkin ja tullut vaan perässä naisen perääntyessä eteiseen.
Hannulan mukaan veitsi vain osui Jukkaa rintaan, eikä hän varsinaisesti lyönyt tätä. Jukan paita oli kuitenkin vereentynyt ja mies rojahtanut lattialle. Nainen meni kertomansa mukaan paniikkiin ja hoki: "Rakas, rakas, sattuiko sinuun?"
Sen jälkeen Hannula aloitti elvytyksen ja soitti hätäkeskukseen. Heti puukotuksen jälkeen hän oli tosin soittanut tyttärelleen, joka oli rientänyt paikalle.
Jukan raivo oli Hannulan mukaan alkanut jostain veloista. Mies oli ollut raivoissaan, koska ei saanut perittyä lainaamiaan velkoja sovitusti. Hannula oli kertomansa mukaan häntä rauhoitellut sanoen, etteivät velat hänen syynsä ole.
Sellanen tapaus. Juttu oli Alibi 12/2015 -lehdessä.

Hankkija
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:06 pm
Paikkakunta: Riukulehto

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Hankkija »

Keit­tiö­veit­sel­lä miehen tappanut nainen tuomittiin vuosiksi vankilaan

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Sari Tanja Anneli Hannulan yhdeksän vuoden vankeustuomioon taposta. Oikeus katsoi, että vuonna 1968 syntynyt Hannula oli puukottanut kuoliaaksi miehen yksityisasunnossa Puolivälinkankaalla viime vuoden heinäkuussa.

Hannula oli iskenyt keittiöveitsen miehen rintaan vasemmalle puolelle niin, että iskusta oli aiheutunut 15 senttiä syvä haava. Mies oli kuollut pian iskussa saamiinsa vammoihin.

Syyttäjä oli vaatinut tuomiota taposta.

Hannula kiisti syyllistyneensä tappoon. Hänen mukaansa teko oli vahinko. Tapahtumaa oli edeltänyt hätävarjelutilanne, ja veitsi oli osunut uhriin hänen oman toimintansa seurauksena. Hannulan mukaan kyse oli enintään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Käräjäoikeus ei pitänyt Hannulan kertomusta hätävarjelutilanteesta uskottavana. Oikeus perusteli kantaansa muu muassa sillä, että Hannula oli aluksi väittänyt, että henkirikoksen oli tehnyt kaksi ulkopuolista ihmistä. Hän oli myös yrittänyt lavastaa tilanteen sellaiseksi, että hän ei olisi syyllinen. Myöhemmin tarina muuttui hätävarjelutilanteeksi.

Oikeuden mukaan nainen oli syyntakeinen eli hän ymmärsi tekonsa luonteen.

Vankeustuomion lisäksi nainen määrättiin maksamaan omaisille 12 000 euroa kärsimyksestä sekä muita korvauksia yhteensä noin 15 000 euroa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/keitt ... an/721796/

Alice
Neuvoja-Jack
Viestit: 563
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 6:01 pm

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Alice »

Oulu920 kirjoitti:Onko tuomittu 2002 huumerikoksesta?

Huumeista tuomittu Sari Hannula pakoilee poliisia
Oulu 25.11.2002 13:31

Arkisto

Jari Niemi

Elokuun 21.päivä Oulun käräjäoikeudessa 6,5 vuoden tuomion törkeästä huumausainerikoksesta saanut Sari Hannula on pakoillut poliisia tuomion julistamisesta lähtien.
Poliisi on etsintäkuuluttanut Hannulan ja uskoo saavansa hänet kiinni normaalin valvonnan yhteydessä.

Sari Hannula on hakenut myös kaksi Oulun käräjäoikeuden päätöksellä sijoitettua lastaan pois sijaishoitopaikasta ja vienyt heidät ilmeisesti entiselle aviomiehelleen hoitoon.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/huume ... ia/439473/
Oulu 16.5.2003 0:00

Arkisto

Jari Niemi
Oulu Rovaniemen hovioikeus muutti kahden vastaajan osalta Oulun ison huumejutun tuomiota. Syyttäjä ei hovioikeuden mukaan esittänyt selvitystä siitä, missä hormonivalmisteet olivat olleet huumausaineiden kaupassa avustaneen oululaisen miehen asunnossa. Miehen tuomio aleni kuukaudella vuoteen ja kahteen kuukauteen.
Jutun kolmanneksi päätekijäksi toteamansa oululaisen Sari Hannulan hovioikeus vapautti 5 767 euron suuruisesta rikoksen tuottaman taloudellisen hyödyn menettämisseuraamuksesta, koska jutussa ei esitetty näyttöä siitä, että Hannula olisi tosiasiallisesti hyötynyt myymästään hasiksesta ja amfetamiinista.

Muut jutun tuomiot ovat hovioikeuden mukaan perusteltuja ja yleisen oikeuskäytännön mukaisia. Toinen virolaisista päätekijöistä Priit Priks ei valittanut tuomiosta. Hän sai entisen Neuvostoliiton maajoukkuetason ampumahiihtäjän Urmas Kaldveen ja Sari Hannulan kanssa vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta kuusi vuotta ja kuusi kuukautta. Huumausainekaupassa avustaneen oululaisen Roni Raution vankeustuomio pysyi viitenä vuotena.

Kaikki tuomioistaan valittaneet pitivät rangaistuksiaan kohtuuttoman pitkinä. Sari Hannula vaati lisäksi tuomion muuttamista avunantorikokseksi, alle kahden vuoden pituista ehdollista tuomiota ja vapaaksi pääsyä sekä mielentilatutkimukseen määräämistä.

Oulun käräjäoikeuden mukaan päätekijät toivat alkuvuodesta 2002 Ouluun tasokasta amfetamiinia 2,9 kiloa ja heikkolaatuista hasista 13,5 kiloa. Amfetamiinille ei löytynyt markkinoita Oulusta eikä Raahesta. Suuri osa hasiksesta sen sijaan myytiin Ouluun parin päivän aikana.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/hovio ... ta/514391/

Alice
Neuvoja-Jack
Viestit: 563
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 6:01 pm

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Alice »

Vielä yksi lehtijuttu noihin huumeisiin liittyen: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/huume ... ot/475789/
Viisi virolais-oululaisen huumekoplan jäsentä saivat kovat tuomiot törkeästä huumausainerikoksesta Oulun käräjäoikeudessa.
Tuomiota kovensivat alioikeuden mukaan sekä huumeiden laatu että määrä. Käräjäoikeuden mukaan amfetamiinia tuli tammikuussa 2002 Ouluun ainakin 2,9 kiloa ja hasista 13,5 kiloa.

Huumeet Suomeen hankkinut virolainen Priit Priks ja ne Helsingistä Ouluun kahdella junamatkalla kuljettanut niinikään virolainen Urmas Kaldvee saivat kumpikin kuusi puoli vuotta vankeutta.

Oululaisen Sari Hannulan käräjäoikeus totesi toimineen rikoskumppanina, vaikka tämä väitti olleensa enintään Priksiin rakastunut avustaja.



Myös Hannula sai kuuden ja puolen vuoden pituisen tuomion. Alioikeus ei suostunut Hannulan pyyntöön mielentilatutkimuksesta.

Oululainen Markku Karppinen sai törkeän humausainerikoksen lisäksi tuomiot ampuma-aserikoksesta ja laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä.

Poliisi löysi hänen asunnostaan luvattoman pienoispistoolin ja 54 kappaletta hormonivalmistetta, jota ei Suomessa myydä.

Karppisen tuomion pituudeksi tuli viisi vuotta ja kuukausi.

Karppisen kanssa sekä hasista että amfetamiinia hallussa pitäneet ja myyneet oululainen Roni Rautio sai törkeästä huumausainerikoksesta viisi vuotta vankeutta ja niinikään oululainen mies törkeästä huumausainerikoksesta ja laittomaan tavaraan ryhtymisestä vuoden ja kolme kuukautta vankeutta.

Hänen asunnoltaan poliisi löysi 76 kappaletta hormonivalmistetta. Miehen tuomiota alensi se, että hänen osuutensa hallussapidossa ja myynnissä oli suhteessa vähäinen.

Karppinen ja Rautio luovuttivat vapaaehtoisesti poliisille amfetamiinierästä 2,357 kiloa, mikä käräjäoikeuden mukaan lievensi heidän tuomiotaan.

Seitsemäs koplan jäsen, haukiputaalainen mies sai kuuden kuukauden pituisen ehdollisen vankeusrangaistuksen huumausainerikoksesta.

Hän piti amfetamiinierää kotonaan vuorokauden heti, kun se oli tuotu Ouluun. Mies tiesi repussa olleiden pakettien sisältävän amfetamiinia.

Oulun käräjäoikeus ei yhtynyt koplan suomalaisten jäsenten asianajajien vaatimukseen siitä, että tuomioiden perustana voi olla vain tilattu huumausaine-erä.

Karppinen ja Rautio tilasivat amfetamiinia kilon ja hasista viisi kiloa, mutta virolaismiehille huumeet järjestänyt venäläissyntyinen "Igor" laittoi pakettiin amfetamiinia ainakin 2,9 kiloa ja haista 13,5 kiloa, josta kopla palautti heikkolaatuisensa kuusi kiloa.

Karppinen myönsi oikeudessa, että hän myi kahdessa päivässä hasiksesta noin kuusi kiloa.

Käräjäoikeuden mukaan Priks järjesti huumeiden tulon Ouluun, organisoi niiden siirtymisen ketjussa eteenpäin, hyväksyi huumeiden hinnat sekä kuljetti yhdessä Kaldveen kanssa huumerahaa sekä palautetun hasiksen takaisin Helsinkiin.

Lisäksi Priks järjesti rahaliikenteen osaksi tilinsä kautta. Käräjäoikeus arvioi heidän syyllisyytensä yhtäläiseksi.

Hannula saattoi Priksin yhteyteen Karppisen ja Raution kanssa. Lisäksi hän käräjäoikeuden mukaan kaavaili alustavasti huumeiden luovutushintoja ja järjesteli molempien huume-erien tuloa.

Hänen eri toimensa voisivat käräjäoikeuden mukaan olla osaksi avunannon luonteisia, mutta tekojen monilukuisuus teki hänestä yhtä syyllisen kuin Priks ja Kaldvee.

Suurin osa syytetyistä valittanee tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Monitoimi ADHD taisi sotkeutua joskus myös ulkomaalaisten huorien paritusrinkiin.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Hankkija
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:06 pm
Paikkakunta: Riukulehto

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Hankkija »

Nainen hakee muutosta tap­po­tuo­mioon­sa – tapaus sattui Oulun Puo­li­vä­lin­kan­kaal­la

Johtuiko oululaismiehen kuolema tahallisesta henkirikoksesta vai hätävarjelutilanteen aiheuttamasta vahingosta?

Tätä pohtii Rovaniemen hovioikeus loppuviikon ajan Oulussa, kun se päättää, onko Oulun käräjäoikeuden kuolintapauksesta antamaa tuomiota syytä muuttaa.

Käräjäoikeus tuomitsi viime maaliskuussa 48-vuotiaan naisen yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen taposta.

Oikeus katsoi naisen tappaneen tuoreen kihlattunsa tahallaan iskemällä häntä keittiöveitsellä rintaan Puolivälinkankaalla heinäkuussa 2015.

Oululaisnainen vaatii hovioikeutta kumoamaan käräjäoikeuden tuomion ja poistavan rangaistuksen tai alentavan sitä merkittävästi. Hän katsoo syyllistyneensä korkeintaan törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen tai toissijaisesti hätävarjelun liioitteluna tehtyyn surmaan tai tappoon.

Nainen haluaa, että hänet tuomitaan alentuneesti syyntakeisena eikä syyntakeisena, kuten käräjäoikeus teki. Mielentilatutkimus totesi naisen rajatapaukseksi syyntakeisen ja alentuneesti syyntakeisen välillä. Hän kärsii muun muassa erilaisista psyykkisistä sairauksista ja alkoholiriippuvuudesta.

Tapasivat sairaalan päivystyksessä

Naista puolustava asianajaja Kari Eriksson vetosi torstaina päämiehensä karuun menneisyyteen. Hänen mukaansa nainen joutui säännöllisen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi alle 10-vuotiaasta lähtien, hän kiersi nuoruudessaan kaikki Suomen koulukodit ja aikuiseksi vartuttuaan hän päätyi toistuvasti väkivaltaisiin parisuhteisiin.

Taustansa vuoksi hän pyrkii puolustautumaan väkivaltaa kohdatessaan, Eriksson selitti.

”Ihminen on oman viitekehyksensä vanki. Hän toimii siten kuin hän on tottunut toimimaan, asianajaja kuvaili.

Nainen oli tutustunut kihlattuunsa Oysin yhteispäivystyksessä vain muutamaa kuukautta ennen kohtalokkaita tapahtumia. Heinäkuisena yönä he olivat ryypiskelleet yhdessä ja heidän välilleen tuli riitaa.

Naisen mukaan mies hermostui siitä, kun hän ei onnistunutkaan perimään miehen entiseltä tyttöystävältä tämän maksamattomia velkoja. Miehen hermoja kiristi myös se, että Ruotsin poliisi oli vastikään takavarikoinut heidän autonsa kun naisen ystävä oli jäänyt sillä kiinni huumeidenhakureissulla.

Erikssonin mukaan mies korotti ääntään ja lähti tulemaan naista kohti, jolloin tämä otti veitsen käteensä ja pyrki estämään hyökkäyksen.

”Jossain vaiheessa veitsi osui (mieheen) todennäköisesti tämän oman huitomisen ja ruumiin liikkeiden vuoksi”, hän sanoi.

”Pyrki peittämään todisteet”

Syyttäjä vastustaa muutosvaatimuksia. Hänen mielestään käräjäoikeuden tuomio oli aivan oikea. Myös uhrin omaiset vaativat sen pysyttämistä.

Oikeus määräsi naisen maksamaan omaisille 12 000 euroa kärsimyskorvauksia ja erilaisia kulukorvauksia yli 14 000 eurolla.

Omaisten mielestä uhri kuoli napakkaan veitsen iskuun. He katsovat, että tahallisen henkirikoksen puolesta puhuu myös muun muassa se, että nainen puhdisti veitsen ja yritti piilottaa sen naapurissa asuneen tyttärensä parvekkeelle teon jälkeen.

Tämä myös soitti useita muita puheluita ennen kuin hän hälytti apua hätäkeskuksesta ja väitti aluksi, että kaksi miestä oli puukottanut hänen kihlattunsa.

”Hän pyrki kaikin keinoin peittämään varsinaisen tapahtuman ja sen todisteet”, omaisten asianajaja Antti Myllymäki selitti.

Hovioikeuden käsittely jatkuu perjantaina. Se antaa tuomionsa myöhemmin.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/naine ... la/742642/

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Omituinen, sekava tarina: "Naisen mukaan mies hermostui siitä, kun hän ei onnistunutkaan perimään miehen entiseltä tyttöystävältä tämän maksamattomia velkoja."

Eli mies laittoi tämän naisen perimään velkoja entiseltä tyttöystävältään. Kun naisspeedo ei tässä sitten onnistunut, mies yritti tappaa tämän velanperijän, mutta velanperijä tappoikin häntä uhkailleen rahanvaatijan?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Ailar kirjoitti:Tämä tekijä oli nimeltään Sari Hannula. Uhri oli hänen kihlattunsa Jukka.
Hannulan mukaan veitsi vain osui Jukkaa rintaan, eikä hän varsinaisesti lyönyt tätä. Jukan paita oli kuitenkin vereentynyt ja mies rojahtanut lattialle. Nainen meni kertomansa mukaan paniikkiin ja hoki: "Rakas, rakas, sattuiko sinuun?"

Voi voi, niin kaunis rakkaustarina. Harmi kun päättyi näin.

Ei olisi ikinä uskonut, että kun puukolla pistää rintaan, niin henkihän siinä menee. :roll:

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tiina kirjoitti:
Ailar kirjoitti:Tämä tekijä oli nimeltään Sari Hannula. Uhri oli hänen kihlattunsa Jukka.
Hannulan mukaan veitsi vain osui Jukkaa rintaan, eikä hän varsinaisesti lyönyt tätä. Jukan paita oli kuitenkin vereentynyt ja mies rojahtanut lattialle. Nainen meni kertomansa mukaan paniikkiin ja hoki: "Rakas, rakas, sattuiko sinuun?"
Voi voi, niin kaunis rakkaustarina. Harmi kun päättyi näin.

Ei olisi ikinä uskonut, että kun puukolla pistää rintaan, niin henkihän siinä menee. :roll:
Samankaltaisen näytelmän ensi-ilta esitettiin muuten myös Oulussa jo vuonna 2012, siinä käsikirjoitus oli laadittu taas näin:
Näyttelijä puukotti avomiestänsä ensi-illan jälkeen Oulussa
Uhri kertoi oikeudessa, että pisto syntyi hänen oman liikkeensä johdosta hänen noustessaan vauhdikkaasti suuttuneena sängyn reunalta naisen pitäessä veistä kädessään.
Tässä uudessa tapauksessa on se ongelma, että käsikirjoitusta on muutettu usein toisen päänäyttelijän toimesta ja toinen pääosan esittäjä meni ja kuoli kesken kohtauksen.

Tämä Puolivälinkankaan puukottaja on todennäköisesti ollut tietoinen samassa kaupungissa tapahtuneesta puukotuksesta (ja vapauttavasta tuomiosta) vain muutamaa vuotta aiemmin. Tekijä tunsi paljon rikollisia ja juttu, sehän kulkee se... Kehitti sitten hädissään tuon nyyhkytarinan häikäilemättömyyttään. Uskon, että meni juuri näin, kun tarinaa on pitänyt muutella ja viilatakin realistisemmaksi yms paskaa.

Vanhassa tapauksessa oli etuna se, että puukottaja oli ammattinäyttelijä ja hänen ihana rakkaansa vahvisti naisen kertoman tarinan todeksi.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tästä on näemmä jäänytkin hovin annostelma tuomio postaamatta:
Hovioikeus piti voimassa Oulussa keit­tiö­veit­sel­lä tappaneen naisen tuomion

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Oulussa tehdystä taposta langetettua yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta.

Oulun käräjäoikeus katsoi maaliskuussa antamassaan tuomiossa Sari Tanja Anneli Hannulan puukottaneen kuoliaaksi miehen yksityisasunnossa Puolivälinkankaalla heinäkuussa 2015.

Hannula oli tappanut miehen iskemällä häntä keittiöveitsellä rintaan.

Käräjäoikeudessa Hannula kiisti syyllistyneensä tappoon. Hänen mukaansa teko oli vahinko. Tapahtumaa oli edeltänyt hätävarjelutilanne, ja veitsi oli osunut uhriin hänen oman toimintansa seurauksena.

Käräjäoikeus ei pitänyt Hannulan kertomusta hätävarjelutilanteesta uskottavana. Oikeus perusteli kantaansa muu muassa sillä, että Hannula oli aluksi väittänyt, että henkirikoksen oli tehnyt kaksi ulkopuolista ihmistä. Hän oli myös yrittänyt lavastaa tilanteen sellaiseksi, että hän ei olisi syyllinen. Myöhemmin tarina muuttui hätävarjelutilanteeksi.

Myös hovioikeudessa Hannula vetosi hätävarjeluun. Hannula selitti miehen käyttäytyneen uhkaavasti ja hän oli yrittänyt pysäyttää miehen päällekäynnin.

Hovioikeudessa hän vaati ensisijaisesti syytteiden hylkäämistä. Toissijaisesti hän katsoi syyllistyneensä hätävarjelun liioittelutilanteessa tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen. Enintään hän katsoi tekonsa olleen hätävarjelun liioitteluna tehty tappo. Hän katsoi myös olleensa alentuneesti syyntakeinen ja vaati joka tapauksessa rangaistuksen lieventämistä.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, etteivät mitkään oikeudessa esitetyt todisteet tukeneet väitettä miehen hyökkäyksestä tai puukotusta edeltäneestä kamppailusta. Oikeuden mukaan nainen oli syyntakeinen eli hän ymmärsi tekonsa luonteen. Näin ollen käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Hovioikeus ei muuttanut myöskään naisen maksettavaksi tuomittuja korvauksia. Hänen määrättiin maksamaan omaisille 12 000 euroa kärsimyksestä sekä muita korvauksia yhteensä noin 15 000 euroa.
Kaleva
15.12.2016 11:16

Onko niin, että Kempeleessä viikonloppuna tapahtuneessa henkirikoksessa on jokin kytkös tähän tapaukseen?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Väsynyt Taistelija
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Su Tammi 13, 2019 2:12 am

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Väsynyt Taistelija »

On....

Judgeman
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: To Marras 15, 2018 2:33 pm

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Judgeman »

Tämän naisen tyttö kyseessä tällä kertaa.

Väsynyt Taistelija
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Su Tammi 13, 2019 2:12 am

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Väsynyt Taistelija »

Judgeman kirjoitti:
Ma Joulu 09, 2019 2:11 pm
Tämän naisen tyttö kyseessä tällä kertaa.
Kyllä näin on....ja uhri liian tuttu 😥

Judgeman
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: To Marras 15, 2018 2:33 pm

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Judgeman »

Uhrin suku tuttua.

Alakangas
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: Ma Touko 29, 2017 8:40 am

Re: Mies puukotettiin Oulussa Puolivälinkankaalla 23.7.2015

Viesti Kirjoittaja Alakangas »

Omena ei siis puusta kauaksi pudonnut. Nimiä tiskiin kiitos

Vastaa Viestiin