SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12409
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Touko 09, 2016 7:32 pm

Vuoden 2009 uusturkulaiseksi valitun irakilaisen Ahmed Al Chibibin tarina on mielenkiintoinen; Hän on muuttanut Suomeen vuonna 1992, on sosiaalidemokraattien varavaltuutettu, nuorisolautakunnan varapuheenjohtaja, yrittäjä, Irakiin suunnattujen hyväntekeväisyysprojektien toteuttaja ja myöhemmin myös Skanssin kauppakeskuksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja.
ahmed-al-chibib-sdpn-eurovaaliehdokkaat-3-728-1.jpg
ahmed-al-chibib-sdpn-eurovaaliehdokkaat-3-728-1.jpg (70.09 KiB) Katsottu 18927 kertaa
Jo parikymppisenä, vuonna 2006, hän vei Irakiin sairaalatarvikkeita ja -kalusteita. Tehtävänsä oli kaksisuuntainen; hän halusi kertoa irakilaisille suomalaisesta sosiaaliturvasta ja samalla tuoda suomalaisille tietoa unohdetuista irakilaisista; vammaisista sekä hylätyistä lapsista.

Turkulainen Ahmed haluaa viedä Irakiin suomalaista sosiaaliturvaa
Turun Sanomat
22.1.2006

Al Chibibi nautti Turussa suurta suosiota. Hänen yrityksensä Idän basaari huomattiin. Poliittinen eliitti - jo aikaa sitten Turun tautiin sairastunut, poliittisesti korruptoitunut seniilien ukkojen ja jakkukalkkunoiden ryhmittymä, liehitteli tätä uusturkulaista hunajaisin sanankääntein. Moni naimaikäisen tyttären äiti eli pilvilinnoissa, jotta Al Chibib huomaisi juuri heidän ainutlaatuisen kullannuppunsa. Poliittinen uransa oli nousukiidossa, varavaltuutetun asema oli vasta alkua ja ehdokkuus EU-vaaleissa toisi täyttymyksen.
- Huhutaan jopa, että eräskin turkulaisäiti kuvitteli jo itsensä vävynsä luona Brysselissä.

Tässä uutisessa Ahmed marssii punalipun kanssa. Taustalla muita hölmöjä. Heitä, joita Ahmed käytti hyödyllisinä idiootteina.

Vaan kuinkas sitten kävikään:

Sdp:n varavaltuutetun Al Chibibin laittomuudet saaneet jatkua vuosia

Hyväntekijän mainetta nauttineen vaikuttajan salattu puoli paljastui. Tullin mukaan Al Chibibiä epäillään veropetoksista ja tupakkatuoterikkomuksista. Lisäksi asiakirjojen kätköistä löytyi elintarvikelain rikkomuksia, virkamiesten uhkailua ja jopa pommiuhkaus.

Sdp:n moninkertaista vaaliehdokasta, Turun varakaupunginvaltuutettua Ahmed Al Chibibiä epäillään veropetoksista ja tupakkatuoterikkomuksista.

Tulli vahvistaa tutkivansa kahta erillistä tapahtumaa, joissa molemmissa Al Chibibin epäillään tuoneen maahan laittomasti tupakkaa.

Ensin Al Chibib jäi Varissuolla omassa liikkeessään kaupungin ympäristöterveydenhuollon tarkastuksessa kiinni raakatupakan luvattomasta myynnistä viime vuoden lopulla. Heti perään joulukuussa hän jäi ulkomailta Suomeen palatessaan tullin haaviin kyydissään merkittävä määrä vesipiipputupakkaa.

Tulliviranomaisten antaman arvion mukaan veropetoksen tunnusmerkistö täyttyy selvästi ainakin jälkimmäisen tapauksen kohdalla.

Kaupungin asiakirjoista päätellen Al Chibibin kuvatun kaltainen laiton toiminta on saattanut jatkua jo vuosikausia, sillä hän jäi kaupungin terveystarkastajille luvattomasta tupakanmyynnistä kiinni ensimmäisen kerran jo marraskuussa 2010 välttyen silloin kuitenkin seurauksilta.

Vuonna 2009 Vuoden uusturkulaiseksi valittu Ahmed Al Chibib on nauttinut tähän asti hyväntekijän mainetta. Hän on kertonut paikallisessa mediassa laveasti muun muassa hyväntekeväisyysprojekteistaan synnyinmaansa Irakin lasten auttamiseksi.

Viranomaisdokumenteissa esiintyy kuitenkin varsin toisenlainen Al Chibib.

Al Chibibillä on ollut elintarvikealalla monia yritysvirityksiä vuodesta 2009 alkaen joko omissa tai lähipiiriläistensä nimissä. Al Chibib kuitenkin tuntuu ajautuvan viranomaisongelmiin mihin hän ikinä ryhtyykään, sillä hänelle on tyypillistä jättää harjoittamastaan liiketoiminnasta valvontaviranomaisille lain vaatimat ilmoitukset tekemättä.

Kesäkuussa 2010 Al Chibib perusti Varissuon liikekeskukseen elintarvikemyymälän nimeltä Idän Basaari.

Myymälässä oli alusta lähtien niin isoja puutteita muun muassa lihan käsittely- ja säilytystilojen hygieniassa sekä elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkinnöissä, että ympäristöterveydenhuolto sulki liikkeen toistaiseksi jo marraskuussa 2010. Sulkemispäätökseen epäilemättä vaikutti se, että juuri tässä yhteydessä Al Chibib jäi kiinni nikotiinia sisältäneen makutupakan luvattomasta myynnistä ensimmäisen kerran.

Viikkoa myöhemmin Basaari oli taas toiminnassa.

Al Chibib oli tehnyt myymälässään parannuksia, minkä seurauksena ympäristöterveydenhuolto päätti antaa Basaarille luvan avata ovensa uudelleen sillä ehdolla, että Al Chibib korjaa loputkin pahimmista puutteista. Samalla häntä kuitenkin jyrkästi kiellettiin pakkaamasta elintarvikkeita tai käsittelemästä pakkaamatonta lihaa Idän Basaarin tiloissa jatkossa.

Toimilla ei ollut toivottua vaikutusta.

Tarkastuspöytäkirjojen mukaan Al Chibib rikkoi marraskuuta 2010 seuranneen puolentoista vuoden ajanjaksolla jälleen lukemattomia elintarvikelain säädöksiä samalla Idän Basaarin toiminimellä operoiden.

Suoraa seurausta tästä tai ei, syyskuussa 2011 Basaariin täytyi tehdä tarkastuskäynti asiakkailta tulleiden ruokamyrkytysepäilyjen takia. Valituksen jättäneet ihmiset ohjattiin terveyskeskukseen salmonellatesteihin, Basaari jatkoi toimintaansa.

Herää kysymys, miksi kaupungin ympäristöterveydenhuolto ei tänä ajanjaksona tehnyt kuten oli jo kerran aiemmin tehnyt eli sulkenut Al Chibibin myymälää. Asiakirjojen perusteella terveystarkastajille oli valjennut viimeistään vuoteen 2012 tullessa, että pakkaamattoman lihan käsittely oli Basaarissa jatkunut kielloista huolimatta.

Turun Sanomien tietojen mukaan Turun Sdp:n vahva mies, sosiaali- ja terveyslautakunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf on jossain kohtaa tätä tapahtumaketjua käynyt yhdessä Al Chibibin kanssa ympäristöterveydenhuollon johtajan Liisa Palmun toimistolla keskustelemassa Al Chibibin ongelmista ympäristöterveydenhuollon kanssa.

Palmu on Turun Sanomille kiistänyt, että häntä olisi koskaan esimerkiksi poliittisesti painostettu tai ohjeistettu asiassa.

Joulukuussa 2011 ympäristöterveydenhuolto asetti Basaarille 10 000 euron uhkasakon ja antoi Al Chibibille kolme kuukautta aikaa laittaa myynnissä olevien tuotteiden pakkausmerkinnät kuntoon. Terveystarkastajan arvion mukaan 80 prosenttia tuotteista oli ilman asianmukaisia pakkausmerkintöjä.

Kun terveystarkastajat helmikuussa 2012 olivat panemassa uhkasakkoa täytäntöön, Al Chibib ilmoitti sen olevan turhaa, koska Idän Basaari oli tehnyt konkurssin. Tiloissa oli nyt Al Chibibin alivuokralaisena uusi toimija, Basaari Market Turku Oy, joka oli rekisteröity Al Chibibin äidin miesystävän nimiin.

Uhkasakosta luovuttiin, ja näin elintarvikelain nojalla elintarvikelain vastainen toiminta sai jatkua ikään kuin puhtaalta pöydältä.

Basaari Market Turku Oy jatkoi toimintaansa Idän Basaarin entisissä tiloissa tammikuuhun 2013 asti Ahmed Al Chibibin toimiessa yrityksen ”edustajana”.

Terveystarkastajan raportin mukaan arviolta 80 prosenttia tuotteista oli edelleen ilman lain vaatimia pakkausmerkintöjä.

Tämä kissa ja hiiri -leikki on jatkunut Al Chibibin ja ympäristöterveydenhuollon välillä jo vuosia.

Terveystarkastajien turhautuneisuus paistaa tarkastusraporttien sivuille asti. Tarkastuspöytäkirja huhtikuulta 2012 päättyy kirjaukseen, jonka mukaan ”Basaari Market Turun työntekijät pitävät viranomaisia pilkkanaan kaikella toiminnallaan, eivätkä suostu toimimaan lain edellyttämällä tavalla.”

Kaiken seurauksena Al Chibibin ja terveystarkastajien välillä on ollut rajuakin kitkaa.

Huhtikuussa 2012 terveystarkastajat alkoivat tarkastuskäynnillään liimata ilman pakkausmerkintöjä olleisiin tuotteisiin myyntikieltotarroja, jotka Al Chibibin työntekijät tarkastajien perässä kulkien välittömästi repivät pois. Terveystarkastajat joutuivat hälyttämään turvakseen poliisin, sillä Al Chibibin työntekijät olivat alkaneet myös uhkailla heitä.

Tämä ei ollut suinkaan ainoa kerta, jolloin kaupungin virkamiehet ovat kokeneet olleensa uhattuja Al Chibibin kanssa asioidessaan. Al Chibib tuntuu herättävän monissa voimakasta pelkoa.

Turun Sanomien tietojen mukaan kaupungin ympäristöterveydenhuolto päätti aikanaan tiukentaa jopa turvakäytäntöjään Al Chibibin takia. Tämä johtui siitä, että hän oli tehnyt ympäristöterveydenhuoltoon pommiuhkauksen. Uhkaus mainitaan kaupungin julkisessa asiakirjassa.

Viime vuoden syyskuusta lähtien aivan Varissuon liikekeskuksen vieressä Asunto Oy Tornikartiossa on ollut myymälä nimeltä Keidas.

Al Chibib esiintyy Keitaan edustajana yrityksen omistajalta saamallaan valtakirjalla. Yritysrekisterissä Keidas on nimellä Turun Vihannestukku, jonka omistaa rekisterin mukaan Jonas Heinonen. Turun Sanomien tietojen mukaan ympäristöterveydenhuollon virkamiehet eivät ole koskaan onnistuneet tavoittamaan Heinosta, joka asuu tällä hetkellä ilmeisesti Australiassa. Turun Vihannestukun elintarvikehuoneistoilmoitukseen merkitty Heinosen puhelinnumero ei ole käytössä.

Turun Sanomien tietojen mukaan Al Chibib on jäänyt Keitaassa kiinni luvattomasta tupakanmyynnistä useita kertoja. Tulli on vahvistanut, että näin on tapahtunut ainakin kerran.

Kaupungin ympäristöterveydenhuolto ei Turun Sanomien tekemästä tietopyynnöstä huolimatta koskaan lähettänyt asiakirjoja, joista Keidasta koskevat laittomuudet olisi voinut todentaa.

Ahmed Al Chibibin ympärillä vuosia jatkunut sirkus on jo horjuttanut monen turkulaisen uskoa kaupungin viranomaisiin ja päättäjiin.

Turun Sanomien tietojen mukaan ympäristöterveydenhuolto on saanut kaupunkilaisilta valituksia Al Chibibin liiketoiminnasta viikottain. Asiakirjassa huhtikuulta 2012 todetaan, että Basaari Market Turusta oli tullut ”viime kuukautena lähes 25 asiakasvalitusta.”

Pienen kyselykierroksen perusteella Al Chibibin omavaltaisuus herättää ärtymystä ja ihmetystä myös Varissuon liikekeskuksessa työskentelevissä ja asioivissa ihmisissä. Viranomaisten vuosia jatkunut voimattomuus Al Chibibin laittomuuksien edessä on johtanut tilanteeseen, jossa hänen huhutaan olevan poliittisessa suojeluksessa.

Kysymys monen huulilla on, miksi Al Chibibiä eivät näytä koskevan samat säännöt kuin kaikkia muita.

Turun Sanomat
31.3.2016

"Viranomaisten vuosia jatkunut voimattomuus Al Chibibin laittomuuksien edessä on johtanut tilanteeseen, jossa hänen huhutaan olevan poliittisessa suojeluksessa".

Tilanne on ollut mahdollinen, koska a) maahanmuuttaja b) muslimi c) sdp:n jäsen d) rasismisyytösten pelko

"Kysymys monen huulilla on, miksi Al Chibibiä eivät näytä koskevan samat säännöt kuin kaikkia muita".

Siksi, koska a) maahanmuuttaja b) muslimi, c) SDP:n jäsen d) rasismisyytösten pelko

Idän basaarin omistajan ja työntekijöiden toiminta on täysin tyypillistä näissä "makujen maailmoissa"; ylimielistä, tympeää, vähättelevää, painostavaa, uhkaavaa sekä avoimen rasistista. Olettavat, että lait sekä asetukset eivät koske heitä.

Turusta on tullut toinenkin demari tunnetuksi murha.infossa; Juha Turunen (nyk Louhi).

Vaan auta armias jos kyseessä olisi ollut Perussuomalaisten varavaltuutetun möhläykset. Olisi taas vaadittu Soinia irtisanoutumaan. En siis ole PS kannattaja enkä äänestäjä, mutta kuten huomataan, niin SDP:n jäsenyys sulkee suut. Ketään ei vaadita irtisanoutumaan Al Chibibin teoista...

Mutta missä Ahmed Al Chibib on nyt? Hän on poistunut maasta ja paennut Irakiin. "Turun Sanomien tietojen mukaan Al Chibib on poistunut maasta kolme viikkoa sitten".
- Kaipaamaan jäivät OP, Nordea sekä Finnvera noin 500 000 euron saatavien kanssa. Verottajaa unohtamatta.

Ollaankin erikoisessa tilanteessa; irakilainen huijari pakenee Suomesta Irakiin ja samaan aikaan irakilaisia huijareita pakenee tuhatmäärin Irakista Suomeen. Tämän erikoisen episodin maksaa suomalainen veronmaksaja. Halusi tai ei.

Onko tosiaan niin, että suomalaisen verottajan, ulosottomiehen ja terveysviranomaisten harjoittama vaino on suurempi paha kuin irakilaisten ääri- yms ryhmien harjoittama terrori? Vai onko jälkimmäistä olemassakaan?

Olipa unohtua... Al Chibib onnistui tässä: "hän halusi kertoa irakilaisille suomalaisesta sosiaaliturvasta" Tämä yhdessä pääministeri Juha Sipilän (kesk) talolupauksen kanssa aiheutti massiivisen väestövyöryn Irakista Suomeen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7064
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Touko 10, 2016 5:24 pm

Tuo "kertoi ja valisti suomalaisesta sosiaaliturvasta" on kyllä oikea helmi, höh höh!
Taustalla on todennäköisesti se, että sinisilmäiset suomalaiset ovat halunneet edes yhden sankaritarinan näistä isänmaan toivoista?
Eivät siksi halunneet turhaa miehen toimia kahlita, edes tutkia. Se olisi tulkittu rasistisena vainona ja ehkä jopa äärioikeistolaisen poliisiin poliittisena vainona turkulaisten sankari-irakilaista kohtaan.

Eihän tämä tasa-arvoista kohtelua ole, mutta ovathan suomalaisetkin tehtailleet rikoksia. He eivät vaan yleensä pakene kotimaahansa, he ovat jo siellä.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12409
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Kesä 25, 2016 11:47 pm

Allaoleva ei suoranaisesti liity tämä'n "Turun kultamunan kuoriutumiseen, vaan siitä, että oppi on mennyt perille:
Doctor Lecter kirjoitti:Tehtävänsä oli kaksisuuntainen; hän halusi kertoa irakilaisille suomalaisesta sosiaaliturvasta
Joku on jo ottanut oppia ja vienyt suomalaista sosiaaliturvaa Irakiin:

Kiinteistöbisnestä sosiaaliturvalla

Mitä voi tehdä seitsemän lapsen lapsilisillä, kotihoidontuella, työttömyyspäivärahalla ja toimeentulotuella?

Ostella kiinteistöjä Irakista.

Tavoitin Suomeen kotoutuvan irkilaistaustaisen perheen. Työtön perheenpää omaa nerokkaan bisnesälyn. Mies kertoo sijoittaneensa perheensä viime vuosina haravoimat sosiaalietuudet menestyksellisesti kiinteistöbisnekseen Irakissa. Potti on karttunut tulonsiirroilla ennen ja jälkeen turvapaikan myöntämisen.

Ei – hän ei häpeile toimintaansa. Hän on ylpeä siitä. Ylpeä kyvyistään. Ylpeä onnistumisestaan.

Suomalaisella sosiaaliturvalla pyöritettävää liiketoimintaa vauhdittavat tällä hetkellä myös Irakin valtion maksamat kärsimyskorvaukset. Irak on ryhtynyt jakamaan kodeistaan ajetuille shiiamuslimeille vahingonkorvauksia 20.000 – 50.000 euroa per henkilö. Lapsillekin maksetaan.

Hämeeseen juurtuvan suurperheen kapteenilla on kaksi julkisivua. Köyhän ja kipeästi apua tarvitsevan suuperheellisen maahanmuuttajan rooli Suomessa. Varakkaan kiinteistösijoittajan rooli Irakissa.

Suomalaisten sosiaalietuuksien suurkuluttaja lentää säännöllisin väliajoin synnyinsijoilleen hallinnoimaan kiinteistöbisneksiään. Sivutuotteena hän tulee jakaneeksi ympärilleen loistavia näköaloja vauraasta Euroopasta.

Mies on elävä esimerkki turvapaikan tuottamasta taloudellisesta menestyksestä. Lihallinen lupaus sosiaalisesta noususta, jonka tasa-arvoinen hyvinvointivaltiomalli mahdollistaa, jopa takaa kaikille yhteisönsä jäsenille.

Eurooppalaistuneen kiinteistösijoittajan tarina kuulostaa kotikulmilla sadunhohtoiselta ja houkuttelevalta. – Ehkä minäkin, kun kerran sinäkin.

Kertomatta jäänee se tosiasia, että kiinteistöjä Irakissa omistava monilapsinen perhe on tosiasiallisesti rikkaampi kuin monet heidän bisneksiään rahoittavista hyvinvointivaltion ylläpitäjistä, suomalaisista veronmaksajista.

Hyvinvointivaltion ihanne, sosiaalinen ja taloudellinen tasa-arvo, jää tällä kohtaa kurjalla tavalla toteutumatta.

Hämmentävää, että turvaan Suomeen hakeutuneet henkilöt voivat matkailla lähtömaahansa liikematkoille kenenkään siihen puuttumatta. Sekin on hämmentävää, ettei Irakin maksamia kärsimyskorvauksia huomioida Suomessa toimeentulotuen maksatusten yhteydessä

Voisivatko kuntien sosiaaliviranomaiset, Irakin valtionhallinto sekä finanssiala tiivistää yhteistyötään siten, etteivät suomalaiset sosiaalietuudet enää jatkossa valuisi Lähi-idän kiinteistömarkkinoille?

Tämän tyyppinen toiminta tuskin on kuitenkaan turvapaikkajärjestelmän perimmäinen tarkoitus. Toisekseen tulonsiirtoeuroille olisi kysyntää myös kotimarkkinoilla. Suomalaiset sosiaalietuudet pitäisi laittaa kiertoon täällä, ei Irakissa.

Säästävä Suomi tilkitköön tämänkin vuodon. Siitäkin huolimatta, että kyseessä olisi ilmiön sijaan yksittäistapaus.


Kirjoittanut Tuula Malin

blogi Iltalehdessä

Al-Chibab pakeni Irakiin ja Irakista pakenee kansa Suomeen. Kysynkin taas, että onko suomalainen verottaja ilkeämpi kuin irakilainen kiduttaja, tappaja, kiusaaja tms jne ?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12409
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 05, 2016 10:44 am

Ahmed Al Chibib jättää Turun kunnallispolitiikan

Sdp:n varavaltuutetuna toimiva Ahmed Al Chibib hakee eroa tehtävästään. Perusteluna ovat työkiireet. Tulli epäilee Al Chibibiä veropetoksesta ja tupakkatuoterikkomuksista.

Elintarvikeyrittäjänä toimiva Al Chibib on kiistellyt pitkään Turun ympäristöterveydenhuollon kanssa yritystensä lupa-asioista. Turun Sanomien mukaan mies on pyrkinyt hyödyntämään asiassa myös poliittisia kontaktejaan.

Al Chibib sai vuoden 2012 kuntavaaleissa 199 ääntä. Sdp sai läpi 14 ehdokasta. Al Chibib oli listalla 21:s.

YLE
Turku 23.5.2016 klo 14:16

Huomioikaa perustelut; työkiireet! Varavaltuutetullakin on niin kiire politiikassa, että joutuu työkiireiden vuoksi jättämään muut toverit. Kuinka nyt saadaan Turku nousuun?

Kekkosella oli flunssa ja vilustuminen, kun ei voinut hoitaa dementian vuoksi työtehtäviään. Demareilla on työkiireet, kun ei voi maastapakenemisen ja rikosepäilyjen vuoksi hoitaa työtehtäviään.

Ja kansa uskoo koska sanojana on demari, muslimi, maahanmuuttaja ja irakilainen.

Ehkä nuo työkiireet ovat suomalaisen sosiaaliturvan viemistä Irakiin - sehän oli yksi tämän "huikean uran tehneen" irakilaisen missio.
Al-Chibibi vasemmalla, muut ovat hänen puoletovereitaan.
Al-Chibibi vasemmalla, muut ovat hänen puoletovereitaan.
demareita.jpg (44.92 KiB) Katsottu 17270 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12409
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Maalis 23, 2017 10:57 am

Nyt tämän uusturkulaisen bisnekset ovat saamassa lopullisen sinetin:
Idän basaarin nykytila
Idän basaarin nykytila
demarinfirma.jpg (17.32 KiB) Katsottu 13249 kertaa
Entä miten tämä kaikki mahdollistui? Helposti. Maahanmuuttaja yrittäjänä on suomalaiselle jotakin aivan ihmeellisen hyvää ja paljon parempaa kuin suomalainen yrittäjänä. SDP:n jäsenyys takasi kummisedän, uskottavuutta, kiltin pojan maineen sekä toivevävyn imagen. Puhumattakaan siitä, että tässäkin tapauksessa SDP:n isokenkäiset mieluusti poseeraavat suvaitsevaisuuden osoitukseksi aina yhteiskuvissa, kun kyseessä on maahanmuuttajayrittäjä. Kuten mm. sen lelunkerääjä-Ramin kanssa.

Demarithan ovat maankuuluja siitä, että he käyttävät häikäilemättä toisten rahoja omien tavoitteidensa ja kavereidensa etujen ajamiseen, aiheuttaen samalla yhteiskunnalla usein miljoonien tappioita. Hyvä Veli! - järjestelmää pahimmillaan.
- Al Chibibin kummisetä oli turkulainen demari Jarmo Rosenlöf. Salonkisosialisti.
musulmaanin_kummisetä.jpg
musulmaanin_kummisetä.jpg (31.38 KiB) Katsottu 13249 kertaa
Onkohan Rosenlöf ollut miten pitkään tietoinen suojattinsa, ikioman toyboynsa, bisneksistä?

"Ahmed tekee Turussa sen mitä Obama teki Yhdysvalloissa; tulee ja tekee läpimurron. Ahmed Al Chibib edustaa sitä ilmiötä, josta Suomessa on puhuttu pitkään. Maahanmuuttajat tuovat meille uusia ideoita, uutta resurssia".

Ylläoleva teksti on Al Chibibin kunnallisvaalimainoksesta vuodelta 2012.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3587
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja Luupää » La Maalis 24, 2018 1:58 pm

'
Täydennystä.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/85 ... la+kummina
Rosenlöf: Olen ollut paikalla kummina

31.3.2016

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf (sd) vahvistaa olevansa yksi niistä poliitikoista, joka on käynyt ympäristöterveydenhuollon johtajan Liisa Palmun toimistolla yhdessä Ahmed Al Chibibin kanssa etsimässä jonkinlaista ratkaisua Al Chibibin ongelmiin.

Rosenlöfin muistikuvien mukaan näitä tapaamisia on voinut olla parikin. Tapaamiset pidettiin vähintään pari vuotta sitten, jolloin ympäristöterveydenhuolto oli vielä sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisuudessa. Nykyään se toimii kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan alaisuudessa.

Rosenlöfin mukaan hän on Al Chibibin pyynnöstä ollut paikalla ”kummina”, joka on avustanut löytämään jonkinlaisen yhteisymmärryksen siitä, millaisessa aikataulussa ja millaista kulkureittiä pitkin Al Chibibin pitää saada yritystensä toiminta elintarvikelainsäädännön edellyttämään kuntoon.

Nyt Rosenlöfistä näyttää ilmeiseltä, että Al Chibib ei näistä yhteisistä keskusteluista opikseen ottanut.

– Ilmeisesti hän ei ole sitten koskaan ihan maaliin asti päässyt. Hänen ongelmansa ovat tietääkseni jatkuneet myös kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan aikana. Sdp:llä on siellä varapuheenjohtajana Jorma Hellstén, johon Al Chibib on myös ollut yhteydessä ongelmiensa kanssa, Rosenlöf kertoo.

Rosenlöf kiistää, että olisi koskaan painostanut Liisa Palmua tai muita virkamiehiä Al Chibibin hyväksi. Hänen tietojensa mukaan kukaan muukaan poliitikko ei ole tällaista tehnyt.

– Liisa Palmu on ympäristöterveydenhuollon johtaja, joka toimii virkavastuulla. Siinä jää poliitikolle pian musta pekka käteen, jos alkaa virkamiehiä tällaisissa asioissa painostaa, kokenut Rosenlöf tietää.

Rosenlöfin mukaan hän oli sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana kyllä kuullut Al Chibibin rikkomuksista, mutta yksityiskohtia hän ei tuntenut.

– Olin kuullut virhemenettelyistä liittyen hygieniaan ja lihanleikkuuseen. Tupakasta en tiedä mitään, Rosenlöf toteaa.

Rosenlöfin mukaan hän ei ole nähnyt Al Chibibiä varmaankaan kolmeen vuoteen. Hänelle tuli täysin uutena tietona, että tulli epäilee Al Chibibiä tupakan laittomasta maahantuonnista.
Rosenlöf oli siis "kummina" vierailuilla toimiessaan vierailun kohteen esimies, mitä muunakin kuin pienenä pikanttina yksityiskohtana tähdennettäköön.

http://www.ts.fi/mielipiteet/paakirjoit ... +hampaaton
Turun elintarvikevalvonta hampaaton

PÄÄKIRJOITUS 1.4.2016

Turun ympäristöterveydenhuollon Oiva-raportti viime marraskuulta kertoo, että Varissuolla sijaitseva Keidas-niminen myymälä on täynnä epäkohtia, jotka heikentävät elintarviketurvallisuutta. Muun muassa elintarvikkeiden säilytyksessä on puutteita.

Maaliskuun alussa tehty tarkastus johti raporttiin, joka on lähes identtinen marraskuisen kanssa. Epäkohtia löytyi hieman enemmän kuin neljä kuukautta aikaisemmin.

Keitaan edustajana esiintyy Ahmed Al Chibib, joka on Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu demarien rivissä. Hänet on julkisuudessa tunnettu hyväntekeväisyysprojekteistaan.

Terveystarkastajat taas tuntevat hänet vuosia jatkuneista elintarvikelainsäädännön rikkomuksista.

Turun elintarvikevalvonta näyttää Al Chibibin tapauksessa olleen täysin hampaaton, mikä on raporttien sanomaa lainaten heikentänyt elintarviketurvallisuutta. Epäkohtia on kirjattu, mutta myymälöiden toiminta on saanut jatkua.

Ympäristöterveydenhuolto sulki Al Chibibin Varissuolla toimineen Idän Basaarin marraskuussa 2010 vakavien puutteiden takia. Sulkemispäätöstä edelsi tarkastajan havainto, että yrityksessä myytiin laittomasti makutupakkaa. Laittomuus ei johtanut seurauksiin.

Myymälän sallittiin pienten korjausten jälkeen jatkaa toimintaansa. Tulevina kuukausina tarkastajat kirjasivat jälleen lukuisia elintarvikelain rikkomuksia, mutta toiminta sai jatkua.
Ovia ei suljettu edes asiakkailta tulleiden ruokamyrkytysepäilyjen takia. Valittajat ohjattiin terveyskeskukseen salmonellatesteihin, mutta muilta osin asia jätettiin sillensä.

Yrittäjän ja terveystarkastajien epätavalliseen kanssakäymiseen tuo ikävän sivujuonen epäily, että kaupungin poliitikot olisivat suojelleet varavaltuutettua ja jarrutelleet ympäristöterveydenhuollon toimenpiteitä.

Al Cibibin puoluetoveri Jarmo Rosenlöf vahvistaa käyneensä yrittäjän kanssa ympäristöterveydenhuollon johtajan Liisa Palmun luona etsimässä ratkaisua ongelmiin (TS 31.3.).

Omien sanojensa mukaan Rösenlöf oli paikalla ”kummina”, mikä tekee menettelyn arveluttavaksi. Varsinkin kun Rosenlöf oli tuolloin elintarvikevalvonnan päätöksiä tekevän sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja. Toivottavasti käy ilmi, ettei hän yrittänyt ohjailla virkamiehen käytännön toimia.

Pitää tehdä puolueeton selvitys siitä, miksi yhden yrittäjän sallitaan vuosikausia vaarantaa asiakkaidensa terveys piittaamattomuudellaan. Selityksenä ei voi olla yrittäjän maahanmuuttotausta.

Elintarvikevirasto Evirasta todetaan, että elintarvikelain rikkomusten jatkuminen vuosia on harvinaista. Tästä huolimatta Evira ei ole puuttumassa Turun tapaukseen. Sillä olisi otto-oikeus tilanteeseen, jossa kunnan toimenpiteet ovat olleet riiitämättömiä terveysvaaran estämiseksi.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/37 ... petoksesta
Al Chibib käräjille veropetoksesta

30.11.2017

Turun kaupunginvaltuuston entinen varavaltuutettu Ahmed al Chibib on saanut syytteen veropetoksesta. Juttua käsitellään ensi viikon perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Vuoden uusturkulaiseksi 2009 valittu Al Chibib tunnetaan Turussa aikaansaavana yrittäjänä, joka perusti 2010 Varissuon basaarin. Hän oli Sdp:n eurovaaliehdokas ja edellisvaalikaudella varavaltuutettu, mutta jätti tehtävänsä kesken kauden työkiireisiin vedoten.

Poliisi ja tulli tutkivat jo tuolloin hänen liiketoimiaan. Al Chibibiä epäiltiin veropetoksesta ja tupakkatuoterikkomuksista.

Al Chibib toi kiusallista julkisuutta myös omalle puolueelleen pyrkimällä käyttämään poliittisia kontaktejaan hoitaessaan siviiliasioitaan Turun kaupungin virkamiesten kanssa.

Al Chibibin aiempi puhelinnumero ja sähköpostiosite eivät toimi, joten häntä ei ole tavoitettu. Vahvistamattoman tiedon mukaan hän oleskeli noin vuosi sitten Irakissa.

Syyttäjän käsityksen mukaan haastemies on nyttemmin kuitenkin tavoittanut al Chibibin Suomesta, ja häntä odotetaan oikeudenkäyntiin henkilökohtaisesti. Jutussa on kyse on juuri edellä mainitusta tupakan laittomasta kaupasta. Al Chibib on syyttäjän mukaan tuonut maahan myytäväksi raakatupakkaa kahteen otteeseen ohi tullin. Rikosnimikkeeksi on kirjattu "veropetos ym."
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12409
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n varavaltuutetun nousu, uho ja tuho

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Maalis 30, 2018 11:21 am

Ehdollistahan tämä mulkku sitten lopulta sai:

Al Chibibille 70 päivää ehdollista vankeutta vero- ja tupakkatuoterikoksista

*Turun Sanomien vuonna 2016 paljastama, värikkäitä käänteitä sisältänyt tarina näyttää tulleen päätepisteeseensä.

Ahmed Al Chibib tuomittiin muun muassa veropetoksesta ehdolliseen vankeuteen. Kuva vuodelta 2010 Idän Basaarin avajaisista.
Ahmed Al Chibib tuomittiin muun muassa veropetoksesta ehdolliseen vankeuteen. Kuva vuodelta 2010 Idän Basaarin avajaisista.
huijari_kakkujakukat.jpg (47.27 KiB) Katsottu 8405 kertaa
Turun politiikasta tuttu Ahmed Al Chibib on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 70 päiväksi ehdolliseen vankeuteen petos-, vero- ja tupakkatuoterikoksista. Lisäksi Al Chibib joutuu maksamaan erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja noin 5 000 euron edestä.

Al Chibib sai tuomion lopulta seitsemästä eri syytekohdasta, muun muassa petoksesta, veropetoksesta, tupakkatuoterikkomuksesta ja tupakan myyntirikkomuksesta.

Oikeus tuomitsi Al Chibibin petoksesta, koska se katsoi hänen Turun Vihannestukku -toiminimen edustajana Shafak Oy -nimisen yhtiön nimissä erehdyttäneen kuljetusfirmaa kuljettamaan Italiasta hedelmä- ja vihanneslastin Turkuun ilman aikomustakaan maksaa sovittua 3 700 euron rahtimaksua.

Veropetoksen osalta Al Chibib yritti välttyä maksamasta lähes 10 000 euron edestä tullimaksuja ja tupakkaveroja, kun hän toi Suomeen matkalaukkuunsa kätkettynä noin 30 kilon edestä vesipiipputupakkaa.

Tuomio lievästä vero­petoksesta ja tupakan myyntirikkomuksesta tuli pienistä määristä raakatupakkaa, joita Al Chibib on tuonut maahan ilmoittamatta niitä viranomaiselle ja myymällä niitä ilman lupaa Keidas-nimisessä liikkeessä Varissuolla.

Al Chibib on entinen Turun varakaupunginvaltuutettu ja Sdp:n moninkertainen vaaliehdokas, josta puhuttiin julkisuudessa vuosien ajan Itä-Turun maahanmuuttajayhteisön hyväntekijänä.

Hänet valittiin vuonna 2009 Vuoden uusturkulaiseksikin.

Turun Sanomat uutisoi Al Chibibiin kohdistuvista rikosepäilyistä keväällä 2016 (TS 31.3.2016). Samassa yhteydessä paljastettiin, että elintarvikealan yrittäjänä toimineella Al Chibibillä on pitkä historia Turun ympäristöterveydenhuollon viranomaismääräysten rikkojana.

Vuosia jatkunut määräysten rikkominen oli synnyttänyt kaupungilla huhuja Al Chibibin poliittisesta suojelusta. Tämä taas johtui siitä, että Al Chibibin viranomaisongelmia oli puitu ympäristöterveydenhuollon silloisen johtajan Liisa Palmun toimistolla sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajistoon pitkään kuuluneen puoluetoverin Jarmo Rosenlöfin (sd) avustuksella.

Palmu ja Rosenlöf ovat molemmat kiistäneet poliittisen painostuksen asiassa.[/i]

Lue myös:

Rosenlöf ei koskaan puhunut Al Chibibin sotkuista

Virkamiehillä riita Al Chibibistä

Poliisi tutkii Al Chibibin tapausta

Al Chibib vei poliitikkoja Palmun luo

Sdp:n varavaltuutetun Al Chibibin laittomuudet saaneet jatkua vuosia

Turun Sanomat
16.3.2018 14:15 24

Al Cihbibi ja muutamat muut suurina hyväntekijöinä esiintyneet uussuomalaiset ovat osoittautuneet huijareiksi. Yhteistä heille on ollut allahiin uskominen, suuret puheet ja kaveeraaminen poliitikkojen kanssa. Sitä kautta he ovat saaneet vietyä asioitaan läpi ja heidän tekemisiään on katsottu läpi sormien ja heidän projekteihin on uskottu - olkoot ne millaisia tahansa. Myöskin heidän arvostelunsa on ollut "kiellettyä". Arvostelija on saanut rasistin leiman; kuinka kehtaatkin, hän on niin sydämellinen ihminen, maailman auttavaisin ihminen, uskovainen...
- Ehkä tässä ollaankin sellaisen asian äärellä kuin naivismi; lapsenomainen usko ja luja luottamus siihen, että islamniuskoinen maahanmuuttaja tuo meille raikkaan tuulahduksen ihmisen hyvyydestä, nostaa avustamiset Syyriaan aivan uudelle tasolle, tuo uusia tuulia politiikkaan, työllistää...

No, sen verran kybällä turkulaisnuoriso tähän mulkqvistiin oli, että nostivat hänet varjovaalien suosikiksi.
- Suomalaisia on helppo kusettaa. Sitä vartenhan nämä tänne tulevat.

Mutta miksi ihmeessä kukaan ei kyseenalaista sitä kun Al Chibibi matkusti Irakiin - veroja ja rästejä pakoon - että kui ny sinne voip mennä kun sieltä porukka (varsinkin nuoret miehet) pakenee henkensä edestä, niin tämä menee Irakiin.
- Samaan aikaan Vihreiden kansanedustaja Emma Kari (jonka isä siis vankilassa), ulisee kuinka Suomi lähettää ihmisiä Irakiin varmaan kuolemaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin