Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Marjatta58
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: La Loka 17, 2015 8:45 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Marjatta58 »

Musta Enkeli kirjoitti:Onkohan tällä Pekalla jokin maatilan tapainen ja/tai joitain eläimiä? Vähän isompia "lemmikkejä" kuin kissa ja koira?
Jos maatilaa kaipaat, niin Googleta 'maatila Jaamankankaalla'. Kun valitset hakutuloksista m.tori.fi -alkuisen linkin, niin saat myyjän puhelinnumeron näkyviin. Sillä taas löytyy Fonectasta nimi ja osoite.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Epäillyn sarjahukuttajan talossa murhattiin nainen - väitti olleensa nukkumassa

Epäillyn sarjahukuttajan omakotitalossa murhattiin nainen vuonna 2006. Miestä epäiltiin yllytyksestä henkirikokseen, mutta syytettä ei nostettu.

Polvijärven sarjahukutuksista epäillyn miehen kotona murhattiin 26-vuotias nainen, selviää STT:n hankkimista asiakirjoista. Murha tapahtui miehen omakotitalon tupahuoneessa Pohjois-Karjalan Kontiolahdella vuonna 2006.

Miestä epäiltiin yllytyksestä henkirikokseen, mutta syyttäjä teki aikoinaan hänestä syyttämättäjättämispäätöksen.

Käräjäoikeus langetti toiselle miehelle murhasta kymmenen vuoden vankeustuomion. Oikeus ei langettanut miehelle elinkautista, koska piti häntä alentuneesti syyntakeisena.

Murhatuomion saanutta miestä epäiltiin alkujaan taposta, mutta syyttäjä tarkisti rikosnimikkeen myöhemmin murhaksi. Tuomio ei muuttunut hovioikeudessa, eikä korkein oikeus antanut asiassa valituslupaa.

Käräjäoikeuden mukaan nainen surmattiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Ensin mies löi naista voimakkaasti nyrkeillä kasvoon ja ylävartaloon, minkä vuoksi nainen kaatui lattialle. Lattialla mies jatkoi naisen lyömistä ja kuristamista.

Naisen maatessa lattialla vatsallaan mies löi naista useita kertoja lattaraudalla päähän. Tämän jälkeen mies kävi etsimässä kirvestä ulkorakennuksesta, mutta ei löytänyt sellaista, joten hän antoi naiselle kuolettavat iskut päähän varastosta löytyneillä putkipihdeillä.

Syyttäjän mukaan mies ei lopettanut tekoa naisen avunpyynnöistä huolimatta. Syyttäjän mukaan vakaata harkintaa osoitti myös se, että hän piilotti naisen matkapuhelimen.

Sanoi olleensa nukkumassa

Murhatuomion saanut kertoi esitutkintavaiheessa, että nyt sarjahukutuksista epäilty mies oli yllyttänyt häntä jatkamaan väkivaltaa ja yllyttänyt kaulankatkaisuliikkein tappamaan naisen. Tuomitun mukaan mies oli aiemminkin yllyttänyt häntä väkivaltaisiin tekoihin.

Sarjahukutuksista epäilty mies puolestaan kertoi, että hän oli nukkumassa tapahtumien aikaan ja soitti herättyään hätäkeskukseen.

Poliisin vangitsemisvaatimuksen mukaan sarjahukutuksista epäilty mies oli tapahtuma-aikaan rikospaikalla eikä hänen kertomuksensa tapahtumista pitänyt paikkaansa. Poliisin mukaan toinen rikosepäilty oli puolestaan kertonut tapahtumista luotettavasti ja siten, että ne sopivat yhteen rikospaikkatutkinnan kanssa. Poliisin vaatimuksesta Joensuun käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä yllytyksestä tappoon.

Vuonna 2007 syyttäjä kuitenkin piti nyt sarjahukutuksista epäillyn miehen tarinaa johdonmukaisempana ja jätti syyttämättä häntä, koska toisen miehen kertomukset tapahtumien kulusta vaihtelivat eri kerroilla.

Vielä käräjäoikeudessa surmaaja vetosi, että tekoon vaikutti toisen miehen yllytys. Mies kertoi oikeudelle hyökänneensä naisen kimppuun mustasukkaisuudesta ja halunneensa yllyttäjän hyväksynnän itselleen.

Poliisi on siirtänyt Itä-Suomen syyttäjänvirastoon syyteharkintaan epäillyt sarjahukutukset, joita on tutkittu kolmena tappona sekä tapon yrityksinä. Poliisin mukaan kuolemat tapahtuivat kaverusten venereissuilla. Tutkinnanjohtajana toiminut Jarmo Vallius ei halunnut kertoa STT:lle, onko sarjahukutuksista epäillyn vanhoista edesottamuksista avattu muita esitutkintoja.


Iltalehti
Keskiviikko 25.5.2016 klo 17.56 (päivitetty klo 18.41)
------------------------------------
Tässä HS:n uutinen tuosta hengenriistosta:

Kontiolahtelaismiehelle syyte murhasta

Kontiolahtelaiselle 35-vuotiaalle miehelle luettiin keskiviikkona syyte murhasta Joensuun käräjäoikeudessa.
Syytetyn epäillään hakanneen 26-vuotiaan joensuulaisen naisen kuoliaaksi miesystävänsä omakotitalossa Kontiolahdella viime lokakuussa. Motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Talossa oli nautittu runsaasti alkoholia.
Syytteen mukaan mies pahoinpiteli naisen tajuttomaksi ja löi tätä putkipihdeillä ja lattaraudalla useita kertoja päähän.
Vastaaja myönsi teon surmana mutta kiisti murhasyytteen. Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli teon tehdessään alentuneesti syyntakeinen.

HS 19.4.2007


Pohjois-Karjalassa on myös muutama kadonnut henkilö, joiden kohtaloon ei ole saatu selvyyttä... Yksi vuonna 2006...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Mielikuva tästä porukasta: melko sisäsiittoista mettäläistä. Syvä joki jne.

Kaikenlaista riesaa sitä naapurustossa toisilla elää. Itäsuomalaisilla pidempi pinna?
Totuus

TinTin
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 2:31 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja TinTin »

Onko tää Ovaskainen päässyt jo siviiliin? Sillä facesta löytyy samalla nimellä Oulussa asuva tyyppi jonka päivityksissä toistuu sateenkaarivärit..

Terppuliino
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Ma Loka 05, 2015 9:10 am

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Terppuliino »

TinTin kirjoitti:Onko tää Ovaskainen päässyt jo siviiliin? Sillä facesta löytyy samalla nimellä Oulussa asuva tyyppi jonka päivityksissä toistuu sateenkaarivärit..
Tuskin on sama. Tämä facebookin Ovaskainen ilmeisesti työskennellyt jo useamman vuoden graafisena suunnittelijana ja omistusasuntokin taitaa löytyä. Epäilen että olisi päässyt tollasesta juopporemmistä noin hyvään elämään kiinni. Joku taisi mainita että olis toiseenkin tappoon jo syyllistynyt?

Vestigia terrent
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 8:22 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Vestigia terrent »

Epäilty on siis aina ollut porukan mukana, kun joku on hukkunut. Pelastuneet ovat sitten tietysti jälkeen päin kerranneet kokemuksiaan ja löytäneet jotakin yhteistä epäillystä, mitä hän teki, sanoi ja kuinka toimi jne. Sitten menivätkin poliisille kertomaan epäilyksensä ja saivat poliisin tutkimaan hukkumisia uudelleen.

Yfx

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Yfx »

TinTin kirjoitti:Onko tää Ovaskainen päässyt jo siviiliin? Sillä facesta löytyy samalla nimellä Oulussa asuva tyyppi jonka päivityksissä toistuu sateenkaarivärit..
Oikea Ovaskainen on saanut pakkohoito passituksen viimeisimmän Enossa sattuneen henkirikoksen jäljiltä. Ihan hyvä päätös. Todennäköisesti viettää loppuelämänsä sairaalassa vaarallinen leima otsassaan.

Yfx

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Yfx »

Kyllikki S kirjoitti:Mielikuva tästä porukasta: melko sisäsiittoista mettäläistä. Syvä joki jne.

Kaikenlaista riesaa sitä naapurustossa toisilla elää. Itäsuomalaisilla pidempi pinna?
Jos foorumisofta sallisi niin tälle postaukselle iso peukku :D

Vestigia terrent kirjoitti:Epäilty on siis aina ollut porukan mukana, kun joku on hukkunut. Pelastuneet ovat sitten tietysti jälkeen päin kerranneet kokemuksiaan ja löytäneet jotakin yhteistä epäillystä, mitä hän teki, sanoi ja kuinka toimi jne. Sitten menivätkin poliisille kertomaan epäilyksensä ja saivat poliisin tutkimaan hukkumisia uudelleen.
Kyllä poliisi on itse käynyt näitä tapauksia läpi ja siitä tutkinta lähtenyt.

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Aina mielenkiintoinen juttu. Saattahan tuo olla hyvinkin tehnyt noita juttuja tai sitten kyseessä on vain sattumien summa. Toimin eräässä pirkanmaalaisessa taloyhtiössä parisen vuotta sitten talonmiehenä noin vuoden ajan. Vuosiin ennen sitä hommaa ei talossa ollut kuollut ketään.
Taloyhtiön taloustilanteesta johtuen taloon majoitettiin muutamia alkoholisoituneita asukkaita, joista kahden kohdalla oli mukana myös liinkuntarajoitteisuus. Näiden kahden osalta olimme näiden auskkaiden kanssa sopineet, että voin käyttää yleisavainta tarpeen vaatiessa sisääänpääsyyn ja silloin jos on selkeästi jotain hätänä. Toinen näitä pyysi erikseen vielä käymään sillointällöin katsomassa, että on kunnossa, kun myös sairasteli jonkinverran, sekä tarvitsi apua myös kauppa-asiointiin ym. Myös toinen liikuntarajoitteinen asukas pyyteli aika usein hoitamaan kauppa ym asiointeja.
Kevättalvella paloi 1 kerroksen asunto, joka oli syttynyt päissään vahingossa päin hellaa horjahtamisen seurauksenna, jossa hellalla olevat muoviastiat alkoivat ensin palaa ja siitä palo levisi keittiön kaappeihin. Tästä asunnosta kävin pelastamassa siis toisen huonojalkaisen asukkaan pois ennen kuin pelastuslaitos kerkesi paikalle. Ei kuollut tämä herra vielä siloin. Tämän jälkeen meni alle viikko ja kuinka ollakaan tästä yksi asunto ylöspäin, kävin niin ikään hakemassa toisen huonojalkaisen asukkaan ulos, tässä tapauksessa oli kokattu pikku marinadeissa kanaa malliin auf napalm, ei tosin leikkejä, mutta kana welldone ja kämppä kuin savustamo. pari päivää tästä availin poliisille ovea, kun oli eräs toinen alkoholisoitunut asukas kuollut asuntoonsa. Kananpaistaja lähti terveyskeskukseen parin päivän periodille ja hellan sytyttämän asunnon asukas pääsi sieltä pois ja sijoitettiin toiseen asuntoon, koska tuo asunto vaati isompaa remonttia. Tässä kohtaa alkoi kulmakunnan "kerman" kertomina liikkua huhuja, että olin polttanut kaksi asuntoa ja tappanut tuon yhden asukkaan, joka löytyi poliisien kanssa sisään mennessä, sukulaisen pyytäessä poliisin tarkastamaan miehen kuntoa, kun ei ollut kuulunut mitään vähään aikaan. Kuolinaika oli poliisin kertoman mukaan arviolta samoihin aikoihin kun olin käymässä usean päivä reisulla Ruotsissa, kysin sitä kun tulivat ulos asunnosta.
Mentiin jokunen kuukausi eteenpäin. Kanan paistamiseen erikoistunut asukkaamme oli flunssaisen oloinen ja minusta turhan huonossa hapessa ja ehdotin tälle lähtöä terveyskeskukseen jos vaikka soittaisin ambulanssikyydin ihan varuilta. Kielsi soittamasta ja kertoili pärjäävänsä. Ei pärjännyt, parin päivän päästä kävin katsomassa mikä on kunto ja löysin tämän herran kuolleena sängystään. Kas tästäpä se huhumylly vasta sitten alkoikin, kulmakunnan tietoniekat tiesi kertoa, että nyt tuli jo toinen uhri. No ne hommat loppui samalla kun muutin Ruotsiin. Sain kuulla tämän toisen jalattoman kaverin myös kuolleen asuntoonsa kuukausi sen jälkeen, kun olin muutanut siis naapurimaahan, tämän sukulainen soitteli, koska tiesi, että olin ollut aika paljon tekemisissä tämän kanssa ja ajatteli ilmoittaa asiasta, kun tiesi että kuitenkin pidin tästä kaverista, vaikka tämä ryyppäilikin aika raskaasti. Ja kuinka ollakaan, kun soittelin tästä jonkin aikaa tämän jälkeen kaverille, kertoili tämä, että kulmakunnan ns. "alan miehet ja naiset" on kertoilleet, että nyt sillä talon x talkkarilla tuli kolmas uhri ja kun ei ole näkynyt on poliisit pidättäneet sen ja vieneet tutkintavankilaan murhista. Voi elämän kevät....kaikki ei aina todellakaan ole sitä mitä kyläläiset osaavat kertoilla "tapahtuneen" varmana tietona. Tässä tutkinnassa saattaa olla tosi kyseessä tai sitten puntarissa on tutkimus siitä, onko kyseessä todellakin vain nippu omituisia sattumia samassa piirissä vai ei.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Miksi täytyy lähteä jo etukäteen proffana kommentoimaan käynnissäolevaa rikosjuttua millään tavalla, julkisuusko se kosiskelee? Oli syy mikä tahansa, mutta oppia hän ei ole paljon kyllä ottanut 17-vuotisen syyttäjän uransa aikana tai edes proffan hommien aikana.

Teknisen näytön hankkimisen vaikeuksista tämänkaltaisissa jutuissa yleensä hän on varmasti proffan ammattitaidolla oikeassa, itse taas arvostelen hänen ymmärrystään tämänkaltaisen syrjäisen, rikollista toimintaa suojelevan porukan ryhmädynamiikasta.

Asia on kuitenkin nyt isosti julkinen, kuristussilmukka kiristyy ja tietoa vaikuttaa olevan lopulta varsin paljon jo julkisuudessakin kaiken maailman palstoja hieman selaamalla. Nyt sitten ryhmän "mahdollinen pääperkele" on nyt kiinni ja kusessa. Kauankohan lojaliteetti kestää, nyt sitä punnitaan! Vaikuttaa niin mulkulle tyypille, että voi olla ihan jono ihmisillä kertomaan asioista(joita ei ehkä aiemmin otettu todesta, koska poliisi)?

Niillä joilla ei vielä ole ollut kiirettä laulaa, ryyppäämään tekisi heillä mieli jatkossakin, kesäkin vapaana viettää, mutta oma tulevaisuus saattaa ainakin krapulassa nyt näyttää vahvasti vankilalle.

Vai onko tässä sitten kyseessä Viinijärven 1‰ - klubi, josta ei poistuta kuin siihen surullisenkuuluisaan järveen, jos lauleskelee kerhon asioista, niistä mistä muistaa? Vai saako tästä ‰ - kerhosta kenkää myös jos olotila laskee ikinä alle tuon promillen? Ei ne nyt niin juoppoja varmaan ollut, mutta alkoholi vaikuttaa olleen tässä porukassa aika tuttua kauraa.

Tästä turhasta kommentoinnista puhun:
Kotimaa 25.5.2016 11:02
Professori hukuttamisepäilyistä: Syyttäjää ei käy kateeksi, näyttö vaikuttaa ohuelta
Olli Sorjonen

Kuva
Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen (kuvassa) Itä-Suomen yliopistosta kuvailee Pohjois-Karjalassa Viinijärvellä epäiltyjä hukuttamistapauksia vuosina 2007–2014 todella poikkeuksellisiksi.

– Hukuttamalla tehtyjä surmia on mennyt Suomessa oikeuteen saakka hyvin vähän.

Ongelmana hukuttamistapauksissa yleensäkin on näytön hankkiminen, Tolvanen kertoo.

Pohjois-Karjalan tapausta Tolvanen arvioi uutisista saamiensa tietojen pohjalta.

– Näyttöä on vaikea hankkia, kun tapaukset on aikanaan tutkittu ja päädytty siihen, että ne ovat olleet onnettomuuksia.

–Jos näyttö olisi hyvin vahva, olisi epäilty vangittuna.

Pohjois-Karjalan hukuttamistapauksista epäilty vastaa kuitenkin vapaalta.

– Muistan 17-vuotiselta syyttäjän uraltani vain yhden tapauksen, jossa taposta epäilty on vastannut vapaalta ja sekin henkilökohtaisista syistä. Tämä on todella poikkeuksellista.

Matti Tolvanen arvioi yleisellä tasolla, että syyttäjällä on edessään kova urakka syytteen nostamisessa.

– Poliisi tutkii asiaa matalammalla kynnyksellä. Niin pitääkin olla. Mutta syyttäjää ei käy kateeksi.

Tolvanen kertoo, että vangitsemiseen pitäisi olla todennäköisiä syitä. Nyt hovioikeus on siis arvioinut, että näin ei ole, koska epäiltyä ei ole vangittu.

– Syyttäjän pitää nyt löytää ne syyt. Tämä on rajatapaus tässäkin mielessä.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis ... aa-ohuelta
Tässä taitaa olla valtakunnan virallinen rikosjuttujen päivittelijä: Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta. Perusteluni:
- Päivittelee tässä etukäteen syyttäjän työn vaativuutta, kerroinkin mielipiteeni tästä julkisesta avautumisesta jo aiemmin, ennen Karjalaisen- artikkelia.

- Nuoren miehen kuolema, Ikaalinen 7.7.2013. Nostatti vasta tunteita uhrin lähipiirissä haukkumalla jutun tutkinnan. Juttua käsitelty myös foorumillamme: Nuori mies kuoli epäselvissä oloissa Ikaalisissa (7.7.2013)
Tässä MTV:n uutispätkä tämän surullisen kuolemantapauksen tiimoilta, kun proffa Tolvanen hieman asiantuntemustaan käytti ja arvostelukyvyttömyytensä näytti:
Poliisi haluaa oikaista professorin lausuntoja
Poliisin mukaan tänään saatu lisätieto kuitenkin tukee poliisin käsitystä tapahtumien kulusta, ja fakta tullaan toimittamaan omaisille ensi viikon aikana.

Poliisi haluaa myös oikaista artikkelissa olleita rikosoikeudenprofessori Matti Tolvasen lausuntoja, jotka poliisin tiedotteen mukaan ”ohjaavat lukijaa ajattelemaan, että poliisi olisi tehnyt virheitä tutkinnassa ja olisi ollut asenteellinen”.

Tolvanen kritisoi jutussa poliisin toimia sanomalla muun muassa, että alkutilanne hoidettiin huonosti.

Poliisin mukaan tutkinta aloitettiin rikostutkintana, mutta asiaa selvitettäessä kävi ilmi, ettei tapahtumien kulkuun liity rikosta. Tutkintaa siis jatkettiin kuolemansyyn tutkintana. Poliisi kertoo, että kuolemansyyn tutkinta on tehty yhtä perusteellisesti kuin jos tutkinta olisi suoritettu rikosasiassa.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... oa/5870036
- Kolmantena päivittelyn aiheena on Ulvila - tietenkin! Mitä tällaisesta proffan tontilta oikeusistuimeen julkisuuden kautta ristiin huutelusta voisi edes parhaimmillaan seurata? Ulvilan syyttäjän toiminta oikeudenkäynnin toisena päivänä ihmetyttänyt tässä Professori Tolvasta:
”Missä kyyneleet” oli liikaa – Professori arvostelee Ulvilan syyttäjää
Teppo Ovaskainen Luotu: 22.8.2013 14:40

Kuva
Miehensä murhasta syytetty Anneli Auer saapumassa Satakunnan käräjäoikeuteen torstaina aamulla. Auerin mies kuoli henkirikoksen uhrina vuonna 2006. Auer kiistää syyllisyytensä. Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi

KOTIMAA/ ULVILAN SURMA Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen ihmettelee Ulvilan surmajutun syyttäjän käytöstä oikeudenkäynnin toisena päivänä keskiviikkona.

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama kommentoi murhasta syytetyn Anneli Auerin ”tunteetonta” olemusta oikeudessa keskiviikkona. Valkama ihmetteli videokatselun jälkeen, ”missä ovat itku ja kaikki kyyneleet”, kun Auer puhuu poliisille puolitoista vuorokautta tämän aviomiehen surman jälkeen.

–Yllätyin, että syyttäjä edes kommentoi sitä, ettei ole kyyneleitä, Matti Tolvanen kertoo Uudelle Suomelle.

–Siitä, miten ihminen käyttäytyy, ei voida päätellä mitään. Ei sillä ole mitään näytöllistä arvoa, ja se on jopa epäasianmukaista, Tolvanen jatkaa.

Tolvasen mielestä vaikuttaa siltä, että ”syyttäjäkin käy aika kuumana” Suomen rikoshistorian kiemuraisimpiin kuuluvan murhatapauksen vuoksi.

–On vähän vierasta meikäläiselle systeemille, että käydään tällä tavalla henkilöön kiinni, Tolvanen arvioi.

Matti Tolvasen arviota tukee oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Helinä Häkkänen-Nyholm torstain Ilta-Sanomissa. Hänen mielestään syyttäjän näkemys on ”ihmisen monimutkaisen käyttäytymisen aliarvioimista pahimmillaan”.

Myös Anneli Auer ihmetteli olemuksensa arvostelua oikeudessa keskiviikkona, kertoi Yle. Syyttäjä Jarmo Valkama puolestaan korosti, että syytetyn rauhallisuus on vain yksi osa kokonaisuutta, eikä varsinaisesti osa näyttöä.

Professori Matti Tolvasen mielestä myös ensimmäisinä päivinä esitelty muu uusi näyttö, jonka vuoksi oikeuskäsittely aloitettiin alusta, vaikuttaa toistaiseksi hataralta. Syyttäjä on esimerkiksi kertonut Auerin ja surmatun Jukka S. Lahden olleen eroamassa.

–Mutta ei sitä näytetty perusteltavan lainkaan, Tolvanen sanoo.

–Lähtökuopissa ollaan toistaiseksi, koska uutta näyttöä ei ole tullut esiin.

Tolvanen uskoo, että näytön esittely kuulemisineen kestää vielä useita viikkoja. Korkein oikeus palautti Ulvilan surman alkupisteeseen syyttäjän saaman uuden näytön vuoksi.

Anneli Auer kiistää surmanneensa miehensä. Hänen mukaansa surmaaja tuli perheen omakotitaloon ulkopuolelta.

Tolvasen mielestä syyttäjän on tuomarit vakuuttaakseen esiteltävä varma näyttö siitä, että taloon ei tullut ketään ulkopuolista.

Anneli Auer istuu tällä hetkellä vankilassa erillisen tuomion vuoksi. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hänet viime vuonna seitsemäksi vuodeksi vankeuteen törkeiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vuoksi.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61703-m ... -syyttajaa
Täältä löytyy lisää hänen päivittelyään virkatontilta Uusi Suomi- lehdessä (liian paljon kopioitavaksi tähän juttuun), osansa saa mm. Axl Smithin juttu ja moni moni muu:
http://www.uusisuomi.fi/asiasanat/matti-tolvanen

Hän on toki päivitellyt tutkintoja ja muitakin asioita moneen muuhunkin lehteen, ehkäpä hän kuvittelee arvonsa tieteenharjoittajana näin nousevan?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Musta Enkeli
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: La Joulu 12, 2015 8:02 pm
Paikkakunta: Yli-II

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Musta Enkeli »

No siinähän se vastaus olettamukseeni tulikin...

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... aa/5912282

Pohjois-Karjalassa tapoiksi epäillyistä hukkumiskuolemista epäilty mies omistaa alueella mökin ja maatilan.

Erämökki sijaitsee Viinijärven rannalla ja maatila Kontiolahden Jaamankankaalla, jossa hän asuu ja pitää lehmiä sekä laumanvartijakoiria.

Karjalaisen arkistojen mukaan miehen tilalla on vuosien saatossa sattunut ja tapahtunut useita kertoja. Talo sijaitsee suojaisalla paikalla ja sitä vartioivat suurikokoiset kaukasianpaimenkoirat.

Henkirikoksen näyttämö
Näkyvimmin talo tuli esille julkisuudessa, kun siellä murhattiin nuori nainen vuonna 2006. Nyt hukuttamissurmista epäilty oli kyseisessä henkirikoksessa epäiltynä rikokseen yllyttämisestä ja vangittuna 10 päivää. Näyttöä yllytyksestä tai osallisuudesta ei löytynyt, eikä miestä lopulta syytetty rikoksista. Kyseisestä alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta kymmenen vuoden tuomion saanut Petri Ovaskainen väitti esitutkinnassa isännän yllyttäneen häntä lyönteihin käsimerkkejä näyttämällä.

Puolitoistakerroksinen talo syttyi palamaan vuonna 2007. Palossa loukkaantui vakavasti toinen mies ja paloi yksi yläkerran huone. Poliisi ajoi tulipalon jälkeen takaa talon isäntää, joka oli poistunut paikalta. Poliisi tavoitti miehen poliisikoirien avulla parin kilometrin päästä. Tässä tapauksessa ei ole varmaa, oliko tulipalospurtin ottanut mies nyt hukuttamisturmista epäilty vai hänen veljensä.

Jaamankankaalla maatilaa pitäneet veljekset ovat myös saaneet tuomion huolimattomasta koirien pidosta, kun heidän koiransa hyökkäsivät pienemmän koiran päälle. Toisessa tapauksessa koirat hyökkäsivät pienemmän koiran ja sen omistajan kimppuun.

Kovan onnen maatila oli viime vuoden puolella myynnissä Tori.fi:ssä noin 300 000 eurolla.

Poliisi on edelleen hyvin vaitonainen asiasta. Juttu on siirtynyt syyttäjälle.

– Jos joku tunnistaa tilanteen tai tilanteita, jotka liittyvät tällaisiin asioihin ja haluaa kertoa tai ajatukset muuten heräävät, voi ottaa yhteyttä poliisiin, tutkinnanjohtaja Jarmo Vallius keskusrikospoliisista toteaa.

Pitkä rikoshistoria – ei yleistä vaaraa
Tapoista epäillyllä miehellä on pitkä rikoshistoria, joka sisältää muun muassa pahoinpitelyitä ja laittomia uhkauksia. Esimerkiksi Rääkkylässä 2005 tapahtuneesta pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta mies tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankeuteen.

Tapauksia on eri puolilta Pohjois-Karjalaa. Moni niistä on tapahtunut venesurmista epäillyn kotona mutta myös muualla kuten Outokummussa.

Epäilty on vapaalla jalalla tällä hetkellä.

– Ulkopuoliset ihmiset eivät ole minun käsittääkseni vaarassa. Tutkinnan kohteena olevat asiat eivät kohdistu kuin tiettyyn kaveri- tai tuttavaporukkaan. Yleistä vaaraa ulkopuolisille ei ole ollut aikaisemmin eikä tälläkään hetkellä, toteaa Jarmo Vallius kertoo.
Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.

Porin

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Porin »

Nyt on tutkinnassa myös vuoden 2005 hukkumistapaus.
KRP on tänään ollut yhteydessä ja tehnyt haastatteluja.

Ihraponnari
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari »

Porin kirjoitti:Nyt on tutkinnassa myös vuoden 2005 hukkumistapaus.
KRP on tänään ollut yhteydessä ja tehnyt haastatteluja.
lähde?

Porin

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Porin »

Ihraponnari kirjoitti:
Porin kirjoitti:Nyt on tutkinnassa myös vuoden 2005 hukkumistapaus.
KRP on tänään ollut yhteydessä ja tehnyt haastatteluja.
lähde?
Vanhan luokkakaverin isä oli tuo hukkunut, ja tänään on KRP ollut yhteydessä.
Puhuttiin äsken asiasta puhelimessa.

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Tapahtuiko sekin Viinijärvellä?

Vastaa Viestiin