Tapaus Jere Karalahti

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

IVR
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 56
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 10:05 pm

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja IVR » Pe Loka 14, 2011 2:30 am

Mitä nyt sitä Veikkaajaa lukee ni senperusteella Karalahdella on jälleen isoja ongelmia. Lopetin tilaamisen kuus vuotta sitten.

Pedrosa
Parranpäristäjä
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2016 12:13 pm

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja Pedrosa » Ke Elo 24, 2016 9:34 am

No nyt on näemmä Jere lopettanut jääkiekkouransa..Ilta-Sanomat kirjotti siitä jutunkin

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art ... 46311.html

Avatar
Anti-Bini Laden
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden » To Syys 01, 2016 4:43 pm

Urli kannattaa jatkossa pastettaa topicin alle niin ei satu häviämään !

Hurraa, Jere Karalahti lopetti uransa, kirjoittaa Juha Hiitelä.

Jos Jere Karalahden käräjäoikeudelle toimittamiin papereihin on luottaminen, 41-vuotias kiekkoilija on päättänyt uransa.

Hurraa.

Karalahden pelillinen taso ja sitä kautta asema suomalaisessa jääkiekossa on viime vuosina heikentynyt kuin Suomen valtiontalous. Silti jääkiekon imago on kirkkaampi – ja laji itsessään on terveempi – kun Karalahti heiluu katsomossa eikä kaukalossa.

Karalahti on yksi suomalaisen jääkiekkokulttuurin mädännäisyyden symboleista. Yhdessä muun muassa Matti Hagmanin ja Marko Jantusen kanssa hän on yksityiselämässään törttöillyt tähti, jonka toilailuille on naureskeltu ja jota on lähinnä taputeltu selkään – kun olisi pitänyt antaa raippaa ja rangaista.

Pojat on poikia -asenne on hallinnut suomalaista jääkiekkoa aivan liian pitkään. Sen takia jääkiekolla on moukkamaisen lajin maine.

Karalahti oli kiistatta lahjakas kiekkoilija. Lahjojensa ansiosta hän pääsi NHL:ään ja pelasi siellä 149 runkosarjaottelua.

Mutta lahjoillaan Jere Karalahti olisi myös pelannut NHL:ssä paljon pidempään, ellei olisi heittänyt uraansa hukkaan ja palannut kotimaahan lapsellisesti kiukutellen, koska NHL:n vieroitusohjelma oli hänelle liikaa.

Karalahti pidätettiin huumausaineiden käytöstä ensi kertaa jo vuonna 1996 ja hän kertoi tuolloin avoimesti käyttäneensä muun muassa heroiinia.

Vuonna 2008 Karalahti sai jälleen sakot huumausaineiden käyttörikoksesta.

Ensimmäisen – ja myös jälkimmäisen – huumausaine-episodinsa jälkeen Karalahti kelpasi Suomen maajoukkueeseen. Siis joukkueeseen, jonka pitäisi olla suomalaisen jääkiekon lippulaiva ja esikuva nuorille kiekkoilijoille.

Kotimaiset huippuvalmentajat, kuten Raimo Summanen, Erkka Westerlund ja Jukka Jalonen, ovat vuorollaan ummistaneet silmänsä Karalahden törttöilyille ja osoittaneet, että heidän moraalinen kompassinsa on ainakin tältä osin täysin hukassa.

Eivätkä Karalahden palkanneet seurajohtajatkaan selviä puhtain paperein. HIFK:n nykyinen seurajohto voi taputtaa itseään selkään – he ovat kieltäytyneet puolustajan palveluksista ainakin kahdesti.

Karalahti oli tuomionsa kärsinyt maajoukkuekutsut saatuaan, sääntöjen ja lakien puitteissa häntä ei voi estää harjoittamasta ammattiaan. Mutta mikään sääntö tai asetus ei pakota seuroja palkkaamaan häntä.

Eikä varsinkaan valitsemaan leijonapaitaan. Maajoukkue ei ole ammatti, eikä siellä pelaamisesta makseta palkkaa.

Karalahti ei olisi ansainnut olla minkäänlainen esikuva käyttäytymisensä vuoksi eikä urheilullisilla perusteilla. Urheilevalle nuorisolle ei pidä tarjota idoliksi ammattilaista, joka hukkaa potentiaalinsa, koska ei keskity urheiluun.

Jokainen itseään kunnioittava urheilulaji olisi sulkenut hänet pois ydinpiiristään aikapäiviä sitten.

Karalahti olisi voinut pelata NHL:ssä vielä tällä vuosikymmenellä. Jos olisi aidosti halunnut.

Sen sijaan hän pyöri KHL:ssä, SM-liigassa ja lopulta vielä Ruotsissa. Jokerien pukukopissa ei oltu pettyneitä, kun Karalahti lähti päättämään uransa Ruotsissa.

Ja Ruotsissa oltiin lopulta tyytyväisiä, kun hänestä päästiin viime keväänä eroon. Karalahti lähinnä keskittyi hölmöilemään kaukalossa ja laukomaan kommenttejaan mediassa.

Sivusta seuraajalle on jäänyt kuva, että Karalahti on yksityiselämänsä saanut viime vuosina kuntoon. Se on hyvä asia. Se toivottavasti erottaa hänet muutamasta muusta surullisesta suomalaisen kiekon esikuvasta.

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art ... 46311.html
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

Riukiu
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 940
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja Riukiu » To Syys 01, 2016 9:24 pm

Ne rikoksetkin ovat kai näyttämättä toteen. Kun piti oikein vuotaa mediaan kuva kerhosta, jossa pöydällä oli jauhoa. Minusta jäi vaikutelma, että moottoripyöräjengin tiloissa ja tällaisia kavereita. Ei muuta kouriintuntuvaa. Video jonkun jutun hakemisesta, jossa kiroillaan paljon. Ainakin toinen tuomio on tällainen. Huumekokemuksilla on kyllä valistanut muistelmissaan ym.

aga
Hercule Poirot
Viestit: 2123
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja aga » La Syys 03, 2016 12:47 am

Ala-arvoisin urheilukolumni vuosiin mitä olen lukenut, herkutellaan urheilijan menneillä virheillä ja tämä kirjoittajanöösipoika olisi halunnut työntää Karalahden syvälle syövereihin sen sijaan että olisi ollut tyytyväinen siitä, että Karalahti on ollut urheilussa mukana ja se on pitänyt häntä nuorempana pinnalla. Mielestäni se on nimenomaan hyvä esimerkki nuoremmille, että kannattaa pitää kiinnekohdat elämään kiinni, oli ne sitten urheilussa tai muualla kuin vain lähteä hairahduksien takia (joita monille tulee, harvempi on täysin virheetön paitsi kaiketi tämä Hintelä) täysin syrjäpoluille. Surkea ja ala-arvoinen veto, ja sanon tämän vaikka en ole mikään Karalahti-fani.

lech
Scooby Doo
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja lech » La Syys 03, 2016 8:00 am

aga kirjoitti:Ala-arvoisin urheilukolumni vuosiin mitä olen lukenut, herkutellaan urheilijan menneillä virheillä ja tämä kirjoittajanöösipoika olisi halunnut työntää Karalahden syvälle syövereihin sen sijaan että olisi ollut tyytyväinen siitä, että Karalahti on ollut urheilussa mukana ja se on pitänyt häntä nuorempana pinnalla. Mielestäni se on nimenomaan hyvä esimerkki nuoremmille, että kannattaa pitää kiinnekohdat elämään kiinni, oli ne sitten urheilussa tai muualla kuin vain lähteä hairahduksien takia (joita monille tulee, harvempi on täysin virheetön paitsi kaiketi tämä Hintelä) täysin syrjäpoluille. Surkea ja ala-arvoinen veto, ja sanon tämän vaikka en ole mikään Karalahti-fani.
Pitkälti agan kanssa samaa mieltä. Jere oli aikoinaan todella hyvä ja jos joku toimittajanplanttu dissaa Jereä niin se kertoo enemmän toimittajasta kuin Karalahdesta.

Jerellä on aina ollut tuo synkeä puoli, jopa kaksymppisten maajoukkueleiriltä Vierumäellä tuli jätkien amerikan autot hakemaan Jereä leirin päätöspäivänä, kajarit soiden, about 25 vuotta sitten. Hamppilauma, jonka kanssa Jere pyöri.

Jos Nykänen on kymppitasolla omissa hölmöilyissaan niin Jere on seiskatasolla. Vaatii naisen ja parisuhteen, että pysyy ruodussa. Kun suhde kariutuu jossain vaiheessa niin sitten mennään taas aika perkeleellisesti.

Avatar
Spurgumies
Poliisikoira Rex
Viestit: 562
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Tapaus Jere Karalahti

Viesti Kirjoittaja Spurgumies » La Syys 03, 2016 1:50 pm

Ahaa!=) Jere on siis tämän tyypin tapaus..Tunnen ihmisiä,jotka parisuhteessa ollessaan ovat kuin helluntalaisia elämäntavoiltaan ja moraaliltaan, mutta annapas olla kun sinkkuelämä alkaa syystä tai toisesta.samantien musa raikaa ja tupakka syttyy huulille,viinapullo narahtaa auki ja vielä ganja palaa päälle samantien..Mutta heti kun parisuhde taas uudelleen napsahtaa päälle, alkaa helluntalais-elämäntavat samantien..(En siis tarkoita varsinaista helluntailaisuutta) mutta yhtä tiukkismoraaliset ja terveysaate lähtee päälle.

Vastaa Viestiin