Poliisi ampui henkirikosta yrittäneen vt4:llä Orimattilassa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

PaxCow kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:Uutisia tänään lukeva hyvä ihminen kauhistuu kun ymmärtää ammutun olleen romani ja hänellä "muka jokin tuomio".
Nyt jotain on mennyt multa ohi... Mistä uutisesta tämän voi lukea?
Takku.net:n ja varisverkoston ulkopuolelta.
Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

Sehnsucht kirjoitti:OT: olenko ihan väärässä vai onko tässä ihan viimeisen muutaman vuoden aikana huimausaineiden käyttö alkanut lisääntyä romanien keskuudessa? Ainakin tuntuu, että sekaisin (ei alkoholista) olevia manneja näkyy ihan eri tavalla katukuvassa nykyisin.
Olet. Aina nuoremmat rikosromaanit ovat huimausaineita vedelleet. Eihän tästä kauaa ole, kun pari kuoli jossain hotellissa yliannostukseen, mutta taisi olla fentanyyliä. Uutisoitiin hyvin pukeutuneista pojista tjsp. ettei leimata liikaa.
Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

Doctor Lecter kirjoitti:Pääosin uutisointi oli asiallista ja myös tämän ketjun otsikko - jonka siis tein ensimmäisten uutisten jälkeen - kertoo, poliisia ampui kaaharin. Mainintaa natseista en mediassa havainnut - en tosin lue Tiedonantajaa, Demokraattia, Vihreää lankaa enkä myöskään Takku.net sivustoa.
Mutta suvaitsevaistohan aina huutaa nazzia, kun poliisi käyttää voimaa riekkujiin. Milloin ilman syytä tulee projektiileja natsisialta silmään, tai nazzi kuristaa ja ei saa henkee. Siis ihan ilman syytä aina nazzit. Samaahan ne huuteli siellä itis-mielenilmauksissa afrikkalaisten ja lähi-itäläisten kanssa keskisormet pystyssä.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Tiina »

multsi kirjoitti: Tosin kyllä ainakin osa lehdistä sujauttaa jonnekkin väliin monesti lauseen, josta voi valveutunut päätellä mannetaustan.
Lehdistö ei ole vielä keksinyt oikeaa tapaa. Miten olisi esim.? "Seurueestaan erillä oleva henkilö yritti henkirikosta moottoritiellä"? 8)
Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Voisiko kyseessä olla ns. "Turkin manne"?
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Nyt ainakin tarkennettu, että uhri oli 23-vuotias lahtelaisnainen.
Kasvis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:48 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Kasvis »

Otsikoinnista: Varsin pitkään isonkin meedian otsikot olivat poliisista ja etenkin somesta(kuten nykyään tapana on) tihkuneiden tietojen mukaisesti 'poliisi ampui kaaharin'. Koska en ole huomannut maailmalla rehellistä ja oikeaa meediota olevan olemassa, otsikosta ei olisi oikein muutakaan muokata. Pomminvarma olisi toki ollut 'poliisi ampui 4-tiellä' tai pelkkä 'poliisiAmmutulla vaikuttaa olleen suurehkoa angstia vänkäriänsä kohtaan. On yleistä tietoa ettei miehen ja naisen kirpeät välit sovi autoon, tässä esimerkki sieltä pahimmasta päästä.

Kaahariautossa lienee räyhätty ja huudettu, siis epäilen ettei kiire ollut kaahauksen syy, vaan raivohulluuskohtaus. Sitten kun haukkuminen, räyhäsanat, huutaminen ja kevyt uhkailu ei ole enää riittäneet, on äijä siirtynyt kuolemalla pelottelun puolelle ja painanut paskalla autollaan(tuskin oma edes) ja itseluottamuksellaan tuhatta ja sataa selkä kyyryssä toisten hyvinvoinnille kintaalla viitaten.

Mtv:n tietojen mukaan on poliisin sattuminen paikalle todellakin tapahtunut viimeisellä mahdollisella kellonlyömällä, mikäli puukotetun hengenvaaralliset vammat pitävät paikkansa. Kummaa, että poliisi sattumalta tupsahti paikalle, yleensä törkeämmän puoleinen kaahailu laittaa puhelimet poliisiin aika nopsaa kuumaksi ja sinivuokot paikalle. Etenkin niissä osissa Suomea, missä heitä saa vielä olla.
Moottoripyöräpoliisi ampui, kun mies oli puukottamassa naista hengiltä - "Sankariteko"
Rikos Julkaistu 03.10.2016 10:16

MTV Uutisten tietojen mukaan moottoripyöräpoliisi ampui valtatie neljällä Orimattilassa tilanteessa, jossa noin 30-vuotias mies oli puukottamassa naista hengiltä.

Lähteet kertovat MTV:lle, että kyse oli "sankariteosta".

– Poliisi pelasti varmuudella naisen hengen, arvioivat lähteet.

MTV Uutisten tietojen mukaan nainen ehti saada useita puukoniskuja ja loukkaantui hengenvaarallisesti.

Tapahtuvat käynnistyivät, kun poliisi oli saanut ilmoituksen nelostiellä vaarallisesti kaahailleesta autosta sunnuntaina kello 12.30 aikaan.

Kuljettaja ajoi kolarin ja suistui moottoritien keskiviheriölle. Moottoripyöräpoliisi saapui onnettomuuspaikalle, jonka jälkeen uhkaava tilanne syntyi.

Poliisin viikonloppuna julkaiseman tiedotteen mukaan ”syntyi tilanne, jonka tapahtumia tutkitaan vakavana henkeen ja terveyteen kohdistuvina rikoksina”.

Poliisi ampui miehen. Ampumispäätös ei liittynyt liikennekaahailuun.

Poliisin mukaan kuollut on kolmekymppinen lahtelainen mies. Hän oli ajoneuvon kuljettaja. Nainen oli ollut auton kyydissä.

Tutkinnanjohtaja on määrätty tutkimaan poliisin menettelyä tapahtumissa. Tutkinnanjohtajana on kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

– Perehdymme tilanteeseen ja tiedotamme asiasta myöhemmin, Haavisto sanoo MTV Uutisille.

Hän ei tässä vaiheessa halua kommentoida yksityiskohtia.

Lähde: http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli ... ko/6101162

Miten muuten ymmärrätte tämän kohdan mtv:n tiedoista, mikä postattu tuossa hieman ylempänä (Paxcow sivu 8.)? Voi päätellä eka kaahatun, sit ammutun, sit ajautuneen ja lopulta pysähtyneen?
Moottoritiekaahailua todistanut nainen kuvailee Orimattilan eilisiä tapahtumia kovaksi kokemukseksi. Hän näki poliisin ampuman kaahaajan auton ajautumisen ja pysähtymisen keskiviheriölle.

Tapahtumat sattuivat puolenpäivän jälkeen nelostiellä Orimattilan kohdalla. Poliisi oli saanut kaaharista useita ilmoituksia.


Loppuosakaan jutusta ei selkeästi korjaa tuota harhaanjohtavaa kohtaa, mistä voi päätellä poliisin ampuneen ensimmäisen kerran jo autojen ollessa liikkeessä. Nurmialueella paukuteltu myöhemmin. Epätarkkaa työtä mielestäni. No, tämä on lillukanvarrenviilausta.

Enemmän ihmetyttää, että tuossa kerrotaan kaahailun alkaneen puoliltapäivin(ensimmäinen ilmo) ja sen jälkeen poliisiin ilmoitettu useita kertoja. Mitä ihmettä on tuumannut kenttäjohto, jos tämä kaahari yms. on huolestuneiden kansalaisten soitoista huolimatta sattumalta yhytetty yksittäisellä mp-jepellä?!

Kävi tuuri, että toiselta tehtävältä irronnut mopo sattui paikalle ja onneksi ei ehtinyt hirttää pahempi itsetuho päälle ja "kadonneen nokkakolarin metsästys".

Edit. Poistettu tupla
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11415
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ja/6102040
Poliisi tutkii Nelostien tapausta tapon yrityksenä: 23-vuotias nainen sai vakavia vammoja
Rikos Julkaistu 03.10.2016 16:34

Poliisi tutkii Nelostiellä Orimattilassa eilen sattunutta tapausta tapon yrityksenä, kertoo poliisi tiedotteessa.

Autossa matkustajana ollut 23-vuotias nainen sai vakavia vammoja. Teosta epäillään autoa kuljettanutta 32-vuotiasta lahtelaismiestä, joka kuoli poliisin luotiin.

Nainen kuljetettiin poliisin mukaan lääkärikopterilla sairaalaan, ja hän on yhä sairaalahoidossa, mutta hänen tilansa on vakaa. Naista on saatu kuultua tänään.

MTV Uutisten tietojen mukaan mies oli puukottamassa naista hengiltä, kun poliisi ampui tätä. Lähteet luonnehtivat tekoa sankariteoksi. MTV Uutisten tietojen mukaan nainen ehti saada useita puukoniskuja.

Miehen auto oli suistunut ulos tieltä ennen tekoa, ja paikalle oli ajanut etelän suunnasta Helsingin poliisilaitoksen moottoripyöräpoliisi.

Poliisi oli joutunut käyttämään tilanteessa asetta, minkä seurauksena lahtelaismies menehtyi. Asiassa on aloitettu esitutkinta, jossa Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto selvittää voimakeinojen asianmukaisuutta.

Ennen epäiltyä tapon yritystä mies oli ajanut Nelostiellä Lahdesta etelään päin huomattavaa ylinopeutta ja tehnyt useita vaarallisia ohituksia. Orimattilan kohdalla auto oli suistunut tieltä.

Ajamisen osalta asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

Ei ne poliisitkaan aina ole valvomassa moottoritiellä ylinopeuskassaa. Vaikka usein ovatkin. Jos tyypistä ilmoitetaan moottoritiellä kaahailemassa niin eihän ne poliisit nyt Lahdesta lähtiessään ihan heti siinä paikalla ole. Siellä on ollut MP sattumalta liikennettä valvomassa ja tullut ihan eri suunnasta kuin mistä poliisit on paikalle lähetetty. Normaali nopeuksilla ottaa ainakin 30-40min ajella samaan kohtaan riippuen missäpäin Lahtea sooloilee ja millainen ruuhka on.
morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 684
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

Doctor Lecter kirjoitti:MTV: Helsinkiläispoliisin ampuma mies oli puukottamassa naista hengiltä

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt kihlakunnansyyttäjä Jukka Haaviston Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta tutkinnanjohtajaksi jutussa, joka koskee poliisin aseenkäyttöä valtatiellä 4 Orimattilassa sunnuntaina.

Asetta käyttänyt poliisi on Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa, joten jutun tutkinnanjohtajuus kuuluu sovitun aluejaon mukaisesti Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastolle.

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto tiedottaa asiasta myöhemmin, mahdollisesti vasta tiistaina.

MTV-Uutisten mukaan mies oli puukottamassa naista hengiltä, kun moottoripyöräpoliisi ampui hänet. Jukka Haavisto ei tietoa kommentoi.

Etelä-Suomen Sanomien saamien tietojen mukaan nyt 32-vuotias mies on tuomittu aiemmin tällä vuosikymmenellä kaksi eri kertaa pahoinpitelystä.

Esitutkintalain mukaan tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä, kun kyse on sellaisesta poliisin voimankäyttötilanteesta, jossa arvioidaan, onko poliisimiestä syytä epäillä rikoksesta.

Tapahtumia ennen ja jälkeen ampumisen tutkii Hämeen poliisilaitos. Tutkinnanjohtajaa ei ole vielä nimetty.

Poliisipäällikkö Tapio Saarnin mukaan kuva sunnuntain tapahtumista on tarkentunut. Poliisi on saanut tapahtumista muutamia vihjeitä. Poliisin tiedossa on ajoneuvo, jonka kanssa moottoritien keskiviheriölle päätynyt auto oli törmännyt ennen ajautumistaan pois ajoradalta.

Sunnuntain tapahtumat eivät poliisipäällikön mukaan anna aihetta tarkentaa poliisin aseenkäyttöohjeita.

ess.fi
KOTIMAA 10:32 Päivitetty: 12:38

Tekijän taustaisuus ei yllättänyt kait muita kuin suvaitsevaiston.

"Miestä joku paikallaolijoista kuvasi narkomaanin näköiseksi". Ammutun sukulaiset huom! Nyt kiireellä tälläisen lausunnon antanut oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Mutta mites tämä pykälä; laki törkeän rikoksen suunnittelusta on toki kriminalisoitu muutama vuosi sitten, mutta jos ei olisi, niin tällöinhän poliisi rankaisi suunnittelusta - eikä poliisin tehtävä ole rangaista, sen tekee tuomioistuin.

Onko käsi, joka kohoaa iskuun suunnittelemassa vai tappamassa? Ehkä käsi hakee vielä kohdetta mihin iskee = suunnittelee ja se on siis törkeän rikoksen suunnittelua. Ei itse tekoa.
Oikeestiko pähkäilet että kun seurueen jäsen puukottaa toisen seurueen jäsentä esim. 47 kertaa, se siinä 94 kertaa suunnittelee ja joka toinen kerta lyö ? Ei riitä seurueen jäsenen pää semmoseen. Kyllä siinä mennään etnisellä vaistolla. Suunnittelun tekee asianajaja sitten jälkeenpäin. Veronmaksajien rahoilla.

Siis yleisellä tasolla. Tässä tapauksessa en syyllistä etnisen seurueen jäseneksi koska saman etnisen vaiston saa myös sekakäyttämällä maalinpoistoainetta ja gangstarappia.
I-L-N-S
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Heinä 16, 2013 7:35 pm

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja I-L-N-S »

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/or ... na/739846/


Orimattilan Nelostien kolariautoa kuljettanut mies puukotti kyydissä ollutta naista - poliisi tutkii tapon yrityksenä


Poliisi tutkii tapon yrityksenä Orimattilassa Nelostiellä sattunutta tilannetta, jossa 23-vuotias, autossa matkustajana ollut lahtelaisnainen sai vakavia vammoja. Teosta epäillään autoa kuljettanutta miestä, joka kuoli poliisin luotiin.

Paikalla olleen silminnäkijän mukaan ampumatapauksessa oli kyse siitä, että kolariautoa kuljettanut mies puukotti kyydissään ollutta naista.

Tapahtumat alkoivat, kun auto oli kolaroiduttuaan pysähtynyt keskiviheriölle. Silminnäkijä oli ensin luullut, että mieskuljettaja menee auttamaan naista, joka oli vähän retkahtanut istuimellaan. Silminnäkijän mukaan kuljettaja kuitenkin iski puukolla naista vatsaan ilmeisesti ainakin pari kertaa. Tilanne päättyi siihen, kun poliisi tuli paikalle.

Poliisi kertoi jo eilen, että paikalle tullut poliisi ampui miehen pysäyttääkseen epäillyn vakavan henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen. Poliisi tai kihlakunnansyyttäjä ei kuitenkaan ole vahvistanut tietoja tarkemmista yksityiskohdista.

Epäillystä puukotuksesta tai sen yrityksestä ovat kertoneet myös ainakin MTV ja Ilta-Sanomat.



Poliisi niukkasanainen

Poliisi on edelleen niukkasainen eilen nelostiellä Orimattilassa sattuneeseesta välikohtauksesta, jossa noin 30-vuotias mies kuoli poliisin ampumaan luotiin.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt kihlakunnansyyttäjä Jukka Haaviston toimimaan tutkinnanjohtajana poliisin aseenkäyttöön liittyen. Muuten asiaa tutkii Hämeen poliisilaitos.

Poliisi kertoi eilen, että paikalle sattunut poliisi ampui miehen pysäyttääkseen epäillyn vakavan rikoksen. Poliisi tai kihlakunnansyyttäjä ei ole vahvistanut tarkempia yksityiskohtia. Paikalle tullut poliisi ei kuitenkaan ollut epäillyn rikoksen kohteena.

– Haluan ensiksi itse tietää tarkemmin, mitä siellä on, etten tiedota sitten vaikka väärin, kun siellä on kuitenkin ihminen menehtynyt, Haavisto perustelee.

Poliisi oli saanut aiemmin ilmoituksen kovaa vauhtia ajaneesta ja vaaratilanteita aiheuttaneesta henkilöautosta. Kaahaillut auto oli suistunut kolarin seurauksena moottoritien keskiviheriöille, jossa epäilty vakava henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos tapahtui.

MTV:n tietojen mukaan kuollut mies oli ollut puukottamassa naista moottoritien kaistojen välisellä viheriöllä, kun moottoripyöräpoliisi ampui miestä kohti. Nainen sai tapauksessa hengenvaarallisia vammoja.
Harpo

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Harpo »

Pula-aho kirjoitti:Ei ne poliisitkaan aina ole valvomassa moottoritiellä ylinopeuskassaa. Vaikka usein ovatkin. Jos tyypistä ilmoitetaan moottoritiellä kaahailemassa niin eihän ne poliisit nyt Lahdesta lähtiessään ihan heti siinä paikalla ole. Siellä on ollut MP sattumalta liikennettä valvomassa ja tullut ihan eri suunnasta kuin mistä poliisit on paikalle lähetetty. Normaali nopeuksilla ottaa ainakin 30-40min ajella samaan kohtaan riippuen missäpäin Lahtea sooloilee ja millainen ruuhka on.
Nopeusrajoituksien mukaan ajaen Tuuliharjan kohdalta Renkomäen liittymään ajaa viitisen minuuttia. Tilanne ollut siitä jonkin verran Levanolle päin, mutta kuitenkin Orimattilan alueella ja poliisien ei tarvitse 120 km/h rajoituksista välittää. Sellaista ruuhkaa ei olekaan, että menisi mistään Lahden alueelta puolta tuntia paikalle, koska lähimmälle moottoritien liittymälle pääsee aina nopeasti. Varmaan on Lahdesta lähtenyt partiokin (tai partiot) olleet jo lähellä, mutta todella huikea tuuri, että moottoripyöräpoliisi oli paikalla oikealla hetkellä.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Tiina »

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2307290


Ystävät: Menehtynyt mies oli ystävällinen, mutta ajoittain riidanhaluinen

Välikohtaus tapahtui nelostiellä sunnuntaina päivällä. Kuva iltapäivältä ennen kello neljää. Kuva: Leena Vepsäläinen

MTV: Helsinkiläispoliisin ampuma mies oli puukottamassa naista hengiltä

Poliisin ampumaan luotiin kuollutta lahtelaismiestä luonnehditaan ystävälliseksi ja auttavaiseksi. Mies asui jonkin aikaa Kiveriönkadulla, josta hän muutti toisaalle Lahteen vuoden päivät sitten. Hän kävi Kiveriössä usein tapaamassa ystäviään pois muuton jälkeenkin.

Eräs ystävä kertoo nähneensä miehen viimeksi viime viikon loppupuolella.

Lahtelaismiehellä oli myös puutteensa. Ystävän mukaan mies oli taipuvainen haastamaan riitaa. Teräasetta hän ei muista miehellä koskaan nähneen.

Miehen käyttäytymiseen saattoi vaikuttaa hänen vahva kipulääkityksensä, ystävä arvelee. Hän näki miehen viimeksi noin viikko siten. Tuolloin hänellä oli kipsi jalassa, ja hän liikkui kyynärsauvoja avuksi käyttäen.

Mies asui Kiveriönkadun kerrostalossa pari vuotta. Naapurit panivat merkille hänen tatuoidut kätensä, mutta harmia hänestä ei ollut.

Ja...

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2307316

Pakottiko nelostien kaahailija naisen autoonsa? Uhrin tila on vakaa

Nelostiellä hurjastelleen lahtelaismiehen matkustajana ollut 23-vuotias lahtelainen nainen on yhä sairaalahoidossa. Hän sai tapon yrityksessä vakavia vammoja sunnuntaina. Poliisi luonnehtii hänen tilaansa vakaaksi.

Poliisi aloitti naisen kuulemisen maanantaina. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen, ei osaa vielä arvioida, oliko nainen autossa omasta tahdostaan.

Mies on tuomittu aiemmin pahoinpitelystä. Pari vuotta sitten hän on ollut muutaman päivän vangittuna epäiltynä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Toisena tutkintalinjana on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Hänen epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta ja tehneen vaarallisia ohituksia. Poliisi on toistaiseksi saanut auton liikkeistä parikymmentä ilmoitusta. Lisäksi on ainakin yksi varma tapaus, jossa kaahailija oli osunut toiseen autoon.

Poliisi ottaa yhä vihjeitä vastaan

Mies oli matkalla Lahdesta etelään. Hänen autonsa päätyi ajoratojen väliselle viheriölle Orimattilassa. Etelän suunnasta paikalle sattumalta tullut Helsingin poliisilaitoksen moottoripyöräpoliisi totesi matkustajan olevan ahdingossa ja käytti tilanteessa asetta, jolloin mies menehtyi.

Kiiskinen ei kommentoi sitä, oliko mies käyttänyt jotakin asetta. Miehen mahdollinen päihtymys on selvitettävänä.

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto selvittää esitutkinnassa poliisin voimakeinojen asianmukaisuuden. Tapon yrityksen ja liikenneturvallisuuden vaarantamisen tutkinta päättyy aikanaan siihen, että poliisi toteaa, että ei ole syylliseksi epäiltyä.

Tapahtumia nelostiellä koskevista vihjeistä poliisi pyytää ilmoittamaan osoitteeseen [email protected].
työn sankari
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja työn sankari »

Harpo kirjoitti:
Pula-aho kirjoitti:Ei ne poliisitkaan aina ole valvomassa moottoritiellä ylinopeuskassaa. Vaikka usein ovatkin. Jos tyypistä ilmoitetaan moottoritiellä kaahailemassa niin eihän ne poliisit nyt Lahdesta lähtiessään ihan heti siinä paikalla ole. Siellä on ollut MP sattumalta liikennettä valvomassa ja tullut ihan eri suunnasta kuin mistä poliisit on paikalle lähetetty. Normaali nopeuksilla ottaa ainakin 30-40min ajella samaan kohtaan riippuen missäpäin Lahtea sooloilee ja millainen ruuhka on.
Nopeusrajoituksien mukaan ajaen Tuuliharjan kohdalta Renkomäen liittymään ajaa viitisen minuuttia. Tilanne ollut siitä jonkin verran Levanolle päin, mutta kuitenkin Orimattilan alueella ja poliisien ei tarvitse 120 km/h rajoituksista välittää. Sellaista ruuhkaa ei olekaan, että menisi mistään Lahden alueelta puolta tuntia paikalle, koska lähimmälle moottoritien liittymälle pääsee aina nopeasti. Varmaan on Lahdesta lähtenyt partiokin (tai partiot) olleet jo lähellä, mutta todella huikea tuuri, että moottoripyöräpoliisi oli paikalla oikealla hetkellä.
Harvemmin motarille lähdetään ketään kiinniottammaan vaan tieto välitetään sinne minne suuntaan auto on käytettävissä olevan tiedon mukaan menossa. Mieti nyt että joku ajaa vaikka keskinopeudella 140 km tunnissa, niin aika äkkiä orimattilasta ollaan jo vantaan kohdilla. Plus että renkomäessä oli kilometrien paikallaan matelevat jonot sekä molemmilla motarin kaistoilla että vanhan orimattilan tien puolella kaupungista tultaessa koska siltatyöt + että jokimaallekkin päin oli ihan älyttömät jonot, olisiko siellä ollut joku tapahtuma tms. en tiedä.
Harpo

Re: Poliisi ampui kaaharin nelostiellä Orimattilassa

Viesti Kirjoittaja Harpo »

työn sankari kirjoitti: Harvemmin motarille lähdetään ketään kiinniottammaan vaan tieto välitetään sinne minne suuntaan auto on käytettävissä olevan tiedon mukaan menossa. Mieti nyt että joku ajaa vaikka keskinopeudella 140 km tunnissa, niin aika äkkiä orimattilasta ollaan jo vantaan kohdilla. Plus että renkomäessä oli kilometrien paikallaan matelevat jonot sekä molemmilla motarin kaistoilla että vanhan orimattilan tien puolella kaupungista tultaessa koska siltatyöt + että jokimaallekkin päin oli ihan älyttömät jonot, olisiko siellä ollut joku tapahtuma tms. en tiedä.
Joo my bad. Vaikka kuinka olin lukenut, että etelään päin ajoivat, silti käänsin päässäni, että kohti Lahtea. I'll get my coat.
Vastaa Viestiin