Eläinsuojelurikoksia

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tästä ei ole vielä tehty rikosilmoitusta, eikä pennun raatoa ole vielä tutkittu, mutta minusta näyttää siltä kuin pentu olisi jäätynyt elävältä. Uutisessa on kuva pennusta.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-200000508 ... f24e9f871f
Jäätynyt koiranpentu löytyi hylättynä metsästä Vuosaaressa – ”Ihmisen on täytynyt se sinne viedä”

Mustavuoren metsästä löytyi jäätynyt koiranpentu.

Julkaistu: 9.2. 16:47 , Päivitetty: 9.2. 17:07

Vuosaaresta löytyi metsästä kuollut koiranpentu. Arviolta vain pariviikkoinen koira löytyi jäätyneenä Mustavuoresta torstaina päivällä.

Pennun löysi vuosaarelainen Helena Östdahl. Hän oli ulkoiluttamassa ystävättären koiraa Mustavuoressa.

”Olin Mustavuoressa koiran kanssa ulkona. Ihmettelin, mitä se nuhki. Otin sen käteeni ja katsoin. Se oli vahingoittumattoman näköinen, 15-senttinen koiranpentu”, Östdahl kertoo.

”Ihmisen on täytynyt se sinne viedä. Se oli keskellä metsää. Se oli niin pieni, ettei se ole itse voinut sinne mennä”, hän miettii.

Asiallisesti hoidettuna koiranpentu olisi pentulaatikossa kotona, eikä Vuosaaren metsässä, Östdahl toteaa.

”Voihan se olla kotona tapettu, mutta eihän se sinne mettään kuulu.”

Vuosaarelainen Markku Kosonen laittoi koiranpennusta kuvan julkiseen Vuosaari-ryhmään Facebookissa. Seinällä alkoi heti vilkas ja kiivassanainen keskustelu.

Myös Kosonen on järkyttynyt löydöstä. ”Tulin huonolle tuulelle. Ihmetyttää tämmöinen käytös. Itse en pystyisi tuommoiseeen”, Kosonen sanoi.

”Kyllä se on sinne ihan viemällä viety. Ei siellä ole taloja eikä asumusta lähellä. Ei noin pieni vielä edes kunnolla kävele”, Kosonen arvelee.

Helena Östdahl harkitsee asian ilmoittamista poliisille.

”Tämä on niin järkyttävää. Siitä on niin vähän aikaa. Harkitsen sitä.”
Vuosaariryhmän keskustelu Facebookissa:
https://www.facebook.com/groups/vuokki/ ... 727976104/

Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Tämä on sairainta mitä olen pitkään aikaan lukenut: aikuiset miehet varastaneet kanin ja potkineet kuoliaaksi.

"30. toukokuuta kello 9:56 · Kangasala, Pirkanmaa, Suomi
Viime yönä Suoramalla
2 miestä pahoinpidellyt perheemme kanin kuoliaaksi. Herätty aamuyöstä kauheeseen kanin huutoon ja kolinaan. Löydetty kani henkihievierissä makaamassa hiekkatiellä. Kanin lähellä nähty 2 miestä jotka lähtivät samantien karkuun. Tuntomerkkejä ei henkilöistä saatu pahan näkyvyyden vuoksi.
Kani ilmeisesti revitty väkisin häkistä ja hakattu ja potkittu henkihieveriin.
SAA JAKAA! Varsinkin jos Kangasalan alueella asuu."

https://www.facebook.com/tatu.valimaa/p ... nref=story

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Paska kuski ja eläinvastuullinen, kehtaa syyttää vielä säätä eläinten tukehtumisesta:


Ravurit menehtyivät Ruotsin-laivalla - kahta epäillään rikoksesta
10.9.2017 klo 12:27

Poliisi epäilee kahden henkilön syyllistyneen rikokseen kahden arvokkaan ravurin kuolemassa Ruotsin-laivalla. Esitutkinnan odotetaan valmistuvan alkusyksyn aikana.

- Kaksi Ruotsiin matkalla ollutta arvokasta ravihevosta menehtyi myrskyisällä merellä laivakuljetuksen aikana viime tammikuussa.
- Poliisi epäilee hevosten kuljettajan sekä toisen henkilön syyllistyneen muun muassa eläinsuojelurikokseen.
- Tapahtumasarja on menossa syyteharkintaan mahdollisesti jo syyskuun aikana.[/b]

Helsingin poliisi on kuulustellut lukuisia henkilöitä ja tehnyt useita tarkastuksia kahden viime tammikuussa menehtyneen arvokkaan ravurin kuolemasta.

Hevoset kuolivat dramaattisissa oloissa poikkeuksellisen myrskyisällä merellä matkalla Helsingistä kohti Tukholmaa.

Pari kuukautta tapahtuman jälkeen poliisi käynnisti rikostutkinnan, joka nyt on loppusuoralla. Tutkinnan tuloksena poliisi epäilee eläinsuojelurikoksesta kahta henkilöä, joista toinen on Iltalehden tietojen mukaan hevosten kuljettaja.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Pekka Seppälä vahvistaa rikosnimikkeen.

- Joukossa on myös lievempiä, muun muassa erilaisiin lupiin liittyviä rikosnimikkeitä, Seppälä sanoo IL:lle.

Tukehtuivat koppiin

Hevosten kuljettajaksi palkattu kokenut ravivalmentaja ajoi hevoskuljetuksiin rakennetun pakettiauton Silja Symphonylle 10. tammikuuta. Mies pysäköi auton sille osoitettuun paikkaan ja poistui autokannelta. Hän kertoi jättäneensä auton takatilan ilmanottoluukun auki.

Kun laiva seuraavana aamuna saapui Tukholman satamaan, hevoset viruivat takatilassa kuolleina. Ravurit olivat tiettävästi kuolleet tukehtumalla.

Eläinten kuljettaja kertoi tulleensa matkan aikana merisairaaksi.

- En ole koskaan voinut edes kuvitella, että iso laiva voisi keinua niin paljon... En pystynyt tekemään yöllä mitään, mutta laivayhtiön väki kävi viimeisen kerran puoli neljältä katsomassa hevosia. Silloin ne olivat hengissä, mutta aamulla kannelle päästessäni ne olivat kuolleet, hevosia kuljettanut mies kertoi Ravinetti.fi-sivustolle pian onnettomuuden jälkeen.

Vastuu kuljettajalla

Toisen hevosen omisti Suomen Ravitalli Oy, jonka hallituksen puheenjohtaja on tunnettu yritysjohtaja ja autourheiluvaikuttaja, vuorineuvos Kari O. Sohlberg.

Ravitalliyhtiö katsoi hevosten kuoleman olevan laivayhtiön vastuulla, koska se oli ottanut eläimet kyytiin liian kovaan merenkäyntiin. Laivayhtiö puolestaan totesi, että vastuu eläinten huolenpidosta oli niiden kuljettajalla. Yhtiön mukaan kukaan sen edustajista ei ollut käynyt yön aikana tarkistamassa hevosten kuntoa, ei myöskään eläinten kuljettaja.

Rikoskomisario Seppälä vahvistaa, ettei epäiltyjen joukossa ole ketään laivayhtiön edustajaa.

- Heitä on kuultu todistajina.

Hevosten kuolemassa on liikkunut huhuja myös mahdollisesta vakuutuspetoksesta. Poliisi torjuu kuitenkin epäilyt.

- Olemme tehneet tarkistuksia. Mikään petosrikos ei kuitenkaan tässä ole ollut tutkinnan kohteena, Seppälä toteaa.

Ei kuvatallenteita

Laivakannen valvontakameroista ei ole ollut apua rikostutkinnassa. Esitutkinta perustuukin paljolti todistajien kertomuksiin sekä asiakirja- ja lupamateriaaliin.

- Meillä on vielä tekemättä yksi kuulustelu ja joitakin tarkistuksia. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, saamme esitutkinnan valmiiksi syyskuun alkupuolella. Syyttäjälle tämä joka tapauksessa lähtee, rikoskomisario Pekka Seppälä sanoo.

RISTO KUNNAS
[email protected]
http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708092 ... 7_u0.shtml


Kai tuo oli tärkeää mainita, että olivat arvokkaita hevoisia, koska halvempien kaakkien kärsimykset eivät ole yhtä suuria eivätkä varmaankaan samanarvoisia lain edessä.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Yhdyn voimalla nimim. Tiinan eka lauseeseen tällä sivulla 66!

Mielisairaan tekemisiä tulkitsen tämän olevan ja ikävästi vastaavista tapauksista lukee säännöllisesti. Ehkäpä pitäisi velvoittaa sivulliset "vasikoimaan" nää hullut kiduttajat, mistäpä tietää vaikka joku näistä siirtyy lapsiin? Se lienee varmaa, että jäävuoren huipusta vaan tulee tietoa. Maaseudulla tapasi kuulla ainakin 80-luvulla muutamastakin erosta: emäntä hatkasi,

Se elukoidenpitokielto on yksi huonoiten valvotuista laeista, sanon ma. Aika hyödytön esim tällaiselle, kohta voi olla kotona kissoja tai vaikka kaneja pamputtamassa toisiaan aukkoon ja lisääntymässä. Ylimääräiset voi kiduttaa kuoliaaksi, kun ei vastuu näköjään paina.

Hevostilalla karmiva löytö – talli täynnä hevosten luurankoja

Matti Kuoppala
10.8.2017

(KUVAT OULULEHDEN LINKIN TAKAA)
Näistä kuvista ilmenee, että hevoset ovat olleet kuolleina jo pitemmän aikaa. © Reea Kokko

Oulun pohjois­puo­lella sijaitsevalta hevostilalta on löytynyt hevosten luita ja jäänteitä.

Poliisi myöntää, että tapauksesta on kirjattu ilmoitus eläin­suo­je­lu­ri­kok­sesta, mutta varsinaista esitutkintaa ei ole vielä aloitettu.

Tapah­tu­ma­paikan lähellä asuvien silmin­nä­ki­jöiden mukaan osittain sortuneesta talli­ra­ken­nuk­sesta on löytynyt ainakin kolmen aikuisen hevosen ja varsan luuranko sekä jo muumioitunut hevonen. Hevosten jäännöksiä on yritetty peitellä heinillä, ja tilan omistaja on vieraillut talleilla viime aikoina enää satunnaisesti
http://www.oululehti.fi/uutiset/hevosti ... d6c88ea731

Kyllä tuo naapuri/kaikki silminnäkijät muutenkin ovat eläneet ilman maalaisjärkeä tai perustunteita niin hevosasioissa kuin miehen tilassa. Jossain vaiheessa ollaan ohitettu hetki, jolloin touhuja ei pitäisi katsoa sivusta, kauan sitten?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Hevosmiesten tietotoimisto tiesi jo kertoa lisää tuosta Oulun paikasta. Näköyhteyttä naapureihin ei ole eikä tilan ohi ole käsittääkseni kulkuakaan. Naapureiden tietämän mukaan tila on ollut autio.
Tilan omistaja hevosineen oli muuttanut pois jo vuosikaudet sitten ja tila on siitä pitäen ollut tyhjä. Missään vaiheessa naapurit eivät ole nähneet siellä muuta kuin hyvin satunnaista liikennettä eikä ole tietoa milloin hevoset on sinne palautettu. Myöskään siitä ei ole tietoa onko ne lopetettu niille sijoilleen vai ovatko ne nääntyneet sinne? Ampumisjälkiä tai pulttipyssyn reikiä ei otsaluissa kuulemma näy.

Etäisyyksiä tietämättä luulisi ettei pieni lauma hevosia näänny nälkään ilman hirveätä meteliä. Omat hevoseni huutavat kuin sumusireenit jo siitä että odotettu ateria myöhästyy varttitunnin.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Oulun kuolleista hevosista ei hirveästi uutta kuuluu. Paikka on Yli-Kiimingissä ja se on ollut typötyhjänä jo ainakin vuodesta 2005. Eli ihan tuoreesta jutusta ei ole kyse. Paikan omistajalla on ollut kilpaa juossut hevonen vielä 2007 mutta ei tietenkään tiedetä onko se nyt löytyneiden joukossa.
Oletettavasti noissa luurankolöydöissä ovat mukana henkilön 90-luvun alussa syntyneet hevoset. On mahdollista että hän on käyttänyt tilaa jonkinlaisena mausoleumina, sillä ainakin yksi hevonen on jemmattu pakettiin käärittynä kellariin. Se siis on ollut jo valmiiksi kuollut leposijaansa siirrettäessä.

Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Tuomittu on Seppo Antero Hiekkalahti

Savon Sanomat 9.08.2017 14:19

MTV: Kuopiolaismies tappoi koiransa hakkaamalla tätä vasaralla

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan kuopiolaismiehen sakkoihin eläinsuojelurikoksesta, kertoo MTV. Tuomioksi tuli 40 päiväsakkoa, mistä maksettavaa kertyi 240 euroa. Lisäksi mies tuomittiin viiden vuoden eläintenpitokieltoon.
Syytteen mukaan mies aiheutti omistamansa sekarotuisen koiran kuoleman lyömällä tätä useita kertoja vasaralla noin puolen tunnin ajan. Teko sattui helmikuussa Kuopiossa.
MTV:n mukaan mies myönsi syytteen oikeaksi, mutta kertoi, että koiran kuolemaan johtaneen tapahtuman kesto olisi ollut 10–15 minuuttia.

Roadkill666
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Ma Marras 17, 2014 11:06 pm
Paikkakunta: There's no more room in hell, then the dead will walk the earth

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Roadkill666 »

Evira tutki ristiinnaulitun merimetson – kuolinsyy selvisi

Viimeisimmän liikennemerkkiin ripustetun merimetson kuolinsyy on selvinnyt.

Merimetso löytyi levähdyspaikkaa osoittavasta liikennemerkistä puuristiin ristiinnaulittuna 29. elokuuta Närpiössä. Poliisi lähetti ristiinnaulitun merimetson Eviralle tutkittavaksi.

Eviran mukaan merimetso oli kuollut tukehtumiseen tai esimerkiksi kalaverkkoon hukkumalla. Lausunnon mukaan lintu oli jo kuollut, kun se naulattiin leuan alta ja siivistä puuristiin.

Merimetsossa ei ole todettu ampumajälkiä tai muita elinaikaisia vammoja.

Pohjanmaalla on ripustettu liikennemerkkeihin elokuun aikana kaikkiaan kolme merimetsoa. Poliisi tutkii tapauksia luonnonsuojelurikoksina. Luonnonsuojelurikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Aiemmin tapausten Pohjanmaan poliisin tutkinnanjohtaja Mikko Uusimäki kertoi Ilkalle ja Pohjalaiselle, että teot vaikuttavat kannanotolta ja mielenilmaisulta.

Poliisilla ei ole tietoa tekijästä, eikä poliisi ole saanut vihjeitä asiasta.

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/poli ... -1.2401256

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Merimetso on kans yksi niitä tulokkaita mitkä aiheuttaa paljon keskustelua. Ammattikalastajat ei niistä taida ihan hirveästi pitää, tosin eivät pidä mistään muistakaan otuksista jotka heidän saaliitaan verottaa. Nuo luodot on myös aika karun näköisiä mistä nää merimetsot on saaneet puut ja muun kasvuston kuolemaan ulosteillaan. Nythän niitten pelätään leviävän sisämaahan enenevissä määrin. Pitäisikö kantaa sitten alkaa rajoittamaan oikein urakalla, siihen riittää varmaan ääniä puolesta ja vastaan.
Itse en ihan ymmärrä kaikilta osin täällä vallitsevaa suojelumentaliteettia, jos vaikka tiira alkaa pesimään kerrostalon katolle niin hävittäähän sitä ei saa. Siinä on sitten kiva elellä kun vuosi vuodelta pesivä populaatio kasvaa, ikkunat ja autot on tiiranpaskassa. Ovelta kun menee pihalle ja törmää maassa taapertavaan tiiranpoikaseen niin sitten onkin nuppiluu vaarassa kun emo tekee syöksyjä kimppuun. Ja tää ei koske pelkästään vesistön lähellä olevia taloja, nää hakee itselleen mieluisia paikkoja kauempaakin vesistöstä.
Meni vähän sivuun eläinsuojelurikoksista, mutta ehkä ensi keväänä joutuu sellaiseen syyllistymään em asian puitteissa.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Se on monesti näissä sellainen ongelma ettei päättäjillä ole harmainta aavistustakaan asioiden todellisesta laidasta. Niinkuin sanoin toisessa ketjussa susi ongelma tulee vielä iskemään silmille ja kovaa. Samoin tulee käymään merimetsojen, hanhien ja niin ihanan joutsenenkin kanssa.

Kantojen suojelu saa luonnon tasapainon järkkymään, esimerkiksi joutsenten yleistyminen vahvoina reviirilintuina vähentää muiden sorsalajien elintilaa.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Juujaa kirjoitti:Se on monesti näissä sellainen ongelma ettei päättäjillä ole harmainta aavistustakaan asioiden todellisesta laidasta. Niinkuin sanoin toisessa ketjussa susi ongelma tulee vielä iskemään silmille ja kovaa. Samoin tulee käymään merimetsojen, hanhien ja niin ihanan joutsenenkin kanssa.

Kantojen suojelu saa luonnon tasapainon järkkymään, esimerkiksi joutsenten yleistyminen vahvoina reviirilintuina vähentää muiden sorsalajien elintilaa.
Luonnonsuojelu, etenkin tämä kyseenalainen vieraslajien keinotekoinen kannanlisäämis toiminta pitää sisällään hyvin pitkälti samoja periaatteita ja toimintamalleja kuin mitä käytetään maamme maahanmuuttopolitiikassa - keinoja kaihtamatta pyritään turvaamaan ja takaamaan tänne sopimattomien lajien määrän kasvu ja olemassaolo - muun "kotoperäisen" lajiston kustannuksella.... mutta niinhän se taitaa olla, että samojen puolueiden umpisokeat päättäjäthän siellä ovat näitä lakeja ja asetuksia moukaroimassa :idea:
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja aga »

Eikös peurat ole suden ruokaa ja peurakanta on metsästäjien luomaa. Hirvet tuhoavat taimistoja ja lisäksi joka vuosi ihmisiä kuolee hirvikolareissa. Hirviä ei kuitenkaan saa Suomen kamaralta tuhota, koska metsästäjiltä lähtisi "kiva" harrastus. Sen sijaan kaikki sudet pitäisi tappaa koska haittaavat metsästäjien tappoharrastusta, voi eläin (koira) joka etsii metsästäjälle tapettavaa joutua itse ruuaksi. Metsästäjien paskapuheita nämä itkut susista pitkälti, mutta hehän harrastavatkin metsästystä koska ovat luonnonystäviä ja viihtyvät luonnossa. Tosin olisi muitakin harrastuksia, joissa voisi maastossa liikkua, esimerkiksi suunnistus, marjastus ja sienestys, mutta ne eivät verenhimoisille kusipäille kelpaa. :O

sarianna
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 6:33 pm

Neljä kissaa kuollut saastan keskelle

Viesti Kirjoittaja sarianna »

Nainen häädettiin opiskelija-asunnosta - jätti neljä kissaa kuolemaan saastan keskelle

Maanantai 25.9.2017 klo 17.13

Asunnon kuntoa tarkastanut huoltomies näki suuren kasan roskaa ja sitten kuolleen kissan. Huoltomies soitti välittömästi poliisille.

Poliisi löysi jätteiden seasta neljä kissan raatoa.
Eläinlääkärin mukaan kissat olivat kuolleet hitaasti mutta varmasti nälkään sekä todennäköisesti myös janoon.
Kissavainajat ehtivät lojua asunnossa useita kuukausia.

Tapaus sattui neljä vuotta sitten Vaasan keskustassa. 30-vuotias opiskelija asui Raastuvankadun opiskelija-asunnossa. Hän jätti vuokrat kuitenkin maksamatta, joten hän sai häädön.

Nainen poistui asunnosta mahdollisesti jo kesäkuun alussa. Marraskuussa huoltomies meni tarkistamaan asunnon kuntoa entisen vuokralaisen jäljiltä.

Kissanraatojen ohella asunto oli täynnä roskia. Jääkaapissa oli pilaantunutta ruokaa sekä kuolleita hyönteisiä.

Ennen kivuliasta kuolemaansa kissat olivat pissanneet ja ulostaneet asunnon pinnat saastaiseen kuntoon. Asunnossa haisi. Eritteet olivat syöpyneet pintaa syvemmälle.

Opiskelija-asuntosäätiön piti uusia kaikki pinnat ja kalusteet. Ennen tavanomaisia korjaustöitä tarvittiin höyrypesua ja erikoismaalin käyttöä.

Korjaussaneerauksen loppuhinta oli 29 012 euroa.

15 vuoden eläinpitokielto

Nykyään 33-vuotias vaasalaisnainen sai vastattavakseen syytteet törkeästä vahingonteosta ja törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Hän myönsi teot.

Pohjanmaan käräjäoikeus katsoi näytön riittävän. Oikeus tuomitsi 33-vuotiaan molemmista rikoksista yhteiseen vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Rangaistus on ehdollinen. 33-vuotiasta ei aiemmin ole rikoksesta tuomittu.

Opiskelija-asuntosäätiölle tuomitun tulee korvata aiheuttamansa vahingot sekä oikeudenkäyntikuluja 1 674 euroa.

Oikeus määräsi naisen niin ikään 15 vuoden pituiseen eläintenpitokieltoon.

Tapauksesta on uutisoinut ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

[email protected]

linkki: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017092 ... 8_u0.shtml


Voi elämä! Mistä helvetistä tälläisiä sikiää? :shock: :shock: :shock:

Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

sarianna: myös edesmennyt julkkislääkäri Aki Loikkanen jätti useamman kissan kuolemaan samalla tavalla. Asiasta oli Hesarissakin juttu, mutta Loikkasen nimeä ei mainittu. Kuitenkin moni tiesi tapauksesta.

Karkkilan löytöeläintalon vuonna 1934 (!) syntynyt pitäjä Anja Schigin e. Virtanen on myös luku sinänsä.

Kokemuksella, karkurit.fi -kirjassa kerrotaan Turre-koiran kohtalon lopulta selvinneen. Karkkilan löytöeläinkodin pitäjän vaihtamista vaativassa aikaisemmin laaditussa adressissa (linkki alla) Turren kohtalosta ei vielä ollut varmuutta.

Turre oli ammuttu heti kun se oli tuotu tarhalle. Ampuja oli vielä myöntänyt "nauttineensa siitä".

"Turre katosi Karkkilan löytöeläinten talteenottopaikasta, vaikka lain mukaan sitä olisi kuulunut säilyttää siellä 15 päivää. Vähemmän, jos todistetusti oikea omistaja olisi ilmoittautunut ja hakenut koiran turvallisesti omaan kotiin. Niinhän ei tapahtunut, eikä Turrea saatu enää koskaan kotiin. Isäntä suri koiransa menettämistä koko loppuelämänsä, jota Turren kohtalo todennäköisesti joudutti."

"Eläimet kävi ampumassa paikallinen metsästäjä, joka asui (asuu luultavasti edelleen, jos on vielä hengissä)  lähellä Vihdin rajaa."

"Jo ennen 2000-lukua tein Hymyyn jutun Turre-koirasta, joka katosi Kytökarun kennelistä pian sen jälkeen, kun se oli viety sinne löytökoirana.  Koira ehti olla tarhalla tuskin kahta päivää, vaikka löytöeläimiä tulee lain mukaan säilyttää 15 päivää."

"Aluksi tarhan omistaja väitti, ettei Turre ollut koskaan tarhalla ollutkaan.   Turre oli kuitenkin viety tarhalle kahden ihmisen toimesta, joten naisen sana oli yksin kahta vastaan.  Hän myönsi lopulta, että "hieman saman näköinen" koira tarhalla oli ollut. Väitti sen olleen kahden mökkiläisen koira ja nämä olivat jo hakeneet sen."

"Tarhanomistajasta tehtiin rikosilmoitus, mutta syyttäjä jätti syyttämättä.  Sillä ei ollut syyttäjään mitään vaikutusta, ettei "kahta mökkiläistä" löydetty. Eikä kyseisiä mökkiläisiä ole vielä tähän päivään mennessäkään löydetty. Sen paremmin kuin Turreakaan."

https://www.adressit.com/a/47398

Schigin on "kadottanut" myös muita löytöeläimiä, mutta silti Karkkilan kaupunki edelleenkin ostaa vanhuksen palveluja.

Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Tässä Turren tarina. Karkurit.fi -sivulta ei voi kopioida tekstiä, joten siksi laitan vain linkin:

http://www.karkurit.fi/makasiini/otteit ... irjasta-12

Vastaa Viestiin