Adressi romanimiehen kotiuttamiseen

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1170
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

Tiina kirjoitti:
katupoika kirjoitti:Huomasin muuten Iltasanomien jostain lukijakyselystä, että vain 10% ihmisistä antaa/antaisi rahaa kerjäläisille. Uskomatonta. Meneekö lopuilla 90%:lla niin huonosti itelläänkin, ettei yksinkertaisesti ole varaa jeesata, vai onko nää loput vaan puhtaasti mulkkuja?
Veikkaan jälkimmäistä eli mulkkuja ovat.
Suomalaiset on muutenkin hyvin empatiakyvytöntä porukkaa.
Eivät vaan oikeasti usko, että joillain voi mennä todella huonosti.
Ihan totta. Ennen asenteet oli ihan toista. Omakin mutsi opetti, että aina täytyy toista auttaa jos vaan mitenkään voi. Monilta muiltakin kuullut tollasista opetuksista. Naapureille vietiin ruokaa jos tiedettiin, ettei heillä sitä oikein ole, jne. Nykyään vain tää helvetin kilpailuyhteiskunta on kovettanut niin monien asenteet. Ajatellaan, että kaikki omillaan eikä ketään ole syytä auttaa, kun ei itseäkään kukaan auta. Helvetin sääli.

Loka kirjoitti:
Jep, tiedän että huonompiosaisia pitää auttaa, se oikea apu (ja pitkäkestoinen) nyt ei vain ole lantin antaminen. Uskotko, jos sanon että hänelle paras apu on sosiaalitoimisto joka auttaa miehen elämän POIS kadulta.
Se on totta, ettei muutamalla lantilla elämän suuntaa muuteta, mutta ruokaa sillä saa sille päivälle. Enpä usko, että kukaan kerjää kadulla saadakseen rahat taloon.

Mitä fattaan tulee, niin jopa heidän omat selvityksensä osoittavat sen, että kaikkein huonoimmassa asemassa olevat (eli kodittomat) jäävät helposti avun ulkopuolelle. Ja koteja on heidänkään paha antaa, kun esimerkiksi pk-seudulla kaupungin vuokrakämppiin on 2-3 vuoden jonot. Monissa muissa Euroopan pääkaupungeissa kaupungin asunnon saa alle kuukaudessa, täällä tosiaan puhutaan vuosista.

Ja vielä jos sattuu olemaan entisestä kaupungin kämpästä velkoja päällä, niin sitä asuntoa ei anneta ollenkaan. Ja ilman asuntoa on taas aika paha hoitaa itelleen duunia ja muutenkaan jaksaa elämässä. Ja ilman duunia taas on aika paha lähteä makselemaan velkojakaan. Siinä sitä sitten ollaan - kadulla ohikulkevien "kaikkitietävien" halveksuvien katseiden alla ties monetta vuotta.

Mun mielestä on vaan helvetin röyhkeetä puhua siitä miten täällä kaikki hoituu tosta vaan, ja kerjäläisetkin kerjää vaan valtavien rikkauksien toivossa.

Ja vielä tosta kerjäämisestä:

Jos se kerran on niin hyvä bisnes ja rahaa saa ihan vaan istumalla vähän kadulla, niin miksi te ette ryhdy siihen?
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Tällä romanialaismiehellä lienee paperit kunnossa, koska poliisi ei ole häntä korjannut talteen. Siksi ne, jotka haluavat häntä auttaa, voisivat itse ostaa halpalentolipun, joka ei montaa kymmentä euroa maksa, esim. Budapestiin, jos ei halpalentoja ole Bukarestiin asti. Budapestista varmaan pääsee jo suht. halvalla esim. junalla Bukarestiin.

Romanialaisena mies on eu-kansalainen, eikä esim. mikään pakolainen, eikä EU-mailla ole tietääkseni tapana maksella yksityishenkilöiden matkoja maasta toiseen EU:n sisällä.
Every ship must sail a world.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

ABC kirjoitti:Tällä romanialaismiehellä lienee paperit kunnossa, koska poliisi ei ole häntä korjannut talteen. Siksi ne, jotka haluavat häntä auttaa, voisivat itse ostaa halpalentolipun, joka ei montaa kymmentä euroa maksa, esim. Budapestiin, jos ei halpalentoja ole Bukarestiin asti. Budapestista varmaan pääsee jo suht. halvalla esim. junalla Bukarestiin.
Lentoja irtoaa tosiaan hyvinkin halvalla, jos ei halua käyttää sitä kalleinta mahdollista lentoyhtiötä. Halpalentoyhtiöiden liput maksaa vain muutamia kymppejä. Sinällänsä tulee mietittyä, että jos tämä kyseinen herra saa vaikka sen 20e/pvä, niin käyttääkö se sen kaiken tosiaan ruokaan?

Jos siitä alkaisi heittelemään vaikka sen 10e/pvä säästöön, niin parissa viikossahan hepulla olisi rahat lentoon kotiin. Tietenkin siinä on se, että ihan heti ei pääsisi lähtemään niillä lennoilla kyllä, koska siinä on halpalentoyhtiöillä (ainakin Ryanairilla), ettei ihan kohta olevien päivämäärien lippuja saa lunastettua halvalla, mutta muutaman kuukauden päähän olevat liput kyllä saisi jo edullisesti.

Ryanair olisi huono valinta kylläkin, koska lennot lähtevät Tampereelta ja jo sinne pääseminen syö ukon rahavaroja melkoisen haukkauksen, mutta kuitenkin, noin ajatustasolla. Kai Helsingistäkin (siellä kai se oli?) lähtee jotain halpiksia?

Ja kyllä, kymmenellä eurolla ruokaa päiväksi on ihan järkeväkin budjetti, vaikka saattaakin kuulostaa vähältä. Olen itse joutunut lyhyen aikaa ulkomailla ollessani viettämään aikaani muutamia vuorokausia kylmällä lentokentällä muutaman euron turvin ja tiedän, ettei sillä syödä mitenkään hirvittävän hyvin, mutta pysytään kyllä elossa.

Joku nyt tästäkin varmaan innostuu, että miten ihmeessä sä kuvittelet ihmisen kykenevän tommoseen, yritä itse asua kadulla!!11

Joo, en yritä, mutta jos tarve on tarpeeksi suuri, niin ihmeitäkin pystyy järjestämään. Jos ukko niin kovasti kotiin haluaisi (ja olettaen ettei taustalla ole jotain, mihin se sitten kaikki rahansa puskee ns. "turhaan"), niin kyllä tuo on ihan realistinen ajatus, jonka pitäisi onnistua jos tahtoa riittää.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

synkempi hautajaisvieras
Martin Beck
Viestit: 798
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 4:08 am

Viesti Kirjoittaja synkempi hautajaisvieras »

Loka kirjoitti:En allekirjoita. Suomessa kenenkään ei ole pakko kerjätä ja tämä on fakta. Nythän on niin, että tämä mies saa ottaa itseään niskasta kiinni, hankkia asunnon ja työn. Kaikki lähtee siitä kun varaa ajan sosiaalitoimistoon ja sitä kautta laittaa asiansa kuntoon. Kun perusasiat ovat kunnossa, miehellä on mahdollisuus matkustaa kotimaahansa. Tervetuloa aikuisten maailmaan, ei ole aina helppoa ei.

Sori Loka, ei millään pahalla, mutta nyt kyllä hieman ihmettelen tätä kommenttia. Ei Suomessa todellakaan kaikilla niin kovin hyvin mene. Ja puhun nyt ihan syntyperäisistä suomalaisista.

Ei sosiaalitoimisto tänä päivänä kykene kenenkään asioita kuntoon pistämään. Eikä edes ihminen itse jos on pudonnut kunnolla kelkasta. Ei auta kombinaatio:ryhdistäytyminen, täysraittius & työnhaku. Oletteko kuulleet työttömyydestä? Perusasiat on ja pysyy rempallaan vaikka kuinka haluaisi töitä. Ei siinä paljon tarvi tulevaisuutta miettiä kun sitä ei ole. Iso osa suomalaisista on ulkoistettu elämästä kohtuullisen pysyvästi.

Kyllä Suomessa moni varmasti kerjäisi jos pokka antaisi myöten. Mutta mieluummin ollaan pari päivää ilman ruokaa ja kalutaan pöydän jalkaa.

Välillä tulee mieleen näistä "Suomi-hyvinvointivaltio"-kommenteista, että onkohan nämä "pappa betalar"-ihmiset ollenkaan katsoneet ikkunasta ulos mitä maailmassa tapahtuu? Ja jos joku julkeaa esittää eriävän mielipiteen sitä kommentoidaan halveksivan omahyväisesti:"Mitä siinä ruikutat-mene töihin." Valitettavasti se ei ole noin yksinkertaista. Varmasti Suomesta moni lähtisi pois. Mutta kun eivät pääse. Kylmää kyytiä.


.
.

kaukana poissa


.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

synkempi hautajaisvieras kirjoitti:Kyllä Suomessa moni varmasti kerjäisi jos pokka antaisi myöten. Mutta mieluummin ollaan pari päivää ilman ruokaa ja kalutaan pöydän jalkaa.

Välillä tulee mieleen näistä "Suomi-hyvinvointivaltio"-kommenteista, että onkohan nämä "pappa betalar"-ihmiset ollenkaan katsoneet ikkunasta ulos mitä maailmassa tapahtuu? Ja jos joku julkeaa esittää eriävän mielipiteen sitä kommentoidaan halveksivan omahyväisesti:"Mitä siinä ruikutat-mene töihin." Valitettavasti se ei ole noin yksinkertaista. Varmasti Suomesta moni lähtisi pois. Mutta kun eivät pääse. Kylmää kyytiä.
Tuo on totta. Suomalainen on niin hemmetin jääräpäinen ja ylpeä joissakin asioissa, että sitten vasta kun on ihan viimeinen hätä, niin taivutaan edes lainaamaan rahaa kaverilta. Tietenkin poikkeuksiakin löytyy, mutta näinhän se menee yleensä.

Nämä samaiset pappa betalar-ihmiset ovat yleensä hankkiutuneet (vanhempien) suhteilla suht koht hyviin työpaikkoihin, jos siis ovat vaivautuneet menemään töihin ollenkaan. Suomalainen, joka ei omista suhteita noissa asioissa, on pitkälti kusessa. Työttömyys kun kalvaa oikein kunnolla, niin ei sitä työtä noin vain mennä ottamaan että hei, tässä olisin, olisin valmis tekemään töitä.
Ja sitten kun se ei kaikkien kohdalla luonnistu niinkään, että ottaa ihan mitä tahansa työtä, kun kaikki eivät yksinkertaisesti pysty tekemään ihan kaikkea. Enkä nyt puhu siitä, että puuttuisi vaikka käsivarsi ja haluaisi mennä töihin autokuskiksi. Vaan siis ihan siitäkin, että joillakin se ihan täysin paskan duunin tekeminen aiheuttaa sitten taas mielenterveydellisiä ongelmia joskus jo lyhyelläkin aikavälillä, mikä taasen voi aiheuttaa sairaslomia, alkoholisoitumista ja potkut. Jälleen kerran ollaan taas lähtöpisteessä siinä vaiheessa, sossun armoilla (jos vaivautuvat auttamaan), mutta aiempaan verrattuna kahta pahemmin kusessa ja tarvitaan ehkä jopa (kallista) lääkitystä, että pystyy taas tekemään jotain.

Ja samaan aikaan Suomeen rahdataan vuosittain noin 2000 työntekijää ulkomailta...

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5207
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

Tiedän, ettei kaikilla mene kovinkaan hyvin Suomessa, en ole ihan vajaa. Otin kantaa siihen, kannattaako nimensä adressiin pistää or not. Tässä tapauksessa not. Apu ei ole oikea pitkällä tähtäimellä eikä todellakaan kannusta siihen, johon pyrkimys jossain vaiheessa olisi. Uskokaa vaan että auttaisin tuotakin miestä jos siihen resursseja olisi. Yksityiset henkilöt nyt vaan harvemmin sattuvat olemaan se instanssi joka lopullisen avun kykenee antamaan.

Tiedän, ettei sosiaalihuolto ole se paikka joka hoitaa elämän kuntoon. Sieltä saa apua ja tukea. Varmasti saa, siihen on pakko uskoa. Asuntojonot on varmasti siellä Etelä-Suomessa järkyt, siihen en ota kantaa kun en asiaa liiemmin tunne. Mies voi matkustaa parin päivän kerjuuksillaan vaikka tänne pohjoiseen, asunnon saa viikossa ja vuokran saa maksettua ihan pelkästään työttömyyskorvauksella. Tämä johtaa taas toiseen seikkaan josta voisin puhua pari päivää mutta jätän sanomani siihen, etten itse antaisi edes työttömyyskorvausta vastikkeetta. (poikkeuksiakin toki on) Töitä saa täältä myös jos on valmis mihin tahansa. Itse olen siivonnut oksennuksia aamu neljältä ja mennyt sen jälkeen 08-16 opiskelemaan. Oli pakko. Olen ollut myös reilut 3 vuotta pitkäaikaistyöttömänä saaden kuukaudessa käteen 0 €. (nuorempana, suostumattomana etsimään itse töitä) Toki mieheni sai silloin samaan aikaan pientä palkkaa, mutta se riitti mihin riitti. Sosiaalihuoltoon en mennyt kertaakaan vaikka sieltä jotain olisi ehkä saanutkin. Tämä ei ole mikään palopuhe eikä puolustus, halusin vain kertoa että tiedän jotain köyhyydestä. Luojan kiitos en ole kadulle koskaan joutunut eli ts. asiani ovat olleet luksusta verrattuna tuon miehen oloihin.

Kerran sanoin eräälle palstalaiselle, että jostain syystä olen niin sinisilmäinen ja säälin tunteita tunteva henkilö, että antaisin viimeiset euroni jos kadulla oleva kerjäläinen niitä minulta varta vasten pyytäisi. En tiedä pystyisinkö edes elämään esim. katulasten keskellä, liian pahaa tekisi se ettei voi auttaa. Todellisessa tilanteessa ajattelisin varmaan kuta kuinkin näin, järki sanoo toista mitä tunteet.
tulikukka
Lauri Hanhivaara
Viestit: 142
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 1:44 pm
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja tulikukka »

Heh, appivanhempani olivat lenkillä Turussa torstai-illalla. Alkoholisoitunut mies tuli vippaamaan rahaa ruokaan. Appiukko sanoi lähellä olevan Siwan, joten mennään sinne ja hän ostaa sulle mitä olet vailla. Ukkohan suuttui silmittömästi ja alkoi sättiä, että "on se perkele, kun ei rahaa saa vaikka polvillaan pyytäis!

Aiemmin joskus 80-luvulla appiukko osti puliukolle makkaran. Ukkohan suuttui ja heitti sen silmille kun ei rahaa annettu.

Kyllähän appiukko tietää, että viinaan ne rahat menisivät, mutta koetti nyt hyvää hyvyyttään saada ukkopahaisia uusille urille onnistumatta.
elämä on mysteeri
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

tulikukka kirjoitti:Heh, appivanhempani olivat lenkillä Turussa torstai-illalla. Alkoholisoitunut mies tuli vippaamaan rahaa ruokaan. Appiukko sanoi lähellä olevan Siwan, joten mennään sinne ja hän ostaa sulle mitä olet vailla. Ukkohan suuttui silmittömästi ja alkoi sättiä, että "on se perkele, kun ei rahaa saa vaikka polvillaan pyytäis!
Näinhän sitä monesti käy.. Kerjätään rahaa ruokaan ja kun sitten joku suostuisi lähtemään hakemaan sitä ruokaa kaupasta, niin se ei kyllä käy. Eli eikö olisi kerjääjienkin sanoa suoraan mihin raha todellisuudessa on, ni ei tule väärinkäsityksiä.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

iltalehtien kyselyihin ja gallupeihin ei nyt niin hirveästi kannata luottaa...

helsingissä kerjäämällä saa hyvät rahat päivittäin. Ihmiset ovat melko avokätisiä...jotkut ihmiset ihan oikeasti elää kerjäyksellä ja pullojen keruulla.

Mitenkäs se mies on tänne tullut? aika pitkälle pötkinyt rahattomana...näissä on aina jotain vääntöä takana olemassa...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17205
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Joku lehti (iltapv?) vei kaksi kansanedustajaa tapaamaan kerjäläistä; Timo Soini (perus) ja Anni Sinnemäki (vihr). Kävi kuten ounastelin; Anni uskoi miestä ja sääli häntä, mutta Soini ei uskonut eikä säälinyt. Kumpikaan ei sentään antanut rahaa.

Jos "kokeessa" olisi ollut mukana demariakka, niin tämä olisi antanut rahaa ja avoimen shekin, ottanut asian esille kiireellisenä seuraavassa täysistunnossa, laatinut lakialoitteen "kerjäläiselle kämppä kantakaupungista", vaatinut eduskunnan miesten maksamaan kerjäläiselle puolet palkastaan, tehnyt tasa-arvo valtuutetulle valituksen miksi suomalaisia kerjääjiä on vähemmän kuin muita ja vaatinut hallitusta nostamaan suomalaisten kerjääjien määrää, soittanut SPR:ään ja käskenyt riivinrautamaisella äänellään aloittamaan keräyksen kerjäläisten hyväksi, vaatinut suomalaisia jonottamaan kerjäläisen eteen rahaa mukana ja ylistämään tämän kulttuuria ja halveksimaan omaamme.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^ :lol: :lol:
Iltalehti teki viime eduskuntavaalien aikaan testin.
Laittoi miehen, jolla säälittävä tarina edustajien kimppuun tapahtumiin.
Tarina meni jotenkin niin, että mies oli työtön, hänellä oli 5 lasta ja pesukone oli mennyt rikki ja se pitäisi hakea huollosta, mutta summasta puuttui 20e.
Vanhaselta oli jäänyt rahapussi kotiin. :roll:
Samoin Kataiselta ja Heinäluomalta. :roll:
Joillain ei ollut kuin kortti mukana jne.
Ainoa, joka miestä auttoi oli Sauli Niinistö.
Sauli tyrkkäsi miehelle 20e käteen ja sillä hyvä... :shock:
Että notta että...Ei sen välttämättä tarvi aina demari olla. :lol:
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17205
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tiina kirjoitti:Ainoa, joka miestä auttoi oli Sauli Niinistö.
Sauli tyrkkäsi miehelle 20e käteen ja sillä hyvä... :shock:
Että notta että...Ei sen välttämättä tarvi aina demari olla. :lol:
Hyvä antaa vähästäänkin, paha ei paljostakaan... :)

Jäi tuossa sanomatta, että koska demariakka on tietysti nainen, eikä ymmärrä miehen perustarpeita, joten kerjäläinen jäi paitsi ruoasta niin myös säälipillusta.

Jo niiden voimalla olisi jaksanut taas seuraavaan päivään.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1170
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

Muut taitaa puhua aika pitkälti vaan tästä yhdestä miehestä, jonka taustoista en itse tiedä yhtään mitään enkä ole edes jaksanut tota linkkiä avata. Ite oon puhunut ihan yleisesti kaikista kerjäämään pakotetuista, olivat he sitten muualta tänne tulleita tai ihan kantaväestöä.

Lokalle ihan lyhyesti noista kaupungin vuokra-asunnoista. Hakijan täytyy olla jo aiemmin kirjoilla hakukaupungissa ellei halua sinne ihan jonon hännille. Mun ymmärtääkseni kaikissa kaupungeissa kaupungin kämppiä ei edes välttämättä saa hakea ellei ole jo kirjoilla kyseisessä kaupungissa. Ja sitten on vielä tämä, että jos on jäänyt edellisestä kaupungin kämpästä vuokrarästejä, niin sitä kämppää ei tarjota ollenkaan ennen kuin rästit on maksettu. Tää on helvetin yleinen syy monilla kodittomilla.
Aariel kirjoitti:
tulikukka kirjoitti:Heh, appivanhempani olivat lenkillä Turussa torstai-illalla. Alkoholisoitunut mies tuli vippaamaan rahaa ruokaan. Appiukko sanoi lähellä olevan Siwan, joten mennään sinne ja hän ostaa sulle mitä olet vailla. Ukkohan suuttui silmittömästi ja alkoi sättiä, että "on se perkele, kun ei rahaa saa vaikka polvillaan pyytäis!
Näinhän sitä monesti käy.. Kerjätään rahaa ruokaan ja kun sitten joku suostuisi lähtemään hakemaan sitä ruokaa kaupasta, niin se ei kyllä käy. Eli eikö olisi kerjääjienkin sanoa suoraan mihin raha todellisuudessa on, ni ei tule väärinkäsityksiä.
Mä oon kuullut vastaavia kertomuksia joiltain, yleensä kerjäämistä paheksuvilta ihmisiltä, mutta en ole koskaan ite törmännyt samaan. Useimmiten jengi tulee pummaamaan "paria kolikkoa" eikä sen kummemin yksilöi sitä, että mihin se raha olisi menossa. Ne taas, jotka ovat kyselleet rahaa ruoanhankintaan ovat kyllä poikkeuksetta olleet iloisia, kun oon hakenut niille jonkun lihapullapaketin tai vastaavan.
cicero kirjoitti:jotkut ihmiset ihan oikeasti elää kerjäyksellä ja pullojen keruulla.
Ja leveästi elävätkin eivätkä sen parempaa edes ansaitsisi ;)
ruoska
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 5:10 pm

Viesti Kirjoittaja ruoska »

Doctor Lecter kirjoitti:
Jos "kokeessa" olisi ollut mukana demariakka, niin tämä olisi antanut rahaa ja avoimen shekin, ottanut asian esille kiireellisenä seuraavassa täysistunnossa, laatinut lakialoitteen "kerjäläiselle kämppä kantakaupungista", vaatinut eduskunnan miesten maksamaan kerjäläiselle puolet palkastaan, tehnyt tasa-arvo valtuutetulle valituksen miksi suomalaisia kerjääjiä on vähemmän kuin muita ja vaatinut hallitusta nostamaan suomalaisten kerjääjien määrää, soittanut SPR:ään ja käskenyt riivinrautamaisella äänellään aloittamaan keräyksen kerjäläisten hyväksi, vaatinut suomalaisia jonottamaan kerjäläisen eteen rahaa mukana ja ylistämään tämän kulttuuria ja halveksimaan omaamme.
Puhutko sä nyt vaimostasi vai äidistäsi?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17205
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

ruoska kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:
Jos "kokeessa" olisi ollut mukana demariakka, niin tämä olisi antanut rahaa ja avoimen shekin, ottanut asian esille kiireellisenä seuraavassa täysistunnossa, laatinut lakialoitteen "
Puhutko sä nyt vaimostasi vai äidistäsi?
Ei, en puhunut kummastakaan.

Vieläkö sinulla on kieli ruskeana sen pakolaiskeskuksessa käynnin jäljiltä :P
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, La Helmi 02, 2008 4:11 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin