SDP

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Antti Rinne voitti Sdp:n puheenjohtajakisan jo ensimmäisellä kierroksella
Rinteen kausi jatkuu ainakin vuoteen 2020 asti.

Antti Rinne jatkaa Sdp:n puheenjohtajana. Hän voitti puheenjohtajakisan lauantaiaamuna jo ensimmäisellä kierroksella.

Rinne sai 281 ääntä, Timo Harakka 159 ääntä ja Tytti Tuppurainen 55 ääntä.
...

Helsingin Sanomat
4.2. 10:02
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8116
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Melko huvittava hetki kun Kiuru koettaa onnitteluhalata Rinnettä, niin herra puheenjohtaja esiintyy kuin nenän edessä olisi pelkkää ilmaa. No, uskoopa ken tahtoo Rinteen selityksen että hän ei vain huomannut koko Kiurua. Olisikohan kannattanut sitten käydä siinä yhdessä optikkoliikkeessä.

Välillä näitä voi verrata kyllä lastentarhan tasolle. "Olit mulle ilkee niin en haluu halata sua".
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuuleeko kansa? Meillä on ongelma: ei ole presidenttiehdokasta. Jutta Urpilainen kieltäytyi (adoptio)lapsensa etuun vedoten. Eero Heinäluoma ei lähde kisaan, sanoo keskittyvänsä kunnallivaaleihin ja kansanedustajan työhön. Antti Rinne ei ole halukas, vaan odottaa pääministerin pestiä vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen.
- Nyt sitten vaihtoehto C: kuka tahansa joka tunnustaa väriä ja muistaa tuomita rasismin pari kertaa päivässä ja jatkaa samalla hallitsemattomalla tiellä... Timo Harakka, Ulf Sundqvist...?

Ennen vanhaan - silloin hyvään aikaan - sanottiin, että SDP on puolue, joka tavoittelee sosialismia, mutta vastustaa siihen siirtymistä.

IS: SDP:n puoluesihteeri kääri jättitilin kaasuputkihankkeella - laskutti firmansa kautta lähes 200 000 euroa
Iltalehti
23.2.11:40
- Että sellainen sosialisti...

EDIT:
Mitäs meitin paikallislehti kirjoittaakaan:

SDP:n tilanne muuttui tukalammaksi: "Pakka aivan auki"

SDP:n presidenttiehdokkuutta pohtineen kansanedustaja Jutta Urpilaisen ilmoitus jättää vaalit väliin panee puolueen vaaliasetelmat täysin uusiksi. Urpilainen perustelee päätöstään perhesyillä.
– Ymmärrän hyvin Jutan ratkaisun perusteet. Me kyllä saadaan maan äitejä ja isiä Suomeen syntymään, mutta Johannes ei saa uutta äitiä. Jutta on ainoa äiti ja on tärkeää, että perheessä asiat hoituu, puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

Rinne harmitteli Urpilaisen ratkaisua mutta sanoi keskittyvänsä nyt kuntavaaleihin. Rinne ei aio harkita ehdokkuutta, sillä hän tavoittelee pääministerin paikkaa.

Rinteen mukaan puolue kertoo presidenttiehdokkaansa kevään kuntavaalien jälkeen. Hänen mukaansa hyviä ehdokkaita on montakin.

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero väläyttää jo aikaisemmin mainittuina niminä Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen ja kansanedustaja Eero Heinäluoman. Heinäluoma kuitenkin ilmoitti torstaina, ettei asetu ehdokkaaksi.
– Liikasesta oli pohdintaa jo viime presidentinvaalien yhteydessä, Paatero sanoo.

Paateron mukaan ehdokas voi tulla eduskuntaryhmän ulkopuolelta, jos hänellä on osaamista ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Hän viittaa presidentti Martti Ahtisaareen, mutta muistuttaa, ettei ehdokas voi tulla täysin puolueen ulkopuolelta.

Paatero toivoi vielä aamupäivällä, että ehdokas voitaisiin nimetä SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa 24. maaliskuuta, vaikka ”mitään hirvittävää hätää ei ole”. Paatero muistuttaa, ettei presidentti Sauli Niinistökään ole kertonut omista aikeistaan.

SDP:n kansanedustajista moni toivoo, että ehdokkuudesta jo kertaalleen kieltäytyneet harkitsisivat tilannetta uudelleen. Mainintoja saavat kansanedustaja Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri. Myös puheenjohtajuutta tavoitelleiden Timo Harakan ja Tytti Tuppuraisen nimet nousivat esiin.

Politiikan tutkijat pitävät SDP:n tilannetta vaikeana.
– On aika huono asetelma lähteä presidentinvaaleihin, jos fiilis on se, että kuka uhrautuu puolueen puolesta. Se ei oikein ole voittavan hevosen markkinointilause, Helsingin yliopiston poliittisen historian dosentti Mikko Majander huomauttaa.
– Onhan siellä nyt pakka aivan auki. Tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti, jos löytyy hyvä ehdokas, Turun yliopiston politiikan erikoistutkija Mari K. Niemi arvioi.

Presidenttiehdokkaan löytäminen ei ole välttämättä helppoa.
– Uskon, että demareissa tätä mietitään aika luovasti ja laajasti. Kyllä siellä päät pyörii joka suuntaan, Niemi sanoo.
– Mepit on yksi suunta, johon katsotaan. Varmasti katsotaan myös kirkon suuntaan sekä yhdistyksiin ja järjestöihin. Toisaalta pohditaan, voisiko Ahtisaari-ilmiö toistua.

Niemen mukaan Lauri Ihalainen tai Sixten Korkman voisivat olla puolueen ”villejä kortteja”. Asetelmaan oman mausteensa tuo se, että SDP:n nykyjohto on hyvin miehinen.
– Äijäpuolueen leima alkaa tarttua ja se on kiusallista demareille, kun he perinteisesti ovat tasa-arvopuolue, Niemi pohtii.

Savon Sanomat
24.02.2017 07:05

Se tunne, kun kukaan ei haluu...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

SDP asettaa oman presidenttiehdokkaan 2018 vaaleissa
SDP:n puoluehallitus päätti torstaina, että puolueelle etsitään oma presidenttiehdokas.

YLE
Erkki Liikanen, 66, on yksi varteenotettavista ehdokkaista. Liikanen muistetaan Holkerin hallituksen (1987-1991) vv-ministerinä, joka toimessaan raunioitti Suomen talouden, pakeni savuavia raunioita Brysseliin ja oli sieltä tuleva tuomitsemaan kansalaisia.

Esillä ovat olleet Tarja Halonen...
Halonen (oik) on monen demarin sekä muiden punikkien käsitys hyvästä presidentistä. Tuleva avustajansa puolellaan.
Halonen (oik) on monen demarin sekä muiden punikkien käsitys hyvästä presidentistä. Tuleva avustajansa puolellaan.
presidenttiainesta2.jpg (7.57 KiB) Katsottu 7495 kertaa
...sekä Irja Askola
Evlut kirkon islamille huorannut piispa on monen demarin ja muidenkin harhaisten mielestä sopiva Suomen presidentiksi.
Evlut kirkon islamille huorannut piispa on monen demarin ja muidenkin harhaisten mielestä sopiva Suomen presidentiksi.
presidenttiainesta.jpg (6.19 KiB) Katsottu 7495 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Sdp:n mahalasku kuntavaaleissa oli puheenjohtaja Antti Rinteen syytä – vain sokeat puolueuskovaiset eivät näe ongelmaa

Sdp ei ole puolue, vaan säätiö, kirjoittaa Yrjö Rautio.

LYHYT arvio kuntavaaleista kuuluu: hyvät asiat voittivat ja huonot hävisivät. Yksi asia on kuitenkin vakavan pohdinnan aihe: miksi pääoppositiopuolue Sdp sai historiansa huonoimman kuntavaalituloksen?

Ihmisoikeusasiat tuskin ratkaisivat näitä vaaleja, mutta tulosta kannattaa arvioida myös siitä näkökulmasta.

Vihreät oli suurin voittaja. He ovat puolustaneet näkyvimmin turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksia ja vastustaneet vihanlietsontaa. Samaa ovat tehneet vaalien kaksi muuta voittajaa, vasemmistoliitto ja Rkp. Hallituspuolueista menestyi parhaiten kokoomus, joka on niistä ainoana pitänyt esillä ihmisoikeuksia.

Monet parhaiten menestyneistä eri puolueiden ehdokkaistakin puolustivat suvaitsevaisuutta ja ihmisoikeuksia.

Perussuomalaiset on suhtautunut kielteisimmin turvapaikanhakijoiden oikeuksiin, ja sen piirissä on rehottanut jopa avointa rasismia. Jotkut perussuomalaiset ovat pilkanneet puolueita ja ehdokkaita, jotka ovat puolustaneet oikeuksia, jotka turvapaikanhakijoille kuuluvat sekä Suomen lain että kansainvälisten sopimusten mukaan.

Pilkatut voittivat, pilkkaaja koki murskatappion. Ihmisyys voitti, ihmisviha hävisi. Suomalaiset ovat sivistyskansaa.

VAALITULOS saattoi olla osa eurooppalaista henkistä käännekohtaa. Oikeistopopulismin juna oli kulkenut jo pysähtymättä ohi Wienin ja Amsterdamin, nyt myös Helsingin. Pian se ohittanee myös Pariisin ja Berliinin. Osa perussuomalaisista uskoo, että puolue palaa voittojen tielle, kunhan nousee tähän junaan. Se juna meni jo.

Oppositiopuolueista varsinkin vihreiden, vasemmistoliiton ja Sdp:n vaaliteemat olivat lähes identtisiä, eikä Rkp:nkään sanoma niistä isosti poikennut, ei edes kristillisdemokraattien. Kaikki ne muun muassa puolustivat koulutusta ja arvostelivat hallituksen sote-linjaa. Merkittävä ero oli se, että Sdp ei puolueena sanonut yhtään mitään ihmisoikeuksista, yksittäiset demariehdokkaat kyllä.

Muut oppositiopuolueet voittivat, Sdp hävisi. Muut olivat uskottavia, Sdp ei.

HALLITUKSEN epäsuosio on lähes aina kasvattanut pääoppositiopuolueen kannatusta. Näin ei käynyt nyt, vaikka Juha Sipilän (kesk) hallituksen politiikka on ollut erityisen poukkoilevaa ja kylmäkiskoista.

Edes perussuomalaisten suurtappio ei auttanut Sdp:tä. Osa demareistahan on laskenut sen varaan, että puolue saisi takaisin perussuomalaisiin karanneet työläisäänestäjänsä. Eipä saanut – tai jos sai, menetti saman verran muita.

Sdp:n päällimmäisin ongelma on puheenjohtaja Antti Rinne. Puheenjohtaja on avainasemassa nykypolitiikassa, jossa julkisuuden hallinta ratkaisee. Timo Soini toi aiemmin jytkyjä perussuomalaisille, Ville Niinistö nyt voiton vihreille ja Li Andersson vasemmistoliitolle.

Rinne sen sijaan vei voiton Sdp:ltä. Vain sokeasti puolueuskovaiset demarit eivät näe hänessä mitään ongelmaa. Likimain jokaiselle muulle hänen esiintymistensä katselu ja kuuntelu olivat silkkaa kärsimystä, taas.

Sdp:n ongelmat ovat kuitenkin syvemmällä kuin puheenjohtajassa. Puolue ei ole kyennyt uudistumaan, vaikka maailma ja yhteiskunta ovat muuttuneet.

OSALLISTUIN Avun toimittajana Sdp:n Hämeenlinnan puoluekokoukseen vuonna 2008. Laskin silloin, että kaksi kolmasosaa edustajista oli joko suoraan tai välillisesti Sdp:n leivissä: puolue- ja ay-toimitsijoita, kansanedustajia ja heidän avustajiaan, kuntien ja valtion palkollisia.

Olen seurannut paria muutakin Sdp:n puoluekokousta, ja havaintoni on ollut sama. Sdp ei ole puolue, vaan säätiö. Ei tällainen joukko kumouksia tee. Sen etu on, ettei mikään muutu, totesin Hämeenlinnassa. Uskon, että Sdp:n säätiömäisyys on yhä tärkein syy siihen, ettei puolue kykene uudistumaan eikä nuortumaan.

Sdp on kuin savusauna, jonka lämmössä on mukava köllötellä tutussa ja turvallisessa seurassa. Köllöttely jatkui helmikuussa Lahden puoluekokouksessa. Kokous ei halunnut muuttaa mitään, koska kaikki oli jo niin hyvin ja varmat voitot odottivat.

Kirjoittaja on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä.

Helsingin Sanomat
14.4. 9:14

Sdp ei ole puolue, vaan säätiö

1980-luvun lopulla SDP oli trusti, jonka tehtävä oli tuottaa rutkasti voittoa. SDP:llä oli vakuutusyhtiö (Kansa), pankki (STS), rakennusliike (Haka), kauppa (OTK). Kaikki nämä menivät rytisten konkurssiin ja aiheuttivat veronmaksajille satojen miljoonien vahingot.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tutkija: Sdp:n tilanne näyttää todella pahalta

Sdp:n presidenttiehdokasasettelu näyttää todella pahalta, sanoo Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.
Hänen mukaansa maan suurimpiin kuuluvalla puolueella ei pitäisi olla näin vaikeaa löytää presidenttiehdokasta.

Railon mukaan on vaikea nähdä, ettei puolue asettaisi lainkaan omaa ehdokasta. Hänen mukaansa olisi erikoinen tunnustus, ettei puolueesta löydy tarpeeksi kunnianhimoista henkilöä ottamaan vastuuta puolueen viestin välittämisestä.

Viimeisin ehdokkuudesta kieltäytynyt on Eero Heinäluoma, joka ilmoitti maanantaiaamuna ettei lähde mukaan presidenttikisaan.


IltaSanomat
5.6. 13:13

"...olisi erikoinen tunnustus, ettei puolueesta löydy tarpeeksi kunnianhimoista henkilöä ottamaan vastuuta puolueen viestin välittämisestä".

Mikähän tälläinen viesti mahtaisi olla? Lisää haittamaahanmuuttoa kehitysmaista, lisää veroja ja veroluonteisia maksuja, lisää kieltoja, määräyksiä, rajoituksia sekä äänestäjien kurjistamista. Loputonta höpinää hyvinvointivaltiosta ja kansalaisten syyllistämistä rasismista. Lisää julkista valtaa, enemmän ay-pönöttämistä...
- Vai tuleeko jotain muuta mieleen SDP:stä?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Vai ei Eero Heinäluomikaan lähde uppoavan tunkin johtotehtäviin. :lol:
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 4_pi.shtml
Eduskunnasta tippunut Päivi Lipponen johtaa huippukannattavaa konsulttiyritystä - nostaa samaan aikaan parin tonnin sopeutumiseläkettä

Lauantai 29.7.2017 klo 08.05

Päivi Lipponen, 50, on samaan aikaan sekä sopeutumiseläkkeellä oleva entinen kansanedustaja että menestyvän konsulttiyrityksen toimitusjohtaja.

Ex-kansanedustaja Päivi Lipponen nostaa sopeutumiseläkettä.
Samaan aikaan hän johtaa menestyvää konsulttiyritystä.
Iltalehden toimittajan yrittäessä kysyä asiasta Lipponen löi luurin korvaan.

Entisen pääministerin ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen (sd) omistama konsulttiyhtiö Cosmopolis Oy teki viime vuonna 324 332 euron liikevaihdolla 156 370 euron tuloksen. Yhtiön liikevoittoprosentti oli 48. Hyvän rajana pidetään 10 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtajana toimii Lipposen vaimo, eduskunnasta vuonna 2015 tippunut Päivi Lipponen (sd). Kaupparekisterin mukaan 50-vuotias Lipponen aloitti toimitusjohtajana toukokuussa 2015 eli käytännössä heti eduskuntavaalien jälkeen.

- Tarkoituksemme on nyt laajentaa toimintaa, tuore toimitusjohtaja kommentoi Ilta-Sanomille kesäkuussa 2015.

Cosmopolis tarjoaa verkkosivujensa mukaan asiantuntijuutta työhyvinvoinnin kehittämiseen, ennakointiin ja koulutuksen ja oppimisympäristöjen uudistamiseen. Myös kestävä kasvu, arktinen osaaminen, biotalous, cleantech ja digitalisaatio on nostettu esiin.

Referensseinä mainitaan Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Pohjolan Voima, Itämeren kaasuputken Venäjältä Saksaan rakentanut Nord Stream AG -kaasuputkiyhtiö sekä Euroopan komissio.

Yhtiön toimitusjohtaja Päivi Lipponen esitellään Cosmopoliksen verkkosivuilla pitkän uran tehneenä koulutuksen, kestävän kehityksen ja tulevaisuuskysymysten asiantuntijana.

- Tohtori Lipponen on esiintynyt luennoitsijana lukuisissa Euroopan ja Aasian maissa sekä Latinalaisessa-Amerikassa. Hän on julkaissut useita teoksia, verkkosivuilla kerrotaan.

Kovakuntoinen konsulttiyhtiö

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) asetti huhtikuussa 2016 Paavo Lipposen ja FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventon selvittämään kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä Koillisväylän kaapelihankkeen käynnistämiseksi.

Selvitys luovutettiin Bernerille viime vuoden marraskuussa.

Sen mukaan Koillisväylän kautta kulkeva Euroopan ja Aasian välinen tietoliikennekaapeli nopeuttaisi merkittävästi Euroopan ja Aasian välistä tietoliikennettä ja vastaisi kasvavaan kapasiteettitarpeeseen. Hankkeesta olisi selvityksen mukaan myös kansantaloudellista hyötyä Euroopalle, Venäjälle ja Aasialle.

Cosmopoliksen tase on rahakkaiden toimeksiantojen ansiosta kunnossa. Yhtiö on käytännössä velaton ja sillä on voitonjakokelpoisia varoja 270 000 euroa ja kassassakin lähes 200 000 euroa.

Myöskään henkilöstökulut eivät liioin rasita yhtiötä. Cosmopoliksen henkilöstökulut olivat viime vuonna 36 000 euroa. Vuotta aikaisemmin (2015) henkilöstökulut olivat 44 000 euroa.

Henkilöstökulut ovat todennäköisesti yhtä kuin sen Päivi Lipposelle maksettu palkka. Lipposen ansiotulot olivat toissa vuonna 61 751 euroa, josta kansanedustajan palkkio ja tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajan palkkio olivat yhteensä 28 196 euroa.

Lipponen löi luurin korvaan

Päivi Lipponen on nostanut eduskunnasta tippuneiden kansanedustajien työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä huhtikuusta 2015 lähtien. Kevan mukaan Lipponen aloitti eläkkeen nostamisen neljä päivää eduskuntavaalien jälkeen.

Lipponen toimi kansanedustajana kahdeksan vuotta, joten hän on oikeutettu 32 prosenttiin kansanedustajan täydestä eläkkeestä, joka on 60 prosenttia kansanedustajan palkkiosta (6 407 euroa kuukaudessa).

Lipposen sopeutumiseläke on noin 2 000 euroa kuukaudessa. Hän voi nostaa sitä vuoteen 2032 asti, jolloin hän täyttää 65 vuotta.

Iltalehti tavoitti Päivi Lipposen perjantaina iltapäivällä. Hän ei halunnut kommentoida asiaa.

- En kommentoi tätä ollenkaan. Mulle on myönnetty sopeutumiseläke ja näin. Kiitos teille, hei hei, Lipponen sanoi ja sulki puhelimen.

Julkisten verotietojen mukaan Lipponen ansaitsi vuosina 2007-2015 yhteensä 772 000 euroa eli keskimäärin noin 86 000 euroa vuodessa.

Ansiot muodostuivat kansanedustajan palkkiosta (6 335 euroa kuukaudessa) ja valiokunnan puheenjohtajalle maksettavasta palkkiosta (714 euroa kuukaudessa). Lipponen toimi tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana vuosina 2011-2015.

Vuonna 2007 eläkkeelle jäänyt Paavo Lipponen ansaitsi vuosina 2007-2015 yhteensä kaksi miljoonaa euroa eli keskimäärin noin 222 000 euroa vuodessa.

Lipponen toimi pääministerinä kaksi perättäistä kautta vuosina 1995-2003 ja eduskunnan puhemiehenä vuosina 2003-2007.

Avokätinen eläkejärjestelmä

Kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmää on kritisoitu muun muassa sen takia, ettei se ota huomioon henkilön pääomatuloja, jotka voivat joissain tapauksissa olla kymmeniä tai jopa satoja tuhansia euroja vuodessa.

Eduskunnasta tippunut - tai sen omasta aloitteestaan jättänyt - kansanedustaja voi saada tuhansien eurojen suuruista sopeutumiseläkettä kymmenien vuosien ajan ja nostaa samaan aikaan osinkoja niin paljon kuin haluaa.

Ansiotulot eivät nekään ole este sopeutumiseläkkeen saamiselle, kunhan tulot eivät yhdessä eläkkeen kanssa ylitä kansanedustajan täyttä eläkettä.

Kansanedustajilla, jotka eivät ole toimineet ministerinä, maksimieläke on noin 4 100 euroa kuukaudessa. Ministerinä toimineilla eläke voi olla hyvinkin 5 000-6 000 euroa kuukaudessa, joissain tapauksissa jopa yli.

Sopeutumiseläkejärjestelmä mahdollistaa käytännössä sen, että Lipponen voi toimitusjohtajana maksaa itselleen palkkaa miehensä omistamasta yhtiöstä 2 000-3 000 euroa kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa sopeutumiseläkkeeseen millään tavalla.

Mikäli Lipponen aikoo nostaa sopeutumiseläkettään ”tappiin” saakka eli vuoteen 2032 asti, maksaa se yhteiskunnalle noin 350 000 euroa.

Sopeutumiseläkejärjestelmän piirissä ovat kaikki ennen vuotta 2011 valitut kansanedustajat, jotka ovat toimineen kansanedustajana vähintään seitsemän vuotta - käytännössä kahden kauden ajan. Lipponen toimi kansanedustajana vuosina 2007-2015.

Avokätinen sopeutumiseläke muutettiin eduskunnan silloisen puhemiehen Sauli Niinistön aloitteesta määräaikaiseksi sopeutumisrahaksi vuonna 2011. Sopeutumisrahaa maksetaan eduskunnasta tippuneille kansanedustajille 1-3 vuotta.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Lakien ja asetusten mukaanhan tuo taitaa mennä.Moraalin perään voikin sitten ehkä kysellä erikseen .Onko poliitikoilla moraalia ?Puolueesta välittämättä?

TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

sinnerman kirjoitti:Lakien ja asetusten mukaanhan tuo taitaa mennä.
Meneekö? Voitko olla yrityksen toimitusjohtajana, kun sopeutumiseläkkeen ehtona on, että entinen kansanedustaja ei ole siirtynyt takaisin työelämään. Erityisesti Päivi Lipposen tapauksessa, jossa hänen aviomiehensä on yrityksen omistajana, ja on varsin selvää ettei Päivi Lipponen nosta yrityksestä työmääräänsä nähden asiallista palkkaa, vaan jättää ne voitoiksi yritykseen.

sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Niin siis kysehän taitaa olla juuri palkan ja pääomatulon erosta.En ole siis asiaan erityisesti perehtynyt ,vaan mutu menetelmällä oletan.Joka tapauksessa demarien kai pitäisi olla moraalisesti näissä vähän parempia mutta eivät sitten ainakaan tässä tapauksessa ole.

Lipposkasta en ole henk,koht, koskaan pitänyt mutta se nyt ei tähän kuulu.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Jos palkkatulot ja sopeutumiseläke yhteensä jää samaan tai alle kuin tuleva eläke, niin silloin sitä maksetaan täydet, muuten maksetaan täyden eläkkeen ja palkan erotus.

Tuota mahdollisuutta eivät paljon muut kuin demarit ole käyttäneet, etenkään tuolla tavalla että kikkaillaan varsinainen palkka sen verran alemmas että valtio maksaa osan palkasta. Muissa puolueissa on toki osa jäänyt ihan vain tuon sopeutumiseläkkeen turvin laakereilleen lepäilemään, mutta harva noista poliittisista broilereista oikeisiin töihin pystyisikään.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Nostaakos herra Lipponen eläkettä? Ja onko miten yleistä sellainen kikkailu, että eläkeläinen tekee yritykselleen työtä ja samanaikaisesti nostaa eläkettä, johon ei olisi työntekijänä oikeutettu? Eli onko lainsäädännössämme tuossa jätetty tarkoituksella eliitille porsaanreikä sikailtavaksi.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: SDP köyhän suomalaisen asialla

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Paavo nostaa ihan takuulla eläkettä, ja vielä täysimääräisenä. Katsos kun yli 65-vuotiaana saa sen täyden eläkkeen, eikä sopeutumiseläkettä.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Me muistamme Päivi Lipposen lausuman Tampereen pizzeriaräjäytyksen jälkeen:

Raukkamaista toimintaa
Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen.

Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista.

Poliisi on saanut viitteitä, että Tampereella tapahtunut ravintolan palo onkin tuhopoltto. Kaksi mustapukuista henkilöä oli poistunut ravintolasta ennen palon leviämistä. Ravintolasta palo levisi kerrostaloon ja aiheutti kolmen asukkaan kuoleman ja neljän vammautumisen.

Kyseessä on törkeä tuhotyö, kuoleman tuottamus ja vamman tuottamus.

Tahallaan aiheutettua paloa voi kutsua suorastaan murhapoltoksi.

Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan. Jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Tällaista toimintaa ei enää voida hyväksyä ja näin ajattelevia ihmisiä on VALTAVASTI. Liian paljon pahaa on maailmassa aiheutunut sen tähden, että ihmiset ovat olleet hiljaa.

Varsin hyvin muistetaan kuinka 1930-luvulla Saksassa juuri näin ulkoparlamentaarisin toimin aiheutettiin pelkoa.

Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan.


Lipposka syyllisti heti suomalaisia. Siis heitä, jotka hänenkin (julkishallinnon työntekijä myös silloin) palkkansa maksoivat.

Mutta jos muutetaan tuo viestinsä koskemaan sopeutumiseläkettään:

Raukkamaista toimintaa
Nyt on raja ylitetty. Enää näihin sopeutumiseläkkeisiin ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen.

Minä vetoan Päivi Lipposeen, että me köyhät suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta järjestelmästä, joka mahdollistaa sopeutumiseläkkeen täysin työkykyisille että työssäkäyville entisille kansanedustajille.

Kansa on saanut viitteitä, että Helsingin Töölössä asuvalle Päivi Lipposelle maksetaan sopeutumiseläkettä. Jo ennestään kahdesta työpaikasta palkkaa nostava Lipponen saa eläkettä jo ennen virallista eläkeikäänsä. Lipposkan on nähty poistuneen ravintolasta juuri ennen ennen uutisen julkituloa. Eduskunnasta pudonneen Lipposkan saama sopeutumiseläke aiheutti useamman veronmaksajan koko elämänaikaisen verokertymän menevän Päivi Lipposen sopeutumiseläkkeen maksuun.

Kyseessä on törkeä veronmaksajain varojen hyväksikäyttö, kusetus, ylimielinen ja moraaliton suhtautuminen.

Työkykyisen ja töissä käyvän ihmisen nostamaa sopeutumiseläkettä voi kutsua suorastaan törkeäksi riistoksi.

Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia sopeutumiseläkettä vastaan. Jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Tällaista toimintaa ei enää voida hyväksyä ja näin ajattelevia ihmisiä on VALTAVASTI. Liian paljon pahaa on Suomessa aiheutunut sen tähden, että demarit ovat olleet päättämässä asioista.

Varsin hyvin muistetaan kuinka jo 2000-luvulla juuri näiden typerien sopeutumiseläkepäätösten avulla aiheutettiin katkeruutta.

Nyt on osoitettava solidaarisuutta veronmaksajia kohtaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin