Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

PaxCow kirjoitti:Juu. Tilausta on todella paljon, koska marokon_kauhun kaverit kertoivat niin.
Jos käytät Facebookkia, niin asia selviää kuulemma myös sieltä.
Koska Jabbalaisten asenne on vuoden 2015 jälkeen tullut selväksi, ja monet sitä epäilivät alun alkaenkin, ollen valitettavasti oikeassa, eivät läheskään kaikki "nuivat" hakeutuneet Persuihin jäseniksi tai edes äänestäneet heitä.
Tilanne muuttui nyt ihan kokonaan, ja meillä on ihan oikea oma puolue.
PaxCow kirjoitti: Minua ihmetyttää Soinin panettelu. Eikö hän nostanut puoleen kannatuksen huippulukuihin? Eivätkö halla-aholaiset hypänneet hänen kelkkaansa? Eivätkö he hyväksyneet hänen puolueensa puolueohjelman?
Ei nostanut, vaan jytky tuli Jabbaan virheellisesti luottaneiden nuivien (allekirjoittanut mukaanlukien) äänillä.
Petoksesta maksettiin ensimmäinen hinta jo kuntavaaleissa ja nyt on loppulaskun aika.

PaxCow kirjoitti: Sitten he valitsivat evoluution kieltävän Huhtasaaren ja alkoholin kanssa kamppailevan Hakkaraisen varapuheenjohtajiksi. Näinkö tehdään uskottavaa politiikkaa? Jos puolueen johto ei pysty hyväksymään tieteellisiä tosiasioita - koska heillä on omia uskonnollisia äärimielipiteitä - miten he pystyvät tekemään päätöksiä tieteeseen uskovan, länsimaalaiseen yhteiskuntajärjestykseen luottavan suomalaisen ylivoimaisen enemmistön puolesta? Eivät mitenkään. Onneksi tällaiset uskonnolliset fundamentalistiset näkökannat hyväksyvä puolue ei enää ole hallituksessa.
No just.
Huhtasaarella on oikeus omaan uskonnolliseen vakaumukseen, ja sen noin kova julkinen arvostelu lähentelee jo uskonrauhan rikkomista, mikä on Suomessa rikos.
Onhan meillä monissa puolueissa muslimejakin, jotka pitävät maata litteänä ja 1400 vuotta sitten kirjoitettua koodeksia muuttumattomana elämänoppaana kaikille.
Omaa uskonnollista vakaumusta ei liene hyvä sotkea noihin hommiin, ellei nyt sitten perusta jotain vaikka islamilaista puoluetta tms.

Kaikissa puolueissa on rikoksista tuomittuja päättäjinäkin, Halla-Aholla ja Hakkaraisella ei kuitenkaan ole rikosrekisteriä.
Heillä ei myöskään ole takanaan ihan oikeita rikoksia, kuten kuolemantuottamuksia, varkauksia, pahoinpitelyjä ja asiakirjaväärennöksiä.
Noin nyt vain mainitakseni joitain, mihin erityisesti kokoomuspäättäjät näyttävät syyllistyneen.

Ja juovathan kokkkaritkin:

https://www.suomenuutiset.fi/kokoomukse ... -kaatuilu/
jussinukari_risikko_25568123.jpg
jussinukari_risikko_25568123.jpg (42.84 KiB) Katsottu 5827 kertaa
Bottom line: Puhdistus oli hyvä tehdä.
Jabbalaiset voivat perustaa vaikka "New Hope, episode heinähattupettureiden paluu ja tuho" -puolueen.
Tai mennä anomaan päänsilitystä, anteeksiantoa, tuhlaajapojan paluuta ja hillotolppaa Merkeleen apupoika Sipilältä.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Ei ole epäilystäkään etteikö tämä ollut persujen kannalta kuin lottovoitto.Puolueen sisäiset mädättäjät kerralla omatoimisesti pihalle ja kahden vuoden verran aikaa kerätä ääniä oikein roppakaupalla.Nyt alkaa olemaan persut sellainen puolue jota kehtaa lähteä äänestämään,Soini teki sen mahdollisuuden mahdottomaksi.Halla-Ahoa parempaa puoluejohtoa ei ihan hetkessä löydetä.
Tämä sikakoira alkaa jo valmistautua tulevaan jytkyyn. :D
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Marokon Kauhu kirjoitti:No just.
Huhtasaarella on oikeus omaan uskonnolliseen vakaumukseen, ja sen noin kova julkinen arvostelu lähentelee jo uskonrauhan rikkomista, mikä on Suomessa rikos.
No just just. Jos evoluution kieltäjän kutsuminen uskonnolliseksi fundamentalistiksi on lähellä rikosta, sitten olen ymmärtänyt lain väärin. :roll:
Marokon Kauhu kirjoitti:Onhan meillä monissa puolueissa muslimejakin, jotka pitävät maata litteänä ja 1400 vuotta sitten kirjoitettua koodeksia muuttumattomana elämänoppaana kaikille.
En minä sellaisia haluaisi minkään puolueen puheenjohtajistoon, mutta Uusi Uljas PS näköjään hyväksyy uskonnollisia fundamentalisteja puoluejohtoon. On mielestäni ongelmallista väittää, että henkilö pystyisi pitämään uskonnolliset mielipiteet täysin irrallaan politiikasta. Politiikka on arvojen peliä ja uskonnolliset arvot ovat ihmisen ytimessä; totta kai ne vaikuttavat politiikan tekoon.
Marokon Kauhu kirjoitti:Kaikissa puolueissa on rikoksista tuomittuja päättäjinäkin, Halla-Aholla ja Hakkaraisella ei kuitenkaan ole rikosrekisteriä. Heillä ei myöskään ole takanaan ihan oikeita rikoksia, kuten kuolemantuottamuksia, varkauksia, pahoinpitelyjä ja asiakirjaväärennöksiä.
Myös mainitsemillasi poliitikoilla on ihan oikeita rikoksia taustallaan, mutta eihän tässä kukaan ole puolustellut muiden poliitikkojen rikoksia.

Halla-ahon nimen kirjoitusasu kannattaa muuten tarkistaa tässä vaiheessa.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Historiallinen operaatio junailtiin kulisseissa - näin eteni Soinin tyrmäävä vastaisku

Iltalehden tietojen mukaan vastaiskusta puhuttiin hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken puhuttu jo viime viikolla.

*Hallituskriisi laukesi tiistaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän jakautumiseen.
*IL:n tietojen mukaan operaatiosta on hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken puhuttu jo viime viikolla.
*Todennäköisesti riviedustajat haalittiin mukaan operaatioon vasta puoluekokouksen valintojen jälkeen.
*Iltalehden tietojen mukaan varsinaisesti asian on tiennyt etukäteen vain puolueen ydinpiiri ja puolueiden puheenjohtajat.


Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho äänestettiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi Jyväskylän puoluekokouksessa murskaäänin 949-629.

Kaksinkamppailu puheenjohtajuudesta käytiin Halla-ahon ja Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terhon välillä. Lyhyessä voittopuheessaan Halla-aho korosti puolueen yhtenäisyyttä.
- Tämä on kypsyyskoe meidän puolueellemme. Toivon, että me kaikki sitoudumme siihen, uusi puheenjohtaja kommentoi.

Puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti jo ennen tulosten selviämistä, että hän ei aio kommentoida uutta puheenjohtajaa koko puoluekokousviikonlopun aikana. Linja päti myös uusiin varapuheenjohtajiin Laura Huhtasaareen, Teuvo Hakkaraiseen ja Juho Eerolaan.

Soini piti valinnan jälkeen vaisuksi kuvaillun puheen. Hän toivotti onnea ja menestystä tuleviin koitoksiin ja toimittajien kysyessä hänen jatkostaan, hän teki selväksi, että hänen taipaleensa puolueessa oli nyt tässä. Uusi puheenjohtaja Halla-aho kertoi haastatteluissa suunnitelleensa ministerivaihdoksia ja ilmoitti suoraan, että ulkoministeri Soinin olisi itse syytä vetää johtopäätökset.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi STT:lle Halla-ahon valinnan perussuomalaisten johtoon merkitsevän sitä, että perussuomalaiset on nyt eri puolue kuin ennen. Sipilän mukaan Halla-aho on kaukana keskustan arvomaailmasta. Hänen mukaansa suurimmat erot liittyvät perustaviin arvokysymyksiin.
- Kyllä ne tulevat maahanmuuttokysymyksissä, ihmisyyskäsityksessä, tämän tyyppisissä, jotka ovat perusarvokysymyksiä, hän kommentoi.

Pääministeri soitti Halla-aholle onnittelusoiton tämän valinnan jälkeen ja kertoi STT:lle Halla-ahon kertoneen, että hänellä on halua jatkaa hallituksessa nykyisen hallitusohjelman puitteissa.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi, että yhteistyön edellytyksiä on harkittava vakavasti.

Perussuomalaisten puoluekokous jatkui sunnuntaiaamuna ministereiden kyselytunnilla, jossa kokousväki pääsi kysymään mieltään askarruttavista asioista puolueen viideltä ministeriltä. Kyselytunnin päätteeksi entinen puheenjohtaja Soini suuntasi suoraan kokouspaikan ulko-ovelle ja viereiseen hotelliin pakkaamaan tavaransa. Hän ei jäänyt kuuntelemaan Halla-ahon iltapäivän linjapuhetta.

Hotellista Soini poistui takaoven kautta suoraan ministeriauton takapenkille ja suuntasi Naantaliin tapaamaan Euroopan unionin ulkoasioiden korkeaa edustajaa Federica Mogherinia.
- Ulkoministeri tekee ulkoministerin tehtävät loppuun asti, Soini totesi kokoussalin läpi kävellessään.

Naantalissakaan Soini ei suostunut kommentoimaan Jyväskylän puoluekokousta.
- Olen työni tehnyt, Soini tyytyi toteamaan Iltalehdelle.

Kultaranta-keskusteluiden ensimmäinen päivä päättyi sunnuntaina kello 21 aikaan. Kun vieraat olivat poistumassa paikalta, Soini istuskeli kaikessa rauhassa Kultarannan puistossa ja puhui puhelimeensa.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi sunnuntai-iltana Ylelle perussuomalaisten johdon vaihtumiseen liittyviä avoimia kysymyksiä. Presidentti sanoi Ylelle, että maahanmuuttoa voi vastustaa, mutta raja kulkee siinä, jos asettaa kyseenalaiseksi maahanmuuttajan ihmisarvon.
- Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu, nimenomaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, että he olisivat osoittaneet tehokasta katumista, Niinistö viittasi Halla-ahoon ja Teuvo Hakkaraiseen, joka valittiin lauantaina perussuomalaisten toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Niinistö totesi myös, että "heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit, jotka tuomioon johtivat, ovat poissa".

Perussuomalaisista irtaantuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoi tiistaina Helsingin Sanomille, että osa perussuomalaisista mietti heti puoluekokouksen jälkeen, mitä voitaisiin tehdä.

Iltalehden lähteiden mukaan ryhmänmuodostusoperaatiosta on hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken puhuttu todellisuudessa jo viime viikolla.

Lännen Media uutisoi jo lauantaina 3.6., että hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. Lännen Media kertoi, että Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta.

Soini lyttäsi blogissaan "mielettömäksi" ajatuksen siitä, että hän loikkaisi perustamastaan puolueestaan. Toisin kuitenkin kävi.

Iltalehden tietojen mukaan hallitus halusi informoida kriisitilanteesta tasavallan presidentti Niinistöä. Yksi keskeinen asia, jota Sipilän, Orpon ja Halla-ahon neuvotteluissa maanantaina punnittiin, oli EU-integraation syventyminen ja Halla-ahon johtaman perussuomalaisten mahdollinen vastustus siinä. Juuri EU-asiat olivat IL:n lähteiden mukaan syy siihen, miksi hallitus halusi pitää tasavallan presidenttiä informoituna.

On todennäköistä, että perussuomalaisten rivikansanedustajat haalittiin mukaan operaatioon vasta puoluekokouksen valintojen jälkeen. Iltalehden tietojen mukaan varsinaisesti asian on tiennyt etukäteen vain puolueen ydinpiiri ja puolueiden puheenjohtajat.

Hallituspuolueiden johtajat kokoontuivat maanantaina aamupäivällä keskustelemaan tulevasta. Neuvottelut kestivät varsin lyhyen aikaa ottaen huomioon, että niissä punnittiin edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkolle

Noin tunti Sipilän, Orpon ja Halla-ahon keskustelujen jälkeen Halla-aho sai puhelun Sipilältä. Puhelun yhteydessä Sipilä kertoi saman, minkä hän ja Orpo tviittasivat neuvottelujen tuloksista: edellytyksiä jatkaa hallitusyhteistyötä ei ollut. Halla-aho ei kommentoinut tietoa tuoreeltaan.

Myöhemmin samana päivänä pidetyssä Kesärannan tiedotustilaisuudessa Sipilä kertoi pitävänsä todennäköisenä, että nykyinen hallitus hajoaa.
- On täysin mahdoton kirjata hallitusohjelmaan sitä, mitä eteen tulee. Siksi tulee olla riittävän yhteneväinen arvopohja ja luottamus, jotta voimme tehdä päätöksiä ja kompromisseja kaikissa tilanteissa - toimintakyky säilyttäen. Tässä tuli kysymysmerkki, Sipilä kertoi.

Sipilä myönsi, että hallitusneuvotteluista voi tulla vaikeat. Hän kertoi keskustelleensa kaikkien eduskuntapuolueiden johtajien kanssa. Hän kertoi myös kuulleensa perussuomalaisissa tapahtuneen liikehdintää
- Kyllä siellä [perussuomalaisissa] pettyneitä on. Joku totesi tällä tavalla, että tuossa [puolue]kokouksessa paloi poliittinen koti, ja se on kyllä aika syvästi sanottu, Sipilä sanoi MTV:llä.
- Uskon, että jonkun verran liikehdintääkin sitten perussuomalaisten kohdalla on, että voivatko he myöskään tuossa eduskuntaryhmässä olla, hän jatkoi.

Sipilä kehotti odottamaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiistaista kokousta, jonka jäljiltä tilanne "saattaa selkiytyä".

Tiistaina kesken perussuomalaisten eduskuntaryhmän ylimääräisen kokouksen sisään asteli täydessä hiljaisuudessa 20 perussuomalaisten kansanedustajaa tuomaan uudelle puheenjohtajalle eroilmoituksensa. He myös poistuivat paikalta ääneti.

Tiedotusvälineiden edustajille he kertoivat päättäneensä lähteä perussuomalaisten puolueesta ja perustaa oman Uusi vaihtoehto -nimisen ryhmän.

Ex-puheenjohtaja Soinin perustama uusi eduskuntaryhmä kertoi jatkavansa mielellään Sipilän hallituksessa entisellä ohjelmalla. Soini sanoi päätöksen jälkeen, että "omatunto on hyvä".
- Me pidimme selkärangan, niin ikään uuteen ryhmään kuuluva työministeri Jari Lindström kommentoi päätöstä tilaisuudessa.

Halla-aho kommentoi uusia käänteitä tiistaina kello 15 alkaneella työmiehen tuumaustunnilla.
- On mielestäni hyvin surullista, että se joukko eduskuntaryhmässä, joka on puheenjohtajakampanjan yhteydessä korostanut SMP:n merkitystä pienen ihmisen puolustajana, tekee teon, joka sisältää kaikuja SMP:n synkimmistä hetkistä, joissa ministerinimityksillä ja muilla eduilla ostettiin [SMP:n edustajia] muiden puolueiden palvelukseen, Halla-aho sanoi.

Hänen mukaansa keskusta ja kokoomus olivat osanneet odottaa loikkaa.
- Keskusta ja kokoomus laskivat sen varaan, että osa perussuomalaisista loikkaa hallitukseen äänettömiksi yhtiömiehiksi.
- Tämä on Soinilta pohjanoteeraus, Halla-aho totesi tiedotustilaisuuden jälkeen Iltalehdelle.

Halla-aho uskoo Soinin toimineen "enemmänkin loikkaukseen houkuttelijana kuin tulleen itse mukaan houkutelluksi".
- Vaikea kuvitella, että joku muu olisi saanut Soinin tanssimaan oman pillinsä mukaan tässä asiassa - siis jonkun muun pillin mukaan kuin Soinin itsensä.

Halla-ahon mukaan Soini tai kukaan muu loikanneista kansanedustajista ei kertonut suunnitelmasta etukäteen uudelle puheenjohtajalle.
- Minua ei informoitu millään tavalla. Olin todella yllättynyt, sillä monet näistä ihmisistä olivat etukäteen ja myös puoluekokousäänestysten jälkeen sitoutuneet kunnioittamaan demokraattista vaalitulosta.

Myöhemmin iltapäivällä presidentti Niinistöä Naantaliin tapaamaan jo matkalla ollut Sipilä ilmoitti, että hallituskriisi on peruttu.

Sipilä kertoi käyneensä läpi asian valtiosääntöoikeudellisen puolen, ja hallituksen eroa ei hänen mukaansa tarvita. Hallitus jatkaa nykyisillä ministereillä. Sipilä kertoi aikovansa keskustella Orpon kanssa ja suositella, että yhteistyötä jatketaan Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa.

Kuten jo mainittua, IL:n lähteiden mukaan ryhmänmuodostusoperaatiosta on hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken puhuttu jo viime viikolla. Todennäköistä on, että perussuomalaisten rivikansanedustajat haalittiin mukaan operaatioon vasta puoluekokouksen valintojen jälkeen. Iltalehden tietojen mukaan varsinaisesti asian on tiennyt etukäteen vain puolueen ydinpiiri ja puolueiden puheenjohtajat.

Kansanedustaja, Uuteen vaihtoehtoon liittynyt Tiina Elovaara sanoi tiistai-iltana Ylen A-studiossa, että yksittäisillä perussuomalaisten edustajilla on saattanut olla ajatuksia irtaantumismahdollisuudesta jo edellisellä viikolla. Toimiin kuitenkin ryhdyttiin vasta vaalituloksen selvittyä.
- Mitään suunnitelmaa ei ollut valmiina, Elovaara lausui.


Iltalehti
14.6.2017 klo 06.00

"Lännen Media uutisoi jo lauantaina 3.6., että hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. Lännen Media kertoi, että Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta".

"Sipilä kehotti odottamaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiistaista kokousta, jonka jäljiltä tilanne saattaa selkiytyä".

Kas siinä todisteet, jonka mukaan koko juttu oli ennalta sovittu. Soini aavisti Halla-ahon valinnan ja otti yhteyttä Sipilään ja Orpoon, laati suunnitelman - ja toteutti sen. Ehken siksi Orpon ja Sipilän oli yllättävänkin helppo torjua Halla-ahon mukaantulo hallitukseen. Näytöksen vuoksi pidettiin yllä parin oppositiopuolueen mukaantuloa.

Valtiosääntöoikeudellisesta puolesta ovat professorit ja Sipilä nyt eri mieltä. Tarvitseeko hallituksen silti erota vai ei.

"Me pidimme selkärangan, niin ikään uuteen ryhmään kuuluva työministeri Jari Lindström kommentoi päätöstä tilaisuudessa".'

Mutta kun itsensä pettää, niin mitä jää jäljelle?
PaxCow kirjoitti:
Marokon Kauhu kirjoitti:Kaikissa puolueissa on rikoksista tuomittuja päättäjinäkin, Halla-Aholla ja Hakkaraisella ei kuitenkaan ole rikosrekisteriä. Heillä ei myöskään ole takanaan ihan oikeita rikoksia, kuten kuolemantuottamuksia, varkauksia, pahoinpitelyjä ja asiakirjaväärennöksiä.
Myös mainitsemillasi poliitikoilla on ihan oikeita rikoksia taustallaan, mutta eihän tässä kukaan ole puolustellut muiden poliitikkojen rikoksia.
Ei tässä ole tarvis puolustella, mutta se, että tuomioita annetaan mielikuvitushahmon loukkaamisesta ja/tai sanotaan asia kuten ne ovat, on eri juttu kuin se, että ohjataan veronmaksajain varoja itseään lähellä olevalla säätiölle ja otetaan vastaan lahjuksia.
- Jostain syystä jälkimmäiset rikokset eivät estä valintaa yhtään mihinkään. Vai onko katunut ja jos, niin onko katumus aitoa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Hahah, niin siinä kävi että PS hajosi! Populistipuolue, joka ei koskaan myöntänyt edes puolueesta löytyvän nämä Sisun ja muun äärioikeiston kaverit, kohtasivat heidät nyt tosipaikan tullen. Soini vanha koira kaivoi ässän hihasta ja HA jäi monttu auki katsomaan miten käteen ei jäänyt edes luuta. Timo vei lihat.

Sehän se olisikin ollut ratkiriemukasta kun joku Huhtasaari olisi edustanut meitä ulkoministerinä maailmalla. Poliittinen peli on joskus kovaa, kuten Ranualla, mutta miettikääpä tätä: jos edes Kok. ja Kes. eivät suostunut tekemään nykyisten persujen kanssa yhteistyötä, niin mitä sitten jos vaikka HA joskus ottaisi murskavoiton? Oppositio on äärioikeiston paikka, siellä ne pysyvät jatkossakin.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

^Joo, aika historiallista on meno, mutta en mä silti tästä kovin hyviä tyylipisteitä antaisi kenellekään. "Elolaiset" näyttäisivät pelastaneen hallituksen, mutta mietitäänpäs sitä, mitäpä jos vielä joku pykälänikkari löytää porsaanreiän ja hoimma meneekin vielä uusiksi?

Kyllä ainakin mun mielestäni olisi ollut reilumpaa (ja varmempaankin) hajottaa hallitus ja käydä ne uudet hallitusneuvottelut UV-ryhmänkin kanssa.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

daemons1982
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: To Syys 20, 2012 7:05 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja daemons1982 »

Onhan se hyvä että Halla-ahon persujen puheenjohtajaksi valinnan jälkeen Sipilä tuli edes hieman järkiinsä ja oli viemässä hallituksen eroanomusta presidentille, kunnes Elo soitti Sipilälle, että hallitusta voidaan jatkaa vanhalla kokoonpanolla, koska heistä oli eronnut emopuolueesta 21 edustajaa ja 16 edustajaa jäivät nuolemaan näppejään emopuolueeseen, joista yksikään ei ole ministeri. Ilmeisesti Suomessa ex-persujen mukaan on paljon muutakin kuin vain maahanmuuttoasiat ja ketään terve ihminen ei nyt aja EU:sta eroamista tai Eurosta irrottautumista edes vitsinä. Ihmisten välinen inhimillisyys ja se että ihmiset tulevat toistensa kanssa toimeen on kaikkein tärkeintä puolueilla ja myöskin meillä tavallisilla ihmisillä. Ei ole ihonväriin tai kansalaisuuteen katsomista jne. sen kieltää yhdenvertaisuuslaki. Samalla halla-aholaiset pukevat päällensä sitä kuuluisaa martyyrin viittaa ja toteavat yhteen ääneen, että heitä on tässä eniten loukattu. :) :lol: Aijaa...!?

Sokeeravin kokoonpano persujen puheenjohtajistossa: Halla-aho, Hakkarainen, Huhtasaari ja Eerola... :shock:

Evil Lindros
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ke Heinä 17, 2013 1:45 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Evil Lindros »

Tunnustan päästäneeni naurut, kun katsoin millaiseksi Perussuomalaisten puheenjohtajisto muodostui. Siinä sitä on poliittista uskottavuutta kerrakseen varsinkin, kun Halla-aho johtaa puoluettaan Brysselistä. Niin sitoutunut Halla-aho itse on omaan puolueeseensa. Elolle Israel-kiihkoilijana on varmasti ollut liian kova pala se, mikä osasto Perussuomalaisten jengin valtaan pääsi. Siinä on jo periaatteellisesti liikaa nielemistä vaikka vastustaisi muslimien maahantunkeutumista.

//Sitä saa mitä tilaa. Kun laittaa samaan puolueeseen toisistaan erilaiset kiihkoilijat, ei ne ikuisesti yhdessä pysy.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Yllätyksenä tuli se miten itse asiassa "oikeisto" politiikassa määritellään. https://yle.fi/uutiset/3-9667646 politiikan arvokartta-kyselyn mukaan oikeistolaisissa arvoissa ei ole yhtään maahanmuuttoon tai maahanmuuttajiin liittyviä kysymyksiä.

Taidankin olla "vasemmistokonservatiivi" tämän määrittelyn mukaan, vaikka olen aina luullut konservatismin tarkoittavan näitä uskonnollisia hihhuleita kuten lestadiolaisia.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Nyt Yle on laskenut PS:n ja Uuden Vaihtoehdon edustajien eduskuntavaaleissa saamat äänet.
Tarkalleen ottaen perussuomalaiset saivat eduskuntavaaleissa 524 054 ääntä. Loikkariryhmän äänisaalis on 31 prosenttia, ja perussuomalaisten ryhmään jääneiden noin 16 prosenttia.
https://yle.fi/uutiset/3-9670191

Eli Uuden Vaihtoehdon takana on reilusti enemmän äänestäjiä kuin PS:n ryhmään jääneiden. Mutta tietysti tämä täytyy pitää mielessä:
Muut kuin eduskuntaan päässeet ehdokkaat saivat yli puolet äänistä. Sitä, kumman eduskuntaryhmän näiden, yli 270 000 äänen antajat olisivat valinneet, tai kumman ryhmän heidän ehdokkaansa olisivat valinneet, on lähes mahdoton sanoa.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

PaxCow kirjoitti:Nyt Yle on laskenut PS:n ja Uuden Vaihtoehdon edustajien eduskuntavaaleissa saamat äänet.
Tarkalleen ottaen perussuomalaiset saivat eduskuntavaaleissa 524 054 ääntä. Loikkariryhmän äänisaalis on 31 prosenttia, ja perussuomalaisten ryhmään jääneiden noin 16 prosenttia.
https://yle.fi/uutiset/3-9670191
Tuskinpa ovat äänestäneet pettureita sen vuoksi, että voisivat pettää perus-nuivuuden ja koko puolueen.
Varsinkin Terhoa ja Eloa ovat äänestäneet puolueeseen kuulumattomat "nuivat".
Ne äänet meni jo kunnallisvaaleissa, ja satavat nyt real-persujen laariin seuraavissa vaaleissa, jollei hallitus keksi jotain veruketta niiden peruuttamiseksi.
Varmaan kun alkaa näyttää siltä että Halla-ahon voittokulkua ei estä mikään, julistetaan jonkinlainen poikkeustila.

En ihmettelisi.

Sen verran pahasti on demokratialla pyyhitty Jabban peffaa jo vuodesta 2015.
Mitään persujen hallitusohjelmaan saamia asioita ei ole edistetty (työperäisen maahanmuuton suosiminen humanitaarisen sijaan, pakolaisvirran kontrollointi ja humanitaarisen maahanmuuton kustannusten puolueeton selvittäminen muun muassa).

Tässä tuli oikein hyvä opetus kuinka politiikka muistuttaa likaisuudeltaan näitä meidän rikosaiheita.
(eikä eroa aina edes ole).
Mutta niin konnailussa- kuin politiikassakin pätee sama sääntö: Jos meinaa pitkälle pötkiä, niin ei kannattaisi ikinä vasikoida taikka pettää diiliä.
Jo Sjöbakin sanoi aikanaan, että vesipullon myyjälle käy lopulta kalpaten.
Se narun pää tulee vetävän käteen, tai jopa kaulan ympärille.

Tähän voitte kuvainnollisesti kuvitella Laura Huhtasaaren ketjua kiristämään.
(Rauhanlehmälle ja muille tepottajille ja tahallaan väärinymmärtäjille: K-U-V-A-I-N-N-O-L-L-I-S-E-S-T-I)
jabba.jpeg
jabba.jpeg (52.57 KiB) Katsottu 5057 kertaa
Pannaan vielä uuvattilistasta helposti myöhemmin tarkistettava lista talteen.



Petturit AKA "Uuvatit":

Timo Soini AKA "Jabba"
Jussi Niinistö
Jari Lindström AKA "Lindströmin pihvi"
Sampo Terho AKA "Brutus"
Simon Elo AKA "Judas Iskariot"
Hanna Mäntylä
Vesa-Matti Saarakkala
Kimmo Kivelä
Martti Mölsä
Ari Jalonen
Anne Louhelainen
Kari Kulmala
Pirkko Mattila
Ritva Elomaa AKA "Kike"
Kaj Turunen
Tiina Elovaara AKA "Käsitervehdys"
Lea Mäkipää
Maria Lohela
Reijo Hongisto
Pentti Oinonen
Arja Juvonen
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Chefile kirjoitti:Hahah, niin siinä kävi että PS hajosi! Populistipuolue, joka ei koskaan myöntänyt edes puolueesta löytyvän nämä Sisun ja muun äärioikeiston kaverit, kohtasivat heidät nyt tosipaikan tullen. Soini vanha koira kaivoi ässän hihasta ja HA jäi monttu auki katsomaan miten käteen ei jäänyt edes luuta. Timo vei lihat.

Sehän se olisikin ollut ratkiriemukasta kun joku Huhtasaari olisi edustanut meitä ulkoministerinä maailmalla. Poliittinen peli on joskus kovaa, kuten Ranualla, mutta miettikääpä tätä: jos edes Kok. ja Kes. eivät suostunut tekemään nykyisten persujen kanssa yhteistyötä, niin mitä sitten jos vaikka HA joskus ottaisi murskavoiton? Oppositio on äärioikeiston paikka, siellä ne pysyvät jatkossakin.
Mihin se PS hajosi nimittäin jos puolueen rottaosasto hyppää kelkasta niin ei se PS mihinkään hajoa ,aika dorkaa pohdiskelua shemalelta :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Sinne lähti Jabba ja Uuvatit puolueesta, kuin kuppa Tölikästä.

Saarlacin kitaan vaan, paalupaikka on kansallismielisten!
jabba-loppusijoitus.jpg
jabba-loppusijoitus.jpg (55.53 KiB) Katsottu 4907 kertaa
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

PaxCow kirjoitti:Eli Uuden Vaihtoehdon takana on reilusti enemmän äänestäjiä kuin PS:n ryhmään jääneiden.
Jotka äänestivät eri asioiden puolesta kuin nyt loikanneet. Sanoisin, että "uuden vaihtoehdon" takana oli enemmän äänestäjiä.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Sipilän hallitus ja sen myöhempi kriisiytyminen

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

maija turjukka kirjoitti: ^Joo, aika historiallista on meno, mutta en mä silti tästä kovin hyviä tyylipisteitä antaisi kenellekään.

---
Kyllä ainakin mun mielestäni olisi ollut reilumpaa (ja varmempaankin) hajottaa hallitus ja käydä ne uudet hallitusneuvottelut UV-ryhmänkin kanssa.
Juu, lainasinpa itseäni, kun on niin mukava olla tasavallan presidentin kanssa samaa mieltä:

Presidentti Niinistö hallituskriisistä: Eronpyyntö olisi ehkä ollut paikallaan

Presidentti Sauli Niinistön mielestä paikallaan olisi ollut esittää hallituksen eronpyyntö myös tässä tilanteessa, jossa hallituskriisi ratkesi 20 perussuomalaisen irtaantumisella Uusi vaihtoehto -ryhmäksi

Niinistö kommentoi alkuviikon hallituskriisiä ja sen ratkaisua Hossan kansallispuiston avajaisten yhteydessä.

– Tämä on enempi minun yksinajattelua, mutta ehkä siinäkin tilanteessa olisi ollut paikallaan hallituksen eronpyyntö. Lähteä sitten pikatahtia nyt syntyneeltä pohjalta neuvottelemaan, presidentti Niinistö pohdiskeli.


Pääministeri Juha Sipilä kertoi alkuviikosta hallituskriisin ratkaisun yhteydessä, että eronpyyntöäkin oli pohdittu. Asiantuntijat olivat kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että vanha hallitus voi jatkaa ilman eronpyyntöä.

– Tämmöistä minä pyörittelin päässäni, mutta viisaammat olivat toista mieltä, Niinistö vähätteli pohdintojaan.

Nopea ratkaisu hyvä ratkaisu

Presidentti Sauli Niinistö oli tyytyväinen hallituskriisin nopeaan ratkeamiseen, vaikka kaikki olikin valmista tiistaina Kultarannassa pääministeri Juha Sipilän ja eronpyynnön vastaanottamista varten.

– Siinä oli käänteitä, joista kaikista en tiennyt, enkä haluakaan tietää. Olin valmistautunut kaikkiin vaihtoehtoihin. Eihän hallituskriisi ole koskaan hyvä tilanne, Niinistö jutteli.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005258882.html
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

Vastaa Viestiin