Hyvinkään paloittelusurma 1998

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 272
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Hyvinkään paloittelusurma 1998

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Lähteenä Wikipedia ja MTV3:n uutisarkisto.


Paloittelusurma paljastui marraskuun lopussa 1998, kun Hyvinkään Kiertokapulan kaatopaikalta löytyi miehen jalka. Se paljastui surmatulle, Uudeltamaalta kotoisin olleelle 23-vuotiaalle miehelle kuuluneeksi.

Verityön tekijöihin kuuluneet tuolloin 23-vuotias Jarno Elg, 20-vuotias mäntsäläläinen Mika Kristian Riska, 17-vuotias järvenpääläinen Terhi Johanna Tervashonka sekä tuntemattomaksi jäänyt 16-vuotias keravalaispoika joivat kiljua järvenpääläisessä asunnossa ja kuuntelivat black metal -musiikkia. Tämän jälkeen seurue siirtyi helluntaiseurakunnan ylläpitämään nuorisolle suunnattuun teetupaan. Epäillyt ja uhri lähtivät junalla kello 23 jälkeen Hyvinkäälle.

Kaikki menivät asemalta kerrostaloasuntoon Hyvinkään Torikadulle, jossa tappajat kiduttivat teräaseilla ja alistivat erilaisilla sadistisilla teoilla uhrinsa. Uhri oli kaiketi alun perin vapaaehtoisesti lähtenyt porukan matkaan. Uhrin ruumista silvottiin ja sille tehtiin saatananpalvontariittejä. Pitkitetyn surmatyön lopuksi uhri paloiteltiin sahalla. Seurueen jäsenet myös söivät uhrista palasia. Paloitteluvaiheessa ryhmän 16-vuotias jäsen oli jo poistunut paikalta. Elg ja Tervashonka veivät lopuksi ruumiinosat roskalaatikoihin.

Ennen murhatyötä Elg oli tappanut myös oman koiransa kiduttamalla. Koiran tappaminen oli ilmeisesti jonkinlainen kokeilu. Myös tähän tekoon oli liittynyt saatanallisia uhrimenoja.

Oikeudessa syytettiin ryhmän 16-vuotiasta jäsentä törkeästä pahoinpitelystä ja Elgiä sekä ryhmän kahta muuta jäsentä murhasta. Elg sai myös erikseen syytteen eläinrääkkäyksestä. Oikeuden edessä Elg peitteli hieman kasvojaan, mutta esiintyi ylimielisesti (muun muassa näytti TV-kameralle keskisormea ja peto-merkkiä). Hän sanoi olevansa saatananpalvoja. Oikeus käsitteli tapauksen suljetuin ovin Elgin ja Tervashongan edustajien tätä pyydettyä. Tapausta koskevat asiakirjat julistettiin salaisiksi 40 vuoden ajaksi.

11. elokuuta 1999 Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi Elgin murhasta elinkautiseen. Tervashonka tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla ja nuorena henkilönä tehdystä murhasta kahdeksan ja puolen vuoden vankeuteen. Riskan murhasyyte hylättiin ja hänet tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. 16-vuotias poika vapautettiin syytteistä, koska hänen katsottiin toimineen Elgin painostuksen alaisena.

Elg ja Tervashonka valittivat tuomioistaan. Helsingin hovioikeus ei muuttanut tuomioita.

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Tämä ketju oli ajatuksissani avata jo aiemmin. Hyvin avattu*salut*

Elg on antanut myöhempiin lehtiin paljonkin haastatteluja. Mielenkiintoisia juttuja löytyy asian tiimoilta. Sama koskee tuota tyttöä. Kirjoitan lähitulevaisuudessa mielenkiintoisia haastatteluja tänne.

Sampo83
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 7:08 am

Viesti Kirjoittaja Sampo83 »

Tassa tapauksessa annoin poliisille vihjeen, tiesin tekijat jo ennen poliisia. Soittaessani poliisiin he kertoivat jo epailleensa kys.henkiloita. Vars. kidutustoimenpiteista on parempaakin tietoa, mutta niita ei tarvinne mainita taalla.

Agathon
Harjunpää
Viestit: 312
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 2:10 am

Viesti Kirjoittaja Agathon »

Tämän tiesi tosiaan aika moni ennen kuin jäivät kiinni. Puhuivat sivu suunsa.Kuolema aiheutui mun käsittääkseni siitä, että he olivat paketoineet uhrin pään ilmastointiteipillä ja hän tukehtui. Mun mielestä se oli vahinko, jota yritettiin peitellä tällä paloittelulla. Eli tarkoitus ei ollut alunperin tappaa, mutta kun uhri kuoli, päätettiin testailla kaikennäköistä. Uhri oli kaikkien heidän ystävänsä.

kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1002
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Tervashonkahan on jo vapautunut. Joskus joku hänen tuttavansa kirjoitteli Suomi24:llä, että elää nykyään kuulemma ihan kunnollista elämää.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6649
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Onko tämä kuvassa oleva henkilö Jarno Elg?:

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... 99/08/1159

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1842
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Jeps, Japehan se siinä.

Aizerbaidzan kirjoitti:Onko tämä kuvassa oleva henkilö Jarno Elg?:

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... 99/08/1159

Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Oli vaikea ymmärtää mikä se surmaamisen motiivi oli, mutta tuossa linkissä se kerrotaan aika selväsanaisesti:

Päätekijän, Jarno Elgin taustalta löytyy vakavia mielenterveysongelmia. Hän on ollut alkoholin, lääkkeiden ja huumeiden väärinkäyttäjä kymmenvuotiaasta saakka. Murrosiässä Elg on ollut kolme vuotta psykiatrisessa sairaalahoidossa. Hän on yrittänyt itsemurhaa useita kertoja.

tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

Eiköhän niitä ongelmia ollut tuosta porukasta ihan jokaisella.

Riku M:ää, uhria, ei juuri kukaan kaipaillut pitkiin aikoihin, kun oli niin pohjalla kaikin puolin. Ei muistaakseni ollut edes ilmoitettu kadonneeksi ennen kuin ruumiin osia sitten löytyi kiertokapulasta.

16-vuotias keravalainen P (jääköön nimi mainitsematta, hän on saanut ihan tarpeeksi P**kaa käteen jutusta) oli ollut ennemmin ja on ollut senkin jälkeen hoidettavana, ja Elgistä ja Tervashongasta nyt ei tarvinne mitään
mainitakkaan.

Ja todellakin; monet tiesivät tapauksesta ennen poliisia, kuulemani mukaan esimerkiksi Tervashongan nuori sisko! (ei siis varmaa faktaa)

Syyllisyysjutuista sen verran, ettei se kyllä mikään vahinko ole ollut.

Ehkä 16v. Keravalaisen osalta, sikäli ettei hän käsittääkseni olisi halunnut olla koko jutun kanssa missään tekemisissä. Hänhän lähtikin ilmeisesti heti kun pystyi, pois asunnosta kun rupesi "tapahtumaan".

Kepeät mullat. tunsin jotenkin minäkin tuon henkilön.

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1956
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

vasikka kirjoitti:Jeps, Japehan se siinä.

Aizerbaidzan kirjoitti:Onko tämä kuvassa oleva henkilö Jarno Elg?:

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... 99/08/1159
Alibissa oli vähän tuoreempaa kuvaa. Muuttunut kovinkin..

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6649
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

tietäjä kirjoitti:16-vuotias keravalainen P (jääköön nimi mainitsematta, hän on saanut ihan tarpeeksi P**kaa käteen jutusta) oli ollut ennemmin ja on ollut senkin jälkeen hoidettavana, ja Elgistä ja Tervashongasta nyt ei tarvinne mitään mainitakkaan.
Entä se M. Riska? Oliko sillä kanssa jotain ongelmia kuten Elgillä ja Tervashongalla?

Riska sai vain kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta törkeästä pahoinpitelystä, vaikka häntä alunperin syytettiinkin murhasta.

Sami

Viesti Kirjoittaja Sami »

onko Terhi Johanna Tervashongalla kuvia netissä? esim irc-galtussa tjsp :o ei vaan tiedättekö onko muijasta mitään kuvaa missää?

jesse72
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 5:41 pm
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jesse72 »

Sami kirjoitti:onko Terhi Johanna Tervashongalla kuvia netissä? esim irc-galtussa tjsp :o ei vaan tiedättekö onko muijasta mitään kuvaa missää?
Päivän Ilta-Sanomat tietää naikkosen saaneen petostuomion. Tuomio oli 120€ maksuvälinepetoksesta. Tavallinen tallaaja tuskin olisi saanut otsikkoa..Pankkikortti oli anastettu ja korttia myöhemmin käytetty.

Jutussa ei nimeä mainita, mutta puhutaan ritualisurmasta ja 8,5 vuoden tuomioista. Istui tuomiostaan puolet.

Naisen aviomies sai kolmen kuukauden ehdottoman tuomion useista pikkurötöksistä. Ei taida olla paluu siviiliin sujua kivuttomasti..
Leuka rintaan ja kohti uusia nöyryytyksiä

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

http://www.kaleva.fi/plus/juttu665480_page0.htm

Just joo... Onko tää nyt se joka lusi jonkin aikaa siellä? Alibissa oli kyseisen "neidon" haastattelukin muinoin.

Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

EuroJR kirjoitti:http://www.kaleva.fi/plus/juttu665480_page0.htm

Just joo... Onko tää nyt se joka lusi jonkin aikaa siellä? Alibissa oli kyseisen "neidon" haastattelukin muinoin.
Uskoisimpa, että on juuri se. Eiks tämä selittänyt jossain Alibin haastiksessa jotain tyyliin, että on tullut uskoon vai muistankohan omiani?

Vastaa Viestiin