19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja ktaina »

"Poliisi aikoo järjestää etsinnät maastossa elokuussa" Näistä etsinnöistä ei oo kuulunut vielä mitään?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Vielä on 6 ja puoli päivää elokuuta jäljellä. Ei saa hötkyillä.

Toivottavasti vielä ennen lumentuloa kuitenkin ehtivät kiireiltään.
Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

On ollut ihmettelyä miksi Jarvalla on ollut ase.
Tämä ehkä kaukaa haettua spekua, mutta jos se on ollut myyntiä varten, samoin panokset. Hänellä on ollut tarkoitus myydä ase. Ehkä on sopinut jättävänsä sen ABC:lle tiettyyn paikkaan josta jonkun piti se hakea. Mutta asiat menivät pieleen.

Alida: Se että on jäänyt useasti huumeista kiinni, kertoo että niitä on runsaasti käytetty. Satunnaisesta pirin käytöstä ei jää kiinni. Ainakaan noin monesti.
Olet myös päätellyt että Jarva ei ole ollut aineissa sillon kun on pidätetty koska siitä ei ole syytetty. Se ei kerro mitään. Itse olen ollut syytettynä parista asiasta ja poliisit ovat olleet tietoisia huumeiden käytöstäni. Silti siitä ei ole syytetty, ei testattu. Kotiini on myös tehty kotietsintä (ei huumeista) ja kotona ollut näkyvissä huumeiden käyttövälineitä. Poliisit ovat kysyneet että onko minulla huumeita. Sanoin että ei ole. Asiaa eivät tutkineet eikä huumeista sen kummemmin puhuttu.

Tämän kerroin siksi koska sinä olet varma ettei Jarva ollut käyttänyt mitään Riinan katoamisen aikoihin. Se ei ole ollenkaan varmaa. Ei poliisit todellakaan aina kiinnitä huomiota mahdolliseen huumeiden käyttöön, vaikka olisi ilmeistä että henkilö olisi käyttäjä.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10738
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja damfin »

Doctor Lecter kirjoitti: Sanatarkasti Alibissa 9/2017 sivulla 47: (alleviivaus dl)
Tutkinnanjohtajan mukaan katoaminen on poikkeuksellinen.
...
Katoamispäivänä Riina ja kolmikyppinen mies olivat ilmeisesti ajaneet metsään ja lähteneet riidan päätteeksi omille teilleen. Riina seuralainen on vahvistanut heidän oleen tuolloin yhdessä. Mies kertoi nähneensä Riinan viimeisen kerran juuri Loviisan ABC:llä.
...
Poliisi ei kuitenkaan epäile, että Riina oli joutunut rikoksen uhriksi.
...
Poliisi ei ole varma Riinan katoamisesta metsään. Toki häntä etsittiin kyseiseltä alueelta koirapartion avulla, mutta mitään ratkaisevaa ei ole tullut esille. Tutkinanjohtajan mukaan kyseisen alueen maasto on varsin vaikeakulkuista kallioineen ja suoalueineen.


"Ilmeisesti ajaneet metsään". Tuo lause antaa mielikuvan siitä, että ajoivat autolla metsään - ikään kuin kolarin.
- Se on ristiriidassa sen kanssa, että he - no, ajoivat kyllä metsään, mutta tarkoituksella ja tietä, joka heikkeni lopulta ajouraksi ja "perillä" auto paloi "sopivasti".

"Mies kertoi nähneensä Riinan viimeisen kerran juuri Loviisan ABC:llä".

Pitääkö tätä pakkaa vielä sekoittaa tälläkin väitteellä? Riina nähtiin ABC:n kameroissa, mutta sen jälkeen siellä palavan auton luona sen koirankusettajan toimesta? Vai kuinka tämä nyt pitäisi ymmärtää? Mentiikö autopalon jälkeen vielä käskynkkää sinne ABC:lle, vai lähtikö Riina palopaikalta yksin? Onko Jarva muuttanut kertomustaan, vai onko tässä nyt jokin väärinkäsitys?

Jos Riina nähtiin viimeksi ABC:llä, niin nuo metsäetsinnät voi kyllä unohtaa. Saanut kyydin jonnekin ja jäänyt sille reissulle. Pieni irtiotto arjesta?
Tämäpä rupesikin vaivaamaan, kun minulla on jotenkin sellainen muistikuva että jossain uutisista silloin ennen kuin Riinaa ruvettiin edes kaipailemaan, olisi mainittu jotenkin niin että ABC:llä tapahtuneen myymälävarkauden jälkeen mies olisi poistunut ulos ABC:ltä ja jäänyt lähistölle norkoilemaan ystävänsä seurassa, ja poliisi tapasi paikalle saavuttuaan miehen sieltä ulkoa.

Aivan varma en tuosta ole enkä jaksa enää niin vanhoja uutisia edes yrittää etsiä, varsinkin kun uutisen sanamuotoa on jo voitu muuttaa, mutta jotenkin minulle jäi sellainen muistikuva että uutisessa olisi mainuttu miehen olleen jonkun seurassa norkoillessaan abc:n lähistöllä myymälävarkauden jälkeen.
Eli jospa se sitten kuitenkin olisi ollutkin Riina ja Jarva siis nähnyt Riinan viimeksi ABC:llä, ehkä Riina on ampaissut jonnekkin piiloon nähdessään poliisien pidättävän Jarvan, poliisithan eivät siinä vaiheessa välttämättä kiinnittäneet Riinaan mitään huomiota kun eivät häntä vielä silloin etsineet, tulivat vain pidättämään myymälävarkauteen syyllistyneen nistin.
Mahtoiko ABC:n ja Tokmannin alueella olla esimerkiksi molokkia tai jätepuristinta, johon voisi hätäpäissään piiloutua?
Alida
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Alida »

Mies on edelleenkin pidätetty VAIN KERRAN tänä vuonna amfetamiinista. Kannabispidätyksiä voi olla enemmänkin, ja sitä mies on sanonutkin käyttäneensä päivittäin.

Mies on tehtaillut paljon rikoksia, joista on jäänyt kiinni ja ajellut paljon autolla matkalla rinospaikkoihin ja paikkakunnille, joissa on rikoksia tehnyt. Poliisi on häntä usein etsinyt ja on usein jäänyt erilaisista rikoksista kiinni, myös huumerikoksista, koska kyllä poliisi lähettää henkilön verikokeisiin, jos epäillään rattijuopumuksesta. Tällaista elämäntapaa viettävä jää helposti kiinni myös huumeiden käytöstä, koska jää poliisin haaviin muutenkin helposti.

Viitettä siitä, että huumeet liittyisivät katoamiseen, ei ole. Paikalta ei ole löytynyt huumausaineita tai käyttövälineitä, vain oluttölkkejä. Miehen hallusta ei niitä löytynyt pidätettäessä. Mies, joka on avoimesti kertonut rikoksista ja tapahtumista katoamispäivänä, ei ole poliisille sanonut Riinan olleen huumausaineiden vaikutuksen alainen kadotessaan. Hänellä ei olisi ollut mitään syytä jättää kertomatta, ei häntä siitä olisi tuomittu, jos Riina olisi huumeita käyttänyt. Näin ollen ei ole syytä olettaa, että huumeet liittyisivät katoamiseen.

En vastaa enää aihetta koskeviin viesteihin, varsinkaan, jos perustelut ovat tyyliä "olin ex-narkkari ja siksi tiedän kaiken kaikkien muiden elämästä, jotka ovat joskus huumeita käyttäneet".
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3078
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Olen edelleen siinä uskossa että tuoreen Alibin juttu tästä tapauksesta ei kuulu kyseisen toimittajan onnistuneimpiin julkaisuihin, todennäköisesti siinä on vedelty mutkia suoriksi oikein huolella. Hyvänä esimerkkinä Lecterin mainitsema "metsään ajo". Se nimenomaan antaa mielikuvan tieltä suistumisesta ja siitähän ei todellakaan ollut kyse tässä offroad-sessiossa. Lecterin tavoin on kuitenkin todettava että aika epätoivoiseksi käy Riinan löytyminen mikäli tää ABC-uutisointi jostain kumman syystä paljastuukin todeksi.

Mä uskon ja arvelen että tää parivaljakko poistui yhdessä palavan auton lähistöltä kun paikalle ilmaantuneen koiranulkoiluttajan pelästyttäminä alkoivat uskoa kiinnijäämiseen. Ja mun mielestä poistuivat yhdessä. Jarvalla on kuitenkin kokeneempana rötöstelijänä jonkinasteinen eloonjäämisvietti vaikka rikollisena onkin ilahduttavan pösilö. En mitenkään pysty uskomaan että Jarva olisi jäänyt alueelle viettämään mukavaa camping-elämää. Alueelle johon poliisien tulevan, josta löytyisi palavan auton lisäksi heidän varastama vene trailereineen sekä mökki johon olivat murtautuneet. Näiden lisäksi vielä poliisien intoa lisää se jos koiramies todella oli nähnyt Jarvan käpälässä patruunarasian.

Eli pois on paikalta pyrittävä. Absille ei voida mennä koska sieltä löydettäisiin varmasti, on pyrittävä syrjemmälle. Puhelinta ei ilmeisesti ole enää kummallakaan koska tällöin olisi soitettu esim Jarvan manne-kaverit noutokeikalle. Metsässä pakoon rämpiessä Riinan vitutuskäyrä alkaa lähentelemään huippua. Kiva pikku keväinen rötöstelyretki aiemmin ihailemansa outlaw-sankarin kanssa on osoittautunut täydelliseksi fiaskoksi. Viimeisimpinä kohokohtina kiesin palo ja sen mukana mennyt henkilökohtainen omaisuus. Nyt pitää muistaa että Riinahan ei varsinaisesti ollut mikään viaton pyhäkoulutyttö, kujakissa ennemminkin. Tästä osoituksena esimerkiksi aiempi puukotusjuttu joka mun mielestä oli pieleen mennyt känniläisen ryöstöyritys. Tästähän mainittiin esim Riinalle jääneen oikeudettomasti uhrin savukerasia, tyyppi vaan alkoi pistämään hanttiin ja kekluahan siitä sai palkkioksi. Ilmeisesti kuitenkin Riinan kaverin toimesta mutta hieman Riinan kovapäisyydestä kertoi se että oli valmis lusimaan koko jutun.

Palataampa raiteille. Eli nyt saa Jarva kuulla kunniansa ja todennäköisesti melko värikkäin sanankääntein. Saattaa Riina käydä vähän tuuppimaankin sanojensa painoksi. Jarvallakin alkaa pinna kiristymään hommien mentyä reisille isosti, tyttösen vittuilun lisätessä verenpainetta. Tyttösen jonka eteen hän kuitenkin on tehnyt liki kaikkensa, kuljettanut mukanaan ja hankkinut jokapäiväisen leivän keinoja kaihtamatta. Ja tuossa se nyt vittuilee ja syyttää kaikesta. Jarvallahan ei ole ilmeisesti väkivaltataustaa mutta sehän ei oikeastaan tarkoita mitään. Vankiloissa on ollut lusimassa kosolti tyyppejä jotka ovat ekaa kertaa eläissään saaneet jonkun hengiltä.

Nyt sitten ollaan siinä että Jarvalla on kroppa käsissään. Saattoi olla tilanteen eskaloima tuuppaisu joka päättyikin peruuttamattomaan. Riinalta halkesi kallo kiveä vasten. Tai suuremman vitutuksen vallassa laski Riinasta pari kertaa läpi, loppui se länkytys. Seuraavaksi pitää jotenkin koittaa selviytyä tästäkin tilanteesta. Kaksikko on jo ehtinyt pakomatkallaa parin kilometrin päähän alkupisteestään. Maasto on sopivaa ruumiin kätkemiseen. Ei roudata kroppaa sen pitemmälle vaan hiukkasen peitellään kasvustolla ja kaikotaan paikalta.

Nythän Jarva tietää että hänen henkilöllisyytensä kyllä selviää poliisille kun Absin läheisyyden tapahtumia aletaan tutkia. Pakeneminen olisi pelkkää ajanpeluuta. Joten Jarva tekee fiksuimman peliliikkeensä kenties koko elämänsä ajalta. Hän palaa palaneen auton lähistölle ja kehittelee mielessään jutun parivaljakon eroamisesta. Poliisin saamattomuus kummastuttaa kulkijaa, nämä eivät spottaa häntä vaikka kuinka nuotioita polttelee pimeässä yössä. Joten eikun härkää sarvista ja Absille sekoilemaan, johan pääsee pahnoille lepäilemään. Ja kuulusteluissa esittää varsinaisen kanarialintu-aarian, kertoilee auliisti rikoksista joita poliisi ei ole osannut häneen yhdistää lainkaan. Ja Riinasta tekee syyttömän kanssakulkijan jotta poliisin mielenkiinto Riinan etsimiseen pysyisi mahdollisimman laimeana. Työtaakkaansa helpottaakseen poliisi ajatteleekin jotta piripatja meni metsään, löytynee ajallaan jos on löytyäkseen. Jarva lusii pikku kakun, kuntouttaa siinä hieman itseään ja on valmis uusiin seikkailuihin.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Blues kirjoitti: Jos auto syttyy palamaan, palokunta ei todellakaan avaa konepeltiä, vaan pyrkii sammuttamaan palon alhaalta käsin. Konepellin avaaminen aiheuttaisi saman efektin, kuin yleensäkin ovien-ikkunoiden avaaminen, eli leimahduksen. Sitä ei yksikään palomies halua.
No, en tiedä suomalaisista palomiehistä, mutta Amerikassa toimitaan ilmeisesti näin (on vielä suomalaisperäinen palomies, ilmeisesti =) ):
https://www.youtube.com/watch?v=pLt1_8z4k6s

Eli pelti auki, tuki väliin ja vettä konetilaan. Aika vaikealta se kuulostaa sammuttaa konepellin alla olevaa paloa peltiä avaamatta. Mitä se mahdollinen leimahdus palomiehiä haittaa, ei se nyt ihan silmille tule kuitenkaan?

Tästä videosta saa käsityksen, kuinka kauan konepellin alta syttynyt auto palaa, ennenkuin tuli ehtii ohjaamoon edes. Tässä olisi vielä viiden minuutin kuluttuakin saanut kamat pois auton penkeiltä.
https://www.youtube.com/watch?v=3A80mjmbE1w
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1223
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Blues »

Niin. Jos palomiehet olisivat olleet paikalla, kun palo on ollut vasta alkutekijöissään. Siellä konepellin alla?

Autosta kuitenkin näkee sen, että se on palanut kokonaisuudessaan. Ennen kuin sitä on alettu sammuttamaan edes.

Jos palopesäke olisi ollut vain konepellin alla, olisi varmaan normaalia avata konepelti ja sammuttaa se siinä vaiheessa pieni palo. Joka ei ole levinnyt muihin auton osiin.

Meillähän ei ole nyt edes varmuutta siitä, mistä palo on syttynyt.

Jos auto palaa kokonaisuudessaan, kuten ko.auto on palanut, on palomiesten ensimmäinen tehtävä kaiketi eristää palo maa-aineksesta ja muista mahdollisista palavista aineista.

Jos auto roihuaa kokonaan liekeissä, niin konepellin avaaminen, ei ehken ole se tärkein.

Sen verran voin perääntyä, että konepelti on voitu avata jälkisammutustyössä. Mutta ainakaan äkkiä katsomalla siinä ei näy väkisin avaamisen merkkejä.

En ole tokikaan itse läheltä autoa nähnyt, mutta tuskin sitä on ainakaan vivusta avattu. Jos palomiehet sen olisivat avanneet, siinä luulisi olevan aukiväännöstä jonkinlaisia merkkejä?

Voihan olla, että eri maiden palomiehillä on erilaisia toimintatapoja.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.
Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

Miksi ajaa varastettu vene trailereineen lähelle aluetta, jossa ollaan murtauduttu mökkiin? Jos tapahtumat olivatkin toisinpäin, miksi murtautua mökkiin alueella jonne on piilotettu varastettu vene ja traileri?

Yksi selittävä vaihtoehto voisi olla se että veneen myyntiaikeista luovuttiin, ja se pikemminkin hylättiin tuonne, pikemmin kuin piilotettiin.

Miksi palaneen auton sijaintipaikka on metsätien päädyssä? Onko se siellä "sopivasti" kuten Doctor Lecter ilmaisee ehkä vihjaillen, tarkoituksella poltettavaksi? Vai onko se vastapuolella peltoa jossa murtauduttu mökki sijaitsee, metsän kupeessa, jotta voisi aistein tarkkailla mökkiä ja mökille vievän tien liikennettä? Tämä on vain ajatus joka tuli karttaa tiiraillessa, aluetta fyysisesti tuntematta.

Jos auto taas on siellä koska se poltettiin tahallaan, oliko Riina mukana polttamassa sitä? Onko kateissa olevia henkilöitä enemmänkin?
Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1223
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Blues »

Jokienvalloittaja kirjoitti:Miksi ajaa varastettu vene trailereineen lähelle aluetta, jossa ollaan murtauduttu mökkiin? Jos tapahtumat olivatkin toisinpäin, miksi murtautua mökkiin alueella jonne on piilotettu varastettu vene ja traileri?
Esimerkiksi siksi, että koko juttu on yritetty hivuttaa alueella tapahtuneiden mökkimurtojen ja perämoottorivarkauksien kanssa samaan kasaan?
Tuolla alueella nimittäin latvialaisliiga toteutti hieman aiemmin omia hommiaan, varastelemalla perämoottoreita, ja ymmärtääkseni myös tehtailemalla murtoja.
Perämoottorivarkauksista on ainakin oikeutta käyty.
Muista en tiedä. Mutta muistan fb:ssa varoitellun alueella liiķkuneista hämärämiehistä.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.
Roly
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 1:05 pm

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Roly »

L'amourha kirjoitti: Mä uskon ja arvelen että tää parivaljakko poistui ......
Jee. Voiko tuota enää osuvammin kuvata. Todennäköisesti, jos maastossa on niin löytyy siis esim. lähempää moottoritien pysähdyspaikkaa.
Ja lakatkaa jo spekuloimasta palomiesten käytöstä. Paloautohan ei tullut ollenkaan palopaikalle vaan jäi ABC:lle odottamaan ammuskelun äänien takia ja poistui paikalta, kun poliisi ilmoitti auton jo palaneen.
Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1223
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja Blues »

Juuri saamani tiedon mukaan, konepellissä on jälkiä väkisin avaamisesta, joten päätän konepeltikeskustelun tähän :D
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.
64778
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Elo 09, 2017 2:27 pm

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja 64778 »

Kyllähän se auto kai voi nopeastikin roihahtaa, jos rikkoo bensalinjan juurakkoon ja se syttyy esimerkiksi kuumasta katalysaattorista. Ei siinä mitään laukkuja aleta keräämään, jos oven alta puskee liekkiä.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Riinan äiti "Tule mukaan etsintöihin auttamaan viimeisen kerran isosti yhdessä..LA/SU 2.-3.9.klo.10-17.00.Heskerintie 17..Järjestäydytään Tokmannin parkissa..Ilmottaudu [email protected]ävarusteet."
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Helsinkiläinen Riina Mäkinen, 19 v. Katosi Loviisassa 5/

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Säikähdin eilen käydessäni paikallisessa Prismassa, kun toiselle kassalle meni tyttö/nainen ja mies. Nainen oli mustassa takissa ja koko ajan huppu päässä. Kun näin hänen kasvonsa mietin pitkään, että kuka tosta tulee mieleen.
No kotiin ajaessa oli pakko katsoa täältä kuvia ja yhdennäköisyys oli huomattava.
Välimatkaa alle 90km.
Voisiko olla ollut Riina?
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Vastaa Viestiin