Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoilla

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoilla

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Kohta pitää alkaa kaikkien valkoihoisten harjoittelemaan peilin edessä eleitään ja ilmeitään, ettei vain tule rasistisesta vihaeleestä tai rasistisesta vihakatseesta rikossyyte. Mm. laajentuneet silmät kertovat ilmiselvästä rasistista, joka tulee heti hirttää torilla kuristajan nokasta islamilaiseen tyyliin.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005407618.html
Rasismin tunnistaa myös pienistä eleistä ja katseista

Hauskan ja innostavan illan päätteeksi Helsingin julkisen tilan ahdasmielisyys lävähti kasvoille kovempaa kuin lokakuisen illan piiskaava sade.

Julkaistu: 14.10. 2:00

Kun yhtenä arki-iltana nousin maahanmuuttajataustaisten tuttujeni kanssa metroon Kalasatamassa, erään vaunussa istuneen naisen silmät laajenivat. Tuttavani yrit­täessä istuutua samalle penkille naisen kanssa tämä siirtyi ­ripeästi keskelle penkkiä tehden selväksi, ettei tuttavani ­ollut tervetullut paikalle.

Ellen olisi ollut osana porukkaa, tämä melko hienovarainen mutta mielenosoituksellinen ele olisi todennäköisesti jäänyt minulta huomaamatta.

Tilanteen teki erittäin masentavaksi se, että olimme porukalla matkalla kotiin maahanmuuttajanuorille suunnatun koulutusohjelman loppujuhlasta. Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kannustavan ohjelman lopputyönä nuoret olivat itse tehneet videot, joissa vedottiin koulukiusaamisen ja rasistisen käytöksen lopettamisen puolesta.

Hauskan ja innostavan illan päätteeksi Helsingin julkisen tilan ahdasmielisyys lävähti kasvoille kovempaa kuin lokakuisen illan piiskaava sade.

Suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin iskostunut rasismi on muutakin kuin huutelua ja haukkumista. Se voi olla niinkin hienovaraista ja salakavalaa kuin pieni ele tai katse, joka kohdistetaan itseä heikompaa vastaan. Itse en omassa valkoihoisessa, etuoikeutetussa asemassani kykene edes havaitsemaan kaikkia niitä rasismin ­nyansseja, jotka ovat osa julkisen tilamme arkipäivää.

Eniten satuttaa se, millaista kohtelua saavat osakseen ne älykkäät, huumorintajuiset ja vahvat nuoret, jotka tekevät määrätietoisesti töitä sen eteen, että voisivat kutsua tätä maata kodikseen.

Emilia Laine
valtiotieteiden ylioppilas
Helsinki
Otsikkoa ohjattu enemmän yleistäväksi ja vähemmän kantaa ottavaksi.
-NILS-
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja URSA »

Monet vaihtavat metrossa paikkaa penkillä, jos ovat pian jäämässä kyydistä pois, eivätkä halua vaunun täyttyessä jäädä "pussitetuksi" ikkunapaikalle, mistä on paljon hankalampi päästä poistumaan. Tuskin nainen sentään siirtyi keskelle penkkiä, vaan hän siirtyi ikkunapaikalta käytäväpaikalle.

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Valtiontieteiden ylioppilas Emilia Laine näkee intopiukeena rasismia, mutta vain toiseen suuntaan.
Pitäisikö Emilia Laine tulkita valtiotieteiden mielisairaaksi?

Tämä Emilia Laine on oikea prototyyppi idiotismille.
Näkee rasismia ihan mihin sattuu katsomaan, mutta sitä pahinta rasismia mitä useat mamut kohdistavat valtaväestöön, sitä Emilia Laine ei näe, vielä vähemmän ymmärrä.
Jos suvakkilehmän ajatusmaailma pitäisi tiivistää yhteen henkilöön, niin Emilia Laineen ajatusmaailma olisi varmaankin sijalla yksi, kaukana muiden ajatusten yläpuolella.

Mitäpä sitten, Emilia Laine, kun mamujengi kohdistaa ryöstöjä. raiskauksia, varkauksia ja selvää rasismia kanataväestöä kohtaan? Oletko ihan vitun intopiukeana määkimässä siitä julkisesti?

Älä kuluta niitä vähäisiä aivosolujasi asian pohtimiseen, sillä vastaus on valmiina.
Et ikimaailmassa, sillä mielestäsi mamut eivät ole rasisteja, eivätkä voi syyllistyä rasimiin.
Mutta mummun katse on mielestäsi tuomittavaa rasismia. Outoa kokonaisuudessa on, kuten itsekkin toteat, ettei kukaan muu huomannut tällaista julkeaa rasistista tekoa.
Olisko sinun varmuuden vuoksi hakeuduttava mielenterveyspaveluiden piiriin, ennen kuin alat näkemään ufoja, tai joitakin rastisia önniäisiä?
Piilohomot on in.

Avatar
Tatti-Petteri
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri »

Pikku Martti ekaa kertaa Itiksessä:

Kuva

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja poikani »

Onpa mukava tieto. Enää minun ei tarvitse vaivalloisesti syljeskellä, ahdistella ja huoritella, kun samaan kulkuneuvoon nousee paljastavasti pukeutuneita valkoisia paholaisia. Riittää, että olen rasistinen katseellani ja pienillä eleillä.

Terveisin,
Manuel Moore
????? ?? ??????.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Hienoa ylitulkintaa ja toisten puolesta loukkaantumista.
Jos toiminnalle ei saada selkeitä perusteita niin on niiden merkityksiä turha yrittää keksiä, kuten jutun kirjoittaja oli tehnyt. Käytös oli tässä tapauksessa ihan tyypillistä Suomessa julkisissa tapahtuvaa: istutaan niin ettei viereen helpolla pääse tai kassi täyttää tyhjän tilan. Toivottavasti ihmiset saavat olla töykeitä jatkossakin. En itsekkään halua viereeni julkisessa epämielyttäväksi kokemiani henkilöitä, joten yritän olla niin ettei tulijalla herää houkutusta tulla viereeni tai vastaavasti itse häippäisen alta pois.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Onko ylioppilastutkinto jotenkin oleellisesti muuttunut vai mitä helvettiä tarkoittaa valtiotieteiden ylioppilas? Meidän koulusta valmistui vain ylioppilaita. Eri kirjaimia paperille lyötynä ja leimattuna.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

DemlaMinfo kirjoitti: valtiotieteiden ylioppilas? Meidän koulusta valmistui vain ylioppilaita. Eri kirjaimia paperille lyötynä ja leimattuna.
Tarkoittaa että opiskelee valtiotieteellisessä, mutta ei ole saanut mitään aikaiseksi.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Mitähän, jos pieraisee yleisessä ja vieressä on turvapaikanhakija? Lähdetäänkö tutkimaan rasistisesta pahoinpitelystä, vai saako tuomion uhkailusta? :roll: :lol:
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Helsingin metrossa vakava elein tapahtunut rasistinen ri

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

MohammedMohammed kirjoitti:Mitähän, jos pieraisee yleisessä ja vieressä on turvapaikanhakija? Lähdetäänkö tutkimaan rasistisesta pahoinpitelystä, vai saako tuomion uhkailusta? :roll: :lol:
:lol: :lol: :lol: ( rasistinen nauru ), paskaisesta naurusta eli, kun pieraisee samaan aikaan tulee ehdollista, jos on paha haju ja smuffe joutuu lähtemään tulee ehdotonta.

:lol: :lol: :lol:

Paa
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoill

Viesti Kirjoittaja Paa »

Nää jutut vaan paranee. Menee samaan kastiin Ylen raiskauksenestovideoiden kanssa.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 767
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoill

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

Toisaalta jossain on ihmisiä jotka kuvittelee vielä sivistyksen aikana että rotu määrää älykkyyttä tai että uskontokunta väkivaltaisuutta. Että pata kattilaa ja niin eespäin :D

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoill

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Jokuroti kirjoitti:Toisaalta jossain on ihmisiä jotka kuvittelee vielä sivistyksen aikana että rotu määrää älykkyyttä tai että uskontokunta väkivaltaisuutta. Että pata kattilaa ja niin eespäin :D
Ei vaan äly määrittelee impulssikontrollia ja älykkäällä on parempi impulssikontrolli olla lähtemättä uskonnolliseen terrorismiin, pikaistuksissaan tehtyyn pahoinpitelyyn/tappoon jne... ja luonnollisesti älyä on enemmän Euroopassa kuin Afrikassa, koska koulutus on kaikilla mittareilla parempaa ja laajemmalle ulottuvaa.

Väri ei ole merkitsevä tekijä vaan koulutuksen puute lähi-idässä ja afrikassa.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Pertinax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Maalis 31, 2017 1:28 am

Re: Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoill

Viesti Kirjoittaja Pertinax »

Ja ihan yhtä lailla kulttuuri, jonka merkittävä osatekijä uskonto on, voi joko rohkaista tai olla rohkaisematta ratkaisemaan tiettyjä ongelmia väkivallalla, mikä nyt aivan varmasti korreloi sen kanssa miten tämän kulttuurin tai uskonnon jäsenet keskimäärin käyttäytyvät verrattuna jonkin toisen ryhmän jäseniin.

sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1258
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Ele- ilme- ja katserasismi; ahdasmielisyyden äärirajoill

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Nyt ollaan sitten menossa siihen, että suomalaisten tulee yleisillä paikoilla ollessaan käyttää Niqabia ja vielä tiheällä silmäverkolla ettei silmien muljahtelu vain näy ulospäin. Eli ympäri käydään ja yhteen tullaan.

Vastaa Viestiin