Liftarisurmat 1971

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2204
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Ensio Koivusen lisäksi Koivisto armahti kahdeksan surmanluotia ja neljä poliisia ampuneen Tauno Pasasen. Pasanen kiitti Koivistoa tappamalla vapaudessa entisen vaimonsa. Kahdeksan surmanluotia on elokuvana naurettava yritys selittää Pasasen murhia yhteiskunnan ongelmilla ja tehdä Pasasesta syytön olosuhteiden uhri. Valitettavasti Mauno Koivisto jakoi Mikko Niskasen arvomaailman.

Koivusesta on kuitenkin todettava, että hän ei tappanut ketään päästyään vankilasta 1981. Koivunen sentään eli vuoteen 2003 saakka. Tätä voi pitää jonkinlaisena ihmeenä, jos ajatellaan ihan maailmaanlaajuisesti sarjamurhaajia. Sarjamurhaaja kun ei yleensä pysty lopettamaan tappamista.

Yksi loistava esimerkki "eheytyneestä" sarjamurhaajasta on itävaltalainen Jack Unterweger. Vankilassa Unterweger puhkesi kukkaan, alkoi runoilla ja pääsi televisioon keskustelemaan kulttuurieliitin kanssa. Kulttuurieliitti suorastaan painosti Unterwegerin vapauteen. No, Unterweger otti vapaudessa kaiken ilon irti ja murhasi naisia entistä suuremmalla vimmalla. Näitä tapauksia on paljon muitakin, mutta ei nyt mennä tämän enempää aiheesta syrjään.

Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1459
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Liftarisurmat 1971 väärää tietoa!

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Koivisto ei armahtanut Häkä- Enskaa ainakaan 1981. Ensio Koivunen oli vankilassa vielä -82 vuoden lopulla. Kakolasta pääsi Naarajärven varavankilaan avon puolelle. Kakolassa väitti vankien olevan TYKS,n koekaniineja. Lisäksi kuulemma kaasua tuli hänen selliin.

Avatar
Ulrike
Hetty Wainthropp
Viestit: 480
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: Liftarisurmat 1971 väärää tietoa!

Viesti Kirjoittaja Ulrike »

Clarence kirjoitti:Kakolassa väitti vankien olevan TYKS,n koekaniineja. Lisäksi kuulemma kaasua tuli hänen selliin.
Varsinkin jälkimmäinen kuulostaa klassiselta paranoidisen skitsofrenian oireelta.

Rocket
Harjunpää
Viestit: 319
Liittynyt: To Syys 23, 2010 3:15 pm

Re: Liftarisurmat 1971 väärää tietoa!

Viesti Kirjoittaja Rocket »

Clarence kirjoitti:Koivisto ei armahtanut Häkä- Enskaa ainakaan 1981. Ensio Koivunen oli vankilassa vielä -82 vuoden lopulla. Kakolasta pääsi Naarajärven varavankilaan avon puolelle. Kakolassa väitti vankien olevan TYKS,n koekaniineja. Lisäksi kuulemma kaasua tuli hänen selliin.
No sitten on tuossa ylle linkitetyssä ohjelmassa (ja muuallakin) virheellistä tietoa. Esim:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ensio_Koivunen
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2010 ... chive.html

Mistä tuo toisenlainen tieto on peräisin?

Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1459
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Tuolla oli aika paljon jo juttua Ensio Koivusesta, Häkä-Enskaksi sanotusta. Huolimatta siitä, kerron oman tietoni miehen tekosista ja olosta vankilassa. 1971 tapahtuneista kolmesta liftarin henkirikoksista Enska sai ensin 25 vuotta kuritushuonetta. Tuomio kuitenkin tippui ylemmissä oikeusasteissa muistaakseni 18 vuoteen kuritushuonetta, joka muuttui 1975 vankeudeksi, kuten kaikki muutkin kuritushuonetuomiot.

Kakolassa Häkä-Enska väitti, että kaasua tulee selliin. Toinen väite ja Enskan uskomus oli, kaikki Kakolan vangit ovat Turun yliopistollisen keskussairaalan koekaniineja. Mielentilatutkimuksessa Ensio Koivunen todettiin patologiseksi valehteliaksi. Olin paikalla kuulemassa, kun eräs vanki kysyi, onko tuo totta. Enska sanoi siihen; hän puhuu aina totta eikä koskaan valehtele. Sen mitä Enskaa näin, ihmettelen mielentilatutkimuksen tulosta, jonka mukaan Enska oli täysin syyntakeinen. Mielestäni hänessä jos kenessä oli alentuneesti syyntakeisen piirteet.

Enska ei käynyt pesulla ollenkaan. Noita aromeja sitten neljän hengen sellissä muut saivat kestää. Wikipediassa oli, Enska olisi vapautunut Koiviston armahduksella 1981. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä vuoden 1982 loppupuolella Häkä-Enska kävi ensimmäisellä lomallaan. Nyt kun katsoin Wikipediaa, tämä asiavirhe oli poistettu.

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Clarence kirjoitti:Doctor Lecter väärin: Ensio "Häkä-Enska" Koivunen.

Koivisto ei amahtanut Häkä-Enskaa. Enska istui tuomionsa 2/3 osilla ja vapautui 1980- luvulla.
Ensio Koivusen tekemiset siirrettiin muualta tahan ketjuun mihin ne kuuluvatkin. Tarkkuutta kirjoitteluun molemmille.
t:mode
Ne tietää, jotka tietää...

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Doctor Lecter kirjoitti:
Clarence kirjoitti:Koivisto ei amahtanut Häkä-Enskaa. Enska istui tuomionsa 2/3 osilla ja vapautui 1980- luvulla.
Doctor Lecter kirjoitti:Koivunen sai 25 vuoden kuritushuonetuomion vuonna 1971.
- 25 vuodesta 2/3 on yli 16 vuotta. Vapautui siis vasta 1987/1988? Jos sai sen 18 vuotta ylemmissä oikeusasteissa, niin suoritti 12 vuotta ja olisi ollut vapaana jo 1983? Tällöinhän hänet olisi tuomittu kolmesta taposta - ei murhista, jos siis istui 2/3.

Liftarmurhat-ketjussa kirjoitat: Wikipediassa oli, Enska olisi vapautunut Koiviston armahduksella 1981. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä vuoden 1982 loppupuolella Häkä-Enska kävi ensimmäisellä lomallaan. Nyt kun katsoin Wikipediaa, tämä asiavirhe oli poistettu.

Näkyy olevan tuo väite siellä edelleenkin.

Koiviston kuittasi Eero Lattulan armahtamisen yhteydessä 1987: "mitä tästä nyt puhutaan, olenhan minä armahtanut kolminkertaisen murhamiehenkin, eikä siitä kukaan puhunut".

Kuka tuo 3x murhannut sitten oli jos ei Koivunen?
Ensio Koivusen tekemiset siirrettiin muualta tahan ketjuun mihin ne kuuluvatkin. Tarkkuutta kirjoitteluun molemmille.
t:mode
Ne tietää, jotka tietää...

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Clarence kirjoitti:Doctor Lecter, Enskan tuomio ei ollut elinkautinen. Muistaakseni 18 vuotta, eikä murhista vaan muu rikosnimike. Suomessa vaikka olisi kertynyt 45 vuotta, on 20 vuotta katto. Esimerkiksi karkureilla tai lomille jääneillä voi tuomio kasvaa tuohon 20 vuoteen. Samoilla käräjillä maksimi on 15 vuotta.

Doctor Lecter, auttaako sinua yhtään, kun sanon, että olen nähnyt Enskan samassa vankilassa livenä? Vaihtanut jonkun sanankin. Olen kuullut omin korvin kun Enska sanoi, ettei valehtele koskaan. Enskan mielintilalausunnoissa taas sanotaan; sairaalloinen valehtelija.
Ensio Koivusen tekemiset siirrettiin muualta tahan ketjuun mihin ne kuuluvatkin. Tarkkuutta kirjoitteluun molemmille.
t:mode
Ne tietää, jotka tietää...

j.jokunen
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Syys 05, 2012 2:53 am

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja j.jokunen »

Kolme liftarityttöä lähti viimeiselle matkalleen ”Häkä-Enskan” amerikanraudan kyydissä - ”Häkä-Enska” surmasi pakokaasulla

Ajankohta: Vuosi 1971.

Tekijä: Ensio Koivunen (1930–2003).

Surmasi Ritva Raijaksen, 17, Pirjo Laihon, 17 ja Salme Metsänikulan, 23, pakokaasulla.

Erikoista: Koivusen puolustusasianajajana toimi muun muassa Paula Kokkonen, josta sittemmin tuli kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja.

LIFTARISURMIEN tutkinta alkoi 21. elokuuta 1971, kun sivulliset löysivät Hyvinkään Ridasjärven sorakuopalta kahden 17-vuotiaan tytön ruumiit. Surmaaja oli ottanut heidän omaisuutensa – paperit, valokuvat – ja heitellyt pitkin tienvartta. Se oli ratkaisevaa, sillä eräästä revitystä valokuvasta poliisi löysi surmaajan sormenjäljen.

Tutkijat vertasivat jälkeä kymmenien tuhansien rekisterissä olevien rikollisten jälkiin ennen kuin tärppäsi: se kuului kaivinkoneenkuljettaja Ensio Koivuselle, pikkurikolliselle, joka oli istunut vankilassa varkauksista, rattijuopumuksista ja petoksista.

Koivunen otettiin kiinni ja poliisi yhdisti rikokseen myös kolmannen surman: 23-vuotiaan Salme Metsänikulan ruumis oli löydetty 18.8. metsäkuoppaan kätkettynä Inkoosta.

Kun juttu eteni Hyvinkään käräjäoikeuteen, syyttäjän lähtökohta oli seuraava: Koivunen poimi amerikanrautansa, valkoisen vuosimallin 1967 Dodge Dartin, kyytiin liftarityttöjä ja tukehdutti heidät pakokaasulla. Koivunen johti pakokaasut muoviletkulla pakoputkesta autonsa tavaratilaan, josta häkä edelleen pääsi matkustamoon. Siitä seurasi ensin pahoinvointia, sitten tajuttomuus, lopulta kuolema.

Syyttäjän mukaan Koivusella ei ollut surmatöille muuta motiivia kuin tyydyttää omat seksuaaliset tarpeensa, ja ainakin yhden tajuttoman – kenties hengettömän – uhrinsa Koivunen raiskasikin. Teknisenä todisteena käräjille tuotiin sormenjälkien lisäksi se, että uhrien vaatteista löytyi Koivusen samojedinkoiran valkoista karvaa.

Käräjistä tuli nopeasti farssi. Erään uhrin äiti väitti, että todellisuudessa hänen tyttärensä surmasi rikollisliiga, jota Koivunen suojeli. Koivusen väitettiin myös olleen hypnoosissa surmatekojen aikana.

Koivunen itse sanoi tuntemattoman miehen ”tehneen letkuhommat” sillä välin, kun nukkui tyttöjen kanssa autossa. Hän sanoi todisteiden olevan väärennettyjä, uhkasi haastaa kaikki tapauksesta kirjoittavat lehdet oikeuteen ja toi lopulta käräjäsaliin lounasleipänsä näytille todisteeksi siitä, kuinka huonosti poliisi häntä kohteli.

Tuomari Aulis Rydmanin kuppi meni useamman kerran nurin käräjien aikana, eikä vähiten silloin, kun selvänäkijä Pikitukka Sundström pyrki sisään saliin todistamaan, kuinka oli nähnyt murhaajan unessa.

– Ei tämä mikään autokolari ole! karjaisi tuomari ajaessaan väen ulos oikeussalistaan.

Sekavien käräjien lopuksi Koivunen tuomittiin elinkautiseen murhista. Juttu kuitenkin eteni Korkeimpaan oikeuteen asti ja lopulta katsottiin, ettei näyttö riittänyt tahallisuuden osoittamiseen. Täten Koivunen sai rangaistuksekseen 25 vuotta kuritushuonetta kolmesta vapauden riistämisestä, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä yhdestä väkisinmakaamisesta.

Ensio Koivunen kuoli 72-vuotiaana Varkaudessa.


Miika Viljakainen

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005218663.html

j.jokunen
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Ke Syys 05, 2012 2:53 am

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja j.jokunen »

hannu hanhi kirjoitti:Pointti on ensinnäkin uteliaisuus ja toinen pointti, että olisiko Häkä-Enska Järvenpään surmaajan jonkinlainen inspiraation lähde, ainakin murhapaikan osalta.
Mitä Enska teki vapauduttuaan? Voisiko olla osuutta järvenpään tapauksiin. Varmaan käännetty ne kivet moneen kertaan, mutta tuli vaan mieleen.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ensio Koivunen poseeraa Chevroletinsa vieressä. Myöhemmin hän vaihtoi Dodge Dartiin, josta tuli liftarisurmien rikospaikka. (KUVA: Voitto Kivi)
Ensio Koivunen poseeraa Chevroletinsa vieressä. Myöhemmin hän vaihtoi Dodge Dartiin, josta tuli liftarisurmien rikospaikka. (KUVA: Voitto Kivi)
Enskanchevy.jpg (45.06 KiB) Katsottu 13004 kertaa
Poliisitiedotteet katoamisesta ovat olleet ketjussa nähtävillä jo pidemmän aikaa, mutta vielä kerran:
Liftarisurmien aikaan poliisi pyysi yleisöltä vihjeitä henkilöistä, jotka olivat kuljettaneet Pirjo Laihoa, Ritva Raijasta ja Salme Metsänikulaa. Ilmoittautuneita tuli miltei heti 80, joista puolet poliisi pystyi toteamaan heti vääriksi. (KUVA: Pentti Nissinen) Teksti IS.
Liftarisurmien aikaan poliisi pyysi yleisöltä vihjeitä henkilöistä, jotka olivat kuljettaneet Pirjo Laihoa, Ritva Raijasta ja Salme Metsänikulaa. Ilmoittautuneita tuli miltei heti 80, joista puolet poliisi pystyi toteamaan heti vääriksi. (KUVA: Pentti Nissinen) Teksti IS.
tiedotteet.jpg (52.1 KiB) Katsottu 13004 kertaa
Jostain syystä artikkelissa ei mainita milloin Koivunen vapautui ja miksi presidentti katsoi, että kolmen naisen kuoleman voi kuitata runsaan 10 vuoden istumisella.
j.jokunen kirjoitti:
hannu hanhi kirjoitti:Pointti on ensinnäkin uteliaisuus ja toinen pointti, että olisiko Häkä-Enska Järvenpään surmaajan jonkinlainen inspiraation lähde, ainakin murhapaikan osalta.
Mitä Enska teki vapauduttuaan? Voisiko olla osuutta järvenpään tapauksiin. Varmaan käännetty ne kivet moneen kertaan, mutta tuli vaan mieleen.
Yksi mahdollisuus tekijäksi on Ensio Koivunen; tutut paikat, kokemusta niin hengenriistoista kuin kyytiin ottamisestakin; "elämässään kovia kokenut autoileva poikamies haluaa tutustua..."
- Vaan oliko "Enska" tuolloin jo sen verran heikossa hapessa, että ei olisi jaksanut raahata ketään enää yhtään mihinkään? Poliisi on todennäköisesti kuitenkin käynyt Koivusen tulo-ja menoarviot tuolta ajalta läpi.

Tummatukkaisen kriteerit näistä täyttää vain Ritva Raijas.

Mutta oliko paikka, Ridasjärven seutu, toiminut jonkinlaisena innoittajana oletetulle Jpään sarjamurhaajalle?

Järvenpään sarjamurhaaja-jutussa on ehkä liikaakin keskitytty tuohon ison eläimen ja ihmisen anatomian tuntevaan henkilöön.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2204
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Kieltämättä Ensio Koivusen ja Järvenpään murhaajan välillä on mielenkiintoisia yhtäläisyyksiä. Järvenpään murhaaja puukotti Helena Meriläistä ja teurasti Tuula Lukkarisen hiekkakuopalla, joka sijaitsee Hausjärvellä Hikiäntien varrella. Koivusen uhrit Raijas ja Laiho löytyivät Hyvinkään Ridasjärveltä hiekkakuopalta. Joku kirjoitti aikaisemmin, että välimatkaa paikoilla on noin 25-30 km ja paikkojen välillä pitkälti suoraa tietä. Suomessa on historian aikana ollut niin vähän sarjamurhaajia, että tämä maantieteellinen yhteys on mielenkiintoinen sattuma. Hikiän murhapaikan tiedän tarkalleen, mutta tuota Häkä-Enskan paikkaa en ihan tarkalleen tiedä.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy valtatiehen numero 25 (jatkuu Mäntsälästä Porvooseen tienä numero 55). Järvenpään murhaaja on hakenut uhrinsa tien eteläpuolelta Järvenpään alueelta ja vienyt heidät tien pohjoispuolelle Hikiälle. Sekä Järvenpää että Hikiä sijaitsevat lähellä tietä 25. Ensio Koivunen on myös liikkunut tällä tiellä. Hänhän kertoi tavanneensa itkuisen Salme Metsänikulan Myllylammen rannalla. Myllylampi sijaitsee Lohjan puolella, hyvin lähellä Vihdin rajaa. Myllylammen rannalta on tielle 25 matkaa noin 50-100 metriä. Koivusen taival kotoaan Hyvinkäältä Myllylammen kautta Degerbyhyn, mistä Metsänikulan ruumis löytyi, on kulkenut pääosin tietä 25 pitkin.

Olen itse aikanaan kirjoittanut provosoivasti otsikoidun kirjoituksen "Valtatie 25 murhaaja" (http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=14702). Yksittäisestä murhaajasta ei voida puhua tietystikään, mutta uskomattoman paljon selvitettyjä ja selvittämättömiä murhia sekä katoamisia liittyy tuon tien läheisyyteen. Tavallaan tie 25-55 muodostaa eräänlaisen "Kehä nelosen", jonka sisälle jää pääkaupunkiseudun lisäksi huomattava osa Uuttamaata. Matka tietä 25-55 Hangosta Porvooseen on 205 km. Mikä tekee tästä tiestä murhaajille niin otollisen?

Mutta Koivunen poikkeaa monella tavalla Järvenpään murhaajasta eikä kyse ole samasta henkilöstä. Koivunen oli 90-luvun alussa reilu 60, kun Järvenpään mies oli 30-40 vuotta. Koivusen uhrit olivat selvästi nuorempia ja kaikesta päätellen hyvätapaisempia kuin Järvenpään murhaajan uhrit. Koivusen uhrit eivät ulkoisesti sovi samaan sarjaan kuin Meriläinen (tosin en ole nähnyt kuvaa hänestä), Lukkarinen ja Haantie. Häkä-Enska käytti nimensä mukaisesti häkää surmaamiseen, kun taas Järvenpään murhaaja oli ennen kaikkea puukkomiehiä.

On kieltämättä mielenkiintoista, että Koivunen ei tiettävästi koskaan syyllistynyt murhaan vankilasta vapauduttuaan. Koivunen oli kuitenkin klassinen seksuaalimurhaaja, jonka ei pitäisi pystyä lopettamaan tappamista. Vaikuttaa ilmeiseltä, että Järvenpään murhaaja on myös pystynyt lopettamaan tekonsa (moni saamani tieto viittaa siihen, että hän on edelleenkin elossa). Kuopion nylonsukkamurhaajakaan ei ole syyllistynyt uusiin murhiin, vaikka hänessäkin on hyvin klassisia sarjamurhaajan piirteitä. Merkillisiä nämä suomalaiset sarjamurhaajat. Michael Penttilä ja toistaiseksi yhteen murhaan syyllistynyt sarjaraiskaaja Simo Ruumensaari sen sijaan ovat niitä "oppikirjatapauksisa", joilla on murha tai raiskaus heti mielessä, kun vankilan ovet avautuvat.

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

"Häkä-Enskasta" voisi paljonkin tarinoida, jos aika joskus siihen riittäisi.

Tässä kuitenkin kolme lehtileikettä elokuun lopulta 1971.Tarkkoja päivämääriä en jaksa etsiä.Ehkä Doctor Lecteriä ja maija turjukkaa voisivat jopa kiinnostaa...

Kuva
Kuva
Kuva
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

paccasucco kirjoitti:"Häkä-Enskasta" voisi paljonkin tarinoida, jos aika joskus siihen riittäisi.
Tässä kuitenkin kolme lehtileikettä elokuun lopulta 1971.Tarkkoja päivämääriä en jaksa etsiä.Ehkä Doctor Lecteriä ja maija turjukkaa voisivat jopa kiinnostaa...
Liftarisurmat ja Enska henkilönä kiinnostavat kyllä. Tapaus on aina ajankohtainen. Metsänikulasta kertova uutinen julkaistiin muistaakseni 21.8.1971.
Kuolinilmoitukset HS 26.8.1971.
Kuolinilmoitukset HS 26.8.1971.
HäkäEnskaLaihoraijas.jpg (92.9 KiB) Katsottu 12535 kertaa
Osa tammikuussa -72 käydyn oikeudenkäynnin uutisoinnista. Kaalilaatikon syöminen katsottiin sekin kertomisen arvoiseksi.
Osa tammikuussa -72 käydyn oikeudenkäynnin uutisoinnista. Kaalilaatikon syöminen katsottiin sekin kertomisen arvoiseksi.
HäkäEnska_oikeutta.jpg (242.56 KiB) Katsottu 12535 kertaa
Ruumiiden löytyminen toi paikalle kansainvaelluksen. "Ootteko kuullu, ootteko nähny?". Kuka muistaa olleensa paikalla?
Ruumiiden löytyminen toi paikalle kansainvaelluksen. "Ootteko kuullu, ootteko nähny?". Kuka muistaa olleensa paikalla?
HäkäEnska_Ridasjärvi1.jpg (239.01 KiB) Katsottu 12535 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Liftarisurmat 1971

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Niin DL, voisihan se tietysti olla eduksi, että vanhemmat ja uudemmat SELVITETYT kotimaiset henkirikokset erotettaisiin toisistaan eri kategorioihin.Helpottaisi kummallisesti etsintätyötä.Itse olen kiinnostuneempi "vanhemmista".Mutta seuraan tietysti myös tämän päivän henkirikoksia.

Paskanjauhaminen ei koskaan ole minua kiinnostanut- hyvä huumorintaju on taas ihan eri asia.Sinä edustat jälkimmäistä.Sarkasmi on vaikein taiteenlaji.Lautamies- osastoa käyn harvoin lukemassa.Idioottien temmellyskenttä.

"Enskasta"puheen ollen.Yleensä vanhoissa lehtikuvissa "Häkä-Enska" on kuvattu aina se sama norjalaisvillapaita yllään.Seuraavassa lehtikuvassa(11.2.1972) hän poikkeuksellisesti esiintyy puku päällä.
Kuva
Kiitos muuten noista kuvista!
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty

Vastaa Viestiin