SDP

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

sinnerman
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja sinnerman » Pe Joulu 15, 2017 5:06 pm


Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Helmi 09, 2018 12:41 am

Kadonneen kannatuksen metsästys:

Näkökulma: Demareiden kannatus surkealla tasolla - Mikä on Rinteen osuus?

SDP:n kannatus ei lupaa hyvää vaalitulosta.

Demarit iloitsevat somessa SDP:n luvuista Ylen uudessa kannatusmittauksessa: 18,7 prosenttia ja toinen sija. Porvarihallitus on kohta kolme vuotta kovin ottein tasapainottanut julkista taloutta ja parantanut kilpailukykyä.

Viimeisimpänä toimenpiteenä on ryhdytty oikein lailla tökkimään työttömiä. Tästä suivaantuneena SAK ja sen liitot järjestivät poliittisia lakkoja ja mielenosoituksen Senaatintorilla Helsingissä.

Kaiken tämän ärsytyksen ja mobilisaation jälkeen SDP:n kannatusluvut ovat alle 19 prosenttia. Ja tästä vielä iloitaan demareiden parissa? Vanhojen speksien mukaan demareiden kannatus on yli 10 prosenttiyksikköä liian alhaalla tilanteeseen nähden.

///

"Sie älä tärvää miun perintöö." Jotenkin tähän tyyliin onnitteli SDP:n varapuheenjohtaja Antero Kekkonen uudeksi puheenjohtajaksi noussutta Paavo Lipposta puoluekokouksessa kesäkuussa 1993. SDP:n kannatus oli tuolloin yli 34 prosenttia. Kekkonen oli toiminut kolme kuukautta puolueensa vt. puheenjohtajana.

Pääministeri Esko Ahon (kesk) ja valtiovarainministeri Iiro Viinasen (kok) porvarihallitus (1991-1995) joutui karskeilla otteilla pitämään Suomen talouden nenän veden pinnan yläpuolella. Porvarihallitus onnistui, mutta sai osan kansalaisista raivoihinsa. SDP:n kannatus oli parhaimmillaan yli kolmanneksen ja vaaleissakin ropisi lähes 30 prosentin kannatus.

Vaalien jälkeen Paavo Lipposen (sd) ja Iiro Viinasen/Sauli Niinistön (kok) hallitus jatkoi porvarihallituksen linjalla. Talous tasapainottui pikkuhiljaa ja myös poliittiset kannatusluvut normalisoituivat. Mutta tämä on jo toisen jutun aihe.

///

Mikä tänä päivänä syö SDP:n kannatusta? Tärkein yksittäinen tekijä lienee perussuomalaiset, joka kilpailee demareiden kanssa samasta sosiaaliekonomisesta kansanosasta. Perussuomalaisten kannatus on taas nousussa. Monet vähävaraiset ja vähäosaiset näkevät perussuomalaiset kannattamisen arvoisena vaihtoehtona. Perussuomalaisten ja demareiden lähes täysin vastakkainen suhtautuminen pakolaispolitiikkaan kääntyy todennäköisesti perussuomalaisten eduksi. Jos leipäjonoista lähdetään äänestämään, niin perussuomalaiset voi olla vahvoilla.

Vihreät ja vasemmistoliitto kuivaavat vasemmistolaisen nuorison ja opiskelijoiden markkinat. Demareille jää siinä jaossa vain rippeet, jotka yleensä ovat jo valmiiksi kantakirjademareita perheensä kautta. Varsinkin valovoimainen Li Andersson, verrattuna Antti Rinteeseen, varmistaa ettei SDP:lle ole suurta nuorisovirtaa tulossa.

Toisessa päässä SDP on jo menettänyt oikeistodemarit ja osan demarisivistyneistöstä vihreille ja kokoomukselle, joissa edistyspuolueen ja oikeistodemareiden perinteet näyttävät elävän paljon vapaammin kuin SDP:n piirissä.

Ja sitten on tämä SDP:n henkilökohtainen ongelma. Puheenjohtaja Antti Rinne on varmasti pätevä ay-johtaja. Rinteen ominaisuudet ja karisma eivät kuitenkaan politiikassa nosta SDP:n kannatusta. Hyvän puoluejohtajan pitäisi olla suositumpi kuin puolueensa. Rinteen kohdalla ei näin ole, vaaka on pahasti kallellaan toiseen suuntaan.

///

Demareiden täytyykin nyt miettiä tarkasti. Eduskuntavaaleihin on enää runsas vuosi aikaa jäljellä. Kannatusmittausten mukaan pääministeripuolueen paikka ei ole mitenkään selvä. Jopa hallituspaikka näyttää yhä epävarmalta. Tämä on todella huono suoritus johtavalta oppositiopuolueelta tässä tilanteessa.


Iltalehti
8.2.2018 klo 13.09

Veljespuolue Tanskassa haluaa rajoittaa maahanmuuttoa kehitysmaista, niin SDP puolestaan on ihan kybällä Suomen muukalaistamiseen. Eivät ymmärrä, ettei karvaperseduunari halua tänne musulmaaneja, mutta koska puolue on julkisen puolen jakkukalkkunoiden hallussa, niin silloin haittamaahanmuutto on ihan jees.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4104
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja ABC » Ma Helmi 12, 2018 3:36 pm

Demarien nuoremmassa polvessa alkaa olla pieniä oireita järkiintymisestä:

http://valtteriaaltonen.puheenvuoro.uus ... estelmasta

Saas nähdä, kuinka nopeasti tuo pannaan ruotuun.
Every ship must sail a world.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1220
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ma Helmi 12, 2018 4:10 pm

Kurinpitotoimet on jo varmasti aloitettu.

SDP:n kannatuksen raju heikkeneminen johtuu siitä, että se ei enää aja perinteisen kannattajakuntansa asiaa - eli niiden perus- ja valkokaulusduunareiden, jotka eivät syttyneet kommunismin ilosanomalle. Puolueesta on tullut rähjäävien feministien herrahissi, jossa miehen roolina on olla nöyristelevä aisankannattaja, "cuck".

Poliittisesti SDP = kokoomuksen naisjärjestö. Suomessa ei enää ole uskottavaa vasemmistolaista työväenpuoluetta. Sinänsä hyvä asia, mutta toisaalta kaipaisin joskus myös vastavoimaa idioottimaiselle talousliberalismille ja lisääntyvälle randilaisuudelle.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1220
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ma Helmi 12, 2018 7:33 pm

sinnerman kirjoitti:Yksi lähtenyt demarileiristä.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 2_pi.shtml
Tämä tietää noin 2 %-yksikön kannatuksen nousua SDP:lle. Rakkauspuoluepelleä ei monikaan kaipaamaan.

On merkillistä, että Lasse Lehtinen kätyreineen on nostanut demareiden herrahissiin pesunkestäviä kokoomuslaisia, kuten Ahtisaaren, Vartiaisen ja Jungnerin. Toisaalta kyse saattaa olla myös poliittisesta taktikoinnista, sillä kokoomukseen siirtyessään nämä epäonnistujat vievät mukanaan persoonaansa kohdistunutta inhoa ja myötähäpeää.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3410
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ma Helmi 12, 2018 8:50 pm

Chikatilo kirjoitti: On merkillistä, että Lasse Lehtinen kätyreineen on nostanut demareiden herrahissiin pesunkestäviä kokoomuslaisia, kuten Ahtisaaren, Vartiaisen ja Jungnerin. Toisaalta kyse saattaa olla myös poliittisesta taktikoinnista, sillä kokoomukseen siirtyessään nämä epäonnistujat vievät mukanaan persoonaansa kohdistunutta inhoa ja myötähäpeää.
Vartiainen liittyi demareihin -75 ja työskenteli käytännössä ammattiliittojen palkkalistoilla lähes koko sen ajan mitä demarien jäsenenä oli. Ei Vartiainen mikään pesunkestävä kokoomuslainen ole, aatemaailmaltaan puhdas demari talouspolitiikkaa lukuun ottamatta.
Sahtivaari taas tuli käytännössä täysin politiikan ulkopuolelta, kun demarien piti saada joku ehdokas jolla olisi edes nimellinen mahdollisuus tulla valituksi. Ja heivattiin pihalle heti, kun löytyi joku muu ehdokas. Maailman rauhoineen ja maailman parannuksineen Mara on kyllä paljon lähempänä sosialistia kuin kokkaria.
Jungner taas on pelkkä pelle, jonka ainoat puolueaatteet on "minä itse" ja "mistä saan eniten huomiota?"
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Maalis 02, 2018 10:40 am

SDP:n puoluesihteeri gallup-noususta: ”Ihmiset eivät luota hallituksen reiluuteen”
Iltalehti
2.3.2018 klo 07.54

Se vasta outoa olisi, että ne (ihmiset) luottaisivat SDP:n reiluuteen! Demarien januskasvoisuus on jo vuosikymmenien perinne, mutta kansalaisten masokismi elättää ja nostaa heitä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1220
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Pe Maalis 02, 2018 11:23 am

Doctor Lecter kirjoitti:Demarien januskasvoisuus on jo vuosikymmenien perinne
SDP keksi jo ennen sotia, miten voi olla ja ei olla yhtä aikaa.

SDP ei oikeastaan ole puolue. Se on Yhtenäisen Venäjän kaltainen valtapoliittinen navetta, jossa ovet ovat leveät ja katto korkealla. Tärkeintä ei ole ideologia, vaan itse "liike", kuten sosialidemokratian eräs oppi-isä Bernstein totesi.

Onhan se toisaalta kiva, että ihminen voi tuntea kuuluvansa johonkin.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1220
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Pe Maalis 02, 2018 12:19 pm

Ettei menisi pelkästään mollaamiseksi, on todettava, että SDP:stä on ollut hyötyäkin. 1940 - 50 -luvuilla puolue söi kommunistien kannatusta ja lopulta pakotti myös SKDL:n enemmistön parlamentaarisempaan toimintatapaan. Oliko ansio lopulta valistuneiden äänestäjien, itse puolueen vai CIA:n, jää avoimeksi. Veikkaan kahta kolmesta. Kaksi kolmesta (ei välttämättä samat) sai myös suurimman hyödyn pitkässä juoksussa...

SDP taitaa muuten olla ainoa puolue, jolla on ollut oma tiedustelupalvelu, ns. Puskalan toimisto, joka jatkoi toimintaansa aina 1980-luvulle saakka pääasiassa työnantajajärjestöjen ja osin USA:n rahoituksen turvin. Eräänlaista januskasvoisuutta tämäkin, vaikka hyvänä tavoitteena oli kommunismin vastustaminen.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

dmm
Aloitteleva dekkari
Viestit: 514
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja dmm » Ti Maalis 13, 2018 3:48 pm

Seksuaalirikosepäily toki mutta laitetaan tänne...
Iltalehti kirjoitti:SDP:n kansanedustajaehdokas ja Lieksan entinen valtuustopomo syytteeseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - demarijohtaja: ”Voi hyvänen aika”

Tiistai 13.3.2018 klo 05.53 (päivitetty klo 07.00)

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsittelee toukokuussa Lieksan kaupunginvaltuutetun seksuaalirikossyytettä. Ari Marjeta on ollut ehdolla myös eduskuntaan ja puolueen varapuheenjohtajaksi.

*Lieksan kaupunginvaltuutettua Ari Marjetaa syytetään toukokuussa seksuaalirikoksesta.
*Syyttäjän on lain mukaan vaadittava Marjetalle joka tapauksessa vankeusrangaistusta.
*Marjeta kieltäytyy kommentoimasta asiaa. SDP:n kunnallisjärjestö ei ollut tietoinen syytteestä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus järjestää asiassa suullisen pääkäsittelyn 16. toukokuuta.

Rikosasiassa on yksi syytekohta ja siten yksi syytetyn rikoksen uhri. Syyttäjä vahvistaa Iltalehden tiedot rikosnimikkeen ja vastaajan nimen osalta. Varsinaiset juttuun liittyvät asiakirjat ovat salaisia.

Syytteessä esitetyn rikoksen luonteen vuoksi oikeudenkäynti pidettäneen suljetuin ovin.

Rangaistusvaatimus ei ole vielä julkinen, mutta rikoslain mukaan syyttäjän on vaadittava Marjetalle vankeutta. Rikoslaki säätää lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vähintään neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeusrangaistuksen.

Merkittävässä asemassa

Marjeta, 58, on Lieksan kaupunginvaltuuston jäsen ja kaupunginvaltuuston edellinen puheenjohtaja. Marjeta jätti puheenjohtajuuden kesäkuussa 2017 muun muassa selkävaivojen vuoksi ja ilmoitti jatkavansa rivivaltuutettuna. Hän meni kuntavaaleissa läpi Lieksan viidenneksi suurimmalla äänimäärällä 191.

Marjeta jättäytyi pois kaupunginvaltuuston edellisestä kokouksesta helmikuussa. Pöytäkirjan mukaan valtuutettu ilmoitti olevansa estynyt.

SDP valitsi Marjetan puoluevaltuustoonsa vuosiksi 2010-2014. Hän on kertaalleen ollut Savo-Karjalan piiristä ehdokkaana puolueen varapuheenjohtajaksi. Marjeta oli myös kansanedustajaehdokkaana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Lisäksi Marjeta on toiminut Kuntaliiton valtuustossa.

Marjeta on ammatiltaan teologian tohtori ja evankelis-luterilainen pastori. Hän on toiminut työurallaan myös opettajana ja toimittajana. Vuonna 2015 Marjeta sai työstään palkinnoksi Suomen Leijonan ansioristin. Marjetalla ei ole biologisia lapsia.

Jätti jo valtuuston

Marjeta ei ole tiedottanut puoluettaan vireillä olevasta oikeusasiasta. Iltalehti tavoitti SDP:n Lieksan kunnallisjärjestön puheenjohtajan ja valtuuston nykyisen puheenjohtajan Eero Kärkkäisen, joka yllättyi tapauksesta.

- Voi hyvänen aika. Ei ole meillä minkäänlaista tietoa, Kärkkäinen sanoo.

Marjeta on kuitenkin vastikään ilmoittanut jättävänsä Lieksan kaupunginvaltuuston.

- Hän luopui kaikista luottamustoimistaan terveydellisistä syistä. Vain se on ollut julkista täällä. Tieto tuli meille helmikuun loppupuolella.

- Kaupunginhallitus käsitteli asian, ja tilalle otettiin varavaltuutettu. Hän jatkaa kauden loppuun, Kärkkäinen toteaa.

SDP:n kunnallisjärjestön mukaan tapaus heikentää Marjetan edellytyksiä jatkaa puolueen jäsenenä. Kärkkäinen toteaa, että oikeusasia vie pitkälti Marjetalta luottamuksen hoitaa yhteisiä asioita.

- Tämä käsitellään vakavassa mielessä. On sanottava, että Marjeta ei ole ilmoittanut eroa meistä. Hän on tosin jättänyt jäsenmaksun maksamatta, ja sitä jo ihmettelimme. Ei hän ole syytä sanonut.

Ari Marjeta kieltäytyi kommentoimasta syytettä Iltalehdelle.

SOLMU SALMINEN
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/politiikka/2018 ... 4_pi.shtml
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6414
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » To Kesä 21, 2018 2:10 pm

Doctor Lecter kirjoitti:SK: Merkittävää satakuntalaista kuntapäättäjää epäillään raiskauksesta

Satakunnan Kansan tietojen mukaan epäilty on Siikaisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Tervakangas (sd).
Tervakangas pääsee politikoimaan kiven sisälle, ellei hovioikeus muuta tuomiota:
Yle kirjoitti:https://yle.fi/uutiset/3-10267595

Satakuntalainen kuntapoliitikko sai kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen
raiskauksesta


21.6.2018 klo 10:17

Siikaisten kunnanvaltuuston entinen puheenjohtaja Matti Tervakangas (sd.) on tuomittu kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta.

Raiskaus on tapahtunut viime marraskuussa. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Tervakangas on väkivaltaa käyttäen pakottanut uhrinsa sukupuoliyhteyteen kahdesti saman päivän aikana.

Tervakangas on kiistänyt syytteet. Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei ole painavia perusteita määrätä vankeusrangaistusta ehdollisena.

Matti Tervakangas vetäytyi kunnallisista luottamustoimistaan rikosilmoituksen jälkeen. Hänet myös pidätettiin aluepalomestarin virantoimituksesta.

Jutta päivitetty 21.6. klo 11:28: lisätty Tervakankaan edustama puolue.

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 613
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Hanna Huumonen puhuu minusta paskaa

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja » Su Heinä 01, 2018 7:46 pm

Nimimerkki sniffaaja aloitti tästä oman ketjun. Yhdistin sen tähän SDP-ketjuun
-NILS-


https://kanavatauki.wordpress.com/2016/ ... %E2%80%A8/

"Olen 28-vuotias pienen opiskelijajärjestön puheenjohtaja. Tätä blogia kirjoittaessani joku oli kerännyt murha.info-nettisivustolle SDP:n jäsenten tekemiä rikoksia. Nimimerkki “Sniffaaja” kirjoitti seuraavaa:

“Hanna Huumonen: näpistys, huumausaineen käyttörikos ja petoksen yritys sekä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.”

Tämä ei ole totta, mutta löytyy kuitenkin nimeni Googlaamalla. Tulevaisuudessa hakiessani töitä tai luottamustoimia, tämä artikkeli kuitenkin nousee esiin. Samoin kuin kymmenet MV-lehden herjaavat artikkelit minusta.

Mieti, jos sinun tulevaisuuttasi ja uraasi dominoisivat internetiin kirjoitetut valheet ja viha? En ole julkkis enkä ole korkeassa poliittisessa asemassa. Mutta silti minut ja monia muita on pyritty hiljentämään.

Pelottelu ja herjaaminen pyrkii siis hiljentämään ihmisiä. Sananvapauteni on uhattuna. Ja niin myös jokaisen muun. Toimittajia ja nuoria aktivisteja pyritään systemaattisesti pelottelemaan ja hiljentämään vihapuheen ja nettiherjaaamisen avulla. Nuorten naisten panettelu perjantai-illan puhteiksi on varmasti hauskaa siellä ruudun toisessa päässä, mutta samalla tehdään vahinkoa jokaisen meidän vapauksillemme. Uskaltaisitko enää sanoa mielipidettäsi julki, jos tietäisit siitä seuraavan kuukausia kestävää vainoa ja vihapostia?

Sananvapautta on sanoa, että en pidä Hanna Huumosen mielipiteistä. Vihapuhetta on sanoa “toivottavasti sinut ja kaikki aatetoverisi joukkoraiskataan, huora”, kuten eräs henkilö kirjoitti minulle tekstiviestissään.

Vihapuheen edessä ei saa lannistua. Taistelua faktojen ja hyvän käytöksen puolesta on jatkettava. Muuten post fact society voittaa. Toki se sai jo yhden erävoiton Trumpin presidenttiyden myötä.

Lopetellessani tätä kirjoitusta, murha.info-sivustolle on ilmestynyt pitkä tarina, joka sisältää murhafantasioita minun ja useiden Ylen toimittajien väkivaltaisesta surmaamisesta. Sanoa ja kirjoittaa saa mitä vain haluaa, sillä Suomessa ei onneksi ole ennakkosensuuria. Sen sijaan vastuu sanomisistaan on, kun ylitetään laittoman uhkauksen, kunnianloukkauksen tai kiihottamisen kansanryhmää kohtaan raja.

Suomen poliisi on ottanut nyt vahvasti agendalleen vihapuheen kitkemisen verkosta. Tämä on enemmän kuin tervetullut avaus. Ei anneta vihapuhujien vaientaa meitä. Sananvapaus on liian arvokas luovutettavaksi internetin koliikkiaikuisille ja trolleille.


Nimimerkki sniffaajan perättömät kertomat poistettu. Jatkokäsittely tuomioistuimessa
-NILS-
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Syys 05, 2018 6:07 pm

Lieksan kaupunginvaltuuston entistä puheenjohtajaa Ari Marjetaa syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - oikeudenkäynti alkoi Joensuussa

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsittelee keskiviikkona tapausta, jossa Lieksan kaupunginvaltuuston entistä puheenjohtajaa Ari Marjetaa syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeudenkäynti alkoi Joensuun oikeus- ja poliisitalossa keskiviikkona kello 9.

Asia käsitellään salaisena, joten media poistettiin istuntosalista ennen käsittelyn alkua. Käsittelylle on varattu aikaa yksi päivä.

Ari Marjeta, 58, on Lieksassa tunnettu henkilö sekä politiikasta että työstään perhekotiyrittäjänä. Politiikassa hän on vaikuttanut muun muassa Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sekä pyrkinyt puolueensa SDP:n varapuheenjohtajaksi.

Viime talvena Marjeta pyysi eroa Lieksan kaupunginvaltuuston jäsenyydestä sekä kaikista muista kaupungin luottamustoimista terveydellisten syiden vuoksi. Lieksan kaupunginvaltuusto myönsi hänelle eron kokouksessaan 19. helmikuuta.

Tapauksen piti olla alun perin Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden käsittelyssä toukokuussa, mutta käsittelyä siirrettiin. Käsittelyaikaa siirrettiin, koska yhdellä asianosaisella oli laillinen este.
- Ei ole ikinä hyvä asia, että prosessi venyy pitkäksi. Tämä on verrattain pitkä, Marjetan asianajaja Emma-Lotta Kinnunen Asianajotoimisto Kontturi & CO Oy:stä totesi keskiviikkoaamuna.

Marjeta kiistää kaikki syytteet.


Karjalainen
5.9.2018 09:22

alleviivaus dl

Pientähän tämä on siihen verrattuna kuin jos Marjeta olisi puhunut tai kirjoittanut "vihaa".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6414
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Pe Syys 14, 2018 6:01 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Lieksan kaupunginvaltuuston entistä puheenjohtajaa Ari Marjetaa syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - oikeudenkäynti alkoi Joensuussa
Hieman ehkä yllättävästi Marjetan syyte meni nurin.
Karjalainen kirjoitti:https://www.karjalainen.fi/uutiset/uuti ... n-syytteen

KOTIMAA 14.9.2018 15:08

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi
Ari Marjetaa vastaan nostetun
syytteen


Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi Lieksan kaupunginvaltuuston entistä puheenjohtajaa Ari Marjetaa vastaan syytteet. Marjetaa syytettiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toissijaisesti seksuaalisesta ahdistelusta. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion julkisessa osassa kerrotaan, että Marjeta ja 17-vuotias asianomistaja tekivät helmikuussa 2017 yhdessä matkan asuntoautolla Heinolaan ja Lahteen.

Käräjäoikeuden mukaan Marjeta, 59, tarttui 17-vuotiasta kädestä kiinni kaksi kertaa ja sanoi häntä kauniiksi ja seksikkääksi. Mökillä Heinolassa Marjeta halasi asianomistajaa kahtena iltana. Paluumatkan aikana Marjeta halasi asianomistajaa ja antoi kaksi poskisuudelmaa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että Marjetan ja asianomistajan välit olivat lämpimät ja luottamukselliset ennen matkaa. Käräjäoikeuden mielestä Marjetan teot olivat tällaisessa suhteessa normaalia kanssakäymistä, eikä niihin ole näytetty liittyneen seksuaalista tarkoitusta.


"Asiassa ei ole edes väitetty, että vastaaja (Marjeta) olisi kosketellut asianomistajaa (17-vuotias) sukupuolielimiin tai muihin seksuaalisesti erityisen herkkiin kohtiin", käräjäoikeus huomauttaa tuomiossaan.

Lopuksi käräjäoikeus toteaa, että lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tai seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistö ei täyty.

Valtio velvoitetaan korvaamaan Marjetan oikeudenkäyntikuluja hieman alle 15 000 euroa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Syys 19, 2018 10:59 am

Sdp oli DDR:n vakoilijoiden ”pääyhteistyö­kumppani” Suomessa, väittää Suojelupoliisin pitkäaikainen päällikkö Seppo Tiitinen

Seppo Tiitinen kertoo ”melkoisella varmuudella”, että Kalevi Sorsa ja Tarja Halonen eivät kuitenkaan olleet niin sanotulla Tiitisen listalla, joka koostui DDR:n vakoojia kiinnostaneista suomalaisista.

SOSIAALIDEMOKRAATTINEN puolue oli Itä-Saksan eli DDR:n ulkomaanvakoilun pääkiinnostuksen kohde, kertoo suojelupoliisin pitkäaikainen päällikkö Seppo Tiitinen, 70, keskiviikkona ilmestyvässä elämäkerrassaan Vakoilijoita ja veijareita.

Arvio on uusi, sillä entiset Supo-miehet eivät aiemmin ole kertoneet sosiaalidemokraattien tehneen Suomessa laajaa yhteistyötä Itä-Saksan vakoilun Stasin kanssa.

”Pääkiinnostus kohdistui sosiaalidemokraatteihin. Sosiaalidemokraatit olivat itäsaksalaisten huulilla jatkuvasti. Sdp oli heidän pääyhteistyökumppaninsa”, Tiitinen arvioi. Hän oli ja on puoluekannaltaan keskustalainen.

Tiitinen korostaa silloisen Sdp:n merkitystä Itä-Saksan vakoilulle monin tavoin.

”Jäi käsitys, ettei heille Suomessa ketään muita ollutkaan kuin demarit. Jälkikäteen ajatellen oli tietysti vain hyvä, kun se heille riitti.”

TIITINEN antaa kirjassa tunnustusta Itä-Saksan ulkomaanvakoilulle, joka osasi hänen mielestään valita vaikutusvaltaiset kohteet.

”Poliittisessa tiedustelutoiminnassa DDR oli erittäin ammattitaitoinen. Sen agentit pitivät yhteyttä nimenomaan niihin suomalaisiin, joilla DDR katsoi olevan eniten vaikutusvaltaa Suomessa.”

DDR:n suurlähetystössä Kulosaaressa työskenteli diplomaatteja ja vakoojia. Kuva on vuodelta 1973. (KUVA: LEHTIKUVA)
DDR:n suurlähetystössä Kulosaaressa työskenteli diplomaatteja ja vakoojia. Kuva on vuodelta 1973. (KUVA: LEHTIKUVA)
DDR_lähetystö.jpg (64.39 KiB) Katsottu 2000 kertaa
Seppo Tiitinen vahvistaa HS:lle kirjan sanoman.

”Eihän Itä-Saksan suurlähetystölle Suomessa ollut mitään muuta kuin demarit 1980-luvulla. Demarit olivat hyvin vahvasti vallassa, ja itäsaksalaisethan olivat hyvin rationaalisia ajattelussaan. Suomessa kannatti siis seurustella vain sosiaalidemokraattien kanssa, koska valta oli vain sosiaalidemokraateilla.”

DDR:n runsaslukuisessa lähetystössä työskentelivät diplomaattien lisäksi myös Stasin ulkomaanvakoilun työntekijät. Tiitisen mukaan lähetystössä oli väkeä ”rutkasti”.

Neuvostoliiton KGB:n määräyksestä Suomi tosin kuului pääosin sen vakoilijoiden taskuun ja Stasi raportoi kaikista tiedustelulöydöistään KGB:lle.

TIITISEN arvio Sdp:n merkityksestä Stasille on yllättävä, sillä moisista yhteyksistä ei ole aiemmin kerrottu kirjallisuudessa tai muutenkaan. Suomessa Stasille vakoilusta on tuomittu yksi äärisuunnan kommunisti eli taistolainen ja tulkkina toiminut puolueisiin sitoutumaton nainen.

Vajaat kymmenen vuotta sitten ilmestynyt kirja Ratakatu 12 taas kertoo Stasin yrittäneen värvätä keskustalaisen maakuntalehden päätoimittajan.

Myös Suomen kaikkien aikojen suurin Stasi-operaatio nimeltään ”Pekka” osui keskustaa lähellä olleeseen henkilöön. Muun muassa Johannes Virolaisen (kesk) presidenttikampanjaa hoitanut Jukka Rusi tunnusti luovuttaneensa Stasille asiakirjoja.

Suojelupoliisin tutkimukset johtivat syyteharkintaan, mutta Rusia vastaan ei koskaan nostettu syytettä, koska näyttöä törkeästä vakoilusta ei ollut. Ilman syytettä jäi niin ikään hänen veljensä Alpo Rusi (kesk), joka katkeroitui Supolle ja monille poliitikoille häntä kohtaan esitetyistä Stasi-epäilyistä.

ALPO RUSI on omissa selvityksissään nostanut esiin useita Sdp:n poliitikkoja, joilla oli hänen tietojensa mukaan ”jatkuva yhteys DDR:n edustuston virkailijoihin Helsingissä 1969–1977”. Rusin mukaan heitä olivat muun muassa Ulf Sundqvist, Kalevi Sorsa, Paavo Lipponen ja Matti Ahde.

Alpo Rusin kovin väite on, että ainakin entisen pääministerin Kalevi Sorsan nimi on niin sanotulla Tiitisen listalla, joka koostuu Stasia kiinnostaneista suomalaisista.

Seppo Tiitinen vie kirjassa pohjaa tältä väitteeltä. Entinen Supon päällikkö pitää hyvin epätodennäköisenä sitä, että Tiitisen listalla on ainoatakaan merkittävää henkilöä politiikan saralta.

”Erityisesti on syytetty, että toiminnallani suojelisin Kalevi Sorsaa. Voin kuitenkin melkoisella varmuudella sanoa, että jos Sorsan nimi olisi ollut listalla, muistaisin sen. Sama pätee Tarja Halosen kaltaisiin valtakunnan tason poliitikkoihin”, Tiitinen sanoo.

ARVIO myyttiseen maineeseen nousseen 18 nimen listan vähäisestä merkityksestä ei ole uusi. Vastoin sitkeitä huhuja listalla ei ole merkittäviä poliitikkoja, kertoivat HS:n muista lähteistä saamat tiedot jo vuosia sitten.

Luettelo sisältää sekalaisen joukon suomalaisia, joihin Stasin työntekijät Suomessa tunsivat kiinnostusta. Kontaktien sisällöstä tai yhteistyön luonteesta ei ollut tarkkaa selvitystä, Tiitinen kirjoittaa.

Länsi-Saksan tiedustelupalvelu sai listan Stasia kiinnostaneista suomalaisista Berliinin muurin murtumisen jälkeen yli 25 vuotta sitten. Suomi sai puolestaan listan Länsi-Saksan tiedustelulta.

SILLOINEN tasavallan presidentti Mauno Koivisto ja suojelupoliisin päällikkö Seppo Tiitinen sulkivat Tiitisen listan kassakaappiin vuonna 1990.

”Kysyin Koivistolta, oliko presidentillä sellaisia ulkopoliittisia näkökohtia, joiden takia asiassa pitäisi ryhtyä toimiin. Minun lähtökohtani oli, että tutkintakynnys ei ylittynyt”, Tiitinen kertoo kirjassa.

Myöskään Koivisto ei esittänyt mitään sellaista, minkä perusteella tutkimukset olisi pitänyt käynnistää, Tiitinen kertoo. Hän ei ”kerta kaikkiaan muista listasta yhtään nimeä”.

Sen Tiitinen kuitenkin muistaa, että osa henkilönnimistä oli kirjoitettu väärin.

SUPO ei ole antanut listaa edes vakavasti otettaville yliopistotutkijoille, vaikka sen synnystä on kohta 30 vuotta. Supo perusteli päätöstään helmikuussa sillä, että ”ei ole kiistattomasti selvää, ettei tiedon antaminen aiheuttaisi vahinkoa tai haittaa valtion turvallisuudelle”.

Toisaalta Supo on pitänyt koko listaa rikostutkinnan kannalta hyödyttömänä, koska se sisälsi vain epämääräistä vihjetietoa.

Tiitinen kertoo kirjassa, että paperista on tullut julkisessa keskustelussa merkitystään huomattavasti suurempi asia. Tämä johtuu alun perin hänestä itsestään: eduskunnan pääsihteeriksi siirtynyt Tiitinen kertoi listan olemassaolosta ensi kertaa Helsingin Sanomissa 10. lokakuuta 2002.[/i]

Helsingin Sanomat
19.9. 0:01

Varmasti mielenkiintoinen kirja, mutta jokin ei nyt täsmää...

”Poliittisessa tiedustelutoiminnassa DDR oli erittäin ammattitaitoinen. Sen agentit pitivät yhteyttä nimenomaan niihin suomalaisiin, joilla DDR katsoi olevan eniten vaikutusvaltaa Suomessa.”

”Luettelo sisältää sekalaisen joukon suomalaisia, joihin Stasin työntekijät Suomessa tunsivat kiinnostusta.”

”Vastoin sitkeitä huhuja listalla ei ole merkittäviä poliitikkoja”

Nämä kolme kommenttia eivät tue toisiaan. Tiitinen sanoo, että DDR valitsi kiinnostavia ja vaikutusvaltaisia demareita. Sitten tämä väite kumotaan sanomalla, että nuo henkilöt olivat ihan tavallisia kansalaisia vailla minkäänlaisia vaikutteita.

Outioa, että DDR olisi tuhlannut aikaa ja rahaa toisarvoisiin henkilöihin. Uskottavampaa on se, että listalla on vaikutusvaltaisia nimiä, mm. DDR:n tunnustamista ajaneita ja aktiivisesti DDR:ssä vierailleita demareita.
- Me muistamme yhä, että juuri 70- ja 80 luvuilla SDP mainosti itseään sillä, että sillä oli läheisimmät ja kiinteimmät suhteen kommunistiseen DDR:ään.

Myös tämä väite on epäuskottava: "Tiitinen kertoo. Hän ei ”kerta kaikkiaan muista listasta yhtään nimeä”.

Höpö höpö. Näistä jokainen on todennäköisesti jollain tapaa harjattu Supon toimesta. Toki hiljaisesti. Tiitinen muistaa kuitenkin sen, että ehkä siellä ei ollut Sorsa eikä Halonen. Suomi pysyy edelleen suljettuna listan nimistä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin