Epäkiitollinen huumekuski ryösti auttajansa auton

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Tiina
James Bond
Viestit: 7368
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Epäkiitollinen huumekuski ryösti auttajansa auton

Viesti Kirjoittaja Tiina » Pe Helmi 09, 2018 8:25 am

Nainen pysähtyi auttamaan ojaan ajanutta pariskuntaa - epäkiitollinen huumekuski varasti aseella uhaten auttajansa auton

Perjantai 9.2.2018 klo 05.59
Mies, joka on kertomansa mukaan tykännyt aseista pienestä pitäen, ei tiennyt pistoolinsa olevan ampumakunnossa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018020 ... 0_u0.shtml

Miehen hallusta löytyi kaksi pistoolia ja haulikko, joihin hänellä ei ollut hallussapitolupaa.
Hyvinkääläismies tuomittiin syyskuisesta, yhteensä kuuden rikoksen sarjasta, joka alkoi auton ajamisesta huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena ja huipentui toisen auton varastamiseen aseella uhaten.

Mies valitti Hyvinkään käräjäoikeuden viime marraskuisesta tuomiosta, mutta hovioikeus ei myöntänyt asialle jatkokäsittelylupaa.

Oikeuspöytäkirjojen mukaan tuolloin 20-vuotias mies, jolla ei ollut ajo-oikeutta, ajeli tyttöystävänsä kanssa Hyvinkäältä Riihimäen suuntaan amfetamiinin ja alkoholin vaikutuksen alaisena.

Maantiellä miehen kuljettama ajoneuvo suistui tien vasemmanpuoliseen ojaan ja törmäsi puuhun. Kumpikaan autossa olleista ei loukkaantunut törmäyksessä vakavasti, mutta tyttöystävään oli sattunut ja mies soitti hätäkeskukseen.

Lähes heti törmäyksen jälkeen tiellä ajanut nainen, joka oli nähnyt kolarin, pysäytti autonsa ja tuli auttamaan. Mies ja nainen auttoivat yhdessä miehen tyttöystävän naisen autoon.

Vilautti asetta

Tämän jälkeen mies, jolla oli mukanaan starttipistooli, hermostui ja halusi päästä paikalta pois nopeasti ennen poliisin saapumista. Mies väitti luulleensa pistoolia toimintakelvottomaksi.

Mies alkoi nousta autoon ja ajaa sillä pois, ja kun nainen käski häntä lopettamaan, hän osoitti naista hetken pistoolilla. Sen jälkeen mies nousi autoon ja ajoi sillä sisarensa luo Lohjalle, omistajan jäädessä tien poskeen.

Mies kertoi poliisikuulusteluissa tykänneensä pienestä pitäen aseista, ja että oli luullut hallussaan olevat aseiden - kaksi pistoolia ja haulikko sekä patruunoita - olleen käyttökelvottomia.

Oikeus tuomitsi miehen tässä tapauksessa syyttäjän vaatiman törkeän ryöstön sijaan ryöstöstä, sillä se katsoi, että mies ei tiennyt aseen olevan ampumakuntoinen ja osoitti sillä naista vain parin sekunnin ajan.

Mies tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja ryöstöstä seitsemän kuukauden vankeuteen.

***
Onpa todella uskottavaa tuo, että ei tiennyt aseiden olevan ampumakuntoisia, vaikka on ollut kiinnostunut aseista pienestä pitäen ja hallussa myös patruunoita.
No oikeudelle näkyy menevän läpi mikä tarina vaan. :roll:

sörsse
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 666
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Huumekuskin törttöilyt

Viesti Kirjoittaja sörsse » Pe Helmi 09, 2018 9:48 am

Eikä myöskään sovi unohtaa, että huumeveikko osoitti sillä naista VAIN parin sekunnin ajan.

Vastaa Viestiin