Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3802
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Monille tämä ei ole mikään uutinen, mutta ns. suuri yleisö on pitkään joutunut muodostamaan käsityksensä aiheesta kannabisvastaisen vouhottamisen ja sitä julkaisseen median luomista mielikuvista. Varsinkin YLE on valtiorahoitteisena rahahanoja säätelevien poliitikkojen otteessa, joten etenkin sen uutisoinnissa on suodattunut palstoille yksipuolisesti paitsi porttiteorialla pelottelua ja kannabiksen vaaroja liioittelevaa kirjoittelua, myös sekakäytön aiheuttamien haittojen sysäämistä pelkästään kannabiksen aiheuttamaksi. YLE on muuttunut puolueettomasta tiedotusvälineestä virallisen Suomen (lue: vanhoillisten poliitikkojen) äänitorveksi ja tämä on yksi niistä aiheista, joissa YLE:n tosiasiat usein sivuuttava linja on käynyt tuskallisen selväksi. Erityisesti alkoholikännin ja kannabiksen käytön yhteisvaikutuksia on Suomessa tavan takaa kuvattu pelkästään kannabiksen aiheuttamiksi.

Tiedoksi tietämättömille, että verkkojulkaisussa nimeltä Tekniikan Maailma on nykyään ansiokas tiedeosio, joka käsittelee aiheita laidasta laitaan, esimerkkinä vaikkapa tämä artikkeli:

https://tekniikanmaailma.fi/tiede-vasta ... -alkoholi/
Tiede vastaa: Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi?

Kun puhutaan kannabiksesta, keskustelu kääntyy usein vertailuksi kansallispäihteemme alkoholin ja kannabiksen välillä.

On hyvä muistaa, että kumpaakin huumausainetta on käytetty päihtymistarkoitukseen jo tuhansien vuosien ajan. Alkoholin haitoista olemmekin jo melko hyvin kartalla, mutta kannabiksen tutkimusta on hidastanut huumeidenvastainen sota.

Viime vuosina jälleen avautunut huumausainetutkimus on kuitenkin lisännyt tietoa myös kannabiksen haitoista ja hyödyistä.

Business Insider on nyt koonnut yhteen artikkeliin kymmenen tutkittuun tietoon perustuvaa kohtaa siitä, miten nämä päihteet vertautuvat keskenään käytön haittojen suhteen.


Kuolleisuus

Alkoholikuolemien määrä Yhdysvalloissa vuonna 2016 oli 30 722 henkilöä. Terveyskirjaston mukaan alkoholin käytöstä johtuvia kuolemia Suomessa oli noin 2 000 vuonna 2013. Alkoholi on ollut myötävaikuttajana 2010-luvulla ainakin neljässä prosentissa kaikista kuolemista Suomessa.

Ainuttakaan puhtaasti kannabiksen käytöstä johtuvaa kuolemaa ei puolestaan ole koskaan vahvistettu.

Yhdysvalloissa toteutetussa 16-vuotisessa pitkäaikaistutkimuksessa huomattiin, että terveet marihuanan käyttäjät eivät kuole ennenaikaisesti verrattuna terveisiin ei-käyttäjiin. American Journal of Public Health -tiedejulkaisussa julkaistussa tutkimuksessa seurattiin noin 65 000 henkilöä.


Riippuvuuspotentiaali

Kannabis on maailman yleisimmin käytetty laiton päihde.

Lähes puolet yhdysvaltalaisista aikuisista on kokeillut kannabista vähintään kerran elämässään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan noin 700 000 suomalaista on kokeillut kannabista joskus elämänsä aikana.

Vuonna 1994 toteutetussa tutkimuksessa todettiin, että noin 9 prosenttia kannabista kokeilleista täytti myöhemmin riippuvuuden tunnusmerkit.

Alkoholiriippuvuudesta kärsii noin 15 prosenttia käyttäjistä. Vertailun vuoksi kokaiiniriippuvuudesta kärsii 17 prosenttia, heroiinin 23 prosenttia ja nikotiinin 32 prosenttia käyttäjistä.
riippuvuus.jpg
riippuvuus.jpg (83.94 KiB) Katsottu 6964 kertaa

Vaikutukset sydänterveydelle

Kannabiksen on pitkään uskottu rasittavan sydäntä, sillä sen käytön vaikutuksena on kiihtynyt sydämen lyöntitiheys.

Tammikuussa julkaistussa Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian jättiselvityksessä, jossa analysoitiin 10 000 kannabiksen terveysvaikutuksia tutkinutta tutkimusta, todettiin todistusaineiston olevan riittämätöntä tukemaan väitettä siitä, että kannabiksen käyttö lisäisi sydänkohtauksen riskiä.

Kohtuullinen alkoholinkäyttö sen sijaan on yhdistetty pienentyneeseen sydänkohtausriskiin. Noin lasillinen esimerkiksi punaviiniä päivässä voi vähentää sydänkohtauksen riskiä.

Yhdistyneen kuningaskunnan alkoholintutkimuskeskuksen johtaja James Nicholl kuitenkin muistuttaa, että ”alkoholin sydäntä suojaavat vaikutukset tyypillisesti kumoutuvat yhdenkin kosteamman illan seurauksena”.


Syöpä

Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö on listannut alkoholin tunnetuksi karsinogeeniksi. Alkoholi on yhdistetty vahvasti useiden eri syöpien kehitykseen.

Yhdysvaltain johtavat syöpälääkärit julkistivat aiemmin marraskuussa lausunnon, jossa vedotaan amerikkalaisia kuluttamaan vähemmän alkoholia. Lausunnossa viitataan vahvaan todistusaineistoon, jonka mukaan vain lasillinen alkoholia päivässä kasvattaa riskiä sairastua rintasyöpään.

Myös kannabiksen on aiemmin uskottu aiheuttavan syöpää. 10 000 tutkimuksen analyysissa todettiin todistusaineiston tämänkin väitteen puolesta olevan riittämätöntä.

Raportin mukaan nykyinen tutkimustieto ei tue väitettä, että kannabis aiheuttaisi tyypillisesti tupakointiin liitettyjen syöpäsairauksien, kuten keuhko- ja aivosyövän kehittymistä.


Vaikutus ajokykyyn

Veren alkoholipitoisuuden ollessa 0,5 promillea kasvaa kuljettajan riski joutua auto-onnettomuuteen 575 prosentilla.

Yhdysvaltain liittovaltion liikenneturvallisuusviraston (NHTSA) mukaan ”huomattavakaan” veren thc-pitoisuus [url=file:///home/keno/Lataukset/812117-Drug_and_Alcohol_Crash_Risk.pdf]ei välttämättä lisää[/url] auto-onnettomuuden riskiä.

American Journal of Addiction -tiedejulkaisussa vuonna 2009 julkaistussa raportissa todetaan päihteiden yhdistelmän kuitenkin lisäävän onnettomuuden riskiä huomattavasti enemmän kuin kummankaan päihteen käyttö yksinään.

Ilmiö johtunee siitä, että päihteet tehostavat toistensa vaikutuksia.


Väkivaltaisuus

Useat tutkimukset linkittävät alkoholin ja väkivallan tiiviisti toisiinsa. Yhdysvaltain kansallisen alkoholismin ja huumeriippuvuuden neuvoston (NCADD) mukaan alkoholi on osallisena noin 40 prosentissa väkivaltarikoksista. Toisessa tutkimuksessa huomattiin henkisen ja psyykkisen väkivallan lisääntyvän päivinä, jolloin pariskunnat joivat alkoholia.

Kannabiksen käytön ei ole todettu lisäävän väkivaltaista käytöstä – itse asiassa päin vastoin.

Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa huomattiin, että kotiväkivalta on huomattavasti harvinaisempaa kannabista käyttävien pariskuntien keskuudessa verrattuna pariskuntiin, jotka eivät käytä kannabista laisinkaan. Tutkimuksessa seurattiin pariskuntia ensimmäisen yhdeksän avioliittovuoden aikana.


Vaikutukset muistiin

Kummankin päihteen käytön tiedetään aiheuttavan muistihäiriöitä. Pitkäaikaisista muistihäiriöistä kärsivät yleensä runsaasti, kroonisesti tai jatkuvasti päihteitä käyttävät henkilöt, jotka ovat aloittaneet käytön nuorella iällä.

Marihuanan kohdalla negatiivisten muistivaikutusten on huomattu jatkuvan jopa useita viikkoja käytön lopettamisen jälkeen. Tutkimuksissa on esitetty myös päivittäisen käytön yhteyttä verbaalisen muistin heikentymiseen nuorella iällä kannabiksen käytön aloittaneiden aikuisten kohdalla.

Krooninen alkoholinkäyttö puolestaan heikentää muistia, keskittymis- ja suunnittelukykyä, sekä aiheuttaa tunneprosessien ja sosiaalisen kognition heikentymistä. Oireet voivat jatkua vuosia käytön lopettamisen jälkeen.


Psyykevaikutukset

10 000 kannabistutkimuksen analyysissa löydettiin todistusaineistoa siitä, että marihuanan käyttö kasvattaa riskiä sairastua skitsofreniaan – etenkin henkilöillä, joilla on luonnollinen taipumus sairauteen.

Kannabiksen käyttö voi aiheuttaa myös vainoharhaisuutta ja vihantunteita, jotka menevät kuitenkin tyypillisesti ohi päihtymystilan väistyessä. Tutkimustiedon valossa ei ole selvää, ovatko tällaiset oireet yhteydessä pitkäaikaisempiin psykooseihin.

Jatkuvan alkoholinkäytön puolestaan tiedetään olevan yhteydessä itsetuhoisuuteen. Tutkijoilla ei kuitenkaan ole varmuutta siitä, onko masentuneisuus ja ahdistuneisuus alkoholinkäytön syy vai seuraus.


Vaikutukset painoon

Alkoholi on yhdistetty kannabista tiiviimmin painonnousuun, huolimatta siitä, että kannabiksenkäyttäjät ovat tunnetusti aina napostelemassa pikku purtavaa.

Kannabiksen tiedetään lisäävän ruokahalua ja vähentävän normaalisti kylläisyydentunnetta välittävien signaalien kulkemista. Kannabiksen käyttäjien painoindeksi ei kuitenkaan vuonna 2006 julkaistun tutkimuksen mukaan ole muuta väestöä suurempi.

Toisessa tutkimuksessa huomattiin kannabiksen käytön olevan itse asiassa yhteydessä pienempään riskiin sairastua liikalihavuuteen.

Alkoholi – toisin kuin kannabis – itsessään sisältää kaloreita. Oluttölkki sisältää keskimäärin 150 ja viinilasi 120 kaloria.

American Journal of Peventative Medicine -tiedejulkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan alkoholin runsas käyttö lisää ylipainon riskiä.


Yhteenveto

Vaikka pitkän aikavälin tutkimukset kannabiksen vaikutuksista puuttuvat laajalti edelleen, näyttäytyy kannabis siis nykytiedon valossa alkoholia pienempänä terveysriskinä.

Lue myös:

Uusi jättiselvitys paljastaa, että emme vieläkään tiedä kovin paljon kannabiksen terveysvaikutuksista

Näin USA:ssa: Lääkeyhtiö vastusti kannabiksen laillistamista – tuo nyt synteettisen tuotteensa markkinoille

Kannabistuotteet ovat kymmeniä kertoja vahvempia kuin 1960-luvulla – Lääketiede pohtii, onko kannabis lääke vai myrkky

Kansainvälinen päihdevertailu: ”Taikasienet” turvallisimpia, alkoholi vaarallisimpien joukossa
Kannabis on laillistettu useissa maissa ja osavaltioissa. Siihen on syynsä.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2710
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

On myös muita laittomia huumausaineita, jotka ovat vähemmän haitallisia kuin kannabis. Joissakin tilanteissa jopa hyödyllisiä.

Mielestäni aineen vaarallisuuden ei pitäisi painaa vaakakupissa lainkaan. Mitä aikuinen ihminen omaan kroppaansa laittaa pitäisi olla hänen asiansa.

Toki se on huvittavaa, että tässä änkyräjuoppojen maassa katsotaan "huumeita" nenänvartta pitkin.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

takka
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja takka »

Luupää kirjoitti:'
YLE on muuttunut puolueettomasta tiedotusvälineestä virallisen Suomen (lue: vanhoillisten poliitikkojen) äänitorveksi ja tämä on yksi niistä aiheista, joissa YLE:n tosiasiat usein sivuuttava linja on käynyt tuskallisen selväksi. Erityisesti alkoholikännin ja kannabiksen käytön yhteisvaikutuksia on Suomessa tavan takaa kuvattu pelkästään kannabiksen aiheuttamiksi.
Mitäs vanhoillista siinä on, jos katsoo, että on parempi, että ollaan selvin päin kuin että ollaan pää sekaisin. Eikös se ole hyvä asia?

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2765
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tekniikan Maailma- lehdessä on aina ollut loistava tiedejulkaisu. Oli jo kauan ennen internettiä. Luin näitä tiedeosioita joskus isän vanhoista lehdistä. :)

Noista riippuvuuksista vois tässä sanoa sen verran, että heroiiniin jää koukkuun jokainen, jos sitä käyttää riittävästi, mutta alkoholiin voi jäädä koukkuun vain 10% ihmisistä.

Kannabiksen haitoista tuossa unohtui se, että kannabiksen käyttö rapistuttaa hermostoa, heikentää hermoston toimintaa.
Jos kannabista vetää säännöllisesti parikyt vuotta, niin alkaa tuleen joka sanan väliin minuutin tauko, kun puhuu.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

wretch
Javier Pena
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja wretch »

dazu kirjoitti: Kannabiksen haitoista tuossa unohtui se, että kannabiksen käyttö rapistuttaa hermostoa, heikentää hermoston toimintaa.
Jos kannabista vetää säännöllisesti parikyt vuotta, niin alkaa tuleen joka sanan väliin minuutin tauko, kun puhuu.
En kiistä, etteikö tämä olisi totta.Kuitenkin nyt olisi hyvä antaa linkki johonkin tunnettuun tiedejulkaisuun.Myös pelkkä DOI-tunnus riittää ja saan artikkelin auki sillä.

takka
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja takka »

huh huh, mitä roskaa tuo TM:n artikkeli huumeiden vaarallisuudesta, tai vaarattomuudesta. Ilmeisesti sekä TM:n toimittaja, että jutussa esiintyvät henkilöt ovat jo menettäneet järkensä huumeiden käytön seurauksena. TM:n mukaan kannattaa vetää taikasientä ja joutus psykoosiin - näin sinusta tulee vahvempi ihminen! On hienoa meininkiä!

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2710
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

takka kirjoitti:huh huh, mitä roskaa tuo TM:n artikkeli huumeiden vaarallisuudesta, tai vaarattomuudesta. Ilmeisesti sekä TM:n toimittaja, että jutussa esiintyvät henkilöt ovat jo menettäneet järkensä huumeiden käytön seurauksena. TM:n mukaan kannattaa vetää taikasientä ja joutus psykoosiin - näin sinusta tulee vahvempi ihminen! On hienoa meininkiä!
Taikasienet on eräässä tuoreessa tutkimuksessa todettu turvallisimmaksi päihteeksi.
https://www.theguardian.com/society/201 ... l-drug-lsd

Ja monen huumeen kohdalla (taikasienet, LSD, MDMA) on saatu lupaavia tuloksia mm. masennuksen ja PTSD:n hoidossa. Harmittavasti sinun kaltaiset hysteerikot ovat jarruttaneet tätä tutkimusalaa vuosien saatossa melkoisesti.
dazu kirjoitti:Noista riippuvuuksista vois tässä sanoa sen verran, että heroiiniin jää koukkuun jokainen, jos sitä käyttää riittävästi, mutta alkoholiin voi jäädä koukkuun vain 10% ihmisistä.
Höpöhöpö. En toki suosittele heroiinin käyttöä kenellekään, mutta että kaikki jäävät koukkuun. :roll:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Rubiskreebeli
Martin Beck
Viestit: 786
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Voihan kaivoonkin hyppäämistä perustella sillä, että lentokoneesta hyppääminen on vaarallisempaa.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2710
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Rubiskreebeli kirjoitti:Voihan kaivoonkin hyppäämistä perustella sillä, että lentokoneesta hyppääminen on vaarallisempaa.
Sanoo Rubiskreebeli, joka ei käytä mitään päihteitä ikinä.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2114
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Tackleberry kirjoitti:
Rubiskreebeli kirjoitti:Voihan kaivoonkin hyppäämistä perustella sillä, että lentokoneesta hyppääminen on vaarallisempaa.
Sanoo Rubiskreebeli, joka ei käytä mitään päihteitä ikinä.
Sanoo Tackleberry, joka on juttujensa perusteella koko ajan polla sekaisin.
it's my car !

sörsse
Martin Beck
Viestit: 790
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Tästä muistuukin mieleeni, kuinka lahjakas olin koulussa, kun minulla oli paras todistus niistä jotka jäivät luokalle¿°¿

Avatar
PiikkiSika
Vic Mackey
Viestit: 1935
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Jota voi elokuun alusta alkaen pössytellä vapaasti myös Kanadassa :idea:
Kookletelkaa ite jos kiinnostaa.

Avatar
Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 565
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

Alkoholiin koukkuun vain 10%!! taas joku JuomisFanatisti.. ihmisellä ei ole annettu etuuksia johinkin toisiin nähden! jokainen joka juo viinaa tarpeeksi tulee myös siitä koukkuun! tai käyttää huumeita tarpeeksi - jää koukkuun!! ei ole mitään mystistä ryhmää joka voi sikailla mielinmäärin joutumatta lopulta maksamaan hintaa sikailuistaan SIPILÄKIN maksaa viimeistään tuomiopäivänä!! samoin muut paskapoliitikot ja paskanpuhujat!

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8132
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 3_we.shtml
Kannabiksesta johdettu epilepsialääke on saanut virallisen hyväksynnän Yhdysvalloissa
Kyseessä on ensi kerta, kun kannabiksesta johdettu lääke saa viranomaishyväksynnän Yhdysvalloissa. CNN-raportti aiheesta.

GW Pharmaceuticals on saanut Yhdysvalloissa viranomaishyväksynnän kannabiksesta johdetulle epilepsialääkkeelle.

Kyseinen Epidiolex-niminen lääke tepsii tutkimusten perusteella harvinaisten epilepsiamuotojen, Dravetin syndrooman ja Lennox-Gastautin syndrooman, oireiden hoitoon.

Lapsuudessa puhkeavat epilepsiatyypit ovat tähän asti olleet vaikeasti hoidettavissa lääkkeillä.

Sairauden oireet voivat olla varsinkin jälkimmäisestä kärsivillä rajuja.

Kohtaukset ovat aiheuttaneet potilaille vakavia loukkaantumisia tai jopa menehtymisiä, sillä niihin liittyy äkillistä lihasvelttoutta ja lihaskoordinaation katoamista, jotka ovat johtaneet potilaan kaatumiseen.

Oireita on tähän saakka pyritty ehkäisemään erilaisilla lääkehoidoilla, mutta tulokset ovat olleet vaihtelevia.

Joissain tapauksissa mikään käytössä ollut lääkitys ei yksinkertaisesti tepsinyt.

Ei huume vaan lääke
Pilveen Epidiolexillä ei pääse, siellä sen vaikuttava aine on CBD-kannabinoidi.

Kannabiksen päihdyttävää THC-ainesosaa lääke sisältää vain häviävän pienen määrän.

Lääkkeen valmistamiseen tarkoitetut hamput kasvavat Isossa-Britanniassa, ja niiden rohdosainepitoisuudet ovat erityisen tarkkaan säänneltyjä.

Lääkettä ei kuitenkaan ole vielä saatavilla, sillä Yhdysvaltojen huumausaineita valvovan viranomaisen, DEA:n, pitää tehdä linjaus Epidiolexin suhteen.

Vaikka jotkut osavaltiot ovat höllentäneet kannabislakejaan ja sallineet kannabiksen viihdekäytön, niin liittovaltion tasolla kannabis on yhä huume, joten siitä valmistetut lääkkeet joutuvat erityistarkasteluun.

Uutistoimisto AP:n mukaan DEA joutuu Epidiolexin myötä todennäköisesti luokittelemaan kannabiksen uudelleen, sillä aiemmin pelkkänä huumeena pidetystä aineesta on nyt valmistettu lääke tiettyihin, tarkasti määriteltyihin sairauksiin.

Lääkkeen hinta ei ole vielä tiedossa, sillä lääkeyhtiön selvitykset sairausvakuutusten korvausprosenttien suhteen ovat vielä kesken.
Tokihan tämäkin terveysvaikutus hyväksyttiin virallisesti vasta kun lääkeyhtiö onnistui sen itse kopioimaan.Voi Zeesus mitä menoa. :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

matolaatikko
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2016 2:21 pm

Re: Tutkittu: kannabis ON vaarattomampaa kuin alkoholi

Viesti Kirjoittaja matolaatikko »

Kannabis on vaarallista niille, joilla on alttius psykoosisairauksiin. Kokeilu voi laukaista sellaisen skitsofrenian, että loppuelämä menee zombieksi lääkittynä eläkeläisenä.
Alkoholisti pystyy kuitenkin elämään kymmeniä vuosiakin rankkaa, mutta ns. normaalia elämää, ennenkuin päätyy vedenjakajalle, jossa sitten valitsee haudan ja täysraittiuden välillä.

Vastaa Viestiin