Albaani työntyi lapsen anaaliin - 2 vuotta vankeutta

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12225
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Albaani työntyi lapsen anaaliin - 2 vuotta vankeutta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Kesä 29, 2018 12:35 pm

21-vuotias pakotti 14-vuotiaan anaaliseksiin puistossa – hovioikeus piti tuomion ennallaan

Helsingin hovioikeus piti voimassa albanialaisen miehen saaman kahden vuoden vankeustuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tekohetkellä 21-vuotias mies pakotti 14-vuotiaan tytön kanssaan anaali- ja suuseksiin Helsingissä Kaisaniemen puistossa kesällä 2015. Tyttö joutui myös tyydyttämään miestä käsin.

Mies ja uhri olivat tavanneet Helsingin rautatieasemalla, josta he olivat ystävineen päätyneet Kaisaniemen puistoon. Puistossa mies oli suudellut tyttöä, kosketellut häntä rinnoista ja ollut hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä. Uhrin ystävä todisti tapahtumat lähietäisyydeltä.

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa helmikuussa kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan uhrille 4 700 euron korvaukset. Mies valitti tuomiosta hoviin ja vaati rangaistusta alennettavaksi sekä ehdolliseksi. Hovioikeus piti kuitenkin käräjäoikeuden tuomion ennallaan.


Uusimaa
29.6.2018 11.23

Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.

Olikohan albaani tullut Suomeen turvapaikanhakijana? Eikö hän tiennyt suojaikärajasta? Kuvitteliko hän sen olevan sallittua? Oliko hän kokenut arjen rasismia ja siksi ahdistunut, josta toki seuraa hyvinkin usein epätoivoinen (usein seksuaalissävytteinen) teko. Tuo hätähuudoksikin kutsuttu.

Pitää kuitenkin muistaa, että tekijä on yksi meistä* ja jos tyttö oli suomalainen, niin hänellä oli enemmän kuin hän on ansainnut*

emeritus arkkihiippari Kari Mäkisen suomalaisvihan ilmentymiä vapaasti muokattuna.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

John Kimble
Komisaario Köster
Viestit: 1844
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Albaani työntyi lapsen anaaliin - 2 vuotta vankeutta

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Kesä 29, 2018 2:13 pm

Otsikon mukaan oli siis pakottanut yhdyntään. Tämä pitäisi lain mukaan olla raiskaus tai törkeä raiskaus eikä hyväksikäyttö.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12225
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Albaani työntyi lapsen anaaliin - 2 vuotta vankeutta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Kesä 29, 2018 11:25 pm

Iltalehti kertoo hieman enemmän:

Mies käytti 14-vuotiasta hyväkseen Kaisaniemen puistossa - latasi sukupuoliyhteyden jälkeen yhteiset pusukuvat Facebookiin

*Osapuolet tapasivat Helsingin rautatieasemalla. Tyttö oli liikkeellä kaverinsa kanssa, kuten myös 21-vuotias mieskin.
*Nuori mies teki teini-ikäiselle uhrilleen kaksi sukupuoliyhteyteen rinnastettavissa olevaa tekoa.
*Rangaistus on tasan kaksi vuotta vankeutta.
*Helsingin hovioikeus vahvisti perjantaina käräjäoikeuden tuomion.


Hyväksikäyttö tapahtui kolme vuotta sitten heinäkuussa Helsingissä. 21-vuotias Klajdi Dumbo oli liikkeellä kaverinsa kanssa. Nuoret miehet kohtasivat rautatieasemalla kaksi teinityttöä.

Rikos tapahtui Kaisaniemen puistossa. Kuva PASI LIESIMAA/IL. Samainen puisto saanut todistaa kymmeniä, ellei jopa satoja raiskauksia. Niistä melkoinen osa on monikulttuurilla sävytettyjä, koska arjen rasismi ja siitä johtuvat traumat.
Rikos tapahtui Kaisaniemen puistossa. Kuva PASI LIESIMAA/IL. Samainen puisto saanut todistaa kymmeniä, ellei jopa satoja raiskauksia. Niistä melkoinen osa on monikulttuurilla sävytettyjä, koska arjen rasismi ja siitä johtuvat traumat.
Puisto.jpg (48.94 KiB) Katsottu 8893 kertaa
Osapuolet kävelivät yhdessä läheiseen Kaisaniemen puistoon.

Uhriksi joutuneen 14-vuotiaan tytön mukaan Dumbo (jota hän ei entuudestaan tuntenut) lähti kädestä pitäen kuljettamaan häntä puistoon. Hän yritti päästä irti, mutta ei tässä onnistunut.

Puistossa nuori mies oli ottanut häntä niskasta kiinni ja pakottanut suutelemaan. Sitten mies teki myös muita tekoja.

Oikeudessa todistaneen tytön kaverin kertomus on hieman erilainen. Todistajan mukaan he menivät nelistään iltaa viettämään Kaisaniemen puistoon. Istuttiin ja juteltiin, keskusteltiin "small talk´ia".

14-vuotias oli ollut todistajaa halukkaampi lähtemään miesten matkaan. Todistaja lähti sanojensa mukaan vähän pakosta vahtimaan toisen tytön touhuja.

Todistaja oli ihan vieressä

Vahtimisesta ei tullut mitään, sillä nelikon yhdessä olo ei jäänyt puheiden asteelle. Todistajan mukaan molemmat miehet lähentelivät heitä.

Kjaidi Dumbon lähentely meni tekojen asteelle. Todistaja oli nähnyt kaverinsa maassa ja Dumbon tämän päällä. Hän ymmärsi kyseessä olevan sukupuoliyhteyden.

Jälkimmäistä osatekoa todistaja ei enää nähnyt, vaikka oli ollut ihan vieressä - vain metrin, kahden päässä. Todistajalla oli samaan aikaan ollut täysi työ selvitä Dumbon kaverin lähentely-yrityksistä.

Todistajan mukaan hänen ystävänsä oli ollut jälkikäteen ahdistunut. Todistaja toteaa, ettei ystävä ollut halukas seksiin, mutta ei ollut sitä sen kovemmin vastustanutkaan.

"Hymy ei ollut aitoa"

Todistaja kertoo heidän tarkoituksenaan olleen vain "hengailla" ja oleilla. Dumbon ja hänen ystävänsä seksuaalinen kanssakäyminen oli ollut "suurimmaksi osaksi" yksipuolista.

Tekojensa jälkeen Dumbo halusi ottaa kuvan itsestään ja tytöstä Facebookia varten. Tällaisia pusu-kuvia hän myös otti ainakin kaksi kappaletta ja latasi ne Facebook-sivulleen.

Kuvat olivat syyttäjän todistusaineistoa.

Todistajan mukaan hänen ystävänsä hymy kuvissa ei ollut aitoa.

14-vuotiaan itsensä mukaan hän suostui kuviin, koska tiesi, ettei tapahtunut ollut oikein. Kuvilla voitaisiin todistaa, kuka henkilö oli hänelle niin tehnyt.

Tyttö hakeutui lääkäriin vasta kaksi päivää tapahtuneen jälkeen. Tällöin hänen kehossaan ei ollut enää havaittavissa fyysisiä jälkiä tapahtuneesta.

Henkinen oireilu oli kuitenkin vakavampaa. Tyttö joutui sairaalaan psyykkiseen hoitoon muutamaksi viikoksi.

Kiistää sukupuoliyhteyden

Klajdi Dumbo sai Helsingin käräjäoikeudessa viime talvena syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänet vangittiin oikeudenkäyntiä varten joulukuussa, josta lähtien hän on ollut telkien takana.

Oikeussalissa Dumbo kiisti rikoksen.

Käytännössä hän kielsi sukupuoliyhteyksien tapahtumisen sekä sen, että olisi tiennyt nuoren naisen olevan alle 16-vuotias.

Dumbo myönsi kävelleensä asianomistajan (14-vuotiaan) kanssa puistoon ja pussailleensa tämän kanssa. Tämä oli antanut siihen luvan.

Kertoi olevansa 15-vuotias

Dumbo kiistää, että olisi väkisin vienyt asianomistajan puistoon tai tehnyt tälle väkisin mitään. Se olisi ollut mahdotontankin, koska paikalla oli "paljon ihmisiä". Halutessaan asianomistaja olisi milloin tahansa voinut pyytää ulkopuolisilta apua.

Dumbon mukaan hän oli pitänyt asianomistajaa 18-vuotiaana. Dumbo kertoi 18-vuotiaiden näyttävän hänen vanhassa kotimaassaan samanikäiseltä kuin hän.

Dumbon mukaan hän oli kysynyt asianomistajan ikää, mihin tämä ei ollut kuitenkaan vastannut mitään.

Tyttö itse kertoi oikeudelle toista. Hän oli sanonut englanniksi olevansa 15-vuotias, mikä ikä ei kuitenkaan pitänyt paikkansa.

Myös oikeudessa todistanut tytön kaveri muistaa iästä olleen puhetta. Hän ei kuitenkaan muista enää keskustelun sisältöä.

Todistajan mukaan hänen ystävänsä oli tapahtuma-aikaan lapsenkasvoinen.

Takaisin vankilaan

Käräjäoikeus tutustui Facebook-kuviin ja toteaa, ettei niiden perusteella voi päätellä, onko kuvien tyttö täyttänyt 16 vuotta vai ei. Selvää kuitenkin on, että kuvissa esiintyy sen verran nuori henkilö, että syytetyn olisi tullut ottaa selvää hänen iästään ennen seksuaaliseen kanssakäymiseen ryhtymistä.

Näin Dumbo ei tehnyt vaan oikeuden mielestä pikemminkin pyrki pysymään tietämättömänä uhrinsa iästä.

Hyväksikäyttösyyte on näytetty toteen teinitytön muuttumattomalla kertomuksella, jota silminnäkijätodistajan sanat vahvasti tukevat.

Myös lääkärinlausunto tytön psyykkisistä oireista tukee syytettä.

Klaijdi Dumbo sai helmikuun lopulla kahden vuoden vankeusrangaistuksen ja passituksen takaisin Vantaan vankilaan.

Nuorella uhrilleen Dumbon on maksettava kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 700 euroa ja kärsimyksestä 4 000 euroa.

Hovi tyrmäsi valituksen

Nykyään 24-vuotias Dumbo valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen. Hän vaati, että rangaistusta alennetaan ja että se määrätään ehdolliseksi.

Valituksen mukaan teko oli ollut lyhytkestoinen ja se kohdistui lähellä suojaikää olevaan henkilöön. Dumbon tarkoitus ei ollut olla seksuaalisessa kanssakäymisessä alle suojaikäisen henkilön kanssa.

Syyttäjä vastusti vaatimusta.

Perjantaina antamallaan ratkaisulla Helsingin hovioikeus hylkäsi valituksen. Dumbo ei ollut pyrkinyt varmistumaan asianomistajan iästä, vaikka tämä itse oli todennut olevansa 15-vuotias.

Teon lyhyen keston osalta hovioikeus huomautti, että seksuaalirikokset ovat pääsääntöisesti lyhytkestoisia, mutta niiden vaikutukset uhrille ovat yleensä elinikäisiä. Teko oli asianomistajalle erittäin vahingollinen.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.[/i]

Iltalehti
29.06 21:18

Edelleenkin... Onko tämä Dumbon status Suomessa millainen? Että koska kuka tahansa saa tulla ja mennä kuten huvittaa, koska ihmisoikeudet, niin ollaanko me vielä voitolla?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

John Kimble
Komisaario Köster
Viestit: 1844
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Albaani työntyi lapsen anaaliin - 2 vuotta vankeutta

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Su Heinä 15, 2018 1:22 pm

Edelleenkin... Onko tämä Dumbon status Suomessa millainen? Että koska kuka tahansa saa tulla ja mennä kuten huvittaa, koska ihmisoikeudet, niin ollaanko me vielä voitolla?
Jos kyseessä on otsikon mukaan Albanian kansalainen, niin ymmärtääkseni sieltä vaaditaan jonkinlainen viisumi Suomeen tuloon. Albania on hyväksytty EU:n jäsenehdokkaaksi, mutta ei ole jäsen.

Niin ja mainitaan vielä, että suurin osa Albanian väestöstä on muslimeja.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Vastaa Viestiin