Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
hannu2hanhi
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi »

Punainen Prikaati oli terroristijärjestö. Se toimi siinä mielessä avoimin kortein, että ilmoitti julkisesti, kun olin jonkin teon takana. Lisäksi Punainen Prikaati tähtäsi korkeamman profiilin uhreihin kuin jonkun vatikaanilaisvirkailijan tyttöön. Tunnetuin järjestön teko on tietysti Italian entisen pääministerin Aldo Moron sieppaus ja murha.

Netistä kaivamieni tietojen perusteella Orlandin vanhemmat eivät olleet Vatikaanin hierarkiassa mitenkään korkealla. Ylipäätään se jo kertoo paljon, että hänellä oli vanhemmat. Katoliset papit tunnetusti elävät selibaatissa ja Vatikaanivaltiossa papisto on hierarkiassa korkeimmalla. Luonnollisesti pappejakin löytyy monta eri tasoa, paavin alapuolelta löytyy kardinaaleja ja heidän alapuoleltaan taas kaikenlaista muuta papin statuksella liikkuvaa kengänkuluttajaa.

Jos taustalla olisi ollut mafia kiristyksineen, kiristykset olisivat kyllä varmasti tulleet perheen tietoon. Mafialla olisi ollut motiivi kiristää minun järjenjuoksullani ainoastaan, jos Orlandin perhe oli erityisen varakas. Tietysti voi spekuloida sillä, että Orlandin isä kuului salaa mafiajärjestöön ja tytön hävittäminen oli kosto jostakin.

Mutta tuo katoaminen menee jotenkin niin selvästi perinteisen seksuaalimurhan kaavan mukaan, että uskon eniten siihen teoriaan.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Niinpä. Nuori nätti tyttö otettiin mukaan enemmän tai vähemmän pakolla. Sitten ruumiin hävittäminen onnistui liian hyvin, eikä mitään ole paljastunut. Todennäköisintä näin, vaikka ne jesuiittaveljet, manaajat, mafiosot ja terroristijärjestöt niin jännittäviltä kuulostaisivatkin.

Tuo Brigado Rosso tuli vaan mieleen, kun 80-luvun alussa interreilillä Roomassa oli vielä Espanjalaisilla portailla graffiti "ALDO MORO". Tuntui erikoiselta nähdä joku uutisista tuttu asia omin silmin.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Joko on tullut vahvistusta siihen - onko kukaan huomannut uutisissa - että kenen luita sieltä mafian haudasta nyt sitten löytyi ja miksi?
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Emanuelan katoamisen takana sanotaan olleen pahamaineisen vapaamuurarilooshin P2, ja juuri tuolta Emanuelan katoamisajankohdalta on todella mielenkiintoista sättäystä suhteessa Vatikaani, mafia, korruptio ja pankkitoiminta aina terrorismiin asti. Aldo Moron -kuten myös Olof Palmen - murhan takana väitetään olevan samaisen P2 vapaamuurarilooshin.

http://www.heinola.org/~patato/Lina-5d.html

En muista, että edellä suomenkielellä olisi mainittu kyseisen mafioson nimi, jonka haudassa Emanuelan luiden epäillään olevan, mutta tässä englanninkielistä selontekoa.

http://www.gangsonny.com/archives/1515? ... atz-florio

Mafioson nimi on siis Enrico De Pedis.

On erittäin mielenkiintoista, että suomenkielinen Wiki väittää mafioson haudassa olleen vain hänen ruumiinsa, kun englanninkielinen Wiki ei tiedä mitään tällaista, vaikka kykenee kertomaan taustoista tarkemmin?!

http://en.wikipedia.org/wiki/Enrico_De_Pedis

Suomenkieliseen Wikiin linkki, missä tämä asia on mainittu viitteellä 1, joka johtaisi Aamulehden artikkeliin, mutta kyseistä artikkelia ei löydy. Löytävätkö muut tällaisen tiedon Aamulehdestä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Enrico_De_Pedis
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Spekultantti kirjoitti:Eiköhän se Vatikaaninkin väki saa seksiä ihan vapaaehtoisesti, tai paikalle tilataan maksullisia naisia, kuten Italian ex-pääministeri Silvio Berlusconi tai IMF:n ex-johtaja Strauss-Kahn tekivät. Ei siellä virkailijoiden teinityttöjä tarvi siepata ja pakottaa sekä tappaa lopuksi.

Totta kai se on väärin sekin, mutta tarkoitan, että ei tarvitse olla isojen poikien inhottavaa salaliittoa.

(Iltalehden jutussa mainittu "johtava manaaja" oli minusta aika hauska titteli. Onko myös aloittelevia tai osa-aikaisia, lomautettuja tai työllistettyjä manaajia...? /OT.sori)
Kannattaisi nyt aukaista hieman tätä maailmankuvaa lukemalla tuo P2 artikkeli näistä isojen poikien inhottavista salaliitoista ja niiden kytköksistä niin talouselämään kuin valtapolitiikkaan, ja etupäässä näitä seksiorgioita käytetään varmasti kiristämiseen, ja kun tulit maininneeksi Silvio Berlusconin, niin myös hänen nimensä löytyy tästä P2 tarinasta.

Punaiset prikaatit:
Gelli oli myös eräs pää-arkkitehteja kommunistien terroristi-ryhmän Punaisen prikaatin (Brigate Rosse) monien operaatioiden takana. Gelli ja P2 käynnisti heidän toimintansa vuonna 1969. La Repubblica järkytti yleisöä kertoessaan P2:n jäsenten joukossa oli tuomari Guido Barbara, jonka oli tarkoitus toimia Punaisen prikaatin syyttäjänä (Juan Maler, "The Doomsday", Buenos Aires, 1982, s. 25).
Silvio Berlusconi:
.5.1981, poliisi ratsasi Grande Oriente d'ltalian päämajan Roomassa, jolloin saatiin haltuun P2:n jäsenrekisteri sekä kirjeenvaihto.

Silloin saatiin selville että P2:n jäsenten todellinen lukumäärä oli 2 600, joista 422 työskenteli siviili-hallinnossa, vaikka heidän varsinainen asemansa oli tuntematon. paljastui että P2:lla oli läheiset suhteet Banca Nazionale di Livomoon. Tämän looshin jäsenten joukossa oli myös Silvio Berlusconi, jota pidetään Italian media-kuninkaana. Aluksi hän kiisti jäsenyytensä P2:ssa, mutta asiakirjat osoittavat että hänestä tuli jäsen 16.1.1978 (numero 1 816). Häntä suositteli sosialisti-johtaja Bettino Craxi, joka palasi valtaan 4.8.1983. Craxin talousministeri, Pietro Longo, oli myös P2:n jäsen (numero 2 223).

11.5.1994, Silvio Berlusconista tuli Italian pääministeri huolimatta skandaalien ja petosten urasta. Hän sai huvilansa asianajaja Cesare Previti´ltä (jonka hän myöhemmin palkitsi puolustusministerin vakanssilla), joka oli hallinnoinut tätä huvilaa erään alaikäisen tytön edustajana jonka vanhemmat olivat kuolleet onnettomuudessa. Berlusconi asui siellä kymmenen vuotta ilmaiseksi, maksamatta edes omaisuusveroa (Giovanni Ruggeri, "Berlusconi gli affari del Presidente", Rome, 1995). Berlusconista tuli uudestaan pääministeri toukokuussa 2001.

Kesäkuussa 2002, Berlusconi erotti kolme toimittajaa. Enzo Biagi, Michele Santoro, ja Daniele Luttazzi olivat Italian kansallisen television (RAI) eräitä kaikkein suosituimpia journalisteja. He olivat paljasteneet jotakin hänen rikollisia aktiviteettejaan. Tyypillisenä vapaamuurarina, Berlusconi kiisti osallisuutensa tähän uuteen skandaaliin.

http://www.heinola.org/~patato/Lina-5d.html
P2:lla on sormensa pelissä myös EU:ssa, kuten nyt voi Silvio Berlusconista jo arvatakin.

Mutta tuohon kiristämiseen vielä. Pari vuotta sitten - pian sen jälkeen kun Interpolin korkein johtaja oli pidätetty ja joutui oikeuteen korruptiosta (mafia) - erään hyvämaineisena tiedetyn kadonneiden lasten sivuston johtaja teki itsemurhan, ja hänen hallustaan löytyi juuri pedofiiliaineistoa poliitikkojen kiristämiseen.
Alethes doksa meta logu

jahmomma
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2012 5:49 am
Paikkakunta: etelä-suomi

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja jahmomma »

mirella gregori (syntynyt 7.10.1967) mysteerisesti katosi roomasta keväällä 7.5.1983,
noin 40 päivää ennen emanuelaa. mirella kertoi äidilleen tapaavansa vanhan koulukaverin,
perhe ei ole kuullut hänestä sen jälkeen..

sattumaako?! :shock:

Kuva

Kuva

https://buggstories.wordpress.com/2012/ ... dnap-1983/

http://doenetwork.org/cases/393dfita.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Mirella_Gregori

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tulin tänne vain katsomaan, että mikä sen pahamaineisen italialaisen ja Italian mafiaan ja EU:n liittyvän vapaamuurarilooshin nimi oli, jonka väitetään olevan tämän tytön sieppauksen ja Palmen murhan takana - ja se oli P2.

Ja kun mulle aina mussutatte salaliitoista, niin - kuten edellä totean - nyt ehdottomasti kannattaa lukea edellä oleva selostus näistä Todella Isojen Poikien salaliitoista, jotka liittyvät niin EU:n kuin tämän päivän valtapolitiikkaankin.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Hiljattain on MOT-ohjelmassa tullut vapaamuuraritoiminnan kytköksistä, ja siinä oli otettu esille tämä edelle linkittämäni pahamaineinen italialaisloosi P2, johon löytyy kytkennät niin CIA:sta kuin KGB:stä, ja joka faktana yhdistyy myös terrori-iskuihin.

Mutta "tytön luut mafioson haudassa" - olen ottanut asian ilmeisesti edellä turhan konkreettisesti, kun puhutaan Vatikaanissa järjestetyistä poliisien ja diplomaattien seksiorgioista, johon siepattiin uhreja. Kyse on tietysti muodosta olla "luuranko kaapissa".

Tiedättekin varmaan, että Italian mafialla on merkittävää liiketoimintaa myös Suomessa.

Mistä näitä uhreja on siepattu tai paljonko heitä on - ei tietoa - mutta Madeleinen katoamistutkinnan yhteydessä on tieto sieppausringin toiminnasta, joka on siepannut lapsia seksiorjiksi ja myynyt eteenpäin. Heidän sanotaan toimineen niin Portugalin kuin Englanninkin korkeiden oikeusviranomaisten suojeluksessa.

Tiedonantajaksi mainittiin herra Italiano Angolasta, ja hallussaan olevat tiedot hän on luovuttanut Espanjassa, Huelvassa poliisille.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tämä tapahtui siis juuri ennen Englannin Metropolitan poliisin masinoimaa, mittavaa Grange-operaatio, josta laitoin tiedot Madeleinen katoamista käsittelevään ketjuun.
Alethes doksa meta logu

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11278
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ei ollut Vatikaanin suurlähetystössä luurankoa kaapissa, mutta kellarissa oli, kenties kaksikin.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/436f2 ... 0_ul.shtml
Vatikaanin suurlähetystöstä löytyi luita: Onko kyseessä 15-vuotiaana kadonnut Emanuela - joutuiko seksiorgioiden uhriksi?

Tänään klo 13:13
Vatikaanissa asunut Emanuela Orlandi katosi 35 vuotta sitten.

Emanuelan kohtalo voi selvitä.

Rakennusmiehet ovat löytäneet korjaustöiden yhteydessä Vatikaanin Italian-suurlähetystön kellaritiloista ihmisluiden paloja. Luut löytyivät maanantaina. Lähetystö sijaitsee lähellä Villa Borghese -museota.

Poliisi tutkii nyt, voisiko kyseessä olla vuoden 1983 toukokuussa kadonnut Emanuela Orlandi. Asia selviää DNA-tutkimuksessa.

Perhe asui Vatikaanissa

15-vuotiaan Emanuela Orlandin isä toimi poliisina Vatikaanissa, ja perhe kuului niihin harvoihin, jotka asuivat minivaltiossa.

Emanuela katosi vuoden 1983 kesäkuun loppupuolella lähdettyään musiikkitunnille. Kaksi päivää katoamisen jälkeen eräs poika väitti nähneensä Emanuelan Roomassa.

Luunpalat voivat olla myös Mirella Gregorin. Hän hävisi 40 päivää Emanuelaa myöhemmin.

16-vuotias Mirella katosi vastattuaan kotinsa ovipuhelimeen ja mentyään tämän jälkeen ulos juttelemaan koulukaverinsa kanssa. Mirella ei koskaan palannut kotiinsa.

Poliisin teknikot selvittävät nyt luiden perusteella henkilön ”iän, sukupuolen ja kuoleman ajankohdan”. Poliisi ei ole sulkenut pois mahdollisuutta, että katoamiset liittyisivät toisiinsa.

Agca haluttiin vapaaksi?

Emanuelan katoamisen on arveltu liittyvän järjestäytyneen rikollisjärjestön yrityksiin painostaa Vatikaania maksamaan takaisin rikollisjärjestöltä ottamansa laina. Rikollisjärjestön epäillään siepanneen tämän vuoksi Emanuelan.

Toisen teorian mukaan Emanuela olisi siepattu ja hänen avullaan olisi yritetty kiristää viranomaisia vapauttamaan Mehmet Ali Agca. Turkkilainen Agca yritti salamurhata paavi Johannes Paavali II:n vuonna 1981.

Emanuelan perhe ei kuitenkaan usko tähän teoriaan.

Seksiorgioiden uhri?

Emanuelan on epälty myös joutuneen seksiorgioiden uhriksi. La Stampa -lehden mukaan tyttö olisi siepattu ja toimitettu Roomassa toimineelle diplomaattiverkostolle, joka halusi seksiorgioihinsa nuoria tyttöjä.

– Kyseessä saattaa olla seksuaalirikos. Juhlia järjestettiin tyttöjä värvänneen poliisin kanssa, entinen pääsyyttäjä Gabriele Amorth sanoi La Stampa -lehdelle vuonna 2012.

Emanuelan veli Pietro on yrittänyt vuosien ajan selvittää siskonsa kohtaloa. Hän on syyttänyt Vatikaania vaikenemisesta ja jopa osallisuudesta Emanuelan katoamiseen.

Vatikaani on vakuuttanut tekevänsä yhteistyötä Italian poliisin kanssa.

Murvil
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Kesä 17, 2016 11:48 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Murvil »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006025094.html


Ilta-Sanomat

Ulkomaat
Emanuela, 15, katosi jäljettömiin Vatikaanissa – perhe sai nimettömän kirjeen yli 35 vuotta myöhemmin: ”Katsokaa sieltä, minne enkeli osoittaa”

Emanuela Orlandin katoaminen puhuttaa jälleen.

Julkaistu: 6.3. 8:46

Emanuela Orlandin perheen asianajaja sai kirjeen viime kesänä. Nyt asianajaja on pyytänyt Vatikaanissa sijaitsevan haudan avaamista.
Vatikaanissa kesäkuussa 1983 kadonneen Emanuela Orlandin, 15, katoaminen on jälleen noussut uutisotsikoihin Italiassa. Orlandin perhettä edustava asianajaja Laura Sgro on pyytänyt Vatikaanin saksalaisella hautausmaalla sijaitsevan haudan avaamista, Corriere sella Sera uutisoi.

Pyynnön taustalla on asianajajan viime kesänä saama anonyymi kirje.

– Katsokaa sieltä, minne enkeli osoittaa, kirjeessä luki.

Lyhyen viestin ohessa oli valokuva marmorisesta enkelipatsaasta. Seinään nojaava enkeli pitelee käsissään kylttiä, jossa lukee latinaksi ”lepää rauhassa”. Enkelin edessä on laatta, joka on omistettu saksalaiselle prinssille, jonka paavi Pius IX nimitti arkkipiispaksi vuonna 1857, ja tämän puolisolle.

Kirjeen saamisen jälkeen hautaa on pintapuolisesti tutkittu. Tutkimuksissa on selvinnyt, että hauta on ainakin kertaalleen avattu. Lisäksi patsaan päiväys on eri kuin hautakivessä oleva päivämäärä.

Asianajajan mukaan hän on saanut vahvistettua, että ”jotkut ihmiset tiesivät, että on mahdollista, että Emanuela Orlandin ruumis on piilotettu saksalaiselle hautausmaalle.”

Vanhalle haudalle on myös laskettu kukkia.

Vatikaanista on kerrottu, että asianajajan pyyntöä selvitetään.

Pyyntö on herättänyt myös kritiikkiä. Synninpäästöjä antavan Paavillisen penitentiariaatissa toiminut emerituspiispa Gianfranco Girotti uskoi, että anonyymissä kirjeessä oli kyse ”huijauksesta” ja kirje on ”puhdasta satua”.

– Ei todellakaan ole uskottavaa, Girotti sanoi La Repubblican mukaan.

Girotti on kritisoinut myös Orlandin perheen väitteitä siitä, ettei Vatikaani ole pyrkinyt avoimesti selvittämään teinitytön katoamista.

Huhuja ja erilaisia väitteitä Orlandin kohtalosta on liikkunut aiemmin.

Esimerkiksi vuonna 2012 avattiin rikollispomo Enrico De Pedisin hauta Pyhän istuimen omistamassa Sant’Apollinaren basilikassa. Jo vuosia aiemmin nimetön vinkkaaja oli kehottanut katsomaan, kuka oli haudattuna kryptaan. De Pedisin entinen rakastaja ja yksi hänen jenginsä johtohahmoista ovat väittäneet De Pedisin rikollisjengen kaapanneen Orlandin.

Orlandin katoamisen on väitetty liittyneen myös muun muassa paavin salamurhayritykseen, KGB:hen tai Bulgarian salaiseen palveluun ja Vatikaanissa väitetysti toimivaan saatanalliseen kulttiin. Yhden teorian mukaan Orlandilla olisi ollut suhde kardinaalin kanssa ja tyttö olisi kadonnut kaksikon tapaamisen jälkeen.

Viime vuonna lähes kokonainen luuranko löytyi Vatikaanin omistaman rakennuksen kellarista. Luiden huhuttiin kuuluvan Orlandille tai toiselle samana vuonna kadonneelle teinitytölle. DNA-testit kuitenkin osoittivat, että kyseessä oli miehen luut. Mies oli kuollut vuosien 190–230 välillä.

Ina Kauppinen

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2367
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/22d ... 603ebe1d3f

Vuonna 1983 Emanuela Orlandi lähti musiikkitunnille eikä palannut – Vatikaanissa avataan nyt hautoja, jotta Italiaa 36 vuotta riivannut katoamismysteeri saisi päätöksen

Tänään klo 10:35 (muokattu klo 10:55)

Teoriat Orlandin kohtalosta yltävät Vatikaanin seksiorjiin ja salamurhiin saakka.

Kesäkuussa 1983 Emanuela Orlandi lähti musiikkitunnille.

15-vuotias asui tuolloin perheineen Vatikaanin alueella. Hänen isänsä oli töissä arvostetussa virassa Vatikaanin pankissa.

Orlandi ei koskaan palannut tunniltaan, ja hänen selvittämättä jäänyt katoamisensa on jäänyt piinaamaan perheen lisäksi monia muita.

Vielä 36 vuoden jälkeenkin teoriat Orlandin katoamisen syistä laukkaavat villeinä ja etsinnät hänen löytämisekseen jatkuvat.

Viimeisimpänä käänteenä Vatikaani myönsi tällä viikolla luvan kahden haudan avaamiselle ja niistä mahdollisesti löytyvien luiden tutkimiseen. Kyseessä on viimeisin yritys selvittää, mitä Orlandile tapahtui.

Perhe sai mystisen vihjeen

Pyynnön hautojen avaamisesta esitti CNN:n mukaan Orlandin perhe. He uskovat, että tyttären ruumis löytyisi hautausmaalta.

Italialaisen uutistoimisto ANSA:n mukaan perhe Orlandin perhe sai viime kesänä nimettömän vihjeen siitä, minne heidän tyttärensä saattaisi olla haudattu. Kirjeessä kehotettiin: ”Etsimään sieltä, minne enkeli osoittaa”, kertoo CNN.

Perheen asianajajalle lähetetyn vihjeen mukana oli kuva haudasta pienellä saksalaisella hautausmaalla.

Daily Beastin mukaan hautausmaa olisi yleisöltä suljettu. Silti julkaisu kirjoittaa, että kuvassa esiintyvän merkkaamattoman haudan äärellä palaa aina kynttilä ja sille tuodaan jatkuvasti uusia kukkia.

– Toivon, että koko tarina on huijausta. Toivon todella, että Emanuela ei olisi täällä, Pietro Orlandi, kadonneen veli, kommentoi Daily Beastille.

Hän on etsinyt sisartaan väsymättä tämän katoamisesta lähtien.

Orlandin perhe on nyt saanut Vatikaanilta luvan avata mystisesti ylläpidetyn haudan, jonka luokse vihje johdatti heidät. Daily Beastin mukaan haudassa on merkkejä siitä, että se olisi avattu ainakin kerran aiemmin.

Corriere Della Sera kertoo, että haudan sementti näyttää siltä, että se olisi valettu uudestaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun hautoja on avattu Orlandin löytämiseksi.

Kuva
Orlandin kohtalo on ollut mysteeri jo 36 vuotta. [EPA/AOP]

Gangsteri yhdistetty tapaukseen

Vuonna 2008 Enrico "Renatino" De Pedisin, italialaisen rikollisjärjestön johtajan entinen rakastaja teki paljastuksen.

Hän ntoi ymmärtää, että De Pedis olisi ollut tekemisissä Orlandin kidnappauksen kanssa ja että tämän ruumis olisi haudattu Rooman laitamilla sijaitsevaan taloon.

Tutkijat ottivat vihjeet tosissaan ja seurasivat niitä, mutta saivat selville, että talon perustukset – joissa ruumis rakastajan mukaan saattaisi olla – oli valettu jo ennen Orlandin katoamista.

De Pedisin nimi oli noussut esiin Orlandin kohtalosta esitetyissä teorioissa aiemminkin.

Jo vuonna 2005 anonyymina pysytellyt soittaja oli ottanut yhteyttä televisio-ohjelmaan ja kertonut, että ratkaisu Orlandin tapaukseen löytyisi De Pedisin haudasta.

Vuonna 2012 Vatikaani antoi luvan haudan avaamiseen, mutta sieltä ei löytynyt johtolankoja.

Villeimmät teoriat

Sky Newsin mukaan suurin osa italialaisista uskoo, että Orlandi tuli murhatuksi.

Murha voisi mahdollisesti liittyä 80-luvun alussa katolisen kirkon ympärillä velloneisiin taloudellisiin skandaaleihin ja siihen, että Orlandin isä työskenteli Vatikaanin pankissa.

Sky News kuitenkin muistuttaa, että Orlandin kadotessa poliisi sanoi hänen isänsä ammatin saattaneen olla myös sattumaa. Yksi teoria on, että hän joutui ihmiskaupan uhriksi.

Orlandin veli Pietro on Daily Beastin mukaan varma, että Vatikaani tietää hänen siskonsa katoamisesta enemmän kuin kertoo.

Jos Emanuela Orlandin ruumis löytyisi haudasta, joka on tarkoitus avata ensi viikolla, se antaisi julkaisun mukaan lisää pontta yhdelle villeimmistä katoamiseen liittyvistä huhuista.

Sen mukaan, Orlandi kidnapattiin Vatikaanin seksiorjaksi.

Vuonna 2012 Vatikaanissa toiminut manaaja Gabriele Amorth kertoi CNN:lle uskovansa, että teinitytön katoamiseen liittyy seksuaalinen motiivi.

– Tutkinta pitäisi suorittaa Vatikaanin sisällä, ei sen ulkopuolella, Amorth kommentoi tällöin.

Toisen teorian mukaan kidnappauksen motiivina olisi saattanut yritys vapauttaa mies, joka yritti salamurhata paavi Johannes Paavali II:n.

Toukokuussa 1981 Mehmet Ali Agca ampui paavia neljästi. Tekonsa jälkeen hänet passitettiin vankilaan, jossa hän istui aina vuoteen 2000 saakka. Orlandin avulla olisi yritetty kiristää viranomaisia vapauttamaan Agca.

Jos Orlandi on edelleen hengissä, hän on nyt 51-vuotias.

Kuva
15-vuotias Orlandi asui katoamisaikaan perheineen Vatikaanin alueella. [AOP]

ANNI HUTTUNEN
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2367
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006170490.html

”Katsokaa sieltä, minne enkeli osoittaa” – kaksi hautaa kaivettiin auki Vatikaanissa: 36 vuotta sitten kirkkovaltiosta kadonneen teinitytön kohtalo yhä mysteeri

Kuva
(KUVA: VATIKAANI, STF / EPA / ALL OVER PRESS)

Julkaistu: 11.7. 15:18

15-vuotias Emanuela Orlandi katosi Vatikaanissa kesäkuussa 1983. Vuosi sitten perhe sai kuvan enkelipatsaasta ja viestin: Katsokaa sieltä, minne enkeli osoittaa.

ITALIAA vuosikymmenet kuohuttaneelle kadonneen teinitytön mysteerille toivottiin tänään ratkaisua, kun viranomaiset kaivoivat torstaiaamuna auki kaksi hautaa Vatikaanin Saksalaisella hautausmaalla Rooman yliopiston oikeuslääketieteen professori Giovanni Arcudin kanssa.

1893 kadonneen Emanuela Orlandin perhe ei saanut tänäänkään ratkaisua heitä vuosikymmenet piinanneen tapaukseen. Haudoista ei löytynyt Emanuelan mutta ei myöskään haudoissa kivien mukaan lepäävien prinsessoiden Sophie von Hohenlohen ja Charlotte Frederica von Mecklenburgin jäänteitä.

Kuva
Saksalaisprinsessojen marmorihaudat paljastuivat tyhjiksi. (KUVA: HANDOUT)

Perheen asianajaja Laura Sgro sai viime kesänä nimettömän kirjeen, jossa luki: ”Katsokaa sieltä, minne enkeli osoittaa”.

Ohessa oli kuva marmorisesta enkelipatsaasta. Enkelillä on käsissään kyltti, jossa lukee latinaksi lepää rauhassa. Enkelin edessä on saksalaiselle prinssille ja tämän puolisolle omistettu laatta. Paavi Pius IXV nimitti prinssin arkkipiispaksi 1857.

Enkelipatsas on piskuisella Saksalaisella hautausmaalla Pietarinkirkon kyljessä. Vatikaani antoi luvan avata haudat antropologista tutkimusta varten.

Teinityttö Vatikaanista katosi kuin tuhka tuuleen

15-vuotias Emanuela Orlandi lähti Roomasta huilutunnilta 22. kesäkuuta 1983, eikä häntä ole sen koommin nähty.

Kuva
Emanuelan katoamisilmoitus vuodelta 1983 kertoo tytön olleen 15 vuotta ja 160 senttimetriä. (KUVA: STF)

Hänen isänsä oli virkamies Vatikaanissa, ja perhe kuului harvoihin kirkkovaltiossa asuneisiin maallikoihin. Emanuelan äiti asuu yhä pikkuvaltiossa vain muutama sata metri Saksalaiselta hautausmaalta.

Emanuela Orlandin isoveli Pietro Orlandi kertoo CNN:lle, että lapsuus Vatikaanivaltiossa oli kuin pikkukylässä. Puutarhat olivat komeat, ja paavi Johannes Paavali II perhetuttu.

– Luulimme että olimme maailman turvallisimmassa paikassa.

Kuva
Pietro Orlandi oli katsomassa hautojen avaamista. (KUVA: REMO CASILLI)

Vatikaanivaltiossa on nykyään noin 800 asukasta.

Veli kertoi CNN:lle yhä uskovansa, että Emanuela elää ja näin ollen toivoneensa, että haudat olisivat tyhjät. Jos Emanuela on elossa, hän on nyt 51-vuotias.

Jo toiset etsinnät hautausmaalla

Orlandin katoaminen käynnisti suuret tutkinnat Italiassa. Vinkkejä sateli, mutta tapaus ei edennyt. Teinitytön katoamisen on väitetty liittyvän niin paavin salamurhayritykseen kuin Vatikaanissa toimivaan saatanalliseen seksikulttiin. KGB:n ja Bulgarian salaisen poliisin on väitetty olevan katoamisen takana. Myös suhdetta kardinaaliin on väläytelty.

Kuva
Emanuela ei lepää Saksalaisen hautausmaan kauniissa haudoissa. (KUVA: HANDOUT)

Kadonneen teinitytön etsintä lopetettiin 1997, mutta avattiin uudestaan 2008. Uudet vihjeet sitoivat Emanuela Orlandin katoamisen rikollisjärjestö Banda della Maglianaan ja sen pomoon Enrico De Pedisiin.

Kilpailevan jengin vuonna 1990 ampuma De Pedis on haudattu Pyhän istuimen omistamaan Sant’Apollinaren basilikaan paavien rinnalle. Emanuelan omaiset vaativat De Pedisin haudan avaamista, ja Vatikaani suostui siihen 2012. Kryptasta löytyi monia luurankoja, mutta ei etsittyä Emanuelaa.

Kuva
Paavi Franciscus sanoi Emanuelan veljelle vuonna 2013, että Emanuela on taivaassa. Kuvan nainen esittää t-paidassaan kysymyksen: Jos Emanuela on taivaassa, missä hänen ruumiinsa on. (KUVA: FABIO FRUSTACI)

Viime vuonna Vatikaanin omistaman kirkon kellarista löytyi lähes kokonainen luuranko. Sen epäiltiin kuuluneen Emanuelalle, mutta tutkimukset osoittivat kyseessä olleen vuosien 190–230 välillä kuollut mies.

Kaisla Kuuskoski
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Eikös tuo toinen enkeli osoita kattoon tai johonkin jokatapauksessa haudan yläpuolelle?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2367
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/820 ... b0007a43b8

Vatikaanista löytyi taas uusia luita - onko nyt kyseessä 36 vuotta kateissa ollut Emanuela Orlandi?

Tänään klo 12:59

Luita löytyi lauantaina kivilaatoituksen alta läheltä saksalaisprinsessojen hautoja.

Kuva
Saksalaisprinsessojen haudat olivat tyhjät. [EPA/AOP]

36 vuotta sitten kadonneen 15-vuotiaan Emanuela Orlandin etsinnät saivat jälleen lauantaina uuden käänteen, kun Vatikaanin saksalaiselta hautausmaalta löytyi uusia luita.

Luita löytyi kivilaatoituksen alta, suhteellisen läheltä kahden saksalaisprinsessan hautaa. Prinsessojen haudat avattiin viime viikolla, kun Orlandin perhe oli saanut saanut mystisen vihjeen Emanuelan viimeisestä lepopaikasta.

Kuva
Vatikaanin viranomaiset törmäsivät uuteen luulöytöön selvittäessään mihin saksalaisprinsessat oli mahdollisesti siirretty. [EPA/AOP]

Haudoista ei kuitenkaan löytynyt mitään - ei edes prinsessojen jäänteitä saati Emanuelaa.

Vatikaanin viranomaiset ryhtyivät selvittämään lauantaina saksalaisprinsessojen kohtaloa ja mahdollista toista hautapaikkaa, kun he tekivät uusimman luulöydön.

Alue on nyt eristetty, ja se avataan tutkimuksia varten myöhemmin tällä viikolla.

Kuva
Emanuela Orlandin kohtalo kiinnostaa yhä italialaisia. [EPA/AOP]

Saksalaisella hautausmaalla on tehty viimeksi muutostöitä 1960- ja 1970-luvuilla. Orlandi katosi vuonna 1983 lähdettyään Vatikaanissa olevasta kodistaan musiikkitunnille.

Saksalaisprinsessojen jäänteet puolestaan on voitu siirtää toiseen paikkaan hautausmaan laajennustöiden yhteydessä 1960- ja 1970-luvulla.

Emanuela Orlandin perhe pitää hyvänä tutkimusten jatkamista.

Lähteet: Guardian, News.au.com, Independent, La Repubblica

KATRIINA MÄKELÄ
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Vastaa Viestiin