Terrori-isku Strasbourgin joulumarkkinoille 2018

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Strasbourgin joulumarkkinoilla ammuskellaan

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

disposal kirjoitti:Sinänsä tuo revolveri sopii kuvioon että poliisi löysi ennen iskua muun tutkinnan yhteydessä ilmeisesti varsinaiset aseet, Veitsiä, käsikranaatteja, kivääri yms Olisiko kiireellä hankkinut ensimmäisen saatavilla olleen aseen?
Itse ainakin käsitin, että poliisi olisi ratsannut kämpän vasta, kun tämä sankari oli jo lähtenyt levittämään osaamaansa Islamin ilosanomaa joulukaduille. Mutta voihan poliisilla olla käynyt tuuri ja ovat tosiaan ratsanneet kämpän ennen tämän sankarin lähtöä ja tämä sankari on joutunut lainaamaan surullisen vanhan nallipyssyn toiselta mullahilta, joka ei vielä halunnut lähteä levittämään ilosanomaansa.

Miettikää, kun tuokin mullahi olisi kylvänyt torille kranaatteja ilman, että pitää melua itsestään, ei niitä kukaan siinä ruuhkassa olisi huomannut, jos olisi työntänyt esim. roskikseen, tai myyntikojujen pöydän alle yms..
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17099
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Strasbourgin joulumarkkinoille 2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PaxCow kirjoitti:Tämä ei vastaa niitä faktoihin, joita eurooppalaisista terroristeista tiedetään. He nimenomaan ovat niitä, jotka eivät ole käyttäneet aikaansa rukoilemaiseen tai eläneet islamin ideologiassa, vaan he ovat rikollisia, jotka ovat juhlineet, käyttäneet päihteitä ja käyttäytyneet muutenkin islamin vastaisesti. Ajelehdittuaan rikosten tiellä tarpeeksi kauan, on väkivaltainen - ja useasti pinnallinen - käsitys islamista tullut heidän ajatteluunsa mukaan. He ovat tavallaan "born-again muslims", eli uskonnollisuus on pamahtanut heidän elämäänsä vasta teinivuosien jälkeen.

Tämä jihadismin ja rikollisuuden välinen yhteys Euroopassa on hyvin dokumentoitu ja siitä on myös kirjoitettu.

Mikäli haluat perehtyä, kannattaa lukea esim. tämä: https://www.theguardian.com/news/2017/a ... ew-jihadis
Guardian on poliittisesti vasemmalla oleva lehti, joten sen kirjoituksiin ja näiden tilastoihn yms tilaamiseen "sopivalta taholta" kannattaa suhtautua suurella varauksella.

Kaikki Euroopassa terroritekoja tehneet eivät ole asuneet Euroopassa. On myös hyvä muistaa, että miten tälläinen toiminta; vihaa puhuvat imaamit, moskeijat joissa vihapuhetta suoritetaan, värvääjät ja suopea sekä loputtoman ymmärtäväinen ilmapiiri vihamielisella ideologialle (islamille) on mahdollistunut. Poliitikot sekä erilaiset täti- ja setäjärjestöt ovat heitä Eurooppaan halunneet raikkaiden tuulahdusten sanansaattajiksi omien ihanteiden mukaisesti, vähät välittämättä mitä siitä seuraa.

Terroristeilla on selkeää kannatusta Euroopassa, mm. iskuja juhlitaan todetusti monessakin EU-maassa. Vasemmisto kautta maailman on aikas lailla kybällä näiden musulmaanien taistelusta "pahaa länttä" vastaan.
Doctor Lecter kirjoitti:Miksi ihmeessä toimittaja ei kirjoita siitä mikä johtaa suomalaisia nuoria miehiä tekemään henkirikoksia?
PaxCow kirjoitti:Not sure if serious. Artikkelissa kuvataan eurooppalaista jihadismia.
Sen minä tiedän kyllä, mutta minä kysyinkin miksi vastaavia kirjoituksia suomalaista henkirikosten tekijöistä ei ole yhdessäkään mediassa? Kuten mainitsin, niin media ymmärsi jopa Turussa puukottanutta terroristia nyyhkyttämällä hänen halustaan kasvattaa lampaita rauhassa.
- IL:n ulkomaan toimittaja tekee kuten hänen kuuluukin; kirjoittaa asioista ulkomailla, mutta kuten havaitsit, niin kovasti hän ymmärtää näitä "loppukesän ampiaisia", että voi voi kun heillä ei ole elämässä suuntaa, siksi terrorismi.
Doctor Lecter kirjoitti:Meillä suomalaisilla on jokin kumma tapa ymmärtää niin terrori-iskujen tekijöitä, kuin olla huolissaan kaukaisten maiden asukkaiden ihmisoikeuksista. Ensi vuoden budjetissa on varattu Suomessa asuvien kaukaisten maiden asukkaiden hoitoon 1,4 miljardia euroa. Samaisessa budjetissa on myös luku, jonka mukaan suomalaisille eläkeläisille on luvassa 100 miljoonaa euroa enemmän kuin aikaisemmin.
PaxCow kirjoitti:Ja katsos, saatiin suomalainen sisäpolitiikka mukaan keskusteluun Ranskassa tapahtuneesta Ranskassa syntyneen henkilön tekemästä terrori-iskusta puhuttaessa. Kuinkakohan minua ei yhtään ihmetytä tällainen terrori-iskuilla keppihevostelu...
Katsoit varmaan mainion kuvan tuosta keppihevostelusta hieman ylempää...?

Yritän ymmärtää, että se on sinusta kiusallista kun näistä asioista puhutaan ja tälläisiä tekoja ei saisi käyttää missään muodossa lyömäaseena. Kuten Jussi Halla-aho (ps) mainitsi fb-kirjoituksessaan, niin tällöin ei myöskään ilmastonmuutosta saisi käyttää poliitikan lyömävälineenä kun puhutaan ilmastomuutoksesta. Vaan kun sitä käytetään.

Lainasit myös kohtaa, jossa kerroin suomalaisten olevan kovastikin huolissaan kaukaisten maiden henkilöiden oikeuksista ja terroristien tekojen selittämisestä parhain päin ymmärtämällä lähtökohtia. Aihe liittyi ketjuun, mutta oliko kirjoitukseni "väärin sammutettu"?

Kuten varmaan huomasit, niin IL:n postauksessa puhuttiin kaikista Ranskassa tapahtuneista teoista = useampi tekijä. Sinä puhut yhdestä henkilöstä.
- Otin esille sen "epäkohdan", jossa hännystellään, ymmärretään terrosristeja, mutta samanlaista puolustelua ei käydä kotimaisista tekijöistä. Se oli tässä pointti. Samalla vedin mukaan sen tosiseikan mitä maksaa ulkomaan kansalaisten (joiden joukossa myös terrori-epäiltyjä sekä rikollisiksi todettuja henkilöitä) elättäminen Suomessa. Se on ehkä inhorealismia ja sisäpolitiikkaa, mutta oli esimerkkinä tästä nk hyysäämisestä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Strasbourgin joulumarkkinoilla ammuskellaan

Viesti Kirjoittaja CSI »

Terävä kirjoitti:Heittääkö mun silmissä pahasti, vai onko tällä patonginpurijalla kaksi reikää vasemman silmän yläpuolella? Jos on, niin iso peukku Ranskan suuntaan.

Näyttäisi ammattimiehen työltä. Double-tap nätisti otsassa. Helvetin siistiä työtä ja todella vakuuttavaa ammuntaa. Ei ole helppoa osua teroon noin hyvin. (Olen harrastanut jonkin verran pahvitaulujen combat shooting ammuntaa ja sekin on vaikeaa vaikka pahvit ei ammu takaisin, liiku kovin sukkelasti tai mitään muutakaan)

Kävin tsekkaamassa. Kyllä. Asialla on ollut Ranskan poliisi kuulemma. Yksikköä ei kerrota (=normia, eivät kerro koskaan kun Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale on asialla).

Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale eli CIGN on käytännössä erikoissotilasosasto eikä mikään poliisi. Vastaa ihan brittien anti-terroristi SAS-yksiköitä. Noiden menetelmät ovat sotilaiden, eivät poliisien käsikirjoista. Lähtökohtaisesti vankeja ei oteta...
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Terrori-isku Strasbourgin joulumarkkinoille 2018

Viesti Kirjoittaja CSI »

Dokumentti CIGN:stä https://www.youtube.com/watch?v=u3VIoocgf7E

Kaikki tietävät poliisin Karhun, mutta ei se ole kovin anti-teroyksikkömme heittää peliin. Meilläkään.

Jos Strasbourgin tapaisen teron perään laitetaan "hoitakaa pojat homma" yksikkö niin veikkaan, että sinne menee PV:n Erikoisjääkärikomppanian anti-tero-osaston miehet eikä Karhu.

Koulutus Suomessakin erikoissotilasosaston anti-tero-mieheksi alkaa nykyään käytännössä jo varusmiesaikana,jossa suoritetaan esim. tämmöinen koulu https://www.youtube.com/watch?v=Z71_JH4NQdc

Tuon Immolan koulun jälkeen on vielä pitkä matka anti-tero erikoismieheksi ja moni karsiutuu matkalla eli ei tule koskaan valituksi kyseiseen erikoiserikoisosastoon.

Mutta tuosta se alkaa - ja tuonnekin pääsee vain kovien valintakokeiden kautta. Joka on kova karsinta ja noita karsintoja matkan varrella on useita. Varmaankin korkeintaan yksi tuhannesta Immolaan hakeneesta päätyy lopulta jossain vaiheessa elämäänsä Upin Erikoisjääkärikomppaniaan ja ATO-koulutettuna? (arvaus)


ErJK:ssa ei sitten olla lopun elämäänsä. 35-vuotiaana ura siellä on käytännössä usein ohi eli siellä vain kävästään antamassa se nuoruus Tasavallan käyttöön.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Strasbourgin joulumarkkinoilla ammuskellaan

Viesti Kirjoittaja CSI »

poikani kirjoitti:Täytyy oikein ihmetellä noiden geneettistä ylivoimaa meihin nähden sodankäynnin osalta. Vaikka muuten ovat vähän sellaisia maanantaikappaleita, niin taisteluasioissa saavat meidät eurooppalaiset näyttämään aivan naurunalaiselta. Tämäkin oman lajinsa keskinkertainen edustaja voitti pelin 3-1.

Tietysti voi yrittää väittää, että "kyllä meidän erikoisjoukkomme--", mutta tosiasiassa vain lopputulos ratkaisee. Ei sodankaan jälkeen selitellä, että "oltais me voitettu, jos olis haluttu". Jotakin on meissä vialla, jos niitä ylivertaisia ominaisuuksiamme ei sitten käytetä hyväksi.

Mitähän sinä yrität oikein selittää? Voitti pelin 3-1? Millä perusteella?

Tiettävästi CIGN tappiot nolla ja kuten kuvasta näe, pötköttelee ahmetti varsin rentona uudet ventilaatioreijät päässään kivetyksellä...

Vai yritätkö selittää, että ahmetin aseistamattomia siviilejä kohtaan tekemä hyökkäys olisi jokin erityinen sotilaallinen ansio? Kuuleppa kuuleppa. Aika harva pärjää paljain käsin ampuma-aseellista vastaan mutta on sitäkin tapahtunut. Muistatkos takavuosilta kun pari valkoista heteroa pisti junavaunussa AK-47 kiväärinsä kanssa sekoilevan ahmetin pakettiin? Paljain käsin.

Mutta toki lähtökohtaisesti asiallisella tuliaseella aseistautunut ihminen joka osaa sitä edes välttävästi käyttää, pärjää yleensä paljain käsin olevaa ihmistä vastaan. Sehän on selvä ja fysiikan lakien mukaista.

Muuten, Strasbourgin torilla niitattiin japanilainen, italialainen, afgaani ja yksi jota ei ole kerrottu mikä se oli. Edelleen jotenkin "meidän eurooppalaisten" heikkoutta vai?

Mistä lähtien esim. Japani on ollut osa Eurooppaa?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 968
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Strasbourgin joulumarkkinoilla ammuskellaan

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

CSI kirjoitti:Muuten, Strasbourgin torilla niitattiin japanilainen, italialainen, afgaani ja yksi jota ei ole kerrottu mikä se oli. Edelleen jotenkin "meidän eurooppalaisten" heikkoutta vai?

Mistä lähtien esim. Japani on ollut osa Eurooppaa?
Onhan nuo kansallisuudet kerrottu. Ei välttämättä Suomen medioissa. Japanilaisia ei ollut. Uhrit olivat:

Anupong Suebsamarn, thaimaalainen 45-vuotias mies (turisti)
Kamal Naghchband, 45-vuotias afganistanilainen mekaanikko, joka asui Strasbourgissa
Antonio Megalizzi, italialainen 29-vuotias journalisti joka oli työmatkalla
61-vuotias paikallinen mies, entinen pankin työntekijä

Sheriffin pyssyksikin varmistettiin https://en.wikipedia.org/wiki/Mod%C3%A8le_1892_revolver
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Strasbourgin joulumarkkinoilla ammuskellaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

CSI kirjoitti:Vai yritätkö selittää, että ahmetin aseistamattomia siviilejä kohtaan tekemä hyökkäys olisi jokin erityinen sotilaallinen ansio?
Ansio-pansio - mitä väliä? Nähtävästi se on hyvin tehokas tapa käydä sotaa meitä vastaan. Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua, sanotaan. Enpä alkaisi ylpeillä sillä, että menemme kuin lampaat teuraalle.
CSI kirjoitti:Muuten, Strasbourgin torilla niitattiin japanilainen, italialainen, afgaani ja yksi jota ei ole kerrottu mikä se oli. Edelleen jotenkin "meidän eurooppalaisten" heikkoutta vai?
Nämä vierailijat olivat meidän eurooppalaisten suojeluksessa. Oli aivan sattumankauppaa, että uhreiksi valikoitui myös turisteja tms.
????? ?? ??????.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Strassbourgin monikulttuuriset joulumarkkinat

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tulipa käytyä tänään päättyneillä perinteisillä Tuomaan Markkinoilla Helsingin Senaatintorilla. Siellä oli paljon porukkaa ja kauppakin vaikutti käyvän. Ainakin minun siellä käydessä jono ilmaiseen karuselliin oli mielettömän pitkä. Jonottajat olivat lähinnä lapsiperheitä ja vissiin jotain isovanhempiakin oli tullut paikalle ipanoiden kanssa. Kuuma kaakao tuoksui ja sitä läikyteltiin vielä ratikassakin, kun suoriuduin paikalta pois. Kojuissa myytiin mm. leluja, villasukkia ja erilaisia herkkuja savukalasta karkkikeppeihin. Huomiota herätti, että alueen laidalla kökki sinivalkoisessa valtion maijassa poliisipartio. Ikävällä tavalla tuli itsellekin mieleen, mitä tällaisessa paikassa voisi tapahtua. Oli varsin ristiriitainen fiilis, kun karusellimusiikki soi, kuuma kaakao tuoksui ja kuitenkin virkavalta valvoi tapahtumaa varmaan ihan syystä. Tähän on tultu Suomessakin :cry:
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Terrori-isku Strasbourgin joulumarkkinoille 2018

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Autoillessa on tullut tehtyä sellainen huomio, että hyvin harvoin enää poliisia tulee vastaan missään eli ilmeisesti resurssit on kohdennettu kaupunkeihin. Ja ennen 2015 maijaa tuli kyllä useastikkin vastaan isoilla teillä. Nykyään harvinaista, perin harvinaista.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.
Vastaa Viestiin