Opettaja syyllistyi seksuaalirikoksiin v. 2013-2017, Hki

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Helsingissä, ruotsinkielisssä koulussa seksuaalirikosepä

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Hah - vai että kaikki svenssonit on homoi :) :)
Eipähän tämäkään ”huhu” tästä ainakaan laannu - mut et homo raiskaaja pedofiilei viel lisäks o iha uus juttu.

T. Siltsu ja ne muut pirikusen voimalla raiskaavat
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Opettaja syyllistyi seksuaalirikoksiin v. 2013-2017, Hki

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Jaa että oikein ehdollista. Varmaan homppeli nyt oppii olemaan ilman alaikäisiä poikia. :roll:
"Those who want respect, give respect."

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Opettaja syyllistyi seksuaalirikoksiin v. 2013-2017, Hki

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tänään alkoi jutun sivuhaaran käsittely oikeudessa. Koulun rehtorin väitetään tienneen opettajan lähettämistä seksiviesteistä mutta poliisille ilmoitusta ei kuitenkaan tehnyt.
Ilta-Sanomat kirjoitti:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005962764.html

Syyttäjä: Rehtori tiesi opettajan lähettelevän seksuaalisia viestejä oppilaalle – ei ilmoittanut epäilyistä poliisille

Julkaistu: 11.1. 16:23


Helsinkiläiskoulun rehtorille vaaditaan sakkotuomiota perjantaina alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Syyttäjän mukaan rehtori jätti ilmoittamatta poliisille epäilyn, että koulun oppilas on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi.

Syyttäjän mukaan rehtorin tietoon oli saatettu, että yläkoulun miespuolinen opettaja oli viestitellyt seksuaalissävytteisesti alle 16-vuotiaalle pojalle. Rehtori tiesi syyttäjän mukaan, että opettaja oli saanut pojan vaihtamaan kanssaan kuvia ja kommentoinut pojan kuvaa vihjaten seksistä.

Miesopettaja tuomittiin joulukuussa puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen kaikkiaan yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjä katsoo, että jättämällä rikosilmoituksen tekemättä opettajasta rehtori rikkoi tahallaan virkavelvollisuutta vuosina 2014–2017.

Syyttäjän mukaan rehtorin tietoisuudesta todistaa muun muassa se, että hän antoi opettajalle varoituksen vuonna 2014. Kirjallisena todisteena oikeudessa esitettiin myös rehtorin sähköpostiviesti, jossa on kuva opettajan viesteistä ja kuvista.

Rehtori kiistää syytteen

Syytetty kiistää syytteen. Hänen mukaansa syyttäjän kuvaus teosta ei pidä paikkaansa.

– Hänen tietoonsa ei ollut tullut, että opettaja olisi lähettänyt oppilaalle kuvia itsestään vähissä vaatteissa. Häntä oli informoitu ainoastaan siitä, että oppilas lähetti kuvan itsestään ja kaveristaan opettajalle ja että opettaja ja oppilas ovat jutelleet, rehtorin puolustusasianajaja sanoo kirjallisessa vastauksessa.

Puolustuksen mukaan rehtori piti opettajan keskustelua oppilaalle sopimattomana, mutta ei silti katsonut jatkotoimia tarpeellisiksi.

– Hän ei ole katsonut, että keskustelu olisi vaarantanut oppilaan kehityksen ja että lastensuojelun tarve pitäisi sen perusteella tutkia. Ei myöskään ollut syytä epäillä, että opettaja olisi tehnyt lapseen kohdistuvan seksuaalirikoksen, vastauksessa sanotaan.

STT

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Opettaja syyllistyi seksuaalirikoksiin v. 2013-2017, Hki

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Rehtori sai sakot.
MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hel ... ot/7275018

Helsinkiläiskoulun ex-rehtori tiesi opettajan seksiviestittelystä, muttei ilmoittanut poliisille – tuomiona liki 4 000 euron sakot

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut helsinkiläiskoulun entisen rehtorin virkavelvollisuuden rikkomisesta lähes 4  000 euron sakkoihin.

Oikeus toteaa, että rehtori tiesi alaisensa seksuaalisesta viestittelystä ja jätti ilmoittamatta asiasta poliisille.

Oikeuden mukaan opettajan asiaton toiminta oli oppilaiden yleisessä tiedossa. Oppilaat myös kertoivat asiasta luokanvalvojalleen, ja asia tuli opettajien ja lopulta myös rehtorin tietoon.

Rehtori konsultoi juristia ja antoi opettajalle kirjallisen varoituksen.

Miesopettaja tuomittiin joulukuussa käräjillä puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen kaikkiaan yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Opettaja syyllistyi seksuaalirikoksiin v. 2013-2017, Hki

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hov ... ta/8050026

Hovi piti voimassa helsinkiläiskoulun ex-rehtorin virkarikostuomion, ei ilmoittanut poliisille oppilaiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä

JULKAISTU 6 TUNTIA SITTEN

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa helsinkiläiskoulun entisen rehtorin virkarikostuomion.

Rehtori tuomittiin aiemmin käräjillä ja nyt hovissa virkavelvollisuuden rikkomisesta lähes 4  000 euron sakkoihin. Oikeuden mukaan nainen tiesi alaisenaan työskennelleen miesopettajan lähetelleen seksuaalisia viestejä oppilaille, mutta jätti ilmoittamatta asiasta poliisille.

Hovioikeus katsoi, että naisen täytyi ymmärtää, että viestittely voi olla seksuaalirikos. Nainen toimi oikeuden mukaan tahallisesti, sillä hän tiesi ilmoitusvelvollisuudestaan, mutta silti laiminlöi rikosilmoituksen tekemisen.

– Hovioikeus katsoi, ettei tekoa voitu pitää kokonaisuutena arvostellen vähäisenä, koska ilmoitusvelvollisuutta koskevan määräyksen tarkoituksena on suojella lapsia seksuaaliselta hyväksikäytöltä, hovioikeuden tiedotteessa sanotaan.

Rehtori vaati hovioikeutta hylkäämään syytteen. Naisen mukaan hän ei toiminut tahallisesti tai huolimattomuudesta, vaan arvioi saamiaan tietoja perusteellisesti.

Juristi neuvoi ottamaan yhteyttä poliisiin, rehtori tyytyi huomautukseen

Käräjäoikeuden mukaan opettajan asiaton toiminta oli oppilaiden yleisessä tiedossa. Oppilaat myös kertoivat asiasta luokanvalvojalleen, ja asia tuli opettajien ja lopulta myös rehtorin tietoon.

Hoplaxskolanin yläkoulun rehtorina toiminut Mia Margareta Förars-Pöytäniemi konsultoi juristia, joka kehotti ottamaan yhteyttä poliisiin ja lastensuojeluun. Hän kuitenkin tyytyi antamaan opettajalle vain kirjallisen varoituksen.

Opettajalle ehdollista vankeutta useista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Opettaja tuomittiin hovissa viime kesäkuussa useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hyväksikäytöt tapahtuivat vuosina 2013–2017. Osaksi teot käsittivät erilaisia kosketuksia oppitunnilla tai koulun tiloissa, osaksi kyse oli seksuaalisten viestien ja kuvien lähettämisestä. Opettaja kiisti, että kosketukset olisivat olleet seksuaalisia tekoja.

Miehen tuomio lieveni hovioikeudessa. Aiemmin käräjäoikeus oli tuominnut miehen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomittu oli käräjäoikeuden mukaan saanut varoituksen jo vuonna 2014, mutta oli varoituksesta huolimatta esimerkiksi viestitellyt oppilaiden kanssa sopimattomalla tavalla. 45-vuotias miesopettaja ei työskentele enää Hoplaxskolanissa, vaan hän on ollut poissa opetustyöstä keväästä 2017 lähtien, jolloin poliisi alkoi tutkia rikosepäilyjä.

Vastaa Viestiin