(U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2370
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005964233.html

Tässä talossa Jaymea, 13, pidettiin vankina 88 päivää – kaappaajan suunnitelmassa lapsuuden­kodilla oli tärkeä osa

Julkisuuteen on tullut ensimmäinen kuva talosta, jonne 13-vuotias tyttö kaapattiin kahden julman surman jälkeen.
Hiljainen lumen peittämä naapurusto sijaitsee syrjäisellä alueella Wisconsinissa, Yhdysvalloissa. Kahden talon ja ulkorakennusten läheisyydessä on useita ajoneuvoja.

Tähän paikkaan Jake Thomas Pattersonin epäillään kaapanneen 13-vuotiaan Jayme Clossin ja pitäneen tätä vankinaan 88 päivää.

Kuva
Tässä talossa (alhaalla vas.) Jaymea pidettiin 88 päivää vankina. (KUVA: Aaron Lavinsky / ZUMA / MVPHOTOS)

Tyttö pakeni talosta omin keinoin viime viikon torstaina, ja koiraa ulkoiluttanut nainen auttoi hänet lähimpään naapuritaloon. Nainen tunnisti Clossin poliisin aiemmin jakamien kuvien perusteella.

– Tämä on Jayme Closs, soittakaa 911 (hätänumero Yhdysvalloissa)!, nainen huusi.

Lue lisää: Vanhemmat murhattiin lokakuussa – nyt koiranulkoiluttaja löysi kadonneen Jaymen, 13, resuisena ja nälkäisenä.

– Jayme on tämän jutun sankari. Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron, seriffi tiivisti myöhemmin.

Suunnitteli tekonsa tarkkaan

Pattersonin epäillään ampuneen Clossin vanhemmat, jotka löytyivät kotoaan kuolleina 15. lokakuuta.

– Tällä hetkellä tässä jutussa mikään ei osoita, että epäilty olisi tuntenut jonkun Clossin kotoa tai ollut yhteydessä kenenkään Clossin perheeseen kuuluvan henkilön kanssa. Epäillyn aikomuksena oli kidnapata Jayme, ja hän näki suurta vaivaa valmistautuessaan viemään hänet, seriffi Chris Fitzgerald sanoi.

Patterson palkattiin Clossin vanhempien työpaikalle kalkkunatehtaalle, mutta hän irtisanoutui vain päivän jälkeen ja selitti muuttavansa toiselle paikkakunnalle. Epäiltyjen tekojen aikaan hän oli työtön.

Talo, johon Pattersonin epäillään vieneen Clossin, oli hänen lapsuudenkotinsa. Se sijaitsi reilun 110 kilometrin päässä Clossin kodista.

– Vaikuttaa siltä, että [Patterson] piilotti [Clossin] muilta ihmisiltä ja ystäviltään, Fitzgerald sanoi.

Naapuri ei ollut nähnyt Pattersonia koko sinä aikana, kun Closs oli kateissa.

Toinen naapuri Daphe Ronning muisteli Milwaukee Journal Sentinelille, että Pattersonin vanhemmat muuttivat taloon noin 15 vuotta sitten. Jake Thomas Patterson ja hänen veljensä kasvoivat talossa ja kävivät sieltä Northwood Schoolin lukiota.

Pattersonin vanhemmat muuttivat muualle, kun veljekset kasvoivat vanhemmiksi, mutta pojat jatkoivat asumista talossa.

Ainoa ongelma, jonka Ronning muistaa, on polttoaineen varastaminen lapolla. Ronningin aviomies keskusteli asiasta nuorten miesten kanssa ja mitään ongelmia ei sen jälkeen ollut.

Pian epäillyn kaappauksen jälkeen Pattersonin isä siirsi talon omistusoikeuden luottolaitokselle.

Jake Thomas Pattersonin epäillään toimineen yksin. Ei ole tiedossa, mitä talossa tapahtui Clossin ollessa siellä vankina.

Lähteet: Daily Mail, CNN

Antti Karjalainen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Ensimmäisiä kuvia Pattersonin asumuksesta on vuodettu julkisuuteen:

ttps://www.dailymail.co.uk/news/article-658816 ... loner.html

https://nypost.com/2019/01/13/inside-th ... SRP1IfYEyI

Vangitsemisoikeudenkäynti tänään.

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Tässä tämä kaappaaja:

Kuva

Aika ihmeellinen tapaus, jos tosiaan aivan sattumanvaraisesti valitsi tuon kohteen. Ja koko teon "idea" on ihan järjetön, varsinkin kun sisälsi kaksi murhaa.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10564
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja damfin »

Jaymea käy sääliksi oli sitten tragedian takana mitä tahansa, mutta jokin tuossa Jaymen käytöksessä ja olemuksessa löytymisensä jälkeen vaan häiritsee, tytön kerrottiin olleen täysin rauhallinen ja hiljainen eikä ilmeisesti ollut itse edes huutanut apua tai muutenkaan suoranaisesti näyttänyt henkensä edestä pakenevalta, ainoastaan nuhjuinen olemuksensa oli kiinnittänyt koiran ulkoiluttajan huomion ja saanut tämän tunnistamaan tytön Jaymeksi.
Lisäksi tuo kuva tytöstä tätinsä ja koiranpennun kanssa on jotenkin suorastaan karmivan hyväntuulinen ja normaali ottaen huomioon missä tilanteessa kuva on otettu, tytön kasvoilla ei näy merkkiäkään siitä että hän olisi juuri vapautunut kuukausien kaapattuna ja mahdollisesti väkivaltaisesti hyväksikäytettynä olemisesta sen jäkeen kun kaappaaja on kylmäverisesti tappanut hänen vanhempansa.

Voihan se toki olla että tyttö on edelleen jonkinlaisessa shokin jälkitilassa ja totuus valkenee hänelle vasta myöhemmin, mutta tuo hyväntuulinen hymyilevä ilme tuossa kuvassa on jotenkin käsittämätön.

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Kaiketi Jeanne Nutter (koiranulkoiluttaja) ja Kasinskasin pariskunta kuvailivat tyttöä shokissa olevaksi, mutta kyllä minuakin joku vaivaa. Toki tyttöä kuvattiin jo ennen tragediaa (jopa alleviivaten) ujoksi/araksi/hiljaiseksi, joten se on kaiketi hänen perusluonteensa, mutta ihmeen tyyni oli… koska ei varmasti voinut olla varma, etteikö Patterson olisi häntä jo etsimässä. Jotenkin kuvittelisi rauhallisemmankin tuollaisessa tilanteessa ns. panikoivan.

Palstoilla/ryhmissä on muuten spekuloitu, että onko Jayme ns. erityislapsi. Hänellä kun oli vielä 13-vuotiaana ns. “caretaker”. Siis henkilö, joka kaiketi katsoi perään koulun jälkeen. Tosin itse en pidä sitä ihmeellisenä, kun vanhempien kerrotaan olleen todella paljon töissä ja välimatkat ovat pitkiä, joten on tarvinnut pelkästään kuskailuapua harrastuksiinkin.

Minua vaivaa noiden sukulaisten Jayme-selfiet somessa. Antaisivat aikaa toipua. Tätinsä ja koirien kanssa näyttää rentoutuneelta, mutta monissa muissa enemmänkin vaivautuneelta.

Vangitsemisoikeudenkäynti klo 15.30 paikallista aikaa.

Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Kuolemannaakka kirjoitti:Tässä tämä kaappaaja:

Kuva

Aika ihmeellinen tapaus, jos tosiaan aivan sattumanvaraisesti valitsi tuon kohteen. Ja koko teon "idea" on ihan järjetön, varsinkin kun sisälsi kaksi murhaa.
Ihan muutama vuosi sitten, mahtoiko olla jossain Kotkan (vai Kouvolako se oli?) lähettyvillä, mies kaappasi koulusta kotiin menossa olleen pikkutytön, tunki pakettiautoon, vei johonkin syrjäkylän mökkiin. Eikä tuntenut tyttöä aiemmin; kunhan nyt oli sattumanvaraisesti valinnut kohteen. Näitä sekopäitä on. Ideat ovat juuri niin järjettömiä, kuin tekijöitten sekainen nuppi antaa myöten.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Oikeuden pöytäkirjoista on alkanut tippua tietoa. Ohessa tiivistelmiä satunnaisessa järjestysessä.

Pattersonia syytetään kahdesta 1. asteen murhasta, kidnappauksesta, ja aseistetusta murrosta. Ei ole esim. seksuaalirikoskohtia tai pahoinpitelyjä tms. listattuna. Onneksi! Mikä mahtoi olla motiivi... :roll:

Tapahtumayöstä Jayme on kertonut, että hän oli ollut jo unessa, kun Molly-koiran haukkuminen herätti hänet. Tyttö meni vanhempiensa makuuhuoneeseen ja James lähti ovelle tarkastamaan, mitä tapahtuu. Jayme näki aseistetun/naamioituneen/mustiin pukeutuneen miehen, Jayme ja äiti linnoittautuivat kylpyhuoneeseen/kylpyammeeseen. He kuulivat laukauksen ja ymmärsivät Jamesin kuolleen. Denise yritti soittaa hätäkeskukseen, mutta Patterson mursi oven ja pakotti heidät sulkemaan puhelimen. Lisäksi hän oli vaatinut äitiä teippaamaan Jaymen suun, äiti kieltäytyi, Patterson teippasi Jaymen ja tämän jälkeen Patterson ampui Denisen välittömästi yhdellä laukauksella. Jaymen hän raahasi kädet ja jalat teipattuna autoon, sulloi takakonttiin ja kuljetti ko. mökille.

Patterson yritti toteuttaa suunnitelmansa kahdesti aiemmin, mutta valot/ihmiset/autot pelottivat hänet pois. Ko. kaappausyönä oli suhtautunut määrätietoisesti suunnitelmaansa ja aikoi tappaa kaikki talossa olevat, koska ei halunnut jättää silminnäkijöitä.

Hän oli valmistautunut iltaan varastetuilla rekisterikilvillä ja lisäksi pyrki olemaan jättämättä sormenjälkiä tai dna:ta - hän käytti käsineitä, ajoi karvansa/hiuksensa/kävi suihkussa ennen kuin lähti Clossien kotiin 15. lokakuuta.

Patterson oli työskennellyt jollain juustotehtaalla Almenassa (Barronin piirikunnassa) kahden päivän ajan (tällä tyypillä on kieltämättä lyhyitä työsuhteita). Jaymen koulubussi pysähtyi hänen ajoreitillään.

Patterson siis näki Jaymen ensi kertaa, kun tämä oli noussut koulubussiin. Hän oli pysähtynyt bussin taakse. Kertoi kuulustelijoille tienneensä heti, että siinä oli tyttö, jonka hän aikoi kaapata. Toistaiseksi en ole löytänyt tietoa, että milloin tämä ensikohtaaminen tapahtui. Myöskään motiivista en ole lukenut mitään vielä.

Kun mökillä kävi vieraita, Patterson oli piilotellut tyttöä sängyn alla. Hän oli ilmeisesti tukkinut sängynalusen jollain esteillä/painoilla, ettei tyttö pääsisi pois. Tyttö oli ollut sängyn alla jouluna jopa 12 tuntia kerrallaan ilman ruokaa/vettä/vessamahdollisuutta, kun Patterson oli sukuloimassa. Patterson käänsi radion kovalle, jotta Jayme ei kuulisi, mitä oli meneillään. Aiemmin tänään julkaistuissa kuvissa on ollut tyhjä aikuisten vaippapaketti - liekö nämä sitten pakottanut tytön pukemaan ylleen. :-/

Lisäksi hän oli luonnollisesti esim. vierailujen aikana pelotellut tyttöä, että "pahoja asioita tapahtuisi tälle", mikäli kukaan keksisi tytön olevan mökissä.

Pakenemispäivänä Patterson oli kertonut tytölle olevansa 5-6 tuntia pois. Tyttö onnistui työntämään esteet sängyn alta pois, puki Pattersonin kengät jalkoihinsa ja pakeni.

Tyttö on tarinan sankari. Poliisi tuskin koskaan olisi päässyt Pattersonin jäljille, ellei joku ulkopuolinen olisi tyttöä löytänyt.

Edit: lisäilen mahdollisia päivityksiä vielä toiseen viestiin, jotta tästä ei tulisi mitenkään älyttömän pitkä.

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Kyllä tämä sanattomaksi vetää. Tyttöparka on todistanut äitinsä murhan ja hänet on raahattu isänsä ruumiin yli talosta. Molempia vanhempia ammuttiin päähän, joten oli kaiketi rujoa nähtävää.

Pattersonin arvion mukaan hän vietti talossa 4 minuuttia, mikä oli myös poliisin arvio aiemmin.

Kun hän oli ajanut oman arvionsa mukaan n. 20 sekuntia rikospaikalta - oli vastaan tullut kolme poliisiautoa. Olisi kuulemma ollut valmis ampumaan poliisinkin.

Patterson ei ollut tiennyt edes Jaymen nimeä, kunnes vasta kaappauksen jälkeen.

Tyttöä piilotteli sängyn alla, jonka täytti kaikenmaailman laatikoilla, tavaralla ja levypainoilla. Sänky oli sijoitettu niin, että vain yksi kulma oli avoinna. Hän kertoi, että painoista oli hyvä myös seurata, jos tyttö olisi yrittänyt paeta, sillä ne olisivat siirtyneet. Hänen mukaansa kahdesti aiemmin Jayme oli yrittänyt paeta. Hän oli huutamisellaan ja riehumisellaan pelotellut tyttöä.

Tyttö muistaa Pattersonin kerran lyöneen häntä selkään jollain esineellä, kun tämä oli suuttunut jostakin. Ei muistanut mistä tämä johtui, mutta kaappaaja oli sanonut, että ensi kerralla rangaistus olisi ollut pahempi.

Katoamispäivänä kertoi Jaymelle lähtevänsä Haugeniin muutamaksi tunneksi. Tämä myös Barronin piirikunnassa että joku kontakti sinne oli. Kotiinpalattuaan huomasi tytön kadonneen, etsi ensin sisältä, sitten näki jäljet lumessa ja lähti autolla tytön perään.

Poliisin pysäytettyä hän oli todennut, että tietää mistä on kyse - “and I did it”.

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Vangitsemisoikeudenkäynti ja pressi takana.

Takuusumma 5 miljoonaa dollaria.

Syytelista täydentynee Douglasin piirikunnassa tehtyjen rikosten osalta myöhemmin… :cry:

Syyttäjä tiimeineen ei kommentoi vielä mitään muuta kuin julkista tietoa. Motiivista on kaiketi jotain käsitystä, mutta se kuulemma selviää aikanaan.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tähtisade kirjoitti:Katoamispäivänä kertoi Jaymelle lähtevänsä Haugeniin muutamaksi tunneksi.
Tämä ei tosiaan ollut ihan ruudinkeksijä tämä jätkä. Ilmeisesti kertoi ihan rehellisesti, mihin menee ja kuinka pitkään aikoo olla reissussa :roll: Oikein loogista toimintaa kidnappaajalta :lol:

Tosi outo tarina tosiaan. Onkohan tekijällä jokin neurologinen ongelma? Esimerkiksi heikkolahjaisuus?

Jaymen rauhallista käytöstä en ihan täysin ihmettele. Hänhän oli ollut lähes 3kk ajan tilanteessa, jossa hänen hoitoaan (mm. ravitsemus) laiminlyötiin, taustalla vanhempien murhat jne. Siinä tilanteessa on varmasti kuolemanpelko päällä. Hän oli kuitenkin ihan vieraassa ympäristössä ja talosta paettuaan hän on varmasti jonkin aikaa pelännyt ihan kaikkia ihmisiä eli myös sitä koiranulkoiluttajaa sekä naapureita, joiden taloon hänet vietin hätäpuhelua ja poliisin odottelua varten. Kyllä lapset yleensäkin ovat arkoja ja hiljaisia vieraiden aikuisten seurassa ja uppo-oudossa talossa saati sitten tällaisen kauhukokemuksen jälkeen. Amerikassa on ollut kaikenlaisia kauhukultteja, joten olisi kai ollut myös mahdollista, että kaappaajan läheisyydessä asuvat ihmiset olisivat kuuluneet samaan kidnappauskulttiin eivätkä olisikaan tarjonneet Jaymelle turvaa, vaan olisivat pakottaneet hänet takaisin kaappaajan luokse. Siksi ymmärrän hyvin, ettei Jayme juossut ympäriinsä apua kirkuen, vaan liikkui (pelokkaasti?) yrittämättä herättää huomiota ja miettien, mitä pitäisi tehdä (esim. mistä voisi soittaa poliisille). Tuskin hänellä myöskään oli kunnon suunnitelmaa paon varalle muuten kuin, että pyrkii talosta ulos.

En ole perheen somea urkkinut, mutta kyllähän kuoleman vaarasta hengissä selviäminen, suihkuun ja syömään pääseminen tuntuu ihanalta tuollaisen koettelemuksen jälkeen. Ja omien läheisten sekä koiran tapaaminen pitkän tauon jälkeen. Voi olla, ettei Jayme ole täydellisesti vielä ymmärtänyt vanhempiensa kuolemaa ja edessä olevaa suurta elämänmuutosta (asuu ehkä aikuiseksi asti sukulaisten luona?). Täytyy huomioida myös yhdysvaltalainen kulttuuri, jossa selviytymistä hurrataan aina todella suurella joukolla ja moninaisilla tavoilla. Hänestähän on tehty sankari, mikä hän toki onkin, minkä lisäksi hänestä on hetkessä tullut superjulkkis. Ne ovat isoja juttuja 13-vuotiaalle. En halua vähätellä Jaymen menetystä vanhempien osalta, mutta näitä muitakin puolia on hyvä miettiä. Me emme tiedä, miten kauheasti hän noiden hymyilevien kuvien ulkopuolella itkee ja suree. Lisäksi Amerikassa yleensäkin kulttuuri kannustaa nousemaan nopeasti jaloilleen ja selviytymään. Suomessa pitkät suruprosessit ovat tavallisia ja se, että ihmisten "annetaan surra rauhassa". Amerikassa pidetään selviytymisjuhlia ja jaetaan sankaruusmitaleita sekä hehkutetaan pelastumista mediassa. Meidän kulttuurit ovat tosi erilaisia.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Olet aivan oikeassa - kulttuurierot ovat kyllä merkittävät!

Asiakirjoista selviää muuten tarkempi kuvaus Nutterin ja Jaymen ensikohtaamisestakin. Tyttö on kyllä ollut itkuinen ja epätoivoisestikin anonut apua.

Siellä Haugenissa (Barronin piirikunta) asuu muuten Pattersonin äiti, joka on toiminut koulubussin kuljettajana. Sattumaa, kaiketi. Ei ainakaan Jaymen reittiä ajanut. Tämä oli siis se ennalta mainittu linkki Barronin piirikuntaan.

Patterson on kai koulussa pärjännyt aika hyvinkin, mutta häntä on kuvailtu tällaiseksi klassiseksi “loneriksi”. Haikaili merijalkaväkeen liittymistä, mutta häntä ei 5 viikon ns. harjoittelujakson jälkeen kelpuutettu sisään. Asui isänsä omistamassa mökissä/asunnossa, mutta entä muut kustannukset? Vanhemmatko tätä rassukkaa elättivät? Työsuhdehistoria on kuitenkin päivä kalkkunatehtaalla ja kaksi päivää juustotehtaalla - ennen omaehtoista irtisanoutumista.

Patterson on hyvin perusteellisesti avannut tapahtumakulkuja jo kiinniotosta/ensimmäisestä kuulustelusta lähtien. Pöytäkirjoista sai sellaisen kuvan, että hän on jopa ylpeillyt poliisin huijaamisella jne. Myös motiivi on kaiketi avautunut, ainakin näin syyttäjän ympäripyöreästä kommentista ymmärsin, mutta niihin tullaan palaamaan myöhemmin.

Asiaa käsitellään seuraavaksi 6. helmikuuta.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Silli »

Kiitos tarkennuksista. Koulumenestyksestä päätellen tekijä ei siis ollut ilmeisestikään heikkolahjainen, vaikka näin typerän rikoksen tekikin. Vaikka Suomea usein haukutaan individualistiseksi kulttuuriksi, jossa monet syrjäytyvät yhteisöllisyyden puutteen vuoksi, niin kyllä meidän systeemi paljon tarkemmin tarkkailee tällaisia yksinäisiä susia, lonereita tai mitä termiä käytettäisiinkään. Yhdysvallat sen sijaan on järkyttävän iso maa 3,3 miljoonalla asukkaallaan (plus laittomat siirtolaiset, jotka eivät luvuissa näy) ja kun siellä ei todellakaan ole samanlaista sosiaalisysteemiä kuin meillä, niin sinne nämä tällaiset lonerit kyllä helposti katoavat. Se on kyllä aivan hyvä kysymys, että millä tämä tekijä on elänyt. Vanhempien elatus on ihan todennäköinen selitys. Jotain rikollistakin tämä olisi voinut puuhata tai harmaan talouden töitä, mutta tämä tarina ei oikein tue sellaisia selityksiä.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Melkoinen “hullun tuuri” Pattersonilla on käynyt monessakin asissa. Esim. poliiseja vastaan ajaminen. Hän kertoo, ettei ennen surmailtaa tiennyt Jaymen nimeä ja/tai keitä taloudessa asui, vaan oli lähtökohtaisesti päättänyt tappaa kaikki esteet ja silminnäkijät. Onhan tuossa ollut melkoiset riskit.

Hän olisi halutessaan pystynyt kaappaamaan tytön teloittamatta tämän vanhempia... vaikka tytön palattua sieltä pysäkiltä. Ehkä on halunnut tappaa tappamisen vuoksi tai vanhempien tappaminen on toki voinut olla juuri psykologinen ase, jolla hän on tyttöä kontrolloinut.

Molly-koira herätti Jaymen, mutta lopetti ilmeisesti haukkumisen ja/tai karkasi jonnekin, kun koiran henki säästyi ja ei enempää metelöinyt?

Onhan tässä tapauksessa paljon kysymyksiä. Miksi juuri Jayme? Nuori, heiveröinen tyttö? Tämä oli vasta 13 vuotta täyttänyt ja enemmänkin lapsenomainen kuin varsinainen teini. KV-palstoilla spekuloidaan paljon, että Patterson olisi incel, ja valinnut tietoisesti juuri tällaisen varhaisteinin.

Ehkä hän oletti elävänsä tämän tytön kanssa ajasta ikuisuuteen tuolla mökissä. Olohuoneen pöydällä oli ollut U.S. Armed Forces Survival Guide ja muuta vastaavaa luettavaa.

CAN
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 3:29 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja CAN »

Tämä voisi siirtyä löytyneisiin.

Mielenkiintoinen case, toivottavasti epäillyn mielenmaisemaa avataan enemmänkin; nyt vaikuttaa lähinnä siltä, ettei ole harkinnut juttua kaappausta pidemmälle. Tuuri on käynyt, kun on saanut tytön matkaansa ja ehtinyt ennen poliisien tuloa karkuun. Mutta motiivi??
-a girl from yesterday-

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2370
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006118323.html

13-vuotiaan Jayme Clossin kidnappaaja tuomittiin loppuelämäksi vankilaan – ”Pahan ruumiillistuma”

Kuva

Mies surmasi tytön vanhemmat ja piti tätä vankina kuukausien ajan.
Yhdysvalloissa 13-vuotiaan Jayme Clossin vanhempien surmaamisesta ja tytön kidnappaamisesta syytetty mies on tuomittu teoistaan elinikäiseen vankeuteen. 21-vuotias Jake Patterson sai perjantaina kaksi elinkautista vankeustuomiota ilman mahdollisuutta vapautua.

Wisconsinin osavaltiossa toimiva tuomari James Babler kutsui Pattersonin tekoa ”katalimmaksi ja vaarallisimmaksi” rikokseksi jonka hän on koskaan nähnyt. Tuomarin mukaan Patterson on vaaraksi yhteiskunnalle, koska on kertonut unelmoineensa useiden tyttöjen sieppaamisesta ja perheiden tappamisesta.

Kuva
21-vuotias Jake Patterson viettää loppuelämänsä vankilassa. (KUVA: HANDOUT .)

– Herra Patterson, sinä murhasit kaksi viatonta vanhempaa, jotka yrittivät suojella tytärtään, Babler lausui oikeudessa, kutsuen Pattersonia ”pahan ruumiillistumaksi”.

Murhista tulleiden elinkautisten tuomioiden lisäksi Patterson tuomittiin 40 vuodeksi vankeuteen Clossin sieppaamisesta. Patterson piti tyttöä vankina syrjäisessä mökissä 88 päivä ajan ennen kuin tämä onnistui pakenemaan 10. tammikuuta.

Kuva
13-vuotias Jayme Closs onnistui lopulta pakenemaan sieppaajaltaan. (KUVA: BARRON COUNTY SHERIFFS DEPARTMENT / ZUMA / MVPHOTOS)

Patterson oli nähnyt Clossin, kun tämä oli nousemassa koulubussiin, ja päätti siepata tytön. Myöhemmin Patterson tunkeutui Clossin perheen kotiin, ampui tytön vanhemmat ja vei tämän mukanaan.

Kuva
Jayme Clossin kotitalo jossa tytön vanhemmat surmattiin. (KUVA: JERRY HOLT / ZUMA / MVPHOTOS)

Johannes Kotkavirta - Reuters
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Vastaa Viestiin