Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

originalnightstalker kirjoitti:Ei sitte yhtää lapsellisempaa nimee oo keksiny
Kertoo varmaan jotain tästä jampasta.
"If you aim for a king, you better not miss"

MAAHINE
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: To Loka 03, 2013 1:16 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja MAAHINE »

Jääny kiinni tuo Mike. Juttu vain tilaajille, ni en sitä pysty tähän sen enempää kopioida..
https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/m ... =1.2862637

PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Tuollainen nimi voisi mennä vielä Youtubenimenä tai jossain muussa nettipalvelussa, mutta oikeana nimenä.. hohhoijaa.

Ihmettelen jos on selvinpäin ja/tai ilman vedonlyöntiä "et varmaan uskalla" tuollaisen nimen ottanut.

Porin

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Porin »

Olisi kiva kuulla, miten tuo tappi ääntää oman nimensä.

Kardemumma

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Tuntuu todella järjettömältä maksaa veroja, joilla tämmöisiäkin yhteiskunnan luteita elätetään. Tämäkin ali-ihminen on lisääntynyt. Aivan käsittämätöntä. En ymmärrä miksi Hitlerin johtamaa kolmatta valtakuntaa aina haukutaan? Sehän oli aivan paras mahdollinen ratkaisu. Siellä ei tämmöiset "Soldierit" olisi mässyttänyt yhteiskunnan tarjoamaa suojaa, ruokaa, terveyspalveluita eikä koulutusmahdollisuuksia, joita tosin tämä kaveri ei ole juurikaan käyttänyt (kävi vankilassa ylä-asteen loppuun). Toivon todella, että uunitukset alkavat euroopassa uudelleen. Pääsee tämäkin kaveri tuhkana estämään sammaleen muodostumista Santahaminan sotilaskodin takapihalle.

PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Porin kirjoitti:Olisi kiva kuulla, miten tuo tappi ääntää oman nimensä.
"Maik Soultsöör", olettaisin.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Interpolin etsintäkuuluttama Mike Soldier tuotiin Suomeen poliisisaatossa - ”Vaikenee kuulusteluissa”

Interpolin Most Wanted -listalla ollut Mike Soldier tuotiin Albaniasta Suomeen kahden poliisin saattamana. Vankilaa paossa ollut ja uudesta törkeästä rikoskokonaisuudesta epäilty Soldier istuu parhaillaan Pasilan poliisivankilassa.

Albaniassa tammikuun lopulla kiinniotettu ja vangittu Mike Soldier (ent. Mertsi Allan Isberg) on saatu Suomeen. Soldier saapui Suomeen lennolla kahden KRP:n poliisin saattamana viime viikon keskiviikkona myöhään illalla.

Helsingin poliisin partio oli Soldieria vastassa ja kuljetti hänet suoraan Pasilan poliisivankilaan.

”Polvet paskaksi”
Soldieria kuulusteltiin torstaina, ja perjantaina hänet vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus oli aiemmin vanginnut Soldierin poissaolevana törkeän kiristyksen yrityksestä.

Soldier on pakoillut jäljellä olevaa liki neljän vuoden vankeustuomiotaan. Nyt häntä epäillään Helsingissä tapahtuneesta törkeästä kiristysvyyhdistä.

Soldierin epäillään kiristäneen Albaniasta käsin kännykän välityksellä helsinkiläistä miestä. Uhrilta oli vaadittu 6000 euron korvausta vasikoinnista poliisille. Kyse oli huumerikoksesta.

Soldierin epäillään sanelleen maksuehdot ja todenneen, että mikäli maksua ei kuulu, ”polvet pannaan paskaksi”.

Kun mies ei maksanut, hänet lukittiin autoon, mistä soitettiin Soldierin numeroon. Soldierin epäillään todenneen, että ”mikäli et maksa, ammutaan toinen polvi. Se lyhentää velkaa tonnilla. toinen polvi vähentää toisella tonnilla”.

Helsingin päässä olleet Soldierin rikoskumppanit saatiin kuitenkin verekseltään kiinni. Soldierin jäljille päästiin miesten kännykkätietojen perusteella.

Tutkinta lähes valmis
Tutkintaa johtavan rikoskomisario Jukka Larkion mukaan epäilty saatiin Suomeen normaalin luovutusmenettelyn mukaisesti.

Larkion mukaan Soldier on ollut kuulusteluissa varsin vaitonainen rikokseen liittyvistä asioista.
– Tutkinta on kuitenkin lähes valmis, pari kuulustelua on vielä tekemättä, hän toteaa.

Syytteiden nostamisen määräaika on 30. toukokuuta.
Iltalehti
22.5.2019 19:17
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Omat aivot pettivät solttu-miken jälleen.Mutta sota jatkuu ja voitte olla varmoja että Mike on ihan siellä eturintamassa täydessä varustuksessa ja valmiudessa!
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Villeri »

NorthernDarkness kirjoitti:Omat aivot pettivät solttu-miken jälleen.Mutta sota jatkuu ja voitte olla varmoja että Mike on ihan siellä eturintamassa täydessä varustuksessa ja valmiudessa!
Täytynee kuitenkin olla tyytyväinen, että tämäkin multiväkivaltainen moniongelmainen on tyhmä kuin saapas. Jos tällaiseen häikäilemättömyyteen lisättäisiin aivot, tuloksena voisi olla todella kova rikollisjärjestö.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Syyte: Mies pakotettiin autoon huoltoasemalla Herttoniemessä, minkä jälkeen kansainvälisesti etsintäkuulutettu rikollisjengiläinen ryhtyi uhkailemaan häntä puhelimitse

Tapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

HELSINGIN käräjäoikeudessa alettiin käsitellä keskiviikkona United Brotherhood -rikollisjengiin kytkeytyvää epäiltyä kiristystapausta, jonka poliisi onnistui keskeyttämään verekseltään keskellä ajokaistaa Hämeenlinnanväylällä.

Keskeinen henkilö törkeän kiristyksen yrityksessä oli syyttäjän mukaan hieman yli 30-vuotias mies, joka kuuluu United Brotherhood -rikollisjengiin. Hän ei kuitenkaan ollut itse paikalla kiristystilanteessa vaan vaati syyttäjän mukaan uhrilta puhelimitse tuhansien eurojen ”sakkomaksua”.

Interpolin ja Europolin etsintäkuuluttama mies pakoili kyseisenä ajankohtana viranomaisia Albaniassa. Hän pyrki välttämään lähes neljän vuoden vankeustuomion, joka oli tullut muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

KESKIVIIKKONA alkaneessa oikeudenkäynnissä on syytettynä myös kaksi muuta miestä, jotka syytteiden perusteella toimivat Albaniassa lymyilleen United Brotherhood -miehen oikeana ja vasempana kätenä. Kaikkia kolmea syytetään törkeän kiristyksen yrityksen lisäksi ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Syytteiden mukaan rikokset tapahtuivat kuluvana vuonna 18.–23. tammikuuta.

Syyttäjä kertoo haastehakemuksessaan tapahtumien alkaneen siitä, kun etsintäkuulutettu rikollisjengiläinen oli ollut puhelimitse yhteydessä erääseen mieheen ja ilmoittinut ”sakottavansa” tätä 6 000 eurolla. Vaatimus juonsi syytteiden mukaan juurensa asioista, joita kyseinen mies oli kertonut poliisille aiemmin toisen rikosjutun esitutkinnassa.

Perjantaina 18. tammikuuta tehdyssä yhteydenotossa eriteltiin, että 2 000 euroa on maksettava 21. tammikuuta mennessä ja 4 000 euroa kahden viikon kuluessa.

”Vaatimuksen esittämisen yhteydessä [uhria] ja hänen perhettään on uhattu väkivallalla, ellei hän maksaisi vaadittua summaa”, haastehakemuksessa kerrotaan.

KESKIVIIKKONA 23. tammikuuta uhkailua jatkoi syyttäjän mukaan puhelimitse toinen mies, joka ilmoitti kuuluvansa niin ikään United Brotherhoodiin.

Vielä saman päivän aikana tämä mies ja nyt syytettyjen joukossa oleva kolmas mies lähtivät tapaamaan uhkailun kohteeksi joutunutta henkilöä Herttoniemen Shell-huoltamolle.

Mies, joka oli kertonut kuuluvansa United Brotherhoodiin, oli pukeutunut tapahtuma-aikaan Bad Union -huppariin. Bad Union on United Brotherhoodin alajengi.

Perusteettoman velanperinnän kohteena ollut mies käskettiin syytteiden mukaan nousemaan huoltoaseman pihassa henkilöautoon, minkä jälkeen otettiin puhelimella yhteys etsintäkuulutettuun United Brotherhood -jengiläiseen.

”Kiristyksen yrityksessä on uhattu vakavanlaatuisella rikoksella, joka vaarantaisi toisen hengen tai terveyden.”

RYÖSTÖN yrityksestä syyttäjä vaatii miehille rangaistuksia sen vuoksi, että hänen mukaansa uhrilta vaadittiin 3 000:ta euroa ampumisella uhaten. Tässä tapauksessa määräaika oli jo samana päivänä kello 17.30.

”[Uhria] on uhattu polviin ampumisella, mikäli hän ei summaa maksaisi, ja mikäli tämä yrittäisi paeta, ammuttaisiin häntä selkään.”

Sekä ryöstö että törkeä kiristys jäivät syyttäjän mukaan yrityksiksi, koska poliisi pysäytti auton Hämeenlinnanväylällä Etelä-Haagan kohdilla. Väkisin ajelulle otettu mies pääsi tämän jälkeen poistumaan autosta.

AIEMPIEN rikosten vuoksi kansainvälisesti etsintäkuulutettu United Brotherhood -mies jäi kiinni muutaman päivän kuluttua Albaniassa. Hänet siirrettiin Suomeen toukokuussa.

Miehen asianajaja ei antanut ennakkoon kirjallista vastausta syyttäjän haastehakemukseen.

Syyttäjällä on muitakin vaatimuksia kuin syytteessä olevien miesten rankaiseminen kolmen syytekohdan mukaisesti. Hän muun muassa vaatii takavarikoidun Bad Union -puseron menettämistä valtiolle. Vaatimusta perustellaan sillä, että vaatetta käytettiin rikoksentekovälineenä.

Helsingin käräjäoikeus antanee asiassa kansliatuomion muutaman viikon kuluttua.
Helsingin Sanomat
26.6. 12:12, Päivitetty: 26.6. 13:38
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

INTERPOLIN ETSINTÄKUULUTETTUJEN LISTALLA OLLUT MIKE SOLDIER AVAUTUI OIKEUDESSA – KUTSUI ASIANOMISTAJAA VASIKAKSI!

Mike Soldier, 33, tunnettiin aikaisemmin nimeltä Mertsi Allan Isberg. Hänellä on historiassaan useita tuomioita, joista hänet on tuomittu vankilaan ja eriasteisiin rangaistuksiin – kuten kuolemantuottamus, pahoinpitely, ampuma-aserikos, rattijuopumus sekä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Soldier etsintäkuulutettiin Euroopan laajuisesti, kun hän pakoili vuoden 2018 huhtikuussa hovioikeudessa saamaansa yli kolmen vuoden tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta. Tammikuussa hänet saatiin kiinni Albanian pääkaupungissa Tiranassa, mutta Suomeen luovuttamisessa meni useita kuukausia. Hän palasi Suomeen reittilennolla suomalaispoliisien valvonnassa.

Uudet syytteet
Seiska oli paikalla, kun Soldier oli viime viikon keskiviikkona vastaamassa kahden muun syytetyn kanssa syytöksiin törkeästä kiristyksen yrityksestä, ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta. Sermillä eristetty asianomistaja kertoi, että tammikuussa Soldier oli häneltä vaatinut 6 000 euron korvausta siitä, että olisi aikaisemman amfetamiinitutkinnan yhteydessä ilmiantanut hänestä tietoja. Asianomistaja vaati tulonmenetyksestä korvausta kivusta ja kärsimyksestä 4 500 euroa.

Asianomistaja sanoi Soldierin uhanneen puhelimitse katkoa hänen perheenjäseniensä päät irti, jos hän ei maksa väitettyä velkaa. Uhkailu johti viisi päivää myöhemmin uhrin sekä kahden syytetyn automatkaan, joka alkoi Herttoniemen Shelliltä Helsingistä. Ajon aikana Soldier uhkaili uhria puhelimen välityksellä. Hänen annettiin ymmärtää, että heillä oli mukanaan ampuma-ase ja häntä uhkailtiin polviin sekä selkään ampumisella. Polveen ampuminen olisi uhrin mukaan lyhentänyt velkaa 2 000 eurolla.

Poliisi pysäytti auton Etelä-Haagassa, Helsingissä.

Exä yllätystodistajana
Yllätystodistajana tapauksessa kuultiin Mike Soldierin entistä kihlattua. Vaaleaverikkö kertoi tunteneensa Soldierin noin vuoden verran ja oli rikossyytöksen aikoihin kihloissa hänen kanssaan. Nainen kertoi oikeudessa, kuinka Soldier oli huolehtinut pois ollessaankin hänen hyvinvoinnistaan toisen syytetyn avulla. Toinen syytetty olisi ex-kihlatun mukaan auttanut naista kauppareissuissa ja toimittanut hänelle Soldierilta kukkia.

Suhde on sittemmin päättynyt, eikä nainen halunnut kommentoida Seiskalle suhdetta tarkemmin.

Kiistivät syytökset
Soldier kiisti oikeudessa kaikki syytökset ja sanoi, ettei ole ikinä puhunutkaan asianomistajan kanssa. Hän vaikutti tilanteeseensa nähden rennolta mutta neuvotteli tiiviisti lakimiehensä kanssa. Myös kaksi muuta syytettyä kiisti teot.

Vaikka Soldier sanoi, ettei hänellä ole mitään yhteyttä tapaukseen tai syytöksiin, hän halusi pitää puheenvuoron, jossa kutsui asianomistajaa vasikaksi. Soldier totesi, ettei hän tunnetulle vasikoitsijalle langettaisi sakkoa, koska tietäisi tämän heti puhuvan poliisille.
Seiska.fi
5.7.2019 16:02

Tilaa Seiska täältä
10 nroa 29,90 € + kaksi lisälehteä
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

ZakkFakk
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2014 2:15 pm

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja ZakkFakk »

Joni Penttinen näemmä kuollut viikko sitten, kuolinsyytä en tiedä mutta paikallislehdestä/tutuilta löytyi tieto.

janita
Jane Marple
Viestit: 1003
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja janita »

Kuka tän 2004 tapauksen uhri on ollut?

A.Capone
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Elo 04, 2020 11:01 am

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja A.Capone »

Muistaakseni sukunimi oli Salminen. Etunimeä en muista yhtään.
Oletettavaa oli miten tulee käymään sille...oli velkaa joka suuntaan ym.

Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Huumevelat: Mies surmattiin Seinäjoella v. 2004

Viesti Kirjoittaja Collie »

Ei voi kun ihmetellä miten käräjillä tuomitut murhat muuttuivat hovissa törkeiksi pahoinpitelyiksi. Oliko Vaasan hovioikeuden tuomarit lahjottu tai uhkailtu muuttamaan näin radikaalisti tuomioita.
Knobster kirjoitti:
Ke Joulu 27, 2023 12:31 am
Paskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.

Vastaa Viestiin