Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt paluuta

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Musta-Pekka2016
Neuvoja-Jack
Viestit: 594
Liittynyt: To Syys 08, 2016 1:18 am

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Musta-Pekka2016 »

Tämä kaapuneito lähtisi varmasti uudestaan kun ensin lapsensa kouluttanut itsemurhapommittajaksi Britanniassa. Toki isku Britanniaan erittäin todennäköistä myös.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli »

Silli kirjoitti:Vähän epäilen, että kaikki Al Hawlin pakolaisleirin aidatulla alueella asuvat ISIS-akat saattavat asua siellä vielä tämän vuoden syksylläkin. Uskoakseni useimmilla on myös lapset tuon ajan siellä mukanaan, joskin jonkin verran lapsia on siihen mennessä saatettu jo lähettää esimerkiksi Venäjälle sekä mahdollisesti joihinkin muihinkin maihin (Ranska? Tunisia?). Valitettavasti en siis näe tilanteelle pikaista ratkaisua, mutta voin olla väärässä. Sen sijaan uskon, että Al Hawlin pakolaisleirin irakilaisia ja syyrialaisia pakolaisia - siis niitä, jotka eivät ole ISIS-touhuihin osallistuneet - voi päästä palaamaan kotiseuduilleen tai muualle kotimaahansa jo piankin tai ainakin lähikuukausina vähitellen. Samaan aikaan leirille tullee kuitenkin vielä uusiakin pakolaisia ainakin Baghuzin alueelta.
Kirjoitin hieman aiemmin tuon ylle siteeraamani ajatuksen. Edelleen olen taipuvainen ajattelemaan, että tämän ISIS-jälkipyykin pesu kestää pitkään. Muutamat ketjuun kirjoittaneet ovat verranneet ISIS-rikollisia natsirikollisiin. Sain siitä uuden oivalluksen eilen, kun sain postia koskien natsinaisten kohtelua toisen maailmansodan loppuvaiheissa. Ainakin Saksassa oli useita mm. yhdysvaltalaisten ylläpitämiä internointileirejä, joihin natseiksi tunnistettuja henkilöitä otettiin säilöön. Myös Suomessa on ollut internointileirejä, joista asiasta kiinnostunut löytää helposti lisätietoa googlaamalla. Tässä nyt kuitenkin perustietoa aiheesta.
Internointi tarkoittaa
(1) yleisvaarallisten henkilöiden pitämistä turvasäilössä,
(2) viholliskansalaisten eristämistä sotatilan aikana ja
(3) totalitaarisissa maissa hallinnon vihollisten sulkemista keskitysleireille.

Kiinni ottamiseen ei tarvita yksilölliseen tekoon liittyvää syytä, vaan vain ryhmään kohdistuva epäilys siihen kuuluvien mahdollisesti tuottamasta vaarasta. Internointi toimeenpannaan muun muassa silloin, kun maat ajautuvat sotatilaan eikä vihollismaan kansalaisten anneta enää toimia vapaasti toisen osapuolen hallussa olevilla alueilla.

Suomessa internoitiin valvontakomission määräyksestä jatkosodan päätyttyä Saksan ja Unkarin kansalaisia. Nämä internointileirit olivat toiminnassa kesään 1947 saakka, jolloin loput internoidut karkotettiin Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeelle Saksaan.

Guantanamon vankileiri on esimerkki uuden vuosituhannen internoinnista.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Internointi

Huom! Alleviivaus Sillin tekosia.
Alla on muutama vanha valokuva Saksaan toisen maailmansodan loppuvaiheessa perustetuista internointileireistä, jonne kerättiin natsinaisia. Käsittääkseni tämäkin leiri oli liittoutuneiden ylläpitämä.
Natsinaisia internointileirillä.jpg
Natsinaisia internointileirillä.jpg (67.45 KiB) Katsottu 3910 kertaa
Natsinaiset virkkaavat internointileirillä.jpg
Natsinaiset virkkaavat internointileirillä.jpg (73.86 KiB) Katsottu 3910 kertaa
Moni Suomen historiaa lukenut muistaa, että Hangossa oli internointileiri ulkomailta Suomeen sotien jälkeen palaaville kansalaisille. Esimerkiksi aika paljon naisia lähti saksalaisten mukaan, kun nämä häipyivät Suomesta. Osa naisista työskenteli Saksan armeijalle, osa oli saksalaissotilaiden morsiamia. Kun he palasivat Suomeen, heidät laitettiin ensin yleensä juuri Hangon internointileirille, missä he oleskelivat niin kauan, että Valpo yms. olivat haastatelleet heitä tarpeeksi paljon ja päättäneet heidän kohtaloistaan. Alla ote erään saksalaisten matkaan lähteneen nuoren suomalaisnaisen tarinasta, josta voi lukea Ylen nettisivuilta laajemmin.
Äiti vauvoineen palautettiin lokakuussa Norjasta Turun kautta Hankoon niin kutsutulle Palaavien suomalaisten leirille muiden suomalaisnaisten ja -lasten mukana. Tutkija Anu Heiskasen mukaan moni ei olisi tahtonut palata Suomeen, mutta norjalaiset halusivat päästä saksalaisten palveluksessa olleista naisista ripeästi eroon.
** ** **
Palautettavia naisia pidettiin tutkija Anu Heiskasen mukaan Hangossa karanteenissa yleensä muutamia viikkoja, minkä jälkeen he saivat lähteä. Osa sai myöhemmin lieviä tuomioita valtion rajan luvattomasta ylittämisestä, mutta tyypillisesti rangaistukset olivat ehdollisia.

Suoman kuulustelupöytäkirjaan on merkitty, että häntä vastaan on nostettu syyte Kemin raastuvanoikeudessa. Oikeuden tuomioluetteloista ei kuitenkaan löydy tuomiota syksyltä 1945 eikä vuodelta 1946. Raastuvanoikeudessa käsiteltiin tuona aikana huomattavan paljon tapauksia.

Helenan käsitys on, että Suoma joutui vankilaan joko suoraan leiriltä tai pian sen jälkeen ja joutui seurauksena luopumaan lapsestaan.

Eno on myöhemmin kertonut Helenalle, miten hän vei tämän parkuvana vauvana Kemin vastaanottokotiin.


Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10162067
Mielestäni ISIS-akat ovat siis toistaiseksi ihan hyvässä paikassa siellä Al Hawlin pakolaisleirin aidatulla alueella lapsineen. Kun mediassa on spekuloitu, ovatko he vankeja vai pakolaisia, niin ehkä jossain vaiheessa todetaan heidän olevan internoituja. Samoinhan ISIS-jäseniä kummastakin sukupuolesta on edelleen yli 1000 henkilön verran säilöönotettuina (=internoituina) irakilaisissa vankiloissa, missä he odottavat oikeuskäsittelyään. Asiat etenevät hitaasti, mutta esimerkiksi Bagdadin erityistuomioistuimen toiminta on ollut yllättävänkin tehokasta ja ripeää tilanteen erityisluonteen sekä maan haurauden huomioon ottaen. Uskoakseni Syyriassakin päästään ennemmin tai myöhemmin eteenpäin tämän ongelman kanssa. Jo ennen oikeuskäsittelyitä jotkut ISIS-naiset ehkä haluavat luovuttaa lapsensa evakuoitaviksi, kuten esimerkiksi venäläiset ovat jossain määrin jo tehneet. Minusta myös presidentti Trumpin ajatus joidenkin ISIS-tyyppien sijoittamisesta Guantanamon vankileirille on varteenotettava ainakin silloin, jos joillekin vangeille ei meinaa mitään muuta paikkaa löytyä tai jos Irakin ja Syyrian vankilaresurssit eivät riitä.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ranskalaiset Isis-taistelijat joutuvat oikeuteen Irakissa, kuolemantuomio mahdollinen - Macron: Irakin sisäinen asia
Eilen klo 17:25
Kolmetoista Ranskan kansalaista joutuu Irakissa oikeuteen teoistaan terroristijärjestön riveissä.KuvaVangittuja Isis-taistelijoita Irakin Anbarissa. Kuva on otettu helmikuun 11. päivänä.

Syyrian kurdijoukot luovuttivat 13 ranskalaista Isis-taistelijaa viime kuussa Irakille, joka panee nämä oikeuden eteen. Heillä ei ole mahdollisuutta päästä takaisin kotimaahan Ranskaan tuomittaviksi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei ole kommentoinut asiaa vaan tyytynyt sanomaan, että kyseessä on Irakin suvereenin valtion sisäinen asia.

Useat maat kamppailevat paraikaa sen kanssa, mitä tehdä Isisin kalifaatista kotimaahan palaaville terroristeille. Britannia esimerkiksi ei suostu ottamaan vastaan 15-vuotiaana Syyriaan karannutta Shamima Begumia, vaan poisti tältä kansalaisuuden. Nainen on nyt 19-vuotias vastasyntyneen vauvan äiti, joka ei kadu tekojaan mutta anelee paluuta pakolaisleiriltä kotimaahan.

Kuolemantuomio mahdollinen
Kolmentoista ranskalaisen kohtalo paljastui lehdistötilaisuudessa sen jälkeen, kun Macron ja Irakin presidentti Barham Saleh olivat käyneet kahdenvälisiä keskusteluja Pariisissa.
KuvaIrakin presidentti Barham Saleh ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja tapasivat Pariisissa maanantaina. EPA / AOP

Ranskan kansalaiset saavat Irakissa syytteet terrorismista. Irakin lain mukaan kuolemantuomio on terrorismirikoksesta mahdollinen. Ranskassa terroristiepäillyt olisivat päässeet vähemmällä.

Ranskalaisen BFMTV:n mukaan kuolemantuomio on Irakissa mahdollinen myös niille, jotka eivät osallistuneet taisteluihin vaan vain avustivat terroristijärjestöä muulla tavalla.

Länsi-Euroopan maista Ranskasta on lähtenyt vuosien aikana kaikkein eniten ihmisiä taistelemaan Syyriaan ja Irakiin islamistiterroristien riveissä, yhteensä noin 1 900 ihmistä.

Satoja Isis-terroristeja vangittuina Syyriassa ja Irakissa
Ranskan hallitus haluaa, että terrorismirikoksiin osallistuneet tuomitaan siinä maassa, jossa rikokset on tehty. Ranska on viime aikoina toistanut asiaa useasti julkisuudessa, BBC muistuttaa. Ranskan kansalaiset voivat ainoastaan saada konsuliapua maassa, jossa heitä syytetään rikoksesta.

Irakin päätös asettaa 13 ranskalaista syytteeseen voi viitata siihen, että myös muita vastaavia oikeudenkäyntejä Isisin riveihin matkustaneille vierastaistelijoille olisi tulossa.
Kuva
Kiitos käynnistä ja hyvästi. SDF:n jäsen vartioi Ya'arubiyan rajanylityspaikalla Syyrian ja Irakin rajalla. EPA / AOP

SDF:n kurdijoukot ovat kertoneet vanginneensa Syyriassa satoja Isis-taistelijoita, joita ei aiota pitää ikuisesti Syyriassa. Myös Irakissa on valtavasti ulkomaisia Isisin jäseniä vankiloissa. Arvioiden mukaan heitä on yli 1 000.

Isisin riveissä on ollut vuosien aikana peräti 40 000 vierastaistelijaa, jotka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa. Suomesta Syyriaan ja Irakiin islamistiterroristien leiriin on Suojelupoliisin mukaan matkustanut varmuudella yli 80 tunnistettua henkilöä. Heistä noin 20 on kuollut ja 20 palannut Suomeen.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ae4 ... 483357ce1b

Ranskan päätös on oikea, ottaen huomioon, että Ranskassa terrorismi-iskuja on tehneet henkilöt, jotka ovat linkitetty isisiin.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli »

Taas kerran suomalainen lehdistö on ensinnäkin myöhässä näine sensaatiomaisine uutisineen ja lisäksi he levittävät virheellistä tai ainakin vaillinaista tietoa. Keskeinen viesti toki meni Iltalehdeltä oikein tuossa Iivisin kopioimassa uutisessa. Laitetaanpa siis tarkennuksia ja lisäyksiä.
Iivis / Iltalehti kirjoitti: Syyrian kurdijoukot luovuttivat 13 ranskalaista Isis-taistelijaa viime kuussa Irakille, joka panee nämä oikeuden eteen. Heillä ei ole mahdollisuutta päästä takaisin kotimaahan Ranskaan tuomittaviksi.
Tämän tiedon näin jo englanninkielisessä mediassakin. Eli kun ISIS-hemmot ovat vaeltaneet kalifaatin alueilla sekä Irakissa että Syyriassa, niin Syyriastakin onneksi luovutetaan ISIS-jäseniä Irakiin tuomiolle. Kirjoitan onneksi, koska Irakissa on jo erityistuomioistuin perustettuna ja toiminnassa, minkä lisäksi teloituksia toimeenpannaan Irakin lain ja käytäntöjen mukaisesti koko ajan. Syyriassa vastaava oikeudellinen infrastruktuuri on käsittääkseni vielä lapsen kengissä.
Iivis / Iltalehti kirjoitti: Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei ole kommentoinut asiaa vaan tyytynyt sanomaan, että kyseessä on Irakin suvereenin valtion sisäinen asia.
Näinhän tämä nimenomaan on. ISIS:in Irakissa tekemät rikokset ovat ensisijaisesti Irakin sisäinen asia samoin kuin Syyriassa tapahtuneet rikokset ovat Syyrian sisäisiä asioita. Ihan sama kuin jos vaikkapa joku suomalainen Reiska tekee Indonesiassa huumerikoksen ja jää siitä kiinni, niin siitä saattaa Indonesian lakien mukaan seurata kuolemantuomio. Näissä ISIS:in jutuissa on kuitenkin se ero, että kyse on ollut järjestäytyneestä terrorismista eikä yksittäisen kallun rikoksista. Mutta kun yksittäiset turistikallutkin voidaan tietyissä maissa ja tietyistä syistä tuomita kuolemaan, niin tottahan toki myös terroristijärjestön jäsenet.
Iivis / Iltalehti kirjoitti: Ranskan kansalaiset saavat Irakissa syytteet terrorismista. Irakin lain mukaan kuolemantuomio on terrorismirikoksesta mahdollinen. Ranskassa terroristiepäillyt olisivat päässeet vähemmällä.

Ranskalaisen BFMTV:n mukaan kuolemantuomio on Irakissa mahdollinen myös niille, jotka eivät osallistuneet taisteluihin vaan vain avustivat terroristijärjestöä muulla tavalla.
Tämä on totta kuin kirkonrotta. Ainoa vaan, että Iltalehdessä tätä nyt ihmetellään kuin jotain upouutta ilmiötä. Irakissa on jo kuukausia sitten tuomittu kuolemaan ISIS-taistelijoita ja myös ISIS-naisia. Osa heistä on ollut irakilaisia tai lähimaiden kansalaisia, mutta kuolemantuomioita on jaettu myös kauempaa Irakiin saapuneille ISIS:in vierastaistelijoille sekä ISIS-akoille. The Guardian kirjoitti 22.5.2018, että jo silloin kuolemantuomio oli luettu yli 40 ulkomaalaiselle ISIS-naiselle. Lähde: https://www.theguardian.com/world/2018/ ... en-of-isis
Iivis / Iltalehti kirjoitti: Irakin päätös asettaa 13 ranskalaista syytteeseen voi viitata siihen, että myös muita vastaavia oikeudenkäyntejä Isisin riveihin matkustaneille vierastaistelijoille olisi tulossa.
Täh?!?! Eiköhän siellä Bagdadin erityistuomioistuimessa ole jo viime vuoden aikana nähty vaikka kuinka monia Ranskan kansalaisia. Kerroin jo pari päivää sitten tässäkin ketjussa mm. ranskalaisesta ISIS-naisesta Djamila Boutoutaousta (29v), joka tuomittiin Bagdadissa elinkautiseen vankeuteen 17.4.2018. Hänen tapauksestaan löytyy googlettamalla paljonkin juttuja. Alla vielä kerran kuva algerialaistaustaisesta Djamila Boutoutaousta Bagdadin erityistuomioistuimen edessä.
Ranskalainen jihadistinainen Djamila Boutoutaou Bagdadin erikoistuomioistuimessa 17.jpg
Ranskalainen jihadistinainen Djamila Boutoutaou Bagdadin erikoistuomioistuimessa 17.jpg (56.04 KiB) Katsottu 3751 kertaa
Iivis / Iltalehti kirjoitti: Ranskan hallitus haluaa, että terrorismirikoksiin osallistuneet tuomitaan siinä maassa, jossa rikokset on tehty. Ranska on viime aikoina toistanut asiaa useasti julkisuudessa, BBC muistuttaa. Ranskan kansalaiset voivat ainoastaan saada konsuliapua maassa, jossa heitä syytetään rikoksesta.
Ranskan hallituksen kanta on erittäin ymmärrettävä. Kannattaa muistaa sekin, että KAIKKI Euroopan maat tiedottivat erittäin laajasti, ettei ISIS:in kannata liittyä tai Irakin ja Syyrian kriisialueelle matkustaa ilman pätevää syytä. Niin Suomi, Ranska, Britannia kuin moni muukin maa pyrki myös tunnistamaan potentiaalisia lähtijöitä ja jututtamaan heitä ennen lähtöä. Vaikka tällä hetkellä voi vaikuttaa epäinhimilliseltä, että nuoria ihmisiä tuomitaan jopa kuolemaan, niin täytyy muistaa, että he ovat ensinnäkin syyllistyneet rikoksiin ja toisekseen heidän on täytynyt ymmärtää, että rikoksia tullaan arvioimaan kyseisen maan lakien mukaan.

Jotain suuruusluokkaa näille ISIS-jäsenten tuomioille antaa jo huhtikuussa 2018 brittimediassa annettu tieto. Sen mukaan tammikuun ja huhtikuun 18. päivän välisenä aikana vuonna 2018 oli Irakissa tuomittu 97 naista kuolemaan ja 185 naista elinkautiseen vankeuteen. Kaikkien tuomioiden syynä oli toiminta ISIS-järjestössä. Tämän tiedon sai uutistoimisto AFP Irakin oikeuslaitoksen edustajalta. On hyvä huomata, että nuo tuomitut ovat pelkästään naisia. Heidän kansalaisuutensa eivät tuossa käy ilmi, mutta joukossa on varmasti ollut sekä irakilaisia että ulkomaalaisia. Muista tahoista lukemieni tietojen mukaan ISIS:in miesjäseniä on Irakissa tuomittu huomattavasti enemmän kuin naisia.
Since January, Iraqi courts have sentenced 97 women to death and 185 women to life in prison for belonging to ISIS, a judiciary source told the AFP news agency.

Lähde: https://www.express.co.uk/news/world/94 ... r-marriage
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Luin viestiketjun kerralla ja ketjun aloitusviestiin...
NorthernDarkness kirjoitti: Mitä mieltä olette,pitäisikö tällainen ottaa avosylin vastaan? Minun mielestä ei todellakaan pitäisi ja pidän henkilöä aika kovana turvallisuusriskinä.Terroristi sympatiat eivät ole kadonneet mihinkää kun ei edes kadu liittymistä ja selkeästi ainut syy jonka vuoksi haluaa takaisin on hengenhätään joutuminen Syyriassa.Esimerkillinen aikapommi joka tukee terrorismia.

Ei jatkoon.
...vastaan omalta osaltani että samaa mieltä.

Minä en ymmärrä ollenkaan koko tätä kuviota, että alaikäiset pikkulikat lähtee terroristien vaimokkeiksi, paineenpurkajiksi ja uuden terroristisukupolven synnytyskoneiksi sotatantereille. Jos joku haluaa tai osaa avata kuviota minulle, niin mielelläni kuulen. Mistä alunperinkään syntyy esim. Britanniassa tai USA:ssa rauhan keskellä asuvalla, teinielämää viettävällä alaikäisellä, ajatus lähteä lapsivaimoksi sota-alueille? Voiko jännityksen halu todella sumentaa terveen järjen ja turvallisuudentarpeen niin, ettei kakara ymmärrä, millaisiin olosuhteisiin on lähdössä? Miten nämä ovat tutustuneet tuleviin sulhoihinsa? Mistä rahat lähtöön? Miten nämä ovat päässeet ilman vanhempiensa lupaa lähtemään maasta? Vai onko näiden (kiihkoislamistiset?) vanhemmat luvalla päästäneet näitä lähtemään? Jos ovat lähteneet ilman lupaa, miten ovat alaikäisinä saaneet mennä naimisiin? Onko missään vaiheessa lamppu syttynyt päässä :idea: , että tähänkö minä omalla suostumuksellani vaihdoin länsimaisen elämäni? Mitä kokevat saaneensa vastineeksi? Oman tummasilmän-ruskeatukan, joka ah, niin ihanan varmasti käsittelee aseita ja tuhoaa vääräuskoisia? (No ehkä vähän siinä sivussa raiskailevat vihollisten naisiakin, tai kuten Samantha Marie Elhassanin mies ostopanttivankiteinejä omassa kodissa, mutta mies kai nyt sattui vain olemaan sitä astetta kiihkeämpää ja tarvitsevampaa sorttia...) Ja sitten, kuka syystä ja kuka toisesta (emme tiedä vasta kuin viiveellä), haluaakin palata takaisin lähtömaahansa niin kyllä riittää pokkaa vaatia takaisinpääsyä. Terrori-ideologiaa voi varmaan paikasta riippumatta omaksua niin sodan kuin rauhan alueillakin, mutta kuka noista palaavista neidoista tietää, millaisen aivopesun ovat käyneet läpi ja aikovat käynnistää itsemurhapommitusten uuden buumin. Kuorma-autoiskut ja veitsihyökkäykset on jo niin nähty. Kaapumimmien paluumuuttojen jälkeiset laajamittaiset itsemurhapommitukset antavat vielä odottaa tulemistaan.
Lassie kirjoitti:Ei kadu terroristijärjestöön liittymistä, haastattelun perusteella ei tee irtiottoa Isisistä eikä ääri-islamista. Uutisesta saa sen käsityksen, jonka hän itse ihan sanookin, että haluaa tulla hyväksikäytt.. synnyttämään NHS:ään/julkisen terveydenhuollon huomaan Enkkuihin.

...

Hän on uutisoinnin perusteella turvallisuusuhka, ei ole terrorismia vastaan. Saattaa jatkaa toimintaa Enkuissa ja lapsensa jatkavan jihadismia. Hän ei missään vaiheessa tehnyt selväksi, että olisi sellaista vastaan. Mainitsi kylläkin rauhassa elämisen, mutta se ei ole riittävän selvää ja vaikuttaa hänen itseriittoisen tyylinsä puitteissa sen tarkoittamiselta, että heidät jätettäisiin rauhaan - ei niin että he jättäisivät muut rauhaan esim. terrorismin suunnittelulta.
Samaa mieltä. Iso riski. En ymmärrä tätä, että nykyään mentaliteetti tuntuu olevan se, että on vain oikeuksia, ei velvollisuuksia. Kaikki pitää ymmärtää ja kaikki pitää sallia.

En ymmärrä koko tätä kuviota. Valaiskaa minua.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Sajid Javid: difficult to strip Shamima Begum of UK citizenship
No-niin, nyt sitten meni ministeri Sajid Javidilta pupu pöksyyn. Taisi vihdoinkin kuunnella omia alaisiaan. Hän toteaa tänään, että ei se Begumin kansalaisuuden poisto mennytkään kuten Strömsössä.
Sajid Javid has indicated it could prove hugely difficult to strip Shamima Begum of her UK citizenship, telling MPs such action would not normally be taken against someone without another nationality and who was born in Britain.
Hän on myös vihdoinkin suostunut ymmärtämään, että hänen "päätöksensä" on sekä Britannian omien että kansainvälisten lakien vastainen. Hän jopa kertoo kuuntelevansa oman ministeriönsä juridisia asiantuntijoita - mutta näemmä vasta jälkikäteen...
"I’ve always applied it on the strict advice of legal advisers in the Home Office and more broadly in the government that when the power is deployed, with respect to that individual, they already have more than one citizenship.”
Siis tyypillinen populistipoliitikko. Kun löytyy raflaava ja kansan tunteisiin uppoava aihe, niin heti suu auki ja hirvä julkinen uho päälle. "Katsokaa, miten kova jätkä mä olen!" Sitten jälkeen päin ruvetaan pohtimaan, että menikö tämä nyt lain mukaan vai ei.

No, katsotaan miten tämä kertomus jatkuu...
Silli kirjoitti:Britannia on nimittäin poistanut kansalaisuuden jo yli sadalta entiseltä britiltä, jotka ovat näihin ISIS-juttuihin lähteneet.
Ja näistä on jo kaksi päätöstä tullut bumerangina takaisin, koska sisäministeri/-ministeriö oli tehnyt tämän saman virheen niidenkin kohdalla.

Artikkeli löytyy tuolta:
https://www.theguardian.com/uk-news/201 ... itizenship

Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Kissankello kirjoitti: Samaa mieltä. Iso riski. En ymmärrä tätä, että nykyään mentaliteetti tuntuu olevan se, että on vain oikeuksia, ei velvollisuuksia. Kaikki pitää ymmärtää ja kaikki pitää sallia.

En ymmärrä koko tätä kuviota. Valaiskaa minua.
Uskon, että ymmärrät. Tässä asiassa ja erityisesti tässä ketjussa on sotkettu kaksi asiaa toisiinsa. Vähän kuten nakit lakkahillolla.

Kun ihmisellä on kansalaisuus, sitä ei voi ottaa pois. Kaksoiskansalaiselta voidaan eri valtioiden sisäisen lainsäädännön mukaisesti poistaa kansalaisuus, mutta kenestäkään ei voi tehdä "kansalaisetonta". Ketään ei voi myöskään pakottaa hakemaan jonkin muun maan kansalaisuutta. Nämä periaatteet perustuvat kansainvälisiin sopimuksiin. Useimpien maiden oma sisäinen lainsäädäntö on myös kirjoitettu näiden sopimusten mukaisesti.

On kokonaan erillinen asia, jos henkilö syyllistyy rikoksiin. Silloin hänet otetaan kiinni, tuomitaan ja hän saa teoistaan rangaistuksen. Useimmiten rikos tuomitaan ja rangaistaan rikoksen tekopaikassa. Jos tekopaikka on vaikka Madagaskar niin sitten siellä. Tämä ei sellaisenaan liity kansalaisuuteen. Jos henkilö haluaa sitten tulla kotimaahansa, hän voi niin tehdä. On myös vakavia rikoksia, joissa tuomiovalta ei ole sidoksissa tekopaikkaan. Useimmissa maissa terrorismi on tällainen rikos. Jos henkilö syyllistyy terrorismiin Madagaskarilla ja ehtii livistää takaisin kotimaahansa, niin useimmiten hänet tuomitaan joka tapauksessa. Tällä kertaa kotimaassaan ja maan lakien mukaisesti.

Jos tämä otsikon mukainen nuori nainen joutuu syytteeseen Syyriassa, Irakissa etc. Niin hänet tuomitaan siellä. Tällöin kotimaa (Iso-Britannia) antaa hänelle konsuliapua mahdollisuuksien mukaan. Tuomion jälkeen hän voi palata kotimaahansa. Jos hänet "vapautetaan" heti ilman oikeudenkäyntiä, hän voi palata kotimaahansa Tällöin Iso-Britannian viranomaiset selvittävät onko rouva rikkonut joitain Britannian lakeja. Jos on, niin hänet tuomitaan niistä kotimaassaan.

Mielestäni kyseessä on hyvin yksinkertainen kuvio. Tässä mennään lakien mukaan, ilman emootioita ja pitäen mielessä "Due Process".

Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

^ Gagarin: Jos tässä nyt joku lakkahilloa nakkeihin sekoitteli niin se olet kyllä sinä. Jostain syystä osoitit pitkän kansalaisuutta koskevan kirjoituksesi minulle. Minun pohdintani kun ei koskenut kansalaisuuksia ja niitä koskevia lakeja, vaan pohdin näiden nuorten tyttöjen lähtökohtia, motiiveja ja käytäntöjä heidän sotatantereille lähdössään. Kansalaisuuspohdinnoillesi löytynee muita kiinnostuneita kirjoittelukavereita, minua mietityttää tässä yksilön lähtökohdista inhimillinen ja toiminnallinen näkökulma terroristien morsmaikuksi lähdössä eikä kansalaisuuslait, ja tätä koski myöskin "en ymmärrä koko kuviota, valaiskaa minua" -pyyntöni, ei kansalaisuuslakijorinat.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kissankello kirjoitti:
Britanniassa tai USA:ssa rauhan keskellä asuvalla, teinielämää viettävällä alaikäisellä, ajatus lähteä lapsivaimoksi sota-alueille? Voiko jännityksen halu todella sumentaa terveen järjen ja turvallisuudentarpeen niin, ettei kakara ymmärrä, millaisiin olosuhteisiin on lähdössä? Miten nämä ovat tutustuneet tuleviin sulhoihinsa? Mistä rahat lähtöön? Miten nämä ovat päässeet ilman vanhempiensa lupaa lähtemään maasta? Vai onko näiden (kiihkoislamistiset?) vanhemmat luvalla päästäneet näitä lähtemään? Jos ovat lähteneet ilman lupaa, miten ovat alaikäisinä saaneet mennä naimisiin?
1. Kakara ymmärtää kyllä mihin on lähdössä, hänellä on halu palvella Allahia.
2. Sulhoihin ei ole välttämättä tutustuttu aiemmin, näillähän ei ole mitään länsimaalaista deittailukulttuuria. Esimerkiksi tämä sulho meni naimisiin norjalaisen tytön kanssa tekstiviestillä, mies oli Syyriassa, tyttö Norjalaisessa moskeijassa, tytön äiti vastusti.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/g8 ... ept-i-irak
Onni tytön puolella, että Cheblal ehti kokea marttyyrikuoleman ennen kuin tytön piti nousta lentokoneeseen.
3. Rahaa matkustamiseen nämä tytöt ei tarvitse, maksajia kyllä löytyy.
4. Vanhemmat eivät ole pystyneet estämään lähtöjä, yhden englantilaisen tyttären isä oli ekstremisti , joten ei varmasti nähnyt syytä estellä tyttöä.
5. Naimisiin meno hoituu sharian lain mukaan, jolloin ikä ei ole niin kriittinen kysymys.

Pahoittelut lyhyestä vastauksesta, mutta ei jaksa yöllä kirjoitella .
Suosittelen lukemaan Hege Storhaugin kirjan Islam yhdestoista vitsaus, sieltä löydät kaikki vastaukset kysymyksiisi.

Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Iivis kirjoitti:
Kissankello kirjoitti:
Britanniassa tai USA:ssa rauhan keskellä asuvalla, teinielämää viettävällä alaikäisellä, ajatus lähteä lapsivaimoksi sota-alueille? Voiko jännityksen halu todella sumentaa terveen järjen ja turvallisuudentarpeen niin, ettei kakara ymmärrä, millaisiin olosuhteisiin on lähdössä? Miten nämä ovat tutustuneet tuleviin sulhoihinsa? Mistä rahat lähtöön? Miten nämä ovat päässeet ilman vanhempiensa lupaa lähtemään maasta? Vai onko näiden (kiihkoislamistiset?) vanhemmat luvalla päästäneet näitä lähtemään? Jos ovat lähteneet ilman lupaa, miten ovat alaikäisinä saaneet mennä naimisiin?
1. Kakara ymmärtää kyllä mihin on lähdössä, hänellä on halu palvella Allahia.
2. Sulhoihin ei ole välttämättä tutustuttu aiemmin, näillähän ei ole mitään länsimaalaista deittailukulttuuria.
3. Rahaa matkustamiseen nämä tytöt ei tarvitse, maksajia kyllä löytyy.
4. Vanhemmat eivät ole pystyneet estämään lähtöjä, yhden englantilaisen tyttären isä oli ekstremismi , joten ei varmasti nähnyt syytä estellä tyttöä.
5. Naimisiin meno hoituu sharian lain mukaan, jolloin ikä ei ole niin kriittinen kysymys.

Pahoittelut lyhyestä vastauksesta, mutta ei jaksa yöllä kirjoitella .
Suosittelen lukemaan Hege Storhaugin kirjan Islam yhdestoista vitsaus, sieltä löydät kaikki vastaukset kysymyksiisi.
Kiitos kirjavinkistä, täytyypä hankkia tuo opus, sillä ihan noin lyhyet vastaukset eivät minulle riitä. :) Toki ymmärrän ettei täällä välttämättä kenelläkään ole tarkkoja vastauksia, mutta paljon tietoa ihmisillä on kuitenkin ja on kiinnostavaa pohtia ja ihmetellä. Minusta tämä ilmiö on niin mielenkiintoinen pohjasyineen kaikkineen: Mitä sellaista nämä neitokaiset ovat jääneet kotonaan vaille, mitä pitää lähteä sota-alueilta vieraan terroristimiehen vaimoudesta hakemaan? Onko lähdöstä keskusteltu etukäteen vanhempien kanssa, onko siihen vanhempien suostumus/siunaus? Onko kyseessä todellakin uskonnollinen syy eli halu lähteä palvelemaan Allahia, vai jokin muu: jännityksen halu?, ulkopuolisuuden tunne länsimaisessa yhteiskunnassa ja halu saada jotain aikaan/jättää jälki/oman elämän merkityksen hakeminen?, ihastuminen?, jokin muu? Ajatus siitä, että lännessä elänyt teinityttö lähtee vapaaehtoisesti terroristin vaimoksi sota-alueelle ja luopuu rauhasta ja kaikesta länsimaisesta hyvästä (ravinto/elektroniikka/viihde/kommunikaatioyhteydet/kaverit/mahdollisuus koulutukseen/työhön/perheen perustamiseen turvallisissa olosuhteissa), on käsittämätön. Jos Allahin vuoksi todella olisi lähdetty, miksi luovuttaa jo muutamassa vuodessa, Allahin vuoksihan halutaan olla valmiita kuolemaan?
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ei länsimainen elämäntapa ole sellainen magneetti joka pitää paikallaan. Eikä kyse ole pelkästään siitä että sieltä ollaan valmiita lähtemään vaan ollaan valmiita tuhoamaan se.
Veri vetää vaikka kuinka olisi länsimaissa syntynyt ja elänyt. Loput sitten propagandalla pehmitettyjä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsi kieltää terrorijärjestöön kuulumisen lailla
Eilen klo 20:02
Maan hallitus haluaa rangaista jihadisteja, jotka pyrkivät palaamaan sota-alueilta kotiin.
Kuorma-auto kuljetti viime viikolla miehiä ulos Baghuzin kaupungista, Isisin viimeisestä linnakkeesta

Ruotsi otti torstaina askelia kieltääkseen terroristijärjestöön kuulumisen lailla. Maan hallitus haluaa rangaista jihadisteja, jotka pyrkivät palaamaan sota-alueilta kotiin.

Uusi laki antaa Ruotsin viranomaisille mahdollisuuden ”syyttää ja viedä oikeuteen paljon enemmän heitä (terroristiepäiltyjä) kuin mitä olemme tähän asti voineet”, maan oikeusministeri Morgan Johansson sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lain on määrä astua voimaan elokuussa. Se ei kuitenkaan ulotu niihin jihadisteihin, jotka ovat jo palanneet Ruotsiin.

Kuuden vuoden vankeus uhkaa
Ruotsin keskustavasemmistolainen hallitus tiukensi maan terrorismilakeja vuonna 2017, kun uzbekistanilainen maahanmuuttaja ajoi ihmisten päälle kuorma-autolla Tukholmassa.

Tämänhetkisen lainsäädännön mukaan Ruotsi voi syyttää maahan palaavia vierastaistelijoita terrorismirikoksista vain, jos heitä vastaan löytyy näyttöä rikoksista Geneven sopimusta vastaan.

Uuden lakiehdotuksen mukaan jatkossa myös terroristijärjestöön kuuluminen, sen avustaminen tai ihmisten rekrytoiminen siihen ovat rikoksia. Rangaistus on maksimissaan kuusi vuotta vankeutta, Ruotsin hallitus ilmoitti torstaina.

Lisäksi Ruotsista ulkomaille taistelemaan lähtevien tai terroristijärjestöä rahoittavien tuomioita kovennetaan.

Noin 300 liittynyt jihadiin
Turvallisuuspalvelujen mukaan noin 300 Ruotsin kansalaista on liittynyt jihadistisiin islamistijärjestöihin kuten Isisiin Syyriassa ja Irakissa vuodesta 2012 lähtien.

Noin puolet heistä on sittemmin palannut ja noin 50 on kuollut. Arviolta 100 on edelleen konfliktialueella, jossa Isisin viimeinen taistelu Syyrian itäosassa on nyt hyvin lähellä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0e1 ... f841c51108

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Nykyajan nuorten naisten teiniangstia. 1970 luvulla oli RAF, punainen armeijakunta, johon liittyneet nuoret naiset ammensivat tunteidensa palossa voimaa latinohurmurin Ernesto "Che" Guevaran vasemmistolaisesta ideologiasta. Ulrike Meinhof, Gudrun Enslin....ym..

Pahimman itkupotkuraivari-iän mentyä, ja järjen valon sytyttyä, suurimmasta osasta tyttäriä tullee kunnon perheenäitejä ja kansalaisia, kunhan vain annetaan mahdollisuus palata normaaliin elämään.

(Saattaa myös olla karkumatkan taustalla "kohtalon" johdatus, jonka (kohtalo, karman herrat/kohtalottaret) ovat viisaudessaan, jota emme ymmärrä, "määränneet" nuoret kokemaan fyysisesti ko. tapahtumat)

kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

Mikään ei vaan edellytä sitä järjen valon syttymistä aikuisemmallakaan iällä, valitettavasti. Siitä oletuksesta ei kannata lähteä pulmia ratkaisemaan, niin ihqun humaania kuin se olisikin.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Tracker kirjoitti:Nykyajan nuorten naisten teiniangstia. 1970 luvulla oli RAF, punainen armeijakunta, johon liittyneet nuoret naiset ammensivat tunteidensa palossa voimaa latinohurmurin Ernesto "Che" Guevaran vasemmistolaisesta ideologiasta. Ulrike Meinhof, Gudrun Enslin....ym..

Pahimman itkupotkuraivari-iän mentyä, ja järjen valon sytyttyä, suurimmasta osasta tyttäriä tullee kunnon perheenäitejä ja kansalaisia, kunhan vain annetaan mahdollisuus palata normaaliin elämään.

(Saattaa myös olla karkumatkan taustalla "kohtalon" johdatus, jonka (kohtalo, karman herrat/kohtalottaret) ovat viisaudessaan, jota emme ymmärrä, "määränneet" nuoret kokemaan fyysisesti ko. tapahtumat)
Bullshit mitää teiniangstii :) 60-70 luku oli ehkä hieman eri... 2010- luvulla on kaikkien seikkailuun lähtijöiden tiedossa 100% mitä ISIS/al-Qaida/Taleban/Book-Haram jne tyypeille tapahtuu - ikuinen vankeus tai kuolema, ilman lähtömaan maksamaa paluulippua!
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Vastaa Viestiin