54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4b14 ... e7534f5c52

Porin erityisen julmasta murhasta syyte ex-poikaystävälle - poliisi: ”Motiivina ero - uhrilla lukuisia vammoja”

tiistai 28.05.2019 klo 14:54 (muokattu tänään klo 16:21)

Vuonna 1990 syntynyttä irakilaismiestä syytetään porilaisnaisen murhasta. Poliisin mukaan uhri surmattiin teräaseella ja poikkeuksellisen raa´alla tavalla.

Irakilaismiestä vastaan nostettiin murhasyyte maanantaina, vahvistaa poliisi. Keski-ikäinen nainen löytyi surmattuna Porin Itäpuistossa sijaitsevasta kerrostaloasunnostaan 16. syyskuuta. Henkirikoksesta epäilty mies otettiin kiinni vielä samana päivänä ja hänet vangittiin seuraavalla viikolla.

Poliisin mukaan mies oli seurustellut uhrin kanssa, mutta surman aikoihin suhde oli päättymässä. Teon motiivina epäillään olleen erosta johtunut riita.

Murhan tutkintaa johtanut rikoskomisario Erik Salonsaari Lounais-Suomen poliisista kertoi Iltalehdelle jo aiemmin, että veriteko oli tehty äärimmäisen raakaa väkivaltaa käyttäen. Salonsaari tarkentaa nyt, että uhrin vammat oli aiheutettu pääasiassa teräaseella.

– Niitä vammoja oli lukuisia, hän kuvailee.

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Vois kysyä, että kannattiko ottaa puolta nuorempi mokkakikkeli "poikaystäväkseen". Onneksi oli sentään joku suvakkihoro, eikä joku sivullinen ohikulkija joka pääsi hengestään tällä kertaa.

Näin kun kävis joka kerta, että suvakit itse ovat uhreina, niin ei mittään hätää. Harmi vaan että sivullisetkin saavat maksaa hengellään nämä työvoimpulan paikkaajien kustannukset.
"Those who want respect, give respect."

Tiukkameno
Hetty Wainthropp
Viestit: 484
Liittynyt: Ti Maalis 05, 2019 3:39 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Tiukkameno »

Rakkaus ei katso ikää eikä paikkaa toivottavasti sai hyvät persepanot. Näillä mussukoillahan on tutkitusti pienet vehkeet.

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Tiukkameno kirjoitti:Rakkaus ei katso ikää eikä paikkaa toivottavasti sai hyvät persepanot. Näillä mussukoillahan on tutkitusti pienet vehkeet.
Oli kyllä varmaan vuosisadan rakkaustarina kyseessä. :mrgreen:
"Those who want respect, give respect."

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Edelleen; kumpi halusi erota? Uhri, joka viimein tajusi, että hän on auttamattoman vanha siihen mitä tuhattaituri oikeasti haluaa? Vaiko epäilty, joka ei vaan enää jaksanut "mummoikäisen" jorinoita, sieniretkiä, virkkuuohjeita ja jolla ikää 40-45 vuotta enemmän siihen nähden mistä hän haaveili ja mikä Suomessakin nykyään mahdollistuu, koska tinderit, instagrammit ja ostoskeskusten aulatilat, sekä lasten suvaitsevaiset vanhemmat, joiden mielestä on ihqua "kun meitin tytöl on kansainvälistä seuraa".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Turvapaikanhakija kääntyi kristityksi ja toimi aktiivisesti seurakunnassa – syytetään nyt naisen "äärimmäisen raa’asta” murhasta

Syyte luetaan tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. Iltalehti seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä hetki hetkeltä.

Turvapaikanhakijana Suomeen syksyllä 2015 tulleelle Irakin kansalaiselle (s. 1990) luetaan tänään Satakunnan käräjäoikeudessa syyte murhasta.

29-vuotiaan miehen epäillään murhanneen viime syyskuussa itseään vanhemman porilaisen naisen (s. 1964) , jonka kanssa hänellä oli poliisin mukaan seurustelusuhde. Henkirikoksen motiiviksi epäillään seurustelun päättymistä, jota epäilty ei hyväksynyt.

Naisen ilmoitus suhteen päättymisestä johti poikkeukselliseen veritekoon. Poliisi on kertonut, että epäilty murha tehtiin teräaseella. Tekoon liittyi poliisin mukaan erityistä raakuutta ja julmuutta ilmentäviä piirteitä. Vammoja oli runsaasti.
– En voi tutkinnan tässä vaiheessa kertoa siitä tarkemmin, mutta sen voin sanoa, että kyseessä on ollut äärimmäisen raaka tekotapa, tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari kommentoi Iltalehdelle viime lokakuussa.

Kirkkoherran tuttu
Henkirikoksen ehdoton erikoisuus on teosta epäillyn tausta. Epäilty tuli Suomeen syksyllä 2015 yli 30 000 muun turvapaikanhakijan kanssa, mutta hänen myöhempi historiansa poikkeaa täysin useimmista muista samaan aikaan maahan tulleista.

Epäilty kuului Porin Teljän seurakuntaan ja on myös ehdokkaana seurakuntavaalissa sitoutumattomien listalla. Tieto rikosepäillystä tuli seurakuntaan suurena järkytyksenä.

Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala avasi Iltalehdessä hieman enemmänkin miehen taustaa. Huhtala kertoi tuntevansa miehen henkilökohtaisesti.

Huhtalan mukaan mies oli kääntynyt muslimista kristityksi ja noin vuoden Suomessa oltuaan liittynyt Teljän seurakuntaan. Pysyvän oleskeluluvan hän sai kirkkoherra Huhtalan muistin mukaan heti ensimmäisellä yrittämällä.

Mies oli myös keskivertoa aktiivisempi seurakunnan jäsen. Kirkkoherra Huhtalan mukaan hän toimi vapaaehtoisena messuavustajana, jakoi virsikirjoja kirkon ovella ja oli apuna kirkkokahveilla.

Kolme tuomaria
Käräjäoikeus käsittelee murhaepäilyä kolmen käräjätuomarin voimin. Tällaista kokoonpanoa käytetään vaativissa rikostapauksissa.

Maanantaina epäillylle luetaan syyte ja hän vastaa siihen. Epäiltyä kuullaan myös henkikohtaisesti todistelutarkoituksessa. Maanantaina on määrä kuulla myös yhtä todistajaa. Todistajien kuuleminen jatkuu ensi perjantaina sekä viikon kuluttua maanantaina.

Kolmen käsittelypäivän lisäksi käräjäoikeus on varannut yhden varapäivän ensi viikolla. Jos sitä tarvitaan, käsittely jatkuu poikkeuksellisesti Rauman istuntopaikassa.

Murha
*Rikoslain mukaan tappo on murha, jos rikos tehdään vakaasti harkiten, erityisen raa’alla tai julmalla tavalla ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.
*Murhaan syyllistynyt tuomitaan aina elinkautiseen vankeusrangaistukseen.
*Murha on Satakunnassa varsin harvinainen rikos, eikä murhia tule poliisin tietoon edes joka vuosi.
*Viime vuonna Porissa paljastui kuitenkin kaksi murhaepäilyä.
*Pihlavan Halssinrannassa tammikuussa tehdystä murhasta kaksi miestä tuomittiin elinkaudeksi vankeuteen.
*Itäpuiston epäillystä murhasta viime syyskuulta luetaan syyte maanantaina.
Iltalehti
10.6.2019 6:10 (muokattu klo 7:06)

Postausta ylempänä utelin, jotta kumpi halusi erota ja uutisesta se näemmä selviää; uhri halusi erota.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

sine qua non

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

^DL:n linkkaamassa IL:n jutussa klo 9 alkaneen käräjäoikeuden istunnon liveseuranta, josta seuraava lainaus:
klo 09:22: Syyttäjä aloittaa nyt syytteen lukemisen, ja kuvailee yksityiskohtaisesti surmaa, jota hän kuvailee erityisen raa’aksi ja julmaksi, sekä kokonaisuutena arvostellen törkeäksi. Syyttäjän mukaan syyttäjä on tullut mustasukkaiseksi tai ärsyyntynyt siitä, kun hänen kihlattunsa halusi purkaa kihlauksen ja lopettaa parisuhteen. Mies löi naista ensin nyrkillä sohvalla useita kertoja voimakkaasti kasvojen alueelle. Sohvalla tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen mies auttoi naisen makuuhuoneen vuoteelle, jossa vammoja pyrittiin hoitamaan. Pian hän kuitenkin jatkoi pahoinpitelyä, tällä kertaa pistelemällä ja viiltelemällä naista useita kertoja suurella veitsellä eri puolille vartaloa, jossa sijaitsivat elintärkeät sisäelimet. Naisen lopullinen kuolinsyy oli syyttäjän mukaan rintakehän aortan vamma.

Sen jälkeen syytetty leikkasi uhrin kaulan kohdalta tämän pään irti kehosta usealla veitsen viillolla. Kaularanka meni poikki, ja pää jäi kiinni vartaloon ainoastaan muutamalla lihassäikeellä,” syyttäjä kuvailee.
Eli puheet pään irti leikkaamisesta pitivät paikkansa. Poliisimies Salonsaari halusi aiemmin tutkinnassa toppuutella medioiden tietoja juurikin tästä, että uhrin päätä olisi irrotettu, ja ilmoitti, että "meillä on kokonainen ruumis", mikä siis salonsaareksi tarkoittaa, että pää oli muutamalla säikeellä kiinni ruumiissa. On siinä erikoinen kaveri, tuo Salonsaari.

ora
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 12:51 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja ora »

Teljän seurakunnan kirkkoherra, joka yllä linkatun uutisen mukaan tunsi murhaajan henkilökohtaisesti, pyrkii seuraavaksi Turun piispaksi:

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kirk ... anvaaliin/

Mahtaa piispaehdokas olla ylpeä suojatistaan, joka oli sentään niin hellämielinen että jätti pään muutamalla lihassäikeellä kiinni muuhun ruumiiseen.

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

ora kirjoitti: Mahtaa piispaehdokas olla ylpeä suojatistaan, joka oli sentään niin hellämielinen että jätti pään muutamalla lihassäikeellä kiinni muuhun ruumiiseen.
Tiä vaikka olisi tekoa lieventävä seikka että ei ollut yrittänyt leikata päätä kokonaan irti ja esimerkiksi piilottaa sitä.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Averell
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Averell »

Sen jälkeen syytetty leikkasi uhrin kaulan kohdalta tämän pään irti kehosta usealla veitsen viillolla. Kaularanka meni poikki, ja pää jäi kiinni vartaloon ainoastaan muutamalla lihassäikeellä,” syyttäjä kuvailee.[/quote]

Eli puheet pään irti leikkaamisesta pitivät paikkansa. Poliisimies Salonsaari halusi aiemmin tutkinnassa toppuutella medioiden tietoja juurikin tästä, että uhrin päätä olisi irrotettu, ja ilmoitti, että "meillä on kokonainen ruumis", mikä siis salonsaareksi tarkoittaa, että pää oli muutamalla säikeellä kiinni ruumiissa. On siinä erikoinen kaveri, tuo Salonsaari.[/quote]

Salonsaari ei ilmeisesti tiedä, että totuus tulee kuitenkin ilmi ja siksi valehteli tai muunteli totuutta. Onko tuollainen hyväksyttävää käytöstä poliisilta?

Palataan aiheeseen. Uskontoa voi muuttaa mutta kulttuurisidonnaiset asiat säilyvät on tämän tarinan opetus.
Voimia uhrin omaisille ja läheisille.
Oleskelulupa, tarkoittaako se lupaa oleskella ilman velvollisuuksia?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Surkuhupaisa painovirhe tuossa...
syyttäjä oli tullut mustasukkaiseksi...
syyttäjä oli tullut mustasukkaiseksi...
Pori_IL_painovirhe.jpg (25.14 KiB) Katsottu 3560 kertaa
Kiistää kaiken:
Porin raa’asta murhasta syytetty kiistää tappaneensa naisystävänsä: ”Hän ei edes kykenisi tällaista tekoa tekemään” – IL seuraa oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä

Syyte luetaan tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. Iltalehti seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä hetki hetkeltä.

Syytetty saapui oikeuteen Porissa.
Harras kristitty Irakista on saapunut oikeudenistuntoon. Kuva Iltalehti.
Harras kristitty Irakista on saapunut oikeudenistuntoon. Kuva Iltalehti.
mikä_vittu_teitä_porilaisia_oikein_vaivaa.jpg (63.01 KiB) Katsottu 3560 kertaa
Turvapaikanhakijana Suomeen syksyllä 2015 tulleelle Irakin kansalaiselle (s. 1990) luetaan tänään Satakunnan käräjäoikeudessa syyte murhasta.

29-vuotiaan miehen epäillään murhanneen viime syyskuussa itseään vanhemman porilaisen naisen (s. 1964) , jonka kanssa hänellä oli poliisin mukaan seurustelusuhde. Henkirikoksen motiiviksi epäillään seurustelun päättymistä, jota epäilty ei hyväksynyt.

Naisen ilmoitus suhteen päättymisestä johti poikkeukselliseen veritekoon. Poliisi on kertonut, että epäilty murha tehtiin teräaseella. Tekoon liittyi poliisin mukaan erityistä raakuutta ja julmuutta ilmentäviä piirteitä. Vammoja oli runsaasti.
– En voi tutkinnan tässä vaiheessa kertoa siitä tarkemmin, mutta sen voin sanoa, että kyseessä on ollut äärimmäisen raaka tekotapa, tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari kommentoi Iltalehdelle viime lokakuussa.

klo 10:44: Selvennystä haetaan ensin asunnon pohjapiirroksesta. Sitten siirrytään valokuviin, joita poliisi on ottanut rikospaikalta. Syyttäjä kuvailee, miten valokuvissa näkyvät sängyssä osittain palaneet ja hiiltyneet vuodevaatteet sekä sytykkeenä käytettyjä paperilappuja.

"Tuosta näkyy, että paperia on heitelty enimmäkseen vainajan keskivartalon kohdalle," syyttäjä kuvailee valokuvaa.

klo 10:37: Istunto jatkuu nyt kirjallisten todisteiden läpikäymisellä.

klo 10:19: Istunnossa pidetään nyt alkupuheenvuorojen jälkeen 10 minuutin mittainen tauko. Liveseuranta jatkuu hetken kuluttua.

klo 10:19: Nyt puhuu syytetyn asianajaja. Hän aloittaa kertomalla, että syytetty on Suomeen tulonsa jälkeen kääntynyt kristinuskoon ja saanut sen perusteella turvapaikan. Hän ei enää pidä yhteyttä perheeseensä tai ”klaaniinsa”. Tapahtumailtana mies poistui uhrin luota kello 19 aikaan illalla, mutta palasi vielä myöhemmin hakemaan unohtuneita tavaroitaan. Palatessaan syytetty näki pöydällä alkoholia, ja nainen oli vaivaantuneen oloinen. Paikalla oli arabialainen mies, joka kävi naisen kimppuun ja alkoi pahoinpidellä tätä. Syytetty meni väliin ja esti miehen teon, ja lopulta tämä sammui sohvalle. Tällä välin syytetty hoiti naisen haavoja makuuhuoneen sängyllä. Tilanteen rauhoituttua syytetty poistui asunnolta noin kello 20.30, eikä tiedä, mitä sen jälkeen enää tapahtui.

Puolustusasianajaja sanoo, että hänen päämiehensä ei ole muuttanut kertomustaan vaan täydentänyt sitä esitutkinnan aikana. Sille, että naisen asunnolta löytyi syytetyn dna:ta, on asianajajan mukaan luonnollinen selitys.

”Pitää muistaa, että hän on toukokuusta 2017 asti seurustellut naisen kanssa ja myös asunut asunnolla, joten on luonnollista että hänen dna:taan löytyy asunnosta kaikkialta. Siellä on selkeitä viitteitä ulkopuolisesta tekijästä, syyttäjän ja poliisin väitteistä huolimatta,” syyttäjä sanoo.

Syyttäjän mukaan päämiehen syyttömyyttä tukee se, että ulkopuoliseen tekijään viittaavia asioita on paljon, kuten asunnolta löytyneitä tuntemattomien ihmisten sormenjälkiä, useamman tuntemattoman henkilön dna:ta, sekä naisen auton kuljettajan penkillä ollut tahra jossa oli tuntemattoman miehen dna:ta. Myös se, että surman tekovälineitä ei ole löytynyt, ja se, että syytetty lähetti seuraavana aamuna uhrille ”mitä kuuluu”-viestin, viittaavat siihen, että mies on syytön. Lisäksi syyttäjä ottaa esille miehen väkivallattoman luonteen ja vapaaehtoistyönsä seurakunnassa todisteina siitä, että mies ei olisi voinut tehdä raakaa surmaa.

klo 10:07: Syytetty kuuntelee rauhallisena ja vakavana syyttäjän sekä asianomistajien asianajajan puheenvuoroja. Asianomistajien asianajaja luettelee laajoja korvausvaatimuksia. Syytetty tekee muistiinpanoja.

klo 10:03: Poliisi suoritti syyttäjän mukaan laajan ja kattavan esitutkinnan. Teknisiin tutkimuksiin kuului muun muassa 1500 tuntia valvontakameramateriaalia ja laboratorionäytteitä rikospaikalta.

Hän lisää, että reitillä jonka syytetty kertoo tapahtuma-aikaan kulkeneensa polkupyörällä, ei näy valvontakameroiden perusteella materiaalia, jolla kertomuksen voisi todentaa. Syyttäjä sanoo, että syytetty on useaan kertaan tutkinnan aikana muokannut kertomustaan.

”Kirjallisissa todisteissa on muutama lausunto jotka selkeästi osoittavat, että syytetty oli veriteon takana,” syyttäjä lupaa.

Syyttäjä vastaa vielä syytetyn väitteeseen siitä, että poliisi olisi hoitanut esitutkinnan puutteellisesti. Syyttäjän mukaan poliisi on tehnyt esitutkinnassa kaikki ne syytetyn pyytämät lisätutkimukset jotka on mahdollista toteuttaa ja joilla on nähty olevan merkitystä asian selvittämisen kannalta.

klo 09:57: Kun nainen oli kuollut, mies yritti syyttäjän mukaan hävittää tekonsa jälkiä ensin pesemällä verijäljet lattialta ja sitten kokoamalla vuoteeseen palavaa materiaalia ja käyttämällä etanolia sytytysaineena. Teon jälkeen mies peseytyi itsekin ja todennäköisesti lämmitti myös saunan. Tulen sytytettyään hän poistui paikalta naisen autolla, johon hän laittoi sisälle oman polkupyöränsä. Hän ajoi auton vastaanottokeskuksen lähelle, jonne jätti auton ja jatkoi matkaansa polkupyörällä. Syyttäjän mukaan auton viemisellä vastaanottokeskuksen lähistölle syytetty halusi todennäköisesti kohdistaa epäilyt vastaanottokeskuksen suuntaan.

klo 09:55: Erityisen erikoinen piirre surmassa oli syytäjän mukaan se, että naisen päätä on yritetty irrottaa vartalosta veitsen sahausliikkeellä, jolla on aiheutettu suuri haava. Tämä todennäköisesti tapahtui sen jälkeen, kun uhri oli jo kuollut. Oikeuslääkäri kertoo asiasta oikeudessa myöhemmin tarkemmin.

klo 09:47: Syyttäjän mukaan poliisi tutki esitutkinnassaan suuria määriä eri valvontakameroiden kuvamateriaalia, joiden sisällön perusteella ei ole oletettavissa, että naisen asunnossa olisi voinut tapahtuma-aikaan olla kukaan muu kuin syytetty.

klo 09:44: Asunnon makuuhuoneen vuoteesta palokunta ja poliisi löysivät vainajan, jossa näkyi heti väkivallan merkkejä. Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa selvisivät syyttäjän mukaan naisen saamat vammat niiden koko laajuudessaan. Kasvojen alueella oli paljon vammoja, jotka aiheutuivat nyrkin tai tylpän esineen iskusta. Naisen ruumissa oli yli 30 pisto- tai viiltohaavaa, jotka sijaitsivat ylävartalon etu- ja takapuolella. Osa haavoista oli muutaman sentin syvyisiä ja pituisia, mutta yksi oli lävistänyt rintalastan ja tunkeutunut sydänpussin läpi ja vahingoittanut aortan. Tästä iskusta alkoi voimakas verenvuoto sydänpussiin, mikä oli naisen lopullinen kuolinsyy.

klo 09:39: Syyttäjä käy läpi teon taustoja ja tapahtumia. Hän toteaa, että syytetyn Suomeen tulon syynä on ollut turvapaikan hakeminen. Mies ja nainen ovat seurustelleet ennen tapahtumaa noin puolentoista vuoden ajan, ja vuoden 2018 kesällä kihlautuneet keskenään. Kihlaus on syyttäjän mukaan jostain syystä osoittautunut ilmeisen epäonnistuneeksi, minkä vuoksi nainen halusi purkaa kihlauksen. Tapahtumapäivänä 15.9.-16.9.2018 mies meni naisen asunnolle, todennäköisesti keskuselemaan pariskunnan keskinäisistä väleistä. Tilanne eteni tapahtumankulun osalta siten, että aamuviiden jälkeen hätäkeskukseen tuli ilmoitus kerrostalossa olevasta savun hajusta, jota palokunta lähti selvittämään.

klo 09:33: Nyt puhuu syytetyn asianajaja. Hänen mukaansa syytetty kiistää murhan, teonkuvauksen, ja kaiken väkivallan naista kohtaan. Syytetty sanoo, että hän ei ole tappanut naista.

”Hän ei edes kykenisi tällaista tekoa tekemään,” asianajaja sanoo päämiehestään.

Asianajaja sanoo, että syytetty ei koe saaneensa oikeudenmukaista esitutkintaa poliisilta. Poliisi on hänen mukaansa keskittynyt ainoastaan pääepäillyn osallisuuden tutkimiseen, eikä tutkinut tarpeeksi laajoja tutkimuksia. Asianajajan mukaan syytetty on esitutkinnan aikana pyytänyt poliisilta yli 40 lisätutkimusta, mutta poliisi on tehnyt näistä vain kuusi kappaletta.

klo 09:26: Naisen menehdyttyä, syytetty pyrki syyttäjän mukaan hävittämään verijälkiä pesemällä makuuhuoneen lattian. Tämän jälkeen hän otti paperia ja sytytysnestettä ja sytytti niiden avulla vuodevaatteet tuleen. Tuli sammui lopulta itsestään, mutta se ehti vahingoittaa vuoteella ollutta uhrin ruumista.

klo 09:22: Syyttäjä aloittaa nyt syytteen lukemisen, ja kuvailee yksityiskohtaisesti surmaa, jota hän kuvailee erityisen raa’aksi ja julmaksi, sekä kokonaisuutena arvostellen törkeäksi. Syyttäjän mukaan syyttäjä on tullut mustasukkaiseksi tai ärsyyntynyt siitä, kun hänen kihlattunsa halusi purkaa kihlauksen ja lopettaa parisuhteen. Mies löi naista ensin nyrkillä sohvalla useita kertoja voimakkaasti kasvojen alueelle. Sohvalla tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen mies auttoi naisen makuuhuoneen vuoteelle, jossa vammoja pyrittiin hoitamaan. Pian hän kuitenkin jatkoi pahoinpitelyä, tällä kertaa pistelemällä ja viiltelemällä naista useita kertoja suurella veitsellä eri puolille vartaloa, jossa sijaitsivat elintärkeät sisäelimet. Naisen lopullinen kuolinsyy oli syyttäjän mukaan rintakehän aortan vamma.

”Sen jälkeen syytetty leikkasi uhrin kaulan kohdalta tämän pään lähes kokonaan irti kehosta usealla veitsen viillolla,” syyttäjä kuvailee.

klo 09:11: Syytetyllä on tänään päällään Porin Ässien t-paita.

klo 09:10: Syytetty on pyytänyt etukäteen, että joitakin osia oikeudenkäynnistä pidettäisiin salaisena. Puheenjohtaja kuitenkin toteaa, että käsittely käydään ainakin pääasiassa julkisesti.

klo 09:08: Oikeudenkäynti on alkanut. Syytetty saapuu asianajajansa kanssa oikeussaliin. Syytetty istuu alas, ja oikeuden puheenjohtaja pyytää häntä riisumaan lippalakin päästään.

klo 08:45: Hyvää huomenta, ja tervetuloa oikedeunkäynnin liveseurantaan. Poikkeuksellinen murhaoikeudenkäynti alkaa Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa hetken kuluttua, kello 9. Murhasta syytettynä on 29-vuotias irakilaistaustainen mies, jolle luetaan tänään syytteet. Mies vastaa syytteisiin ja häntä kuullaan todistelutarkoituksessa. Iltapäivällä on tarkoitus kuulla lisäksi yhtä todistajaa.
Porin Itäpuisto 12 B-talossa tapahtuneen murhan oikeudenkäynti jatkuu. Kuva Heikki Westergård/IL
Porin Itäpuisto 12 B-talossa tapahtuneen murhan oikeudenkäynti jatkuu. Kuva Heikki Westergård/IL
Pori_surmatalo.jpg (91.47 KiB) Katsottu 3560 kertaa
Iltalehti
10.6.2019 6:10 (muokattu klo 10:27)
”Hän ei edes kykenisi tällaista tekoa tekemään”
Ei tietenkään. Siis nyt. Edellisessä elämässään kyllä. Silloin hän oli musulmaani. Nyt harras kristitty, papin kaveri, virsikirjojen jakelija. Joku tässä nyt mättää. Ja pahasti.

Edelleen painovirheitä:
Syyttäjän mukaan päämiehen syyttömyyttä tukee se, että ulkopuoliseen tekijään viittaavia asioita on paljon
Lisäksi syyttäjä ottaa esille miehen väkivallattoman luonteen ja vapaaehtoistyönsä seurakunnassa todisteina siitä, että mies ei olisi voinut tehdä raakaa surmaa.
Jopas on syyttäjä kun puolustaa syytettyä... Nyt korkki kiinni siellä Iltalehdessä!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Satakunnan Kansa uutisoi paremman kuvan kera:
Syyttäjä vahvisti Itäpuiston murhan karmeat yksityiskohdat – kihlaus päättyi silmittömään väkivaltaan
Epäilty 29-vuotias esiintyy oikeudessa avoimin kasvoin. Kuva Hanna Laasanen.
Epäilty 29-vuotias esiintyy oikeudessa avoimin kasvoin. Kuva Hanna Laasanen.
porilaisia_miehiä.jpg (72.69 KiB) Katsottu 3533 kertaa
10.6.2019 10.11 – PÄIVITETTY 10.26

Kuvassa näyttäisi siltä kun joku parrakas mies olisi menossa jakamaan lehtiä kerrostalon rappukäytävään.

Vai että kihloihin saakka sitä oli edetty. Ja kuten muistamme, niin kihlaus on aina lupaus avioliitosta. Tietääkö kukaan mikä oli uhrin rooli esim. seurakunnassa, vastaanottokeskuksessa tms? Suuri ikäero saa ajatukset siihen, että kumpainenkin käytti toista hyväksi; oleskeluluvan saanti, toyboy... Toisaalta... ei se ikää katso kun tykästyy.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Karjala89
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: La Loka 21, 2017 9:48 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Karjala89 »

Että ku pääsis tollast rimpulaa muiluttamaa surutta..

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Karjala89 kirjoitti:Että ku pääsis tollast rimpulaa muiluttamaa surutta..
?? Ihmistä, jota vasta epäillään - ja syytetään - murhasta. Tai ehkä pitäisi valistaa heitä, jotka ovat vastuussa rikollisten päästämisestä Suomeen?

Oikeudenkäynti jatkuu:
klo 11:24: Puolustus toistaa aiemman kantansa, jonka mukaan syytetyn dna:n löytyminen asunnosta johtuu siitä, että hänellä oli pitkäaikainen suhde uhrin kanssa ja hän oli myös asunut asunnolla. Näytteet eivät siis puolustuksen mukaan todistaisi syytetyn osuutta surmaan.

klo 11:17: Samalla kun syyttäjä ja puolustus käyvät läpi kirjallisia todisteita, myös syytetty selailee omalla paikallaan poliisin kokoamaa jättimäistä esitutkintamateriaalinivaskaa kynä kädessä. Hän keskustelee silloin tällöin hiljaisella äänellä tulkkinsa kanssa. Esitutkintamateriaalissa on lukuisia valokuvia rikospaikasta, sekä ympäri asuntoa löytyneistä tahroista, joista on otettu dna-näytteitä.

klo 11:13: Istuntosalissa siirrytään käsittelemään KRP:n kokoamia rikosteknisiä todisteita. Asunnosta ja uhrin autosta on löytynyt eri ihmisten dna-sekoituksia. Syyttäjällä ja puolustuksella on eri käsityksiä siitä, todistavatko näytteet syytetyn surmanneen naisen vai eivät.

klo 10:44 Istuntosalissa jatketaan rikospaikan valokuvien läpikäyntiä. Kuvien mukaan sängyn päällä on myös hiiltyneitä seksileluja ja kondomipaketti.
Kuvien mukaan sängyn päällä on myös hiiltyneitä seksileluja ja kondomipaketti.
No hyi helvetti, nyt kuulostaa jo tosi sairaalta. Seurakuntavaaliehdokas, harras kristitty ja sängyllä moisia synnin, haureuden ja riettauden välikappaleita!
- Tiesikö syytetyn kaveri, tämä kirkkoherra mitä nämä kaksi oikein puuhastelivat?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hyvä yritys :lol:
klo 10:19:Tapahtumailtana mies poistui uhrin luota kello 19 aikaan illalla, mutta palasi vielä myöhemmin hakemaan unohtuneita tavaroitaan. Palatessaan syytetty näki pöydällä alkoholia, ja nainen oli vaivaantuneen oloinen. Paikalla oli arabialainen mies, joka kävi naisen kimppuun ja alkoi pahoinpidellä tätä. Syytetty meni väliin ja esti miehen teon, ja lopulta tämä sammui sohvalle. Tällä välin syytetty hoiti naisen haavoja makuuhuoneen sängyllä. Tilanteen rauhoituttua syytetty poistui asunnolta noin kello 20.30, eikä tiedä, mitä sen jälkeen enää tapahtui.

Vastaa Viestiin