Joensuusta löytyi tunnistamaton vainaja

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Silti Onnellinen kirjoitti:
MissMallard kirjoitti:Neljä marjanpunaista plektraa oli löytynyt vainajan lompakosta muutaman kolikon lisäksi. Viittaisi siis ehkä soittotaittoiseen henkilöön?
Taitaa olla enemmän katusoittaja kun bändin poikia jos ei kukaan kaipaa. Kadonneet tuolta seudulta on nopeasti läpi plärätty.
No sinäpä sen sanoit että olisiko katusoittaja joko Suomesta tai sitten ulkomailta joka on asunut esim.autossa tai teltassa tms. Tosin nämä katusoittajat ilmestyvät kyllä vasta kesäisin katukuvaan ja tämä ei oikein ajankohdan takia siihen ehkä sopisi. Ajankohdalla viittaan että löytynyt henkilö joutunut vesistöön talven tai kevään kuluessa.
Tosin onhan niitä harrastajasoittelijoita vaikka kuinka että välttämättä nuo plektrat ei oikein kerro sen enempää kuin että saattasi osata tai tykkäsi soittaa kitaraa. Plektran merkkiä en tiedä, joten kertooko plektrojen merkki jotakin sitten jollekin?

Juniorihölkkääjä
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 11:44 am

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja Juniorihölkkääjä »

Tässä MTV:n versio uutisesta:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuk ... ta/7448054

Kuka päätyi veteen Joensuussa? Poliisi julkaisi kuolleena löydetystä miehestä lisätietoa – toivoo yleisöhavaintoja kevään ajalta


Poliisi pyytää edelleen apua Joensuusta löytyneen vainajan tunnistamiseksi.

Poliisi pyytää apua Joensuusta löytyneen vainajan henkilöllisyyden selvittämiseksi. Ruumis löytyi lauantaina Joensuun Vehkalahdelta.

Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus ei valaissut miehen henkilöllisyyttä. Poliisi uskoo, että mies on päätynyt veteen viime talven tai kevään aikana.

Kuva

Vainajan taskussa oli neljä kitaransoitossa käytettävää plektraa. Kuva: Itä-Suomen poliisi.

Hänen taskuistaan oli lompakko, jossa oli vähän kolikoita sekä neljä kitaransoitossa käytettävää vaaleanpunaista plektraa.
Yleisilmeeltään siisti

Kuollut mies on vaaleaihoinen, ruumiinrakenteeltaan hoikka, noin 30–60-vuotias ja hänellä oli yllään musta Merci-merkkinen villakangastakki kokoa 50 sekä musta pitkähihainen poolopusero.

Takki on napeilla edestä kiinnitettävää mallia.

Lisäksi miehellä oli yllään mustat Levis-merkkiset farkut, pitkälahkeiset alushousut ja jalassaan mustat Haix-merkkiset, nahkaiset ja matalavartiset turvakengät kokoa 45. Vaatetus on yleisilmeiltään siisti.

Miehen pituus on 170–180 senttiä, ja mies on päälaelta lähes kalju. Miehellä oli lyhyt leukaparta.

Poliisi pyytää havainnot Kuhasalon ja Vehkalahden alueella tuntomerkkeihin sopivista yksinään asuneista tai oleskelleista miehistä, joista ei muutamiin kuukausiin ole havaintoja.

miituska^^
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ke Marras 26, 2014 5:28 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja miituska^^ »

Ymmärtääkö tuosta nyt niin, että oli lompakko, mutta siellä ei ollut minkäänlaista korttia. Pankki-, ajo- tai Kelakorttia mukanaan (viimeisin, jos olisi suomalainen). En tiedä muista, mutta minusta tuntuu oudolta.
mä haluun kertoo teille kuinka kiva jätkä mä oon

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Onko tuon merkkistä takkia saatavilla miesten mallina, äkkiseltään löytyi vain naisten takkeja. Saattais sikäli olla joku kirpparilöytö.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1814
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Lompakossa kolikoita ja plektroja, mutta ei mitään henkilöllisyyteen viittaavaa. Lisäksi liian isot kengät. Lähinnä pankkikortin puute ihmetyttää eniten.
Buy the ticket, take the ride!

sussu73
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 4:52 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja sussu73 »

Joensuun satama on kovin lähellä. Sinne tulee laivoja myös ulkomailta lähes läpi talvenkin. Viime talvi oli melko leuto, tuskin montaa kuukautta oli väylä jäässä.

khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja khl »

Haarahaukka kirjoitti:Lompakossa kolikoita ja plektroja, mutta ei mitään henkilöllisyyteen viittaavaa. Lisäksi liian isot kengät. Lähinnä pankkikortin puute ihmetyttää eniten.
Liian isot kengät???

Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1814
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Paikallislehti Karjalaisen uutinen, jossa sanotaan, että kengät 2 numeroa liian isot.

Joensuusta löytyneen vainajan henkilöllisyys edelleen täysi mysteeri - poliisi julkisti lisää tuntomerkkejä ja kuvan taskusta löytyneistä plektroista

Vainajan taskuista löytyi neljä kitaransoitossa käytettävää vaaleanpunaista plektraa. Vainajan taskuista löytyi neljä kitaransoitossa käytettävää vaaleanpunaista plektraa.
Poliisi on jatkanut edelleen Joensuun Vehkalahdelta viime lauantaina löytyneen vainajan henkilöllisyyden selvittämistä. Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyn selvittämisenä.

- Vainajalle suoritettu oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus ja siinä tehdyt havainnot ja löydökset eivät ole tuoneet ratkaisua vainajan henkilöllisyyden selviämisessä, tiedottaa rikoskomisario Simo Hämäläinen.

Vainaja on vaaleaihoinen noin 30-60-vuotias mies. Tarkkaa ikää on poliisin mukaan tällä hetkellä vaikea arvioida. Miehellä oli yllään musta Merci-merkkinen villakangastakki kokoa 50 ja musta pitkähihainen poolopusero. Takki on napeilla edestä kiinnitettävää mallia.

Lisäksi miehellä oli yllään mustat Lewis-merkkiset farkut, pitkälahkeiset alushousut sekä mustat Haix-merkkiset nahkaiset matalavartiset kokoa 45 olevat turvakengät jalassa. Vainajan kengät ovat hänen mitattuun jalkaterän kokoonsa nähden noin kaksi numeroa liian suuret. Kengissä on vahvikekärki.

Vainaja vaatetus on yleisilmeiltään siisti. Miehen pituus on 170-180 senttimetriä ja mies on päälaelta lähes kalju. Miehellä oli lyhyt leukaparta. Vainajan ruumiinrakenne on hoikka. Vainajassa tapahtuneiden muutosten vuoksi poliisilla ei ole mahdollisuutta julkaista minkäänlaista kuvaa vainajasta.

Vainajan pukeutumisesta sekä muista havainnoista on pääteltävissä, että henkilö on päätynyt vesistöön jossain vaiheessa viime talven tai kevään aikana. Hänen taskuistaan on löytynyt lompakko, jossa on ainoastaan vähäinen määrä kolikoita sekä neljä kitaransoitossa käytettävää vaaleanpunaista plektraa.

- Vaatetuksesta sekä henkilökohtaisten tavaroiden puuttumisesta on pääteltävissä, että mieshenkilö on voinut asua tai oleskella lähistöllä Kuhasalon tai Vehkalahden asuinalueella, Hämäläinen kertoo.

Poliisi pyytää kansalaisilta edelleen kaikki mahdollisia havaintoja tai vihjeitä, joilla voisi olla merkitystä vainajan henkilöllisyyden selvittämisessä.

- Esimerkiksi havainnot Kuhasalon ja Vehkalahden alueella tuntomerkkeihin sopivista yksinään asuneista tai oleskelleista henkilöistä, joista ei muutamiin kuukausiin ole havaintoja, kiinnostavat tällä hetkellä poliisia, Hämäläinen jatkaa.

Havainnot ja vihjeet voi toimittaa puhelimitse suoraan asiaa hoitavalle rikostutkijalle numeroon 029 545 5911 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

- Kaikilla pienilläkin havainnoilla voi olla merkitystä vainajan henkilöllisyyden selvittämisessä, Hämäläinen muistuttaa.
Buy the ticket, take the ride!

delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja delila »

Liian isoista kengistä tulee itselle mieleen, että on ollut jossain työkomennuksella, ja jalkaan on heitetty työpaikalla olleet kengät, kun on ollut turvakenkäpakko tms.
Toki, kuinka laillisena työntekijänä olisi sitten ollut, jos edes se työpaikka ei ole kaivannut.

Yleisestihän työkengät ovat kalliita, että harvemmin kai kukaan ostaa itselleen kovalla hinnalla väärän kokoisia kenkiä.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Joensuusta löytyi vainaja

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Olen nähnyt työkenkiä myynnissä netissä ja myös joskus kirpputorilla. Myös leipäjonojen yhteydessä on tiettävästi jossakin vaatejakelua josta otetaan mitä saatavilla on, kuten isohkot kengät? Tulee kuva kyllä jotenkin "kirpparihenkisestä" pukeutumisesta tällä miehellä. Tosin se on vain oma mielikuva, ei välttämättä faktaa.

Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1814
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Joensuusta löytyi tunnistamaton vainaja

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Löytynyt ilman mitään henkilöllisyyteen vittaava esinettä paikkakunnalta, jolla kukaan ei tunnista tai ole kaivannut. Kengätkään eivät ole olleet omat, liekö muutkaan vaatteet tai tavarat?
Buy the ticket, take the ride!

tj_eme
Jack Bauer
Viestit: 909
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Joensuusta löytyi tunnistamaton vainaja

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Olisikohan Venäjältä kotoisin vainaja, mutta jossain pitäisi olla siinä tapauksessa passi. Ei välttämättä taskuissa, mutta jossain sen olisi oltava. Tyhjä lompakko taskussa on kieltämättä arvoituksellinen asia ja pistää ajattelemaan, että kyse ei ole suomalaisesta henkilöstä.

Pitäisi vertailla Venäjältä tulleiden ja poistuneiden listaa tähän mysteerivainajaan.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Joensuusta löytyi tunnistamaton vainaja

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Ei ole henkilöllisyys vieläkään selvinnyt tälle löytyneelle. Itse pahoittelen kun kirjoittelin "kirpparivaatetuksesta" jonka kuvan sain lukiessani liian isoista kengistä jne mutta nyt tänään MTV3 uutisten-nettisivulla lukee että (lainaus): "Vehkalahdelta vedestä löydetyn, siististi pukeutuneen miehen tarina on toistaiseksi täysi mysteeri".

Eli hän oli siis ilmeisimmin siististi pukeutunut joten jotenkin tämä karsii ehkä sellaiset "elämäntapakulkurit" pois ja jäljelle jää turisti tai todella työntekijä esim. Virosta tms. Ja jos on siististi pukeutunut ja turvakengät niin viittaa ilmeisemmin työmieheen joka on työskennellyt jossakin yrityksessä tai sitten että joku yksityinen on palkannut esim. rakennusmiehen johonkin rakennusprojektiin. Vuokratyöfirmoja kannattaisi käydä tuolla seudulla ehkä lävitse. Sitä kauttahan paljolti esim.virolaiset työmiehet tulevat Suomeen töihin.

Ainahan on mahdollista että jossakin peräkorven keskellä on asunut joku yksinäinen esim. poikamies jota kukaan ei kaipaa eikä ole naapureita, sukulaisia eikä muutenkaan läheisiä tai tuttuja. Näinpä ollen kukaan ei tiedä hänen kotoaan poistuneen tai edes kotonaan asuneen. Jos siis kyse on vanhemmasta henkilöstä. Yleensä n.30-vuotiaita jne joku jossakin kaipaa.
Tietysti jos on ollut joku syy elää niin ettei kukaan tiedä eikä tunne.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Joensuusta löytyi tunnistamaton vainaja

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Katsoin noin viikko sitten Tv1 sellaista brittiläistä poliisisarjaa jossa kerrotaan ja kerrataan oikeasti tapahtuneita rikoksia Britanniassa. Siinä ensimmäisessä osassa oli poliisilla mysteerivainaja joka oli joutunut rikoksen uhriksi. Juurikaan mitään tietoa ei ollut että kuka urhi oli ja missä hän oli asunut ja elänyt. Tutkimuksen tökkiessa poliisit ottivat yhteyttä sellaiseen tutkijaan joka teki luusta tai kudoksesta sellaisen isotooppi tai vastaavan analyysin ja hämmästyttävän tarkasti selvisi uhrin asuinpaikan mahdollinen suunta, kansalaisuus jne. Toki paljon muitakin tutkintamenetelmiä käytettiin ja prosessi oli aika vaativa ja aikaa vievä.

En tiedä hyödyntääkö Suomessa poliisi tällaisiä jollei vainajan henkilöllisyys ala selvitä pitkän ajan kuluessa. Varmasti ensin pyritään etsimään henkilön henkilöllisyyttä normaalein keinoin.

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Joensuusta löytyi tunnistamaton vainaja

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Sitten onkin hieman vaikeampaa löytää vainajalle henkilöllisyys, jos henkilöllisyyspaperit on varastettu, ja tekijä poistunut maasta vainajan nimellä. -siis jos tämä löydetty on suomen ulkopuolelta kotoisin.Ja kuinka tarkkoja ollaan firmoissa,jotka palkkaa ulkomaalaisia -mistä ne tietää,onko henkilö se,joka sanoo olevansa,vaikka on henk.todistus.
Jos taas ajatellaan kuutamokeikkailua( mökkimurtoja ym),on turvakengät hyvä ratkaisu.Pari numeroa isommat kengät,ja voi ajatella,ettei yhdistetä rikokseen.Tai-asia mihin suomalaiset ei niin helposti ala- jos tarvitsee odotella sopivaa hetkeä pakkasessa jonkun aikaa,tilavammilla jalkineilla tarkenee huomattavasti paremmin.Se taas viittaisi enemmän henkilön kyttäämiseen.Pieleen mennyt palkkasurma?Ja joutui itse kohteeksi?

Vastaa Viestiin