Mies ajoi päin kalliota lapset kyydissä - oli syyntakeeton

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Mies ajoi päin kalliota lapset kyydissä: rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Silli »

kisuttaa kirjoitti:Se pistää kyllä silmään että missään ei mainita miehen olevan lasten isä. Ilmeisesti mustasukkainen miesystävä, jonka mielestä lapset ovat suhteen tiellä.
Muistaakseni näin jossain tai kuulin jostain, että etupenkillä istunut lapsi olisi nimenomaan miehen naisystävän/vaimon/avovaimon lapsi jostain entisestä suhteesta. Tämä ei ole varmaa tietoa kuitenkaan.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17100
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ajoi päin kalliota lapset kyydissä: rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Paimiossa päin kalliota lapset mukanaan ajanut mies jätettiin tuomitsematta rangaistukseen

*Mies ajoi moottoritiellä 120 kilometrin tuntinopeudella kallioleikkaukseen avattuaan 8-vuotiaan turvavyön – syyllistyi kahteen tapon yritykseen
*Paimiossa viime lokakuussa tahallaan päin kalliota kaksi lasta kyydissään ajanut mies on jätetty syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta, kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeus.


Mies oli hakenut lähipiiriinsä kuuluvat 7- ja 8-vuotiaat lapset ja ajanut moottoritiellä 120 kilometrin tuntinopeudella kallioleikkaukseen avattuaan ensin oman ja etupenkillä istuneen 8-vuotiaan lapsen turvavyön, oikeus kertoo.

Oikeuden mukaan mies syyllistyi kahteen tapon yritykseen, mutta miestä ei tuomittu, koska hänen katsottiin olevan tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa.

44-vuotias mies oli lapset haettuaan poikennut oikealta reitiltä moottoritielle. Hänen tarkoituksenaan oli oikeuden mukaan tappaa etupenkillä istunut 8-vuotias sekä itsensä. Syyttäjä vaati rangaistusta 8-vuotiaan murhan yrityksestä. Oikeus kuitenkin katsoi, että kysymyksessä oli murhan yrityksen asemesta tapon yritys, koska miehen ei katsottu olleen tekohetkellä tai sitä edeltävästi kykenevä sellaiseen vakaaseen harkintaan, jota murhan tunnusmerkistö edellyttää. Ratkaisuun päädyttiin mielentilatutkimuksessa esiin tulleiden seikkojen vuoksi.

Mies on aiemmin kertonut, että oli harkinnut 8-vuotiaan tukahduttamista tyynyllä jo muutamaa päivää ennen törmäystä.

Takapenkillä istuneella 7-vuotiaalla lapsella oli turvavyö. Miehen tarkoituksena ei ollut tappaa 7-vuotiasta, mutta käräjäoikeuden arvion mukaan miehen oli täytynyt ymmärtää tekonsa varsin todennäköiseksi seuraukseksi myös takapenkillä olevan lapsen kuolema, kun hän on menettelyllään tavoitellut omaa ja 8-vuotiaan lapsen kuolemaa. Siten mies syyllistyi myös 7-vuotiaan tapon yritykseen.

Auto törmäsi kallioon, ja etupenkillä istunut lapsi lensi ulos autosta. Kaikki kolme loukkaantuivat, mutta jäivät henkiin. Lapsille aiheutui haavoja, ruhjeita ja mustelmia.

Mies syyllistyi oikeuden mukaan myös törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.
IltaSanomat
20.6. 12:10

Saako hulluksi todettu mies edelleen tavata lapsiaan?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
eloq
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Mies ajoi päin kalliota lapset kyydissä - oli syyntakeet

Viesti Kirjoittaja eloq »

Ei ollut lasten isä
Vastaa Viestiin