84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-19

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Serenity
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Henkirikosepäilys Espoon Matinkylässä

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Armomurha-hypoteesista voi varmaan alkaa pikkuhiljaa luopumaan - kuolinsyy myrkytys, mutta myös ulkoisen väkivallan merkkejä oli uhrissa, sanoo tutkinnanjohtaja. Tämä toistetaan uutisessa kolmesti, ettei vaan menisi ohi...Maikkarin uutinen:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... s.K7A2CtUF
Poliisi epäilee siskoksia liikuntakyvyttömän 84-vuotiaan äitinsä myrkyttämisestä – toinen naisista pääsi vapaaksi, on silti yhä epäiltynä murhasta

JULKAISTU 5 TUNTIA SITTEN
Poliisin mukaan 84-vuotiaassa äidissä oli ulkoisen väkivallan merkkejä.

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee, että 84-vuotias nainen murhattiin Espoon Matinkylässä myrkyttämällä. Rikospaikka kertoi asiasta viime viikolla.

Murhasta epäillään uhrin noin 50-vuotiaita lapsia. Poliisin epäilyn mukaan vanhus surmattiin lääkeaineella myrkyttämällä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio ei kommentoi, millä aineella nainen myrkytettiin.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyse ei kuitenkaan ollut insuliinista. Kallion mukaan uhrissa oli näkyvissä myös ulkoisen väkivallan merkkejä.

Toinen siskoista pääsi vapaaksi
Siskokset vangittiin tammikuun loppupuolella. Nyt toinen epäillyistä on päästetty vapaaksi.

– Hänet vangittiin syytä epäillä -nimikkeellä. Vangitsemisen jatkaminen olisi vaatinut lisänäyttöä, eikä meillä sitä ollut. Molempia naisia epäillään kuitenkin edelleen murhasta.

Kallion mukaan uhrissa oli näkyvissä ulkoisen väkivallan merkkejä.

Henkirikos tapahtui Kalastajankujalla sijaitsevassa isossa kerrostaloasunnossa perjantai-iltana 25. tammikuuta.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikosepäilys Espoon Matinkylässä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Matinkylän murhassa ei epäillä enää myrkytystä – viisikymppisten sisarusten uskotaan nyt surmanneen 84-vuotiaan äitinsä väkivalloin

Surmatyö tapahtui tammikuussa Matinkylässä.

Espoon Matinkylän murhan ei enää epäillä johtuvan myrkytyksestä, kertoo poliisi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoo, että uhrin epäillään kuolleen ulkoisen väkivallan johdosta. Aiemmin poliisi tiedotti kuolinsyyksi lääkkeillä myrkyttämisen.
– Siihen tuli selvyys, että ei ollut menehtynyt myrkytykseen, joka alkuun ilmoitettiin, Kallio kertoo.

Hän ei ota tarkemmin kantaa siihen, mitä tilanteessa on tapahtunut.

Motiiveista viitteitä – tyttärillä taloudellisia ongelmia
84-vuotias nainen löytyi kuolleena asunnostaan. Murhasta epäillään kahta viisikymppistä naista, joiden poliisi on kuvaillut kuuluvan naisen lähipiiriin. MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä olivat naisen tyttäret.

Henkirikos tapahtui Kalastajankujalla sijaitsevassa asunnossa perjantai-illan 25. tammikuuta aikana.

Tapahtunutta epäillään murhaksi sen suunnitelmallisuuden vuoksi.
– On jotain viitteitä motiiveista, mutta en voi oikein avata ennen oikeuskäsittelyä, Kallio kertoo.

Aiemmin mediassa on kerrottu, että naisilla oli ulosotossa huomattavia summia rahaa. Kallio ei kommentoi taloudellisia seikkoja.

Kallion mukaan tapaus on siirtymässä syyteharkintaan lähipäivinä. Syytteen noston määräpäivä on kuun puolivälissä.
mtvuutiset.fi
03.04. 12:31
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja URSA »

Väkivalta on kestänyt pitkään ja ämmät on mm. vääntäneet äidiltään niskat nurin. Lääkettä käytettiin ainoastaan uhrin lamaannuttamiseen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006099660.html

Viisikymppisiä siskoja syytetään 84-vuotiaan äitinsä raa’asta murhasta Espoossa: ”Osoittanut sitkeää ja päättäväistä tappamistarkoitusta”

Julkaistu: 9.5. 18:50 , Päivitetty: 9.5. 19:33

51- ja 55-vuotiaiden siskosten epäillään juottaneen äidilleen lääkeainetta ja hakanneen ja kuristaneen hänet kuoliaaksi. He kiistivät syytteet.

Tänään torstaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on käsitelty Espoossa tammikuussa tapahtunutta henkirikosta.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan viisissäkymmenissä olevat siskokset murhasivat 84-vuotiaan äitinsä Espoon Matinkylässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa perjantai-iltana 25. tammikuuta tänä vuonna.

Syyttäjä vaatii 55-vuotiaalle siskolle rangaistusta murhasta ja 51-vuotiaalle siskolle murhasta sekä lisäksi pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan siskokset ovat yhdessä surmanneet äitinsä erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja vakaasti harkiten.

Syytettyjen asianajajat Hannes Männistö ja Risto Leiviskä kertovat IS:lle, että molemmat siskokset kiistävät kaikki heitä kohtaan esitetyt syytteet.

Haastehakemuksen mukaan tyttäret ovat heikentäneet äitinsä mahdollisuuksia puolustautua juottamalla hänelle ensin veteen sekoitettuna loratsepaami-lääkeainetta niin, että äidin tajunnan taso ja toimintakyky on alentunut. Kyseistä lääkettä käytetään tilapäisen ahdistuneisuuden lievitykseen ja hoitoon. Lisäksi loratsepaamia voidaan käyttää esilääkkeenä leikkausten yhteydessä.

Se vaikuttaa keskushermostoon, mikä saa aikaan rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen erilaisissa jännitys- ja ahdistustiloissa.

Juotettuaan äidilleen lääkettä siskokset ovat syyttäjän mukaan lyöneet tai potkineet häntä päähän ja eri puolille kehoa sekä vääntäneet päätä niin, että uhrin kaularanka on murtunut.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan siskokset ovat lopuksi vielä kuristaneet äitiään kaulasta, ja hän on kuollut kuristamisen aiheuttamaan tukehtumiseen kylkiluiden murtumien myötävaikutettua kuolemaan.

Kylkiluiden ja kaularangan murtumien lisäksi uhrilla oli runsaasti muita vammoja, kuten keskisolisluulinjan murtuma, kieliluun poikkimurtuma, puhjennut ulompi keuhkopussi sekä verenpurkaumia useissa paikoissa.

– Tappaminen on osoittanut sitkeää ja päättäväistä tappamistarkoitusta, kun väkivaltaa on kohdistettu päähän ja kylkiin puolustuskyvyttömässä tilassa olevaan, 84-vuotiaaseen, hauraaseen ja pienikokoiseen naiseen ja lopuksi varmistettu teko puristamalla kurkusta sen sisäiset rakenteet rikkoen, haastehakemuksessa kuvaillaan.

Syyttäjän mukaan teon vakaasta harkinnasta kertoo muun muassa se, että kumpikin epäillyistä tunsi äidille annetun lääkeaineen vaikutuksen. Nuorempi siskoista oli myös selvittänyt tekopäivänä internetistä mahdollisuuksia myydä äitinsä jäämistöä kuolinpesien omaisuutta ostaville yrityksille ja näin hyötyä äitinsä kuolemasta.

Haastehakemuksessa sanotaan, että vastaajat ovat ”kehitelleet päässään paikkansapitämättömiä kuvitelmia siitä, että äidiltä on vietävä henki.”

Nuorempaa sisarta syytetään murhan lisäksi äitinsä pahoinpitelystä viime vuoden joulukuussa. Tuolloin nuorempi sisko oli syytteen mukaan lyönyt äitiään kasvoihin ja muualle kehoon sekä puristanut lujaa ranteista.

Murhasta ja pahoinpitelystä epäilty 51-vuotias sisko on ollut tammikuun lopusta saakka rikoksista epäiltynä vangittuna. Vanhempi siskoista oli vangittuna kymmenen päivää, mutta vapautettiin tutkintavankeudesta 5. helmikuuta. Vanhempi sisar vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Siskoksilla ulosotossa kymmeniä tuhansia euroja

Syyttäjä mainitsi haastehakemuksessa myös, että siskoksilla on ulosotossa velkoja perinnässä, eivätkä heidän tulonsa ole riittäneet niiden kattamiseen.

Ilta-Sanomat uutisoi helmikuussa, että siskokset ovat olleet pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa vuosikaudet. Lukuisat velkojat ovat perineet saataviaan heiltä oikeusteitse.

Pienimmät perittävät summat ovat olleet kymppejä, suurimmat useita tuhansia euroja. Velkaa on kertynyt etenkin erilaisista kulutusluotoista ja pikalainoista, joita molemmat siskot ovat ottaneet eri yhtiöiltä.

Pikavipit ovat pahentaneet velkakierrettä entisestään. Naiset ovat maksaneet osan veloistaan pois, mutta silti velkoja oli edennyt ulosottoon kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Ilta-Sanomien helmikuisen selvityksen perusteella naisilla ei ole rikollista menneisyyttä.

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1515
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Matlock »

^
Aikamoista menoa. Miksiköhän eivät nitistäneet äitiään tavalla, josta olisi edes pieni mahdollisuus selvitä jäämättä kiinni? Tuollainen murjominen tietää takuuvarmasti pitkää kakkua.
Pasilan mies.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja URSA »

Varmaan ovat kuvitelleet, että kuolemaa pidettäisiin kaatumisen aiheuttamana onnettomuutena eikä tutkittaisi sen tarkemmin noin iäkkään uhrin kohdalla. Lääkäri on kuitenkin huomannut, ettei kyse ole tapaturmasta, koska väkivallan jälkiä on ollut niin paljon. Paljonkohan irtaimistolla olisi edes tienannut.

Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Taitaa olla tyttäret nistejä. Miten voi murhata ihmisen etenkin vanhuksen noinkin julmasti ja vieläpä oman äidin? Minkään irtaimiston hinta ei kapua noin ylös että saa sillä kuitattua jotain isohkoja velkoja. Pirihöyryissä julmat siskokset toteuttivat vaan unelmaa väkivallasta. Kuvat ja nimet tänne heti kun joku tietää.

multsi
Sabrina Duncan
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja multsi »

Ei voi kuin ihmetellä miten tyhmiä tyttäret ovat?

ensin myrkytä, sen jälkeen murra kaularanka sekä kylkiluut ja monota vielä sisäelimet tohjoksi ja jätä uhri täyteen ulkoisia vammoja. Kyllä se kaatumisena menee läpi! Luonnollisesti googlen hakuhistoria täyteen "perinnön myynti" "koska kuolinpesä jaetaan" -tyylisiä hakusanoja.

ei helvata...

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ilta espoolaisasunnossa alkoi nakkipadan syömisellä ja päättyi kaameaan tragediaan – siskoksia syytetään 84-vuotiaan äitinsä julmasta murhasta

*Viisissäkymmenissä olevat siskokset kertoivat poliisikuulusteluissa järkyttävästi päätyneen illan kulusta.
*Äitinsä murhasta epäillyt siskot kiistävät syytteet ja syyttelivät kuulusteluissa toisiaan äitinsä kuolemasta espoolaisasunnossa.
*Ilta-Sanomat uutisoi viime viikolla Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa käsiteltävästä Espoon Matinkylän epäillystä murhasta.
*Asian käsittely jatkuu toukokuun lopulla.


Syyttäjän haastehakemuksen mukaan viisissäkymmenissä olevat siskokset surmasivat 84-vuotiaan äitinsä Matinkylässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa perjantai-iltana 25. tammikuuta tänä vuonna.

Syyttäjä vaatii 51- ja 55-vuotiaille siskoksille rangaistusta murhasta ja 51-vuotiaalle lisäksi joulukuisesta pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan siskokset ovat yhdessä tappaneet äitinsä erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja vakaasti harkiten.

Syyttäjän mukaan epäillyt tyttäret ovat juottaneet äidilleen ensin veteen sekoitettuna loratsepaami-lääkeainetta niin, että äidin tajunnan taso ja toimintakyky on alentunut. Tämän jälkeen siskokset ovat syyttäjän mukaan potkineet tai lyöneet häntä päähän ja kehoon sekä vääntäneet päätä niin, että uhrin kaularanka on murtunut.

Haastehakemuksen mukaan siskokset ovat lopuksi vielä kuristaneet äitiään kaulasta. Peruskuolemansyyksi tutkimuksissa selvisi kuristamisesta aiheutunut tukehtuminen. Myötävaikuttaneeksi asiaksi merkittiin useiden kylkiluiden murtumat.

Syytettyjen asianajajat Hannes Männistö ja Risto Leiviskä ovat kertoneet IS:lle, että molemmat siskokset kiistävät kaikki heitä kohtaan esitetyt syytteet.

Äidin oli tarkoitus muuttaa ryhmäkotiin
Menehtynyt äiti oli muuttanut joulukuussa omasta asunnostaan asumaan vanhemman tyttärensä luokse, sillä häädön saanut nuorempi tytär oli muuttanut asumaan äitinsä asuntoon. Uhrin oli tarkoitus muuttaa lähipäivinä vanhusten ryhmäkotiin. Hän oli irtisanonut vuokrasuhteen asuntoonsa, jonne nuorempi tyttäristä oli jäänyt asumaan.

Esitutkintamateriaalin mukaan nuorempi tytär sai tietää tekopäivänä, että hänen tuli muuttaa pois äitinsä asunnosta.

Julkiseksi tulleesta tapauksen esitutkintapöytäkirjasta selviää, että nuorempi siskoista saapui tapahtumapaikkana toimineelle vanhemman tyttären asunnolle tekopäivänä noin kello viideltä. Siskokset kertoivat poliisikuulusteluissa viettäneensä äitinsä kuolemaan johtaneena iltana aikaa asunnossa kolmistaan syöden pikkusiskon valmistamaa nakkipataa ja juoden olutta sohvalla.

Alkuillasta äiti soitti asuntonsa vuokraemännälle kysyäkseen, voisiko 51-vuotias tytär jäädä asumaan irtisanottuun asuntoon, mutta vuokraemäntä ei tähän suostunut.

Syömisen jälkeen nuorempi sisko lähti kauppaan ja osti lisää olutta noin kello kahdeksan aikoihin. Kolmikko istui sohvalla ja joi vielä olutta, kunnes siskokset kertomansa mukaan alkoivat riidellä. Epäiltyjen tämänjälkeisistä tapahtumista kuulusteluissa kertomassa on oleellisia aukkoja ja eroavaisuuksia. Kumpikin kiisti aiheuttaneensa äitinsä vammat tai kuoleman.
Olohuoneen sohva, jolta uhri löytyi kuolleena. (KUVA: LÄNSI-UUDENMAAN POLIISILAITOS)
Olohuoneen sohva, jolta uhri löytyi kuolleena. (KUVA: LÄNSI-UUDENMAAN POLIISILAITOS)
Espoo_sohva.jpg (52.83 KiB) Katsottu 5486 kertaa
Se tiedetään, että hieman ennen puolta yötä nuorempi sisar soitti hätäkeskukseen. Kun poliisipartio hetken päästä saapui kerrostalokaksioon, oli vainaja selällään nahkasohvalla, päällään valkoinen viltti.

Keittiöstä löytyi kaksi mukia, jotka vaikuttivat siltä, että niissä on sekoitettu lääkeaineita. Toisen mukin pohjalla oli valkoista jauhetta, joka todettiin tutkimuksissa loratsepaamiksi. Loratsepaamia löytyi myös vainajan verestä.

Näin äitinsä murhasta epäillyt siskokset kuvailivat traagisesti päättyneen illan tapahtumia poliisikuulusteluissa:

Vanhempi sisko: ”Mä tiesin kyllä, et se vois pystyä vaikka tappamaan”
Uhri ja 55-vuotias vanhempi sisar olivat viettäneet alkuiltaa katsomalla Haluatko miljonääriksi -ohjelmaa. Vanhemman siskon mukaan nuorempi sisko tuli asunnolle iltaviiden tienoilla kutsumatta. Hän ei kertomansa mukaan halunnut siskoa asunnolle, koska kertoi tämän muun muassa varastaneen häneltä aiemmin rahaa ja ottaneen puhelimensa haltuun.

55-vuotiaan mukaan koko illan aikana keskustelua oli vähän.

Jossain vaiheessa iltaa vanhempi sisar käski pikkusisartaan häipymään asunnolta. Tämän jälkeen nuorempi sisko oli isosiskon mukaan hyökännyt hänen kimppuunsa ja lyönyt häntä nyrkillä naamaan, jolloin hän löi takaisin ja kehkeytyi tappelu.

Hänen mukaansa myös äiti ja nuorempi sisar olivat jossain vaiheessa iltaa riidelleet vähän suullisesti.

Vanhempi sisko kertoi, että ennen sisarusten tappelua hän oli nähnyt äidin istuvan keittiön lattialla seinään nojaten ja kuullut vieressä olleen pikkusiskon puhuvan äidille tämän potkimisesta. Äidin silmät olivat auki, mutta hän ei puhunut mitään.
– Mä kuulin, kun se sano äidille, että haluut sä, et mä potkin sua päähän ja. Sen se sano äidille.

Isosisko sanoi kysyneensä pikkusiskoltaan aikooko hän myrkyttää äidin.

Vanhempi sisko nosti kertomansa mukaan äidin keittiön lattialta sohvalle makaamaan. Hänen mukaansa äiti oli veltto mutta hengissä. Hän ei osannut kertoa, tapahtuiko sisarusten tappelu ennen vai jälkeen äidin nostamisen sohvalle.

Vanhempi sisar kertoi menneensä kello yhdeksän tai kymmenen maissa makuuhuoneeseen lepäämään ja pikkusiskon ja äidin jääneen olohuoneeseen. Hänen mukaansa nuorempi sisko oli käskenyt hänen mennä nukkumaan.

Arvionsa mukaan noin puolen tunnin päästä hän tuli ulos makuuhuoneesta ja kuuli siskoltaan, että äiti oli kuollut.

Isosiskon mukaan nuorempi sisar sanoi hänelle, ”ettei kyseessä ollut murha vaan kuolemanrangaistus.”
– Mä sanoin sille, et ai sä tapoit, sä tapoit äidin. Se sano, et joo et tää ei ollu murha, et tää oli kuolemanrangaistus.
Asunnon keittiö, josta löytyi lääkeainetta sisältävä muki. Mukin vierestä työtasolta löytyi uhrin asunnon vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus. (KUVA: LÄNSI-UUDENMAAN POLIISILAITOS)
Asunnon keittiö, josta löytyi lääkeainetta sisältävä muki. Mukin vierestä työtasolta löytyi uhrin asunnon vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus. (KUVA: LÄNSI-UUDENMAAN POLIISILAITOS)
Espoo_keittiö.jpg (63.12 KiB) Katsottu 5486 kertaa
Vanhempi sisko sanoi, ettei tullut sisarensa kanssa toimeen, koska tämä oli muuttunut muutama vuosi sitten negatiivisemmaksi. Hänen mukaansa siskokset eivät olleet juuri tavanneet toisiaan viimeisten parin vuoden aikana. Vanhempi sisar kuvaili pikkusiskonsa muun muassa uhanneen heitä kerran aiemmin rappuun heittämisellä.

Äitinsä kuoliniltana 51-vuotias sanoi vanhemman sisaren mukaan, että äiti ja isosisko olivat pilanneet hänen elämänsä.
– Mää oon kyllä tienny, et se, se on niin paljo uhkaillu kaikkii. Mä tiesin kyllä, et se vois pystyä vaikka tappaa, tappamaan. Toivottavasti se ei tapa muaki, vanhempi sisko kuvaili eräässä kuulustelussa.

55-vuotias kertoi kuulustelussa uskovansa, että pikkusisko tappoi äidin. Hän sanoi kuitenkin kuulusteluissa, ettei illan aikana nähnyt tai kuullut siskonsa tekevän mitään äidilleen.

Vanhemmalla sisarella oli asunnossa merkittävä määrä loratsepaami-lääkeainetta, jota löytyi myös äidin verestä. 55-vuotias ei kuitenkaan kertomansa mukaan tiennyt mitään asunnolla tapahtuneesta lääkeaineen sekoittamisesta.

Vanhempi sisaruksista kiisti kuulusteluissa syyllistyneensä rikokseen ja vaikuttaneensa millään lailla äitinsä kuolemaan.

Nuorempi sisko: Isosisko oli hyökkäävä
Nuorempi sisko kertoi sopineensa vierailustaan äidin ja siskonsa kanssa. Hän halusi kertomansa mukaan puhua äitinsä kanssa hoitokotipaikasta ja vuokrasopimuksen irtisanomiseen liittyvistä järjestelyistä sekä pyytää myös vähän rahaa, koska häneltä olivat rahat loppu.

Myös nuoremman siskon mukaan illan aikana oli riitaa. Riidan syynä oli pikkusiskon ensimmäisen vastauksen mukaan äidin muistamattomuus. Ensimmäisessä kuulustelussa hän sanoi, että olohuoneessa oli käsikähmää kaikkien kolmen välillä.

Myös hänen mukaansa äiti oli päätynyt tai valunut jotenkin lattialle, kun siskoksilla oli riitaa. Nuorempi sisko kuvaili, että äiti oli melkein sammunut tai nukahtanut. Hän kertoi niin ikään nostaneensa äidin lattialta sohvalle.

Pikkusiskon mukaan isosisko oli hyökkäävä ja ”hurjana” ja repinyt hänen käsiään, minkä vuoksi hän oli laittanut siskon toisessa huoneessa olevalle sängylle istumaan. Äidin hän väitti kärjistäneen tilannetta koko illan.

Nuoremman sisaren mukaan äiti ja sisko menivät noin kello kymmenen aikaan nukkumaan, isosisko makuuhuoneeseen ja äiti olohuoneen sohvalle. Hän itse jäi keittiönpöydän ääreen istumaan.

Jossain vaiheessa tämän jälkeen hän kertoo huomanneensa, että äiti ei hengitä. Hän sanoi odottaneensa noin tunnin, ennen kuin kertoi asiasta siskolleen. Tässä välissä hän kertoi sulkeneensa äidin silmät, peitelleensä hänet ja istuneensa vähän aikaa.

51-vuotias mainitsi ensimmäisessä kuulustelussa, että äiti luultavasti tukehtui, mutta kielsi seuraavassa kuulustelussa sanoneensa näin ja tarkoittaneensa todellisuudessa, että äidin hengitys loppui. Hän kuvaili äitinsä krohahdelleen niin kuin ei saisi kunnolla henkeä, mihin hän ei tajunnut kiinnittää sen kummemmin huomiota.

Yöllä hän soitti hätäkeskukseen.
Keittiön lieden päällä oleva muki, jonka pohjalla valkoista jauhetta, sekä lääkkeen läpipainopakkauksen folionpala. Tutkimuksissa selvisi, että mukissa oleva valkoinen jauhe sisältää loratsepaamia. (KUVA: LÄNSI-UUDENMAAN POLIISILAITOS)
Keittiön lieden päällä oleva muki, jonka pohjalla valkoista jauhetta, sekä lääkkeen läpipainopakkauksen folionpala. Tutkimuksissa selvisi, että mukissa oleva valkoinen jauhe sisältää loratsepaamia. (KUVA: LÄNSI-UUDENMAAN POLIISILAITOS)
Espoo_muki.jpg (39.69 KiB) Katsottu 5486 kertaa
Pikkusisko kertoi uskovansa, että äiti oli kuollut, koska oli vanha ja koska oli vahingoittanut itseään syömällä asetonia. Hän väitti, että äiti olisi laittanut asetonia myös tytärtensä ruokiin.

51-vuotias on kiistänyt alusta asti aiheuttaneensa äitinsä kuoleman. Hän sanoi ensin alkuvaiheen kuulustelussa mahdollisesti edesauttaneensa sen tapahtumista vahingoittamalla äitiä tahattomasti riidoilla.
– Siis niillä riidoilla, mitä meil tuli, että jos mä oon jotenki vahingoittanu niillä asioilla, että mä oon, oon vihanen ja muuta. Ja et meillä on tullu käsikähmääki joskus, hän kuvaili alkuvaiheen kuulustelussa.

Nuorempi sisar myönsi kuulusteluissa, että hänen välit äitiinsä olivat huonot. Hän myös väitti, ettei äiti ole hänen äitinsä. Hän kiisti käyttäneensä äidin tai siskonsa rahoja ilman lupaa, mutta sanoi käyttäneensä äitinsä pankkikorttia luvallisesti joskus esimerkiksi kaupassa.

Nuoremman siskon tarina muuttui myöhemmin: Ei muistikuvia
Myöhemmissä kuulusteluissa nuorempi sisar sanoi, ettei hänellä oikeasti ole muistikuvia tilanteesta, jossa äiti menehtyi. Hän sanoi siskon kanssa tulleen riitaa, mistä eteenpäin hän ei kertomansa mukaan muistanut tapahtumia ennen poliisin saapumista.

Hänen mukaansa aikaisempi kertomus tapahtumista oli keksittyä, ja hän kertoi asiat vain sanoakseen jotain.

Hän lisäsi kuitenkin olevansa varma, ettei hän ole tehnyt mitään äidilleen. Hän sanoi, ettei tiennyt mitään myöskään asunnolla tapahtuneesta lääkeaineen sekoittamisesta.

Alustavassa puhuttelussa heti tapahtuneen jälkeen nuorempi sisar oli kertonut poliisille, että hänen äitinsä oli ”saanut kuolemantuomion” ja että hänet oli määrätty ”kuolemantuomion täytäntöönpanijaksi.” Tuolloinkin hän kuitenkin kiisti tappaneensa äitinsä.

Myöhemmässä kuulustelussa hän sanoi, että puheet kuolemantuomiosta olivat hölmöjä, ja hän oli sanonut niin, koska tilanne oli niin kamala.

Viimeisissä kuulusteluissa 51-vuotias kertoi uskovansa, että äidin vammat ja kuoleman on aiheuttanut hänen isosiskonsa. Hän kuvaili siskonsa olleen todella aggressiivinen varsinkin lapsena, muun muassa istuneen hänen päälleen ja yrittäneen kuristaa häntä lapsuudessa.

Hän epäili, että hänen isosiskonsa olisi saattanut aiheuttaa äidin rintakehän vammat istumalla äidin päälle, muttei nähnyt siskon näin tekevän. Hän väitti, ettei puhunut asiasta aiemmin, koska halusi suojella siskoaan ja välttää oikeudenkäynnin.

Hän sanoi isosiskonsa olleen pitkään vihainen.
– Mä huomasin kyllä et se oli hirveen vihaavaks muuttunut taas tai oli. Ei ei se ollu mikään yllätys mulle et purkautuu jollain lailla, nuorempi sisko kuvaili myöhemmässä kuulustelussa.

Murhasta ja pahoinpitelystä epäilty 51-vuotias sisko on ollut tammikuun lopusta saakka rikoksista epäiltynä vangittuna. Vanhempi siskoista oli vangittuna kymmenen päivää, mutta vapautettiin tutkintavankeudesta 5. helmikuuta. Vanhempi sisar vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Syyttäjän mukaan teon vakaasta harkinnasta kertoo muun muassa se, että kumpikin epäillyistä tunsi äidille annetun lääkeaineen vaikutuksen. Nuorempi siskoista oli myös selvittänyt tekopäivänä internetistä mahdollisuuksia myydä äitinsä jäämistöä kuolinpesien omaisuutta ostaville yrityksille ja näin hyötyä äitinsä kuolemasta.

Siskoksilla on ulosotossa velkoja perinnässä, eivätkä heidän tulonsa ole riittäneet niiden kattamiseen. Ilta-Sanomat uutisoi jo helmikuussa, että siskokset ovat olleet pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa vuosikaudet. Lukuisat velkojat ovat perineet saataviaan heiltä oikeusteitse.
IltaSanomat
16.5. 19:27
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

tj_eme
Jack Bauer
Viestit: 909
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Melkoinen perhe, toivottavasti tyttäret eivät ole lisääntyneet. Pistää miettimään, millaistahan näillä on ollut tyttärien ollessa pieniä? Vaikuttaa melko häiriintyneeltä porukalta.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tytär murhasi 84-vuotiaan äitinsä juottamalla lääkettä ja kuristamalla Espoossa – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Espoossa 84-vuotiaan äitinsä tappanut tytär on määrätty mielentilatutkimukseen, kertoo Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus välituomiossaan. Oikeuden mukaan tytär juotti äidilleen tammikuun lopussa lääkeainetta, joka alensi toimintakykyä, sekä kuristi äitiään kaulasta. Oikeus ottaa myöhemmin kantaa siihen, minkä rangaistuksen nainen saa.


Myös toista tytärtä syytettiin äitinsä murhasta, mutta tämä syyte kaatui ja oikeus katsoi, että henkirikokseen osallistui vain toinen tytär.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyt ... en/7486500

Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Nuorempi sisko , siis murhasta syytetty, kertoi teon syyksi , äidin ja isosiskon pilanneen, tämän nuoremman siskon elämän. Tuo pisti silmään.
Tämä kertoo tekijän katkeroitumisesta, on niin helppoa syyttää toisia , kun elämä ei olekkaan sitä mistä unelmoi.
Eiköhän jokaisella joku unelma jää toteutumatta, pirullisiakin ihmisä kohtaa jokainen.

Tuomion jälkeen katkeroituminen on vieläkin pahempaa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tytär surmasi iäkkään äitinsä Espoossa – poliisi äimistyi epäillyn olemuksesta rikospaikalla: Ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa
Eilen klo 19:25

Käräjäoikeus toteaa viisikymppisen espoolaisnaisen tappaneen 84-vuotiaan äitinsä julmalla ja raa’alla tavalla. Oikeus katsoo, että naisen sisar on viaton.
Käräjäoikeuden mukaan syytetty kuristi kuoliaaksi äitinsä. Lisäksi hän väänsi uhrinsa kaulan sijoiltaan.

Ennen tekoaan nainen oli juottanut äidilleen veteen sekoitettuna rauhoittavaa lääkettä.
Teko tapahtui syytetyn siskon asunnossa. Sisar on kuitenkin syytön.
Poikkeuksellinen henkirikos sattui Matinkylässä tammikuussa. Vanhuksen teilasi toinen hänen tyttäristään.

Espoon käräjäoikeus antoi Matinkylän viime tammikuisesta henkirikoksesta perjantaina välituomion. Oikeus toteaa, että viisikymppinen espoolaisnainen on menetellyt syyttäjän kuvaamalla tavalla.

Naisen lähes samanikäinen sisar sitä vastoin on viaton eikä millään lailla osallinen siskonsa väkivaltaan.

Nainen juotti ensin äidilleen vettä, jossa oli rauhoittava – joskaan ei tappava – annos Temesta-lääkettä. Myöhemmässä vaiheessa hän kohdisti äitiinsä brutaalia väkivaltaa.

84-vuotias nainen kuoli kuristamisesta johtuneeseen tukehtumiseen, mutta sai lisäksi kaulanikamiinsa murtumia muun voimakkaan väkivallan vuoksi. Naisella oli muitakin murtumia.

Syyttäjä vaatii naiselle rangaistusta murhasta.

Henkirikos voidaan tuomita murhana, mikäli tappo on kokonaisharkinnan perusteella suunnitelmallinen ja/tai erityisen raaka ja julma.

Tähän tulokseen Espoon käräjäoikeus tuli. Oikeus piti Matinkylän henkirikosta vakaasti harkittuna sekä myös raakana ja julmana. Välituomiossaan käräjäoikeus ei kuitenkaan kertaakaan lausunut murha-sanaa.

”Rangaistusvankilan työntekijä”
Tuomion aika on vasta ensi syksynä tai talvella, kun lääkärien lausunto on oikeuden käytössä.

Käräjäoikeus määräsi, että syytetylle tulee tehdä oikeuslääketieteellinen mielentilatutkimus. Tällainen tutkimus tehdään valtion suljetussa mielisairaalassa. Syytetty viedään vangittuna mielisairaalaan.

Aikaa perusteellinen mielentilatutkimus vaatii tyypillisesti kolme, neljä kuukautta.

Mielentilatutkimukselle on tässä asiassa kaksi pätevää perustelua: itse teko, josta mahdollinen rangaistus on elinkautinen vankeus ja toiseksi syytetyn jo aiemmin diagnosoidut terveysongelmat. Espoolaisnainen sairastaa skitsofreniaa, jonka lääkitys ei ole viime aikoina ollut tasapainossa.

Oikeus havaitsi syytetyn epävakaan mielenterveyden myös hänen omista sanoistaan. Nainen oli todennut paikalle hälytetylle poliisipartiolle olevansa ”rangaistusvankilan työntekijä”.

”Kuoli... vanhuuttaan”
Sisarensa kuulustelukertomuksen mukaan syytetty oli tuoreeltaan vastannut tämän syytökseen ”sinä tapoit äidin”, että kyseessä ole murha vaan ”kuolemanrangaistus”.

Myös hätäkeskuksen päivystäjä ja rikospaikalle saapunut poliisipartio kummastelivat murhasyytetyn ”omituista käytöstä”.

Oikeudessa todistaneen konstaapelin mukaan nainen vaikutti välinpitämättömältä.

– Ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut eikä vainaja olisi paikalla.

Konstaapeli jatkaa, ettei ole törmännyt vastaavaan käytökseen 13-vuotisen poliisiuransa aikana.

Syytetty oli itse soittanut tuoreeltaan hätäkeskukseen. Puhelussa hän ensin tervehdittyään oli todennut: ”Mun äiti on kuollut.”

Päivystäjä kysyi tilanteesta tarkemmin, johon nainen totesi ”no joo, hän kuoli” jatkaen kohta sitten, että ”vanhuuttaan”.

”Hirveän vaikea ihminen”
Välituomiossaan käräjäoikeus toteaa, ettei iäkäs nainen todellakaan kuollut vanhuuttaan. Tämän tytär tiesi hyvin. Ilmauksellaan nainen epätoivoisesti yritti pestä itseään puhtaaksi.

Syytetty kiisti rikoksen niin oikeudessa kuin myös keväällä poliisikuulusteluissa. Oikeudessa hän vaikeni, mutta oli jonkin verran avautunut esitutkinnassa.

Poliisikuulusteluissa nainen oli todennut äitinsä olleen ”hirveän vaikea ihminen”, jota oli aina pitänyt totella kaikessa.

Naisen mukaan äiti oli istunut lattialla. Hän oli nostanut äidin sohvalla. Äiti oli miltei nukahtanut ja hänen hengityksensä oli ”krohahdellut”, minkä jälkeen hän oli kuollut.

Sen jälkeen hän meni kertomaan kuolemasta nukkumassa olleelle sisarelleen ja soitti myöhemmin hätäkeskukseen.

Kiisti järjestelmällisesti
Epäilty totesi poliisikuulusteluissa, että äiti oli tukehtunut.

Epäilty jatkoi, että äiti oli aikanaan käyttänyt heihin (lapsiin) asetonia, myrkkyä. Hän ei kuitenkaan ollut kohdistanut äitiinsä väkivaltaa eikä myöskään sanonut sisarelleen tämän väittämää kuolemanrangaistus-sanaa.

Epäilty kiisti poliisille niin ikään sekoittaneensa mitään lääkeainetta lasiin tai mukiin. Hän korosti soittaneensa hätäkeskukseen.

Äidin väkivaltaiselle kuolemalle ei epäilty poliisikuulusteluissa osannut antaa mitään muuta selitystä kuin sen, että sisar aiheutti äidin kuoleman.

Savusti äidin kodistaan
Rikos sattui syytetyn sisaren asunnossa Espoossa. Äiti oli muuttanut asuntoon muutama viikko aiemmin omasta asunnostaan Leppävaarasta.

Käytännössä 84-vuotias nainen eli tyttärensä kanssa evakossa. Hänen omaan kotiinsa oli marraskuussa toinen tytär valtaisine tavaramäärineen muuttanut saatuaan häädön kodistaan.

Äidille oli rikosaikaan jo tiedossa paikka palvelukodista. Ystävilleen vanhus oli todennut, ettei halua olla tyttärensä riesana. Oman asunnon vuokrasuhteen hän oli sanonut irti.

Murhasyytetyn välit äitiin ja sisareen olivat huonot. Syynä oli muun muassa tämän majoittuminen äidin kotiin ja se, että hän oli väärinkäyttänyt äidin ja ilmeisesti myös sisarensa rahoja. Molemmille oli syntynyt velkoja.

Joulukuussa nainen pahoinpiteli äitiään. Ystävät näkivät vanhuksen mustuneet kasvot sekä mustelmat käsivarsissa. Ystävät soittivat hätäkeskukseen.

Välituomiossaan oikeus toteaa pahoinpitelyn näytetyksi toteen.

Äiti moitti ujoksi
Sisar pelkäsi siskoaan. Vanha äiti ei ehkä niinkään pelännyt, mutta ymmärrettävästi kärsi ja nähtävästi myös häpesi.

Tästä huolimatta rikospäivänä kaikki kolme olivat yhdessä.

Äidin asunnossa majaillut sisko oli soittanut sisarelleen ja kertonut tulevansa kylään Matinkylään. Sisar oli ollut vastahakoinen. Äiti oli kuitenkin moittinut häntä ujoksi. Äiti puhui empivän tyttärensä ympäri. Sisko sai tulla taloon.

Iltaa vietettiin yhdessä, mutta yhteisiä puheenaikeita ei juuri ollut.

Sisaren poliisille antaman kertomuksen mukaan he olivat ruokailleet. Seuraava muistikuva hänellä on, että äiti oli istunut keittiön lattialla ja sisko kysyi tältä, haluaako tämä että hän potkii tätä päähän.

Sisaren mukaan hän oli kysynyt samassa yhteydessä - nähtävästi viitaten Temestaan - aikooko tämä myrkyttää äidin.

Piti puheita ”harhoina”
Perjantaisella välituomiollaan Espoon käräjäoikeus katsoo, ettei matinkyläläisellä naisella ole osuutta sisarensa tekoihin. Vain sisar yksin on teot tehnyt.

Kuulustelukertomuksena mukaan nyt murhasyytteestä vapautettu sisar oli nostanut äidin keittiön lattialta ja kantanut olohuoneen sohvalle. Äiti oli ollut tuolloin elossa.

Hän ymmärsi pahoinpitelyn tapahtuneen. Hän oli todennut siskolleen, että tämän pitää lähteä pois talosta. Sisko oli kuitenkin lyönyt häntä. He ajautuivat tappeluun.

Heikompi siskoista eli matinkyläläinen jäi alakynteen ja vetäytyi lepäämään.

Nainen uskoo levänneensä noin 30 minuuttia. Herättyään hän meni olohuoneeseensa ja kuuli sisareltaan äidin kuolleen.

Kuulusteluissa nainen oli todennut, että sisko oli aiemmin sanot äidin tehneen pahaa ihmisille ja että äiti on paha ihminen. Lisäksi sisko oli todennut, että äidin ei pidä päästä palvelukotiin.

Kuulusteltava ilmoitti, että hänen sisarensa tällaiset puheet ovat ”harhoja”.

Miksi Temestaa?
Oikeus pitää naisen menettelyä sekä harkittuna että julmana ja raakana.

Oikeus ei löytänyt järkevää selitystä sille, miksi syytetty oli juottanut Temestaa äidilleen.

Vainajan verestä mitattu loratsepaami-pitoisuus on lääkinnällisten raja-arvojen sisällä eli ei itsessään lainkaan tappava annos.

Syytetty oli äitiään paitsi nuorempi, myös merkittävästi suurempi ja vahvempi. Hän olisi kyennyt ruhjomaan äidin ilman lääkettäkin.

Temestan käytön perimmäinen syy ei selvinnyt.

Ei järkevää motiivia
Käräjäoikeus ei ylipäätään löytänyt järkeenkäypää motiivia henkirikokselle.

Syytetty tiesi, ettei äidiltä jää lapsille rahassa mitattavaa perintöä. Äidin huonekaluilla ja tavaroilla ei ole merkittävää rahallista arvoa, syytetty oli niitä koettanut jo kaupata.

Nainen tiesi, että äiti oli menossa lähiaikoina hoitokotiin asumaan eikä äidin vuokran-antaja jatka vuokrasopimusta hänen kanssaan. Hän oli joka tapauksessa jäämässä asunnottomaksi.

Käräjäoikeus toteaa, että vastaajan elämäntilanne oli ”eittämättä koitunut vaikeaksi”. Asiassa ei kuitenkaan ole esitetty selvitystä, että teon motiivi olisi ollut tyttären äitiään kohtaan tuntema viha.

Jutun käsittely alkoi oikeudessa jo toukokuussa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/79e5 ... 5c16519547

Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6414
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Mikään ei kelvannut, omasta asunnosta häätäminenkään ei riittänyt vaan piti murhata, mutta hienoa ettei enään mikään kotiväen sepustukset ei mene poliisille läpi.
Toivotaan että tuomio tulee murhasta.

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Ei ollut illalle kovin hyvät enteet, kun aletaan väkivaltaisen skitsofreenikon kanssa olutta juomaan...
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Avatar
Serenity
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: 84-vuotias nainen surmattiin Espoon Matinkylässä 25.1.-1

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Välituomion perusteella murhaajasisar luultavasti määrätään hoitoon eikä tuomita rangaistukseen, harhaiset puheet ja aiemmin diagnosoitu skitsofrenia puoltaisivat sitä. Tavallaan helpottavaa, että selvisi vain toisen siskon olleen teon takana, eikä kyseessä ollut murhasalaliitto siskosten kesken, mikä olisi ollut varsin poikkeuksellista Suomessa. Viaton sisko oli siis myös uhri, eikä osallinen kauheaan tekoon. On varmasti ollut rankkaa olla syytettynä pikkusiskon teoista.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Vastaa Viestiin