Ilmastonmuutos, ilmaston lämpeneminen, ihmisen vaikutus ilmastoon

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Onko ilmastonmuutosvouhotus totta?

Täysin totta kaikki
27
31%
Osittain totta, mutta paljon valhettakin sen ympärillä on
36
41%
Vaikea sanoa, voi olla, voi olla että ei ole.
1
1%
Hyvin vähän totta, suurimmaksi osaksi viherhörhöjen ja poliitikkojen sumutusta ja vääristelyä
13
15%
Ilmastonmuutosvouhotus on vihreä valhe
11
13%
 
Ääniä yhteensä: 88

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Joo, kaikella rakkaudella vaan terkkuja Gretalle Stockikseen <3 <3 <3

En halua kaataa negatiivisia ajatuksiani 16-vuotiaan niskaan, mutta onhan tämä Greta-hypetys haiskahtanut alusta asti. Hellyyttäviä kuvia kylmällä kadulla päivystämisestä, mikä muuten muistutti kovasti romanikerjäläisten elämää. Sitten puheet Gretan Aspergerin syndroomasta :? ja yksinäisyydestä :| Tyypillisiä tunteisiin vetoavia juttuja.
Esimerkiksi tunnepitoinen tarina yksittäisestä henkilöstä tai perheestä on tyypillinen valeuutisen muoto. Artikkelin tai somejaon yhteydessä on myös usein rajuja tai yllättäviä kuvia, joilla tunnereaktiota vahvistetaan.

Lähde: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006061001.html
Ensimmäisissä mediajutuissa Greta kuvattiin kadulla istumassa.jpg
Ensimmäisissä mediajutuissa Greta kuvattiin kadulla istumassa.jpg (99.88 KiB) Katsottu 11557 kertaa
Kun sitten selvisi, että Gretan isä on kuuluisa näyttelijä ja äiti puolestaan oopperalaulaja, niin juujuujuuh... Valitettavasti homma alkoi maistua 1980-luvulta.

Team Sillin mielestä minfoketju "Kulttuurialan sisäpiirit" liittyy aiheeseen todellakin: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=10&t=26394
Jos kyseistä ketjua lukee, luulisi selviävän mitä yhteyttä niillä jutuilla on Gretaan ja ilmastonlämpenemiseen. Vaikka aika monihan asian jo muutenkin tietää.

Ps. Sinänsä olen kyllä sitä mieltä, että ihminen on monilla teoillaan aiheuttanut erittäin paljon pahaa maapallon luonnolle, eläimille ja niiden kautta ihmiskunnallekin. Luontoa täytyy suojella eri tavoin ja luonnonvaroja on syytä hyödyntää harkitusti. Siinä mielessä olen iloinen, että ympäristötietoisuus on levinnyt entistä useampien ihmisten ajatuksiin, puheisiin ja tekoihin. Osin siitä on kiittäminen Gretaa, valmentajaansa sekä tukijoukkojaan. Asiat eivät ole mustavalkoisia! Minusta itse asiassa mustavalkoisiin juupas-eipäs -taisteluihin ryhtyvät ihmiset heittävät usein lapsen pois pesuveden mukana. Propagandan tunnistaminen ja siitä tiedottaminen on kyllä tärkeää, mutta yhtä tärkeää on kultaisen keskitien löytäminen ja myrskyssä purjehtimisen taito.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Voi jeesus tuota Gretaa. Hulluja on helppo manipuloida, kuten myös yltäkylläisiä kiireihmisiä.

George Carlinin (RIP) sanoin:"Maapallo pärjää kyllä, mutta me ihmiset ollaan 'fucked'."
https://youtu.be/ovbF0D2wySI

Ehkäpä paukut kannattaisi laittaa maapallon väkiluvun kasvun tappamiseen ennemmin kuin johonkin veroratkaisuihin? Kaikki haluaa kaikkea ja se taas kuluttaa luontoa. (Liika)sikiäminen kun tapahtuu vielä pääosin paikoissa, joista sitten halutaan pois. Kaivojen rakentamisen sijaan ripaus paloöljyä tai muuta sopivaa ainetta niihin jo rakennettuihin olisi hyvä. Tai inhimillisempää olisi varmaan tuupata niihin kunnolla estrogeeniä, niin ei tarttis aina panna. Kortsujahan ne ei näköjään käytä, mutta sitä en tiedä mahdollistetaanko naisille ehkäisyä, vaikka herkkäliipaisiminen tykki sen kuppaisen tyynyn alle? Sillä voisi poistaa turhia panomiehiä ja surkeuttansa rääkyviä penskoja.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.youtube.com/watch?v=SykwLpCpo7A&t=10s
Kannattaa hieman paneutua asioihin.Hyvä keskusktelu asian tiimoilta
Ihmisiä viedään kuin ....
Kannattaa paneutua asioiden ytimiin.
Kuka vie ja ketä hiilidioksiidi keskustelussa.

Joku kysyi mitä rodunjalostus Amerikan suhteen tarkoittaa no se tarkoittaa ihan sitä mitä natsit tekivät. :D
Natsit olivat vain koekaniineina loppupeleissä.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Greta Thunberg Kauhun kasvot.
On se perkele että lapsiin on kajottu mutta vasemmiston ideaan tää tietty kuuluu mitä suurimmassa määrin.
Lapsi(Greta) On kärsinyt syväääääää huoolta ja muutenkin pahaa oloa viimeaikoina
Hän kärsii hiilidioksiidin puutostilasta eikä koskaan toivu kokemastaan.
Leikki on loppu ja loppu on enemmän kuin aiheellinen vaihtoehto
Greta ,matkusta kotiin ja ole hiiiiiiiillljaa
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

ILMASTONMUUTOS eli kuinka lakkasin pelkäämästä takkaa, saunaa ja kynttilöitä
http://rayhablogi.blogspot.com/2019/06/ ... kasin.html
Aivan aluksi itse asiasta:
Minulta kysytään usein hyvinkin aggressiivisesti enkö usko ilmastonmuutokseen. Kiellänkö ilmastonmuutoksen? Olenko ilmastodenialisti? Tällaiset kysymykset kertovat tietenkin sen, että kysyjä on kohtalaisen lapsellinen ja yksinkertainen omassa ilmastouskossaan.
KuvaAmerikkalainen sukellusvene U-578 Pohjoisnavalla vuonna 1958.

Jokainen, joka tietää yhtään mitään maapallosta ja sen historiasta, ei usko ilmastonmuutokseen. Jokainen normaali tiedon omaava aikuinen TIETÄÄ, että ilmasto muuttuu. Toisinaan muutokset ovat vähäisiä ja tuskin huomaamattomia, toisinaan ne ovat erittäin rajuja ja äkillisiä. Viimeksimainituista paras esimerkki on viimeisen jääkauden jälkeinen ilmaston lämpeneminen, joka oli rajuudessaan ja nopeudessaan todella hurja. Ainakin samaa luokkaa kuin jääkauden alun ilmaston muutos. Eli lyhyesti: en USKO ilmastonmuutoksiin, vaan TIEDÄN, että ilmasto muuttuu.

Mitään pysyvää ilmastoa ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaankaan. Maapallon historia on täynnä erilaisia ilmastojaksoja. Aikoinaan nykyisen Lontoon seuduilla vaelsi kirahveja ja leopardeja, joiden fossiileja on löydetty Trafalgar Squaren alaisista maakerroksista. Aikoinaan nykyisellä Antarktiksella kasvoi vehmaita pyökkimetsiä. Niiden jäänteet löydettiin hiljattain. Samalla kerrottiin, että Etelänapamantereen pyökkimetsien aikoihin ilman hiilidioksidipitoisuus oli nykyisellä tasolla. Jos ja kun näin oli, herää kysymys: miksei siellä nyt kasva pyökkimetsiä, jos hiilidioksidipitoisuus on sama kuin silloin? Yksikään GW-uskovainen ei ole kyennyt vastaamaan tähän yksinkertaiseen kysymykseen, eikä ihan heti kykenekään vastaamaan.

Viimeisen parin tuhannen vuoden aikana on ollut huomattavia ilmastonmuutoksia. Ne ovat jättäneet arkeologisia ja historiallisia jälkiään ympäri maapallon. 500-luvulla koettiin valtaisa ilmastonmuutos, joka johti Antiikin maailman lopulliseen romahdukseen, Itä-Rooman imperiumin notkahdukseen, hunnien valtakunnan katoamiseen, vandaalien Afrikan valtion tuhoon, Etelä-Amerikan ja Väli-Amerikan silloisten sivilisaatioiden romahdukseen, , Britannian kelttiajan päättymiseen, uusiin kansainvaelluksiin ja turkkilaiskansojen nousuun Keski-Aasiassa, myllerryksiin Kiinassa ja Intiassa jne. Tämän 500-luvun todella globaalin ilmastokatastrofin aiheutti nykyisen Indonesian alueella sijainneen superkalderan purkaus. Se oli niin raju, että kiinalaiset tekivät havaintoja tuhansien kilometrien päässä.

Superkalderan jäljelle jäänyt ripe oli muuan Krakatou, jonka purkaus vuonna 1883 on yksi suurimmista tunnetuista. Se puolestaan käynnisti 1890-luvun ilmastokriisin, joka johti miljoonien kuolemaan Intiassa ja Aasiassa ja ennätyskuumuuteen Australiassa. Tämä ilmastonmuutos heilutteli säätiloja ympäri maailmaa aina 1910-luvulle saakka. Jostakin kumman syystä tämän ennätyskuuman ajanjakson mittaustuloksia on siivottu parin vuosikymmenen ajan pois virallisista tilastoista "epäluotettavina". Saman ajanjakson ennätys kylmät ovat edelleen tilastoissa.

1310-luvun alussa ilmeisesti Islannissa tapahtunut tulivuoren purkaus muutti Euroopan ja pohjoisen pallonpuoliskon ilmaston melko pysyvällä tavalla. Englannissa koettiin suuri nälänhätä vuosina 1315-17 ja ilmasto muuttui niin rajusti, että Yorkshiren viinitarhat katosivat, eivätkä ole palanneet takaisin vieläkään. Tämä ilmastonmuutos kuihdutti myös Newfoundlandin ja Grönlannin siirtokunnat, joiden viimeiset rippeet sammuivat 1400-luvun alkuun mennessä. Grönlannissa oli tätä ennen viljety maata ja Newfoundland tunnettu nimellä Vinland, eli Viinimaa. Grönlanti tarkoitti Vihreää maata. Sinne saapuneet siirtolaiset tuskin olisivat nimenneet karun jäiden mantereen Vihermaaksi ilman hyvää syytä. Niin kuitenkin uskotaan.

Samainen ilmastonmuutos sai aikaan ruttoepidemian Keski-Aasiassa ja Kiinassa. Se levisi genovalais- ja venetsialaiskauppiaiden Mustan meren tukikohdista rottien mukana Eurooppaan ja tuhosi sydänkeskiajan yhteiskunnat. Vuonna 1356 Eurooppaan saapunut rutto tunnetaan myös Mustan surman nimellä. Se hävitti niin suuren osan väestöä, että feodaaliherrojen ja suurkauppaiden oli maksettava työntekijöille kunnon palkkaa. Työvoimaa oli niin vähän elossa. Tämä oli merkittävimpiä muutoksia Euroopan historiassa ja johti palkkatyöllä toimeen tulevien luokan syntyyn, mikä puolestaan johti pitkässä juoksussa demokratian syntyyn ja monarkististen yhteiskuntajärjestelmien kaatumiseen muutama vuosisata myöhemmin.

1600-luvun suurten uskonsotien aikana, 1640-luvulla, koettiin Euroopassa pienimuotoinen ilmastokriisi, kun parina kesänä ei ollut lainkaan kesää. Kolmekymmenvuotinen sota itsessään oli jo hävittänyt vehmaan Pohjois-Saksan ja itäisiä seutuja, mutta tämä ilmastokatastrofi sai aikaan lisätuhoja nälkiintyneitten armeijoiden syödessä itsensä halki Euroopan. Se johti myös levottomuuksiin globaalissa mitassa Ranskasta Venäjälle ja Kiinaan saakka. 1600-luku oli keskiajan ilmastonmuutoksen aloittaneen Pikkujääkauden huippuaikaa, jolloin luistelu nousi suureen suosioon Hollannissa ja paikalliset maalarit ikuistivat sen maalauksiinsa. Lontoossa vietettiin talvimarkkinoita Thamesin jäällä.

Jotta tarina ei venyisi aivan mahdottomiin mittoihin, jätän tarkemmat ilmastohuomiot väliin ja nuo esimerkit saavat riittää. On nimittäin vuoren varmaa, ettei ihmisen mikään toiminta saanut aikaan edellä kerrottuja ilmastonmuutoksia, jotka olivat globaaleja. Ja se kertoo kiistattoman faktan: ilmasto muuttuu, olipa ihmistä tai ei. Se on absoluuttinen tieteellinen fakta.
Kuva

Ja tämän kautta pääsemmenkin takaisin aiheeseen, eli siihen miksi suhtaudun nykyiseen "ilmastokriisiin" hyvin rauhallisesti ja toisinaan jopa hieman huvittuneestikin.

Nykyisen ilmastonlämpenemisteorian isät ja luojat, herrat Mann ja Jones, kuuluivat siihen ilmastotutkijoiden joukkoon, jotka julistivat 1970-luvulla uuden jääkauden olevan aivan kulman takana. Kävikin toisin. Jääkautta ei tullut, mutta ilmasto lämpeni pikkuhiljaa. Kymmenen, viidentoista vuoden tieteellisen korpivaelluksen päätyttyä samaiset herrat ponkaisivat uudelleen esiin ja tällä kertaa he julistivat ilmaston lämpenemistä. Koska ilmasto todellakin lämpeni jonkin verran 1990-luvulla, herrojen uusi idea otettiin vastaan laajasti. Syntyi nykyisen ilmastouskon perusta.

Tämän virallisen ilmastouskon perusta on tässä: ihmiskunta syytää ilmakehään hiilidioksidia, joka toimii kasvohuonekaasuna ja lämmittää ilmastoa. Atomitasolla atomit varastoivat auringon lämpöä itseensä ja luovuttavat sitä edelleen, mutta säilyttävät sitä silti itsessään, jatkuvasti lämmeten. Idea kuullosti mainiolta, mutta moni fyysikko kertoi ettei se nyt ihan noin toimikaan. Moni tutkija huomautti myös, ettei maapallon ilmakehä suinkaan ole mikään kasvihuone, vaan kaasukerros, johon avaruus vaikuttaa koko ajan. Lämpöä haihtuu avaruuteen ja sieltä se myös tulee, auringosta siis. Mann, Jones ja heidän tukijansa kävivät taistoon ja kehittivät metodeja vastustajiensa tuhoamiseksi, dissaamiseksi ja erilaisten ilmastotulkintojen torjumiseksi. Tämä tiedetään, koska herrojen tätäkin asiaa käsittelevät sähköpostit vuodettiin julkisuuteen Climategatessa.

Kyse oli ja on edelleen rahasta. Mann, entinen tiedemaailman hylkiö, tienasi varsin nopeasti noin 100 miljoonaa dollaria ilmastonlämpenemisvouhkaamisellaan. Jonesista tuli suuri guru. YK:n alaisuuteen perustetun ilmastopaneelin johtoon valittiin intialainen rautatieinsinööri, joka omisti Intian suurimman päästöpankin. Al Gore oli osakkaana USA:n suurimmassa päästöpankissa. Aivan yllättäen luotiin hiilidioksidipäästöbisnes, jonka vuotuinen arvo oli taannoin 72 miljardia dollaria. Ei siis ihme, että intialainen YK:n ilmastopaneelin johtaja ajoi asiaa tarmokkaasti. Pelkästään EU:n alueella päästökaupassa katosi 7 miljardia euroa rahaa tielle tietämättömille.

No kuinka tämä ilman myyminen ja ostaminen sitten toimii? Intiassa homma menee näin: YK ilmoittaa maan hiilikrediittien määrän. Se jaetaan jokaista intialaista kohti. Jobbarit kiertävät kyliä ja ostavat päästökrediittejä viidelläkympillä per nuppi. Jobbarit myyvät kokoamansa päästökrediitit päästökrediittidiilereille, jotka myyvät ne päästöpankeille. Päästöpankit myyvät sitten näitä yrityksille, jotka siis maksavat yksityisyritykselle miljoonia siitä ettei niiden tarvitse tehdä mitään saastuttamiselleen. Yhdysvalloissa ei ainakaan Al Goren elokuvien julkaisun aikoihin ollut mitään rajoituksia päästökaupalle. Kuka tahansa sai perustaa päästöpankin ja ruveta leipomaan rahaa absoluuttisesti tyhjästä Intian mallin mukaan. Tämä päästöpankkitoiminta jatkunee edelleen ympäri maailmaa. Ilmastobisneksen kokonaisarvoksi onkin arvioitu noin 1,2 triljoonaa dollaria.

Poliitikoille ilmastovouhotus on ollut loistava korkkiruuvi ja on sitä edelleen. Ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä voidaan kansalaisia laskuttaa mistä tahansa ja milloin tahansa ja miten tahansa. Ilmastovouhotus saa ihmiset myös pelkäämään ja pelokas tottelee. Metodia käyttivät natsit miljoonia ihmisiä tuhotessaan ja samoin tekivät Stalinin gulagin hallinnoitsijat. Sama pelon lietsonta mahdollisti myös Maon Kiinassa kymmenien miljoonien ihmisten kuolemaan päättyneet Kulttuurivallankumouksen ja Suuren harppauksen. Erityisen ohjelmallista ja johdonmukaista on ollut lasten pelottelu, koska näin kasvatetaan pelokas kansa tottelemaan johtajiaan.

Entä sitten ne mittaustulokset? Jo aikoja sitten kävi ilmi, että herra Jonesin, jonka johtama laitos Englannissa oli alunperin se ainoa virallinen datan luoja, mittaustuloksissa oli pieniä ongelmia. Kiinassa oli Jonesin mukaan 83 mittausasemaa, joista kiinalaiset eivät tienneet yhtään mitään ja joita he eivät löytäneet. Venäjällä oli 11 mittausasemaa Siperiassa, mutta venäläiset eivät tienneet niiden olemassaolosta mitään. Lisäksi mittaustuloksia "kalibroitiin". Selkokielellä ja Climategate-meileissä asianosaisten omin sanoin tämä "kalibrointi" tarkoitti mittaustulosten muokkaamista tarkoituksen mukaisiksi, eli niiden väärentämistä. Samaa kalibrointia tehdään edelleen.

Myös arkistoja siivottiin ympäri maailmaa. Suomessa ilmatieteen laitos ei enää kelpuuttanutkaan sodissa menetetyiltä alueilta ennen sotia kerättyä dataa, koska niistä näki suoraan, että maamme eli huomattavasti nykyistä lämpimämpiä kesiä 1930-luvulla. Suomen lämpöennätykset olivat nekin mitattu menetetyillä alueilla ennen sotia, mutta nyt ne olivat "epäluotettavia". Kyse ei ollut sattumasta tai suomalaisten ilmastovirkamiesten puuhista, vaan ohjelmallisesta toiminnasta uuden ilmastouskonnon historian uudelleen kirjoittamiseksi. Australiassa virallisista tilastoista pyyhittiin pois 1890-luvun ja 1900-luvun taitteen ennätyshelteitä. 1890-luvun lopussa oli peräti kolmen kuukauden jakso, jolloin lämpötila ylitti +50 astetta eri puolilla Australian sisämaata. Nämä tulokset poistettiin "epäluotettavina". Saman ajanjakson kylmimmät mittaustulokset säilyivät virallisissa tilastoissa, koska ne olivatkin, ta daa! luotettavia. Näin toimittiin ympäri maailmaa ja toimitaan edelleen.

Myös parinkymmenen vuoden ajan huudettu totuus tiedemaailman yksimielisyydestä on valhe. Sellaista ei ole koskaan ollut, eikä ole nytkään. Edelleen on tutkijoita ja tiedemiehiä, jotka suhtautuvat Mannin ja Jonesin johdolla luodun GW-uskonnon väitteisiin hyvin kriittisesti. Heitä ei julkisuudessa paljoa näy, koska heidät on pyritty vaijentamaan, diskreditoimaan, eliminoimaan ja tuhoamaan. Aiheesta käydään pitkä keskustelu Mannin johdolla juuri niissä Climategate-meileissä, joissa Mann, Jones ja kumppanit suunnittelevat erimieltä olevien tuhoamista akateemisesti ja heidän työnsä ja tutkimustensa kaatamista. Tästäkin huolimatta on tiedemiehiä, jotka esittävät virallisen ilmastokouhotuksen kannalta varsin ikäviä kysymyksiä.KuvaAmerikkalainen sukellusvene Pohjoisnavalla maaliskuussa 2013.

Kuka määritteli maapallon lämpötilan, miten ja missä ja milloin? Ilman sitä ei voida sanoa kuinka paljon maapallon lämpötila on noussut. Kuitenkin tiedämme, että muutaman kilometrin päässä toisistaan sijaitsevilla pakoilla voi olla vuorokauden vaihteluväli kymmeniä asteita. Vuosittaiset mittauserot voivat nekin olla heitoiltaan kymmenien asteitten mittaluokkaa. Etelänapamantereen lämpödata oli ainakin alunperin peräisin yhdeksältä mittausasemalta. Niiden perusteella on virallisesti kerrottu mikä on milloinkin Antarktiksen lämpötila. Jokainen voi miettiä miten luotettava tulos Suomen osalta saataisiin, jos maassa olisi vain yhdeksän lämpömittaria ja niiden mittaustulosten keskiarvo olisi koko Suomen virallinen lämpötila.

Jokainen voi itse tykönään miettiä sitä, miksi Suomen päästölaskelmista on poistettu neljä miljoonaa hehtaaria hiilinieluja. Miksi? Koska jos nuo neljä miljoonaa suohehtaaria hiilinieluja laskettaisiin mukaan, me olisimme jo päästötavotteissamme, eikä meidän tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Ei leikata päästöjä, ei maksella päästömaksuja jne. Mutta hirveintä on se, että ulkomaalaiset tahot ovat vain ilmoittaneet, ettei neljää miljoonaa hiilinieluhehtaaria lasketa mukaan, ja meidän johtajamme hyväksyvät tämän. Miksi? Koska ilmastonmuutoshysteria helpottaa maan hallitsemista ja lisämaksujen keräämistä.

Tiivistetysti: en usko ilmastonmuutokseen. Tiedän, että ilmasto muuttuu. Tiedänkö, että lietveteläisen kirvesmiehen rantasauna aiheuttaa ilmastonmuutoksen? En, vaan tiedän ettei se aiheuta yhtään mitään, paitsi kesällä hyttysten häipymisen saunan lähistöltä. Uskonko, että Alajärveltä Seinäjoelle ajava työmatkalainen aiheuttaa ilmaston lämpenemisen? En todellakaan usko, vaan tiedän ettei hän aiheuta yhtään mitään. Entä Jyväskylässä iltaisin kynttilöitä polttava runotyttö, onko hän suurin ilmastogangsteri päällä maan? No ei ole. Entä lihaa syövä metsuri? No ei.

Ilmasto muuttuu kyllä. Mutta ei sinun, tai minun, tai naapuri citymaasturimiehen takia. Ilmasto on muuttunut aina maapallolla. Kysymys kuuluukin: haluammeko heittää kirjaimellisesti kymmeniä miljardeja taivaan tuuliin, ostaa sillä rahalla ilmaa, vai panostammeko luonnonsuojelemiseen?

Luonnon monimuotoisuuden katoaminen on todellinen konkreettinen uhka, jossa ihminen näyttelee ratkaisevaa osaa. Sen torjumiseen tarvittaisiin rahaa, joka nyt pannaan ilman myymiseen ja ostamiseen. Maailman merissä ja joissa lilluu valtaisia määriä muovia. Tämä on vain ja ainoastaan ihmiskunnan aiheuttama ekokatastrofi ja ihminen pystyisi torjumaan sen ja korjaamaan ainakin osittain, mutta siihen tarvittaisiin rahaa, joka nyt syydetään ilmaan. Saastepäästöjä voitaisiin vähentää jo nykyisellä teknologialla valtavia määriä, mutta se vaatisi rahaa. Jostakin kumman syystä vihreää hehkuvat poliitikot panevat rahaa mielummin ilmaan, kuin tähän.

Lopuksi jokainen voi miettiä mitä tarkoittaisi "maailman hiilidioksidipäästöistä eroon pääseminen". Niin, se tarkoittaisi koko ihmiskunnan kuolemaa, kaikkien happea hengittävien elollisten kuolemaa. Kasvit tarvitsevat hiilidioksidia elääkseen ja ne tuottavat happea meille. Tämä opetettiin jo oppikoulussa, peruskoulussa, mutta jostakin syystä poliitikkomme eivät tajua sitä. Pääministerinä ollessaan Matti Vanhanen yltyi niin suureksi ilmastosoturiksi, että julisti eduskunnassa tavoitteena olevan "hiilivapaa Suomi." Se tarkoittaa selkokielellä täysin eloton Suomi. Hiili on nimittäin kaiken elollisen perusta, perusrakennusaine.

PS. Jätän tästä tarkoituksella linkit pois. Joudutte googlaamaan ihan itse. Kaikkeen edellä esitettyyn löytyy linkkejä, kirjoituksia, tutkimuksia, dataa jnejnejne. Netin syövereistä. On ihan teistä itsestänne kiinni haluatteko tietää asiasta, vai haluatteko te vain uskoa koska... Koska joku sanoo niin. Ottakaa selvää, perehtykää asiaan, lukekaa, hankkikaa tietoa, niin ette ole sokeita tottelevaisia orjia, joita marssitetaan haluttuun suuntaan kuten aina silloin tällöin ihmiskunnan historiassa on tupannut käymään.

PPS. Mikä sitten nyt heiluttaa ilmastoa? Olen toki maallikko, enkä tiedemies, mutta on varsin todennököistä, että magneettisen Pohjoisnavan liikkuminen vaikuttaa maapallon kallistuskulmaan ja siten maapallon ilmastovyöhykkeisiin enemmän kuin Jennan moottoripyörä tai Jukan pellolla ajama traktori.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Yksi esimerkki tuohon ilmastohömpötykseen liittyvästä bisneksestä, eli Virosta. Siellä kun oli Ryssälän jäljiltä helvetisti ikäloppuja ja saastuttavia tehtaita, Viro päätti lanata noita tehtaita sileäksi ja myydä niiden päästöoikeudet kun vaihtoehtona olisi ollut tehtaiden nykyaikaistaminen.
Noilla rahoilla Viro esim. rakensi kokoonsa nähden melko kattavan latausverkoston sähköautoille ja sai vielä satoja sähköautoja ilmaiseksi.

Hieno juttu ilmastolle tietty tuo saastuttavien tehtaiden purku. Paitsi että, joku muu saa saastuttaa enemmän virolaisilta ostamillaan päästöluvilla. Kyllä me vielä pelastutaan.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

jone
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2017 9:46 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja jone »

^
^
Näinhän se on, mutta tyhmät ei ymmärrä ja helppo tehdä rahaa.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006136614.html
Sauli Niinistö nosti ilmastonmuutoksen esiin puheessaan – toivoo suomalaisten muuttavan asennettaan

Tyhmistä jos aletaan puhua,lol.
Kyllä on vittu kokoomus meininkiä ukolla. Maksakaa velkanne. :lol: Koko kansan presidentti hehheh.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja ABC »

PPS. Mikä sitten nyt heiluttaa ilmastoa? Olen toki maallikko, enkä tiedemies, mutta on varsin todennököistä, että magneettisen Pohjoisnavan liikkuminen vaikuttaa maapallon kallistuskulmaan ja siten maapallon ilmastovyöhykkeisiin enemmän kuin Jennan moottoripyörä tai Jukan pellolla ajama traktori.
Räyhäblogin hörhölle tiedoksi, että Maan akselikallistuma ja magneettisten napojen sijainti ovat kaksi eri asiaa. Magneettisen navan sijainnin muutos ei vaikuta maapallon akselikallistumaan, eikä siten myöskään Maahan saapuvan auringonsäteilyn jakautumiseen sitä eikä tätä. :roll:
Every ship must sail a world.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

http://rayhablogi.blogspot.com/2019/06/ ... telun.html
ILMASTONMUUTOKSEN VASTAISEN TAISTELUN NAURETTAVUUS
Kuva

Kun Suomen uusikin hallitus on suureen ääneen julistanut käyvänsä taisteluun ilmastonmuutosta vastaan nimenomaan suomalaisten hiilidioksidipäästöjä leikkaamalla, lienee paikallaan katsoa mitä TIEDE meille kertoo tästä "kasvihuonekaasusta."

1. Ilman hiilidioksidia kaikki yhteyttävät elolliset kuolisivat ja jos ne kuolisivat, me kaikki happea hengittävät kuolisimme. Tämä on absoluuttinen fakta.

2. Hiilidioksidin osuutta ilmastonmuutoksiin ei ole näytetty toteen tieteellisesti aukottomalla tavalla, eikä hiilidioksidin merkityksestä ilmaston oletettuun lämpenemiseen ole kiistattomia todisteista.

3. Atomit eivät toimi kuten Global Warming teoria edellyttää. Aika iso miinus koko tälle humpuukille.

Nyt kun nuo kolme aika keskeistä tieteellistä faktaa on saatu pois alta, lienee paikallaan kertoa kuinka suuri huolenaihe hiilidioksidi on ja kuinka suuria ne ihmiskunnan ilmastotaistelun toimet oikeasti ovat.

Ilmankehän hiilidioksidipitoisuus, siis hiilidioksidin osuus ilmakehästä, on noin 0,04%. Siis ilmakehässä on sadasosan neljä sadasosaa hiilidioksidia. Sadasosan neljä sadasosaa. Siinä on koko ilmakehän kaikki hiilidioksidi, elämälle välttämätön aineosa ilmakehää.

Tästä 0,04% huikeasta määrästä on tarkoitus leikata 3%. Eli kokonaisuuden sadasosan neljän sadasosan kolme sadasosaa.
0.0391 percent
Atmospheric Composition of Carbon Dioxide
In March 2011, carbon dioxide levels were at 391 ppm, which is 0.0391 percent of the atmosphere. This roughly corresponds to a mass of 3 trillion tons. After nitrogen, oxygen, water vapor and argon, carbon dioxide is the fifth most abundant gas in the atmosphere.16.7.2018
https://www.google.com/search?q=carbon+ ... &aqs=chrom
Katsotaanpa näitä numeroina. Jospa se auttaisi hahmottamaan tilannetta.

100
0,04
0,0003

Meille siis vakuutellaan, että 0,003% vähennys hiilidioksidin määrästä ilmakehässä tulee muuttamaan koko maapallon kohtalon ja pelastaa ihmiskunnan tuholta. Tai kääntäen, jos emme heti vähennä hiilidioksidin määrää ilmakehässä 0,003% tulemme kaikki kuolemaan. Kysymys kuuluu: kuka täysjärkinen ihminen pystyy uskottelemaan itselleen, että tuossa se kohtalon kysymys on?
Kuva

Millainen ihminen kykenee perustelemaan tällaisella tuhansien miljardien bisnestä, yhteiskuntien kuristustoimia, suomalaisten taloudellista kurittamista jne.? Kuka on niin hullu, että on tosissaan sitä mieltä, että 0,003% vuoksi on uhrattava koko suomalainen yhteiskunta?

Ymmärrän hyvin, jos joku lapsi ahdistuu hiilidioksidin karmeutta kaikuvasta valtavirran huudosta, ilmastopropagandasta, mutta jos ja kun näin käy, aikuisten on kerrottava lapsille, että kyse on täydellisestä retkutuksesta. 0,003% määrä suuntaan tai toiseen ei vaikuta ilmakehään millään tavalla. Se ei voi vaikuttaa siihen, eikä ilmaston lämpenemiseen. Joka muuta väittää on höpöhöpöpopulisti.
Kuva

Ja jotta siellä ammuksiaan rasvaavat ilmastosoturit voisivat hekin rauhoittua, haluan tuoda selkeästi esiin sen, että uskon ilmaston muuttuvan. Se on tieteellinen fakta. Ilmasto on muuttunut koko maapallon historian ajan ja tulee muuttumaan niin kauan kuin on ilmakehää. En siis kiellä ilmastonmuutosta, eli en ole denialisti. Olen vain täysjärkinen aikuinen, jolle on turha tulla valehtelemaan päin naamaa.

Eivätkö ihmiskunnan päästöt sitten vaikuta ihmisiin? Vaikuttavat ne. Me voimme tukehduttaa itsemme myrkkykaasuihin, mutta niiden poistamiseen ja vähentämiseen tarvittavia rahoja ei ole, koska ne syydetään hiilidioksiditaistoon ja päästökauppaan, eli ilman myymiseen ja ostamiseen. Tämä on ihmiskunnan historian suurimpia huijauksia ja ympäristönsuojelun kannalta todellinen globaali tragedia.

Kaiken lisäksi se on hyvin, hyvin naurettavaa.
Kuva
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

(Kappas,moderoitu täälläkin tutkimustuloksia bittiavaruuteen.)

Turun yliopiston viimeiset tutkimukset joita Koben yliopisto Japanissa komppaa osoittavat että viimeisen sadanvuoden aikana on lämpötila noussut hiilidioksiidin ansiosta 0.1 Astetta josta ihmisen aiheuttamaa on 0.01 astetta. Käytännössä siis ihmisen aiheuttamaa ilmastonlämpenemistä ei ole olemassa.

https://www.zerohedge.com/news/2019-07- ... t-practice
Bombshell Claim: Scientists Find "Man-made Climate Change Doesn't Exist In Practice"
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ilmastoaktivistit tuhosivat maanviljelijän porkkanaviljelmän Saksassa
26.6.2019 16:06Petri Saarela

Kuva
Kuvakaappaus Periscope.
Saksalaisen maanviljelijän ei tule huolestua porkkanoistaan vaan sen sijaan ilmastosta. Näin saksalaiset ilmastoaktivistit kertoivat maanviljelijälle tuhottuaan ensin tämän porkkanasadon.
Saksalaiset ilmastoaktivistit talloivat viime viikonloppuna maanviljelijän porkkanasadon Aachenissa matkallaan ilmastomielenosoitukseen. Seuraukset ovat nähtävissä Aachenin poliisin twiittiin sisällyttämästä kuvasta.

Ilmastomielenosoittajat talloivat porkkanaviljelmää ja kaiken lisäksi jättivät mielenosoituspaikalle jätevuoren, joka sisälsi muun muassa muovijätteitä.

Maanviljelijän porkkanat olivat lähes korjuukunnossa. Ilmastoaktivistit eivät kuitenkaan osoittaneet sääliä maanviljeljää kohtaan, vaan muistuttivat tätä ilmaston tärkeydestä verrattuna porkkanoihin.

– Porkkanasi eivät ole tärkeämpiä kuin ilmastomme. Sorry, eräs ilmastoaktivisti twiittasi.

Aachenin poliisi on saanut ilmoituksen tapahtuneesta ja neuvoo maanviljelijöitä tekemään rikosilmoituksia, jotta he voivat odottaa saavansa korvauksia ilmastoaktivistien aikaansaamista tuhoista.

Kuva
https://www.kansalainen.fi/ilmastoaktiv ... -saksassa/

Aikamoisia mulkkuja noi ilmastovouhkaajat.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Aika paljon kertoo noista aktivisteista, että he sekä tallovat porkkanasatoa (=aiheuttavat ruokahävikkiä) ja jättävät luontoon roskia muoviroskat mukaan lukien. Mutta en voi sanoa, että olisin yhtään yllättynyt.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Yle vaikeni kiusallisesta ilmastotutkimuksesta – suomalaismiesten enemmistö pitää ilmastokeskustelua tarpeettomana vouhotuksena

Kuva
LEHTIKUVA


Mitä yhteistä on seuraavilla ryhmillä?


– Miehet
– 41-60-vuotiaat miehet ja naiset
– Yrittäjät
– SAK:n jäsenet
– Keskustan ja perussuomalaisten kannattajat
– Taajaan asuttujen alueiden asukkaat

Yhteistä näille on se, että kaikkien tässä mainittujen ryhmien selkeän enemmistön mielestä Suomessa käyty ilmastonmuutoskeskustelu on tarpeetonta vouhotusta. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreesta tutkimuksesta.

Tuloksista uutisoivat Suomen Uutisten ohella muun muassa MTV3, Turun Sanomat, Uusi Suomi, Aamulehti ja Maaseudun tulevaisuus.

Shokkiluvut eivät syystä tai toisesta näytä liiemmin kiinnostavan valtiollista tiedotusyhtiö Yleisradiota. Tämä on erikoista, sillä ilmastokeskustelu on Yleisradion erityinen painopistealue. Yhtiö suoltaa valtavalla volyymilla eetteriin ilmastouutisia silloin, kun uutisissa on vähänkin aihetta paniikin lietsomiseen.

Syystä tai toisesta yhtiö jättää julkaisematta uutiset, joissa paniikin lietsomisen mielekkyys kyseenalaistetaan.

https://www.suomenuutiset.fi/yle-vaiken ... hotuksena/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ilmastonlämpeäminen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Keskustan Hannu Hoskonen haukkuu hallituskumppaneiden ilmastopolitiikan: ”Karmeinta populismia, mitä olen nähnyt”

Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen (kesk) katsoo, että Suomella on loistavat mahdollisuudet tehdä biotaloudesta ja ilmastonmuutoksen torjunnasta ”kaikille suomalaisille lisää elintasoa ja työpaikkoja, mutta se yritetään estää metsien rauhoituksilla ja hakkuurajoituksilla”. (KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA)
Julkaistu: 6.8. 18:58


Ympäristövaliokunnan tuore puheenjohtaja Hannu Hoskonen väittää, että metsien hakkuita voidaan lisätä. Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkosta Hoskonen kritisoi ”vastuuttomista puheista”.
ILMASTO- JA ERITYISESTI METSÄPOLITIIKKA aiheuttaa suuria jännitteitä pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituksen sisällä.

Jännitteet purskahtivat pintaan jo Säätytalon hallitusneuvotteluissa ja hallituksen nimittämispäivänä 6. kesäkuuta keskustalaiset närkästyivät ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkoselle (vihr) tämän ilmoitettua, ettei Suomessa riitä puuta kaikkiin sellutehdashankkeisiin.

Nyt arvostelua jatkaa ympäristövaliokunnan tuore puheenjohtaja Hannu Hoskonen (kesk), joka nostaa tikun nokkaan erityisesti Mikkosen, jonka kanssa hän edustaa samaa Savo-Karjalan vaalipiiriä.

– Tämä ilmastovouhotus on karmeinta populismia, mitä olen poliittisen urani aikana nähnyt ja kuullut. Lapsetkin on otettu pelottelukampanjaan mukaan yhdeksi työvälineeksi. Ilmastopolitiikka on tietyn poliittisen linjan hyväksikäyttämä työväline, ei mitään muuta, Hoskonen purkautuu ja viittaa ”koviin aktivisteihin”, joita löytyy hänen mukaansa vihreistä, vasemmistoliitosta ja jonkin verran myös demareiden joukosta.

Hoskonen pitää ilmastonmuutosta tosiasiana, mutta sanoo, ettei hän ”hyväksy järjetöntä kiihkoa”, jota hänen mukaansa ilmentää esimerkiksi ajatus avohakkuiden kieltämisestä. Kansalaisaloite avohakkuiden kieltämiseksi ja lopettamiseksi valtion metsissä on etenemässä eduskunnan käsittelyyn, ja myös Mikkonen on ollut sitä mieltä, että avohakkuut tulee siirtää historiaan.

– Avohakkuita ollaan kieltämässä, mutta seuraavassa lauseessa vaaditaan puurakentamisen lisäämistä. Mistä ne tukit tulevat? Ne tulevat avohakkuista lähes kaikki. Ei mitään tolkkua, Hoskonen päivittelee.

– Mikkonen on toistanut, että ratkaisu ilmastonmuutokseen on metsien suojeleminen, mikä on nimenomaan suurin virhe, jonka voi tässä tilanteessa tehdä, museoida metsät. Se johtaa siihen, että hoitotoimenpiteet lopetetaan. Yritin 25 vuotta kestäneellä metsämiesurallani korjata jatkuvan kasvatuksen seurauksia. Jos ei uudisteta, laho leviää – terve puu kestää erilaisia sienitauteja ja hyönteistuhoja, Hoskonen, entinen metsätalousinsinööri, sanoo.
Lue lisää: Ilmastoministeri Krista Mikkonen vastaa Hoskoselle: Hakkuita ei voida kasvattaa – kyse ei ole vain rahasta
Hoskosen mukaan Suomessa on edelleen isot määrät metsäalueita, joita ei ole harvennettu.

– Ne ovat valtavan tiheitä ja menossa pilalle, reilu miljoona hehtaaria vaatisi välittömästi harvennustoimenpiteitä, Hoskonen väittää.

TULLAAN isoon kiistanaiheeseen, hakkuumääriin. Viime vuonna Suomen metsistä hakattiin runkopuuta 78 miljoonaa kuutiota – Luken mukaan kyse oli ennätysmäärästä – josta 89 prosenttia meni metsäteollisuuden käyttöön.

Ministeriölähteen mukaan kokonaispoistuma oli 94 miljoonaa kuutiota, kun mukaan lasketaan muun muassa hakkuutähteeseen jäänyt runkopuu.

Hoskonen tähdentää, että Suomessa hakataan huippuvuotenakin ”20–30 miljoonaa mottia alle vuotuisan kasvun ja joka vuosi syntyy hakkuusäästöä eli hiilinielu ja hiilivarasto kasvaa koko ajan”.

– Meillä kasvaa metsät suurin piirtein 110 miljoonaa mottia. Vaikka otetaan luontainen poistuma päältä, kasvun ja hakkuun ero on valtava, noin 30 miljoonaa mottia.

Kuinka paljon metsää voidaan mielestäsi hakata?

– Tällä hetkellä 85 miljoonaa (kuutiota vuodessa) on teoreettinen maksimi. Ensi vuosikymmenellä, kymmenen vuoden kuluttua, monien tutkijoiden mukaan voidaan mennä yli 90 miljoonan motin, kun metsien kasvu kiihtyy koko ajan, minkä muun muassa valtakuntien metsien inventointitiedot osoittavat.

Entä LULUCF-asetus? Luken apulaisprofessorin Aleksi Lehtosen mukaan Suomi joutuu maksumieheksi, jos hakkuita lisätään merkittävästi. Eikö sakkolappua Euroopasta tarvitse pelätä?

– Ei, jos teemme läksymme oikein. Voimme kompensoida LULUCF-sääntöä järkevällä metsien hoidon lisäyksellä eli taimikonhoidolla ja harvennushakkuut kuntoon, kolmantena metsien järkevä lannoitus, jolloin saadaan helposti aikaan 10 miljoonan motin lisäkasvu. Muutamalla kymmenellä miljoonalla eurolla homma hoituu.

Lehtonen muistuttaa, että LULUCF-asetuksen velvoitekausi on jo 2021–2025.

– Jos esimerkiksi lannoittamisen avulla halutaan lisätä metsien kasvua tuolle jaksolle, niin toimet tulisi aloittaa välittömästi. Toisaalta esimerkiksi metsittäminen on hidas keino, jonka hyödyt ilmaston kannalta realisoituvat vasta vuosikymmenten päästä.

LULUCF-asetus määrittää muun muassa sen, miten paljon Suomen metsät sitovat hiilidioksidia. Kasvit sitovat yhteyttäessään hiilidioksidia ja toimivat näin hiilinieluina. On useita tapoja laskea hiilinielujen koko, ja LULUCF-asetuksessa on sovittu näistä laskentatavoista.

Lue lisää LULUCF-asetuksesta Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

HOSKONEN väittää, että keskusteluilmapiiri Suomessa on vaikuttanut jo metsäteollisuuden investointipäätöksiin, ja viittaa UPM:n päätökseen tehdä 2,4 miljardin investointi Uruguayhin.

– Vastuuttomat puheet ovat aiheuttaneet ilmapiirin, että tänne ei enää haluta investoida, koska tuottavuus on pitkällä aikavälillä uhattuna.

Kun IS kysyi asiasta Mikkoselta, tämä viittasi UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen lausuntoon, jonka mukaan kotimainen keskustelu puun saatavuudesta ei ole vaikuttanut lainkaan yhtiön investointipäätökseen, vaan sellun valmistamisen nähtiin olevan Uruguayssa kannattavampaa kuin Suomessa. UPM kertoi investointipäätöksestään heinäkuun lopulla.

Hoskonen pitää Pesosen lausuntoon viittaamista ”selittelynä”.

– Mikkonen selittelee omia virheitään. Stora Enso lopettaa Mikkosen kotimaakunnassa Kiteellä sahan (UPM aikoo keskittää kuusisahatavaran tuotannon Varkauteen) ja investoinnit tehdään Ruotsiin. On surullista, että jälkikäteen ne selittelevät, jotka keikuttavat venettä, Hoskonen piikittelee.

Hoskosen puheenvuoron jälkeen on kysyttävä, miten keskusta mahtuu vasemmistopuolueiden kanssa samaan hallitukseen.

– Kun hallitusohjelmaa noudatetaan, niin varmasti mahdutaan, mutta keskustelussa on menty valtavilla ylikierroksilla, Hoskonen vastaa.
Olli Waris

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006196604.html

Vastaa Viestiin