Valkoisen elukkamiehen taakka

Keskustelut ylläpidosta ja tuomioistuimesta. Myös käyttäjien keskinäiset nokittelut tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka.

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ti Heinä 30, 2019 12:28 pm

damfin kirjoitti:
Pisatutkimuksissa somalitaustaiset lapset pärjäävät aivan yhtä hyvin kuin suomalaislapsetkin
Tähänhän löytyi linkkikin jossa aiheesta tehty tutkimus:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... fmtOt58Wcw
Heikoimmin PISA-testissä menestyivät Somaliasta lähtöisin olleet oppilaat
(Malli 1). Heillä matematiikan pistemäärä oli keskimäärin 162 pistettä heikompi kuin kantaväestön oppilailla. Myös Turkista, Irakista, entisen Jugoslavian alueelta ja muusta maasta tulleilla pistemäärä oli keskimäärin yli 100 pistettä heikompi
kuin kantaväestön oppilailla. Virosta tai Ruotsista ja Venäjältä lähtöisin olleilla oppilailla ero kantaväestön oppilaisiin oli selvästi pienempi, keskimäärin noin 60 pistettä.
Onko tuo max. pistemäärä sitten 162 pistettä? Ruotsin alennustilaakin selittänee se, että ihmiset ovat keskimäärin 60 pistettä jäljessä suomalaisia Ruotsissa älykkyydessä. Mistä lie johtunee, huonot geenit vai meri liian lähellä?

Avatar
meitzi
Hercule Poirot
Viestit: 2065
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka.

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ke Heinä 31, 2019 9:18 am

Marokonsoturi kirjoitti:Ruotsin alennustilaakin selittänee se, että ihmiset ovat keskimäärin 60 pistettä jäljessä suomalaisia Ruotsissa älykkyydessä. Mistä lie johtunee, huonot geenit vai meri liian lähellä?
Oiskohan osa sellaisia vähän uudempia ruotsalaisia. Ehkä jopa samanlaisia jotka nostavat ruotsalaisten osuutta merkittävästi suomen raiskaustilastoissa.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8107
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka.

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Syys 10, 2020 6:50 pm

HyKe (hyvä ketju).

Maustan tätä siksi hieman valkoisen äärioikeiston uhalla Ameriikan Yhdysvalloista. Tämän vuoden touhuja seuranneena he ovat todellakin oikeistoa, mutta tässä tuosta hirveästä möröstä:
Sinikka kirjoitti:
To Syys 10, 2020 6:00 pm
Viranomaisten mukaan oikeistolaiset muodostavta suurimman väkivallan uhan. Tässä esimerkki Uudesta Meksikosta, jonka kuvernöörinä on ensimmäinen latino nainen USA:ssa, Michelle Lujan Grisham. Black New Mexico Movement eli BNMM vastustaa systeemistä rasismia ja poliisiväkivaltaa ja on siksi on äärioikeustolaisten kohteena tuossa osavaltiossa.

https://www.dailylobo.com/article/2020/ ... lm-protest
Melekosta hommoo rasisteilla tuolla kyllä, eikö ne oo poltellu kyttäsikojen autoja siellä täällä, murhailleet, ryöstelleet, raiskailleet ja kaupan päälle ajaneet ties kuinka monta parempi rotutaustaista poliisijohtajaa eroon viimeisen 3kk aikana?

PS. En vielä lukenut, mutta lähde on supemagee, DAILYLOBO! Arvostan ihmisiä, jotka ovat uskossaan vahvoja, enkä heitä ikinä haluaisi muuksi käännyttää, monestakaan syystä!
Burn
Loot
Murder

Avatar
Jarkallas
Aloitteleva dekkari
Viestit: 505
Liittynyt: La Elo 29, 2020 1:34 pm
Paikkakunta: Annalan Heilan persesilmä

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka.

Viesti Kirjoittaja Jarkallas » La Syys 12, 2020 6:37 am

Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 29, 2019 1:54 am
putsari kirjoitti: Ei sompanssi ole rasismia.
Itse ennakkoluuloisuudessani käsittäisin niin että kyseessä on haukkumasana somaleiden etnistä ryhmää kohtaan jolloin sitä voidaan hyvin pitää rasistisena. Mutta varmasti haluat avata sanan etymologiaa tarkemmin suuressa viisaudessasi jos olen erehtynyt?
En tykkää sompanssi sanasta. Halventava. Käytän ite puikula sanaa. Ja jos haluun tai pitää olla korrekti niin sitten puikulapää. Joskus puikkis on sopiva, se sopii puikula lapsille kivasti.
-jarkko, white nigger


immigrants are like sperm
millions get in only one works

Avatar
nipsunapsu
Matlock
Viestit: 754
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 3:29 pm

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka

Viesti Kirjoittaja nipsunapsu » La Syys 12, 2020 5:37 pm

Itse käytän rikollisista (ihmisistä joille on erittäin vaikea hahmottaa, miten kunnioitus on kaksisuuntainen ja se syntyy niillä teoilla), henkilöä itseään kuvaavia ja vrt. "halventavia" ilmaisuja (en katso rikollista toimintaa kovinkaan korkealle, siihen liittyy aina uhri ja siten hänen / heidän elämänsä kunnioittamattomuus).

Harvemmin tänne Minfoon normikaduntallaajista aiheita tehdään. Onhan tämä rikosaiheinen foorumi.
terrorism - the calculated use of violence (or the threat of violence) against civilians in order to attain goals that are political or religious or ideological in nature; this is done through intimidation or coercion or instilling fear.

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8107
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Syys 12, 2020 6:14 pm

Tavalliset ja hyvinkäyttäytyvät somalit ovat kielenkäytössäni ja ajatuksissani (lähes pelkkää unelmaa) ihmisiä ilman sen kummempaa, mutta rikollis- ja terosomaleita kuvaa sana ruoto kivasti.

Ruoto kuvaa mielestäni osuvasti heidän kauniiden solakoiden ja kovan fyysisen työn rakentamien kehojensa hoikkaa muotoa, mikä on peräisin kasvisruokavaliosta ja aktiivisesta likunnasta (khatinjauhanta ja rosvoilu 24/7).

Törmäsin sanaan kauan sitten leffassa "Isku Mogadishuun", oli varmaan suomennettu sanasta 'skinny'?
Suomi ei ollut tuolloin vielä edes rikas, mutta ymmärsin heti, että olisi varmasti elämäämuuttava asia saada asua heidän lähellään. Myöhemmin tämä asia on toki korjaantunut, 1994 Venäjältä lastinkippaus naapurimaahan, nevö forget!

Vituttaa näiden puolesta se, joka estää heitä elämästä kuten täällä pärjäämään tottuvat elävät. Isoin jarru somaleiden menestykseen ja samalla kolhu maineelle on heimo/klaanikulttuuri ja islam. Sanaa vastuu ei varmaan löydy edes somalinkielestä muuten kuin haukkumasanana menestyville naapurikansoille?
Burn
Loot
Murder

Keskitien Kulkija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 141
Liittynyt: Ti Syys 29, 2020 8:15 pm

Re: Valkoisen elukkamiehen taakka

Viesti Kirjoittaja Keskitien Kulkija » To Loka 08, 2020 12:41 pm

Vaikka kohdistuvat valkoihoisiin ja tarkemmin suomalaisiin, ovat kuitenkin "ulkomaalaisten maahanmuuttajien minfolaisille aiheuttamien henkisten taakkojen" kategoriassa: persu, pottunokka ja natsi. Ovat rasistisia sanoja siinä missä hiekkaneekeri tai pulkkahuuli, mutta eivät kuitenkaan aiheuta yleistä närkästystä koska a)valkoinen on syyllinen, eikä näin ollen ansaitse puolestamielensäpahoittajien sympatiaa ja b)näiden nimitysten kohde harvemmin viitsii moisesta loukkaantua.

Öyhötystä se kuitenkin on siinä missä neekereistä meuhkaaminen ja sanan käyttäjien omilla kriteereillä juurikin sitä "rotuun tai mielipiteeseen perustuvaa leimausta ja yleistystä", mistä niin kovasti ovat huolissaan. Korkeatasoisuudesta en osaa sanoa, mutta em. syistä ironia-arvoa on varmasti senkin edestä. :wink:

Vastaa Viestiin