60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Sensaatiohakuinen kirjoitti:Jos Virpi on mennyt väkivalloin asuntoon,ei siinä mitkään myrkyttämiset ois onnistuneet kun tuskin uhri ois drinksua enää hänen kanssa alkanut nauttimaan jos toinen tulee karmit kaulassa.

Tätä mieltä minäkin. Tukehduttaminen voi olla hyvinkin yksi vaihtoehto. harvoin ne samasta miestä riijustelevat naiset kahvikupposen ääressä jutustelevat.

Juoppo taidettiin jymäyttää mukaan , syntipukin rooliin.

MMarkkanen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2018 11:12 am

Re: 60-vuotias nainen löydettiin omakotitalosta kuolleena La

Viesti Kirjoittaja MMarkkanen »

Awave kirjoitti:Laihian taposta epäillyt miehet vangittiin todennäköisin syin – Poliisi: Luonnollista kuolemaa ei ole pystytty sulkemaan pois

Pohjanmaan poliisilaitos on vanginnut kaksi Laihian taposta syytettyä miestä todennäköisin syin.
Toinen vangituista on vaasalainen, 63-vuotias mies. Epäily perustuu siihen, että vaasalaismies oli ollut tapahtuman aikaan asunnossa.

Poliisi epäilee, että kuolema johtuu rikoksesta, luonnollista kuolemaa ei ole pystytty sulkemaan pois. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa.

Vaasalaismies kiistää tapon. Hänen käsityksensä mukaan uhri nukkui.

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/poli ... -1.2675531
Moni unohtaa teorioissaan tämän, uhri näytti nukkuvan.

Calapoliisi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Elo 01, 2019 5:14 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calapoliisi »

Onhan toki mahdollista, että uhri tuli yllätetyksi, vaikka ikkuna olisi rikottu. Ei välttämättä ole herännyt, ja vaikka olisi herännyt, voi olla hyvin tokkurassa.

Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1561
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Uskon vahvasti että virpi on mennyt avaimella sisään ja yllättänyt näin ollen täysin uhrin.

Calapoliisi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Elo 01, 2019 5:14 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calapoliisi »

Mikä antaa syyn uskoa, että sisään on menty avaimella?

Kuunsirppi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006192042.html
Laihian mysteeri­kuolemaa epäillään intohimo­rikokseksi – tieto ei tullut yllätyksenä paikallisille: ”Kolmio­draama oli pitkään tiedossa”
Laihia talo.jpg
Laihia talo.jpg (110.9 KiB) Katsottu 3787 kertaa
Epäillyn henkirikoksen tapahtumapaikka on rauhallinen omakotitaloalue lähellä Laihian kirkonkylää. (KUVA: NADIA PAAVOLA)
Julkaistu: 2.8. 10:53

Viimekesäinen henkirikos käynnisti pienellä paikkakunnalla valtavan huhumyllyn. Paikalliset kummastelevat, miksi tutkinta on kestänyt näin kauan.
Poliisi oli vielä viime lokakuussa täysin ymmällään Laihialla tapahtuneen henkirikoksen syystä ja tekotavasta. Uhrilla ei ollut ulkoisia väkivallan merkkejä, mutta myöskään myrkytys ei näyttänyt olevan kuolinsyynä.

Nyt teon motiiviksi on selviämässä mustasukkaisuus. Poliisi kertoi keskiviikkona, että rikoksesta epäillyllä noin 50-vuotiaalla naisella oli suhde surmatun 60-vuotiaan naisen mieheen. Tekotapa on poliisilla tiedossa, mutta he eivät halua kertoa sitä julkisuuteen.

IS vieraili keskiviikkona Laihialla, jossa tutkinnan uusimmat käänteet herättävät vain vähän kuohuntaa.

– Kolmiodraama oli jo pitkään tiedossa, toteaa päivittäistavarakaupasta täysien ruokakassien kanssa tuleva nainen IS:lle.

Hän kertoo olevansa laihialainen ja asuvansa melko lähellä tekopaikkaa. Siksi hän ei halua kommentoida asiaa nimellään ja kasvoillaan.

– Etenkin epäillyn lasten kannalta on ikävää, kun asiasta puhutaan ja juorutaan jatkuvasti.

60-vuotias nainen kuoli kotonaan viime vuoden heinäkuussa. Asiaa alettiin nopeasti tutkia henkirikoksena, ja tutkintaa varten vangittiin naisen aviomies sekä asunnossa paikalla ollut mies ja noin 50-vuotias nainen.

Pian heidät kuitenkin vapautettiin, kunnes toukokuussa nainen vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Hurjia huhuja
Surmatyö tapahtui tuiki tavallisella laihialaisella omakotitaloalueella, jossa on heinäkuisena keskiviikkoiltana hiljaista ja rauhallista. Hyvin hoidetut puutarhat reunustavat asfaltoituja katuja ja kujia. Mikään ei viittaa edellisvuoden väkivaltaisiin tapahtumiin.

Poliisin mukaan myös surmailtana oli rauhallista. Tutkinnanjohtaja Hans Fagerström luonnehti aiemmin tilannetta ”normaaliksi illaksi Laihialla”. Henkirikoksen taustalla ei ollut juhlia tai ”ryyppyremmiä”.

Heti surmatyön tapahduttua paikkakunnalla käynnistyi armoton huhumylly. Moni tunsi surmatun ja tämän miehen sekä teosta epäillyn naisen, ja noin 8 000 asukkaan Laihialla tieto levisi nopeasti.

– Kaikki muka tiesivät, mitä on tapahtunut, vaikka eivät oikeasti tienneetkään, sanoo edellä mainittu nainen kauppareissullaan.

Etunimillään esiintyvät Päivi ja Harri kertovat esimerkkinä, kuinka heti surmatyön jälkeen kylillä liikkui hurjia huhuja.

– Osa jutuista oli aivan tällaista huuhaata, josta tiesin heti, että se ei voi olla totta, Päivi sanoo.

Hän tuntee tapahtumissa osallisina olevat ihmiset, vaikkakaan ei kuulu lähipiiriin. Päiviä ja Harria kummeksuttaa, miksi tapauksen tutkiminen on kestänyt niin kauan.

Teko järkyttää
Vaikka laihialaiset eivät ole lainkaan yllättyneitä epäillyn henkirikoksen motiivista, he ovat silti järkyttyneitä tapahtuneesta.

Surmatyön tekotapa herättää sekin ihmetystä. Poliisin mukaan uhrissa ei ollut ulkoisia vammoja. Aiemmin on myös kerrottu, että häntä ei surmattu insuliinilla. Poliisi halusi poissulkea tämän tekotavan, sillä paikkakunnalla levisi valheellisia huhuja asiasta. Tekotavasta poliisi pysyy edelleen vaitonaisena.

– En pysty avaamaan tekotapaa enempää. Katson, ettei poliisi voi sitä paljastaa, tutkinnanjohtaja Fagerström sanoi IS:lle keskiviikkona.

Noin viisikymppisen naisen epäillään toimineen yksin, mutta hänen lisäkseen taposta epäillään tällä hetkellä kahta miestä. Toinen miehistä oli uhrin aviomies.

Toinen miehistä taas saattoi olla paikalla sattumalta. Fagerström kertoo, että toinen miehistä tuli taloon kyydin perässä.

– Näyttää vahvasti siltä, että hän haki kyytiä paikasta A paikkaan B.

– Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, on täysin mahdollista, että hänellä ei ole tähän tekoon minkäänlaista osuutta. Tämmöinen uskomaton tarina voi olla ihan paikkansapitävä.

Oliko kyseinen henkilö entuudestaan tuttu muille osallisille?

– Sanotaan, että he ehkä tiesivät toistensa olemassaolosta kun puhutaan pienestä paikkakunnasta, mutta minkäänlaista ystävyyssuhteesta tai lähituttavuudesta ei ollut kysymys.

Aiempien tietojen mukaan toinen miehistä oli paikalla, kun epäilty henkirikos tapahtui. Toinen taas oli tapahtumapaikan lähistöllä.

– Näyttää siltä, ettei kumpikaan miehistä nähnyt tekoa, mutta onko toinen ollut paikalla vai ovatko molemmat olleet lähietäisyydellä, se jää nähtäväksi.

Tutkinnanjohtajan mukaan asian käsittely siirtyy vangitun naisen osalta syyttäjälle lähiaikoina. Vielä Fagerström ei sano suoraan, päättääkö poliisi tutkinnan miesten osalta. Hänen mukaansa miesten ei epäillä avustaneen naista.

– Johtopäätöksiä voi varmaan tehdä, kun on kysymys vakavasta henkirikoksesta ja ainoastaan yksi ihminen on vangittuna esitutkinnan ollessa näin loppusuoralla.
Lisätty uutinen ja kuva linkin takaa
-NILS-

Kuunsirppi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi »

Uhri oli juuri silloin perjantaina jäänyt kesälomalle ja oli kertonut, että odottaa kovasti lomaa, koska he olivat lähtemässä lapsensa luokse ulkomaille. En tiedä oliko matkaa suunniteltu aviomiehen kanssa, mutta jos oli, niin Virpi ei ilmeisesti kestänyt sitä, että miehellä on edessään mukava matka vaimonsa kanssa. Mustasukkaisuus ja hulluus samassa päässä on huono yhdistelmä. Kun uhrin viimeinen työpäivä ennen ihanaa lomaa loppui ennen iltaa, niin kuvioon sopisi pieni rentoutumishetki ennen matkaa. Olisiko saunateoria oikea? Mietin tuota loman alkamista ja työasioiden nollaamista työpäivän jälkeen. Uhrin aviomies on ollut ajamassa taksia ja tullut varmaan suoraa ajosta kotiin yöllä, kun on löytänyt vaimonsa. Ja Virpi taisi olla bailaamassa, mutta oli poistunut hetkeksi baarista ja muista lukeneeni että oli laulanut taas kahden aikaan karaokea. Tällaista luin täältä. Aika hyvin sopisi tuohon epäiltyyn tekoaikaan, jossa "seinillä oli korvat".

Sterling
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 8:25 pm
Paikkakunta: Vaihtelee

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Sterling »

Kuunsirppi kirjoitti:Uhri oli juuri silloin perjantaina jäänyt kesälomalle ja oli kertonut, että odottaa kovasti lomaa, koska he olivat lähtemässä lapsensa luokse ulkomaille. En tiedä oliko matkaa suunniteltu aviomiehen kanssa, mutta jos oli, niin Virpi ei ilmeisesti kestänyt sitä, että miehellä on edessään mukava matka vaimonsa kanssa. Mustasukkaisuus ja hulluus samassa päässä on huono yhdistelmä. Kun uhrin viimeinen työpäivä ennen ihanaa lomaa loppui ennen iltaa, niin kuvioon sopisi pieni rentoutumishetki ennen matkaa. Olisiko saunateoria oikea? Mietin tuota loman alkamista ja työasioiden nollaamista työpäivän jälkeen. Uhrin aviomies on ollut ajamassa taksia ja tullut varmaan suoraa ajosta kotiin yöllä, kun on löytänyt vaimonsa. Ja Virpi taisi olla bailaamassa, mutta oli poistunut hetkeksi baarista ja muista lukeneeni että oli laulanut taas kahden aikaan karaokea. Tällaista luin täältä. Aika hyvin sopisi tuohon epäiltyyn tekoaikaan, jossa "seinillä oli korvat".
Tämä. Tosin saunaan kun jää tuskin kuolee kovin nopeaa, jos säätö on saunassa. Jos taas ulkopuolelle, voihan saunan laittaa kuumimpaan lämpötilaan, silloinhan iskee nestehukka tosi nopeaa.

On tämä case. Tosin tuo hyönteismyrkky mistä luin tappaa jälkiä jättämättä. Mutta olisko V järki riittänyt niin pitkälle?

Epäilen silti yhä edelleen et taxari jollain lailla osallinen, ainakin suunnitteluun. Tosin sit olisi murha. Olisi kiva tietää oliko molemmilla passit hommattuna. Eli, oliko molemmat lähdössä reissuun, vaan vain toinen ?

Vai oliko taxari oikeasti hylännyt tämän V ja V Hermot ei kestäny.

Huhujen mukaan nämä kaksi olisivat pitäneet yhtä myös sen jälkeen, kun Virpi vapautui ensimmäisen pidätyksen jälkeen. Villeimmät huhut puhuvat jopa raskaudesta?

No eiköhän tämä selviä.
Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

Luonnokas

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Luonnokas »

Nyt kun tapahtuma-aikoja ja poliisin antamia kommentteja luin vielä uudelleen, heräsi pari ajatusta. Miesten ei epäillä avustaneen naista, eikä kumpikaan miehistä nähnyt tekoa. Aiempien tietojen mukaan toinen miehistä oli paikalla, kun epäilty henkirikos tapahtui. Toinen taas oli tapahtumapaikan lähistöllä.

- Juoppo on ollut tekoaikana talon pihapiirissä, muttei sisällä
- Taksikuskin auto on nähty talon läheisyydessä ennen puoltayötä tai vähän sen jälkeen

Ja villinä korttina: mitäs jos tapahtuneen henkirikoksen lisäksi kuviossa on mukana jotain muuta laitonta kuten lestinheittoa tms, josta ei olla haluttu jäädä kiinni?

kissafanii
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Touko 14, 2019 8:24 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja kissafanii »

Alussahan puhuttiin että taksari oli palaamassa yhteen vaimonsa kanssa. Tuo reissuasia olisi varmasti ollut Virpille kova pala.

Kostonhimoinen, juonitteleva nainen jota kyläläiset varoivat ja osa jopa pelkäsi? Lähti kesken karaokeillan tavoistaan poiketen pyörällä rakastajan vaimon luo. Varmasti tiesi että taksari ajossa, niin pieni kylä että näkynyt varmasti illan aikana kylän ainoan kuppilan liepeillä tai kylällä.

Rikkoi oven ikkunan että pääsi sisään ja.., ei ehtinyt uhri valmistautua/puolustautua raivoisaan hyökkäykseen. Koska uhrissa ei jälkiä, uskon että nukkunut tai Virpillä fyysinen yliote ihan koon ja kunnon perusteella mutta myös raivoisasta tunnetilasta johtuen. Tukehtumiskuolema arvaan minä.

Raskaana olisi sanoo huhut. Mutta ei taksarille vaan uudelle miehelle jonka luona viettänyt suurperheen äiti viikonloppunsa ennen vangitsemista. Olisiko taktinen veto.

Toivottavasti viaton uhri saa oikeutta.

Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1157
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

kissafanii kirjoitti: ...
Rikkoi oven ikkunan että pääsi sisään ja.., ei ehtinyt uhri valmistautua/puolustautua raivoisaan hyökkäykseen. Koska uhrissa ei jälkiä, uskon että nukkunut tai Virpillä fyysinen yliote ihan koon ja kunnon perusteella mutta myös raivoisasta tunnetilasta johtuen. Tukehtumiskuolema arvaan minä.
...
Tällaista ajattelin itsekin. Spekua: Olisiko uhri ollut nukkumassa vaikkapa unilääkkeiden voimalla? Pää tyynyllä, vatsallaan nukkuen? Surmaaja painanut tyynyn, peiton, muovin tms. naamalle? Ei jäisi kamppailun jälkiä tai merkkejä väkivallasta.
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

Sterling
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 8:25 pm
Paikkakunta: Vaihtelee

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Sterling »

Y09 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely
X85 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely lääkkeillä tai biologisilla aineilla
X86 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely syövyttävillä aineilla
X87 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely torjunta-aineilla
X88 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely kaasujen tai höyryjen avulla
X89 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely muiden määritettyjen kemikalien ja vahingollisten aineiden avulla
X90 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely määrittämättömän kemiallisen aineen avulla
X91 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely hirttämällä, kuristamalla tai tukehduttamalla
X92 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely upottamalla tai hukuttamalla
X93 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely ampumalla pistoolilla tai revolverilla
X94 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely ampumalla kiväärillä, haulikolla tai järeällä aseella
X95 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely muulla tai määrittämättömällä aseella ampumalla
X96 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely räjähdysaineiden avulla
X97 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely savun, tulen tai liekkien avulla
X98 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely höyryn, kuumien kaasujen tai kuumien esineiden avulla
X99 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely terävän esineen avulla
Y00 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely tylpän esineen avulla
Y01 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely työntämällä korkealta paikalta
Y02 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely työntämällä tai ohjaamalla liikkuvan esineen eteen
Y03 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely törmäämällä tahallisesti moottoriajoneuvolla
Y04 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely ilman aseita
Y05 Lihasvoiman käyttöön perustuva sukupuolinen väkivalta
Y06 Hylkääminen ja heitteillejättö
Y07 Muut pahoinpitelyoireyhtymät
Y08 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely muilla määritetyillä tavoilla
Y09 Murha, tappo tai muu tahallinen pahoinpitely määrittämättömillä tavoilla

Siinäpä vaihtoehtoja .
Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

Calapoliisi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Elo 01, 2019 5:14 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calapoliisi »

Mistä tiedetään, että reissuun lähtö on fakta eikä huhu?

Kuunsirppi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi »

Uhri on itse kertonut monille ihmisille, että on lähdössä matkalle ja iloinnut tulevasta lomastaan. Sitä en tiedä oliko menossa yksin vai miehensä kanssa. On se kumma kun ei saisi oman aviomiehensä kanssa olla ja tehdä mitä haluaa. Kuvastaa Virpin ajatusmaailmaa. Vaimo on vaimo ja rakastajatar on vain sivujuonne.

Sterling
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 8:25 pm
Paikkakunta: Vaihtelee

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Sterling »

Kuunsirppi kirjoitti:Uhri on itse kertonut monille ihmisille, että on lähdössä matkalle ja iloinnut tulevasta lomastaan. Sitä en tiedä oliko menossa yksin vai miehensä kanssa. On se kumma kun ei saisi oman aviomiehensä kanssa olla ja tehdä mitä haluaa. Kuvastaa Virpin ajatusmaailmaa. Vaimo on vaimo ja rakastajatar on vain sivujuonne.
Onko faktaa, että suhde oli ohi. Jos spekuloidaan vähän.
Taxari on voinut pitää 2 muijaa ns. Hollilla. Molemmat luulee, että suhde/ liitto ohitse.
Ei olis ensimmäinen kerta kun miehet vähä " pelaa". Mitäs jos taxari on heittänyt ilmaan V , olis helpompaa kun tuo akka ( uhri) olis vainaja. Toinen( V) ottanut totena tämän heiton.
Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

Vastaa Viestiin