60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Vaikea uskoa mihinkään tukehduttamisiin koska a) nainen tukehduttamassa toista aikuista naista ei vaan oikein tunnu todennäköiseltä ja b) miten tuohon tukehduttamistilanteeseen oikein päädyttiin, kun tuskin uhria vois hänen ollessaan valveilla tukehduttaa.

Tietääkseni tukehduttaminen pitäisi myös näkyä, jos ei muusta niin siitä, että naama ja suu on täynnä tyynyn tms tukehduttämisvälineen kuituja.

Toivottavasti tässä jutussa on nyt muitakin todisteita kuin kyläläisten epäilyt.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

Avatar
UglyBetty
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

Calapoliisi kirjoitti:Unohtakaa nyt ne murhaamiset vaginaan puhaltamalla. :) Jos poliisi sanoo, että tekotapaa ei voida pitää täysin poikkeuksellisena, niin... Ja kyllähän umpitollokin murhaaja keksii tavan, jossa onnistuminen on vähän varmempaa.

Minua häiritsee vähän se, että monesta asiasta näyttää olevan varma käsitys vailla mitään lähdeviitettä. Karaokelaulamisesta samana iltana jne. ”Kylillä puhutaan” tai ”Useat ovat nähneet” ovat vähän huonoja perusteluja, koska ihan perätön huhukin voi täyttää nuo kriteerit.
En nyt ihan muutaman sivun takaa löytänyt missä poliisi olisi noin maininnut. Voisitko linkittää missä noin on sanottu?
Lähinnä löytyy että ”tekotavasta poliisi pysyy vaitonaisena”.
Muokkaus tähän väliin: 54. sivun uutisessa poliisi kertoo tästä: ”ei tavanomainen henkirikos” ja tapaus on ”vaikea ja omituinen”

Kyllä varmasti umpitollokin keksii tavan jossa onnistuminen on varmempaa, mutta varmaan myös kiinnijääminenkin on varmempaa.
Niin, ja sen ilmaembolian voi saada muutakin kautta. Yhtä vaarallista silti.

Calapoliisi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Elo 01, 2019 5:14 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calapoliisi »

”Tekotapaa ei Fagerströmin mukaan voi pitää täysin poikkeuksellisena.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006189815.html

Jos vaginaan puhaltamisella kuolemisen todennäköisyys on äärettömän pieni ja murhattavan pitäminen aloillaan on ainakin yhtä epätodennäköistä kun itsellä on pää tai kompressori hänen jalkovälissä niin itse yrittäisin murhaa ennemmin vaikka säikäyttämällä uhrin ja toivoisin, että lyö päänsä.

Avatar
UglyBetty
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

Calapoliisi kirjoitti:”Tekotapaa ei Fagerströmin mukaan voi pitää täysin poikkeuksellisena.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006189815.html

Jos vaginaan puhaltamisella kuolemisen todennäköisyys on äärettömän pieni ja murhattavan pitäminen aloillaan on ainakin yhtä epätodennäköistä kun itsellä on pää tai kompressori hänen jalkovälissä niin itse yrittäisin murhaa ennemmin vaikka säikäyttämällä uhrin ja toivoisin, että lyö päänsä.
Oli kuolinsyy mikä tahansa, vaikuttaa siltä, että tuossa on ehkä jonkunlainen toimittajan virhe. Miksi kukaan kirjoittaisi tuollaisen lauseen?
(Ei voi pitää poikkeuksellisena = tavallinen tappo? Mutta kuitenkin kuvaillaan omituiseksi jne.)
Tai ei voi pitää täysin poikkeuksellisena, mutta melkein?
Tulkinnanvaraista.
”Tämä ei ole tavanomainen henkirikos”. Kuulostaisi siis siltä että ON poikkeuksellinen.

Ja turhaan jumiudut juuri vaginaan puhaltamiseen, sinne saa ilmaa muullakin tavalla ja kuten sanoin, ilmaembolian voi saada myös muulla tavalla.
Ja kuten sanoin, en väitä että tässä olisi niin käynyt, mutta se olisi kuolinsyy joka ei tosiaan heti näkyisi päälle päin. Siinähän meni melko kauan että kuolinsyy saatiin selville, ei mikään perus tukehduttaminen. Eikä myrkytys. Jne.

rahima
Hetty Wainthropp
Viestit: 473
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja rahima »

Taitaa tämä case olla rajatapaus eli kyseessä tapaturma, joka mahdollisesti liittyy vainajan perussairauksiin ja niiden hoitoon lääkkeillä. Toinen vaihtoehto myrkyttäminen ensisijaisesti lääkkeillä. Ilmaemboliat ovat äärimmäisen harvinaisia eikä tämä naisepäilty ole voinut niitä aiheuttaa elossa olevalle ihmiselle. Lääkäreille voi tällaisia vahinkoja sattua toimenpiteen yhteydessä, jos lääkärin koulutus on ollut puutteellista, mutta sellainen on heilläkin äärimmäisen harvinaista.Muut vaihtoehdot esim. hyönteismyrkyllä tappaminen tuntuu epätodennäköiseltä. Meillä on eräs tapaus, jossa naispuolinen henkilö pikkuhiljaa ruokki miestään hyönteismyrkyllä, seurauksena kuolema. Nainen tuomittiin elinkautiseen. Naiset ovat myrkyttäjiä, joten ehkä sieltä syy kuolemaan löytyy. Pianhan me tämä kuullaan parin viikon kuluttua, miten tapauksessa edetään.

Avatar
UglyBetty
Neuvoja-Jack
Viestit: 584
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

rahima kirjoitti:Taitaa tämä case olla rajatapaus eli kyseessä tapaturma, joka mahdollisesti liittyy vainajan perussairauksiin ja niiden hoitoon lääkkeillä. Toinen vaihtoehto myrkyttäminen ensisijaisesti lääkkeillä. Ilmaemboliat ovat äärimmäisen harvinaisia eikä tämä naisepäilty ole voinut niitä aiheuttaa elossa olevalle ihmiselle. Lääkäreille voi tällaisia vahinkoja sattua toimenpiteen yhteydessä, jos lääkärin koulutus on ollut puutteellista, mutta sellainen on heilläkin äärimmäisen harvinaista.Muut vaihtoehdot esim. hyönteismyrkyllä tappaminen tuntuu epätodennäköiseltä. Meillä on eräs tapaus, jossa naispuolinen henkilö pikkuhiljaa ruokki miestään hyönteismyrkyllä, seurauksena kuolema. Nainen tuomittiin elinkautiseen. Naiset ovat myrkyttäjiä, joten ehkä sieltä syy kuolemaan löytyy. Pianhan me tämä kuullaan parin viikon kuluttua, miten tapauksessa edetään.
Entäs jos kuitenkin olisi suisidi kyseessä :shock:

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

En ole asiantuntija mutta kyllä tuon ilmaembolian voi aiheuttaa joku muukin kuin lääkäri tms. Siis tuskin on koko ilmaembolia tässä kuolintapana, korostetaan nyt sitä, mutta vuosia sitten tutustuin vain mielenkiinnosta aiheeseen joka liittyi sydänkohtaukseen. Kyseessä oli tilanne jossa henkilö olisi tehnyt itsemurhan ilmaembolialla ja täten aiheuttanut itselleen sydänkohtauksen. Ymmärsin tuolloin että se on mahdollista ja vielä sitä on vaikea havaita. Sitä en muista että vaatiiko se ammattiosaamista siis että pitäisi olla lääkäri, sairaanhoitaja tai muu alan ihminen koulutukseltaan. Mutta tämä ihan toiseen tapaukseen liittyen enkä enää tarkkaan muista yksityiskohtia. Kyseessä ei ollut tuossa tapauksessa itsemurha vaan ihan "normaali" sydänveritulppa mutta silloin törmäsin tähän ilmaemboliaan ja sydänkohtauksen aiheuttamiseen esim. itselleen.
Kuten tuolla ylhäällä totesin että tuo vaginaalinen ilmaembolia oli vain sellaisen mielikuvituksen tuotos koska poliisi sitten myöhemmin mainitsi arkaluontoisuudesta. Mutta arkaluonteisuus lienee voi olla muutakin kuin "seksuaalissävytteistä" ylipäätään.

lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja lech »

rahima kirjoitti:Taitaa tämä case olla rajatapaus eli kyseessä tapaturma, joka mahdollisesti liittyy vainajan perussairauksiin ja niiden hoitoon lääkkeillä. Toinen vaihtoehto myrkyttäminen ensisijaisesti lääkkeillä. --- Naiset ovat myrkyttäjiä, joten ehkä sieltä syy kuolemaan löytyy. Pianhan me tämä kuullaan parin viikon kuluttua, miten tapauksessa edetään.
Jaa että mm. puhaltaminen vaginaan, säikäyttäminen, itsemurha, tapaturma ja myrkyttäminen olisivat kirjoittajien mielestä mahdollisia syitä kuolemaan. :D :D :D

Lomamatkaa odottava nainen tekee itsemurhan... joopa joo. No odotellaan virallista vastausta.

Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1561
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Ehkä juuri tuo herätti poliisien epäilykset että uhri oli lähdössä lomamatkalle. Ja sen vuoksi asiaa alettiin tutkia tarkemmin.

Kuunsirppi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi »

Calapoliisi kaipasi enemmän lähdetietoja tänne. Ihan ok, mutta tällaisella palstalla mielestäni on osattava olla tarkkana, miten paljon lähdetietoja voi kertoa. Ensinnäkin lähteet ovat usein asianomistajille läheisiä ihmisiä, mahdollisia todistajia ja henkilöitä, joita ei pidä julkisesti ja tahtomattaan sekoittaa nettikeskusteluihin. Mielestäni asiaan liittyviä sivullisia tulee suojella enkä tiedä miten sellaisen lähteen voisi tunnistamatta kertoa. Kun lukee ryhmän säännöt, on pykälässä 8 selkeästi kerrottu, että valheellista tietoa ei saa kertoa. Toisekseen siinä lukee, että mikäli kirjoitus on arvelua tai omaa luuloa, on se mainittava asiasta kerrottaessa. Siinä mielessä sanonta luulin tai kylillä puhutaan on minun mielestäni ihan ok. Jokainenhan tietää, että se ei ole faktatietoa ja sehän on juuri kerrottu niin kuin asia on kuultu. Kaiken lisäksi tällainen ryhmä, jossa spekuloidaan rikoksia on hiukan erilainen kuin muut palstat. Jos tänne kirjoittavat tietäisivät miten rikos on tehty ja kuka sen teki, niin silloinhan se olisi faktaa. Kaikki muu on arvelua ja omasta mielestäni täällä ei voikaan muuta kuin arvella. Kylillä puhutaan paljon tämän tapauksen tiimoilta ja ne puheet ovat puheita ja vastuu on lukijalla ymmärtää mitä kylillä puhuminen tarkoittaa. Siihen on suhtauduttava kriittisesti. Minäkin tiedän, että tekoaikana tapahtui jotain sellaista, että aikaraja teolle voidaan olettaa tiettyyn lyhyehköön ajankohtaan. Jotain tapahtui, mutta en kerro näkikö joku, kuuliko joku, tekikö joku havaintoja ja missä kuuli tai näki tai havannoi jotain. Enkä tietenkään kerro kuka reagoi johonkin. Eikö se ole päivänselvä asia, että en voi paljastaa lähteitä tällaisessa asiassa?
Viimeksi muokannut Kuunsirppi, Su Elo 04, 2019 6:48 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

En puhunut mitään itsemurhasta tässä tapauksessa jos luet Lech vaikka vähän tarkemmin. Sanoin että vuosia sitten luin ilmaemboliasta ylipäätään erään tapauksen kohdalla ja että sillä on mahdollista myös aiheuttaa vaikka itselleen sydänkohtaus jos haluaisi joku näin tehdä. Ilmaemboliaa on vaikea havaita jälkikäteen. Paino sanalla ilmaembolia, ja jota on vaikea havaita kuolinsyynä. Itsemurhasta puhuminen ei liity tähän tapaukseen millään lailla.

Calapoliisi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Elo 01, 2019 5:14 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calapoliisi »

Poliisi on sanonut, että TAPAUS on omituinen. Poliisi ei ole sanonut, että TEKOTAPA on omituinen.

lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja lech »

MissMallard kirjoitti:En puhunut mitään itsemurhasta tässä tapauksessa jos luet Lech vaikka vähän tarkemmin. Sanoin että vuosia sitten luin ilmaemboliasta ylipäätään erään tapauksen kohdalla ja että sillä on mahdollista myös aiheuttaa vaikka itselleen sydänkohtaus jos haluaisi joku näin tehdä. Ilmaemboliaa on vaikea havaita jälkikäteen. Paino sanalla ilmaembolia, ja jota on vaikea havaita kuolinsyynä. Itsemurhasta puhuminen ei liity tähän tapaukseen millään lailla.
Jos luet MissMallard vähän tarkemmin huomaat, että RumaBetty käytti sanaa "suisidi", jonka oletin tarkoittavan itsemurhaa. Vaginan puhallusjutut lähtivät sinulta.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

lech kirjoitti:
MissMallard kirjoitti:En puhunut mitään itsemurhasta tässä tapauksessa jos luet Lech vaikka vähän tarkemmin. Sanoin että vuosia sitten luin ilmaemboliasta ylipäätään erään tapauksen kohdalla ja että sillä on mahdollista myös aiheuttaa vaikka itselleen sydänkohtaus jos haluaisi joku näin tehdä. Ilmaemboliaa on vaikea havaita jälkikäteen. Paino sanalla ilmaembolia, ja jota on vaikea havaita kuolinsyynä. Itsemurhasta puhuminen ei liity tähän tapaukseen millään lailla.
Jos luet MissMallard vähän tarkemmin huomaat, että RumaBetty käytti sanaa "suisidi", jonka oletin tarkoittavan itsemurhaa. Vaginan puhallusjutut lähtivät sinulta.
Juu kiitos tarkennuksesta! Mainitsin kyllä sanan itsemurha mutta se liittyi ihan toiseen kuolintapaukseen. Vaginaembolia on vain mielikuvituksen villi jatkotuotos siitä että jo tuolla ketjussa paljon aiemmin pohdin mahdollista ilmaemboliaa ylipäätään kuolin-surmasyynä.

Marrasq
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: La Heinä 28, 2018 12:25 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Marrasq »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Ihmettelen huhua että olisi raskaana.. Ikää kuitenkin 50vuotta..
Virpi täyttää syksyllä 48 vuotta ja aikanaan kun oli avioliitossa toitotti että tekee muksut vain yhden miehen kanssa.Avioeron alkuaikoina huuteli pubissa olevansa vapaa nainen eikä kukaan komentele. No, se vapaushan nähtiin mihin se vei.

Vastaa Viestiin