Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Syyttäjä: Ex-vaimonsa puukottaneen miehen teko oli teurastus – mustasukkaiseksi kuvailtu mies piilotti keittiön lieden taakse valvontakameran ”ISIS:in takia”

Kuva
Murhasta syytetty mies ja tämän asianajaja Minna Pilviö Tampereen käräjäoikeudessa. Tampereella alkoi murhaoikeudenkäynti Takahuhdissa viime marraskuussa tapahtuneesta veriteosta. (KUVA: KALLE PARKKINEN)

Julkaistu: 7.8. 11:48

Tampereella alkoi keskiviikkona kaksipäiväiset murhakäräjät.

SYYTTÄJÄ vaatii 50-vuotiaalle ulkomaalaistaustaiselle miehelle murhatuomiota tapauksessa, joka sai alkunsa viime marraskuussa. Tuolloin sekavasti käyttäytynyt mies käveli Tampereella poliisiasemalle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Kaksipäiväinen käräjäoikeuskäsittely alkoi keskiviikkona aamulla Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

Toinen syytekohta oikeudenkäynnissä on salakuuntelu. Syyttäjän mukaan mies kuunteli salaa entistä vaimoaan keittiölieden taakse piilotetulla valvontakameralla ainakin 174 kertaa.

Puolustusasianajajan mukaan miehen motiivi salakuunteluun ei ollut mustasukkaisuus. Asianajajan mukaan mies on halunnut tietää, kenen kanssa ex-puoliso on ollut tekemisissä. Syyksi mies on ilmoittanut sen, että hän tiesi terroristijärjestö ISIS:in hakevan kontakteja länsimaista ja pelkäsi ex-puolison joutuvan tällaisen vaikuttamisen kohteeksi.

Syyttäjän mukaan mies on puukottanut vaimoaan lyömällä tai viiltämällä 16 kertaa marraskuun 28. päivänä vuonna 2018. Pari oli eronnut jo vuonna 2009, mutta mies oli jatkuvasti ex-vaimonsa asunnolla, vaikka oli hankkinut omankin asunnon.

Murhasyytettä tukee syyttäjän mukaan se, että teko oli erityisen raaka ja julma. Syyttäjän mukaan on myös näyttöä siitä, että mies oli järjestellyt ennen tekoaan raha-asioitaan muun muassa myymällä omaisuuttaan alihintaan Irakissa. Se puoltaisi teon suunnitelmallisuutta.

Syyttäjän mukaan mies oli Irakissa ollessaan kertonut, että tämän vaimo pettää häntä ja että hän aikoo tappaa puolisonsa. Mies oli palannut Irakista Suomeen vain viikkoa ennen tekoiltaa.

Syyttäjän mustasukkaiseksi kuvailema mies oli urkkinut entisen puolisonsa puhelimen salasanat ja käynyt syyttäjän mukaan tämän viestejä läpi sekä ottanut niistä kuvia.

Puolustusasianajaja kertoi oikeudenkäynnissä, että hänen päämiehensä myöntää tapon mutta kiistää murhan. Hän myös kiistää järjestäneensä omaisuusasioita ennen tekoa.

Tapahtuma-aamuna syytetyn ex-vaimo oli vienyt lapsen tai lapsiaan päivähoitoon, kertoo syyttäjä. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt eräälle henkilölle viestin, jossa hän kertoi ex-miehensä kuulleen hänen yrittäneen järjestää toiselle miehelle viisumia Suomeen.

Syyttäjän mukaan tämä oli viimeinen tikki mustasukkaisuudesta kärsineelle ex-miehelle. Mies meni asuntoon, jossa hän tiesi ex-vaimonsa olevan yksin ja puukotti ex-puolisoaan 16 kertaa.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen kertoi oikeudessa, että ei ole nähnyt vastaavaa raakuutta puukotusiskuissa 35 vuoden uransa aikana. Syyttäjä kuvaa tekoa ”teurastukseksi”.

OIKEUDENKÄYNNIN alussa kuultiin todistajana poliisia, joka hoiti asiaa, kun mies käveli marraskuussa poliisilaitokselle kertomaan puukottaneensa vaimoaan.

Todistajan mukaan mies käyttäytyi hyvin sekavasti ja hänen taskustaan tippui lääkkeitä lattialle. Näistä lääkkeistä poliisi ei kuitenkaan osannut kertoa sen enempää.

Miehen aivan aluksi vastaanottaneelle henkilölle mies kertoi olevansa huolissaan vaimostaan, koska tämä on itsetuhoinen. Todistajana nyt toimineelle poliisille hän kuitenkin kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Mies otettiin heti kiinni törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi kysyi osoitetta, ja sinne lähetettiin välittömästi poliisipartio. Mies vietiin riisutettavaksi, jolloin hänen vaatteistaan löytyi jonkin verran verta. Pian paikalle lähetetyltä poliisipartiolta kuultiin, että uhri oli löytynyt asunnosta kuolleena.

Kaksipäiväiset käräjät alkoivat Tampereella keskiviikkona sekaannuksella, kun vastaajan mukaan hän ja hänen tulkkinsa puhuivat eri murretta. Ilmeisesti murteet olivat hyvin lähellä toisiaan, mutta niillä oli eroja joissakin sanoissa.

Asia ratkaistiin lopulta niin, että paikalle tuotiin uusi tulkki.

MIES on aiemmin tuomittu lastensa vapaudenriistosta ja yhden lapsensa pahoinpitelystä vuosina 2008–2010.

Tuomion mukaan mies lukitsi perheensä öiksi asuntoon ja löi yhtä lapsistaan. Mies on tuomittu myös vaimonsa pahoinpitelystä.

Vuonna 2010 naiselle ja lapsille myönnettiin vuoden mittainen lähestymiskielto miestä vastaan. Lähestymiskieltohakemuksen perusteluissa vedottiin miehen kontrolloivaan käytökseen, joka jatkui vielä senkin jälkeen, kun pari muutti erilleen. Pariskunta erosi vuonna 2009. Pariskunnalla on viisi lasta, joista kaksi on jo aikuisia.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 97060.html

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3915
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.” - Päivi Nerg

Kaikille idioottipäättäjille tuomiot avunannosta murhaan.
"Those who want respect, give respect."

Avatar
ajanpatina
Jack Bauer
Viestit: 963
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Loimaa, Tampere
Viesti:

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja ajanpatina »

jepulis82 kirjoitti:”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.” - Päivi Nerg

Kaikille idioottipäättäjille tuomiot avunannosta murhaan.
Ei ollenkaan huono idea. Vastuunkantaminen tarkoittaa oikeesti vastuun ottamista ja vastaamista myös. :idea: :evil:
Kaikella on aikansa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ex-vaimonsa murhasta ja salakuuntelusta syytetty mies oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen

Entisen vaimonsa murhasta syytetty viisikymppinen mies oli mielentilatutkimuksen mukaan teon tehdessään syyntakeinen, eli hän ymmärsi tekonsa seuraukset, kerrotaan Pirkanmaan käräjäoikeudesta STT:lle.

Tampereella viime vuoden marraskuussa tapahtunutta henkirikosta käsiteltiin käräjäoikeudessa keskiviikkona ja torstaina.

Syyttäjän mukaan mies löi ja viilsi naista veitsellä ainakin 16 kertaa. Yksi isku osui sydämeen. Henkirikoksen taustalla oli syyttäjän mukaan mustasukkaisuus. Mies oli syyttäjän mukaan seurannut naisen toimintaa ja salakuunnellut tätä.

Kiistää murhan
Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Mies myöntää tappaneensa naisen, mutta kiistää murhan. Käräjäoikeus antaa tuomion asiassa elokuun lopulla.

Mies on aiemmin tuomittu naisen ja yhden lapsensa pahoinpitelystä sekä perheensä vapauden riistämisestä. Vuonna 2010 naisen ja lasten suojaksi määrättiin lähestymiskielto, ja viranomaiset olivat huolissaan miehen väkivaltaisuudesta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ex- ... en/7506904

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ex-vaimonsa puukottaneelle miehelle elinkautinen murhasta – mustasukkainen mies ”teurasti” uhrin
Shawn Ahmed Hassan saapui Pirkanmaan käräjäoikeuteen 7. elokuuta kasvot peitettynä. (KUVA: KALLE PARKKINEN)
Shawn Ahmed Hassan saapui Pirkanmaan käräjäoikeuteen 7. elokuuta kasvot peitettynä. (KUVA: KALLE PARKKINEN)
tamperelaismies.jpg (18.3 KiB) Katsottu 5320 kertaa
Tapaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun mies käveli Tampereella poliisilaitokselle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina viisikymppisen miehen elinkautiseen vankeuteen ex-puolisonsa salakuuntelusta ja murhasta. Murha tapahtui oikeuden mukaan Tampereella viime vuoden marraskuussa.

Mies löi ja viilsi ex-puolisoaan veitsellä 16 kertaa tämän omassa kodissaan. Yksi veitsenpistoista osui sydämeen. Mies oli puhunut uhrin tappamisesta käydessään Irakissa vain reilua viikkoa ennen tekoa.

Shwan Ahmed Hassan, 51, oli vielä vuosia eron jälkeen mustasukkainen ja seurasi naisen toimintaa. Mies oli selvittänyt naisen puhelimen suojakoodin ja saanut tietää, että nainen viestittelee toisen miehen kanssa. Pari oli eronnut vuonna 2009, mutta mies vietti jatkuvasti aikaa uhrin asunnolla.

Tapaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun mies käveli Tampereella poliisilaitokselle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Asiasta käytiin oikeutta elokuun alussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Tuolloin syyttäjä kuvaili miehen tekoa ”teurastukseksi”.

Tapahtuma-aamuna tuomitun ex-vaimo oli vienyt lapsen tai lapsiaan päivähoitoon, kertoi syyttäjä oikeudenkännissä. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt eräälle henkilölle viestin, jossa hän kertoi ex-miehensä kuulleen hänen yrittäneen järjestää toiselle miehelle viisumia Suomeen.

Syyttäjän mukaan tämä oli viimeinen tikki mustasukkaisuudesta kärsineelle ex-miehelle. Mies meni asuntoon, jossa hän tiesi ex-vaimonsa olevan yksin ja puukotti tätä 16 kertaa.

MIEHEN mukaan hän ei suunnitellut tai harkinnut tekoa. Hän myönsi henkirikoksen pikaistuksissa tehtynä tappona. Oikeus kuitenkin totesi, että teko oli murha sen julmuuden ja raakuuden takia.

Oikeus määräsi miehen korvaamaan naisen kahdelle täysi-ikäiselle lapselle kummallekin 10 000 euroa ja kolmelle alaikäiselle kullekin 15 000 euroa korvausta äitinsä menettämisen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomiosta voi valittaa.
IltaSanomat
22.8. 16:55
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Elo 22, 2019 5:31 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mus ... an/7520820

Mustasukkainen mies seurasi ex-puolisoaan ja murhasi tämän raa'asti puukottamalla – passitettiin elinkaudeksi vankilaan

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään viisikymppisen miehen elinkautiseen vankeuteen ex-puolisonsa salakuuntelusta ja murhasta.

Murha tapahtui oikeuden mukaan Tampereella viime vuoden marraskuussa. Mies löi ja viilsi ex-puolisoaan veitsellä 16 kertaa tämän omassa kodissaan. Yksi veitsenpistoista osui sydämeen. Mies oli puhunut uhrin tappamisesta käydessään Irakissa vain reilua viikkoa ennen tekoa.

Sairaalloisen mustasukkaiseksi kuvailtu mies salakuunteli ex-vaimoaan ja puukotti raa’asti iskemällä veitsellä sydämeen – syyttäjä vaatii elinkautista itsensä ilmiantaneelle miehelle
Shwan Ahmed Hassan, 51, oli vielä vuosia eron jälkeen mustasukkainen ja seurasi naisen toimintaa. Mies oli selvittänyt naisen puhelimen suojakoodin ja saanut tietää, että nainen viestittelee toisen miehen kanssa.

Miehen mukaan hän ei suunnitellut tai harkinnut tekoa. Hän myönsi henkirikoksen pikaistuksissa tehtynä tappona. Oikeus kuitenkin totesi, että teko oli murha sen julmuuden ja raakuuden takia.

Oikeus määräsi miehen korvaamaan naisen kahdelle täysi-ikäiselle lapselle kummallekin 10 000 euroa ja kolmelle alaikäiselle kullekin 15 000 euroa korvausta äitinsä menettämisen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomiosta voi valittaa.

Supoteus
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Supoteus »

Mies on selvästi monikulttuurisuuden ilmentymä. Onko tietoa oliko hän muslimi? Ja oliko vaimo ihan kantasuomalainen vai myös heikäläisiä?
"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Pitsan tai kebabinvääntäjä ainakin.
Tmi Hassan Shwan Ahmed
1580493-3
TOIMINTA LAKANNUT

Yrityksen perustiedot
Y-tunnus:

1580493-3 (YTJ)
Yhtiömuoto:

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (YTJ)
Toimiala:

Ruokakioskit (56103) (YTJ)
Kotipaikka:

TAMPERE
Yrityksen kieli:

suomi (YTJ)
https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yr ... d/15804933

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Iltalehti ei julkaise tekijän nimeä uhrin lasten suojelemiseksi. Sekä tuomittu että uhri ovat kotoisin Lähi-idän alueelta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4219 ... 3aef2b2b81

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Ex-vaimon murhasta elinkautinen – mustasukkainen mies ylpeili teollaan

UUTISET 22.8.2019 15:59

Shwan Ahmed Hassan suunnitteli tekonsa ja murhasi ex-vaimonsa 16 puukoniskulla.

MURHA Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 51-vuotiaan Shwan Ahmed Hassanin elinkautiseen vankeusrangaistukseen entisen vaimonsa murhasta. Hassan murhasi ex-vaimonsa viime marraskuussa Tampereen Takahuhdissa. Teon syynä oli mustasukkaisuus.

Pariskunta oli eronnut jo vuonna 2009, mutta siitä huolimatta Shwan Hassan oleskeli jatkuvasti entisen vaimonsa ja lastensa kotona. Lapsilleen Hassan piti ankaraa kuria, ja hän sai pahoinpitelyistä useita tuomioita. Hassan muun muassa pahoinpiteli yhdeksänvuotiaan tyttärensä, kun tämä oli pitänyt yllään toppia. Hassan perusteli tekoaan sillä, että heidän kulttuurissaan ei toppia käytetä.

Syytteen mukaan Hassan oli entisestä vaimostaan sairaalloisen mustasukkainen. Hän asensi ex-vaimonsa keittiöön valvontakameran ja kuunteli sen avulla keittiössä käytyjä keskusteluja 174 kertaa. Oikeudessa Hassan perusteli kameran asentamista sillä, että hän halusi valvoa, onko ex-vaimo tekemisissä Isisin miesten kanssa.

Hassan sai tietää, että entisellä vaimolla on miesystävä. Viime marraskuun lopulla Hassan murhasi entisen vaimonsa iskemällä tätä puukolla 16 kertaa rintakehän ja vatsan alueelle. Syyttäjän mukaan kyseessä oli suoranainen teurastus.

Surmateon jälkeen Hassan meni tuttavansa luo ja kertoi tälle tappaneensa entisen vaimonsa, koska tämä oli pettänyt häntä muiden miesten kanssa. Sen jälkeen Hassan meni Tampereen poliisilaitokselle, ja kertoi puukottaneensa entisen vaimonsa.

Syyttäjän mukaan kyseessä oli harkittu teko. Hassan oli vähän ennen tekoaan kertonut Irakissa tuttavilleen, että hän aikoo tappaa ex-vaimonsa. Hassan oli myös myynyt omaisuuttaan alihintaan. Syyttäjän mukaan se osoitti, että Hassan suunnitteli murhaa ja oli varautunut tekonsa seuraamuksiin. Oikeudenkäynnissä tuli ilmi, että Hassan oli myös ylpeillyt sillä, että oli surmannut entisen vaimonsa.

Hassan määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Tutkimuksessa selvisi, että tekonsa aikaan Hassan on ollut täydessä ymmärryksessä. Hän on ollut syyntakeinen ja hänen on täytynyt ymmärtää tekonsa seuraukset. Oikeudessa Hassan myönsi tapon, mutta kiisti murhan.

Shwan Hassan tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin maksamaan viidelle lapselleen korvauksia kärsimyksistä, kahdelle lapselle 10 000 euroa ja kolmelle 15 000 euroa.

https://www.paivanlehti.fi/ex-vaimon-mu ... -teollaan/

Nääsmamma
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: La Joulu 01, 2018 6:54 pm

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Nääsmamma »

Iivis kirjoitti:Pitsan tai kebabinvääntäjä ainakin.
Ei ollut. Piti elintarvikekioskia.
Tunsin itseni ulkopuoliseksi. Onneksi asiantila oli muutettavissa.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Alibi onnistui saamaan kuvan tästä islaminuskoisesta murhaajasta ilman "kokopeittävää hijabia":

Kuva Alibi 9/19 s.64.
Kuva Alibi 9/19 s.64.
Shwan_Hassan.JPG (81.8 KiB) Katsottu 4188 kertaa
"Mä tienasin tällä", sanoi asianajaja saatuaan maksun Hassanin oikeudenkäynneistä aiheutuneista kuluista.

Periaatteessa Suomi, sen kansalaiset sekä päättäjät ovat syyllisiä murhaan. Hassan oli huonosti kotoutunut ja kenen vastuulla se sitten on, jos ei kotouttajien? Hän oli pudokas.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

EIT:n kuuluu antaa Suomelle taas tuomio, kun ei suojele asukkaitaan edes täällä, saati Lähi-Idässä.

PS.
Stubb_tiivistää.png
Stubb_tiivistää.png (31.07 KiB) Katsottu 4158 kertaa
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Takahuhdin murha: Mies salakuunteli ex-vaimoaan kuukausia ja lopulta murhasi naisen – valitti elinkautisesta, hovioikeus piti tuomion ennallaan

Turun hovioikeus piti Takahuhdin henkirikoksen tuomion ennallaan. Se katsoi Pirkanmaan käräjäoikeuden tavoin, että henkirikos oli poikkeuksellisen raa’alla tavalla tehty ja että mies oli täydessä ymmärryksessä teon tapahtuessa.

Tampereen Takahuhdissa yksityisasunnossa tapahtui marraskuun 2018 lopussa varhain arkiaamuna henkirikos, jossa menehtyi asunnossa asunut vuonna 1973 syntynyt nainen. Myöhemmin samana päivänä naisen ex-mies ilmoittautui itse Tampereen poliisiasemalle. Mies kertoi naisen osoitteen, poliisi lähti paikalle ja nainen löytyi asunnosta kuolleena.

Takahuhdin murhaa puitiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa reilu vuosi sitten, elokuussa 2019, kun uhrin ex-miestä vastaan nostettiin syyte murhasta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi myöhemmin Shwan Ahmed Hassanille tuomion murhasta ja määräsi hänet elinkautiseen vankeuteen.

Samalla mies sai tuomion ex-vaimonsa salakuuntelusta. Mies oli asentanut ex-vaimonsa keittiölieden taakse valvontakameran, jolla mies tallensi keittiöstä tulevia ääniä yli 170 kerralla.

Mies sanoi olleensa alentuneesti syyntakeinen

Mies valitti tuomiosta murhan osalta Turun hovioikeuteen. Mies vaati, että tuomio alennettaisiin alentuneesti syyntakeisena tehdyksi tapoksi ja että rangaistusta ainakin alennettaisiin. Lisäksi hän vaati, että omaisille määrättyjä korvauksia pienennettäisiin.

Mies perusteli vaatimuksia sillä, että teko ei hänen mukaansa ollut erityisen raa’alla tai julmalla tavalla tehty eikä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Mies myös yritti saada tuomiota lievemmäksi vetoamalla siihen, että hän itse edisti rikoksen selvittämistä.

Miehelle tehtiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimus, jossa hänet todettiin syyntakeiseksi puukotuksen tapahtuessa. Hovioikeus katsoi, että sillä ei ollut syytä olla eri mieltä raportin tehneiden tahojen kanssa.

Hovioikeus myös piti tekotapaa julmana ja raakana. Vammojen perusteella nainen yritti puolustautua iskuilta, mutta mies ei lopettanut iskuja. Henkirikos tapahtui kookkaalla keittiöveitsellä.

Taustalla sairaalloista mustasukkaisuutta

Murhan motiivi oli syyttäjän mukaan miehen sairaalloinen mustasukkaisuus, vaikka pari oli eronnut vuosikymmentä aiemmin.

Henkirikoksen jälkeen marraskuussa 2018 mies ajeli tuttavansa luokse, jonne hän vei muun muassa muistikortin, jossa oli kuvia naisen ja muiden miesten keskusteluista. Mies tiesi, että hänen ex-vaimollaan oli muita miehiä.

Miehen käytös oli syyttäjän mukaan sairaalloisen mustasukkaista jo pidemmän aikaa. Mies kuunteli naisen asunnossa käytyjä keskusteluja oikeudetta ainakin toukokuun 2018 puolivälistä lähes henkirikoksen tapahtumapäivään saakka.

Miehellä on myös aiempia rikostuomioita. Hän on todettu syylliseksi muun muassa lastensa vapaudenriistoon ja pahoinpitelyyn.

https://www.aamulehti.fi/a/fef1823e-13f ... 2737894164

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Mustasukkainen irakilaismies murhasi entisen vaimonsa 16 veitseniskulla – väitti hovioikeudessa naisen haukkuneen homoksi

29.10.2020 19:24 Petri Saarela

Shwan Ahmed Hassan murhasi vaimonsa 28. marraskuuta 2018.
Tampereella asuva irakilaispariskunta oli ollut yhdessä 29 vuotta, mutta kolme vuotta aiemmin mies oli saanut tietää, että nainen oli löytänyt Irakista toisen miehen.

Seurasi ero, mitä miehen oli erittäin vaikea hyväksyä. Hassan oli edelleen mustasukkainen naisesta ja puhui silloin tällöin naisen tappamisesta.

Mustasukkainen mies väitti myöhemmin, että ei halunnut ISIS-miestä entiselle vaimolleen, joten hän halusi tietää enemmän Irakissa olevasta toisesta miehestä. Olipa syy mikä hyvänsä, mies joka tapauksessa salakuvasi entistä vaimoaan ja saatuaan käsiinsä tämän matkapuhelimen kopioi siitä naisen lähettämiä viestejä.

Vain vähän ennen veritekoa irakilaismies sai tietää, että nainen aikoo auttaa uuden miesystävänsä Irakista Suomeen. Hassan kävi sitten Irakissa, missä hän ilmeisesti valmistautui tulevaan veritekoon myymällä Irakissa sijaitsevan kiinteistön kolmannelle osapuolelle.

Surmapäivän aamuna entisellä pariskunnalla oli riitaa, joka päättyi raakaan surmaan. Hassan tappoi entisen vaimonsa 16 veitseniskulla, joista 10 osui rintaonteloon. Iskut olivat erittäin voimakkaita, sillä myös kylkiluut vaurioituivat.

Teko oli julma, sillä nainen oli yrittänyt puolustautua veitseniskuilta paljain käsin sekä nostamalla jalan suojaamaan vatsaa. Asia kävi ilmi murhatun naisen käsissä, sormissa ja reidessä olleista viiltohaavoista.

Lukuisista veitseniskuista huolimatta nainen oli elossa jonkin aikaa veriteon aikana. Hassan puukotti entistä vaimoaan vielä tämän maatessa maassa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 22. elokuuta 2019 vuonna 1968 syntyneen Shwan Ahmed Hassanin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja salakuuntelusta.

Naisen omaisille mies määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia kaikkiaan 65 000 euroa.

Hassan valitti tuomiosta hovioikeuteen. Mies vaati, että tuomiota lievennetään alentuneesti syyntakeisena tehdyksi tapoksi. Teko ei miehen mielestä muutenkaan ollut erityisen raaka, julma eikä törkeä.

Hassan kertoi silmittömän raivostumisen syyksi sen, että entinen vaimo olisi haukkunut häntä homoksi, mikä ”on heidän kulttuurissaan pahin loukkaus miehelle”.

Lisäksi Hassan väitti valituskirjelmässä, että hänen kykynsä hallita käyttäytymistään olisi merkittävästi alentunut epäsosiaalisen persoonallisuushäiriön sekä patologisen epävakauden, impulsiivisuuden ja kypsymättömyyden vuoksi.

Turun hovioikeus ei ratkaisussaan 31. elokuuta 2020 muuttanut Pirkanmaan käräjäoikeuden elokuussa 2019 antamaa tuomiota.

Hassanille Niuvanniemen sairaalassa suoritetun mielentilatutkimuksen perusteella miehen todettiin olleen tekohetkellä syyntakeinen eivätkä hänen aiemmin esittämänsä potilasasiakirjat muutoinkaan tukeneet muuta tulkintaa.

Asianajajien palkkioita käräjäoikeuden ja hovioikeuden käsittelyissä syntyi kaikkiaan 41 238 euroa, mistä Suomen valtio voi toivoa saavansa tuomitulta takaisin 2945 euroa.

Ruumiinavauskustannukset 1808 euroa Hassan joutuu myös maksamaan valtiolle takaisin.

Lähteet Pirkanmaan käräjäoikeuden ja Turun hovioikeuden tuomiot.

https://www.kansalainen.fi/mustasukkain ... n-homoksi/

Vastaa Viestiin