Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

DDR
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: La Loka 12, 2013 2:44 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja DDR » Pe Elo 09, 2019 2:34 pm

Noniin, reilu viisi vuotta on lusittu nyt "13 vuoden" tuomiosta. Alkaa neidillä, vai rouvako lienee nykyisin, siviili häämöttämään. Mahtaakohan Ouluun palata? Lomat on kyllä Oulussa lorvinut. Jossain avotalossa lusinee...

jepulis82
Helen Mirren
Viestit: 1458
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja jepulis82 » Su Elo 11, 2019 9:37 am

DDR kirjoitti:Noniin, reilu viisi vuotta on lusittu nyt "13 vuoden" tuomiosta. Alkaa neidillä, vai rouvako lienee nykyisin, siviili häämöttämään. Mahtaakohan Ouluun palata? Lomat on kyllä Oulussa lorvinut. Jossain avotalossa lusinee...
On varmaan parantunut ja yhteiskuntakelvollinen yksilö piakkoin. Ei tällaiset ikinä parane, mutta kun vankilassa tai hoidossa pitäminen on niin kallista. Katsellaan mitä tulevaisuus tuo, lisää kuolleita lapsia vai kenties aikuisia.
"Those who want respect, give respect."

Maukka Peruslätkä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 114
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » La Touko 23, 2020 9:20 am

Kellarissa lojuvista säkeistä paljastui kammottava salaisuus – viiden lapsen taposta tuomittu äiti pääsemässä koevapauteen

Kesäkuun alussa tulee kuluneeksi kuusi vuotta Oulun vauvasurmien paljastumisesta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan tapoista tuomittu äiti on pääsemässä koevapauteen.

Ihmisen hampaat kehittyvät kiilteestä sisäänpäin niin, että ensiksi tulee kruunu, sitten vasta juuret. Kun lapsi syntyy, maitoetuhampaiden kruunut ovat jo lähes kovettuneet ikenen alla.

Ei ole tarkkaa tietoa, miksi niin käy, mutta synnytyksen aikana maitoetuhampaiden kiilteeseen piirtyy neonataalilinja, nähtävissä oleva raja. Neonataali tarkoittaa vastasyntynyttä.

Mutta: tämä pätee vain, jos lapsi elää. Jos lapsi syntyy kuolleena tai kuolee synnytyksessä, neonataalilinjaa ei muodostu.

Neonataalilinjan olemassaolo oli yksi keskeisistä todisteista, joiden perusteella kesällä 2014 paljastuneet Oulun vauvasurmat todettiin henkirikoksiksi.

Vuonna 1979 syntynyt oululaisnainen synnytti vuosina 2005–2013 yhteensä viisi lasta. Nainen väitti lasten olleen syntyessään elottomia ja reagoimattomia, kuolleita, minkä vuoksi hän laittoi lapset piiloon johonkin astiaan – kuten siivoussankoon tai kenkälaatikkoon – ja laittoi kannen päälle.

Kiilletutkimusten perusteella lapset olivat kuitenkin elossa ja elivät synnytyksen jälkeen yhdestä neljään vuorokautta.
Mielentilatutkimuksen mukaan äiti kärsi sekamuotoisesta persoonallisuushäiriöstä mutta kykeni kuitenkin ymmärtämään tekojensa seuraukset.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi lasten äidin viidestä murhasta elinkautiseen, mutta Rovaniemen hovioikeus katsoi henkirikokset murhien sijaan tapoiksi.

Tuomioksi tuli 13 vuotta vankeutta.

Tuomitulla tarjoilijanaisella ei ollut ennestään rikoksia taustallaan, ja lähtökohtaisesti ensikertalaiset pääsevät ehdonalaiseen vapauteen kärsittyään puolet määrätystä rangaistuksesta.

Naisen tapauksessa se tarkoittaa kuutta ja puolta vuotta vankeutta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan nainen on pääsemässä valvottuun koevapauteen nyt kesällä 2020. Koevapaus edeltää ehdonalaista vapauttamista ja voi alkaa aikaisintaan puolta vuotta aiemmin.

Se, että äiti surmaa lapsensa, on nykypäivän Suomessa äärimmäinen ja poikkeuksellinen teko.

Näin ei ole aina ollut. Vuosisadan alun ja sotien välisenä aikana naisten henkirikollisuus kohdistui lähes kokonaisuudessaan omiin vastasyntyneisiin lapsiin.

Muutoinkin lasten riski kuolla henkirikoksen uhrina oli takavuosikymmeninä korkeampi. Esimerkiksi 1930-luvun lopulla sai suurta julkisuutta tapaus, jossa Sievin Jokikylässä asuneet vanhemmat olivat sopineet myrkyttävänsä arsenikilla lapsistaan viisi ja jättävänsä yhden henkiin. Syynä oli perheen taloudellinen ahdinko, ja äidin sisaret auttoivat vanhempia arsenikkipulverin hankkimisessa.

Yhteiskunnalliset muutokset ja lääketieteellinen kehitys ovat tehneet tämän tyyppisistä rikoksista harvinaisia. Ei-toivottuja raskauksia voidaan ehkäistä monin menetelmin, eikä lapsen saaminen avioliiton ulkopuolella ole häpeä.

Halutessaan raskaudenkeskeytyksen naisen ei tarvitse enää vaarantaa omaa henkeään kääntymällä ”enkelintekijöiksi” kutsututtujen puoskareiden puoleen, ja mielenterveyden häiriöitä ymmärretään paremmin. Neuvoloiden henkilöstö koulutetaan tunnistamaan muun muassa synnytyksen jälkeisen masennuksen merkit.

Tätä taustaa vasten onkin hämmentävää, kuinka Oulun vauvasurmista tuomittu nainen pystyi synnyttämään ja surmaamaan niin monta lastaan ilman, että kukaan ulkopuolinen tiesi lasten todellisesta kohtaloa – ei edes silloinen aviomies.

Rikossarja alkoi paljastua vasta 3. kesäkuuta 2014, kun kiinteistönhuoltajan epäilykset heräsivät hänen tarkastaessaan Oulun Heinäpäässä sijaitsevan kerrostalon kellaritilaa pahan hajun takia.

Kun kiinteistönhuoltaja paikallisti hajunlähteen eräässä komerossa lojuviin jätesäkkeihin, hän mursi komeron lukon, nosti jätesäkit pihalle ja hälytti paikalle poliisin.

Poliisipartion saapuessa paikalle kerrostalon pihalle oli kerääntynyt jo väkeä ihmettelemään, mitä oikein tapahtui. Väkijoukossa seisoi tummiin pukeutunut nainen.

Nainen kertoi poliiseille tietävänsä, mitä säkeissä on, mutta ei halunnut kertoa sitä parkkipaikalla kaikkien kuullen. Niinpä poliisit seurasivat naista sisälle tämän asuntoon.

Oven sulkeuduttua nainen sanoi, että hänen varmaankin pitää lähteä poliisin mukaan, sillä säkeissä oli hänen lastensa ruumiit. Hän kertoi säilyttäneensä ruumiita aiemmin pakastimessa, mutta hän oli vastikään muuttanut eikä uudessa asunnossa ollut pakastinta.

Rikostutkinnan aikana poliisi kuulusteli paitsi naista itseään, myös tämän läheisiä, työkavereita ja miehiä, jotka nainen nimesi lasten mahdollisiksi isiksi.

Kuulustelujen perusteella alkoi hahmottua kuva siitä, millä keinoin nainen oli pitänyt raskautensa salassa. Hän oli suosinut väljiä vaatteita ja keksinyt erilaisia selityksiä pyöristyvälle vatsalleen.

Eräs miestuttava kertoi, että oli edellisvuonna 2013 huomannut naisen olevan raskaana:

– Tiedän kyllä, miltä raskausmaha näyttää ja onnittelinkin häntä raskaudesta. Hän kiisti raskauden ja sanoi, että hänellä on joku suolistosairaus, jonka johdosta maha turpoaa. Hän yritti peitellä mahaansa isolla huivilla, löysillä vaatteilla ja kävelemällä perse pitkällä Iines Ankka -tyyliin.

Naispuolinen työkaveri puolestaan oli huomannut naisen olevan raskaana myös vuonna 2012:

– Loppukesästä 2012 epäilin pyöristyvästä vatsasta ja rinnoista johtuen hänen olevan raskaana ja tiedustelin asiaa häneltä --- Muutama kuukausi myöhemmin hän ilmoitti minulle, että hänen turvotukseensa on löytynyt syy ja se oli helikobakteeri. Samalla hän totesi minulle, että eikö hänen vatsansa olekin pienentynyt

Kenellekään ei kuitenkaan tullut mieleenkään, että nainen olisi synnyttänyt ja surmannut lapset. Ennemminkin ajateltiin, että nainen oli saanut keskenmenon, eikä häntä sen vuoksi painostettu puhumaan.

Viisi vastasyntynyttä oli kuollut, mutta miksi?

Nainen kertoi kuulusteluissa pitkällisesti elämästään ja ajatuksistaan, mutta ei pystynyt selittämään omia tekojaan.

Vaikka nainen oli käynyt suhteellisen säännöllisesti töissä, hänellä oli jatkuvasti rahaongelmia. Hän oli velkaantunut monelle taholle ja vuosien varrella saataviaan olivat karhunneet niin sähköyhtiö, pikavippiyritykset kuin vuokranantajatkin. Nainen oli häädettykin yhdestä asunnosta maksamattomien vuokrien takia.

Hän oli lainannut rahaa myös perheeltään, ystäviltään, puolitutuilta ja työkavereilta.

– Hänellä oli aina rahapula ja hän on meidän asiakkaillekin velkaa. Olen itse lainannut hänelle joskus rahaa, mutta hän on maksanut ne takaisin, kertoi ravintolapäällikkö, yksi naisen työnantajista.

Alituiset rahahuolet eivät kuitenkaan selittäneet naisen toimintaa, ainakaan yksistään.

Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaa, hän yhtäältä ajatteli lapsia joka päivä ja toisaalta eli niin kuin heitä ei olisi koskaan ollutkaan. Asiakaspalvelutyössä hän oli oppinut, että omat huolet ja surut piti – ja pystyi – jättämään pukukoppiin.

Ajatuksen voi kenties tiivistää näin: jos ongelmaa ei myönnä eikä sitä yritä ratkaista, ongelmaa ei ole olemassa. Siksi hän ei myöntänyt raskauksia eikä esimerkiksi haudannut lapsia, vaan otti jäännökset mukaansa muuttaessaan uuteen kotiin.

– Mää lykkäsin sitä asiaa sillä lailla, että kyllä mää keksin jonkun ratkaisun. Tämä on todella, todella typerä vertaus, mutta samalla kaavaa kuin raha-asioiden kanssa, nainen kertoi kuulustelussa.

– Että niinku lykkää jonkun – muka vaan hetkeksi – pois ajatuksistaan, vaikka se onkin siellä koko ajan. Että kyllä mää keksin siihen jotakin... keksin miten hoidan tämän.

Samasta piirteestä todisti entinen koulukaveri, joka oli tuntenut naisen alaluokilta asti.

Koulukaveri kuvaili poliisikuulustelussa tarjoilijanaista hyvin empaattiseksi, sosiaaliseksi, hauskaksi ja älykkääksi, joka oli aina ollut hyvä koulussa.

– Mutta hänessä on ollut myös epäluotettava piirre, joka liittyy noihin valehteluihin. Sen huomasi jo yläasteella.

Koulukaverin mukaan nainen oli nuorena valehdellut hyvinkin mitättömistä asioista – kuten siitä, että sukulainen hankkisi hänelle uudet lasketteluvälineet.

– Hän kertoi asioista niin kuin olisi halunnut itse niiden olevan tai menevän --- Minulla on noista valehteluista sellainen tunne, että hän itse uskoi niihin ja halusi niillä jotenkin kääntää asiat positiiviseksi.

Kirjallisina lähteinä: Tapauksen esitutkintapöytäkirjat, Martti Lehti: Väkivallan hyökyaalto – 1900-luvun alkuvuosikymmenten henkirikollisuus Suomessa ja Luoteis-Virossa
Oulun vauvasurmat

■ Kesäkuussa 2014 Oulun Heinäpäässä sijaitsevan kerrostalon kellarista löytyi kätkö, josta paljastui viiden vauvan ruumiit.

■ Tutkimuksissa todettiin, että vauvat ovat syntyneet elävinä ja eläneet muutaman päivän ajan synnytyksen jälkeen.

■ Äiti kiisti surmanneensa lapset tahallaan. Käräjäoikeus tuomitsi äidin murhista elinkautiseen, mutta hovioikeus katsoi teot tapoiksi ja tuomio lieveni 13 vuoteen vankeutta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006515502.html

lokoisa
Alokas
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Touko 20, 2020 9:54 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja lokoisa » La Touko 23, 2020 11:50 am

Maukka Peruslätkä kirjoitti:
La Touko 23, 2020 9:20 am
viiden lapsen taposta tuomittu äiti pääsemässä koevapauteen[
Kaikki vapautuu aikanaan.

Takaisin Ouluun ja työelämään. Ko. kaupunki tarvitsee työkuntoisia ja tuottavia yksilöitä oluthanojen ääreen. Liekkö putkiakaan vielä katkaistu, joten uusia uimareita sisään vaan. Onnea Oulu.

aivoriihi
Tarkastaja Morse
Viestit: 952
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » La Touko 23, 2020 1:07 pm

Joo, tuubit pitaisi kylla olla jo poikki.
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5657
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja annaanna » La Touko 23, 2020 3:02 pm

aivoriihi kirjoitti:
La Touko 23, 2020 1:07 pm
Joo, tuubit pitaisi kylla olla jo poikki.
Munanjohtimiako tarkoitat. Käännösvirhe!
.............

Mielisairaaksi moni nimitteli, mutta ei. Tässä itse tiivistää monelle muullekin tutun ongelman, asioiden siirtämisen, ongelmien kieltämisen ja käsittelemisen, ylipäänsä päätöksenteon lykkäämisen. Uskomattoman pitkälle vietynä tosin.
Ajatuksen voi kenties tiivistää näin: jos ongelmaa ei myönnä eikä sitä yritä ratkaista, ongelmaa ei ole olemassa. Siksi hän ei myöntänyt raskauksia eikä esimerkiksi haudannut lapsia, vaan otti jäännökset mukaansa muuttaessaan uuteen kotiin.

– Mää lykkäsin sitä asiaa sillä lailla, että kyllä mää keksin jonkun ratkaisun. Tämä on todella, todella typerä vertaus, mutta samalla kaavaa kuin raha-asioiden kanssa, nainen kertoi kuulustelussa.

– Että niinku lykkää jonkun – muka vaan hetkeksi – pois ajatuksistaan, vaikka se onkin siellä koko ajan. Että kyllä mää keksin siihen jotakin... keksin miten hoidan tämän.
KUOLEMA RASISMILLE!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7551
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Touko 23, 2020 3:21 pm

annaanna kirjoitti:
La Touko 23, 2020 3:02 pm
Mielisairaaksi moni nimitteli, mutta ei. Tässä itse tiivistää monelle muullekin tutun ongelman, asioiden siirtämisen, ongelmien kieltämisen ja käsittelemisen, ylipäänsä päätöksenteon lykkäämisen. Uskomattoman pitkälle vietynä tosin. //
Kyllä tässä monet asiat useisiinkin mt-diagnooseihin viittaa, etkä taida itsekään uskoa terveen ihmisen edes kykenevän toimia näin, saati sitten että toimii ja vieläpä useita kertoja sarjassa?

Pelottava yksilö, joka kykenisi tekemään ihan mitä vain, Naisvaara sen varsinaisessa merkityksessä.
Burn
Loot
Murder

aivoriihi
Tarkastaja Morse
Viestit: 952
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » La Touko 23, 2020 3:27 pm

Annaannalle: Joo, niita munanjohtimia tarkoitin. Anteeksi etta et ymmartanyt :(
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5657
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja annaanna » La Touko 23, 2020 3:35 pm

aivoriihi kirjoitti:
La Touko 23, 2020 3:27 pm
Annaannalle: Joo, niita munanjohtimia tarkoitin. Anteeksi etta et ymmartanyt :(
Oppimattoman rahvaan sanasto on joskus kuitenkin hyvin kekseliästä, eikö? :wink:
KUOLEMA RASISMILLE!

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5657
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja annaanna » La Touko 23, 2020 3:43 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
La Touko 23, 2020 3:21 pm
annaanna kirjoitti:
La Touko 23, 2020 3:02 pm
Mielisairaaksi moni nimitteli, mutta ei. Tässä itse tiivistää monelle muullekin tutun ongelman, asioiden siirtämisen, ongelmien kieltämisen ja käsittelemisen, ylipäänsä päätöksenteon lykkäämisen. Uskomattoman pitkälle vietynä tosin. //
Kyllä tässä monet asiat useisiinkin mt-diagnooseihin viittaa, etkä taida itsekään uskoa terveen ihmisen edes kykenevän toimia näin, saati sitten että toimii ja vieläpä useita kertoja sarjassa?

Pelottava yksilö, joka kykenisi tekemään ihan mitä vain, Naisvaara sen varsinaisessa merkityksessä.
Anna tulla listaa mt-diagnooseista. Useita ja perusteltuja.
Kun eihän aikoinaan hänet tunteneistakaan kukaan tainnut moisia ihmeemmin epäillä.
Hänellä oli se yksi lapsi, nyttemmin jo teini-ikäinen, jonka kasvatuksesta vastannut ilman huostaanottoa yms.
Työssäkäyntiä ravintola-alalla, seurustelusuhteita. Ei muistaakseni mitään entisyyttä, huumeita, alkoholismia tai elämänhallinnan menetystä.

Normaali nainen sanoisin, twistillä tosin.
KUOLEMA RASISMILLE!

JohanPomppas
Sammakkoprofessori
Viestit: 401
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas » La Touko 23, 2020 4:29 pm

Tätä ketjuakin ja juttua ylipäänsä tuli aikoinaan seurattua... Periaatteessa en hyväksy, että naisillekaan haetaan mitään "syitä" - koska se tuntuu toisinaan ns. lieventävien asianhaarojen etsimiseltä, joita on pakko olla koska tekijä on nainen - sen kummemmin kuin miehillekään, kun murhailevat lapsiaan. Yleensä se lie se sama syy kuin ennenvanhaan kun kunnollista ehkäisyä ei ollut keksitty, eli "jälkiabortti" (Southparkia seuranneet tajunnee) - siinäkin tapauksessa, että lapsella on jo useampi vuosi ikää ja kaikki tietää hänen olemassaolonsa. Ehkä tämä sitten oli vain todellakin "perinteinen nainen".

No se mitä jo tuolloin vuosia sitten mietin on tämän eloon jääneen esikoisen tapaus. Ymmärsin jotenkin, että tämän pojan isää ei tiedetä, ja hänenkin odottamisen tuo nainen salasi viimeiseen asti. Mietin, että mitä jos tää äiti-ihminen oli ollut esim. humalassa jossain kotibileissä ja siellä joku "käyttänyt tilanteen hyväkseen", eli raiskannut, kun emäntä sammuneena maannut jossain, eikä tällä ollut mitään käsitystä tapahtuneista - tai ei ainakaan selviä muistikuvia. Sitten kun huomasi tulleensa raskaaksi, niin ehkä halusi "kieltää" tapahtuneen eikä mieli pystynyt käsitelemään asiaa. Toivoi tuon ensimmäisenkin kohdalla että kaikki olis vain pahaa unta ja asia katoaa, kun sitä ei "huomaa". No tuo lapsi syntyi ja elossa on ja pysyi, koska ilmeisesti paikalla oli naisen vanhemmat, näin muistelen. Jospa siitä tuli kuitenkin jonkunlainen häpeä ja ahdistus tapahtuneita kohtaan ja sama alkoi toistua. Sehän se vaan, että miksi ei hankkinut ehkäisyä... Tuskin tuo enää poikii, koska ikää jo sen verran paljon. Tosin nehän ne aina hedelmällisimpiä on, joiden ei tarttis olla. Toivottavasti maine kiirii edellä sen verran, ettei kukaan tuota enää tuikkaa paljaalla... Kylmää ajatus, että ne pienet vastasyntyneet on viruneet vailla ravintoa ja huolenpitoa kenties päiväkausia jossain ämpärin tai laatikon pohjalla. Pienet raukat. :(

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5657
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa

Viesti Kirjoittaja annaanna » La Touko 23, 2020 5:20 pm

Kopsasin sitten oman viestini toka sivulta vastaukseksi edelliselle. Ja tuon jälkeen oli Hannu Lauerma, joka tekee mielentilatutkimuksia, jo oli lehdissä selittänyt ihmettelevänsä miten on naisen psyykkinen tila jäänyt huomaamatta ja plaa plaa plaa.
Oletan läpikäyneen mielentilatutkimuksen puhtain paperein (heikko muistikuva).
annaanna kirjoitti:
Ke Kesä 04, 2014 1:48 pm
Tämän hetkisillä tiedoilla voi olla monelle vaikea pala, ja näyttää viestien perusteella olevankin.

Yleensä tunnutaan olevan helpottuneita, jos saadaan tämänkaltaiset käsittämättömät teot vieritettyä pois oman viitekehyksen piiristä.
Joku mielenterveysongelmainen, lestadiolainen, työtön sekopää, insestin uhreja, jotakin normikansalaisesta erottavaa.

Työssäkäyvä perheenäiti Oulusta. Kuin kuka tahansa meistä. Tavallinen perhe. Työssäkäyviä, miellyttäviä ihmisiä. Hyviä ja huolehtivia vanhempia. Ei rikosrekisteriä tai asiakkuutta sosiaalitoimessa. Mielenkiintoista seurata mihin suuntaa julkinen sana tätä kammottavaa tapausta tekijän henkisten ominaisuuksien kohdalta vie. Löydetäänkö poikkeavuus, yleensä löydetään jotakin selittäväksi tekijäksi. Tai sitten soitetaan Lauermalle, joka toteaa tällaisten tapausten olevan mahdollisia, mutta äärimmäisen harvinaisia.

Ps. Kalman haju on hirvittävä. Hajun perusteella herännyt epäilys. Tämä on mielenkiintoinen asia, johon varmaan saadaan selitystä tulevaisuudessa.
Ekoilla sivuilla oli tietoa, että eleli avioliitossa tuolloin 2014, naimisiin menty 2010 ja haastattelussa mies, joka näki naista (työssä) joka päivä kertoi: "Miehen mukaan nainen myös vaikutti täysin normaalilta.

- Hän on hyvin, hyvin tasapainoinen ihminen. Täysin normaali, niin kuin kaikki muutkin. En olisi voinut ikinä kuvitella mitään tällaista.

Mies huomauttaa, ettei surmista epäilty perheenäiti puhunut kavereilleen paljon perhe-elämästään, vaan enemmän työjutuista. Lapsestaan hän miehen mukaan kuitenkin piti silminnähden hyvää huolta."

En siis kykene olemaan sitä mieltä, jota OAK minulta vaatii. En pidä pelottavana ihmisenä, joka kykenisi tekemään mitä vain. Psykiatrialle ehkä mieleniintoinen tapaus, mutta kykeneekö psykiatria suostumaan siihen totuuteen ihmismielestä, jonka tämä tapaus tuo esiin. Epäilen.
Vanhoilla horinoilla mennään :D
On Anoi Kaa kirjoitti:
La Touko 23, 2020 3:21 pm
...
...
Kyllä tässä monet asiat useisiinkin mt-diagnooseihin viittaa, etkä taida itsekään uskoa terveen ihmisen edes kykenevän toimia näin, saati sitten että toimii ja vieläpä useita kertoja sarjassa?

Pelottava yksilö, joka kykenisi tekemään ihan mitä vain, Naisvaara sen varsinaisessa merkityksessä.
KUOLEMA RASISMILLE!

aumari
Nikke Knattertton
Viestit: 855
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja aumari » La Touko 23, 2020 5:25 pm

Nyt en kyllä kaikkia uusimpia viestejä lukenut, mutta tartteeko olla mt-ongelmia jos on persoonallisuushäiriö, kuten Kaisulilla?

Fire
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja Fire » La Touko 23, 2020 7:12 pm

Tässä pitäisi muistaa etteivät persoonallisuushäiriöt ole mt-ongelmia koska persoonallisuushäiriö ei ole sairaus eikä siitä voi parantua kun taas mt-ongelmista voi parantua hoidolla. Nämä kaksi asiaa valitettavasti sekoitetaan useasti mediassa ja keskusteluissa.

Tuossa yllä olevassa IS:n uutisessa toimittaja melko lahjakkaasti taas sekoittaa "mielenterveyden häiriöt" tuomittulla todettuun "sekamuotoiseen persoonallisuushäiriöön."

JohanPomppas
Sammakkoprofessori
Viestit: 401
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas » La Touko 23, 2020 7:27 pm

^Joo se käsitys mullakin, että pers.häiriöt ja mt -ongelmat ei ole yks yhteen ja mt -ongelmista tosiaan voi parantua. Mikähän tyyppi pers.häiriöistä tälla akalla mahtais olla.

Se mikä mua on tässä aina mietityttänyt on, miksi tämä nainen murhasi nekin lapset joita odotti parisuhteessa ollessaan. Muistelen että viimeisimmälle puolisolleen oli kertonut olevansa raskaana, mutta valehdellut raskauden olevan alkuvaiheessa, kun todellisuudessa oli jo paljon pitemmällä. Sitten osasi järkätä ukon pois nurkista pyörimästä ja itselleen vapaata synnytyksen ajaksi, että pääsi toteuttamaan tekonsa ja valehteli raskauden menneen kesken. Miksi ihmeessä ei antanut niiden syntyä, jotka olivat syntymässä parisuhteessa ja ilmeisesti jopa isänkin puolelta ihan toivottuina? Tietäneekö tuo eukko vastausta tohon itsekään... :roll:

Vastaa Viestiin