Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Taakibörsta
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Daddy Slam kirjoitti:Olen jo pitkään ehdottanut laittomien, suvakkien ja kaikkien muidenkin puupäiden siirtämistä ahvenanmaalle. Siellä vois siiderivalaat sitten hoivata näitä discoläpsyttelijöitä ihan rauhassa.
Lopuksi lapin lennosto pudottamaan napalmia kyseiseen saareen.

Jatkakaa...
Ideana erittäin hyvä, mutta muutama muuttuja asiassa on. Ensinnäkin suvakit ei ole kovin valmiita omaa rahaa laittamaan ton karusellin pyörittämiseen ja toiseksi ahvenanmaalaiset eivät "suvaitse" oikein noita musuja. Haluavat pitää saarensa suht puhtaana.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Villeri »

On Anoi Kaa kirjoitti:Hei Villeri, mikä tuo Varsovan liiton tarjoama suoja-asia on? Minulla mennyt ohi.
Terve.

Se on vain ensimmäisen kappaleen toisinto. Eli kun Neuvosto-vetoinen Varsovan liitto toi panssarit Itä-Eurooppaan, niin varmasti oppi maailman realiteetteja enemmän kuin ainopennaset koko ikänsä aikana. Eli sillä tavalla Varsovan liitto "rokotti" uskomasta mitä tahansa satuja kehitysmaamuslimien ihanuudesta.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Jos ihmiset laittaisivat kiiloja Ahvenanmaan ympärille, sitten laittomat yli 7000kpl turviksia Ahvenanmaalle ja tervemenoa koko saari Ruotsiin. Suomelle tulee vaan kuluja Ahvenanmaasta sekä kieli, jota juuri kukaan ei Suomessa tarvitse mihinkään, mutta kaikkien pitää opetella.

Raataja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: To Elo 16, 2007 7:22 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Raataja »

Marokonsoturi kirjoitti:Jos ihmiset laittaisivat kiiloja Ahvenanmaan ympärille, sitten laittomat yli 7000kpl turviksia Ahvenanmaalle ja tervemenoa koko saari Ruotsiin. Suomelle tulee vaan kuluja Ahvenanmaasta sekä kieli, jota juuri kukaan ei Suomessa tarvitse mihinkään, mutta kaikkien pitää opetella.
1933 Stalin kyllästyi kaupunkiin pyrkiviin köyhiin niin paljon että rahtasi pyrkyreitä Siperiaan eräälle saarelle. Suomella on sama ongelma, eli tulijoita olisi, ja Ahvenanmaa alkaa kuullostaa hyvältä . :D
Pahaa pelkään että ollaan kohta yhtä kusessa kuin Ruotsi :cry:

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Villeri kirjoitti:
On Anoi Kaa kirjoitti:Hei Villeri, mikä tuo Varsovan liiton tarjoama suoja-asia on? Minulla mennyt ohi.
//
kun Neuvosto-vetoinen Varsovan liitto toi panssarit Itä-Eurooppaan, niin varmasti oppi maailman realiteetteja enemmän kuin ainopennaset koko ikänsä aikana.
Kiitos, ymmärsin nyt. Suomella on varmaan joku kompleksi taas, on syytetty suomettumisesta ja juntteudesta, mutta nyt väkisin halutaan pilata se mitä aiemmat sukupolvet ovat rakentaneet. Puolueellinen mediapeli on ihan yhtä syyllinen, kun pimittää kansalta tietoa. Iso osa äänestäjistä ei välitä, eikä edes tiedä mitä tapahtuu, koska "onhan Suomella varaa", mutta pitäisi katsoa tulevaisuuteen ja tehdä asioita, jotka oikeasti auttaa sitä huoltosuhdetta (eikä huononna) tai sitten olla tekemättä näitä idioottimaisuuksia, kun lopputulos on ollut jo kauan nähtävissä Ranska/Belgia/UK -akselilla.

Päitä vielä putoaa monta, ennenkuin tajutaan laajemmin erhe.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

On Anoi Kaa kirjoitti: Kiitos, ymmärsin nyt. Suomella on varmaan joku kompleksi taas, on syytetty suomettumisesta ja juntteudesta, mutta nyt väkisin halutaan pilata se mitä aiemmat sukupolvet ovat rakentaneet. Puolueellinen mediapeli on ihan yhtä syyllinen, kun pimittää kansalta tietoa. Iso osa äänestäjistä ei välitä, eikä edes tiedä mitä tapahtuu, koska "onhan Suomella varaa", mutta pitäisi katsoa tulevaisuuteen ja tehdä asioita, jotka oikeasti auttaa sitä huoltosuhdetta (eikä huononna) tai sitten olla tekemättä näitä idioottimaisuuksia, kun lopputulos on ollut jo kauan nähtävissä Ranska/Belgia/UK -akselilla.

Päitä vielä putoaa monta, ennenkuin tajutaan laajemmin erhe.
Paitsi ettei Suomella edes ole varaa kuin joidenkin maailmanhalaajien laihalla käyvissä mietteissä, Tiet ovat ihan paskassa kunnossa, mielenterveysongelmat ja päihdeongelmat eivät pääse hoitoon, vanhustenhoito on ihan rempallaan, tuottavat yritykset on myyty viimeisten kokoonpanojen aikana aika hyvin ulkomaille teitä ja rautateitä lukuunottamatta jnejne..

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Marokonsoturi kirjoitti: Paitsi ettei Suomella edes ole varaa kuin joidenkin maailmanhalaajien laihalla käyvissä mietteissä, Tiet ovat ihan paskassa kunnossa, mielenterveysongelmat ja päihdeongelmat eivät pääse hoitoon, vanhustenhoito on ihan rempallaan, tuottavat yritykset on myyty viimeisten kokoonpanojen aikana aika hyvin ulkomaille teitä ja rautateitä lukuunottamatta jnejne..
Totta joka sana. Tämän kun jokainen sisäistäisi, niin ymmärtäisivät että miljardi vuodessa muutaman pakoloisen ylläpitoon on täysin hukkaan heitettyä rahaa.
"Those who want respect, give respect."

Ryder
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Ryder »

https://www.satakunnankansa.fi/a/30b5d1 ... 4fb7c34414
Näinkin voi toimia. "Järkyttynyt Aapo Korkeaoja huutaa karkotettavan ystävänsä puolesta
Eduskuntatalon edessä tasatuntein." Satakunnan Kansa 9.8.2019.

TobiasW
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 4:31 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja TobiasW »

Suurin este pakkopalautusten toteuttamiselle käytännössä on minun ymmärtääkseni palautussopimusten puuttuminen. Afganistanin ja EU:n välillä sellainen on, minkä vuoksi pakkopalautukset sinne yleensä onnistuvatkin (kunhan palautettava saadaan pysymään koneessa aloillaan, eikä paikalla ole ainopennasia). Mutta esimerkiksi Irakin kanssa palautussopimuksesta ei ole jostain syystä päästy yhteisymmärrykseen (poliittista kaupankäyntiähän nämä usein on, eli ehkä EU ei ole suostunut maksamaan Irakille jotain jälleenrakennustukia tarpeeksi tai jotain). Irakin valtio on käsittääkseni toistaiseksi sitoutunut ottamaan vastaan vain vapaaehtoisesti palaavat ja rikoksiin syyllistyneet oman maansa kansalaiset. Vapaaehtoisilla tarkoitetaan niitä, jotka ovat ottaneet vastaan sen ns. paluurahan (muutama tuhat euroa?) vai mikä virallinen nimi onkasn ja siinä yhteydessä allekirjoittaneet lomakkeen, jossa ruksi kohdassa mistä tämä ilmenee. Tuo rikoksiin syyllistyminen on mielenkiintoinen juttu sikäli että tunnetusti ”syyllistyminen” ei edellytä sitä, että olisi saanut rikoksesta tuomion. Riittää siis että katsotaan ”syyllistyneen” rikokseen (näinhän se menee myös kun karkotetaan maasta rikoksiin syyllistymisen perusteella). Minun ymmärtääkseni tämän harkinnan tekee Suomessa poliisi, joka täytäntöönpanee ulkomaalaisten saamia kielteisiä päätöksiä. Tästä en tosin ole 100% varma, jos joku tietää paremmin, korjatkoon mielellään.

Mutta nyt asiaan, joka on siis tämä: Irakin valtio ottaa vastaan ne, jotka ovat palauttajavaltion (tässä Suomen) lain mukaan syyllistynyt rikokseen. Hyvä näin. Mutta onko Irakin valtiolla jotakin kriteeriä siinä, miten vakava rikos täytyy olla kyseessä, että ottavat vastaan väkisin palautettavan? En ole lukenut mistään että näin olisi. Jos asia on näin, niin silloinhan kaikki laittomasti maassa oleskelevat voitaisiin palauttaa säätämällä Suomen rikoslakiin pykälä, jonka mukaan pelkkä laiton maassa oleskelu jo itsessään täyttää jonkun rikoksen tunnusmerkistön. Nerokasta, vai mitä? :) Idean saa vapaasti omia ja ottaa käyttöön!

Käytännössä tilanne lienee se, että laittomasti maassa oleva ajautuu ennemmin tai myöhemmin tekemään jonkun rikoksen. Väärentää henkkarit, työskentelee pimeästi, tai ylittää rajan ilman matkustusasiakirjaa... kaikista näistä voi seurata rikossyyte, jonka perusteella Irak ottaa ”poikansa/tyttärensä” kotiin. Onneksi tämä ei ole riippuvainen (enää, joskus kai oli) siitä, onko palautettavalla passia tai muita henkkareita, vaan riittää että voidaan todeta olevan irakilainen. Em. skenaario on tietysti ei-toivottava siinä mielessä, että rikoksen polulle ajautunut paperiton saattaa ennen kiinni jäämistään ehtiä aiheuttaa paljonkin vahinkoa ja kärsimystä. Helpompaa olisi siis tehdä noin kun tuossa ylempänä ehdotin.

Pakkopalautus Somaliaan on kai sikäli helpompaa kuin Irakiin, että Somalian valtio ottaa ”omansa” kyllä pakollakin vastaan, mutta ilman passia tai henkkareita voi olla mahdoton tietää onko henkilö etelä-vai pohjois-Somaliasta (tällä on kai iso merkitys), vai kenties Etiopiasta tai Keniasta, joissa elää somaleja etnisinä vähemmistöinä. Ongelma on sekin, että ”Somalian valtio” on käsitteenä niin epämääräinen, kunnollista organisoitua hallintoa ei ole, vaan Somalia on edelleen käytännössä heimoyhteiskunta. Palautuksiin liittyvistä ongelmista esimerkki: Etiopian somaleja ei voida automaattisesti palauttaa Somaliaan, jos he eivät ole somalian kansalaisia. Ja tämän selvittäminen ilman henkkareita voi olla mahdotonta. Lisäksi tilannetta vaikeuttaa se, että Somalia taitaa olla ainoa valtio maailmassa, jonka myöntämiä passeja ym. Suomi ei lähtökohtaisesti tunnusta (lähde: UM:n sivut), johtuen niiden yleisestä epäluotettavuudesta (todella helppo väärentää)ja puutteellisesta väestötietojärjestelmästä. Eli jos pakkopalautettava somali väittää kivenkovaan olevansa Etiopian somali, mutta hänellä ei ole mitään millä tämän voisi osoittaa, häntä ei voida palauttaa Somaliaan (koska häntä voitaisiin kai siellä syrjiä), eikä välttämättä Etiopiaankaan, koska Etiopia ei ota vastaan pakkopalautettavaa somalia, joka ei kykene osoittamaan olevansa Etiopian kansalaisuuden saanut etninen somali. Jotenkin tähän tapaan muistan jostain lukeneeni. Taas kerran, jos olen väärässä, ystävällisesti korjatkaa!

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Käytännössä tilanne lienee se, että laittomasti maassa oleva ajautuu ennemmin tai myöhemmin tekemään jonkun rikoksen.
Laittomasti maassa oleva syyllistyy rikokseen jo oleilemalla laittomasti maassa. Hyvin simppeliä. Suomessakin on 7000kpl, tai yli laittomia paimenia ja taksikuskeja, jotka pitäisi palauttaa takaisin Iraak.

TobiasW
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 4:31 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja TobiasW »

Marokonsoturi: Mikäs se rikoslain pykälä olis, joka soveltuisi?

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Marokonsoturi kirjoitti:Laittomasti maassa oleva syyllistyy rikokseen jo oleilemalla laittomasti maassa
Toi ei ole niin simppeliä. Jos jostain meksikosta saapuu ihminen tänne ilman viisumia, niin se kyllä palautetaan tai suljetaan yhteiskunnalta kunnes paluu järjestyy, kuten maailmalla on tapana toimia. Paitsi jos kyse on tosiaan lähi-idästä. Silloin ei ilman viisumia olevia edes pyritä poistamaan tai internoimaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

TobiasW kirjoitti:Marokonsoturi: Mikäs se rikoslain pykälä olis, joka soveltuisi?
Ulkomaalaislaissa on säädetty laillisesta oleskelusta.

TobiasW
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 4:31 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja TobiasW »

Marokonsoturi kirjoitti:
TobiasW kirjoitti:Marokonsoturi: Mikäs se rikoslain pykälä olis, joka soveltuisi?
Ulkomaalaislaissa on säädetty laillisesta oleskelusta.
Nimeä pykälä. Ei ole vaikeaa, www.finlex löytyy esim.

TobiasW
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 4:31 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja TobiasW »

Marokonsoturi: UlkL 185 § säädetään ulkomaalaisrikkomuksesta. Tarkoitit varmaankin sitä? ’Rikkomus’ ei kuitenkaan ole sama asia kuin ’rikos.’ Irak ei ota vastaan rikkomuksiin syyllistyneitä, muutenhan kaikki paperittomat olisi jo palautettu.

Vastaa Viestiin