Varusmiestä epäillään raiskausyrityksestä ilmasotakoulussa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Marsalkka kirjoitti: Käytit monikkoa. Kuka muu mielestäsi on olettanut? Vai teitittelitkö Kapteenia?
Teitittelin tietysti :wink:
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

joey kirjoitti:
Marsalkka kirjoitti: Käytit monikkoa. Kuka muu mielestäsi on olettanut? Vai teitittelitkö Kapteenia?
Teitittelin tietysti :wink:
No ilmankos! Tokihan sitä Kapteenia kuuluukin kohteliaasti teititellä.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Matlock87
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 1:26 am
Paikkakunta: kuusankoski

Viesti Kirjoittaja Matlock87 »

Harvinaisen fiksu kaveri tosiaan, jos pieni humala tekee käytöksen tuollaiseksi.Puhumattakaan, minkälainen sankari herra on sitten SELVINPÄIN :D .

Kyllä se nyt pitäisi jokaisen täysjärkisen miettiä intissä ollessaan (ja vielä aliupseeri-kurssilaisena), että mitä tekee.Varsinkin, kun siellä naiset ja miehet on omissa, erillisissä yksiköissään eli ei ole mihinkään tupaan sekoitettu mies/nais-alokkaita keskenään.

Näyttää varmasti reservissä duunipaikkaa hakiessa CV:ssä hienolta:"keskeytti/vapautettiin palveluksesta seksuaalisen ahdistelun takia".Varsinaisen sotilaallista käytöstä.

Niinhän se jokin puhuttelu-sääntökin meni:"armeissa ei SAADA siellä VOIDAAN".
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1536542

Syyte: Humalainen varusmies ahdisteli naisia kurssijuhlassa
26.05.2008 17:29

Ilmasotakoulun aliupseerioppilaan maanantaina saamat syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ovat ensimmäiset puolustusvoimien historiassa.

Jyväskylän käräjäoikeus antaa tuomionsa kahden naisen hyväksikäytöstä ensi viikon torstaina.

Epäilyjä seksuaalisista hyväksikäytöistä on ilmasotakoulun johtajan Kari Salmen mukaan ollut puolustusvoimissa aikaisemminkin. Lokakuinen, aliupseerikurssin juhlien jälkeinen tapaus Tikkakosken kasarmilla on kuitenkin ensimmäinen käräjille johtanut.

Syytteessä on parikymppinen juhliin Tikkakosken kasarmilla osallistunut mies. Humalassa ollut mies meni juhlien päätyttyä luvatta naisten tupaan ja ahdisteli samanikäisiä kurssikavereitaan.

Mies kotiutettiin epäilysten tultua julki. Puolustusvoimien aluetoimisto päättää miehen asevelvollisuuden jatkosta, kunhan oikeuskäsittely saadaan päätökseen.

Ahdistelun kohteeksi joutuneet naiset eivät saaneet fyysisiä vammoja. He palasivat palvelukseen heti tapausta seuranneella viikolla.

- Tämä oli ikävä ja ainutlaatuinen tapaus, joka toivottavasti myös jää sellaiseksi, Salmi sanoo.

Puolikurssijuhliin osallistui noin sata kurssilaista. Naisia heistä oli kymmenkunta. Miesten ja naisten tuvat sijaitsevat samassa rakennuksessa, mutta niitä ei pidetä lukittuna.

Salmi korostaa, että kyseessä oli yksityisen henkilön tekemä siviilirikos. Poliisitutkinnassa ei ole Salmen mukaan tullut esille mitään laiminlyöntejä ilmasotakoulun puolelta.

- Perustanamme on se, että palvelukseen tulee vain motivoituneita kavereita, joihin voi luottaa. Olemme tarkistaneet juhlakäytäntöjämme muun muassa alkoholitarjoilun suhteen. Ei voi silti sanoa, että alkoholi olisi tässä tapauksessa ollut primääri syy.

Miestä syytetään lisäksi palvelusrikkomuksesta. Oikeus käsitteli jutun suljetuin ovin Tikkakoskella, ja pöytäkirjat määrättiin salassapidettäviksi 40 vuodeksi. Oikeus antaa tuomion yhteydessä tapauksesta julkisen selosteen.
suhmuri
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Touko 12, 2008 11:25 pm
Paikkakunta: Syvä-Etelä

Viesti Kirjoittaja suhmuri »

Tuomio: Vuosi ehdotonta. On varmaan onnellinen, että puuha jäi kesken.
Jyväskylän käräjäoikeus on tuominnut Tikkakosken Ilmasotakoulussa palvelleen varusmiehen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja palvelusrikoksesta, kertoo Keskisuomalainen.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=129132
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

suhmuri kirjoitti:Tuomio: Vuosi ehdotonta.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=129132
Ihan ok tuomio...
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Vaikea sanoa olosuhteita, millasta on ollut tällä törpöllä intissä, mutta kyllä intissä vähän hermot menee yhellä jos toisellakin ja voi olla, että tyyppi ei olis siviilissä tehnyt vastaavaa (vaikka nyt olikin kurssijuhla), mutta ei kuitenkaan ihan vastaava tilanne kuin ei ois ollu suorittamassa varusmiespalvelusta.
SecretService
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 10:16 pm

Viesti Kirjoittaja SecretService »

Kova on tuo tuomio, vuosi ehdotonta, ensikertalaiselle. Tämä näkemys siis yleisen oikeuskäytännön perusteella, henkilökohtaista mielipidettä ei parane tähän edes kirjoittaa.

Eli teonkin pitää olla törkeysasteeltaan aika poikkeuksellinen verrattuna näihin web-kameroiden välityksellä runkkaamalla tapahtuneisiin "seksuaalisiin hyväksikäyttöihin"
inka03
Harjunpää
Viestit: 330
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:47 pm

Viesti Kirjoittaja inka03 »

Tunnen henkilökohtaisesti tekijän. Ois saanu saada pidemmän tuomion. Elää parisuhteessa ja lapsiakin on ja niin törkee toi teko että huh huh.
Vastaa Viestiin