Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Syyttäjä: Mies ammuttiin lumihankeen, minkä jälkeen vaimo pahoinpideltiin ja pakotettiin kiväärillä uhaten Ruotsiin

Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle ja yhdelle naiselle ehdotonta vankeutta.

SYYTTÄJÄ vaatii kolmelle ihmiselle ehdottomia vankeusrangaistuksia jutussa, jossa mies ammuttiin lumihankeen ja hänen vaimonsa kuljetettiin Ruotsiin tuntien väkivallan ja piinaamisen jälkeen. Jutun käsittely alkoi maanantaina Oulun käräjäoikeudessa.

Syytteissä on kyse tapahtumista Pudasjärvellä tammikuun alkupuolella. Tapahtumaketju sai alkunsa Pudasjärven keskustasta, missä jutun pääsyytetty, 35-vuotias mies ampui syyttäjän mukaan kiväärillä kohti Jukolantiellä sijaitsevaa kerrostaloa. Yksi laukauksista läpäisi parvekkeen oven ja osui rappukäytävän seinään. Poliisin mukaan ampumisen tarkoitus oli pelotella.

Pudasjärven keskustasta pääsyytetty ja toinen, 46-vuotias mies jatkoivat matkaa autolla, kunnes jäivät jumiin lumipenkkaan pariskunnan talon lähellä. Syytteiden mukaan pääsyytetty meni pariskunnan autotalliin ja varasti sieltä mönkijän.

Uhri, kuusikymppinen mies, huomasi varkauden ja lähti miesten perään penäämään mönkijää takaisin. Tuolloin 46-vuotias mies kävi syyttäjän mukaan käsiksi uhriin. Uhri päätyi päätyi ojaan, jolloin pääsyytetty ampui tätä kiväärillä, syytteissä sanotaan. Uhri kuoli vammoihinsa.

AMMUTTUAAN uhrin miehet syyttäjän mukaan ottivat tämän auton ja ajoivat sillä omakotitalolle, missä uhrin vaimo odotti miestään kotiin. Miehet tunkeutuivat sisälle ja jonkin ajan kuluttua seuraan liittyi myös kolmas syytetty, 23-vuotias nainen.

Syyttäjän mukaan syytetyt olivat naamioituneita ja pääsyytetyllä oli edelleen mukanaan ladattu kivääri. Talossa miehet syyttäjän mukaan kyselivät uhrin vaimolta alkoholia, rahaa ja aseita kiväärillä uhaten. He pakottivat vaimon avaamaan verkkopankin ja tekemään siellä tilisiirtoja ja lainahakemuksia, syytteissä kerrotaan.

Lisäksi he syyttäjän mukaan syöttivät vaimolle lääkkeitä ja nainen löi tätä kiväärin perällä ohimoon niin kovaa, että vaimo menetti tajuntansa. Sen jälkeen syytetyt kaatoivat vettä vaimon päälle sekä potkivat tätä ja repivät hiuksista.

Syyttäjän mukaan pääsyytetty uhkasi tappaa vaimon, koska tämä oli nähnyt hänen kasvonsa. Talossa oli ammuttu kiväärillä ainakin kerran vaimon pään vierestä ja osuttu seinään, syytteissä sanotaan.

LOPULTA vaimo pakotettiin ulos talosta ja autoon kiväärillä uhkaamalla. Autossa häneltä vietiin vielä pankkikortti, jolla pääsyytetty syyttäjän mukaan osti polttoainetta ja nosti käteistä rahaa 500 euroa. Lisäksi syytetyt veivät talosta ainakin puhelimen, keräilyrahoja, koruja, säästölippaan, kameran ja lääkkeitä, syyttäjä listaa.

Syyttäjän mukaan syytetyt miehet vielä sytyttivät omakotitalon palamaan lähtiessään. Talo tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Pudasjärveltä pääsyytetty ajoi vaimon Yli-Iin ja Kuivaniemen kautta Tornioon, jossa hän vaihtoi autoa. Syyttäjän mukaan miehellä oli koko ajan kivääri mukana. Matka jatkui edelleen Ruotsin Luulajaan hotelliin, josta Ruotsin poliisi lopulta haki vaimon turvaan.

Poliisi on aiemmin kertonut, etteivät syytetyt ja pariskunta tunteneet toisiaan, vaan pariskunta valikoitui kohteeksi täysin sattumalta.

PÄÄSYYTETTYÄ syytetään muun muassa taposta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä törkeästä vapaudenriistosta. Myös 46-vuotiaalle miehelle luettiin oikeudessa liuta syytteitä, joista raskain koskee avunantoa tappoon. Naista syytetään törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä ja ampuma-aserikoksesta.

Syytetyt ovat kiistäneet suurimman osan syytteistä. Ainakin miehille on ehtinyt kertyä myös aiempaa rikoshistoriaa.

35-vuotias mies on muun muassa tuomittu tapon yrityksestä Rovaniemen hovioikeudessa toisen miehen viiltelystä. Tuomion mukaan hän oli viiltänyt mattoveitsellä toisen miehen kaulaa ja kasvoja ravintolassa Haukiputaalla vuonna 2010. Ehdollisessa vankeudessa ollut mies sai teosta vajaan neljän vuoden vankeusrangaistuksen, ja lisäksi ehdollinen määrättiin istuttavaksi loppuun vankilassa.

Myös 46-vuotias mies on syyllistynyt aiemmin rikoksiin. Hänet tuomittiin esimerkiksi kolmekymppisenä Rovaniemen hovioikeudessa neljän vuoden rangaistukseen vangin vapauttamisyrityksestä. Teosta tuomittiin myös kaksi muuta miestä.

Miehet yrittivät suistaa vankiauton tieltä ja ampuivat useita kertoja sitä kohti. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut välikohtauksessa. Autossa oli tuolloin vanginvartijoiden lisäksi neljä vankia, joista miesten oli tarkoitus saada yksi vapaaksi.
Helsingin Sanomat
26.8. 11:56

Muistin virkistämiseksi:

Tässä mattoveitsijupakan uutisointia:
Mattoveitsellä viiltelystä vaaditaan vankeutta
Ehdonalaisessa vapaudessa kolmisen viikkoa ollut mies viilteli kahta miestä mattoveitsellä. Teot tapahtuivat haukiputaalaisessa ravintolassa. Syyttäjä vaatii viiltelijälle neljän vuoden vankeusrangaistusta.
...
YLE
8.12.2010 klo 13.10

Viiltelijä oli tämän nyt käsittelyssä olevan Pudasjärven tapauksen "pääarkkitehti", Kim Johnsen.

Tässä taasen vangin vapautusta yrittäneistä jutuntynkää:
Vangin vapautusta yrittäneet vankilaan

Tammikuun lopulla vankienkuljetusauton kimppuun hyökänneet miehet tuomittiin perjantaina Oulun käräjäoikeudessa vankeuteen. Kolmikko yritti vapauttaa Rovaniemeltä Ouluun matkalla olleen vangin, jonka he tiesivät olevan auton kyydissä.

Iiläinen Jouko Tapio Broström sai kolmen vuoden, torniolainen Matti Esa Olavi Hast kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden sekä torniolainen Joni Jalmari Juopperi kahden vuoden vankeustuomion. Heidät passitetaan suorittamaan tuomioitaan Oulun vankilaan. Miehet joutuvat maksamaan myös vahingonkorvauksia.
...
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vang ... an/505446/
5.4.2003

Broström on heistä hän kuka oli mukana Pudasjärven yössä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pudasjärven poik­keuk­sel­li­sen surma- ja siep­paus­vyyh­din käsittely alkoi Oulussa – Mies ammuttiin ojaan, naista piinattiin asunnossa ja pakotettiin Ruotsiin
Pudasjärven murhajutun kolmipäiväinen oikeudenkäynti alkoi maanantaina aamusta Oulun käräjäoikeuden väistöistuntosalissa Intiössä. Syytetyt peittivät kasvonsa siksi ajaksi, kun oikeuden puheenjohtaja antoi medialle luvan kuvata salissa. KUVA: Tiina Wallin
Pudasjärven murhajutun kolmipäiväinen oikeudenkäynti alkoi maanantaina aamusta Oulun käräjäoikeuden väistöistuntosalissa Intiössä. Syytetyt peittivät kasvonsa siksi ajaksi, kun oikeuden puheenjohtaja antoi medialle luvan kuvata salissa. KUVA: Tiina Wallin
Pudasjärvi_oikeutta_huput_päässä_hävettääkö.jpg (52.07 KiB) Katsottu 7734 kertaa
Oulun käräjäoikeudessa aloitettiin maanantaiaamuna Pudasjärven tammikuisen surma- ja sieppausvyyhdin käsittely.

Runsaasti julkisuutta saaneessa jutussa syytettyinä on kolme oululaista, tapahtuma-aikaan 45- ja 35-vuotiaat miehet sekä 23-vuotias nainen.

Syyttäjä vaatii 35-vuotiaalle miehelle tuomiota vuonna 1960 syntyneen pudasjärvisen miehen taposta. Surmaa tutkittiin alun perin murhana, mutta syyttäjä nosti syytteen taposta, joka on lievempi rikosnimike.

Kaikkiaan eri syytekohtia on jutussa 18 kappaletta, muun muassa törkeä ryöstö, törkeä kotirauhan rikkominen ja törkeä vapaudenriisto. Syyttäjä on esittänyt oikeudessa myös useita vaihtoehtoisia syytteitä siltä varalta, ettei oikeus pidä mahdollisia rikoksia niin törkeinä kuin syyttäjä ensisijaisesti katsoo niiden olevan.

Syytetyt myöntävät osan syytteistä, osan he kiistävät. Suurin osa syytteistä koskee kolmikon mieskaksikkoa. Heidän näkemyksensä tapahtumien kulusta ovat muuttuneet vielä maanantain oikeudenkäynnin aikanakin eli he ovat myöntäneet oikeudessa asioita, joita he ovat aiemmin kiistäneet. Syyttäjän haastehakemuksen perusteella joukkion naisen rooli oli talvisissa tapahtumissa selvästi vähäisempi.

Syyttäjän mukaan surmatun puoliso yritti piiloutua

Poikkeuksellinen rikosvyyhti sai alkunsa, kun oululaissyytetyt saapuivat erinäisten vaiheiden jälkeen Pudasjärvelle viime tammikuussa. Siellä ammuttiin ensin kerrostaloa kohti laukauksia. Kukaan ei loukkaantunut luodeista.

Tämän jälkeen kolmikon auto juuttui ojaan kiinni. Yksi heistä anasti läheisestä talosta mönkijän, jolla he yrittivät hinata auton takaisin tielle. Silloin paikalle saapui mönkijän omistaja, pudasjärvinen mies.

Syyttäjä katsoo, että vuonna 1984 syntynyt mies tappoi omaisuuttaan puolustamaan pyrkineen tulijan ampumalla häntä kiväärillä kylkeen.
– Kiväärillä ammuttiin kolme kertaa. Kaksi laukauksista osui autoon, kihlakunnansyyttäjä Vuokko Hautala selitti oikeudessa.

Hän vaatii vuonna 1973 syntyneelle miehelle tuomiota avuannosta tappoon. Syyttäjän mukaan tämä kävi itseään puolustaneeseen mieheen käsiksi. Uhri päätyi lopulta ojaan lumihankeen, mihin hänet ammuttiin. Vainaja löydettiin hangesta seuraavana aamuna.

Syyttäjä väittää, että oululaiskolmikko tunkeutui surmatyön jälkeen naamioituneina surmansa saaneen miehen omakotitaloon. Tämän puoliso oli siellä odottamassa miestään.
– Hän näki ikkunasta (syytettyjen) tulon ja pyrki olemaan piilossa, mutta ei siinä kuitenkaan onnistunut, Hautala kuvaili.

Hänen mukaansa puolisolta kyseltiin, onko asunnossa alkoholia, rahaa ja aseita ja sieltä etsittiin anastettavaa omaisuutta osoittamalla naista samalla kiväärillä.

Syyttäjän mukaan nainen pakotettiin avaamaan verkkopankki ja tekemään tilisiirtoja sekä lainahakemuksia, minkä lisäksi tälle syötettiin lääkkeitä.

Syyttäjä väittää syytettynä olleen naisen uhanneen pudasjärvistä naista kiväärillä ja lyöneen tätä aseella päähän niin, että tämä menetti tajuntansa. Tämän jälkeen nainen heräteltiin kaatamalla kylmää vettä hänen päälleen, repimällä hiuksista ja potkimalla.

Syyttäjän mukaan kiväärillä myös ammuttiin ainakin kerran naisen pään vierestä seinään ja pakotettiin tämä haistamaan kiväärin hylsyä. Lisäksi hänen kasvojensa edessä heiluteltiin saksia ja hänet uhattiin tappaa siksi, että hän oli nähnyt yhden tunkeutujan kasvot.

”Koko ajan vakavassa pelossa”

Lopuksi vuonna 1984 syntynyt mies pakotti naisen mukaansa henkilöautoon. Hänet vietiin Yli-Iin kautta Tornioon autovuokraamoon. Kun alla ollut ajoneuvo oli saatu vaihdettua, kuljetettiin nainen Tornion kautta Ruotsiin Luulajaan hotelliin. Sieltä Ruotsin poliisi haki naisen turvaan ja otti miehen kiinni.
– Hän (nainen) on ollut koko ajan vakavassa pelossa siitä, että joku käyttää häneen väkivaltaa. Ajoneuvossa oli matkustamon puolella mukana puukko ja takakontissa kivääri, naista avustaja asianajaja Pasi Hagman totesi.

Nainen ja pariskunnan lapset vaativat syytetyiltä vahingonkorvauksia.

Poliisi sai toisen miehen ja naisen kiinni Kiimingistä, missä he olivat ajaneet autonsa ojaan. Ajoneuvosta löytyi pudasjärvisen pariskunnan talosta vietyä omaisuutta, muun muassa puhelin, keräilyrahoja, koruja, säästölipas, kamera ja lääkkeitä.

Talo oli sytytetty palamaan. Se vaurioitui korjauskelvottomaksi.

”Oli tarkoitus ampua vain ilmaan eli ohi”

Vuonna 1973 syntynyt mies kiistää osallistuneensa tahalliseen henkirikokseen eli avunannon tappoon. Hänen mukaansa hän puuttui tilanteeseen, jossa pudasjärvinen mies ja vuonna 1984 syntynyt mies kamppailivat keskenään kivääri välissään.

Hän sanoo menneensä väliin, jolloin vuonna 1984 syntynyt mies poistui kamppailutilanteesta ja hän päätyi pudasjärvisen miehen kanssa tien ulkopuolelle hankeen. Sinne kajahti laukaus.
– Päämieheni ei ole aiheuttanut naarmuakaan uhrille, varatuomari Tuukka Tieksola selitti.

Taposta syytettyä avustava asianajaja Jouko Viitala puolestaan kertoi, että hänen päämiehellään oli vain pelottelutarkoitus.
– Hänellä oli tarkoitus osua vain ilmaan eli ohi. Hän ei ollut tilanteessa selvin päin ja oli pilkkopimeää. Hän ampui yhden laukauksen, joka sattui osumaan asianomistajaan valitettavin seurauksin.

Syytettynä olevat miehet ovat osittain syyttäjän kanssa eri mieltä myös siitä, mitä surmansa saaneen omakotitalossa tämän jälkeen tapahtui.

Vuonna 1996 syntynyt nainen myöntää lyöneensä surmatun puolisoa aseen perällä niin, että tämä kaatui mutta hän kiistää syyllistyneensä teollaan törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Naisen mukaan hänen käteensä työnnettiin asunnolla kivääri mutta hänellä ei ollut käsitystä, mitä sillä olisi pitänyt tehdä.
-Hänelle tuli sellainen tunne, että häneltä odotettaisiin jonkinlaista toimintaa tai käytöstä ja näin hän on ikävä kyllä tilanteessa toiminut, naista puolustava asianajaja Kari Eriksson selitti.
– Hänen toimintansa asunnossa on ollut hätääntynyttä ja paniikinomaista. Hänen roolinsa on joka tapauksessa tässä asiassa pieni.

Keskusrikospoliisissa tutkinnanjohtajana toiminut Jukka Nurmenniemi kuvasi rikoskokonaisuutta poikkeuksellisen törkeäksi. Uhrit valikoituivat kohteeksi täysin sattumalta.

Oikeudenkäynnille on varattu aikaa maanantai, tiistai ja perjantai.
Kaleva.fi
26.8.2019 10:33 | PÄIVITETTY 26.8.2019 12:14
Surmaa tutkittiin alun perin murhana, mutta syyttäjä nosti syytteen taposta
Tässä ei syyttäjällä ollut lopulta muuta vaihtoehtoa. Tilanne eskaloitui niin nopeasti, että mitään suunnitelmallisuutta teossa ei ollut ja ampuminen ei sinänsä ollut erityisen raaka eikä julma. Uhri lienee kuollut heti.

Jokainen syytetty pesee aa:n välityksellä käsiään koko jupakasta;
Johnsenin aa:
...päämiehellään oli vain pelottelutarkoitus.
– Hänellä oli tarkoitus osua vain ilmaan eli ohi. Hän ei ollut tilanteessa selvin päin ja oli pilkkopimeää. Hän ampui yhden laukauksen, joka sattui osumaan asianomistajaan valitettavin seurauksin.
Broströmin aa:
Päämieheni ei ole aiheuttanut naarmuakaan uhrille
naisen aa:
Hänen toimintansa asunnossa on ollut hätääntynyttä ja paniikinomaista. Hänen roolinsa on joka tapauksessa tässä asiassa pieni.
Kuolleen uhrin puolisolla on todellakin ollut syytä pelätä henkensä puolesta ja rosvojen toiminta naisen kotona on ollut sikamaista;
...pakotettiin avaamaan verkkopankki ja tekemään tilisiirtoja sekä lainahakemuksia, minkä lisäksi tälle syötettiin lääkkeitä.

Syyttäjä väittää syytettynä olleen naisen uhanneen pudasjärvistä naista kiväärillä ja lyöneen tätä aseella päähän niin, että tämä menetti tajuntansa. Tämän jälkeen nainen heräteltiin kaatamalla kylmää vettä hänen päälleen, repimällä hiuksista ja potkimalla.
Nyt näiden samaisten henkilöiden annetaan istua huppu päässä käräjäsalissa.
- Oikea paikka olisi Pudasjärven torilla jalkapuussa ilman rihman kiertämää ja käräjät pidettäisiin siinä samalla yleisön läsnäollessa. Millä tavoin tämä ehdotus muutes loukkaisi ihmisoikeuksia?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Haibox
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 25, 2017 8:10 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Haibox »

Vankikuljetuksesta vangin vapauttaminen epäonnistui aikoinaan ja kuski päätyi lumiojaan. Tässäkin kuski päätyi lumiojaan ilman mitään takaa-ajoa ja mattoa. Kuski oli sama.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Haibox kirjoitti:Vankikuljetuksesta vangin vapauttaminen epäonnistui aikoinaan ja kuski päätyi lumiojaan. Tässäkin kuski päätyi lumiojaan ilman mitään takaa-ajoa ja mattoa. Kuski oli sama.
Päättelyä vai tietoa?

Supoteus
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Supoteus »

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-s ... ow/825754/

Jos jollain on Kalevan tilaus niin miellään lukisin koko jutun etenki jos on jotain sisältöä mitä ei ole vielä mainittu.
"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"

Päälykäinen
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 3:54 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Päälykäinen »

POHJOIS-SUOMI 26.8.2019 17:54

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-s ... ow/825754/

Näin eteni pudasjärvisen pariskunnan kauhujen yö – Ruotsin poliisi: "You are safe now"

Nukkumassa ollut pudasjärvinen pariskunta heräsi tammikuussa 2019 outoihin ääniin pihamaallaan.
Heidän mönkijäänsä varastettiin. Vuonna 1960 syntynyt mies puki päälleen ja lähti autollaan kulkupelin perään. Puoliso jäi kotiin odottamaan.

Mies päätyi paikkaan, jossa oululaiset vuosina 1973 ja 1984 syntyneet miehet sekä vuonna 1996 syntynyt nainen yrittivät hänen mönkijänsä avulla saada lumipenkkaan juuttunutta autoaan irti.

Mies pyrki puolustamaan itseään ja omaisuuttaan kohtalokkain seurauksin. Tilanteessa ammuttiin kolme laukausta, joista kaksi osui autoon ja yksi miestä kuolettavalla tavalla kylkeen.

– Hän sattui epäonnekseen olemaan siinä. Tavallisen perheen lasten isä ja aviomies tapettiin, asianomistajia eli surmatun perheenjäseniä ja tämän puolisoa oikeudessa edustava asianajaja Pasi Hagman kuvaili maanantaina Oulun käräjäoikeudessa.

Se aloitti kuolintapauksen kolmipäiväiseksi kaavaillun oikeuskäsittelyn. Syyttäjä on nostanut vyyhdessä lähes 20 syytettä, muun muassa taposta. Osa niistä kiistetään, osa myönnetään.

Asianomistajat vaativat syytettynä olevalta oululaiskolmikolta yhteisvastuullisesti erilaisia kulu- ja vahingonkorvauksia yli 65 000 euron edestä.

Ensin ojassa auto, sitten mönkijä
Avunannosta tappoon syytetty, vanhempi mies oli kertomansa mukaan yrittänyt äyskäröidä lunta heidän autonsa renkaiden alta pois. Nuorempi miehistä ilmoitti tällöin lähtevänsä ”hakemaan apua” ja palasikin varastetulla mönkijällä.

– Sillä yritettiin vetää autoa pois ojasta. Lopputulos oli se, että mönkkärikin jäi hankeen eli sekä auto että mönkkäri olivat ojassa, vanhempaa miestä puolustava varatuomari Tuukka Tieksola selitti.

Auto saatiin vedettyä ojasta vasta kun apuun otettiin mönkijän omistajan auto tämän surmaamisen jälkeen.

Joulupukin naamariin sonnustautunut tunkeilija
Oululaiskolmikko suuntasi vainajan omakotitalolle. Vaimo odotti sen uumenissa turhaan miestään kotiin.

Tulijat olivat naamioineet kasvonsa piiloon. Yhdellä heistä oli päässään joulupukin naamari.

Syyttäjän mukaan taloon tunkeutuneet etsivät sieltä anastettavaa omaisuutta ja miehen puolisoon kohdistettiin väkivaltaa. Tämä pakotettiin tekemään tilisiirtoja ja lainahakemuksia, häntä lyötiin ja hänelle pakkosyötettiin lääkkeitä. Lopuksi nainen pakotettiin kiväärillä uhkaamalla luodinreikäisen auton kyytiin.

Autoa ajoi nuorempi mies, jonka syyttäjä väittää tappaneen aiemmin naisen puolison ampumalla tämän. Syyttäjän mukaan mies tuikkasi vielä lähtiessään omakotitalon tuleen palavien nesteiden avulla yhdessä vanhemman miehen kanssa. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman ennen aamukahdeksaa. Tulipalo aiheutti rakennukselle yli 200 000 euron vahingot.

– Palovaroitin alkoi soida kun he olivat poistumassa, kihlakunnansyyttäjä Vuokko Hautala selitti.

Vanhempi miehistä ja nainen lähtivät liikkeelle toisella autolla. He suistuivat kuitenkin uudestaan ulos tieltä Kiimingintiellä, hätäkeskus sai ilmoituksen ulosajosta ja heidät otettiin kiinni. Autosta löytyi muun muassa kaksi pistoolia, huumausaineita ja omakotitalosta anastettua omaisuutta.

”Ethän tapa minua”
Samaan aikaan nuorempi mies matkasi kohti Suomen ja Ruotsin rajaa ammutun puolison kanssa perheen autolla. He pysähtyivät Yli-iihin tankkaamaan autoa ja kuivaniemeläisestä ruokakaupasta mukaan ostettiin muovikassillinen ruokatarvikkeita.

Yksi luodinrei'istä oli tuulilasissa. Tästä syystä auto vaihdettiin ehjää torniolaisessa autovuokraamossa. Sillä mies ajoi naisen Ruotsin puolelle Luulajassa sijaitsevaan hotelliin.

Tapon kiistävä mies kiistää käyttäytyneensä missään vaiheessa naista kohtaan miltään osin väkivaltaisesti.

– Päämieheni ei kohdistanut häneen minkäänlaista väkivaltaa eikä hän ole millään tavalla vahingoittanut tätä eikä vienyt myöskään tämän omaisuutta, asianajaja Jouko Viitala kuvaili.

Syyttäjän mukaan mies uhkasi naista väkivallalla sanomalla tälle reissun aikana, ettei hän tapa tätä, jos nainen tottelee häntä.

Miehen puolustuksen mukaan tappamisen nosti päinvastoin esiin nainen, joka kyseli hätääntyneenä, että ”ethän tapa minua”.

– Päämieheni pyrki parantamaan asianomistajan mieltä eli rauhoittamaan häntä kaikin puolin, saamaan ahdistusta pois.

Ruotsin poliisi hotellihuoneessa: Take it easy
Tilanne päättyi siihen, että Ruotsin poliisi otti miehen kiinni aamukolmen aikaan hotellin ulkopuolelta vuokra-auton luota sen jälkeen kun tämä oli käynyt nostamassa rahaa naisen pankkitililtä.

Poliisi kävi hakemassa naisen turvaan ja toimitti tämän ambulanssilla sairaalaan.

Oikeudenkäynnissä katsottiin maanantaina todistusaineistona tapahtumista video, jonka poliisi kuvasti tilanteesta. Siinä näkyy sängyllä oleva hysteerinen nainen, joka huohottaa ja vaikeroi.

– Take it easy. You are safe now, poliisi koettaa rauhoitella naista ja sanoo tämän olevan turvassa.

Syyttäjän mukaan nainen ei aluksi edes ymmärtänyt, että huoneeseen saapuu poliisi eikä sieltä hetkeä aiemmin poistunut mies.

– Kun ovi aukesi, hän sai hysteerisen kohtauksen eikä meinannut saada henkeä. Se kuvastaa hyvin hänen henkistä tilaansa, Pasi Hagman kertoi.

Hotellivideon lisäksi oikeudessa katsottiin valvontakameroiden tallentamia videoita kaksikon reitin varrelta.

Naamatuttu hyppäsi kyytiin
Oikeuskäsittelyssä käytiin läpi myös sitä, mitä oululainen kolmikko ylipäätään teki Pudasjärvellä talvisena yönä.

Vanhempi mies saapui sinne kanssasyytettynä olevan naisen kyydillä. Nuorempi mies puolestaan sai paikkakunnalle kyydin mieheltä, joka ei ole vyyhdessä lainkaan syytettynä. Perillä hän hyppäsi kanssasyytettyjen kyytiin.

– Hän oli heille niin sanottu naamatuttu, joka päätyi auton takapenkille. Hän kertoi, mihin pitää ajaa, varatuomari Tuukka Tieksola selitti.

Ennen mönkijävarkautta ja kohtalokasta kohtaamista ulosajopaikalla kolmikko pysähtyi pudasjärvisen kerrostalon läheisyyteen. Siellä nuorempi miehistä ampui kaksi kertaa kerrostaloa kohti. Toinen laukaus läpäisi parvekkeen oven ja osui rappukäytävän seinään.

Autoa ajaneen naisen puolustuksen mukaan syy Pudasjärvi-visiittiin jäi hänelle lopulta epäselväksi.

– Hän on kuullut jotain keskustelua miehestä, joka olisi tehnyt alaikäiselle tytölle pahaa, asianajaja Kari Eriksson kuvaili.

– Hän on käsittänyt, että kyse voi olla jostain säikäytyksestä. Mutta tapahtumat olivat lopulta täydellinen sattuma.

Puolustus väittää naisen olevan tietyissä asioissa puolustuskyvytön. Hänen terveydentilaansa koskevia asioita käytiin maanantaina oikeudessa läpi ilman yleisöä.

Puolustus väläytti päivän aikana harkitsevansa pyyntöä naisen mielentilan tutkimiseksi.

Nainen ei halua tulla kuulluksi käsittelyssä. Miehiä puolestaan on määrä kuulla tiistaina. Tuolloin käräjäsalissa päästetään ääneen myös muun muassa surmatun miehen puoliso.

Käsittely päättyy perjantaina. Tuomion antoajankohta selviää myöhemmin.

Lisätty linkki ja uutisen otsikko
-NILS-

Päälykäinen
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 3:54 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Päälykäinen »

POHJOIS-SUOMI 27.8.2019 12:57

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-s ... an/825788/

Siepattu pu­das­jär­ve­läis­nai­nen kertoo tammikuisesta kauhujen yöstä – ”Ei tällaisesta voi ihminen selvitä koskaan”

– Minun elämäni on tuhottu. En osaa sanoa, nouseeko näistä raunioista vielä ihminen.

Näin lohduttomilla sanoilla kuvaili pudasjärvinen nainen tilannettaan tiistaina Oulun käräjäoikeudessa, missä jatkettiin Pudasjärvellä viime tammikuussa sattuneen ampumis- ja sieppaustapauksen käsittelemistä.

Naisen aviomies ammuttiin tuolloin kuoliaaksi, heidät ryöstettiin, heidän kotinsa poltettiin ja nainen siepattiin Ruotsiin.

Se oli sanojensa mukaan maaseudun rauhassa lintukodossa eläneelle naiselle hänen elämänsä suurin järkytys.

– Minulle ei ole koskaan sattunut mitään näin traumaattista. Yhtäkkiä yksi aamuyö minulta hävitettiin elämä. Ei tällaisesta voi ihminen selvitä koskaan.

Käräjäoikeuteen oli tuotu naisen kuulemisen ajaksi sermejä, jotta hänen ei tarvitsisi nähdä oululaissyytettyjä.

Syyttäjä vaatii vuonna 1984 syntyneelle miehelle tuomiota taposta ja vuonna 1973 syntyneelle miehelle avunannosta tappoon. Lisäksi hän vaatii heille tuomioita muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä, tuhotyöstä ja nuoremmalle miehelle tuomiota lisäksi törkeästä vapaudenriistosta.

Syytettynä on myös miesten mukana pariskunnan kotiin viime tammikuisena yönä tunkeutunut, vuonna 1996 syntynyt nainen. Häntäkin syytetään muun muassa törkeästä ryöstöstä.

Syytetyt kiistävät törkeimmät syytteet, osa lievemmistä syytteistä myönnetään oikeiksi.

”Antauduin niska sinne päin, että nyt tulee”
Nainen kuvaili, kuinka hänen miehensä lähti tammikuisena talviyönä heidän tallistaan viedyn mönkijän perään. Hieman myöhemmin hän kuuli laukauksen äänen parin sadan metrin päästä. Hän ei tuolloin vielä tiennyt, että pitkäaikainen elämänkumppani oli juuri ammuttu siellä.

Nainen katseli heidän kotinsa ikkunasta, miten perheen auto lipui pihaan ja sieltä nousi puolison sijasta kaksi kasvonsa naamioinutta, ”rosvon näköistä” miestä. Toisella heistä oli käsissään pitkä ase.

– Pyssy osoitti suoraan minua. Lyyhistyin keittiön tuolia vasten ja antauduin täysin niska sinne päin, että nyt tulee.

Miehet astuivat sisälle asuntoon. Naisen mukaan hänet revittiin hiuksista ylös ja häntä tönittiin aseella. Tulijat tivasivat alkoholia ja rahaa ja penkoivat asuntoa etsien anastettavaa.

– Aseella koskettiin joka puolelle koko ajan: niskaan, päähän, otsaan, kehoon ympäriinsä, hän muisteli.

Piilotti pakkosyötetyt lääkkeet poskeensa
Nainen vietiin tietokonehuoneeseen, missä häntä vaadittiin aukaisemaan pankkitilit ja tekemään myös lainahakemuksia.

Taloon oli saapunut miesten lisäksi vuonna 1996 syntynyt nainen. Tämä oli hermostuneen oloinen ja vilkuili joka puolelle ase kädessään.

– Välillä se osoitteli piipulla ja töni minua vähän kuin karttakepillä kohti tietokonetta.

Nainen myös löi yhtäkkiä pudasjärvistä naista aseella kasvoihin niin voimakkaasti, että tämä lensi lattialle ja menetti tajuntansa. Hänet heräteltiin kaatamalla kylmää vettä niskaan, minkä jälkeen hän tunsi kovaa kipua todennäköisesti potkimisen ja tönimisen vuoksi.

Vironnut nainen revittiin jälleen hiuksistaan tietokoneen ääreen. Huoneessa myös ammuttiin laukauksia ja nainen pakotettiin haistamaan hylsyä. Toinen miehistä piti sytkäriä hänen kasvojensa edessä ja oululaisnainen heilutteli saksia.

– Se oli kauheaa: oli teräaseita, oli pyssyjä ja oli sytkäriä.

Oululaisnainen pakkosyötti pudasjärviselle naiselle myös kapselin muotoisia lääkkeitä.

– Yritin estellä, etten halua yhtään mitään. Kaksi minuun saatiin, mutta useampia pistin poskeen ja jossain vaiheessa kaivoin ne pois suustani.

”Katoppa, että pukille on tie vapaana”
Piina asunnolla päättyi siihen, kun nuorempi miehistä ilmoitti vievänsä naisen ”pikku ajelulle”.

Hänet työnnettiin aseella uhaten ulko-ovelle ja hänen käskettiin varmistaa, ettei pihalla ole ketään. Vanhemmalla miehistä oli tuossa vaiheessa kasvoillaan joulupukin naamari.

– Se sanoi, että katoppa että pukille on tie vapaana.

Nainen istutettiin heidän perheensä autoon vänkärin paikalle ja rattiin hyppäsi nuorempi mies, joka laittoi kiväärin takakonttiin ja kehotti kiinnittämään turvavyön. Alkoi Iin, Kuivaniemen ja Tornion kautta Ruotsin Luulajaan päättynyt ajomatka, jonka aikana mies kaahasi ja ohitteli toistuvasti.

Jossain vaiheessa matkaa mies pysähtyi ja otti huumeita naiselta pyytämänsä parkkikiekon ja puukon avulla. Matkan aikana autoa myös tankattiin, he nostivat rahaa, kävivät kaupassa ja ajoneuvo vaihdettiin vuokraamossa isompaan autoon, jonka tuulilasissa ei ollut luodinreikää heidän autonsa lailla.

Nainen kertoi yrittäneensä ilmaista kaupassa kehon kielellään ahdingostaan, mutta ei kuitenkaan uskaltanut nousta vastarintaan.

– Pelko oli niin valtava: Jos teen jonkun virheliikkeen, multa lähtee henki. Mä tiesin, että sillä on pyssy ja puukko.

”Ei käynytkään se, mitä olin 24 tuntia odottanut”
Kaksikko päätyi luulajalaiseen hotelliin, jossa mies halusi levähtää pari päivää. Hotellissa mies otti kuvia ja lähetti niitä kavereilleen.

Nainen muisteli, kuinka hän kyyhötti lattialla ja nojasi seinään. Välillä mies nukkui. Hereillä ollessaan tämä mittaili silmillään hotellin komeroita.

– Ajattelin, että se tappaa minut ja pistää tuonne kaappiin, että saa vähän etumatkaa.

Piina päättyi, kun mies lähti nostamaan jälleen rahaa naisen pankkitililtä. Hotellihuoneen ovi kävi, mutta lattialla kyhjöttänyt nainen ei nostanut enää katsettaan lattiasta, sillä hän uskoi, että mies olisi palannut ja ”olisi minun vuoroni”.

Kun jalkoja olikin useampia, epäili nainen miesten kavereiden liittyneen seuraan. Vasta vähitellen hän tajusi huoneessa olevan poliiseja.

Tunne sisimmässä oli sanoin kuvaamaton. Hän oli pelastunut.

– Mulle ei käynytkään se, mitä olin 24 tuntia odottanut.

Nainen kouristeli eikä henki tahtonut kulkea. Hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Toiveissa elämisen arvoinen elämä
Nyt järkyttävistä kokemuksista on aikaa yli seitsemän kuukautta. Naisen voimat ovat edelleen koetuksella, sillä hän kokee muut ihmiset vihollisikseen.

–Mulla on mennyt täysin turvallisuuden tunne. Terapiassa minulle pyritään palauttamaan edes jonkinlainen luottamus ihmisiin. Että voisin saada vielä elämisen arvoisen elämän.

Tiistaina iltapäivällä oikeudessa kuullaan syytettyjä. Perjantaina on vuorossa loppulausunnot. Tuomion antoajankohta selviää myöhemmin.

Lisätty linkki ja uutisen otsikko
-NILS-

Päälykäinen
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 3:54 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Päälykäinen »

POHJOIS-SUOMI 27.8.2019 17:52

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-s ... uu/825820/

Pudasjärven taposta ja sieppauksesta syytetty: Tarkoitus oli, että painihomma loppuu

Pudasjärvisen miehen kuolema viime tammikuussa oli puhdas vahinko, väitti taposta syytetty oululaismies Oulun käräjäoikeudessa tiistaina.

Oikeus jatkoi vyyhdessä nostettujen, lähes 20 syytteen käsittelemistä.

Vuonna 1984 syntyneen oululaismiehen mukaan pudasjärvisen miehen kuolema ei todellakaan ollut hänen tarkoituksensa kun hän laukaisi aseensa tammikuisena yönä parin sadan metrin päässä tämän kotoa sijaitsevalla tiellä.

Oululaismies ja kaksi kanssasyytettynä olevaa olivat jääneet tielle jumiin kun heidän autonsa oli päätynyt ojaan. Oululaismies oli käynyt anastamassa vetoavuksi mönkijän pudasjärvisen miehen omistamasta talosta, kun omistaja tulikin itse mönkijänsä perässä paikalle. Homma "meni painiksi", syytetty väittää.

– Päätin, että laukaisen pyssyn ilmaan mutta se sattuikin osumaan (häneen). Tarkoitus oli, että painihomma loppuu ja saisin tilanteen hallintaan.

"Miksi se ei lähtenyt pois kyydistä?"

Surmatyön jälkeen taposta syytetty peitteli vainajan lumihankeen ja kolmikko suuntasi hänen johdollaan surmatun kotiin.

Miksi sinne mentiin, sitä hän ei kertomansa mukaan osaa sanoa. Mutta sen hän tietää, mitä hän ei ainakaan siellä tehnyt.

Hänen mukaansa hän ei käyttäytynyt asunnolla väkivaltaisesti surmatun puolisoa kohtaan kuten nainen väittää, hän ei uhkaillut naista, hän ei vahingoittanut omaisuutta eikä hän myöskään sytyttänyt taloa palamaan, vaikkakin hän nakkasi lähtiessään palavan tupakan makuuhuoneen lattialle.

– Tuskinpa se siitä syttyi.

Syytetty väittää, ettei hän tiedä myöskään sitä, miksi surmatun puoliso lähti hänen kyytiinsä Ruotsiin. Olenko minä käskenyt sitä vai mikä se syy on ollut, mies pohdiskeli oikeudessa.

– Sitäkin minä olen ihmetellyt, miksi se (nainen) ei lähtenyt pois (kyydistä) kun se olisi monta kertaa ollut mahdollista. Huoltoasemallakin viivyin sen takia, että se olisi tajunnut lähteä pois ja minä pääsen jatkamaan matkaa yksin.

Istuntosalissa syytetyltä tivattiin myös syytä sille, miksi hän kertoi oikeudessa tietyistä asioista toisin kuin poliisikuulusteluissa. Mies vetosi huonoihin muistikuviin. Surmatyön aikoihin hän oli käyttänyt amfetamiinia, pillereitä ja nukkunut vähän.

– Olin ollut toista viikkoa samoilla silmillä. Kyllä kai se jollain lailla vaikuttaa muistiin.

Syytetty: Olen ollut aika useasti ojassa

Avunannosta tappoon syytetty, vuonna 1973 syntynyt mies kertoi pitäneensä hyvänä sitä, että pudasjärvinen mies saapui talviyönä heidän ulosajopaikalleen. Syytetty oli siellä äyskäröimässä lunta auton alta.

– Ajattelin, että on hyvä kun joku tulee auttamaan ja yritin saada lunta nopeampaa pois. Olen ollut aika useasti ojassa ja tiedän, että ihmiset eivät suostu vetämään jos tilanne näyttää niin pahalta, että autoa ei saa irti kuin hinausautolla.

Mies väittää havahtuneensa äyskäröidessään laukaukseen ja huutoon. Hän näki nuoremman kanssasyytetyn ja pudasjärvisen miehen kamppailevan ase välissään. Hän puuttui tilanteeseen repimällä aseen itselleen.

– Kun sain sen, heitin sen johonkin ja nousin ojasta.

Syytetty väittää yllättyneensä, kun nuorempi mies ampuikin aseella miehen kuoliaaksi ja kiistää olleensa millään lailla osallinen tämän ratkaisuun.

Mies kuuli kertomansa mukaan vain yhden laukauksen, vaikka syyttäjän mukaan teknisissä tutkimuksissa selvisi turmapaikalla ammutun useita laukauksia. Miksi et kuullut muita laukauksia, syyttäjä kysyi.

– Voi olla, että korvat ovat olleet niin lukossa, etten ole kuullut.

Myös tämä syytetty kiistää käyttäytyneensä asunnolla miltään osin väkivaltaisesti miehen puolisoa kohtaan, uhkailleensa tätä tai edes puhuneensa naiselle.

Syytetty sanoo, että hän vei talosta vain joulupukin naamarin ja senkin "sketsinä".

– Mulla ei ollut tarvetta ryöstää ketään kun mulla itsellänikin oli tuolloin rahaa 3800 euroa.

Nainen ei halunnut tulla kuulluksi

Kolmas vyyhden syytetty eli vuonna 1996 syntynyt oululaisnainen ei halunnut tulla oikeudessa kuulluksi lainkaan. Tästä syystä siellä luettiin hänen poliisille antamiaan esitutkintakertomuksia.

Nainen kertoi poliisille nähneensä, kun nuorempi miehistä ampui pudasjärvistä miestä kaksi kertaa.

– Ensimmäisen laukauksen jälkeen he alkoivat tapella, joten luulen, että eka laukaus ei vielä osunut.

Toisen laukauksen jälkeen mies jäi liikkumattomana makaamaan ojaan.

Poliisitutkinnassa nainen myönsi lyöneensä surmatun puolisoa kaksi kertaa kiväärin perällä kasvoihin.

– Tein nämä teot pelon vallassa ja ajattelin, että ne pitää tehdä, että itselle ei tapahdu mitään.

Oikeudenkäynnille on varattu aikaa vielä perjantai. Tuomion antoajankohta selviää myöhemmin.

Lisätty linkki ja uutisen otsikko
-NILS-

Supoteus
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Supoteus »

Piti käydä pelottelemassa yhtä tyyppiä, joka oli ahdistellut kaverin alaikäistä tyttöä. En tuntenut muita seurueeseen kuuluneita kovin hyvin, olimme naamatuttuja, 35-vuotias syytetty kertoi.

Hän tunnustaa ampuneensa Pudasjärven keskustassa kaksi laukausta kerrostalon yläkerrosta kohti. Esitutkintapöytäkirjojen mukaan ampuminen tapahtui kuitenkin väärässä osoitteessa. Peloteltava mies asui viereisen kerrostalon alakerrassa.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006218306.html

Joopa joo. Lievästi sanottuna selittelyn makua.
"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Tämä on kyllä karsea juttu ja kyllähän tuosta jää elinikäiset traumat tälle naisuhrille jne. Kun lukee tuota teon ja tapahtumien kuvausta niin hieraisee vähän silmiään että voiko olla mahdollista. Ymmärtäisi jotenkin keskinäisenä välienselvittelynä esim. kahden rikollisporukan tai heidän läheistensä välillä mutta kun syyttömät joutuu moisen kohteeksi niin tuntuu kyllä aika hirveältä.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

MissMallard kirjoitti:Tämä on kyllä karsea juttu ja kyllähän tuosta jää elinikäiset traumat tälle naisuhrille jne. Kun lukee tuota teon ja tapahtumien kuvausta niin hieraisee vähän silmiään että voiko olla mahdollista. Ymmärtäisi jotenkin keskinäisenä välienselvittelynä esim. kahden rikollisporukan tai heidän läheistensä välillä mutta kun syyttömät joutuu moisen kohteeksi niin tuntuu kyllä aika hirveältä.
Mietin ihan samaa, se että jotku elämänkoululaiset tappaa toisia o ihan normaalia mut vittu ku menevät ihan viattomia tappaa ni käy kyl vihaks

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ampujaksi epäilty on kehittänyt sankaritarinaa, jonka mukana hän lähti Pudasjärvelle pelottelemaan erästä miestä, joka oli tehnyt pahaa alaikäiselle tytölle. Samalla tämä korkean moraalin omaava henkilö vähättelee ampumista; "se oli vahinko". Sellainen mustalaistyylinen selitys, vaikka on todettu, että uhria ammuttiin (ainakin) kahdesti:
Toisen laukauksen jälkeen mies jäi liikkumattomana makaamaan ojaan.
Vätys väheksyy myös aiheuttamaansa tulipaloa; "tuskin se siitä syttyi".

Hän tietää oikeutensa, kiistää sen mikä on mahdollista ja väheksyy muita tekosiaan. Jos ampuminen ja tulipalo olivat vahinkoja, niin entä surmatun miehen vaimon pahoinpitely, pelottelu ja pakottaminen? Menikö sekin niin, että vaimo järkyttyi ja otti se vuoksi pikavippejä sekä lääkkeitä ja ampuja kavereineen yritti estää häntä?
- Se selitys on vielä kuulematta.

Harmillista, että "vain" tappona tullaan tuomitsemaan ja koska edellisestä väkivaltaisuudesta on kulunut (tiettävästi) jo liki 9 vuotta, niin ensikertalaisena suorittanee puolet.

Kuten aina ennenkin kun nainen tai naisoletettu on mukana, niin hän toimii joko pakotetuna tai rakkauden tähden. Niin tälläkin kertaa:
Hänelle tuli sellainen tunne, että häneltä odotettaisiin jonkinlaista toimintaa tai käytöstä ja näin hän on ikävä kyllä tilanteessa toiminut, naista puolustava asianajaja Kari Eriksson selitti.
– Hänen toimintansa asunnossa on ollut hätääntynyttä ja paniikinomaista. Hänen roolinsa on joka tapauksessa tässä asiassa pieni.
Puolustus väittää naisen olevan tietyissä asioissa puolustuskyvytön. Hänen terveydentilaansa koskevia asioita käytiin maanantaina oikeudessa läpi ilman yleisöä.
- Puolustus väläytti päivän aikana harkitsevansa pyyntöä naisen mielentilan tutkimiseksi.
Nainen myös löi yhtäkkiä pudasjärvistä naista aseella kasvoihin niin voimakkaasti, että tämä lensi lattialle ja menetti tajuntansa.
- Oululaisnainen pakkosyötti pudasjärviselle naiselle myös kapselin muotoisia lääkkeitä.
Kolmas vyyhden syytetty eli vuonna 1996 syntynyt oululaisnainen ei halunnut tulla oikeudessa kuulluksi lainkaan.
Poliisitutkinnassa nainen myönsi lyöneensä surmatun puolisoa kaksi kertaa kiväärin perällä kasvoihin.
– Tein nämä teot pelon vallassa ja ajattelin, että ne pitää tehdä, että itselle ei tapahdu mitään.
Lainauksista ilmenee myös, että ihan kybällä on mukana ollut.

Oikeudessa käydään lähes tulkoot aina tämä sama arvoton näytelmä, jossa tieten tahtoen mukaan lähteneestä naisoletetusta saadaan uhri ja kyynelehtivä lautamiehistö antaa tuomiosta naisalennuksen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Päälykäinen
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 3:54 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Päälykäinen »

Doctor Lecter kirjoitti: Harmillista, että "vain" tappona tullaan tuomitsemaan ja koska edellisestä väkivaltaisuudesta on kulunut (tiettävästi) jo liki 9 vuotta, niin ensikertalaisena suorittanee puolet.
Muistaakseni tuosta Johssenin edellisestä linna reissusta/tuomiosta sen verran vähän aikaa että ei mene vielä puolikkaalla vaan 2/3 osalla.
Lusinu tuon viiltely homman jälkeenki pariin otteeseen.

Päälykäinen
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 3:54 pm

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Päälykäinen »

Mitenhän lie, vituttaakohan Römmiä jos homma oikeesti lähtenyt siitä että Johssen kilahtanut ja alkanut ammuskella kiväärillä sitä uhria kun kerta nyt pitkää kakkua tiedossa hällekkin, että liekkö välit lämpimät ja kukahan oli rattisankarina kun ei tiellä pysynyt?

Supoteus
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: Pudasjärven tragedia; henkirikos, tuhopoltto ja kaappaus

Viesti Kirjoittaja Supoteus »

Eiköhän alla ole ollut joku piri Nissan tai joku muu vastaava romu jossa täysin sileät renkaat ja tais olla vielä talvikeli että seki vois selittää ojaan ajamisen ilmeisesti suoralla tiellä. Veikkaan että tuon naisen rooli oli kuski tuosta porukasta.
"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"

Vastaa Viestiin