73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostarista 11.7.2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
terbmis
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Tolvanen on voinut sanoa "tulin Arhinmäen suunnasta" jonka toimittaja vääntänyt "tulin Arhinmäestä". On voinut hyvinkin tulla sieltä Arhinmäen ihan perukoilta. Tolvanenhan ei itse asu Arhinmäellä, vaan Varuistaipaleen kylässä, joka on 5.5km aivan toisessa suunnassa, etelään päin luostarista. Monille on saattanut jäädä käsitys että Tolvanen asuisi Arhinmäellä, mutta asuu tosiaan ihan eri suunnalla. Olisikohan ollut tsekkaamassa vaikka mustikkasatoa siellä Arhinmäen perukoilla. Tai mitä lienee ollut puuhailemassa.

Zessie
Neuvoja-Jack
Viestit: 553
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:37 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Zessie »

HS Kuukausiliite 8/2018:
Läheisessä Varistaipaleen kylässä asuva Sakari Tolvanen oli palauttamassa heinähankoja tuttavalleen. Hän on Lintulalle tuttu eläkeläinen useiden kesien talkoolainen. Kotimatkalla Tolvanen oli nähnyt auton ikkunasta Elisabetin lenkkireitintienhaarassa, pian palopaikan takana. Kaksikko tervehti kuin minä tahansa iltana.

Simpsa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 1:53 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Simpsa »

Zessie kirjoitti:HS Kuukausiliite 8/2018:
Läheisessä Varistaipaleen kylässä asuva Sakari Tolvanen oli palauttamassa heinähankoja tuttavalleen. Hän on Lintulalle tuttu eläkeläinen useiden kesien talkoolainen. Kotimatkalla Tolvanen oli nähnyt auton ikkunasta Elisabetin lenkkireitintienhaarassa, pian palopaikan takana. Kaksikko tervehti kuin minä tahansa iltana.
Ainakin on puhuttu "mökkiläispariskunnasta" jotka näkivät nunnan siellä 5-6 km päässä, ja että heidän havaintonsa oli eri tyyppinen kuin Tolvasen, joka oli nunnan tuttu ja ohitti nunnan autolla lähietäisyydeltä. Mökkiläiset olivat nähneet nunnaa muistuttavan iäkkään naisen kävelevän tietä pitkin, ilmeisesti etäämpää, eikä tunnistus ollut selvä. On siis kai kuitenkin kaksi erillistä havaintoa, Tolvasen ja mökkiläisten.

Iltalehti 15.7.2017 ei puhu Tolvasesta varmistetun havainnon tekijänä, vaan ainoastaan "mahdollisesti viimeisenä silminnäkijänä." Tolvasen haastattelussa on kuva tienhaarasta, joka Terran mukaan on se Purnumäki-Löytömäki 6 km päässä. Se mitä haastateltu sanoo havaintopaikasta, on epämääräistä, "autioita taloja ja peltoja", myös aika on eri kuin varmistetun havainnon. Jos ja kun Tolvasen havainto on 6 km päästä, olisiko poliisi ohjeistanut häntä antamaan vain sinnepäin-lausuntoja? Lauantaina 15.7. nunnan etsintöjen lopettamisesta ei vielä oltu tehty päätöstä, se tehtiin seuraavana päivänä sunnuntaina. Ehkä poliisi ei halunnut sinne etsintäalueelle ylimääräistä väkeä sotkemaan koirien työskentelyä? Eri asia tietysti, miksi ylipäätään tulla julkisuuteen.

Minusta on edelleen mahdollista, että Tolvanen tosiaan kohtasi nunnan Honkasalontien alkupäässä, palopaikan lähellä, ja varmistettu havaitsija 6 km päässä on eri. Poliisilla on ehkä ollut syynsä pitää varmistettu havainto salassa, ja se on virheellisesti IL-jutun kautta yhdistynyt Tolvaseen. Mutta todennäköisempää on, että varmistettu havaitsija on Tolvanen, nunnan tuttu.

Terra
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

Tässä linkissä sama lyhty.

Sitten Tolvasesta. Mun mielestä ei ole voinut olla puoli kahdeksan eikä kahdeksan aikaan liikenteessä, koska silloin päivitti facebookiaan aina klo 20 saakka. Sitten on päivityksessä tauko ja seuraava päivitys vartin yli 21. Facebookin päivityksistä päätellen on täytynyt olla liikenteessä Honkasalontieillä ennen klo 19.20 tai sitten klo n. 20.10-21.10. Jos nunna lähti luostarilta klo 18.45 ja matkaa tietä myöten palopaikalle vajaa 1,5 km ja lenkkipolun tienhaaraan 1,7 km niin ei ainakaan ennen klo 19 hän siellä ole ollut, vaan n. klo 19.15.

Tolvanen ainakin oli se henkilö, joka tapasi lauantaina poliisit. Oliko muita? Poliisin tiedotteen mukaan ei ollut ja poliisin tiedotteen mukaan tuolloin lauantaina varmistui se havaintopaikka siksi tienristeykseksi (Purnumäen/Löytömäen) ja aika tarkentunut aikaan 20.20.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201707152200267231
"Tolvanen on tiettävästi viimeinen henkilö, joka Vuolteen näki. Hän on tuonut havaintonsa myös poliisin tietoon. Poliisi tiedotti lauantaiaamuna, että tiistai-illan kohtaaminen on ainoa vahvistettu havainto nunnasta tämän katoamisen jälkeen."
"Sakari Tolvanen keskusteli katoamistapauksen tutkinnanjohtajan kanssa ensimmäistä kertaa lauantaina. Havainnostaan hän teki ilmoituksen keskiviikkona, kun selvisi, että Vuolle on kateissa."


Mtv uutisoi, että viimeinen näkijä oli kyläläinen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mih ... #gs.riz0ip
"Vihoviimeisen varman havainnon Vuolteesta teki kyläläinen, joka näki nunnan kävelemässä muutaman kilometrin päässä luostarista samana iltana."

Erikoista näissä uutisoinneissa on se, että moni media on uutisoinut viimeisen havainnon tulleen ilmi poliisille 1. etsintäpäivän iltana eli keskiviikkoiltna, jota havaintoa poliisi pääsi varmistamaan asiaomaisen kanssa vasta lauantaina.

Joko Tolvanen sekoilee siinä, että milloin todella näki nunnan ja missä tai sitten Tolvanen oli varmistamassa jonkun mökkiläispariskunnan havaintoa poliisille.

Museoviraston karttapohjaan merkittynä oleellisia paikkoja.

Kuva

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

"Jos nunna lähti luostarilta klo 18.45 ja matkaa tietä myöten palopaikalle vajaa 1,5 km ja lenkkipolun tienhaaraan 1,7 km niin ei ainakaan ennen klo 19 hän siellä ole ollut, vaan n. klo 19.15."

JOS Tolvanen olisi nähnyt nunnan muutama sata metriä luostarista 19:15, niin 20:20 joku olisi voinut nähdä hänet siellä kuuden kilometrin päässä. Sopii aika passelisti kävelyvauhtiin?

Lehdet tietysti kirjoittelee miten sattuu jne, mutta jos Tolvanen itse kertoo että kohtaaminen tapahtui puoli kahdeksan aikaan ja sitten lehti kirjoittaa, että mökkiläinen näki nunnan puoli yhdeksän aikaan, niin kyllä tämäkin nyt mielestäni kahteen näkemiseen sopii...

Niinkuin sopii sekin, että Tolvanen kertoi olleensa matkalla Arhinmäestä, eli ei siis "olin justiinsa hypännyt autoon Arhinmäessä", vaan jo selvästikin ajanut jonkin matkaa...ja kun ei siellä Arhinmäen takana ole enää oikein mitään. Pitäisi kääntyä Purnumäentielle, ja ei kai siitä saa Arhinmäkeä enää millään. Tuosta kartasta asian näkee, vaikka onkin nuo Arhinmäen jälkeiset seudut pois kuvasta. Jos havaintopaikka on tuossa risteyksessä, niin kuka kertoisi, että näin nunnan ollessani matkalla Arhinmäestä... kun ei ole vielä Arhinmäkeen saapunutkaan=)

No, nää nyt on näitä. Eipä sillä taida olla väliä kuka näki.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

Terra
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

^
Samansuuntaisesti olen pohtinut, mutta minua häiritsee Tolvasen puhe siitä, että siellä on paljon autioita taloja ja viljelemättömiä peltoja, kun tuosta palopaikan jälkeisestä mökkitien risteyksestä kohti Arhinmäkeä on käsitykseni mukaan ainakin 3 km matka, että ei talon taloa vai onko vain yksi. Eli ei se paljoa ole, jos yksi autiohökkeli tien vieressä. Metsää ja aukkohakkuita monta kilometriä. Sitten tulee Arhinmäki, jonka karttapaikan kohdalta kahta puolen enemmän tai vähemmän asuttuja taloja ja sitten on autiotalorykelmä siellä Löytömäentien ja Purnumäentien risteyksen jälkeen, kun suoraan vaan jatkaa Honkasalontietä, joka päättyy korkealla. Ja muutama muu yksittäinen autiohökkeli.
Hepomäentien osuus on puhtaasti metsäautotie.
https://beta.paikkatietoalusta.fi/nimis ... t/10900171

Ja sekin häiritsee, että poliisin mukaan kun tuli tämä 1. etsintäpäivän illan tieto siitä, että nunna nähtykin monen kilometrin päässä, niin seuraavina päivinä osattiin poliisin mukaan kohdistaa etsintä kauemmas, kun siihen asti oli keskitytty etsimään luostarista 2 km säteellä.
Jos Tolvanen näki heti palopaikan jälkeen, niin sehän jää tuon 2 km sisään. Ja Tolvanen oli juuri tuon 1. etsintäpäivän illan yhteydenottaja poliisiin. Ketkä muut ottivat juuri samaan aikaan yhteyttä poliisiin? Poliisin mukaan ei ollut muita yhteydenottoja.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

sdude kirjoitti:Kallistun itsemurhan kannalle.

Ensin vähän tiedossa olevien faktojen yhteenvetoa

Oli hyväkuntoinen, nopea kävelijä
Viime aikoina puhunut outoja: "Huonoja merkkejä" -> tarkoitti maailman tapahtumia, uutisia > kenties uskonut ns. uskovaisen näkökulmasta "lopun aikojen" koittavan
Uskovainen tekemässä itsemurhaa ei ole järin uskottavaa. Sen verran iso synti.

Ja jos uskoo että lopun ajat ovat koittamassa, niin kohtahan pääsee pois muutenkin, synnittömällä tavalla.

Okei, eri uskonsuunnilla on asiasta eri ajatukset, ja joskus uskonto voi olla psyykkisesti epävakaan, masennukseen taipuvaisen tms. itsemurha-alttiin henkilön se viimeinen oljenkorsi, ja jos sekin pettää niin sitten tämä uskovainen tekee itsemurhan. Sitä tapahtuu. Ei kuitenkaan kuulosta siltä, mitä 50 vuotta luostarissa elänyt ihminen yhtäkkiä tekisi. Varsinkin kun siellä kuitenkin voi puhua toiselle, jos on masennusta, epäilyksiä tms.
MissMallard kirjoitti: jos etääntyy hengellisyydestä voisi tulla mieleen joko lähteä sitä "karkuun" jonnekin tai jopa lopullisesti eli oman käden kautta.
Luostarista saa kyllä lähteä milloin tahansa.

Toki tässä tapauksessa lähteminen olisi voinut olla vaikeampaa, kun ehkä ei alun alkaenkaan ole älynlahjat olleet kovin suuret, ja kun ei ole ikinä elänyt itsenäistä elämää, ei ole tottunut esim. asioimaan viranomaisten kanssa, ei varmaan hajuakaan, miten esim. asunto järjestettäisiin... Näistäkin olisi silti voinut puhua.

Tavallaan pidän kyllä mahdollisuuksien rajoissa olevana vaihtoehtona lähtemistä noin vain, ilman päämäärää. Mutta siinäkin uskon että on pitänyt olla taustalla jotakin neuropsykologista häikkää. Esimerkiksi alkava muistisairaus (eli ihan fyysinen joko keskushermoston vähittäinen rappeutuminen tai pienet aivoverenkierohäiriöt). Se useinkin oireilee esim. epäluuloisuutena, jolloin ei välttämättä pystykään enää uskoutumaan asioistaan sillä tavoin kuin luostarissa kyllä muuten olisi mahdollista. Ja koska käytös muuttuu vähitellen, läheisetkään ihmiset eivät sitä välttämättä heti huomaa. Vähitellen mukaan alkaa tulla harhaluuloja. Yksinkertaiset tutut arkiaskareet voivat sujua silti.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Zipe kirjoitti:Jos aivoissa tai sydämessä on häiriötä, matkanteko loppuu varsin pian. Etsintäalue oli niin laaja, että äkisti sairastunut olisi jäänyt sen sisäpuolelle. Sen sijan psyykkinen sekavuustila voisi saada ihmisen pakenemaan määrättömiä matkoja.
Psyykkinen sekavuus voi johtua juuri aivohäiriöstä. Niitähän on hyvinkin monenlaisia, eikä kaikissa matkanteko tyssää heti. Sekavuustila voi johtua ihan fyysisestä aivohäiriöstä, ja jos jalat toimivat (ts. häiriö ei koske niiden motoriikkaa hoitelevia aivoalueita), on mahdollista kulkea kauaskin.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

MissMallard kirjoitti:Tuolta alusta löysinkin että kadonnut oli kova uimaan. Se että saisi vesistössä esim.sairauskohtauksen voisi olla mahdollista, mutta vesistöstä hänen pitäisi löytyäkkin jos näin olisi tapahtunut. Ja hänhän meni katsomaan tulipaloa eli ei suoranaisesti uimaan. Mutta jos oli joku "salainen" pulahduspaikka jos häveliäisyyssyistä ei esim.uinut ns.julkisilla uimapaikoilla. Oli kävellyt pitkään ja ehkä savun hajua tulipalosta vaatteissa jne ja päätti pulahtaa uimaan jonnekin syrjempään? Spekua vain.
Luostarin alueella on oma lampi, ja vähän luulen ettei nunnat paljon muualla uimassa käy. Ja että se kova uiminenkin liittyisi tuon lammen käyttöön.

Tuohan oli aika myöhäinen ilta jo, Elisabet oli pyytänyt lupaa käydä katsomassa palopaikkaa, mutta ei se tarkoita että saa huidella kilometrien päähän jonnekin muualle vaikka uimapaikkaa etsiskelemään.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

pilipali kirjoitti:Ketjun alkupuolella on lehtijuttu miehestä joka oli nunnan nähnyt ja hänen kanssaan pari sanaa vaihtanut. Lehtijutussa myös miehen kuva. Oliko tämä siis valhetta?
Et muistaisi mikä niistä kaikista lehtijutuista? Ja linkkaisi?

Eivät lehtijutut aina valhetta ole, vaikka eivät olisi tottakaan. Useammin kuin kerran ovat osoittautuneet toimittajien väärinkäsityksiksi, -kuulemisiksi tai -muistamisiksi. Se on eri asia kuin tarkoituksellinen valehtelu.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Seuran artikkelista pisti silmään tämä:
Perhetuttu järjesti Kemissä tiistaiseuroja, joissa myös Irmeli kävi. Hänen mukaansa Irmeli oli hengellinen nuori nainen, vakaumuksessaan väkevä.

Irmelin asetuttua luostariin perhetuttu kävi häntä siellä usein katsomassa. Viime vuosina sisar Elisabet ei kuitenkaan halunnut ottaa häntä enää vastaan.
Miksi ei halunnut enää ottaa vastaan? Juuri joku tuollainen käytöksen muutos voisi olla alkavaa rappeuttavaa aivosairautta. Yhtäkkiä alkaa tulla epäluuloa jotakuta tuttua ihmistä kohtaan. (Jumitan tähän teoriaan, koska se on omista sukulaisistani valitettavasti niin tuttua.) Muisti ei suinkaan aina ainakaan aluksi mitenkään dramaattisesti heikkene. Luostarissa saa halutessaan vetäytyä aika lailla omiin oloihinsa, kunhan hommansa hoitaa, joten eristäytyminen ei välttämättä kiinnitä huomiota.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Terra kirjoitti: Aikaa tämä näkijä on muuttanut itse tai sitten toimittajat sekä poliisi. Kolme aikaa olen havainnut, jotka siis puoli kahdeksan jälkeen, kahdeksan aikaan ja 20.20.
Tai sitten tämä silminnäkijä on niitä, jotka sekoilevat siinä mitä puoli kahdeksan tarkoittaa. Mieltävät että se on kahdeksan ja puoli, eli puoli yhdeksän, ja puhuvat sen mukaan. Tai ei ole mitään nähnytkään, vaan halusi vain julkisuutta, kun on ensin lehdistä tsekkaillut, millainen tarina muihin havaintoihin sopisi.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

MissMallard kirjoitti: Energiavajetta syntyy jota voi esim.marjoilla vähän paikata jos sattuu näkemään niitä ja löytämään.
Energiavajetta varten on ihmisessä rasvavarastot. Hoikassakin on mitä ottaa vajetta paikkaamaan.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Kuolemannaakka kirjoitti:Lisäksi Tolvanen ei vaikuta miltään "mökkiläiseltä", vaan oli vakioasukas.
Voi olla kumpaakin samalla kertaa. On niitä tapauksia, joissa maatalon isännällä on muutaman kilometrin päässä rannassa erikseen mökki. En väitä että siitä tässä olisi kysymys, mutta ei mahdotonta.

Muuten, onko mistään selvinnyt, missä oli se talo, joka vanha päärakennus ja lämpökeskus palkoivat? Google mapsista kun katselee niin kaksisataa metriä luostarista pohjoiseen olisi tila; voiko olla se?

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Rousku kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti:Lisäksi Tolvanen ei vaikuta miltään "mökkiläiseltä", vaan oli vakioasukas.
Voi olla kumpaakin samalla kertaa. On niitä tapauksia, joissa maatalon isännällä on muutaman kilometrin päässä rannassa erikseen mökki. En väitä että siitä tässä olisi kysymys, mutta ei mahdotonta.

Muuten, onko mistään selvinnyt, missä oli se talo, joka vanha päärakennus ja lämpökeskus palkoivat? Google mapsista kun katselee niin kaksisataa metriä luostarista pohjoiseen olisi tila; voiko olla se?
On se se, joku postasi kartankin tänne, jokunen sivu sitten. Eli luostarista menee tie Honkamäentielle, ja siinä melkein vastapäätä/lähellä on se palanut talo.

Muutoin olen edelleen tätä mieltä, ja pidän mielipidettä perusteluna, kun ajatuksella lukee:
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... 15#p954442

Saa tietysti eri mieltäkin olla, mutta lukitsen nyt tässä kohdassa käsityksekseni sen, että nunna lähti liian pitkälle kävelylenkille, sai sateessa hypotermian ja päätyi ehkä tuonne tien vierellä olleeseen lampeen, noin 7-8km:n päässä luostarista. Ehkä hän oli jotenkin sekava, tai liiaksi "ajatuksissaan" tai kuvitteli, että lenkki olisi ollut lyhyempi. Havaintoja oli kaksi: vähän palopaikan jälkeen puoli kahdeksan, jolloin tuttu mies näki hänet autosta ja moikkasi, sekä 6km kohdalla puoli yhdeksän aikoihin tienhaarassa (josta alkoi lenkki takaisin luostarin suuntaan lähes asumattoman tien kautta), jolloin joku mökkiläinen näki häntä muistuttavan vanhan naisen kävelevän tien laitaa. Jälkimmäisen havainnon vahvisti puolen km:n päästä löytynyt hiusnauha. Kymmenen aikaan alkoi sataa, ja se koitui kohtalokkaaksi, koska vanhan ihmisen lämmönsäätely ei toimi niin hyvin, ja hypotermiaan voi etenkin sateella kuolla, vaikka olisi lämpöasteitakin.

Tylsä vaihtoehto, mutta eiköhän se sentään näin mennyt kuitenkin. Muutan sitten kantaa, jos muuta selviää=)
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

Vastaa Viestiin