19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
mipa74
Hetty Wainthropp
Viestit: 484
Liittynyt: Ke Loka 03, 2007 4:32 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja mipa74 »

Silti Onnellinen kirjoitti: Montakohan näistä kadonneista löytyisi jos laitettaisi esim puolustusvoimista riittävän tiheä ketju ukkoja kulkemaan viimeisen havaintopaikan 2 kilometriä. Kuinka tarkasti tai kuinka kaukaa nämä lähialueet haravoidaan viranomais/vapaaehtoisvoimin?
Melko tarkasti, joskaan ei välttämättä ihan 2km säteeltä. 2km säde merkitsee n 13 neliökilometrin kokoista aluetta, ellen väärin muista 100 _koulutettua_ etsijää etsii n. 0.8 neliökilometriä 8 tunnissa (toki maastosta riippuen, mutta laskennallinen keskiarvo).

Eli 2 km säteeltä 100 ukkoa hakee suunnilleen 140 tuntia, eli lähes normaali työläisen kuukauden tuntityön - tai porukalle laskien reilu 10 miestyövuotta.

AIka mahdoton skenaario, ja silti löytämisen todennäköisyys on melko pieni.

Vapepa suorittaa maastoetsintöjä poliisin ohjeistuksen mukaan realiteetit huomioiden. Tekniikoita on useampia miten tuota suoritetaan, ja tuo ketjuetsintä on tehokkain tapa, toki myöskin se suuritöisin.
When I die I don't want no part of heaven
I would not do heaven's work well
I pray the devil comes and takes me
To stand in the fiery furnaces of hell
(B.Springsteen - Youngstown)
Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 484
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rii ... ta/7579500
Riina Mäkisen etsinnöissä löydetyn veitsen arvoitus ratkeamassa? Poliisilla oletus teräaseen mahdollisesta omistajasta

Yli kaksi vuotta sitten kadonneen Riina Mäkisen katoamispaikan lähistöltä löydetyn veitsen mysteeri näyttäisi olevan ratkeamassa. Poliisi kertoo, että veitselle on löydetty mahdollinen omistaja.

MTV Uutiset kertoi elokuussa, että Riina Mäkisen etsinnöissä löydettiin katoamispaikan lähistöltä maahan painettu veitsi. Poliisi arvioi tuolloin, että veitsi olisi hukkunut joltain alueelta ulkoilleelta ihmiseltä.

Arvio näyttäisi pitävän paikkansa. Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Jussi Wahen mukaan poliisin tietoon on tullut, että alueella on hukkunut metsästysseuralta veitsi, joka sopii osin löytyneen veitsen tuntomerkkeihin.

Täyttä varmuutta veitsen omistajasta ei kuitenkaan vielä ole, sillä poliisin saamat tuntomerkit eivät ole olleet täysin tarkat.

– Meille kerrottiin, että veitsessä olisi tumma kahva. Emme ole saaneet tarkempaa tietoa väristä.

Poliisin tutkimuksissa veitsestä ei Wahen mukaan ole saatu irti taltioimiskelpoisia jälkiä. Wahen mukaan veitsi oli löydettäessä maahan painettuna ja tupessaan.

Noin 1,5 kilometrin päässä

Aiemmin kerrottiin, että veitsi löydettiin Mäkisen katoamisalueelta Loviisan Vanhassakylässä. Löydön tekivät vapaaehtoiset etsijät.

Wahe täsmentää nyt, että veitsi löytyi noin 1,5 kilometrin päästä paikasta, jossa Riina Mäkinen nähtiin viimeisen kerran.

Viimeinen havainto Mäkisestä tehtiin syvällä metsätien päässä toukokuun 10. päivänä 2017. Havainnon teki ulkoilija. Riina oli noin kolmikymppisen miehen seurassa. Metsätien päässä oli myös palanut auto.

Miehen ei epäillä liittyvän katoamiseen

Kolmekymppinen mies otettiin seuraavana päivänä kiinni lähistöllä sijaitsevalta ABC-huoltoasemalta, sillä mies oli näpistänyt karkkia.

Mäkisen seurassa nähty mies on tiettävästi viimeinen henkilö, joka on nähnyt Mäkisen.

Poliisi on kuitenkin useaan kertaan korostanut, ettei miehen epäillä liittyvän Mäkisen katoamiseen. Toisaalta poliisi on sanonut, ettei mitään tutkintalinjoja ole suljettu jutussa pois.

Wahen mukaan katoamisen tutkinnassa ei ole viime aikoina tullut ilmi mitään uutta.
Sveriges sak är vår!
Paikalla
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2576
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Mtv 3 tuottaa sensaatiohakuisia uutis-otsikoita ,jotka eivät vastaa itse "uutista". Miten metsässä havaittu puukko liittyisi Riinaan?
Onhan siellä kaikenlaista roskaa ja esineitä ,joita voi vilkkaalla mielikuvituksella liittää Riinan katoamiseen.
Kelmi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: La Tammi 04, 2014 3:32 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kelmi »

Tästä katoamisesta ei ole enää kuulunut juuri mitään. Todella erikoinen tapahtuma. Paikka minne on kadonnut on lopulta melko pieni, joten mikäli tähän ei liity rikosta niin luulisi jo Riinan löydetyn.
Paikalla
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2576
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Silti Onnellinen kirjoitti: La Elo 31, 2019 3:07 pm "Sen sijaan poliisi pitää mahdollisena, että Riina liftasi metsän lähellä kulkevan moottoritien varrelta ja päätyi ”väärään kyytiin”.
– Se on pieni mahdollisuus. Katoamisen aikoihin tuli tietoa joistain ulkomaalaisista rekoista, jotka olisivat olleet lähistöllä parkissa. Niitä on kuitenkin mahdotonta enää etsiä."

Ei nyt vaikuta tämäkään kovin todennäköiseltä skenaariolta. Miksi joku satunnainen ohikulkija haluaisi liftarin nitistää? Etenkään joku ulkomainen rekkakuski?
Silloin varmaan kannattaa ruumiskoiran kanssa kävellä kaikki lähialueen rekkaparkkien lähimetsät.
Montakohan näistä kadonneista löytyisi jos laitettaisi esim puolustusvoimista riittävän tiheä ketju ukkoja kulkemaan viimeisen havaintopaikan 2 kilometriä. Kuinka tarkasti tai kuinka kaukaa nämä lähialueet haravoidaan viranomais/vapaaehtoisvoimin?
Olisikohan tehty se virhe ,että moottoritien viimeisen levähdyspaikan maasto Helsinkiin tultaessa Östersundomissa olisi jäänyt tutkimatta. Paikan tarkastaminen ei edellyttäisi mitään yllämainittuja massiivisia toimia , vaan riittäisi parin sadan metrin sektorissa autosta ruumiin kätköpaikkojen arviointi.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4530
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

MEG kirjoitti: Ma Loka 07, 2019 5:23 pm Mtv 3 tuottaa sensaatiohakuisia uutis-otsikoita ,jotka eivät vastaa itse "uutista". Miten metsässä havaittu puukko liittyisi Riinaan?
Onhan siellä kaikenlaista roskaa ja esineitä ,joita voi vilkkaalla mielikuvituksella liittää Riinan katoamiseen.
Sitä paitsi tuo Maikkarin uutinen on niin naurettavan yksityiskohtainen, että se jo saa arvaamaan, että ihan höpöuutinen on kyseessä.

Tää Riinan keissin "tutkinta" on ollut ihan farssi alkumetreiltä asti.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Avatar
Tilpehööritirehtööri
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Su Marras 17, 2019 7:59 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Tilpehööritirehtööri »

Olen alusta asti seurannut tätä ja edelleen ihmettelen miten tätä ei ole saatu ratkaistua.
Ja mitkä seikat ne lopulta oli, jotka poissulki J.J:n syyllisyyden?
Kepardi73
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Elo 02, 2017 12:18 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kepardi73 »

Tuntuisi melko epätodennäköiseltä skenaariolta, että joku näistä ulkomaalaisista rekoista olisi jonkun murhamiehen valjastama. Enemmänkin todennäköisempää olisi se, että joku näistä olisi lainannut Riinalle puhelinta, että hän on voinut soittaa kyydin hakemaan hänet. Tällöin kyydin pitäisi tulla melkolalilla lähipiiristä, sillä numero täytysi osata ulkoa. Harvalla enää nykyaikana on puhelinmuistiota mukana. Toisaalta kiven sisässä voi oppia muistamaan tuttujen numeroita lähipiirin ulkopuoleltakin, jos on joku, jolle tulee soiteltua enemmänkin.
Paikalla
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2576
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Riinan katoamis alueelta Helsinkiin suuntaavan rekan ,ainoa sopiva ruumiin poistamispaikka ,vaikuttaisi olevan mainittu Östersundomin levähdyspaikka. Metsätien lataan pysähtyminen olisi kömpelöä ja huomiota herättäväää,
Mutta Riinahan on voinut nousta minkälaiseen autoon tahansa.
veejee
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja veejee »

Itse olen tähän tehnyt havainnon Loviisassa, mikä saattaa ehkä liittyä tapaukseen.

Ajoin 11.5.2017 klo 20 aikoihin kuninkaantien ABC:n ohi moottoritietä Helsingin suuntaan. Noin kolme kilometriä ABC:ltä Helsinkiin päin moottoritien ylittää silta, joka on paikallisen pienemmän tien silta, eikä siihen ole tietysti moottoritieltä liittymää. (paikka kartassa) Sillan pohjoispuolella viitisen metriä sillalta metsän suuntaan näin tummiin pukeutuneen henkilön (mahdollisesti hupparin päässä) seisoskelevan tiellä tai liikkuvan hiljalleen metsän suuntaan. Muistan kun vielä sillan ali mentyäni käänsin vielä päätä autossa ja katsoin takaisin sillan suuntaan, mutten tietysti maaston peitteiden takia nähnyt mitään enää.

Tämä kiinnitti huomiotani, koska en ikinä aiemmin ollut nähnyt sillalla ketään enkä ikinä tämän jälkeenkään vaikka melko usein tuosta ajan ohi.
Havaintoni oli siis vähän yli vuorokausi autopalon jälkeen ja noin 8 tuntia NCC työntekijän louhimon havainnon jälkeen. Louhimolta on teitä pitkin noin 2,5 kilometriä havaintopaikkaan. No, tuskin tuollaisessa kävelymatkassa 8 tuntia kestää, mutta toisaalta Riina mitä ilmeisimmin oli ollut alueella jo noin vuorokauden ajan NCC havainnon kohdalla.

Havaintopaikasta on noin 1,5-2 kilometriä moottoritien levähdysalueelle. Ei liene mahdotonta tosiaan että hän olisi sinne kävellyt...
Liitteet
Sijainti.JPG
Sijainti.JPG (155.75 KiB) Katsottu 12684 kertaa
Mariangel
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 2:00 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Mariangel »

veejee kirjoitti: Ke Helmi 19, 2020 5:28 pm Itse olen tähän tehnyt havainnon Loviisassa, mikä saattaa ehkä liittyä tapaukseen.

Ajoin 11.5.2017 klo 20 aikoihin kuninkaantien ABC:n ohi moottoritietä Helsingin suuntaan. Noin kolme kilometriä ABC:ltä Helsinkiin päin moottoritien ylittää silta, joka on paikallisen pienemmän tien silta, eikä siihen ole tietysti moottoritieltä liittymää. (paikka kartassa) Sillan pohjoispuolella viitisen metriä sillalta metsän suuntaan näin tummiin pukeutuneen henkilön (mahdollisesti hupparin päässä) seisoskelevan tiellä tai liikkuvan hiljalleen metsän suuntaan. Muistan kun vielä sillan ali mentyäni käänsin vielä päätä autossa ja katsoin takaisin sillan suuntaan, mutten tietysti maaston peitteiden takia nähnyt mitään enää.

Tämä kiinnitti huomiotani, koska en ikinä aiemmin ollut nähnyt sillalla ketään enkä ikinä tämän jälkeenkään vaikka melko usein tuosta ajan ohi.
Havaintoni oli siis vähän yli vuorokausi autopalon jälkeen ja noin 8 tuntia NCC työntekijän louhimon havainnon jälkeen. Louhimolta on teitä pitkin noin 2,5 kilometriä havaintopaikkaan. No, tuskin tuollaisessa kävelymatkassa 8 tuntia kestää, mutta toisaalta Riina mitä ilmeisimmin oli ollut alueella jo noin vuorokauden ajan NCC havainnon kohdalla.

Havaintopaikasta on noin 1,5-2 kilometriä moottoritien levähdysalueelle. Ei liene mahdotonta tosiaan että hän olisi sinne kävellyt...
Kerroitko havainnostasi poliisille?

Toivottavasti Riinan kohtalo vielä selviäisi.
veejee
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja veejee »

Mariangel kirjoitti: Ke Huhti 08, 2020 12:23 am
veejee kirjoitti: Ke Helmi 19, 2020 5:28 pm Itse olen tähän tehnyt havainnon Loviisassa, mikä saattaa ehkä liittyä tapaukseen.

Ajoin 11.5.2017 klo 20 aikoihin kuninkaantien ABC:n ohi moottoritietä Helsingin suuntaan. Noin kolme kilometriä ABC:ltä Helsinkiin päin moottoritien ylittää silta, joka on paikallisen pienemmän tien silta, eikä siihen ole tietysti moottoritieltä liittymää. (paikka kartassa) Sillan pohjoispuolella viitisen metriä sillalta metsän suuntaan näin tummiin pukeutuneen henkilön (mahdollisesti hupparin päässä) seisoskelevan tiellä tai liikkuvan hiljalleen metsän suuntaan. Muistan kun vielä sillan ali mentyäni käänsin vielä päätä autossa ja katsoin takaisin sillan suuntaan, mutten tietysti maaston peitteiden takia nähnyt mitään enää.

Tämä kiinnitti huomiotani, koska en ikinä aiemmin ollut nähnyt sillalla ketään enkä ikinä tämän jälkeenkään vaikka melko usein tuosta ajan ohi.
Havaintoni oli siis vähän yli vuorokausi autopalon jälkeen ja noin 8 tuntia NCC työntekijän louhimon havainnon jälkeen. Louhimolta on teitä pitkin noin 2,5 kilometriä havaintopaikkaan. No, tuskin tuollaisessa kävelymatkassa 8 tuntia kestää, mutta toisaalta Riina mitä ilmeisimmin oli ollut alueella jo noin vuorokauden ajan NCC havainnon kohdalla.

Havaintopaikasta on noin 1,5-2 kilometriä moottoritien levähdysalueelle. Ei liene mahdotonta tosiaan että hän olisi sinne kävellyt...
Kerroitko havainnostasi poliisille?

Toivottavasti Riinan kohtalo vielä selviäisi.
Kerroin havainnostani kyllä viime syksynä muistaakseni. Pohdin ilmoittamista jo kun tästä oli ensimmäisen kerran iltapäivälehdissä, mutta luulin että tapaus selviää muutoinkin. Kun ei ole selvinnyt, niin varmaan pienet epämääräisetkin tiedonmuruset otetaan vastaan ja huomioidaan...
Kepardi73
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Elo 02, 2017 12:18 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kepardi73 »

Kävin tuolla tänään hieman tutkiskelemassa tuon sillan keilojen ympäristöä, mutta ei sieltä löytynyt merkkiäkään asiasta. Silta sijaitsee melko lähellä mökkiä, joten uskon maaston olevan siltä osin haravoidun jo aiemmin. Tämän edellisen karttaan merkityn sillan lisäksi Helsingin suuntaan on toinen samanlainen silta. Kartan mukaan sen eteläpää ei johda mihinkään, pohjoispään olen autolla onnistunut löytämään ja siellä oli joku muistaakseni hyvin lukittu verkkoaitaportti, joka esti sillan ylityksen myös jalan. Mikäli näköhavainnossa olisi ollut kyse tästä sillasta, niin seisoskelu sillalla saattaisi olla johtunut juuri siitä, ettei siltaa ole pystynyt ylittämään portista johtuen. Olisi tietysti mielenkiintoista käydä tutkimassa tämänkin sillan ympäristöä, tulee vaan melkoisesti kävelymatkaa. Tämä silta olisi kuitenkin melko hyvin saavutettavissa vähän joka paikasta.

Jos mietitään teoriaa ottaen huomioon tämä näköhavainto, niin voisiko olla, että Riina olisi viettänyt pikänkin tovin jossain ABC:lla tai muualla lämpimässä..? Lähtenyt sitten takaisin metsään etsimään, kun ei Janista ollut kuulunut mitään. Mahdollisesti sitten pimeä päässyt yllättämään ja sen seurauksena eksynyt..?

Se, mitä tuolla voi olla vielä jäljellä, on varmasti niin vähäistä, että pitäisi varmaan kompastua pääkalloon. Lämpö, happi ja kosteus on varmaankin tehnyt selvää lähes kaikista jäänteistä ja sammaloituminen ja aluskasvillisuus peittävät vähätkin jäänteet tehokkaasti. Koira pitäisi olla mukana, niillä on taipumus kiinnostua hajumaailmasta, johon ei ihan joka päivä törmää.
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja just_one »

Kepardi73 kirjoitti: Ke Huhti 22, 2020 11:13 pm Jos mietitään teoriaa ottaen huomioon tämä näköhavainto, niin voisiko olla, että Riina olisi viettänyt pikänkin tovin jossain ABC:lla tai muualla lämpimässä..?
ABC:lla on kamerat ja jos Riina olisi sinne palannut niin tämä olisi ollut niistä löydettävissä.
Paikalla
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2576
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Kolme Vuotta on Riina ollut kadoksissa! 10.5-2017 lähtien. Lukuisia etsintöjä tehty, ehkä tehdään tänäkin kesänä. Autopalopaikan lähistöllä ollut ruumis olisi jo saman kesän etsinnöissä löytynyt mätänemishajun perusteella, kun koiriakin käytetty.
En oikein usko ,että Riina vain olisi kesken metsässä kävelyn maahan lyyhistynyt. Luultavammin on eksyneenä tai aineiden vaikutuksesta , arvostelukyky pettänyt ja mennyt levähtämään tuuhean puun tai pensaan alle ,menehtyen.
Vastaa Viestiin