Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tämän epävakaan tv-persoonan perseilystä ei taida olla vielä puhuttu? Homma lähti hänellä lapasesta alkamassa olevien Lontoon olympiakisojen ja samanaikaisten parisuhdeongelmien paineiden alla, kun bipolaari alkoi kiristämään päätä ja hänen egonsa taisi turpoilla välillä jopa enemmän mitä lääkityksen aiheuttaman kuunaaman tilavuus nykyään on?

Aihe on ajankohtainen, koska miehestä kertova jonkun kirjoittama elämänkerta on julkaistu vastikään. Käsittääkseni Suominen on uhannut myös tappaa jonkun naisjuttuihinsa liittyen, mutta lähdetään tällä pitelyllä liikkeelle. Varttihullu piti itseään niin nokkelana, ettei viitsinyt ottaa jotain julkkisasianajajaa pariksi tunniksi avuksi, lisäsyynä näköjään myös hölmöläisen tapainen piheys. Mutta taas se on todistettu, edusta itseäsi oikeudessa ja sinulla on idiootti asianajana.
Tapio Suominen pelasi uhkapeliä: Yritti säästää juristikuluissa, lipsautti yhden väärän lauseen ja romutti puolustuksensa
18.06.2019 klo 6:16

- Tapio Suomisen esittämästä kysymyksestä muodostui yksi sakkotuomion peruste.
- Ylen entinen suosikkiselostaja sai sakot pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.
- Tapio Suominen harkitsee ilmoittavansa tyytymättömyyttään tuomioon.
- Suominen oli oikeudessa ilman avustajaa ja lipsautti itselleen epäedullisen kommentin.


Näin Tapio Suominen muisteli parkkihallinujakkaa ILTV:n Sensuroimattomassa Päivärinnassa.(VIDEO)

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Ylen entisen urheilutoimittajan ja tv-selostajan Tapio Suomisen 30 päiväsakkoon laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä. Oikeus katsoi Suomisen alentuneesti syyntakeiseksi ja lievensi siksi rangaistusta syyttäjän vaatimasta 60 päiväsakosta. Suominen joutuu maksamaan 1 350 euroa sakkoa ja vielä reilut 400 euroa korvauksia asianomistajalle.

Tuomioon johtanut tapahtumasarja sattui helmikuussa 2018 Ylen toimitiloissa. Kaksisuuntaisen mielialahäiriön maniavaiheesta kärsinyt Suominen riiteli esimiehensä kanssa niin, että paikalle tarvittiin vartija. Suominen löi vartijaa suksipaketilla ja nyrkillä sekä sylki häntä useita kertoja kasvoihin.

Suominen puolusti itseään käräjillä ilman asianajajaa. Toimittaja vetosi syyntakeettomuuteen ja vaati, että hänet jätetään tuomitsematta rangaistukseen. Hän suhtautui pahoinpitelemänsä vartijan näkemyksiin paikoin vähätellen ja vastustaen. Yksi lausunto kuultiin, kun uhri kertoi joutuneensa sylkemisen vuoksi hiv- ja hepatiittikokeisiin.

– Minkälainen on sellainen suksipaketti, josta saa hiv:n tai hepatiitin, Suominen kysyi.

”Menee tunteisiin”
Vastaaja arvosteli myös kihlakunnansyyttäjä Mikko Larkiaa siitä, että tämä ei olisi huomioinut hänen terveydentilaansa koskevia lausuntoja syytettä nostaessa. Larkia huomautti, että syyttäjän tehtävä on näyttää syyte toteen.

Suominen sai vastuulleen asianomistajan tenttaamisen, kun hänellä ei ollut juristia. Toimittaja tyrskähti ja huokasi kertaalleen kesken puheen, kun pahoinpidelty vartija kertoi teosta. Syyttäjä Larkia antoi ymmärtää, että Suomisen käytöksessä olisi ollut parantamisen varaa.

– Salissa voi käyttäytyä myös niin, että pahoittelee ja osoittaa kunnioitusta oikeudenkäyntiä kohtaan ja edesauttaa asiansa selvittämistä, Larkia muotoili.

– Olen pahoillani, jos olen käyttäytynyt täällä sopimattomasti, mutta menee vähän tunteisiin tämä tilanne, Suominen vastasi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
Urheilutoimittaja Tapio Suominen puhui sittenkin muistikuvistaan, kun tenttasi oikeusjuttunsa asianomistajaa. Tehtävä olisi tavallisesti kuulunut oikeudenkäyntiavustajalle. SOLMU SALMINEN
Urheilutoimittaja Tapio Suominen puhui sittenkin muistikuvistaan, kun tenttasi oikeusjuttunsa asianomistajaa. Tehtävä olisi tavallisesti kuulunut oikeudenkäyntiavustajalle. SOLMU SALMINEN
Idiootti_asianajajana.jpg (40.44 KiB) Katsottu 10351 kertaa
Puolustus nurin

Käräjäoikeuden mielestä Suomisen lääkärintodistukset antoivat jopa vahvaa osviittaa siitä, että hänen maniavaiheensa oli raju ja heikensi ymmärrystä jopa syyntakeettomuuteen asti. Oikeus nosti silti esiin kaksi Suomisen lausuntoa, jotka johtivat kovempaan tuomioon.

Ensimmäinen niistä tuli heti pahoinpitelyn jälkeen: Suominen ilmoitti vartijalle, ettei tule saamaan seurauksia käytöksestään, koska kärsii mielenterveysongelmista. Toisen Suominen lipsautti käräjäsalissa - ollessaan siellä ilman asianajajaa.

Keskeisen väittämänsä mukaan Suominen ei muistanut mitään illan ja yön tapahtumista. Kun toimittaja sai esittää kysymyksiä uhrille, puolustus horjui ratkaisevasti.

– Muistatko, että paiskattiin kättä ja pyysin anteeksi, Suominen kysyi.

Lausunnot osoittivat käräjäoikeuden mukaan, että Suomisella oli sittenkin jonkinasteinen kyky ymmärtää, ettei hän toiminut oikein. Suominen muisti myös olleensa vartijan kovassa hallintaotteessa.

”Todella rajua”
Tapio Suominen ei käsittelyn jälkeen suoraan osannut sanoa, miksi syyttäjä puuttui hänen käytökseensä.

– Pitää muistaa, että olin ensimmäistä kertaa oikeussalissa ja saman tien puolustamassa itse itseäni. Siinä tuli varmaankin tehtyä joitakin menettelytapavirheitä ja ehkä vähän töykeällä tavalla kommentoitua asioita, Suominen sanoi Iltalehdelle.

Entinen suosikkiselostaja sanoi puolustaneensa itseään, koska hänellä ei ollut mahdollisuutta julkiseen oikeusapuun liian suurten tulojen takia. Suominen halusi säästää ja arveli, että selviytyisi oikeudenkäynnistä itse.

– Ehkä olisi kannattanut sijoittaa. Mutta näin tämä nyt meni.

Suominen pyrki sovitteluun ennen oikeudenkäyntiä, mutta asianomistajaksi joutunut vartija ei suostunut tähän. Suomista nuorempi mies kertoi, että vastaajan käytös oli alatyylistä ja rujoa.

– Väkivalta oli todella rajua, ja siinä oli selkeää satuttamisyritystä, vartija kertoi.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Suominen kertoi pitävänsä rangaistusta kovana ja pohtivansa, hakeeko jutulle jatkokäsittelyä hovioikeudessa.

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/92 ... 4be9a223db
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Svimba
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Pe Maalis 30, 2018 4:54 pm

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Svimba »

Uhri meni sylkemisen takia hivi ja hepatiitti kokeisiin? Onx Tapsa räkinyt verta avoinna olevaan haavaan?
jee, MV-LEHTI on taas hengissä!!
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Niin, syljen kautta esim. suuhun/nokan limakalvoille/silmiin ei saa syljellä sellaista määrää virusta, että voisi tarttua, kun ei suutelussakaan tartu!

Joko on show eli firman käytäntö räkijöitä kohdattaessa tai sitten pillastunut nasaaliääninen Tapsa on ehkäpä huitonut eka suksilla vartijan jostain verille, sitten Tapio vielä "vitsailee" tällä oikeudessa, että millaisella suksipaketilla saa viruksen? Ääliö. Vaikka niillähän on vaa kaulasta ylöspäin iho näkyvissä eli päävamma ois pitänyt olla. Varmaan standarditoimenpide, joka maksatetaan räkijällä tai ainakin yritetään?

Väkivaltahan oli vartijan mukaan rajua, mutta sehän on suhteellinen käsite ja täysin mielipiteisiin perustuva lausuma. Toki jos laskettelusukset on Suomisella ollut, niin pitäisi sen ensimmäisen iskun voima käyttää hyväksi ja laittaa maanikko ekka nippuun ja rautoihin ja sitten jonnekin lepositeisiin turvaan itseltänsä. Vartijoiden toimintakyvyssä on kyllä merkittäviä eroja. On röllömasuista viiksekästä ostoskärryntyöntäjää ja täysveristä taistelijaa. Osa on iloinen kohdatessaan näitä räyhäkkäitä ta(m)pioita, mut voihan se toki tämäkin oikkeussalin jälkeen käkäteĺlä? Murtsikkasuksia en osaisi pitää vaarallisina ellei joku tökkisi vähän kuin isolla tikarilla. Silleenhän nokialaisia nuoriso-ohjaajiakin opettavat käyttämään tarvittaessa.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
aumari
Vic Mackey
Viestit: 1995
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja aumari »

Mitä tahansa Tapsa on rötöstellyt, niin hän on mielestäni ehdottomasti Suomen paras urheiluselostaja/-toimittaja. Kielitaitoinen, asiantunteva eikä hänen tarvitse selostaessaan huutaa hurmioissaan.
Silti Onnellinen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Kesä 26, 2008 2:55 pm

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Silti Onnellinen »

aumari kirjoitti: Ma Loka 28, 2019 8:07 am Mitä tahansa Tapsa on rötöstellyt, niin hän on mielestäni ehdottomasti Suomen paras urheiluselostaja/-toimittaja. Kielitaitoinen, asiantunteva eikä hänen tarvitse selostaessaan huutaa hurmioissaan.
Juuri näin. Ei tosin ole ainutlaatuinen, kyllähän moni työnsä hoitaa vaikka ensimmäiseksi käteen osuvalla välineellä esimiestänsä ojentaisi.

Ikävä case kaiken kaikkiaan, kansan rakastama hahmo johon yhdistyy monenlaisia tunteita, antoi kasvot mielenjärkkymiselle. Hyvä ketju kirjan kommentoimiselle.
Sonderkommando
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Pe Syys 13, 2019 1:35 am

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Sonderkommando »

En ole kusipää, olen bipolaarinen. Näen sieluni silmin Tapion räyhäämässä kännissä(tai selvinpäin) Järviset kainalossa vastaantulijoille, kuinka HÄN on henkisesti sairas ja HÄN ei ole missään nimessä vastuussa tekemisistään kenellekään ja teen mitä huvittaa, koska tämä sairaus vaan tekee tämmöiseksi. Lääkkeet vaihtoon ties kuinka monennen kerran miehelle. Korkki kiinni ja lisää terapiaa tai muuten löytää tiensä K-raudan köysi-osastolle.
-Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2646
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Olen itse saanut töissä HIV- ja C-hepatiittipositiivisen henkilön sylkeä silmiini. Ihan oman mielenterveyden vuoksi oli "mukava" käydä testeissä vaikka tautien tarttuminen tuolla tapaa on lähes olematon riski. Riski saada tauteja Tapio Suomisen kuolasta on todennäköisesti vielä alhaisempi kuin random-narkkarilta. (Edit: Ketjusta ei tainnut käydä selville että Suominen oli sylkenyt vartijan kasvoille Ylen parkkihallissa kun homma meni painiksi.)

Kuka testien järkevyyttä kysyikään on varmastikin sitä mieltä että esimerkiksi rintasyöpäseulontoja on turha tehdä, alle 0,5% osoittauttuu syöväksi.

Suomisen tapaus on varmastikin tavallista järkyttävämpi koska kyseessä on koko kansan urheiluväen tuntema sinivalkoinen ääni. Pisteet Tapiolle koska hän on aktiivisesti(kin) tuonut sairautta esiin, siihenhän sairastuu noin 1-2 prosenttia väestöstä eli ilmaantuvuus on samaa luokkaa skitsofrenian kanssa. Sinällään bipolaarin puhkeamisessa ei ole poikkeavaa, henkilö on vauhdikas, puhelias, omasta mielestään Euroopan omistaja eikä kaipaa kuin minimaalisesti unta. Tavallisesti sairaudentuntoa ei ole vaan henkilö kokee voivansa mainiosti, olevansa elämänsä kunnossa. Tyypillisesti unettomuutta ja muita oireita itsehoidetaan ottamalla alkoholia joka monesti vain pahentaa sairautta. Toimet johtavat varsin tyypillisesti seksuaaliseen hurjasteluun ja/tai rahavarojen menetykseen. Maanikot olisi hyvä saada hoitoon mahdollisimman pian manian puhkeamisesta ihan kansanterveydellisistä syistä, sitä lyhyempi laitoshoito mitä aiemmin todettu mielialan heilahdus.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
True
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 9:09 am

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja True »

Onko nahkatapsalla todettu hiv tai hepatiitti?
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tapio on sisäistänyt lukuisissa keskusteluissa, asiantuntijoiden kanssa, mielisairauden positiivisuuden. Saa tehdä mitä vain, kunhan ilmoittaa olevansa syyntakeeton.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2646
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

True kirjoitti: Ti Loka 29, 2019 8:10 am Onko nahkatapsalla todettu hiv tai hepatiitti?
No tuskin on. Kaikilla aloilla joissa tuntemattoman henkilön eritteitä saadaan silmään tai suuhun on tapana testata kuitenkin. Tässähän koetettiin mustamaalata Suomista, vartija-parka joutui testeihin. No, käräjäoikeus on tuomioonsa antanut eikä kumpikaan osapuoli valittanut päätöksestä. Niinpä Suominen tuomittiin 1350 euron sakkoihin ja maksamaan 400 euroa korvauksia asianomistajalle. Suomisen todettiin olleen tekohetkellä alentuneesti syyntakeinen.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

Tracker kirjoitti: Ti Loka 29, 2019 8:33 am Tapio on sisäistänyt lukuisissa keskusteluissa, asiantuntijoiden kanssa, mielisairauden positiivisuuden. Saa tehdä mitä vain, kunhan ilmoittaa olevansa syyntakeeton.
No eipä nyt saanut tehdä ihan mitä huvittaa, kun kuitenkin tuli pelkkiä sakkoja ja korvauksia maksettavaksi 1750€.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2646
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

kaarmis kirjoitti: Ti Loka 29, 2019 9:19 am
Tracker kirjoitti: Ti Loka 29, 2019 8:33 am Tapio on sisäistänyt lukuisissa keskusteluissa, asiantuntijoiden kanssa, mielisairauden positiivisuuden. Saa tehdä mitä vain, kunhan ilmoittaa olevansa syyntakeeton.
No eipä nyt saanut tehdä ihan mitä huvittaa, kun kuitenkin tuli pelkkiä sakkoja ja korvauksia maksettavaksi 1750€.
Sakko voi tuntua kovalta mutta nyt ei ollut mikään perus-hamppi-tapio asialla vaan Suominen yli 70 000 euron ansioilla (vuoden 2017 verotiedot).
Ei tämä ole mikään yllätys. Suomessa saa pikkurahalla ja saunareissulla hakata ihmistä vasaralla päähän, hakata kirveellä päähän, lyödä fileereusveitsellä selkään, noin esimerkiksi. Tapsa puolusti itseään oikeudessa ja sanaili itselleen lisää sakkoa, lukekaa juttu: https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/92 ... 4be9a223db
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1101
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Paras oma kertomus oli kun Tapsa joi yöllä ja aamuyöllä vahvan oluen, puoli pulloa viskiä ja lasin viiniä ja aamulla heti herättyään ison oluen ja lähti viemään autoaan aamukasilta huoltoon. Sitten tuli suurenakin yllätyksenä että puhalsi yli rattijuopumuslukemat vaikka omasta mielestään oli toki täysin ajokunnossa.
Terävä
Poliisikoira Rex
Viestit: 278
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Terävä »

Tapsa taas ollut liikenteessä. Jokohan tulisi kiinteä tuomio?
https://www.is.fi/urheilu/art-2000008327794.html
Ensimmäisellä kerralla hän törmäsi parkkipaikalla pysäköityyn autoon ja puhalsi 1,47 promillea. Suominen on myöntänyt tekonsa ja kertonut juoneensa kolme lonkerotölkkiä kolarin jälkeen.

Vain kaksi päivää myöhemmin hän puhalsi 2,88 promillea. Molemmat teot tapahtuivat Suomisen kotikunnassa Hattulassa kesäkuussa.

MTV:n mukaan syyttäjä vaatii Suomiselle 5 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta tai yhdyskuntapalvelua.
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein
Terävä
Poliisikoira Rex
Viestit: 278
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Urheilutoimittaja Tapio Suomisen rötöstelyt

Viesti Kirjoittaja Terävä »

On se kumma juttu, että tietyt ihmiset saavat ajella hönössä vaikka kuinka usein joutumatta istumaan.
Pitkän uran urheiluselostajana ja -toimittajana tehnyt Tapio Suominen, 56, on tuomittu kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta, uutisoi MTV.

MTV:n mukaan Suominen tuomittiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa yhdyskuntapalveluun tiistaina. Syyttäjä vaati Suomiselle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Suominen kärysi ratista MTV:n mukaan kahdesti viime kesäkuussa. Ensin hän puhalsi 1,47 promillea. Pari päivää myöhemmin hän kärysi ratista 2,88 promillen humalassa.

Molemmat käryt tapahtuivat Hattulassa. Lisäksi Suomista syytettiin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

MTV:n mukaan yhteinen tuomio oli viisi kuukautta vankeutta, jonka Suominen suorittaa 150 tunnin yhdyskuntapalveluksena.

Suominen on kärynnyt ratista useasti aiemminkin.
https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/90 ... 81765875f7
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein
Vastaa Viestiin