Pietarsaaren seutu: 5 nuorta ampunut satoja eläimiä auton ikkunasta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja delila »

Lars Leevin kannattajia, joita seudulla on enemmänkin. Yllättävän äkkiä on painunut unholaan esim. Pietarsaaren lessuseurakunnan hyväksikäyttökohut jokunen vuosi sitten ym..

Arvuutteleva
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Su Huhti 02, 2017 2:00 pm

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja Arvuutteleva »

Ja nuuskaa pitää olla huulessa jokaisella, ja sen välittäminen on arkipäivää..

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Arvuutteleva kirjoitti:Ja nuuskaa pitää olla huulessa jokaisella, ja sen välittäminen on arkipäivää..
No miten se nuuska nyt tähän liittyy, on mullakin parasta aikaa nuuska huulessa, enkä silti ammuskele omaksi viihteeksi luontokappaleita, en muutenkaan pidä eläinrääkkääjistä, enkä erityisemmin pidä myöskään lestoista, jehovista tai vastaavista muista uskolahkoilijoista.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Tiina kirjoitti:^Eiköhän nämä jotain lessuja sitten ole. :roll:
Lessuja, jutkuja, koptilaisia, pankkiireita tai ultra-ortodokseja - ihan sama, ku noin saatanan sekasin ovat. Yhden/kaksi tekijää menis vielä jotenkin jakeluun, mutta tämmönen isompi sekopääryhmä laittaa kyllä miettimään :roll:
Mtäköhän muuta pikkukivaa noissa pervoyhteisöissä harrastetaan, vai onko niin, että kukaan osallisista ei vaan yksinkertaisesti kehtaa kertoa?
..kertoja 1, lapsuudestani: ”...olin naapurin sedän ja tädin toy-boy koko lapsuuteni, naapurit ovat kuulemma myös minun veli ja sisko? En ymmärrä - mutta nyt tapan kissani”, ”....eräs entinen luokkalaiseni joutui yhden isäpuolensa raiskaamaksi ja tuli raskaaksi, kun vatsa alkoi näkyä hänet ”lähetettiin kotikouluun” - naapurikylään, tapasin hänet vuosia myöhemmin opistolla, mutta hän esiintyi kuin hänellä ei lasta olisikaan. En kehdannut kysyä asiasta - tiesin tämän olevan kova paikka, sillä hän ei ollut ainoa, jonka lapset oli vuosien saatossa annettu suur-talon johtajattarien hoitoon...”, ”Kertoja 3: ...olisinko ollut kasilla, kun rupesin kokemaan pakottavaa tarvetta kosketella kuolleita hyönteisiä ja pikkueläimiä, murrosikäisenä suurimman tyydytykseni koin puristellessani erään ”tätini” jääkaapista löytämiäni raakoja silakoita...
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kahdelle nuorelle syytteet laajasta salametsästyksestä Pietarsaaressa

Kaksi nuorta on saanut syytteet muun muassa törkeästä metsästysrikoksesta ja luonnonsuojelurikoksista, tiedottaa Pohjanmaan syyttäjänvirasto.

Syyttäjän mukaan kaksi nuorta, joista toinen oli tekohetkellä alaikäinen, metsästivät laittomasti vähintään 20 rusakkoa, 15 metsäkaurista, kolme valkohäntäpeuraa ja yhden ketun. Luonnonsuojelurikos koskee noin 40 kalalokin metsästystä.

Jutussa myös kolmas henkilö sai syytteen metsästysrikoksesta. Hän metsästi syyttäjän mukaan laittomasti muutaman rusakon ja kolme metsäkaurista.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Pietarsaaressa vuosina 2016 ja 2017.

Metsästysrikoksista epäiltiin lisäksi neljää muuta, mutta heidän osaltaan tehtiin syyttämättäjättämispäätökset muun muassa näytön puuttuessa ja osaltaan myös siksi, että epäiltyjä rikoksia ehti vanhentua.

Syytekirjelmän tarkempi sisältö tulee julkiseksi vasta oikeudenkäynnin aluksi.
mtvuutiset
29.1.2019 13:57

Laajemmin asiasta kertoo kp24.fi:
Syytteet kymmenien eläinten sala-ampumisista Pietarsaaressa – törkeä metsästysrikosten sarja käsitellään käräjillä

Pohjanmaan kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet kolmea henkilöä vastaan Pietarsaaressa tapahtuneesta sala-ampumisten sarjasta.

Kahta henkilöä syytetään muun muassa törkeästä metsästysrikoksesta ja luonnonsuojelurikoksesta, jotka ovat tapahtuneet Pietarsaaressa 1.8.2016–22.5.2017. Toinen syytetyistä oli tekohetkellä alaikäinen.

Törkeä metsästysrikos koostuu vähintään 20 rusakon, vähintään 15 metsäkauriin, kolmen valkohäntäpeuran ja yhden ketun laittomasta metsästyksestä. Luonnonsuojelurikos koostuu noin 40 kalalokin metsästyksestä.

Syyte on nostettu myös kolmatta henkilöä vastaan muun muassa metsästysrikoksesta joka on tapahtunut Pietarsaaressa 1.8.–31.12.2016. Metsästysrikos koostuu muutaman rusakon ja kolmen metsäkauriin laittomasta metsästyksestä.

Haastehakemus on toimitettu 18.1.2019 Pohjanmaan käräjäoikeuteen. Salassapitosäännöksiin nojaten syyttäjä ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Syyttäjä on tehnyt asiassa myös kymmenkunta syyttämättäjättämispäätöstä. Ne koskevat neljää muuta epäiltyä ja osaksi myös niitä henkilöitä, joita vastaan syytteet on nostettu.

Tutkintanimikkeitä olivat muun muassa eläinsuojelurikos, luvaton pyynti ja metsästysrikkomus.

Syytteet näiden osalta on jätetty nostamatta muun muassa syyteoikeuden vanhentumisen, teon vähäisyyden ja riittävän näytön puuttumisen takia.

Tapaukset tulivat ilmi vuoden 2017 keväällä, kun metsästäjät löysivät ammutun kauriin Pietarsaaren Vestersundinkylän maastosta.

Poliisin tutkinnassa ilmeni, että kyse oli laajamittaisesta sala-ammunnasta, jossa kymmenittäin eläimiä oli tapettu luvatta. Saalista ei ollut hyödynnetty mitenkään, vaan eläimet oli jätetty maastoon kuolleina tai haavoittuneina.

Jutussa oli useita nuoria henkilöitä epäiltyinä. He olivat tekohetkellä 17–27-vuotiaita ja kotoisin Pietarsaaren seudulta.

Eläimet oli ammuttu auton ikkunasta äänenvaimentimella ja kiikaritähtäimellä varustetulla pienoiskiväärillä. Eläinten sokaisemiseen ennen ampumista oli käytetty voimakasta valonheitintä.

Epäillyt ovat kotoisin Pietarsaaren seudulta. Heillä ei ole aiempaa rikollista taustaa. Osa heistä on harrastanut metsästystä myös luvallisesti.
Ti 29.1.2019 klo 11:24 [päivitetty ti 12:29]
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

GRANKULLA ANTTI JOHANNES
GRANKULLA JONI SAKARI
ÅKERLUND JIMMY TOBIAS


Nuorten miesten asepelleily johti koviin syytteisiin: Ampuivat jopa 800 kissaa, osa jäi kitumaan
Iltalehti 12.11.2019

"Poliisi otti epäillyt kiinni, kun rikosepäilyjen laajuus alkoi selvitä.
Syyttäjä vaatii Pohjanmaan käräjäoikeudessa kolmelle nuorelle miehelle ehdollisia vankeusrangaistuksia yhteensä kahdeksasta erilaisesta laittomaan metsästykseen liittyvästä rikoksesta Pietarsaaressa vuosina 2016–2017.

Syytteissä on kyse muun muassa törkeästä metsästysrikoksesta, luonnonsuojelurikoksesta, eläinsuojelurikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Nuoret miehet ottivat isänsä pienoiskiväärin ja kävivät muun muassa paikallisella tarha-alueella ampumassa kissoja.

Ensimmäistä vastaajaa syytetään yhteensä noin 200 kissan ampumisesta. Nuori mies on esitutkinnassa tunnustanut ampuneensa kissat ja käyneensä tarha-alueella noin 10 kertaa vuonna 2016. Mies ampui eläimiä istuessaan autossa ja käytti apunaan taskulamppua.

Toisessa syytteessä toista ja kolmatta vastaajaa syytetään peräti 600 kissan ampumisesta vuosina 2016–2017. Syyttäjän mukaan ammuskelu tapahtui jälleen tarha-alueella, ja tekijät ampuivat kissoja niin ikään autosta. Yksi jutun syytetyistä oli tapahtuma-aikaan alle 18-vuotias.

Myös nämä vastaajat ovat myöntäneet poliisikuulustelussa ampuneensa satoja eläimiä.

Vaikuttanut riistaeläinkantaan?
Kahta miehistä syytetään myös muiden eläinten ampumisesta. Syyttäjän mukaan he ampuivat autosta käsin rusakkoja ja kaksi metsäkaurista. Pienoiskivääri ei täytä yleisiä vaatimuksia riistaeläinten ampumisessa käytettävistä luotiaseista, syyttäjä jatkaa haastehakemuksessa.

Muita nuorten miesten väitetysti ampumia eläimiä olivat kolme valkohäntäpeuraa ja kettu. Oikeuteen on pyydetty todistajaksi asiantuntija, joka kertoo tekojen vaikutuksista paikalliseen riistaeläinkantaan.

Ainakin yhdessä tapauksessa ammuttu kissa jäi eloon, minkä vuoksi yhtä miestä syytetään eläinsuojelurikoksesta."

Syytetyt ovat poliisikuulustelussa myöntäneet toimineensa suurelta osin, kuten syyttäjä väittää. Riitaa on lähinnä ammuttujen eläinten määrästä.

Poliisi otti kaksi epäillyistä kiinni vuonna 2017 ja pidätti toisen heistä, kun rikosepäilyt tulivat ilmi. Syyttäjä vaatii koko kolmikolle ehdollisia vankeusrangaistuksia, kovimmillaan 10 kuukautta.

systeris
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 4:14 am

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja systeris »

Huh? Mistä löytää parin vuoden sisällä satoja kissoja ammuttavaksi? Millainen tarha tämä on? Todella erikoisen kuuloinen juttu.
Päästä, päästä
Periksi anna
Yhteiseksi hyväksi
Perimmäiseksi parhaaksi

Tympiä
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Elo 11, 2017 11:43 am

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Tympiä »

Olisiko vanhalle kettutarhalle pesiytynyt villikissalauma? Villikissahan on vieraslaji Suomessa eli eikö se ole hyvä että ne hävitetään? Varmasti kissalle stressittömämpi ampua se vapauteen kun ensin loukuttaa ja sitten ampua. Tai pahimmillaan kiikuttaa se löytöeläinkodin pieneen häkkiin stressaantumaan.

terbmis
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Ompahan kovat syytteet kun vaaditaan peräti ehdonalaista.. Onneksi joutuvat sentään korvaamaan noi kissojen ohella ammutut viattomat luontokappaleet. Valkohäntäpeuran ohjeellinen arvo näyttää olevan 600e, metsäkauriin 300e, rusakon ja ketun 100e, ja mitähän kaikkea muuta mahtaneetkaan ampuneen, ja kuinka monta, niin kyllähän noista nyt jotain jo tulee. Kissoista ei kaiketi joudu maksamaan senttiäkään. Olipahan taas juttu :shock:

Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1598
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Pohjanmaalla taitaa asua hyvin sadistista kansaa, kun kölvit ammuskelevat satamäärin kissoja ja kaikkia muitakin tähtäimeen saamiaan elukoita. Ja vielä videiovat tekosiaan. Mahtoivatko katsoa hyvällä mielellä noita tallenteitaan aina ennen nukkumaan menoa ja pohtivat: "Jees, miten ihanaa, kun saatiin taas tuokin pulska lemmikkikissa hengiltä. Kyllä on kivaa, kun kissanomistajaperheen lapset itkevät kadonnutta kissaansa ja ehkä jopa kouluun mennessä löytävät raadon tien varresta!"

Tosi vähällä pääsee näköjään rangaistuksen mittapuulla tällaisesta.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

jaskajokunen
Jane Marple
Viestit: 1053
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja jaskajokunen »

Mitali pitäisi myöntää kissojen ampumisesta, vuoden luonnonsuojeluteko.
Tuommoinen kissamäärä tekee karmeaa jälkeä luonnossa.
Jokainen kissa pitää ampua välittömästi.

muk

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja muk »

Tympiä kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 2:04 pm
Olisiko vanhalle kettutarhalle pesiytynyt villikissalauma? Villikissahan on vieraslaji Suomessa eli eikö se ole hyvä että ne hävitetään? Varmasti kissalle stressittömämpi ampua se vapauteen kun ensin loukuttaa ja sitten ampua. Tai pahimmillaan kiikuttaa se löytöeläinkodin pieneen häkkiin stressaantumaan.
Tämän uutisen mukaan villikissat ovat pesiytyneet käytössä oleville turkistarha-alueille, koska siellä on tarjolla ruokaa ja talveksi suojaa. Uusikaarlepyyssä lienee kymmeniä turkistarhoja. Haastatellun eläinlääkärin mielestä olisi parempi, että tarhojen omistajat hoitavat jatkossakin kissaongelmansa itse.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era ... i-1.549811

Pizzaman
Sofia Karppi
Viestit: 433
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Pizzaman »

Grankullat työskentelevät lihaliike Herra Snellmanilla, näin ainakin ilmoittavat facebookissa :oops:

tkoikkari
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Helmi 26, 2017 5:50 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja tkoikkari »

Onko yhteistä Oulun tapauksen kanssa, että lestadiolaiset asialla? Ainakin tässä Pietarsaaren tapauksessa ovat.

saksanundulaatti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 2:32 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja saksanundulaatti »

Pizzaman kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 3:59 pm
Grankullat työskentelevät lihaliike Herra Snellmanilla, näin ainakin ilmoittavat facebookissa :oops:
Ei mitenkään tavatonta, kyseessä on kuitenkin aika merkittävä työnantaja Keski-Pohjanmaalla.

Vastaa Viestiin