Nurmijärvi; mies anasti auton jossa 3 lasta - isä taltutti kaapparin, sai rikossyytteen

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Heisenberg420
Neuvoja-Jack
Viestit: 518
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Nurmijärvi; mies anasti auton jossa 3 lasta - isä taltutti kaapparin, sai rikossyytteen

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Keski-Uusimaa kirjoittaa, että poliisin mukaan lapsiaan saa puolustaa, mutta vain ”tiettyyn rajaan saakka”.

Iltalehti uutisoi viime lauantaina, kuinka sekava mies varasti pakettiauton Nurmijärvellä. Tilanteesta teki erityisen vakavan se, että auton kyydissä oli kolme pientä lasta. Tapaus sattui perjantaina iltapäivällä.

Uhkaava tilanne päättyi kuitenkin onnellisesti, sillä auton pysähdyttyä liikennevaloihin auton omistaja ehti väliin ja pelasti lapset.

Keski-Uusimaa kertoo nyt uutta tietoa tapauksesta. Pakettiauton omistaja oli lasten isä. Hän ja perheen äiti olivat menneet asioimaan Lepsämäntiellä sijaitsevaan Hesburgeriin, ja lapset olivat jääneet autoon.

Isä sai kuljettajan ulos autosta ja ryhtyi pahoinpitelemään tätä nyrkein. Hän oli hakenut autostaan myös ”kättä pidempää”.

Tutkinnanjohtaja Markku Lylykangas kertoo Keski-Uusimaalle, että perheenisää epäillään nyt törkeästä pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Lylykankaan mukaan rikoksen kohteeksi joutuneella on oikeus puolustaa lapsiaan, mutta vain tiettyyn rajaan saakka.

– On täysin ymmärrettävää, että kaikki isät ja äidit ryhtyvät toimiin, kun lapset ovat vaarassa, mutta syyttäjän pähkittäväksi jää nyt, onko väkivaltaa käytetty liikaa ja liian pitkään.

Auton varastanut mies on 36-vuotias. Häntä epäillään viidestä eri rikoksesta, muun muassa vapaudenriistosta. Hän oli myös päihtynyt huumeista.

"Kylätappelun meininki”
Iltalehti haastatteli tapahtuneen nähnyttä miestä viime viikolla.

– Siihen kerääntyi porukkaa. Autot seisoivat liikennevaloissa. Näin, kun yhtä kaveria pidätettiin tai retuutettiin siinä paikalla. Sitten näin, kun yksi kaveri käy pakettiautossa ja tulee kepin tai vastaavan kanssa. Hän haki selvästi kättä pidempää ja meni takaisin. Siinä oli kunnon kylätappelun meininki.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen johtokeskuksen päivystävä komisario Kimmo Klemetti vahvisti tuolloin tapauksen Iltalehdelle.

– Sekava mies tosissaan ottanut perheen pakettiauton käyttöön ja kyydissä kolme lasta. Ilmeisesti auton omistaja, oikea kuljettaja, on itse saanut pakettiauton pysähtymään jotenkin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dde9 ... bf74c745c5
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Mies kaappasi Hesburgerin edestä auton, jossa oli kolme pientä lasta

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Siellä on huumeidiootti vaarantanut kolme lasta, mutta isän ainoa oikea reaktio lähtee syyteharkintaan. Vähän voisi poliisikin harkita. On tämä mennyt ihme kermaperseilyksi koko homma.

Iso-D
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 12:00 pm

Re: Mies kaappasi Hesburgerin edestä auton, jossa oli kolme pientä lasta

Viesti Kirjoittaja Iso-D »

"toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta."

Jaahas, varmaan aika monesta pakettiautosta vois tuollainen esine löytyä, mullakin tosiaan.... No eipä kyllä käy yhtään sääliksi autovaraskidnappaajaa.

Avatar
ajanpatina
Jack Bauer
Viestit: 963
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Loimaa, Tampere
Viesti:

Re: Mies kaappasi Hesburgerin edestä auton, jossa oli kolme pientä lasta

Viesti Kirjoittaja ajanpatina »

Suomessa asiat eivät ole kuten jenkeissä. Toisaalta niin on hyvä, mutta toisaalta huono. Riippuu, mistä asiasta on kyse. Jenkeissä ei kriminaaleja ja narkkareita hyysätä silkkihansikkain, kuten suomessa. Suomi onkin siitä ihmeellinen maa, että täällä kriminaalien oikeudet ovat vahvasti valtiovallan erityisessä suojeluksessa, mutta ei uhrien. :? :oops:
Onneksi näissä jutuissa asianajajien ja istuvien tuomarien, kuten syyttäjienkin palkkiot on nostettu pilviin, jotka veroissa uhrit ja muut veronmaksajat maksavat, mutta ei suinkaan nämä kriminaalit. :shock:

Suomen Laki - nimisen satukirjan mukaan, saat puolustaa itseäsi, kunhan et vahingoita päällesi käyvää, tahi kiinni juostessasi, varasta tai raiskaajaa. :shock: Se on vähän sama asia, eräänlainen lakitekninen skitsofrenia, kuten lasten oikeudet laissa ja käytännössä. Tavis kansalainen ei saa lastaan kurittaa, eikä alistaa, mutta laitoksissa onkin sitten jo ihan oma erillinen lakinsa. Laitoksissa korkeasti koulutetut ammattikasvattajat saavat vapaasti käyttää "tarpeelliseksi katsomiaan riittäviä voimakeinoja", sekä saavat myös eristää lapsen / nuoren 24 tunniksi kerrallaan eristyskoppiin, eli siis käytännössä vangita. :wink: :mrgreen:

Suomen Laki on siis todellakin hyvin skitsofreeninen laki ja sen tulkinnat ja tuomiot vielä skitsompia. Niitä tuomioita tulkintoineen lukiessa päivittäin mediassa, tulee väkisinkin mieleen, minne Suomen Laista on kadonnut "oikeus"!? :?: "Oikeutta" et laistamme enään löydä, mutta "lain" tietty löytää, joka ei siis "oikeutta" tunne. :idea: :shock:
Elikä, tämän tapauksen isä saa sakkotuomion vähintään ja määrätään maksamaan narkkari/kidnappaajalle kipukorvauksia muutama tonni, sekä oikeudenkäyntikulut. Narkkarin saadessa ehdollista, valtion maksaessa narkkiksen oikeudenkäyntikulut ja voudin horiessa persettään, kun narkkikselta ei löydy mania, millä makselee sakkoja ja vahingonkorvauksia. Mutta, sossu ja kela sponssaa perustoimeentulon narkkikselle kuin manulle illallisen ja narkkis jatkaa "normaalia" elämäänsä narkaten ja rosvoten, jos välillä kuntouslaitoksessa uusia voimia hakien, veronmaksajien piikkiin. :?
Ja, kaikki tämä on Suomen Lain mukaan OIKEIN. :shock:
Kaikella on aikansa.

Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1007
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Mies kaappasi Hesburgerin edestä auton, jossa oli kolme pientä lasta

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Ei mitään sympatiaa tuolle nistille. Varasti auton vain väärältä mieheltä joka näytti kaapin paikan sillä moni muu ei olisi tuohon pystynyt,
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

JammuSetä

Re: Mies kaappasi Hesburgerin edestä auton, jossa oli kolme pientä lasta

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Kaizer Sose kirjoitti:
La Marras 16, 2019 3:33 pm
Ei mitään sympatiaa tuolle nistille. Varasti auton vain väärältä mieheltä joka näytti kaapin paikan sillä moni muu ei olisi tuohon pystynyt,
Eihä tollanen narkkipaska mitään puhetta tajua. Kunnon sakinhivutus on ainoa oikea keino opettaa saastalle yhteiskunnan raja-arvoja.

kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Nurmijärvi; mies anasti auton jossa 3 lasta - isä taltutti kaapparin, sai rikossyytteen

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

Toi äijähän pelasti ton narkin. Miettikää nyt, kuka autovaras haluaisi 3n lapsen yksinhuoltajaksi by accident?

palokirves
Axel Foley
Viestit: 2034
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Nurmijärvi; mies anasti auton jossa 3 lasta - isä taltutti kaapparin, sai rikossyytteen

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Antifantti sai ansaitusti pataansa. Poliisi puolustaa. Milloin Maria Ohisalo twiittaa huolestaan asian tiimoilta?
Even Steven kirjoitti:
Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm
Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.

Vastaa Viestiin