Väkivaltarikollinen on kelpo järjestyksenvalvoja

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

palokirves
Axel Foley
Viestit: 2033
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Väkivaltarikollinen on kelpo järjestyksenvalvoja

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Ministeri Ohisaloa ei tälläinen varmaan huoleta, tärkeintä on varmistaa, ettei irakilainen joudun Irakissa henkirikoksen uhriksi.
HS: Järjestyksenvalvojien valvonnassa puutteita, monilla lupa pysyy voimassa väkivaltarikoksista huolimatta

Poliisi ei läheskään aina peruuta järjestyksenvalvojan lupaa, vaikka tämä olisi syyllistynyt rikokseen, kertoo Helsingin Sanomien selvitys.

Osa järjestyksenvalvojista oli saanut luvan, vaikka heidät oli jo tuomittu esimerkiksi väkivaltarikoksista. Osan lupa pysyi voimassa tuoreesta tuomiosta huolimatta. Edes tuomio murhan yrityksestä ei aina vienyt lupaa.

HS kävi läpi vuonna 2014 järjestyksenvalvojaluvan saaneiden 6 431 henkilön rikostaustan. Heistä 96 on tuomittu rikoksista, jotka ovat selvästi ristiriidassa yleisten lupaperiaatteiden kanssa.

Lupia ei saada tarkistetuksi riittävän usein
Tulosta selittää ainakin se, että luvat tarkistetaan liian harvoin. Vakavista rikoksista tuomituillakin lupa voi olla voimassa vielä vuosia tuomion jälkeen.

Lupa on voimassa viisi vuotta. Usein tuomitut narahtavat lupaa uusiessa, mutta eivät aina. Poliisilaitos voi evätä tai peruuttaa luvan, jos henkilö ei enää täytä sen edellytyksiä.

Poliisiylitarkastaja Marko Rahikainen Poliisihallituksesta arvioi ongelman olevan siinä, että peruspoliisityö ontuu. Tarvittavat tarkistukset ovat usein jääneet tekemättä.[/quote]
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hs- ... #gs.grq94z
Even Steven kirjoitti: Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Väkivaltarikollinen on kelpo järjestyksenvalvoja

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Homma mihin ei välttämättä edes tarvita ihmistä. Luparekisteri tarkistaa rikosrekisteristä onko merkintöjä ja peruuttaa sitten luvan, tarkistus voi mennä vaikka joka päivä. Sama pitäisi olla järkkärilupaa hakiessa, tunnistaudu, sitten tarkistetaan rikosrekisteri, jos merkintä ei lupaa.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Väkivaltarikollinen on kelpo järjestyksenvalvoja

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

ReissuLasse kirjoitti: Ma Marras 18, 2019 2:27 pm Homma mihin ei välttämättä edes tarvita ihmistä.
Mutta kai siihen ihmistä yhä tarvitaan, että voidaan valvoa luvattomien olemassaolo ovella, järkkäri-kyltti on helppoa pistää rintaan, vaikka ei olisi kursseista kuullutkaan. Mutta tuo on kyllä suuri moka maailman parhailta, ettei järjestelmä liputa ihmisiä, jotka tehtävään eivät sovellu (murhaa yrittäneet esim.).

Nuo tuomitutkin pitäisi käydä kuitenkin läpi tapauskohtaisesti, koska tuo merkintä tulee melko helposti vaikka mentyäsi väliin tilanteeseen tai jopa itsepuolustustilanteista!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Väkivaltarikollinen on kelpo järjestyksenvalvoja

Viesti Kirjoittaja Fire »

Itse luulen että ainoastaan tietyn väristen ja taustaisten ihmisten tarkistukset eivät kulje tarpeeksi nopeaa tai unohtuvat kokonaan. Kyllä suomessa on tähän täydet mahdollisuudet jos vain tahtoa riittää. Ei tätä voi selittää oikein mitenkään.

Mutta varmasti saamme sisäministeriltä kommentin tähän mitä pikimmiten!
Vastaa Viestiin